[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Ez a pasi sem a legélesebb kés a fiókban,szerintem.Nem is értem, miért áll a csodálatos ukrán sereg az összeomlás szélén.
A kettő között nincs összefüggés. Viszont Ukrajnának nincsenek is nagyhatalmi törekvései.
A putyini diktatórában ilyet nyilatkozni?
Az se lepne meg ha a hatalom engedte volna ezt neki, mert lassan adagolni kell a lakosságnak hogy ez el fog húzódni.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Megjelent a krími híd elleni támadás egy érdekes forgatókönyve.

Ocsakovói és Csernomorszki forrásokból olyan információk érkeztek, amelyek szerint a krími híd tenger felőli támadásának konkrét forgatókönyve tárgyalás alatt áll.

A terv (valószínűleg brit) egy ukrán legénységgel rendelkező kereskedelmi hajó használatát írja elő (sötétben közönséges legénységet használnak), amelyet csapásmérő fegyverek hordozójaként használnak - hajóellenes vagy cirkáló rakéták indítóeszközeként, esetleg konténer típusú (a képen kínai és iráni tapasztalatok példái, vannak hasonló projektek és Izrael a Lora rakétarendszerhez).

Egy lehetséges művelet gondolata a következőképpen nézhet ki. Az Odesszát elhagyó ukrán hajó (valószínűleg egy harmadik ország lobogója alatt) áthalad a Boszporuszon, gabonaüzlet keretében kirakod, majd az egyik európai kikötőben (például Cipruson, Limassolban a brit légierő bázisa található). Akrotiriben, ahol egy nagy repülőtér található az ilyen rakomány szállítására, berak egy konténert vagy rakétakilövőt (alternatívaként robbanóanyaggal vagy UAV-okkal felpakolt csónakokat is meg lehet fontolni) és egy csapat végrehajtó, valószínűleg NATO-tisztek. A hajó a továbbiakban visszatér a Fekete-tengerre egy feltételes rakományral Trabzonba vagy Batumiba, anélkül, hogy ellenőriznék a gabonaügyletet. Az út során a hajó rossz időjárási viszonyokat jósolva éjszakai üzemben kitérőt tesz a krími híd felé és rakétákat lő ki a Fekete-tengeren rendszeresen működő NATO felderítő repülőgépek célmegjelöléseire + felhasználva a lehetséges „megvilágítási” lehetőségeket a földön a GUR ügynökök által. Az indítások után az akcióban résztvevők egy motoros csónakon és elhagyják az indulási helyet, a hajó pedig visszatér rendeltetési helyére, ahol a berendezést eltávolítják a hajóról, és a NATO egyik grúziai bázisára szállítják. Nem zárható ki az üzem/konténer Törökországban történő berakodásának lehetősége.

Nem valószínű, hogy egy ilyen támadás kritikus károkat okozna a hídon, de itt a hangsúly azon a médiahatáson van, hogy Zaporozsje irányából egy fontos tárgyat eltalálnak, megkerülve a folyamatban lévő csapások légvédelmi rendszereit.

9jZaH2agGSo.jpg

-MXjVn2KrXg.jpg

QK4C4zcJ6Vc.jpg
Esetleg kapcsolódó.

"Egy orosz Project 436 célbárka, amely nagyszámú radarreflektorral van felszerelve a Krími híd közelében. Ez valószínűleg csaliként szolgál a hídra irányított, radarral irányított terminális rakéták számára."

 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Mit akarsz, egy lövéssel egy fél csordát vagy kondát leszed. OF-26ossal odapörköl és nem győzöd begyűjteni a szajrét.
Ez az Izgyelije-305 jó cucc, érdekelne mennyit tudnak belőle havonta legyártani. Úgy tűnik kifogytak a kohószökevény rakétákból és most már használnak jobb cuccokat is. Érdekes hogy még a régi TV irányítású KAB-okból sem lehetett látni.
185140-640.jpg

Ilyen szintre kellett volna hozni a minyóinkat. Ez kb egy Apache tűzereje...
lyully @meszike91 : https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/post-1276552
Tényleg ennyire jó hülyének lenni???
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 546
4 690
113
Ez a pasi sem a legélesebb kés a fiókban,szerintem.Nem is értem, miért áll a csodálatos ukrán sereg az összeomlás szélén.
Ok! De Oo. egy globális játékos. Nem Ukrajna, de Nyugat-Európa ellen kellne pariban lennie.
Az észrevételek tök jogosak szerintem….
Az 5. Gen. Vadászok kellenének, a orecíziós fegyverek is, stb.
Szerintem egy olyan észrevételt tett, amit a jövőben fejlesztésként figyelembe kell venniük.
Nem véletlenül iráni drónokat szereznek be pl. Egyszerűen kimondja amit egy HTKA-s fotel tábornok is tud, csak talán ennyire nem összeszedetten….
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
Baykar család eléggé hohol fan, sokszor szembeköpték már a szultánt, kihasználva, hogy a török rendfentartó és haderő rájuk van utalva, ráadásul eltávolítani sem tudják őket a cég éléről, mert erősen függenek nyugati beszállítóktól akik azonnal szankcióznának.
Valószínűleg az egész ukrán gyárral való zsarolás annak az eredménye, hogy Erdogan megpróbált velük tárgyalni egy oroszországiról...
Mondjuk azért is lehet nehéz ügy, mert elvette Erdogan lányát Selçuk Bayraktar, a Baykar alapító fia (aki meg is halt tavaly ősszel, s most a két fia viszi a céget), s ő fejlesztette ki a nevét viselő drónokat is.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
- Pentagon forrás szerint az orosz fegyveres erők 70k és 80k közötti veszteséget szenvedtek a háború óta.

‼️ Újabb 1 milliárd dolláros katonai segélycsomag az USA-tól Ukrajnának: ▪️ lőszerek a HIMARS MLRS-hez; ▪️ 75 000 tüzérségi lövedék 155 mm-es tüzérség számára; ▪️ aknavetők és 20 000 akna számukra; ▪️ rakéták a NASAMS SAM-ek számára; ▪️ 1 000 Javelin rakétavető ; ▪️ több száz eldobható AT4 páncéltörő gránátvető; ▪️ 50 jármű a katonai orvosok számára; ▪️ robbanóanyagok, orvosi felszerelések és berendezések.

⚡Az orosz hadsereg fő erőfeszítéseit Ukrajna keleti részén összpontosítja, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon a DPR és az LPR felett - a lényeg az ukrán fegyveres erők vezérkarának összefoglalójából ▪️Donyecki irányban az orosz és a szövetséges csapatok a rendelkezésre álló tűzszerészeti eszközökkel súlyos veszteségekre kényszerítik az Ukrán Fegyveres Erőket, és nem engedik, hogy az ukrán fegyveresek hatékonyan átcsoportosítsanak erősítést más irányokba; ▪️Bakhmut irányában az orosz hadsereg támadó műveleteket hajt végre a település területein. Artyomovszk, Zaitsevo, Vershina és Kodema; ▪️Orosz és szövetséges csapatok offenzívát hajtanak végre Avdijivka és Peski irányában; ▪️Zaporozsje irányában az orosz hadsereg tűzkárokat okoz az ellenségnek a település területén.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Az Egyesült Államok radarellenes rakétákkal látja el Ukrajnát – közölte a Pentagon

A Pentagon Kal helyettes vezetője bejelentette, hogy radarellenes rakétákat szállít az ukrán légierőnek​

Amerikai zászló az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának épületén – RIA Novosti, 1920, 2022.08.08.

© Fotó: DoD / Lisa Ferdinando
Amerikai zászló az amerikai védelmi minisztérium épületén. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
WASHINGTON, augusztus 8. – RIA Novosti. Az Egyesült Államok radarelhárító rakétákkal látja el Ukrajnát, amelyeket az ország megmaradt repülőgépei felhasználhatnak az orosz radarokkal szemben – közölte Colin Kahl, a Pentagon főnök-helyettese.
Július végén Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter azt mondta, hogy Kijev különleges radar-elhárító rakétákat vár az Egyesült Államoktól a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerekkel együtt.
A Pentagon helyettes vezetője megjegyezte, belátható időn belül nem tervezik nyugati gyártású repülőgépek szállítását, de az Egyesült Államok sokat tesz a harckészültség megőrzéséért és Ukrajna légiközlekedési eszközeinek hatékonyságának növeléséért.

"A legújabb (katonai segély-) csomagokba beépítettünk bizonyos számú radarellenes rakétát, amelyeket ukrán repülőgépek indíthatnak, és amelyek hatással lehetnek az orosz radarokra" - mondta Kahl egy tájékoztatón. Hozzátette: az Egyesült Államok jelentős segítséget is nyújt Ukrajnának pótalkatrészekkel, hogy "több saját repülőgépet tudjon a levegőbe emelni".
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése során korábban azt mondta, hogy a nyugati fegyverszállítások Ukrajnának csak meghosszabbítják a konfliktust, meghosszabbítják a kijevi rezsim agóniáját és megsokszorozzák az áldozatok számát.
Az Orosz Föderáció korábban jegyzéket küldött minden országnak, így az Egyesült Államoknak is, az Ukrajnának való fegyverszállítás miatt. Lavrov megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely Ukrajna számára fegyvereket tartalmaz, legitim célponttá válna Oroszország számára. Az Orosz Föderáció külügyminisztériuma kijelentette, hogy a NATO -országok "tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára megjegyezte, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel való pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatással lesz.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
WASHINGTON, augusztus 8. – RIA Novosti. A régió déli részén és a Földközi-tengeren fekvő európai államok titkos orosz olajvásárlást folytatnak, erősítve az oroszországi szénhidrogének iránti keresletet, miközben Észak-Európa államaiból vásárolnak - közölte hétfőn a Bloomberg a tankerek mozgására vonatkozó adatokra hivatkozva.
A hivatal szerint az augusztus 5-ével zárult héten héthetes csúcsot ért el a balti- és fekete-tengeri orosz exportterminálokról az olasz kikötőkbe szállított kőolaj mennyisége .
Olajtermelés - RIA Novosti, 1920, 2022.08.02

augusztus 2., 15:56
A G7 az orosz olaj szállításának teljes betiltását fontolgatja
Ráadásul Spanyolország április óta először vásárolt egy tétel Urals olajat , bár a kiadvány szerint a szállítás Kazahsztánból történt . Február óta először Görögország vásárolta meg az orosz minőségű olajat , míg Bulgária és Románia napi 255 000 hordóra növelte szénhidrogén-vásárlásait az Orosz Föderációtól .

Az európai országok mellett Törökországban is nőtt a vásárlás – hat hét óta a legmagasabb értékre.
A Bloomberg szerint az orosz olaj iránti kereslet növekedése számos európai országban az Orosz Föderációval szembeni szankciórendszer megsértésének magas kockázatát jelzi, amely többek között a kőolaj 2022 decemberétől történő megvásárlásának elutasítását is magában foglalja.
Olajszállító tartályhajók az utakon a Tsemess-öbölben - RIA Novosti, 1920, 2022.07.22.

július 22., 10:52
Az iráni olajat szállító tankerek orosz szállításra váltottak
Az ügynökség becslései szerint az európai fogyasztóknak szánt teljes orosz kőolaj-szállítás jelenleg körülbelül 1,38 millió hordó/nap, ami az elmúlt 5 hét legmagasabb értéke, de alacsonyabb, mint a speciális műveletek előtti 1,85 millió hordó/nap készlet.
Az orosz különleges hadművelet megkezdése után Ukrajnában a nyugati országok szankciókat vezettek be az Orosz Föderáció ellen, különös tekintettel az orosz energiaforrásokra. A hatodik csomag az Orosz Föderációból származó olajimportra vonatkozó embargó fokozatos bevezetését írja elő. A tilalom csak a tengeri szállításokat érinti, és a Druzsba vezetéken keresztül érkező olajra nem vonatkoznak korlátozások. A G7 -országok most tárgyalnak az Orosz Föderációból származó olaj maximális árára vonatkozó korlátozások bevezetéséről, valamint az orosz olaj és olajtermékek szállítását lehetővé tevő szolgáltatások teljes betiltásának lehetőségeiről.
Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, a szankciók pedig komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Szerinte a Nyugat fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsa. Kijelentette, hogy a kiegyensúlyozott makrogazdasági politika lehetővé tette az Orosz Föderáció számára, hogy ellenálljon a szankciós nyomásnak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 896
113
- Pentagon forrás szerint az orosz fegyveres erők 70k és 80k közötti veszteséget szenvedtek a háború óta.

‼️ Újabb 1 milliárd dolláros katonai segélycsomag az USA-tól Ukrajnának: ▪️ lőszerek a HIMARS MLRS-hez; ▪️ 75 000 tüzérségi lövedék 155 mm-es tüzérség számára; ▪️ aknavetők és 20 000 akna számukra; ▪️ rakéták a NASAMS SAM-ek számára; ▪️ 1 000 Javelin rakétavető ; ▪️ több száz eldobható AT4 páncéltörő gránátvető; ▪️ 50 jármű a katonai orvosok számára; ▪️ robbanóanyagok, orvosi felszerelések és berendezések.

⚡Az orosz hadsereg fő erőfeszítéseit Ukrajna keleti részén összpontosítja, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon a DPR és az LPR felett - a lényeg az ukrán fegyveres erők vezérkarának összefoglalójából ▪️Donyecki irányban az orosz és a szövetséges csapatok a rendelkezésre álló tűzszerészeti eszközökkel súlyos veszteségekre kényszerítik az Ukrán Fegyveres Erőket, és nem engedik, hogy az ukrán fegyveresek hatékonyan átcsoportosítsanak erősítést más irányokba; ▪️Bakhmut irányában az orosz hadsereg támadó műveleteket hajt végre a település területein. Artyomovszk, Zaitsevo, Vershina és Kodema; ▪️Orosz és szövetséges csapatok offenzívát hajtanak végre Avdijivka és Peski irányában; ▪️Zaporozsje irányában az orosz hadsereg tűzkárokat okoz az ellenségnek a település területén.
Akkor az ukrán becslések meglehetősen szerények, a Pentagon viszi el a pálmát. És az amerikaiak mondtak már 15 ezret is. Olyan az egész, mint gyermekkoromban a számháborús játék.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
Ilyen sokat egy helyen, ráadásul ennyire durvákat én még egyik oldalról sem láttam, ráadásul itt hullagyalázások is olyan szinten vannak, amit képtelen vagyok megérteni, hogyan aljasulhat idáig emberi lény. És mindezt ráadásul felveszik és mutogatják a legcsekélyebb gátlások nélkül, sőt még büszkék is erre.
Nincs ennek valami más forrása? Telegram nem nyílik meg nekem!
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
Az Egyesült Államok radarellenes rakétákkal látja el Ukrajnát – közölte a Pentagon

A Pentagon Kal helyettes vezetője bejelentette, hogy radarellenes rakétákat szállít az ukrán légierőnek​

Amerikai zászló az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának épületén – RIA Novosti, 1920, 2022.08.08.

© Fotó: DoD / Lisa Ferdinando
Amerikai zászló az amerikai védelmi minisztérium épületén. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
WASHINGTON, augusztus 8. – RIA Novosti. Az Egyesült Államok radarelhárító rakétákkal látja el Ukrajnát, amelyeket az ország megmaradt repülőgépei felhasználhatnak az orosz radarokkal szemben – közölte Colin Kahl, a Pentagon főnök-helyettese.
Július végén Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter azt mondta, hogy Kijev különleges radar-elhárító rakétákat vár az Egyesült Államoktól a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerekkel együtt.
A Pentagon helyettes vezetője megjegyezte, belátható időn belül nem tervezik nyugati gyártású repülőgépek szállítását, de az Egyesült Államok sokat tesz a harckészültség megőrzéséért és Ukrajna légiközlekedési eszközeinek hatékonyságának növeléséért.

"A legújabb (katonai segély-) csomagokba beépítettünk bizonyos számú radarellenes rakétát, amelyeket ukrán repülőgépek indíthatnak, és amelyek hatással lehetnek az orosz radarokra" - mondta Kahl egy tájékoztatón. Hozzátette: az Egyesült Államok jelentős segítséget is nyújt Ukrajnának pótalkatrészekkel, hogy "több saját repülőgépet tudjon a levegőbe emelni".
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése során korábban azt mondta, hogy a nyugati fegyverszállítások Ukrajnának csak meghosszabbítják a konfliktust, meghosszabbítják a kijevi rezsim agóniáját és megsokszorozzák az áldozatok számát.
Az Orosz Föderáció korábban jegyzéket küldött minden országnak, így az Egyesült Államoknak is, az Ukrajnának való fegyverszállítás miatt. Lavrov megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely Ukrajna számára fegyvereket tartalmaz, legitim célponttá válna Oroszország számára. Az Orosz Föderáció külügyminisztériuma kijelentette, hogy a NATO -országok "tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára megjegyezte, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel való pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatással lesz.

"Az Egyesült Államok radarelhárító rakétákkal látja el Ukrajnát, amelyeket az ország megmaradt repülőgépei felhasználhatnak az orosz radarokkal szemben – közölte Colin Kahl, a Pentagon főnök-helyettese."

Lehet hogy az a roncs amit a napokban találtak, tényleg AGM-88 HARM rakéta maradványai. Nagyon sokszor utólag ismeri el a nyugat a szállított fegyverek jelenlétét. Ezek szerint, csak rá buherálták volna valamelyik ukrán repülőre?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Nincs ennek valami más forrása? Telegram nem nyílik meg nekem!
Nem lesz más forrása, egy telegram csatornát ugyanis csak a tulajdonosa moderál - úgyhogy itt szabadon posztolgathatnak amit akarnak.
Nem veszítesz sokat, többnyire halott orosz katonákkal poénkodnak, néha hadifoglyokkal, meg volt olyan is, hogy halott ukrán katonát “adtak el” orosznak.
Van kb 30 kép/videó, ezeket rotálják.
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 028
6 340
113
"Az Egyesült Államok radarelhárító rakétákkal látja el Ukrajnát, amelyeket az ország megmaradt repülőgépei felhasználhatnak az orosz radarokkal szemben – közölte Colin Kahl, a Pentagon főnök-helyettese."

Lehet hogy az a roncs amit a napokban találtak, tényleg AGM-88 HARM rakéta maradványai. Nagyon sokszor utólag ismeri el a nyugat a szállított fegyverek jelenlétét. Ezek szerint, csak rá buherálták volna valamelyik ukrán repülőre?

Szerintem esélytelen egy HARM-ot egy régi Mig-29-ről, Su-27-ről, vagy Su-25-ről indítani, főleg ilyen gyorsan kialakítva ezt. Értem ez alatt, hogy kell hozzá indító sín, amit az adott gépre lehet tenni és ahonnan a rakéta indul, kell valami huzagolás, hogy a kabinból a pilóta indíthassa, kell tudnia célozni is, ...

Viszont H-31-est állítólag jó néhányat vett az USA a hidegháború után. Lehet, hogy azokat upgrade-elték meg valami jobbra?
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Szerintem esélytelen egy HARM-ot egy régi Mig-29-ről, Su-27-ről, vagy Su-25-ről indítani, főleg ilyen gyorsan kialakítva ezt. Értem ez alatt, hogy kell hozzá indító sín, amit az adott gépre lehet tenni és ahonnan a rakéta indul, kell valami huzagolás, hogy a kabinból a pilóta indíthassa, kell tudnia célozni is, ...

Viszont H-31-est állítólag jó néhányat vett az USA a hidegháború után. Lehet, hogy azokat upgrade-elték meg valami jobbra?
Szerintem fake az egész. Nem kell túlkomplikálni! Bár a mai Trump és a wc hírnél nagyobb baromságot rég olvastam, de ez se rossz.
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek