[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113

Az amerikai kiadvány beszámolt az amerikai nukleáris pajzs hiányosságairól, amelyeket "Oroszország tud"​


A világ egy nukleáris konfliktus szélén áll, közeleg a nagyhatalmak összecsapása. Az Egyesült Államok nem áll készen egy esetleges konfliktusra, függetlenül attól, hogy hol kezdődik – Európában vagy Ázsiában. Amerikának mindenesetre szembe kell néznie Oroszországgal és Kínával, Washington "dühöngve" írja át nukleáris doktrínáját.

A The Hill amerikai kiadásában megjelent cikk szerzője szerint az amerikai nukleáris doktrínában vannak hiányosságok, amelyekkel Oroszország is jól ismer. Az Egyesült Államok jelenleg abban az irigylésre méltó helyzetben van, hogy nincsenek "nem stratégiai" nukleáris robbanófejei, vagy inkább eszközei ezek szállítására.

A szerző szerint Putyin használhat alacsony hozamú nukleáris robbanófejet, amire az Egyesült Államoknak egyszerűen "nincs mit válaszolnia", hiszen senki sem fog megatonnás bombákkal reagálni taktikai töltetek bevetésére és nukleáris háború kirobbantására. A Kreml kihasználja ezt, "nukleáris fegyverekkel fenyeget " - hangsúlyozza a szerző. Egyébként Peking is tisztában van az amerikai nukleáris erők hiányosságaival.

Az Egyesült Államoknak állítólag vannak taktikai nukleáris fegyverei, de szabadon eső bombák formájában, amelyeket légvédelmi körülmények között repülőgépekkel kell a felhasználási helyre szállítani. Emellett az Egyesült Államoknak szüksége van egy új generációs rövid és közepes hatótávolságú nukleáris meghajtású cirkálórakétára, amely képes taktikai nukleáris csapást adni.



Ha ez így van az elég ciki!
Nem ezt írtam már vagy két hónapja?
Az USA számára 3 évvel, azaz három évvel hamarabb kezdődött az Ukrán háború mint kellett volna. Nem véletlen, hogy idegesek!
Ezért nem is pattognak.
Ennyi!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 495
113

Az emlékezetet nem lehet megölni: az oroszok összegyűltek Narvában a leszerelt T-34 helyén (VIDEO)​


Az emlékezetet nem lehet megölni: az észt függetlenség napja helyett Narvában gyülekeztek az oroszok a leszerelt T-34-es harckocsi helyén.

Augusztus 20-a volt Észtország függetlenségének napja.

Észtország orosz városai nem ünnepelték ezt az „ünnepet”, hanem az ellopott T-34-es harckocsi Narvában álló helyén gyűltek össze az emberek, hogy egész Észtország lássa, tervük nem működik, és az orosz szellem nem tört meg!


Источник: https://rusvesna.su/news/1661099934

Память не убить: русские в Нарве собрались на месте демонтированного Т-34​





Feszigetik a pofonos ládát felfele a balti kormányok erőst,aztán jön a sikítás,meg a futás...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 883
113

Oroszország augusztus 22. és 25. között lezárta az eget az ukrajnai határokon – az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara​


Oroszország számos délnyugati régiójában, amelyek Ukrajnával határosak, augusztus 22. és 25. között részlegesen lezárták a légteret. Az ukrán fegyveres erők vezérkara jelentette

„Szeverszk irányban az ellenség egyes egységeket forgat a Brjanszki és Kurszki régió határterületein ...

A rendelkezésre álló információk szerint az ellenség ez év augusztus 22-e és 25-e között lezárja a légtér bizonyos szakaszait Lipeck, Voronyezs és Belgorod térségében” – áll a vezérkar közleményében.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661105984


Bevallom, nem értem ezt a hírt. A légtér eddig sem működött, Lavrov sem tudott Szerbiába menni emiatt. Valaki megírná, hogy ennek mi az újdonsága?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 883
113

Az orosz hadsereg megsemmisítette az ellenséges célpontokat a Belbek repülőtér felé közeledve – kormányzó (VIDEO)​


Az orosz légvédelem megsemmisítette az ellenséges célpontokat a Belbek repülőtér közelében – közölte Mihail Razvozsaev Szevasztopol kormányzója.
Источник: https://rusvesna.su/news/1661107763

 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 332
113
Kiemeltem vastagon az első sorokat, amire reagálnék.

Lehet, hogy rákapcsolnak?
Bár az is érdekes, hogy folyamatosan szolgáltatják az ukránok a casus belliket és ennek ellenére még épp a kormányzati negyed és nincs részleges mozgósítás sem, mintha mi sem történne, ha most lesz valami, akkor miért most?

Értem én, hogy Moszkvában történt a merénylet, de az nagyobb csapás lett volna ha Dugin hal meg, akár a Moszkva cirkáló elsüllyesztése, akár a Krím és orosz területek lövése, szabotázsok stb

Oroszország több napra részlegesen lezárja a légteret három régióban

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának tájékoztatása szerint az orosz hadsereg különálló haderőket mozgat a brjanszki és kurszki területek határvidékén, a Szeverszk irányában. Az oroszok tüzérséggel lőtték a Muravij és Zaliznyij Most járásokat, a csernyihivi területet, valamint Budkij és Iszkrijszkivscsina járásokat és Szumi régiót.

– olvasható a jelentésben.

A vezérkar azt is megjegyezte, hogy Harkiv irányában az ellenség harckocsikból, és rakétatüzérségből lőtte Prudjanka, Novoj, Russzkij Tiszki, Peremoga, Sztarij Szaltov, Korobocskino, Szlobozscska és Velikij Prohodi települések területét. Légicsapásokat hajtottak végre Sztarij Szaltov és Huszarovka közelében is.

Augusztus 21-én Mihajlo Podoljak, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója kijelentette, hogy Oroszország augusztus 23-án és 24-én megpróbálja majd fokozni Ukrajna bombázását – írja az Unian.

Kikből lesznek politikusok:?
Akik már eleve maguktól is felhatalmazást éreznek arra, hogy emberek tömegeinek életébe szóljanak bele, változtassák meg drámaian, akár végzetesen - kéretlenül is.
Nyilván nem mindenki eleve érzéketlen (ehhez azért az kell) emberirtóként indul. De amikor teszem azt leépítesz egészségügyet, szigorítasz veszélyes üzemben dolgozók nyugdíjba vonulásán, rokkantnyugdíjazáson stb, akkor tudod, hogy sokaknak, akár ezreknek ezzel előrébb hozod a halálát ahhoz képest, hogy ha nem változtattál volna.
Amikor valaki elkezdi a politikai pályafutását mondjuk egy kistelepülés önkormányzatában képviselőként, akkor még lehet akár idealista világjobbító szándékú is.
Aztán úgy alakul a pályafutása, hogy mondjuk egy ország titkosszolgálati vezetője, hadügyminisztere lesz vagy miniszterelnöke, azon fogja kapni magát, hogy akár rendszeresen hoz számára ismeretlen, idegen emberek likvidálásáról utasításokat.
A másik politikustípus, aki meg eleve könyörtelen, irgalmatlan, ott nem kérdés, hogy mennyit számít a kisemberek élete.

Jellemző jelenség, hogy politikai vezetők - ritka esettől eltekintve - kínosan ügyelnek arra, hogy ellenséges ország, hatalmi csoportosulás vezetőinek haja szála sem görbüljön. Ehelyett jobb sorsra érdemes átlagpolgárok tömegeit képesek küldeni éveken keresztül is azok élete végéig tartó gyászba, rokkantságba, akár biztos halálba - akár kézzel fogható okokért,célokért, akár agitprop fogalmakért. Miközben a másik szarkeverő kikapcsolásával eleve egykettőre véget érhetne a konfliktus.
Pl. ha igazán akarták volna, akkor Szaddam Huszein, Hitler, stb. likvidálásával kezdve akár egykettőre csírájába fojthatták volna el a helyzet eszkalálódást, tömegek halálát.
De nem tették.
Miért?
Mert nem akarnak ötletet adni, példát statuálni, hasonló helyzetbe kerülni. Ha te sem, akkor én sem. Mi nyugodtan alszunk. Akár az egész ország, birodalom beledögölhet, de egymást akkor sem. (Szétvet az ideg; nem jut eszembe a megfelelő szó)

A politikusok/holdudvaruk szerepe kiemelkedő egy ország életében, személyes akaratuk, akarom mondani akaratosságuk nagyobb, mint akár tízezrek hetekig tartó dühödt tüntetéseinek ereje ("előbb-utóbb megunják, hazamennek").
Tehát értelemszerűen a fontosságuk/hasznosságuk is nagyobb egy emblematikus szereplőnek a politikai elit szemében, mint akár tízezrek halála.

Tételezzük fel, hogy most fog eszkalálódni a helyzet, holott eddig minden résztvevő mondhatni apránként fokozta tovább a pusztítást. Ha így lesz, akkor miért csak most?
Mert Dugin fontos, emblematikus szellemi befolyásoló, s a robbantás (ha jó a fordító) túl közel volt Putyin lakhelyéhez.
Ezek már elég nyomós személyes okok/kifogások lehetnek arra, hogy bevállalja azt, amit 8 évig nem vállalt be Donyeck rendszeres támadása ellenére sem. (Ferenc Ferdinánd)

Pedig - az orosz vezetés szempontjából - elég lenne a brit miniszterelnöki rezidenciát, vagy a Brüsszeli NATO központot megsemmisíteni azzal a megjegyzéssel, hogy ("tudd, hogy értsd") a következő Washington lesz, vagy más egyéb emblematikus helyszín - lehetőleg minden esetben - a legfőbb vezetők, vagy háttéremberek ott tartózkodása alatt.
De akkor a Kreml épülete - az orosz államiság jelképe - is elvesztené sérthetetlenségének mítoszát, s a bármikori orosz vezetés se jöhetne fel az életben többet valamelyik atombunkerből.

A jelen konfliktusban.

De bármelyik múltbeli konfliktus súlyossága, veszteségei kisebbek lehetettek volna, ha a legfőbb vezető/vezetők egymás likvidáltatásával kezdték volna; a többinek rögtön elment volna a kedve a háborúzhatnéktól.

Hát hogyisne...

Szerintem.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Állítólag Dugin kórházban van. Ha ez igaz, akkor nem nagyon fog ő már bosszút állni senkin...
Ha korházba tették, akkor egyértelmű, hogy Putyin és köre áll a dolog mögött. És akkor tényleg nem engedik ki Dugint csak zsákban! Ez pedig egyértelmű jele, hogy Putyin a globalisták embere!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 883
113
Ha korházba tették, akkor egyértelmű, hogy Putyin és köre áll a dolog mögött. És akkor tényleg nem engedik ki Dugint csak zsákban! Ez pedig egyértelmű jele, hogy Putyin a globalisták embere!
Ha kórházba került, mert sokkot kapott, az miért bizonyíték arra, hogy Putyin és köre áll a merénylet mögött. Honnan tudod, hogy nem élve jön ki a kórházból. És ezért Putyin miért a globalisták embere? Dugin nem tartozott Putyin belső köréhez. Filozófus, társadalomtudós volt, nem politikus. Szóval ez így nem kerek egész.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Ha kórházba került, mert sokkot kapott, az miért bizonyíték arra, hogy Putyin és köre áll a merénylet mögött. Honnan tudod, hogy nem élve jön ki a kórházból. És ezért Putyin miért a globalisták embere? Dugin nem tartozott Putyin belső köréhez. Filozófus, társadalomtudós volt, nem politikus. Szóval ez így nem kerek egész.
Figyú. Várjunk még a hét végéig.
Nem állítom 100%-ra, hogy Putyin volt, de benne van a pakliban (ti. Dugin lagymatagnak tartotta /azaz kritizálta/ Putyin eddigi lépéseit - teljesen jogosan).
Ha sokkot kapott, akkor abból két három nap alatt kihozzák. Ha nem, akkor meglátjuk.
Egyébként egy sokat megért idős ember nehezebben kap sokkot, mint egy könnyű élethez szokott fiatal. Megjegyzem, nem ezeknek szoktak pszihómokusokat kirendelni nyugaton sem egy egy békés bevándorló robbantása után!
 
  • Tetszik
Reactions: Raszputyin

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113

Oroszország augusztus 22. és 25. között lezárta az eget az ukrajnai határokon – az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara​


Oroszország számos délnyugati régiójában, amelyek Ukrajnával határosak, augusztus 22. és 25. között részlegesen lezárták a légteret. Az ukrán fegyveres erők vezérkara jelentette

„Szeverszk irányban az ellenség egyes egységeket forgat a Brjanszki és Kurszki régió határterületein ...

A rendelkezésre álló információk szerint az ellenség ez év augusztus 22-e és 25-e között lezárja a légtér bizonyos szakaszait Lipeck, Voronyezs és Belgorod térségében” – áll a vezérkar közleményében.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661105984


Bevallom, nem értem ezt a hírt. A légtér eddig sem működött, Lavrov sem tudott Szerbiába menni emiatt. Valaki megírná, hogy ennek mi az újdonsága?
Ezek Oroszorszagban vannak, a delebbi reszen Ukrajna szomszedsagaban. Lehet hosszuvezgyakra mennek a lipecki pilotasulibol a kadetok. :D
Hogy ne zavarja oket semmi hat kizartak masokat a legterbol.

Csak egy tipp...
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Eléggé köztudomású hogy az USA többek között azért is állomásoztat katonákat Európában hogy quasi a bukódrót szerepét töltsék be, mivel a szövetségeseinél teljesen valós félelem az hogy egy Berlinre ledobott atomot az USA nem fog megtorolni, viszont ha néhány 10K katonája elhamvad ebben, akkor az már más tészta.
Ha bekövetkezne egy atomcsapás az EU ra, és amerikai katonák halnak meg, akkor sem vagyok benne biztos, hogy ez atom világháborúhoz vezetne. Végtére is a katonák nem a saját hazán belül, a haza védelmében estek el.. Azt nehezen lehet magyarázni hogy a hazát a határon kívül, több ezer kilóméterre kell "megvédeni". Igy ekkor is az előre beharangozott elvek ellenére - lenyelnék a békát, hiszen a tengerentúlon se akar senki hamuvá válni.. Az idő meg tán úgyis kevés lenne arra, hogy az új-Zélandon felépített atombunkereikig elrepüljenek az oligarchák..
Ha valami atomesemény készül a nyáron legyártott kották szerint, érdemes lesz nézni uj Zéland légterét... úgy fognak repkedni az esemény előtt, mint az ukrán oligarchák: ők előre tudták, hogy mi jön.. meg mi is..

És a F.O.S média lehozta h meglepetésszerű volt az orosz támadás..

Természetesen nekem is úgy hiányzik egy kis atomkodás a szomszédban, mint üveges tóthnak a hanyatt esés. Biztosítást azért nem kötnék rá.
 
  • Tetszik
Reactions: Ashtar and rappali_

megmurgyel

Member
2021. április 4.
41
92
18
Ezért teljesen felesleges támogatni őket, mert az ukrán propaganda ellenségnek állít be minket!
Estig sorolhatnám milyen támogatást kaptak tőlünk, de ebből semmi sem jön át az ukrán médiában (a napokban az M3 autópálya egyik benzinkútjánál két busznyi ukrán kisgyerek ment haza a balatoni táborból, vagy az ukrán különleges erők magyarországi kiképzését is megemlíthetném).
De a németek sem jártak jobban nálunk! Hiába a sok fegyver amit ingyen adtak, az kevés, nem is szövetségesek!


Fura lett a világ, a bajban lévő nem megköszöni a segítséget, hanem egyre többet követel és ha nem kap akkor fenyegetőzik!
Ez barátom azért van , mert ott a helyi média úgy állít be minket . Mivel félnek bármilyen revíziótól, és jobb félni mint megijedni a lakosságot így készítik fel a magyarellenes hangulatra. Nemzetközi média stb nagyrészt nem jut el az átlag emberhez , csak a szűrt tartalom ennyi.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 668
113
Ha korházba tették, akkor egyértelmű, hogy Putyin és köre áll a dolog mögött. És akkor tényleg nem engedik ki Dugint csak zsákban! Ez pedig egyértelmű jele, hogy Putyin a globalisták embere!
Ez mitől "egyértelmű"? Esetleg egy olyan egyszerűbb verzió, hogy egy idős ember végignézte, ahogy a lánya elhamvad egy kocsiban, és ezt mondjuk nehezen viselte...??? Lehet "konteót" megfogalmazni, de az "egyértelmű" helyett a "szerintem" pontosabb lenne...
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Egy kiképzetlen és gyengén felszerelt ukrán század letette a fegyvert a Népi Milícia 3. dandárja előtt, miután erődítéseiket megsemmisültek a tüzérségi tűzben

Műholdkép belbeki légi bázisról az ukrán támadás után. Nem történt semmi kár
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Sojgu orosz védelmi miniszter szerint eddig 150.000 ukrán katona vesztette életét a különleges katonai műveletben

Wagner "zenészei" Bakhmut elővárosában harcolnak T-72B harckocsival és BMP-2 gyalogsági harcjarművel felszerelve
 
W

Wilson

Guest
Ilyen is van az ukrajnai harctéren, ukrán és orosz ATGM rendszerek legénységének a párbaja a felvéten Júniusban Donyeckben készült az ukrik egy drón segítségével követték az eseményeket az ukrán oldal egy Stugna-P ATGM-t használt...

"A videóban az orosz ATGM kezelő egy rakétát lő ki az épület tetejéről egy másik sokemeletes épületbe, hogy megsemmisítse az ukrán ATGM-et.

Az ukrán hadsereg arról számolt be, hogy az oroszok félrevezetése érdekében csali ATGM állást hoztak létre.

Emellett az ukrán pilóta nélküli légijármű követte az orosz legénységet.

Az oroszok azonosított pozíciójának megsemmisítésére az ukrán hadsereg bevetette a Stugna-P páncéltörő rakétarendszert.

Az ukrán rendszer rakétája eltalálta az orosz hadsereg ATGM állását."




Nekem úgy tűnik a videó alapján, hogy az orosz személyzet az ukri rakéta becsapódása előtt elhagyja az állást (by Wilson)