[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 411
12 005
113

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
429
4 146
93
Ukrajna felvette a Pink Floyd alapítóját, Roger Waters-t a Peacemaker weboldal listájára.

"Ukrajna területi integritása elleni merénylettel" vádolják.

Waters korábban azt mondta, hogy a 2014-es ukrajnai hatalomváltást az amerikai külügyminisztérium és személyesen Victoria Nuland szervezte, ami Oroszországot megtorlásra provokálta. Megjegyezte azt is, hogy számos történelmi dokumentum szerint Oroszországnak joga van Szevasztopolhoz.

Emellett bűnnek nevezte Biden ukrajnai tevékenységét, amely háborút szít ott.
Ez ...mégis kb. mekkora ez a lista??? Csak úgy érdeklődöm... mert ahogy elnézem a felvételi kritériumokat (2014-től az USA és a Biden kormányzati befolyás már elegendő stb.) elég könnyű lehet rá felkerülni. A többi, nagyjából kb. 6.5 milliárd embert is felvették már az ukránok??? Gondolom magukkal kezdték mivel az ukrán lakosság 80%-a szintén ezt gondolja!
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 411
12 005
113
OVM összefoglaló:
‼️Összefoglaló elölről:

Az orosz légierő nagy pontosságú fegyverei eltalálták a 102. TerO dandár parancsnoki állását. Akár 30 nacionalista és 14 katonai felszerelés is megsemmisült.
A 28. AFU-dandár harcálláspontjaira mért koncentrált tűzcsapás eredményeként több mint 50 nacionalista, valamint 7 egységnyi páncélozott és speciális jármű megsemmisült.
A 72. dandár Zaitsevo melletti állásaira, a 112. TerO dandárra és a 101. TerO dandárra mért tűzcsapások 100 nacionalistát, 2 harckocsit és 15 járművet semmisítettek meg.
✈️A légijárművek 8 AFU parancsnoki állást, valamint 142 területen az AFU embereit és katonai felszerelését találták el. A repülőgép megsemmisített 6 rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktárat, egy ukrán S-300 SAM-rendszert, egy Buk-M1 rakétaindítót és egy amerikai gyártmányú rakétaelhárító radarrendszert.
Az ütegellenes hadviselés elfojtásának részeként: 2 szakasz Grad MLRS, 3 szakasz Hyacinth-B löveg, 2 szakasz D-30 haubicsa a tüzelőállásban.
A légvédelmi erők 5 ukrán UAV-t lőttek le, 13 MLRS lövedéket semmisítettek meg a levegőben, köztük 8 Haimars rakétát.

Bővebben a védelmi minisztérium tájékoztatójában olvashat:
t.me/rusvesnasu/21772
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 976
22 756
113

Az Ukrán Fegyveres Erők „Déli” Parancsnokságának sajtótitkára: Csapataink ellentámadást hajtanak végre Herson ellen, de nem úgy, ahogy azt mindenki várta​


Úgy tűnik, az ukrán tisztviselők elvesztették a koordinációt a lakosság tájékoztatása terén a fronton kialakult helyzetről. Abban a pillanatban, amikor az ukrán vezérkar megerősítette az orosz csapatok bevonulását Mikolajiv régió területére és Blagodatnoje falu elfoglalását, Natalia Gumenyuk „Dél” ukrán hadműveleti parancsnokság hivatalos képviselője bejelentette „a folyamatban lévő ellen az ukrán hadsereg offenzívája az ország déli részén."

Gumeniuk asszony szerint az ukrán fegyveres erők "továbbra is ellentámadást intéznek Herson ellen, de nem úgy, ahogyan azt mindenki várta".

Gumenyuk az "Össz-ukrán teleton" műsorában:

Csapataink ellentámadásnak nevezett akciókat hajtanak végre a Herson régióban. Ha mindenki arra számított, hogy a csapatok felvonulnak Hersonba a sztyeppéken át, akkor hiába. A modern körülmények között más az ellentámadás.

Az Ukrán Fegyveres Erők említett parancsnokságának sajtótitkára szerint az ukrán csapatok "az ellenséges erők kimerítésében vesznek részt, csapást mérnek erődökre, munkaerő- és felszereléskoncentrációs helyekre".

....

 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 825
113

Nem hiszi el, kik ölhették meg Putyin lángelméjének lányát: földalatti partizáncsoport keze lehet a dologban​


Egy eddig ismeretlen orosz ellenálló csoport azt állítja, ők a felelősek a 30 éves Daria Dugina orosz propagandista elleni autós merényletért.​


A hatvanéves fasiszta ideológus, Alekszandr Dugin lánya szombat este az orosz főváros közelében elkövetett robbantásos merényletben meghalt. Egy nacionalista fesztiválról tartott haza egy autóval, amikor a járműben pokolgép robbant, Dugina és a sofőrje pedig azonnal életüket vesztették.

Most a 47 éves Ilja Ponomarjov, volt orosz parlamenti képviselő, azt állítja, orosz partizánok állnak a támadás mögött. Az Ukrajnában élő volt politikus vasárnap este az általa alapított orosz nyelvű ellenzéki tévécsatornán nyilatkozott – irja a Bild.de.

A Kijevből sugárzott adásban Ponomarjov – a bombamerényletre utalva – ezt mondta:

– Ezt az akciót, mint sok más, Oroszország területén az elmúlt hónapokban végrehajtott partizánakciót, a Nemzeti Köztársasági Hadsereg követte el. Tegnap este jelentős esemény történt Moszkva közelében. Ez a főváros közelében történt támadás új lapot nyit a putyinizmussal szembeni orosz ellenállásban. Egy újat, de nem az utolsót.

Ponomarjov szerint az oroszországi partizánok készen állnak arra, hogy több hasonló támadást hajtsanak végre a Kremlhez köthető magas rangú célpontok, igy például tisztviselők, oligarchák és az orosz biztonsági hatóságok alkalmazottai ellen.


A Blikket tettem be, de kering a Facebookon is a hír, illetve a Youtube-on is nézhető. Azért lennénel kérdéseim:

1) Ezt a "bátor" embert, aki Ukrajnából nyilatkozik nem hazaárulónak kellene inkább nevezni. Az nem partizán, aki saját hazája és nem az azt megszálló erők ellen támad? Ha igaz ez a hír.
2) Ki finanszírozza ezt az Ukrajnában élő hazaárulót?
3) 2015-ben az USA-ban járt, s ott felajánlotta szolgálatait Ukrajna megsegítésére. Még, ha nem is értek egyet az OF lépéseivel, hazafiként akkor sem rohanok az ellenségéhez. Előtte meg Putyinz nyalta körbe, Gerinces egy ember lehet!
4) Bármit nyilatkozik ez a hazaáruló, az USA és Ukrajna embere. Akkor ki áll a merénylet mögött.

Nézzük sorban mi történt:

1) Ismeretlen tettesek merényletet követnek el Duginék ellen.
2) Röviddel ezután egy "Nemzeti Köztársasági Hadsereg" nevű csoport felszólítja az oroszokat, hogy erőszakos módon távolítsák el Putyint és teljes támogatói körét, beleértve pl. az oligarchákat is.

Nem érdekes ez a két esemény így, ilyen sorrendben, rövidden egymás után?

A) verzió: miután a Nyugat merényletet követett el Putyin egyik embere ellen, magát Putyint is likvidálni akarják
B) verzió: miután Putyin merényletet követett el Duginék ellen, Duginék Putyint likvidálni akarják

Néhány információ-adalék:

1) Még az orosz-pártiak jó része szerint is Duginnak nincs nagy jelentősége az orosz politikában, Putyin döntéseiben.
--> ez A) verziót valószínűtlenebbé teszi, mert miért merénylene meg a Nyugat valakit, akinek nincs túl nagy jelentősége Putyin döntéseiben?

2) Miért nem védte meg Putyin titkosszolgálata Duginékat? A merénylet Moszkva mellett történt, Moszkva külső körgyűrűjénél. Eddig sem terjedne az FSZB hatalma?
--> ez a B) verziót valószínűsíti, mivel legalább annyi elmondható, hogy Putyin nem biztosított védelmet az egyik fő ideológusa és családja számára

Az 1-2) közül pedig valamelyik igaz. Mert most Duginnak vagy nincs jelentősége az orosz politikában, azért nem védte meg az FSZB, de akkor meg miért érhette meg valakinek megmerényleni őt, ráadásul Moszkva mellett?
Ha pedig Duginnak van akkora jelentősége, hogy a Nyugatnak megérte őt megmerénylenie, akkor Putyin miért nem biztosított védelmet egy ilyen jelentőségű ember számára?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 779
50 332
113
Nagyon szakértők. https://atlatszo.hu/adat/2022/08/22...n-mutatjuk-hogyan-novekszik-az-ukran-tuzero/#

Szabadeuropanak ( :D ) nyilatkozo naná nevtelen, nana Volga parti harcos.
Valamit ki kellett okumulalni a sok nyugati zsoldos panaszkodasara.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
662
5 228
93
Több katonai elemző a Darja Dugina elleni merénylet miatt háborús eszkalációtól tart.
B-52-es bombázók érkeznek a héten Svédországba.
A brit sajtóban egy katona nyílt üzenetet tett közzé, miszerint a brit katonák kezdjenek egyeztetni a családtagjaikkal, mert nagy eséllyel európai hadszíntérre kell menniük egy Oroszország elleni háború miatt.
Az rakott bombát Duginék feneke alá, akinek a célja a háború eszkalációja.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
874
7 141
93
Nézzük sorban mi történt:

1) Ismeretlen tettesek merényletet követnek el Duginék ellen.
2) Röviddel ezután egy "Nemzeti Köztársasági Hadsereg" nevű csoport felszólítja az oroszokat, hogy erőszakos módon távolítsák el Putyint és teljes támogatói körét, beleértve pl. az oligarchákat is.

Nem érdekes ez a két esemény így, ilyen sorrendben, rövidden egymás után?

A) verzió: miután a Nyugat merényletet követett el Putyin egyik embere ellen, magát Putyint is likvidálni akarják
B) verzió: miután Putyin merényletet követett el Duginék ellen, Duginék Putyint likvidálni akarják

Néhány információ-adalék:

1) Még az orosz-pártiak jó része szerint is Duginnak nincs nagy jelentősége az orosz politikában, Putyin döntéseiben.
--> ez A) verziót valószínűtlenebbé teszi, mert miért merénylene meg a Nyugat valakit, akinek nincs túl nagy jelentősége Putyin döntéseiben?

2) Miért nem védte meg Putyin titkosszolgálata Duginékat? A merénylet Moszkva mellett történt, Moszkva külső körgyűrűjénél. Eddig sem terjedne az FSZB hatalma?
--> ez a B) verziót valószínűsíti, mivel legalább annyi elmondható, hogy Putyin nem biztosított védelmet az egyik fő ideológusa és családja számára

Az 1-2) közül pedig valamelyik igaz. Mert most Duginnak vagy nincs jelentősége az orosz politikában, azért nem védte meg az FSZB, de akkor meg miért érhette meg valakinek megmerényleni őt, ráadásul Moszkva mellett?
Ha pedig Duginnak van akkora jelentősége, hogy a Nyugatnak megérte őt megmerénylenie, akkor Putyin miért nem biztosított védelmet egy ilyen jelentőségű ember számára?
Én is csak szabadon engedem a fantáziámat:

Tegyük fel olyan Dugin Putyinnak mint Makovetz vagy Tőkés Orbánnak. Tehát hatnak egymásra de a külvilág túlértékeli a kapcsolatot, mert a valódi hatalom a gazdaságé, az óriásvállalatoké, oligarcháké, részvényeseké stb akik profitalapon irányítják a politikus bábjaikat.

Ezen politikus bábok között vannak szimpla celeb aláírógépek mint BoJo, Hugyos, Scholz, Leyen, zselé stb és vannak saját vízióval rendelkező akár cezaromán emberek is mint Erdogan vagy Putyin, de ez utóbbiak is maguk mögött kell tudják a pénzérdek támogatását.
Dugin azért ostorozta Putyint sokáig, mert az a globalista világba igyekezett integrálni Oroszországot, majd febr 24 után azt mondta hogy Putyin végre elkezdte betölteni a történelmi küldetését, a dugini ezo vízió szerint mint valami apostoli király. Küldetéstudata biztosan van Putyinnak csak nem biztos hogy ugyanaz mint amit Dugin gondol, ráadásul Putyin el kell hogy hitesse a pénzvilággal, hogy nem jelent rájuk veszélyt.
Aki veszélyt jelent attól megszabadulnak. Ez nem nagyobb összeesküvés elmélet mint egy szimpla kartellezés. A gazdasági szereplőknek a sok alacsony intenzitású háború, a félelem, egzisztenciális szorongás, romló közbiztonság a biznisz.

A világháború most nem, meg a béke sem. Dugin tehát senkinek nem igazán értékes, illetve ha Putyinnak az (nem látunk a fejébe hogy ezt tudjuk) akkor sem védhette látványosan, mert akkor lebukik a globalokraták szemében. A merényletből viszont mindenki hasznot húzhat a maga módján, egy biztos a világ nem lett jobb hely tőle.
Ha nagyon konspiratív lennék egyébként azt is el tudnám képzelni, hogy Dugin meg a lánya összebeszéltek hogy eljátszák a merényletet, hogy adjanak egy lökést a háborúnak.

Amiben szerinem a nagy geostratégák is tévednek itt a fórumon, az a nemzetállamok túlértékelése. Már rég gazdasági övezetek versengését látjuk ami a nép felé nemzeti alapúnak tűnik, hogy benyeljék a megszorításokat meg legyen kit a frontra küldeni, de valójában már legalább 30 éve a gazdasági társaságok irányítják a politikát. Már a multicégek vezetőinek az identitásában is nagyon gyenge a nemzeti. Kb mint a profi futballban. Nincs már klubhűség meg a nemzeti csapatért megszakadó jatékosok, csak szóban. A valóság, hogy mindenki a saját egzisztenciáját építni + család.

Gondoljunk bele, hogy akinek a profit számít, az milyen logika mentén fogja befolyásolni a politikai eseményeket...nem nagy ördöngősség kitalálni, hogy itt gazdasági helyezkedés folyik, mint a maffiavilágban, ahol kb annyi jelentősége van a nemzetiségnek mint ott. Orosz, ukrán, amcsi, zsidó, kínai maffia, de ezek nem nemzeti érdeket jelentenek.
Én is szeretem a jók vs rosszak típusú háborúkat meg a valódi geopolitikát, de sajnos úgy érzem itt már nincs jó meg rossz oldal, annak ellenére hogy én is a "multipolárisnak" remélt világnak drukkolok, és annak hogy Magyarország regionális tényező legyen.

És még azt is gondolom, hogy a valódi játékosok nincsenek szem előtt, nekik részvényeik és befolyásuk van, de még csak az sem biztos, hogy bármiféle világképpel rendelkeznek a materialista élj a mának mellett. Aki a színpadon megjelenik az valójában már nem birtokol igazi hatalmat. Sem sorosgyuri, sem billgates, sem klaus schwab, sem mbs. A polip akkor is működne tovább ha pár karját levágnák. "Amerika" elbukik de a kizsákmányoló elv tovább él Kínával és Oroszországgal is. Az egyetlen esély az informális közösségi fejlődés, ami előbb utóbb elutasítja a háborúkat, a rabszolgaságot, az uszítást. Ahogy most látszik inkább utóbb, és addig még szar világ jön.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
534
5 288
93
A nyugati sajtó ismét remekel, Putyin agyhalott és rákos, és fogadja el a vereséget, na meg a hatékony ukrán ellencsapás:)

Hadilábon áll háborús stratégiájával Vlagyimir Putyin: a dilemma tárgyát az képezi, hogy bevesse az atomfegyvereket, vagy elfogadja a vereséget és visszaadja az orosz erők által megszállt területeket Ukrajnának.


Felvetődött, hogy nem lenne-e érdemesebb visszaadni az újonnan megszállt területeket Ukrajnának, ugyanis minden jel arra mutat, hogy az ukránok katonai ellencsapása igencsak hatékony lesz. Egy esetleges kedvezőtlen eredmény megalázó lenne Vlagyimir Putyin számára, ami még az elnöki pozícióját is veszélyeztetné – írja a Daily Mail.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 064
60 075
113
A videó miatt tettem be. Mutatja milyen volt a mostani terület kevésbé megerődítve.
 
 • Tetszik
Reactions: antigonosz

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
808
3 154
93

Orosz diplomata: Kizárt, hogy béketárgyalásokra kerüljön sor

Egy magas rangú orosz diplomata kizárta a diplomáciai megoldás lehetőségét az ukrajnai háború befejezésére, és azt mondta, Moszkva elhúzódó konfliktusra számít – értesült a Guardian.
Gennagyij Gatilov, Oroszország állandó ENSZ-képviselője Genfben a Financial Timesnak azt mondta: nem várhatók béketárgyalások Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között.
A képviselő azt állította: Moszkva és Kijev nagyon közel állt ahhoz, hogy megegyezésre jussanak a konfliktus lezárásáról az áprilisi tárgyalások idején, de állítólag az Egyesült Államok és a NATO-szövetségesek kényszerítették Ukrajnát a béketárgyalások félbehagyására.