[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 733
17 366
113
aha.. :D
Gondolom majd jönnek a bizonyítékok, ahol egy rég elhagyott orosz harckocsira valami drón dob valami sufnibombát.
Épp Nikolajev felé vonulnak az oroszok
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 143
25 097
113

Az ukrán fegyveres erők megtámadták a hersoni Antonovszkij hidat és az energodari vízerőművet (FOTÓ, VIDEÓ)​


Ukrán fegyveresek megtámadták az Antonovszkij hidat Hersonban és az energodari vízerőművet.

A helyi hatóságok megerősítették a hersoni hídon történt csapást.. A hírek szerint az ágyúzást a HIMARS-ból hajtották végre. A javítócsapatból 15 ember megsérült.

Arról is érkeztek jelentések, hogy az ukrán fegyveres erők megtámadták az energodari vízierőművet, ami legalább egy ember halálát okozta.

Szemtanúk videója jelent meg az interneten. Az egyik felvételen a lövöldözés után egy férfi felfedez egy autót egy halott taxisofőrrel a vízerőmű közelében – az autó szó szerint tele van repeszekkel. A srác a helyszínen meghalt.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661171101
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 126
2 736
113

Az amerikai kiadvány beszámolt az amerikai nukleáris pajzs hiányosságairól, amelyeket "Oroszország tud"​


A világ egy nukleáris konfliktus szélén áll, közeleg a nagyhatalmak összecsapása. Az Egyesült Államok nem áll készen egy esetleges konfliktusra, függetlenül attól, hogy hol kezdődik – Európában vagy Ázsiában. Amerikának mindenesetre szembe kell néznie Oroszországgal és Kínával, Washington "dühöngve" írja át nukleáris doktrínáját.

A The Hill amerikai kiadásában megjelent cikk szerzője szerint az amerikai nukleáris doktrínában vannak hiányosságok, amelyekkel Oroszország is jól ismer. Az Egyesült Államok jelenleg abban az irigylésre méltó helyzetben van, hogy nincsenek "nem stratégiai" nukleáris robbanófejei, vagy inkább eszközei ezek szállítására.

A szerző szerint Putyin használhat alacsony hozamú nukleáris robbanófejet, amire az Egyesült Államoknak egyszerűen "nincs mit válaszolnia", hiszen senki sem fog megatonnás bombákkal reagálni taktikai töltetek bevetésére és nukleáris háború kirobbantására. A Kreml kihasználja ezt, "nukleáris fegyverekkel fenyeget " - hangsúlyozza a szerző. Egyébként Peking is tisztában van az amerikai nukleáris erők hiányosságaival.

Az Egyesült Államoknak állítólag vannak taktikai nukleáris fegyverei, de szabadon eső bombák formájában, amelyeket légvédelmi körülmények között repülőgépekkel kell a felhasználási helyre szállítani. Emellett az Egyesült Államoknak szüksége van egy új generációs rövid és közepes hatótávolságú nukleáris meghajtású cirkálórakétára, amely képes taktikai nukleáris csapást adni.Ha ez így van az elég
BGM
Én még 10 nem mondtam volna ilyet de b+ eljutottunk oda, hogy tényleg azt várom, hogy felszabadítsanak az oroszok. Egy vicc az egész...de idáig juttattak minket.

Legyen olcsó energia, olcsó kaja, olcsó építőanyag, hogy lehessen normálisan élni és dolgozni. Putyin a kereszténységet sem nyomja el mint a komcsik annó. Mit vesztenénk most komolyan? Szólásszabadság így se nagyon van már, ha nem a libsi keretek között nyilatkozol. Ha olvasod az orosz fórumokat látszik, hogy annyi szabadság ott is van mint itt.

Akinek meg a seggbekuki propaganda kell az életéhez, az kérjen menedékjogot az USA -ban vagy UK-ban, úgy is odaáig meg vissza vannak a nyugattól, nem is értem, hogy miért itt szotyiznak még mindig, ebben az "elmaradott latin-amerikanizálódó narancsköztársaságban".
Attól hogy még ez a "hivatalos" verzió orosz "felső"körökben is útban lehetett valamiért és kell egy "fedősztori".
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 002
6 896
113
Valerij Zaluzsnyij (vagy mi a neve, az ukrán vezérkari főnök közzétette az ukrán veszteségeket. Elmondta, hogy már csaknem 9000 ukrán katona vesztette életét!
Megjegyzés: Ha én az oroszok helyébe volnék, az egyes nyugati számítások szerinti 80-90 k-s veszteséggel, (jó az ukrik szerint csak 45-50).... akkor én ilyen ukránokhoz képest 6-10szeres veszteségnél, már pucoltam volna onnan. Visszaadtam volna Krímet, Donbasszt, mindent, és legalább az Urálig Oo-ot. Há mibű vannak ezek az ukránok??? Adamantiumbúú????
(úgy döntöttem a hír végét nem rakom tele visítóan röhögős, földön fetrengős smileykkal....
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 126
2 736
113
BGM

Attól hogy még ez a "hivatalos" verzió orosz "felső"körökben is útban lehetett valamiért és kell egy "fedősztori".Jelenleg ha jól tudom mind a zpmahawk,mind az agm 158 jsow cirkáló rakéták hagyományos robbanófejel vannak szerelve.Szándék esetét bármikor felszerelhetőek w80 nukleáris robbanófellyel.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 531
15 705
113
Elmebetegek:
Az ő helyzetükben teljesen logikus lépés (is lehetne) hiszen ha valamelyik NATO tagország területén van, akkor azt "nem ér" támadni, viszont ennyi erővel simán üzemelhetne akár Kecskeméten is az ukrán légierő, légi utántöltéssel simán megoldaná a bevetéseit, akár innen, akár romániából, vagy Lengyelországból persze ha majd maci odabasz akkor meg lesz álszent felháborodás megint..


képmutatás helyett a buzi angolok meg az amerikaiak meg a csicska lengyelek üzenjenek hadat az oroszoknak, sokkal egyszerűbb lenne egy nyílt állásfoglalás mint ez a kretén mismásolás a részükről, jaaa hogy ehhez vér is kellene abba a bizonyos testrészbe
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 798
63 455
113

Palm (Észt) vezérőrnagy: Az ukránoknak 10 hetük van az ellentámadásra..​


Az ősz közeledtével mindkét félnek nyolc-tíz hete maradt a nagyobb támadások megszervezésére - mondta Veiko-Vello Palm vezérőrnagy az "Ukrajna Stúdióban".

Palmi szerint taktikai értelemben továbbra is támadásban vannak az orosz csapatok, mert nem mondható el, hogy bárhol is határozottan megállították volna őket.

"Nem mondható el, hogy az ukránok bárhol is nagy offenzívát indítottak volna. A természeti szempontból a nagy offenzívák időablakja viszonylag rövid - nyolc-tíz hét. Október közepétől - november, december - nagyon nehéz megszervezni offenzívákat, mert az érintett erők – vegyük a második világháború méretét – viszonylag kevesek” – mondta Palm.

Palm megjegyezte, hogy az orosz erők továbbra sem állnak jól: sehol sem tudtak áttörést elérni. "Sok helyen nagyon jól működött az ukrán információs művelet vegyes ellentámadásokkal, a hátsó utak támadása nagyon jól működik, és számomra úgy tűnik, hogy az orosz vezetés meglehetősen pánikba esett" - mondta.

A közeledő ősz ugyanakkor azt jelenti, hogy az ukrán ellentámadásnak is meg kell történnie a következő két hónapon belül – jelentette ki Palm.

"Természetesen ez az offenzíva nem egyike lesz azoknak az ukránoknak, akik hatalmas erőket gyűjtenek össze, és erős tűztámogatással nyomulnak át szűk szakaszokon, de ez az a mód, ahogyan eddig is működtek - precíziós csapások, viszonylag kis egység előretörések, zsákfogások, oldalak. - Sok az üres hely - mondta Palm.

Palm szerint a háború lefolyása megmutatta, hogy az oroszok által alkalmazott hatalmas előrenyomulás nagyon rossz taktika.

"Az oroszoknak megvannak a maguk problémái, pontosan ugyanúgy nincs módjuk döntő felforgatásra a helyzetben, döntő előnyre sehol sem jutottak. Ukrajna jól ellenállt a nyugati fegyverek és kiképzés segítségével . Jól beadják és a megfelelő helyeken támadnak. Az orosz erők nem tudnak ellenállni, hogy tartsák a tempót, és a harci veszteségeik magasak" – mondta.

Palmi szerint az orosz erők legnagyobb problémája a szakemberek elvesztése a harctéren.

"A legnagyobb probléma nem is az, hogy nap mint nap gyalogságot veszítenek – nem számolják őket –, hanem rengeteg szakembert veszítenek – légideszantokat, különleges erőket, pilótákat, helikopterpilótákat, tüzérséget, kommunikációt. Ez nagyon nehéz őket pótolni” – mondta Palm.

Az ukránok sikeres hátulsó támadásairól a Krím-félszigeten Palm azt mondta, hogy ugyanakkor túl sok reménykedni abban, hogy ez a Krím felszabadításának kezdetét jelenti.

"A Krímet továbbra is Oroszország irányítja, de az ukránok nagyon jó munkát végeznek. Ha belegondolunk, hogyan kell a Krím-félszigetre való belépésnek megtörténnie, nagyon-nagyon nehéz azt látni, hogy Ukrajna a közeljövőben képes lesz katonailag visszavenni a Krímet. Jelenleg úgy tűnik, hogy egyik félnek sincs ilyen fegyvere, ilyen eszköze, ilyen módszere a forradalom háborúba hozására” – mondta Palm.

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
804
5 874
93

Oroszország augusztus 22. és 25. között lezárta az eget az ukrajnai határokon – az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara​


Oroszország számos délnyugati régiójában, amelyek Ukrajnával határosak, augusztus 22. és 25. között részlegesen lezárták a légteret. Az ukrán fegyveres erők vezérkara jelentette

„Szeverszk irányban az ellenség egyes egységeket forgat a Brjanszki és Kurszki régió határterületein ...

A rendelkezésre álló információk szerint az ellenség ez év augusztus 22-e és 25-e között lezárja a légtér bizonyos szakaszait Lipeck, Voronyezs és Belgorod térségében” – áll a vezérkar közleményében.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661105984


Bevallom, nem értem ezt a hírt. A légtér eddig sem működött, Lavrov sem tudott Szerbiába menni emiatt. Valaki megírná, hogy ennek mi az újdonsága?
Nem jó ómen...
A polgári repülőgépek is hetek óta nagyobbat kerülnek Moszkvából kiindulva a déli térségekbe a Különleges Hadművelet kezdetén megszokott iránytól mintegy 300 - 500 km rel. Erre tán az atomfegyverek feltételezett bevetése esetén lenne szükség, hogy ne potyogjanak mint a megperzselt legyek.. ??
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 943
51 826
113
Valerij Zaluzsnyij (vagy mi a neve, az ukrán vezérkari főnök közzétette az ukrán veszteségeket. Elmondta, hogy már csaknem 9000 ukrán katona vesztette életét!
Megjegyzés: Ha én az oroszok helyébe volnék, az egyes nyugati számítások szerinti 80-90 k-s veszteséggel, (jó az ukrik szerint csak 45-50).... akkor én ilyen ukránokhoz képest 6-10szeres veszteségnél, már pucoltam volna onnan. Visszaadtam volna Krímet, Donbasszt, mindent, és legalább az Urálig Oo-ot. Há mibű vannak ezek az ukránok??? Adamantiumbúú????
(úgy döntöttem a hír végét nem rakom tele visítóan röhögős, földön fetrengős smileykkal....
Szerintem csak en lattam mar 9000 ukran hullat meg sírt miota a művelet elkezdodott.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 428
6 150
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 822
14 788
113
Én még 10 nem mondtam volna ilyet de b+ eljutottunk oda, hogy tényleg azt várom, hogy felszabadítsanak az oroszok. Egy vicc az egész...de idáig juttattak minket.

Legyen olcsó energia, olcsó kaja, olcsó építőanyag, hogy lehessen normálisan élni és dolgozni. Putyin a kereszténységet sem nyomja el mint a komcsik annó. Mit vesztenénk most komolyan? Szólásszabadság így se nagyon van már, ha nem a libsi keretek között nyilatkozol. Ha olvasod az orosz fórumokat látszik, hogy annyi szabadság ott is van mint itt.

Akinek meg a seggbekuki propaganda kell az életéhez, az kérjen menedékjogot az USA -ban vagy UK-ban, úgy is odaáig meg vissza vannak a nyugattól, nem is értem, hogy miért itt szotyiznak még mindig, ebben az "elmaradott latin-amerikanizálódó narancsköztársaságban".
Mi lesz veled, ha mégsem érnek ide a felszabadító orosz csapatok?
Szerintem menj biztosra. Keresd fel te,
azt a varázslatos, alig diktatórikus, alig korrupt országot.
Majd írj, hol élsz, mennyire jött be.
:)
Mi, 500 millióan nagyon fogjuk sajnálni, hogy az EU-ban kell nyomorognunk, a biztos LMBTQVZ diktatúrában.
Csak nehogy megtudják az emberek azt, amit most elárultál.
Gondold el mi lesz, ha rájönnek mennyire jó Oroszországban, Belaruszban élni.
Hogy tartaná el Oroszország az olcsó nyersanyagaiból az 500 millió EU menekültet.
:)
Még a végén háború törne ki.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 143
25 097
113

Robbanás Szevasztopolban, az orosz hadsereg visszaverte az ellenség csapását​


zevasztopolban erős robbanás dördült a tenger felől, amit az egész város hallott.

Szevasztopol kormányzója, Mihail Razvozsaev szerint a légvédelmi erők a város felé közeledve a Fiolent-fok térségében találtak el egy ellenséges célpontot, valószínűleg egy UAV-t.

„18.15-kor beindult a légvédelem Verkhnesadovoe térségében. A tárgyat eltalálták. Nagy magasságban, így a hang a város különböző pontjain hallatszott. Korábban - ismét drón.
Nyugodtak maradunk, a város megbízható védelem alatt áll” – mondta a kormányzó.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661184052
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
3 694
25 106
113
РаZVожаев
18.15-kor egy légvédelmi rendszer lépett működésbe Verhnyesadovojé közelében. Egy tárgyat lelőttek. Nagy magasságban, így a hangot a város különböző részein hallották. Az előzetes ismét egy drón.
Maradjon nyugodt, a város jól védett.
t.me/razvozhaev/930
N-vtelen.png

Minő véletlen.