[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
 És

Ennyire nyíltan még nem ismertek be háborús vereséget. Oroszország nem nagyhatalom többé.
Pedig csak annyi történt, hogy Belarusz és Kazahsztán esetében hamar felismerték és gyorsan kimetszették a daganatot, Ukrajnában viszont 2014től nőtt a rák, és igazuk van, most egy invazív műtét következményeit ők szenvednék meg inkább, mert nekik kell majd újraépíteni Ukrajnát, ezért inkább megy a sugárterápia, ami lassabb de kevésbé pusztító. Vereségről szó sincs, nagyhatalom meg előtte sem volt Oroszország csak nukleáris téren.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Minap beraktam Válasz Online-os összefoglaló podcast-ot az elmúlt fél évről. Ott valami olyasmit említettek, hogy az oroszok egész Ukrajnára valami 160-170 rakétát/robotrepülőgépet lőttek csak ki. Összehasonlításképpen megemlítették hogy az amerikaiak Szíriában csak egy reptérre valami 50-60-at lőttek ki. Ezek alapján az oroszoknak nincs képességük hagyományos eszközökkel elpusztítani, de még legyengíteni se az ukrán infrastruktúrát és központokat.
Sok országban vannak ismerőseim, és ezek szerint a nyugat európai polgároknak csökkent az életszínvonala az utóbbi fél évben, az ukránoknak még inkább, az oroszoknak pedig nem. Ők csak türelmetlenek. De az idő nekik dolgozik, hiába harsogja az ellenkezőjét a nyugati média.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
⚡️Az orosz védelmi minisztérium jelentése az ukrajnai különleges katonai művelet előrehaladásáról

Az Orosz Légierő nagy pontosságú fegyvercsapásai megsemmisítették az AFU 95. légi támadó dandárjának ideiglenes telepítési pontját a Donyecki Népköztársaságban lévő Szlavjanszkban. A támadások következtében akár 150 nacionalista, valamint 10 egységnyi fegyver és katonai felszerelés is megsemmisült.

▫️A szövetséges erők donyecki irányú offenzívája következtében a 241. Területvédelmi Brigád 204. zászlóaljának veszteségei Artemovszk közelében meghaladták az állomány 60 százalékát. A Liman hadműveleti egység parancsnoksága a harcok helyszínéről a dandár egységeit visszavonta Kijevbe, hogy újratöltsék.

Nagypontosságú csapás a Donyecki Népköztársaságban lévő Szlavjanszk közelében több mint 100, az AFU tartalékos kiképzőközpontjában kiképzett nacionalistát likvidált.

Műveleti-taktikai és hadseregbeli légi, rakétacsapatok és tüzérségi csapások folytatódnak az ukrán védelmi ipari létesítmények ellen, ahol fegyvereket gyártanak és javítanak.

Az Orosz Légierő nagy pontosságú fegyverei olyan gyártócsarnokokat értek, ahol az ukrán légierő helikoptereit javították a Motor Sich üzemben Zaporozsje városban.

▫️Ezeken kívül 3 AFU parancsnoki állást, köztük az 54. AFU gépesített dandárét a Donyecki Népköztársaságbeli Kurakhovo közelében, valamint 42 tüzérségi egység lőállásait, valamint 139 AFU ember- és haditechnikai eszközök koncentrációjának területét érte találat.

▫️1 olajraktár megsemmisült a Dnyepropetrovszki terület Nikopol' közelében, amely a donbasszi AFU-egységek üzemanyaggal való ellátására szolgált.

▫️8 rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktárat is megsemmisítettek a Donyecki Népköztársaságban lévő Szeverszk, Kramatorsk, Ulakly, a Harkovi területen lévő Travnevoje, a Nyikolajev területen lévő Kavkaz és a Dnyepropetrovszki területen lévő Marganets közelében.

Orosz légvédelmi eszközök 6 ukrán pilóta nélküli légi járművet lőttek le Sztaromajorszkoje, Dokucsajevszk, Komszomolszkij, Makszimovka közelében a Donyecki Népköztársaságban, Szemenovka közelében a Harkovi területen és Belaja Krynyica közelében a Herszon területen.

▫️28 Olha és HIMARS többszörös rakétarendszer lövedékeit fogták el Ol'ginka, Novotroitskoje közelében a Donyecki Népköztársaságban, Csernobajevka közelében a Herszon régióban, az Antonovszkij és Dariyevszkij hidaknál, valamint a Kakhovskaya HPP felett.

▫️Ezeken kívül 1 Tochka-U ballisztikus rakétát lőttek le a levegőben Novaja Kakhovka közelében, Herszon régióban.

A hadművelet során összesen 274 ukrán repülőgépet és 148 helikoptert, 1826 pilóta nélküli légi járművet, 370 légvédelmi rakétarendszert, 4400 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 822 többszörös rakétaindító rendszert, 3349 tábori tüzérségi és aknavetőt, valamint 5095 darab speciális katonai járművet semmisítettek meg.

❗️A kijevi rezsim folytatja a provokációkat, hogy ember okozta nukleáris katasztrófával fenyegessen a zaporozsjei atomerőműben.

▫️Az elmúlt 24 órában 2 AFU tüzérségi támadást regisztráltak az atomerőmű területén.

▫️Egyszerre 9 lövedéket lőttek ki, amelyek közül 3 a 2. számú speciális épület közelében landolt, ahol a TVEL friss nukleáris üzemanyagát és szilárd radioaktív hulladékát tárolják. Az atomerőmű területét eltaláló lövedékek következtében a csővezetéket repeszek találták el.

▫️A második lövés következtében egy lövedék a 6. blokk közelében landolt, öt másik lövedék pedig a 6. blokk szivattyúállomása elé esett, amely a reaktor hűtését biztosítja.

▫️Az atomerőművet az ukrán tüzérség a Dnyepropetrovszki területen található Marganets területéről lőtte.

▫️Az atomerőművet lövöldöző AFU-egységeket az ellentüzérségi tűzzel visszaverték.

▫️Az atomerőmű műszaki állapotát jelenleg egy teljes munkaidős műszaki személyzet felügyeli és biztosítja az atomerőmű működését.

▫️A sugárzási helyzet az atomerőmű területén továbbra is normális.
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
Sok országban vannak ismerőseim, és ezek szerint a nyugat európai polgároknak csökkent az életszínvonala az utóbbi fél évben, az ukránoknak még inkább, az oroszoknak pedig nem. Ők csak türelmetlenek. De az idő nekik dolgozik, hiába harsogja az ellenkezőjét a nyugati média.
Az orosz GDP még a saját bevallásuk szerint is súlyosan beszakadt, ráadásul amúgy is a magyar átlag életszínvonal alatt vergődtek. Van egy csokor régész ismerősöm, elég sokat járnak kapirgálni Oroszországba, hát...elképesztően szomorúan néz ki az ország nagy része a beszámolóik szerint.

És ezzel párhuzamosan nekem is sok nyugati ismerősöm van, helyiek plusz kint élő barátok, családtagok. Kérdeztem tőlük, hogy tényleg az van amit a magyar állami média ont magából, hogy lassan el kell döntenetek ott nyugaton, hogy esztek vagy fűtőtök? Azt válaszoltak, hogy el nem tudják képzelni, hogy ezt a marhaságot honnan szedték. A kaja ugyanannyiba kerül mint itthon, de ott a minimálbér 3000-4000 forint óránként.

A méregdrága Sziget fesztivál megint tele volt külföldiekkel, megkérdezte egy látogatótól az egyik riporter, hogy drágálják e az egészet (5000 forint egy girosz tál, 4000 forint egy vodka szóda), azt mondták ez átlagos, korrekt ár. A magyarok meg kapkodták a levegőt...

Inkább kérdezik tőlem, tőlünk magyaroktól azt, hogy "mi lesz veletek" ha az EU-s segélyeket végül nem kapjátok meg? Mert akkor jön az 500-600 eurós forint és a teljes collapse.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Elképesztően cinikus és pofátlan hogy az ukránok szenvedése miatt az amerikai segítséget hibáztatjátok és nem az orosz inváziót.
Nálad őszintébb atlantisták itt is beismerték már, hogy az USA mindenképp nyer, mert az oroszok vérét az ukránok vérén veszik az amerikaiak.

Ennek fényében nem nagyon tudom értelmezni segítségként azt, hogy teljesíthetlen politikai célokra kapják a fegyvereket. Ez semmi más, mint vágóhídra hajtás.

Cinizmus továbbá az is, hogy úgy tesztek, mintha a konfliktus nem a puccsal kezdődött volna. Ha Nulandék nem csinálják meg a 2014 es puccsot, Ukrajna ma egy virágzó ország lenne, ahol az olcsó orosz nyersanyag találkozni tud a nyugati tőkével és technológiával. De nekik egy előre tolt bástya kellett az oroszok hátsó udvarában, nem egy virágzó Ukrajna és lefőképpen nem eurázsiai kooperáció.

Amit te segítségnek hívsz, az valójában nem más, mint a konfliktus perpetuálása. Amerikának háború kell, nem győzelem, és ennél alkamasabb terep nincs is erre a célra, hiszen s deklarált célok nem érhetőek el egy nukleáris háború bevállalása nélkül.

Ti, akik Ukrajna barátjaiként aposztrofáljátok magatokat, valójában az USA barátai vagytok.

Az USA kizárólagossági politikájának és Oo érdekei 8 éven át tartó semmibevételének támogatásával a katasztrófa szélére sodortátok országunkat és kontinensünket is.
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
Nálad őszintébb atlantisták itt is beismerték már, hogy az USA mindenképp nyer, mert az oroszok vérét az ukránok vérén veszik az amerikaiak.

Ennek fényében nem nagyon tudom értelmezni segítségként azt, hogy teljesíthetlen politikai célokra kapják a fegyvereket. Ez semmi más, mint vágóhídra hajtás.

Cinizmus továbbá az is, hogy úgy tesztek, mintha a konfliktus nem a puccsal kezdődött volna. Ha Nulandék nem csinálják meg a 2014 es puccsot, Ukrajna ma egy virágzó ország lenne, ahol az olcsó orosz nyersanyag találkozni tud a nyugati tőkével és technológiával. De nekik egy előre tolt bástya kellett az oroszok hátsó udvarában, nem egy virágzó Ukrajna és lefőképpen nem eurázsiai kooperáció.

Amit te segítségnek hívsz, az valójában nem más, mint a konfliktus perpetuálása. Amerikának háború kell, nem győzelem, és ennél alkamasabb terep nincs is erre a célra, hiszen s deklarált célok nem érhetőek el egy nukleáris háború bevállalása nélkül.

Ti, akik Ukrajna barátjaiként aposztrofáljátok magatokat, valójában az USA barátai vagytok.

Az USA kizárólagossági politikájának és Oo érdekei 8 éven át tartó semmibevételének támogatásával a katasztrófa szélére sodortátok országunkat és kontinensünket is.

Ja, a moszkvai politikai elit történelmileg arról híres, hogy ahova beteszi a lábát ott virágzó gazdaság szökken szárba:) Ha Ukrajna a 2000-es évek elején belépett volna az EU-ba most minimum úgy élnének mint a lengyelek...de lehet még jobban. Orosz szatellit államként viszont a jól megszokott szürke szegénység várna rájuk, örökre.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Már március óta arra vársz, hogy az oroszok a cél teljesítése nélkül bemondják az unalmast. Nem értem, mire alapozod ezt. Az oroszok narratívája már a kezdetektől az volt, hogy a nyugati fegyverkoncentráció és politikai ideológia fenyegetést jelent Oo-ra. Fő célként ennek a kettőnek a megsemmisítését jelölték meg.

Ez a folyamat jelenleg is tart. A célok nyilvánvalóan nincsenek teljesítve, köszönhetően a nyugati fegyverszállításoknak, melyek még hosszú időre konzerválják ennek az ágyútöltelékként használt népnek a szenvedését.

Ahogy Biden, úgy Putyin is az utolsó ukránig fog harcolni. Nincs oka sem lehetősége nem így tenni. Ebben az esetben a Putyin politikailag győz, az ukránok minden tekintetben vesztenek, az EU minden tekintetben veszít, az USA politikailag veszít(ez Vietnám óta nem zavarja különösebben), viszont az EU felett megerősíti a hatalmát.

A legundorítóbb ebben az egészben az a hazug és aljas narratíva, hogy a Krím újra visszakerülhet az ukránokhoz. Minden józan gondolkozású ember tudja, hogy ez sosem fog bekövetkezni, ha el akarják kerülni a felek az atomháborút.

Ukrajna jelenlegi célja tehát egy olyan terület behúzása, ami az orosz atomernyő alatt van. És ezért küldik vágóhídra a saját fiatalságukat és küldetik vissza az országukat a kőkorszakba.

Az USA hideg politikai számítását meg lehet érteni. Ismerjük a geopolitikai érdekeiket. Amit nem lehet megérteni, az a cinikus hozzáállás, amivel az atlantisták nézik az ukrán gyerekek ágyútűzbe hajtását egy olyan politikai célért, ami nem fog megvalósulni. Közben röhögő smileykat tesznek mindenhova, a józan politikai érveik nincsenek. Végignézik azt, ahogy saját hazájuk és tágabb gazdasági közösségük gazdasági és a majd abból következő politikai válságba csúszik, és még tapsolnak is hozzá.

Továbbra is Volodimir Putyin az agresszor.
Putyin a felelős minden orosz és ukrán haláláért ebben a háborúban.
;)
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Ja, a moszkvai politikai elit történelmileg arról híres, hogy ahova beteszi a lábát ott virágzó gazdaság szökken szárba:) Ha Ukrajna a 2000-es évek elején belépett volna az EU-ba most minimum úgy élnének mint a lengyelek...de lehet még jobban. Orosz szatellit államként viszont a jól megszokott szürke szegénység várna rájuk, örökre.
Netto baromság.
Hányszor voltál te kint hoholföldön? Mennyire ismered az ottani berendezkedést, működést?
Gondolom semennyire, amúgy nem írtál volna ekkora baromságot.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113

Putyin újabb 15 ezer orosz katonát mozgósít át Ukrajnába

A harmadik hadtest, amelyet az Orosz Föderáció Ukrajnába készül küldeni, nagyobb területen fog készenlétben állni. Oroszország a Nyizsnyij Novgorod mellől Rosztovba helyezi át a harmadik hadtestet, amely körülbelül 10-15 ezer főből áll.

Az áthelyezésre kerülő felszerelések között van egy új típusú harci eszköz is Roman Szvitan pilóta-oktató, az Ukrán Fegyveres Erők tartalékos ezredese szerint.

Szerinte ezekkel a csapatokkal Oroszország megpróbálhatja lezárni a front Zaporizzsje és Donyeck közötti szakaszát – írja az Unian ukrán hírszolgálat.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
324
2 123
93
Ja, a moszkvai politikai elit történelmileg arról híres, hogy ahova beteszi a lábát ott virágzó gazdaság szökken szárba:) Ha Ukrajna a 2000-es évek elején belépett volna az EU-ba most minimum úgy élnének mint a lengyelek...de lehet még jobban. Orosz szatellit államként viszont a jól megszokott szürke szegénység várna rájuk, örökre.
Ogeen...és nem kléphettek volna be?Ha normális kiegyensúlyozott semleges politikát folytatnak?Ha garanciát adnak hogy nem lépnek a Nato ba?Mennyivel könyebb háboruzni öldökölni és halni ???Annyira sunyi képmutató kis libernyák vagy.Dehát mit is tudtok milyen szinten vagytok ti meg a politikusaitok?:Sanna Marin táncolj és harcolj Putyin ellen..
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Ja, a moszkvai politikai elit történelmileg arról híres, hogy ahova beteszi a lábát ott virágzó gazdaság szökken szárba:) Ha Ukrajna a 2000-es évek elején belépett volna az EU-ba most minimum úgy élnének mint a lengyelek...de lehet még jobban. Orosz szatellit államként viszont a jól megszokott szürke szegénység várna rájuk, örökre.
Az oroszok és ukránok jólétének egy akadálya van: a saját korrupciójuk. Mi sem vagyunk sokkal jobbak náluk ebben a vonatkozásban. Viszont saját magából egyik nép sem fog kivetkőzni, lépjen be akárhova is.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 171
4 961
113
Minap beraktam Válasz Online-os összefoglaló podcast-ot az elmúlt fél évről. Ott valami olyasmit említettek, hogy az oroszok egész Ukrajnára valami 160-170 rakétát/robotrepülőgépet lőttek csak ki. Összehasonlításképpen megemlítették hogy az amerikaiak Szíriában csak egy reptérre valami 50-60-at lőttek ki. Ezek alapján az oroszoknak nincs képességük hagyományos eszközökkel elpusztítani, de még legyengíteni se az ukrán infrastruktúrát és központokat.
Ha ismered a sztorit valóban kilőttek 59 db BGM-109-et, a reptéren nem maradt épület. 3 nappal később újra üzemelt. Sátrak, konténerek és kifutópálya kijavítva.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 172
113
Afganisztán betört az USA-ba?
Vietnám elfoglalta Washingtont?
;)
Na így.
A ruszki fel éve szenved. Nem bír Ukrajnával.
Nem tudja elérni céljait.
A védő célja, hogy a támadó lemondjon a céljairól.
Viszont mind Afganisztán, mind pedig Vietnam súlyos infrastrukturális károkat szenvedett el. Az USA viszont nem.
Idáig az oroszok sem, de az ukránok már igen.
Ennél viszont mégnagyobb baj a kolosszális eladósodás.
Ezek az egymást követő 40-50 milliárd dolláros hitelek, meg segélycsomagok visszafizethetetlenül nagyok az ukrán államnak, de aprópénz azoknak, akiktől jön. Na nem azért, mert a 40 milliárd dollár ne volna már az USA józanabb gondolkodású szenátorainak is feltűnően irracionális kifizetés.
40 milliárd dollár nominál értéken az USA-ban is nagy összeg.
Hanem, mert ennél mégfeltűnőbb, hogy a woke-demokrata elit milyen egységesen döntött erről a támogatásról. Miért is?
Mert az USA politikai-gazdasági-hatalmi vezető rétege így kb 40 milliárd dollárnyi költségvetési adófizetői pénzen jut hozzá 4000 milliárd dollárnyi ukrán közvagyonhoz, földhöz és humán erőforráshoz, melyek révén évtizedekig a lekötelezettjeikké fognak válni.
A 40 milliárd dollár 2022-ben háborús realitás, de valójában egy uzsorakamatra adott sokévtizedes adósrabszolgaság befektetése.
Működött ez és még a mai napig is működik a 80 évvel ezelőtti Marshall-segéllyel, működni fog Ukrajna esetében is.

Február 24-én az volt a szöveg, Putyin lehet, hogy megnyeri ezt a háborút, de a békét már biztosan elvesztette.
Ma már az a realitás, hogy Ukrajna lehet, hogy nem nyeri meg a honvédő háborúját, de biztosan elvesztette a békéjét és megsemmisült a jövője.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 473
13 274
113
Elképesztően cinikus és pofátlan hogy az ukránok szenvedése miatt az amerikai segítséget hibáztatjátok és nem az orosz inváziót.

Az Ukránok szenvedését nem lehet Február 24-re lebutítani, 8 éve hadiállapot van, és az is kisarjadt valahonnan.

És ez a Nyugati támogatás is túlértékelt. Nem csak én mondom, mezei user-ként, hanem "sztárszakértők" is a tévében, hogy

" Egy sikeres ukrán védekezéshez, és akár ellentámadáshoz szüksége lenne az ukrán fegyveres erőknek modern gyalogsági harcjárművekre, viszont egy nyugati ország sem hajlandó ezeket biztosítani Kijevnek, ebből pedig az látszik, hogy valójában a nyugati vezetők nem akarják Ukrajna totális győzelmét – véli Thomas C. Theiner, olasz-ukrán haditechnikai szakértő, aki saját Twitter-fiókján tette közzé gondolatait. "


Az Oroszok saját hülyeségből bénáznak ennyit.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Nálad őszintébb atlantisták itt is beismerték már, hogy az USA mindenképp nyer, mert az oroszok vérét az ukránok vérén veszik az amerikaiak.

Ennek fényében nem nagyon tudom értelmezni segítségként azt, hogy teljesíthetlen politikai célokra kapják a fegyvereket. Ez semmi más, mint vágóhídra hajtás.

Cinizmus továbbá az is, hogy úgy tesztek, mintha a konfliktus nem a puccsal kezdődött volna. Ha Nulandék nem csinálják meg a 2014 es puccsot, Ukrajna ma egy virágzó ország lenne, ahol az olcsó orosz nyersanyag találkozni tud a nyugati tőkével és technológiával. De nekik egy előre tolt bástya kellett az oroszok hátsó udvarában, nem egy virágzó Ukrajna és lefőképpen nem eurázsiai kooperáció.

Amit te segítségnek hívsz, az valójában nem más, mint a konfliktus perpetuálása. Amerikának háború kell, nem győzelem, és ennél alkamasabb terep nincs is erre a célra, hiszen s deklarált célok nem érhetőek el egy nukleáris háború bevállalása nélkül.

Ti, akik Ukrajna barátjaiként aposztrofáljátok magatokat, valójában az USA barátai vagytok.

Az USA kizárólagossági politikájának és Oo érdekei 8 éven át tartó semmibevételének támogatásával a katasztrófa szélére sodortátok országunkat és kontinensünket is.

Ha felesleges szerinted a világ támogatása Ukrajnának, akkor miért pityeregsz ezen ennyit?
Ha ennyire fontos az ártatlanok védelme, miért nem az agresszornál panaszkodsz?
Miért baj, ha a védelmet támogatja valaki, nem az agressziót?

Te is sunnyogni fogsz három-négy hónap múlva egy Jancsi kályha körül.

Ha ez kell az orosz vereséghez, megéri.
Inkább, mint, hogy a gyerekeinket ruszkik fenyegessék, zsarolják a jövőben.

Sok országban vannak ismerőseim, és ezek szerint a nyugat európai polgároknak csökkent az életszínvonala az utóbbi fél évben, az ukránoknak még inkább, az oroszoknak pedig nem. Ők csak türelmetlenek. De az idő nekik dolgozik, hiába harsogja az ellenkezőjét a nyugati média.

Aztán, ha Európa lerázza magáról a ruszki energia függőséget, akkor mi lesz?
Biztos, hogy nekik dolgozik az idő? Napi 4-5 tank, 3-4 BMP a vesztesége, minden nap a ruszkinak.
A GDP csökkenés annál nagyobb gond, minél tovább tart. Hány évig akarnak elszigetelten, szankcioózva élni?
Az orosz társadalom bírni fogja, de a nagy birodalmi álmok napról napra esélytelenebbé válnak.
Minél tovább tart ez a háború az orosznak, annál nagyobb eredményeket kellene produkálni, ahhoz, hogy sikerről beszélhessen.
Már csak ezért sem Putyinnak dolgozik az idő.
;)
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 593
113
Az alacsonyabb szám lehet a háború legelső időszakára vonatkozik. Hogy akkor alacsony intenzitású volt a rakétacsapás.
Az első nap lehetett 160-170 db.
Ursula
Nem Hadsereghadtest, hanem a hadsereg hadteste. Több hadtest van egy hadseregben.
Ukrán katonák csecsen fogságban
Orosz BM-21 Grad-ok
Orosz "húsdaráló/húskloffoló"
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
Elképesztően cinikus és pofátlan hogy az ukránok szenvedése miatt az amerikai segítséget hibáztatjátok és nem az orosz inváziót.
Az orosz invázió kétségtelenül szenvedést okoz az ukránoknak.
Viszont azt állítod, hogy az angolszász beavatkozás Ukrajna életébe csak jót és boldogságot hozott és az égvilágon semmi közük ahhoz, ami most ott történik?
Ha a válaszod igen, akkor több kérdésem nincs.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 903
113

Az ellenség csapást mért Novaja Kahovkára és a zaporozsjei atomerőmű erőművére (VIDEO)​


Ukrán vadászgépek támadták meg a Novaja Kahovkát a Herszon régióban, a légvédelmünk működik. Sztrájkot mértek a Zaporozsjei Atomerőmű hatodik erőművi blokkjára is.

A Novaja Kahovka feletti rakéták többségét lelőtték, de a Szokol műszergyártó üzem és a Kahovszkaja vízierőmű környékén több találatot is rögzítettek, helyenként füstoszlopok szállnak fel.

Ezenkívül az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az ukrán fegyveres erők lőtték a zaporozsjei atomerőmű 6. erőművi blokkját, további 5 lövedék zuhant a reaktort hűtő hatodik blokk szivattyútelep környékén.
A sugárzási helyzet az atomerőmű területén továbbra is normális, szakemberek ellenőrzik az atomerőmű működését.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661681751