[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 624
55 110
113
Ez lengi körbe a topikot, ezért szaladt el a ló.
Sejted+szeretnéd=/=tény amit tudunk
A bíróságon mi az hogy tudjuk? Van bizonyíték rá? Ha a legkisebb bizonytalanság felmerül, akkor nem bizonyít semmit. Te magad írod hogy a 180 fokos fordulat nem valószínű. Tehát feltételezed, nem tudod. Szerintem sem, most legalábbis, de én sem tudom.
Aki bejáratos a légierőbe majd elmondja mi volt a tervtáblán. Itt úgyis sokan bejáratosak Putyinhoz is :)
1
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ilyenkor a pentagonba sírnak a nevetéstől !!!!
;)
lol-laughing.gif
Visítás lesz ....
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
258
995
93
Mivel! Hogyan?? Ugyan azt a technikát legyaluljak a jól képzett ukránok, mostmar van himars stb cucc! Én az oroszok helyébe nem égetném tovább magam!!!!
Reméljük, hogy egyikük sem tolja túl, bár erre egyre kevesebb az esély, még mindig mind a két fél a tétet emeli a játszmában. Remélem, hogy az oroszok az ukránokat nem a hidegháború mellékfrontján egy napra betervezett kb 20-25 db 10-20 kt TNT egyenlegű atommal fogják megállítani.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 041
113
akkor puccs kell, és jöjjenek a keménvonalasok.
De ember ! Ide 3 év felkészülés kéne ami és a nuki tengokkal tu-160 együtt az uolsó helyre kéne kerülni és csak a légierőt nyomni abból a 70 milliádos kiadással ! Drónok ezrei tgp és kismértű precíziós bombák ezri kellenének Nem pedig grad grad hátán mert azokkal azt érik el ahová most jutottak !

Nesze egy kis Ízelitő ! majd szóljál ha az oroszok iylen csapásokkal jönnek !

 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 271
2 420
113
Függetlenre nem tudom hogy lenne egyáltalán elvi esély.
Elvi esély miért ne lehetne…
Koszovóhoz hasonlóan nemzetközi katonai erő biztosítana. NATO-KFOR csak a “K” mint Kárpátalja - meghagytam magyarnak a betűszóban…
Mi nagyvonalúan a félreértések elkerülése végett ebbe az erőbe nem küldenénk katonát….
Az eurót is rögtön bevezethetnék…
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 376
8 563
113
Elvi esély miért ne lehetne…
Koszovóhoz hasonlóan nemzetközi katonai erő biztosítana. NATO-KFOR csak a “K” mint Kárpátalja - meghagytam magyarnak a betűszóban…
Mi nagyvonalúan a félreértések elkerülése végett ebbe az erőbe nem küldenénk katonát….
Az eurót is rögtön bevezethetnék…

Ebbe Ukrajna miért menne bele?
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
W

Wilson

Guest
Murz helyzetjelentése

Jelenleg​


Az ukrán fegyveres erők, csak ne röhögjenek, sikeresen átkeltek a Szeverszkij-Donyecen Belogorovka közelében, az LPR NM 2. hadsereghadtestének állásai mellett, szemben a Szeverszk-Artemovszk autópályával és a Kuban szövetséges erőinek háta mögött. Kozákok és luganszki tartalékosok, akik még mindig hősiesen védik az erdész kunyhóját Krasznij Liman alatt. Éjszaka, a hangokból ítélve, hosszú Hersonban és Slobozhanshchinában töltött szünet után a "Haymarsy" ismét a luhanszki régióban dolgozott.

Izgalmas végjátékába érkezett az RF Fegyveres Erők vezérkara által kifogástalanul megtervezett akció, az ukrán fegyveres erők LPR területére csábítása.





Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 12., 20:34






0cc35ce3e1a5dad4c863dfe2bb42f141.jpg


Az ellenség a Donyecki Front Dokucsajev irányában aktívabbá vált, folyamatosan ágyúzva és lövöldözve egységeinket a Novomihajlovkától keletre fekvő területen.





Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 12., 20:33





3569953edd126e7f3d456db1590b4cbb.jpg


Az Ukrán Fegyveres Erők folyamatos nyomást gyakorolnak a pontonátkelő létesítésével kényszerített Szeverszkij-Donyec védelmi vonalunkra. Ellenőrizetlen jelentések szerint az ellenség elfoglalta Szvjatogorszk városát és Liszichanszktól nyugatra fekvő Belogorovka falut.
Az ellenség rakétatámadást indított Taganrog külvárosában, a légvédelem működött, de Bolshaya Neklinovka falu környékén valami bátran ég. (A hivatalos verzió szerint az ukrán Tochka-U rakétát lelőtték, de kétségek vannak a hatótávolsággal kapcsolatban).


Sztrelkov a harkovi ukrán ellentámadás kapcsán újra "megtalálta" Sojgut...



Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 12., 20:26


Csak tükrözésképpen:

Amint az széles körben ismert (és nyilvánosan bejelentette) - védelmi miniszterünk, a hadsereg tábornoka, Szergej Kuzhugetovics Soigu - Szubedej Bogatur Avatárja (újjászületése), aki Dzsingisz kán (és Batu is) főparancsnoka és szövetségese. Khan, azaz "Batu").
Szubedej - aki élete során - számos csatát tudott megnyerni a 30 éve tartó folyamatos háborúkban - a mongol sztyeppéktől Csehországig és Magyarországig. Vihart kapott és sok várost elpusztított. Soha nem győzték le. Ebből a szempontból tanácstalan vagyok:
"Igaz, hogy Szubedej szelleme a mi oldalunkon áll? Hiszen - a távoli múltban - nemcsak az orosz hadsereg Kalkán elszenvedett vereségéről és Kijev felgyújtásáról vált híressé, hanem Rjazan tönkretételéről is , Vlagyimir, Szuzdal (stb.) ... és a bolgár hamuvá változtatta a bolgár államot a Volgán... Biztosan értünk?"

(P.S. És biztos Szubedei Avatarja? Különben talán a tuva lámák kicsit összezavarodtak és a nagy mongol parancsnok helyett valami ostoba és kapzsi akkori kínai tábornok lelke él miniszterünk testében, aki minden csatát elveszített és - csataterekről való menekülés közben - ló taposta?).
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 593
6 007
113
Reméljük, hogy egyikük sem tolja túl, bár erre egyre kevesebb az esély, még mindig mind a két fél a tétet emeli a játszmában. Remélem, hogy az oroszok az ukránokat nem a hidegháború mellékfrontján egy napra betervezett kb 20-25 db 10-20 kt TNT egyenlegű atommal fogják megállítani.
.
.
Nyugi, nem fogják. Amikor az oroszok már nagyon vesztésre állni, akkor majd elkezdenek komolyan atommal fenyegetőzni (!), és akkor mindenki kénytelen lesz leülni béketárgyalni, és valami kompromisszumot találni. Pl oroszok visszaadják a Krimet, viszont Ukrajna semleges lesz, vagy valami hasonló.
.
Szerintem ez a legvalószinűbb forgatókönyv, hogy ennek a háborúnak vége legyen.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 805
35 251
113
A szövetséges erők elpusztították az ukrán fegyveres erők harcosait, akik előrenyomultak a donyecki repülőtérre
"Az ellenség többet próbált, valószínűleg néhány PR-megfontolás alapján, hogy a donyecki repülőtér irányába mozduljon el, de van egy bátor Spárta, mindent megértve, mindent felismerve, mindent úgy csináltak, ahogy kellett"
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 511
113
Karasjov: arra várunk, hogy a "Leopárdok" megtámadják a Krímet

Kijev hosszú ideig tervez harcot, de nyugati tankok nélkül nagyon nehéz támadni.
Ezt Vadim Karasjov ukrán politológus jelentette be .

Szerinte az ellentámadás folytatódni fog, de ideje egy nagy offenzíván gondolkodni. Ezért támadó fegyverekre van szükség: mindenekelőtt nyugati tankokra.

"Nem véletlen, hogy a ramsteini találkozó előtt Reznikov védelmi miniszter azt mondta, hogy nyugati harckocsikra van szükségünk. Repülőgépekre, szárazföldi támadásra és taktikai repülésre van szükség. Tarackokat kértünk. - sorolja az elemző a You-Tube csatornán." Hírgyár”.
Megjegyezte, Kijev téli csatákra készül. És ha a Nyugat nem segít nekik megoldani minden problémát, akkor ez az egész offenzíva nagy veszteségekhez vezet.

"Milyen feladatokat tűztek ki? A Krím felszabadítása, minden terület felszabadítása. Ezért amíg nem kapunk kellő segítséget, egyértelmű, hogy ezt nehéz lesz megtenni" - összegzett Karasev.

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1747098-karasev_zhdem_leopardy_dlja_nastuplenija_na_krym/
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 805
35 251
113
.
.
Nyugi, nem fogják. Amikor az oroszok már nagyon vesztésre állni, akkor majd elkezdenek komolyan atommal fenyegetőzni (!), és akkor mindenki kénytelen lesz leülni béketárgyalni, és valami kompromisszumot találni. Pl oroszok visszaadják a Krimet, viszont Ukrajna semleges lesz, vagy valami hasonló.
.
Szerintem ez a legvalószinűbb forgatókönyv, hogy ennek a háborúnak vége legyen.
A háború eszkalálódni fog egy közvetlen nato orosz összecsapássá szerintem, de ne legyen igazam.