[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 433
113
Térkép az ukrajnai ellenőrzés megoszlásáról 2022. február 24-től (a háború kezdete) 2022. szeptember 12-ig.


#Donyecki Irány 2022. szeptember 19., 18:00⚡️ Az AFU megpróbálja megállítani az előrehaladást az #Avdeevka szektorban ▪️ AFU lövi a civil településeket ▪️ Az AFRF visszavert minden #Maryinka és #Peski elleni támadást ▪️ Az AFU támadásra számíthat #Pavlovkánál #Ugledar közelében

FdB_RQnaUAIrn_j


#Zaporozhye Irány 2022. szeptember 19-én 16:00-kor⚡️ ▪️ Az AFU összegyűjti az erőket több ellentámadáshoz ▪️ #Orekhov és Gulyay Pole területek a célpontok ▪️ Mérnökcsapatok tisztítják meg a terepet ▪️ Az AFU több Tochka-U-t használt


FdBq4mkaAAAblII


#KhersonCounteroffensive: #Olgino szektor szeptember 19-én 14:00-kor⚡️ ▪️ Az AFU felkészülés az #Arhangelszkoje és #Lyubomirovka oldalon ▪️ AFU erősítés érkezett a #Mirolyubovka, #Shesternya, #Koshevoye & #Vysokopolye ▪️
Stingerek bevetve

FdBURO1agAAuEJE


#KhersonCounteroffensive: #Andreevka szektor szeptember 19-én 14:00-kor⚡️ ▪️ Az AFU slágerek után kilépett a #Karlomarksovsky és a #Bezymennoye csapatából ▪️ Az AFU szenved az emelkedő víztől ▪️ Az AFU megpróbálja helyreállítani a kommunikációt ▪️ Az AFU továbbjutott Davydov Brod-ba

FdBG7z9aEAQUbl1
Ez a mindenhol tamadgatunk, tesztelgetunk ukran stilus arra jo hogy szetaprozzak az orosz egysegeket vegig a fronton.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Az a színes forradalmakra vonatkozott és a lényege az volt, hogy Kína elvette az oroszoktól Kazahsztánt és felajánlotta neki, hogy segíti a belügyi erőik újjáépítését és kvázi adott esetben intervenciós segítséget is ad az oroszok helyett, ahogy bárki másnak is a közép-ázsiai térségben. Pont, hogy Oroszország ellen irányult lényegében, pontosabban az összeomlott közelkülföldi orosz befolyási övezetbe való gyors kínai behatolás egyik jeleként értelmezhető. Ami meglepő ebben, hogy milyen gyorsan, dinamikusan reagáltak a kínaiak egy megváltozott geopolitikai helyzetre. Minden udvariasságot, távolságtartást -ami korrábban jellemző volt rájuk- sutba dobva csaptak le egy fontos szövetségesük gyengeségére.
Az van, hogy a Kazah polgárok 15%-a Nagyorosz etnikumú ez pedig például kisebbségi médiák, stb lefizetésével esetleg provokálható egy "lázadásra"... mondjuk az Amcsik által... és ha a helyi állami erőszakszervezetek megpróbálnának rendet tenni, akkor a Nagyoroszok rá lennének kényszerülve, hogy megvédjék a Ruszofóbia újabb áldozatait.

Kazahsztán bölcsen döntött, Így kerülhet el jövőbeni speciális hadműveleteket.
Esetleg a mai ukran terrortamadashoz Donyeckben valami hozzafuznivalo?
Vagy lelekben egyetertesz vele, hiszen ugyis csak alsobbrendu orkok?

Ezt epp telefonon keresik, mar nem veszi fel.

Az van, hogy amennyiben igaz ez a történet, akkor semmiképpen sem pártolnék civilek elleni támadásokat.
Az is igaz azonban, hogy semmilyen infót, ami nincsen megerősítve Szabad-Világ forrás által... semmilyet nem veszek igaznak.
Ezeket én nagyon ritkán nézem meg. Kitenném magam dezinformációnak, pszichológiai eszközöknek ha megtenném. Azt olvasom inkább, amit ti írtok ezekről. Ha tudom használni a Nagyorosz háború, vagy a Nagyoroszország elleni propaganda (nemhivatalos/nemfizetett) tevékenységemhez, csak akkor klikkelek ezekre. (Nem kell ebbe sokat belegondolni, a Corona idejében az embereket az felé toltam, hogy vigyázzanak magukra és oltassanak.)
Semmi értelme nincs, nincs olyan info még tisztek birtokában sem amit ne tudnának.
Nem fogytak ki sem az Iszkanderek sem a Kalibrok. A nekik való célok fogytak el a politikai akarat hiányában. Ha beválnak, az iráni kamikaze drónok sokat segíthetnek, sõt az Inyohogyecek is mennek SVO-ba. Meglássuk a kaprok mit tudnak összekoldulni ellenük. Mert azok az antidrón puskák egy DJI kaliber ellen valók nem "nagyvasak" ellen.
Szauron nagyúr helyében a lopakodó drónokból is kérnék és a NATO légtér határán reptetném, hogy mit lépnek rájuk :)
Abból az alapfeltevésből indulsz ki, hogy a Nagyorosz mindent tud, és hadianyaga ott helyben hozzáférhető, valamint harcra kész állapotban van.
Így hogy tudsz kritikusan gondolkodni?
Pár sorban leírtam régebben hogy ez miért nem háború hanem valami egészen más:



Várjuk meg a "buli" végét.. Ez erősen korai kijelentés..



Azért a proxiUkrajna nyugati oldala is nagyon vigyáz arra hogy a Nagy Medve azért nehogy nagyon felszívja magát, mert ha kifujja, azt itt magyarban is megérezzük.. hmm még elporladnánk ijedtünkben..



Ő is betartja, hogy a buli vagy 2 3 évig fog tartani, a 2 3 nap helyett, az EU gazdaság totál bedőléséi.. Reset..
Ő is tartja magát a tengerentúli tervhez, nem siethet..



Azért ez erős mondás..



Így van, Európa és mi egyre jobban érezzük a szankciói hatását. Az orosz meg tuti h nem fog megfagyni, ez az egyetlen dolog biztos.



Az idő tényezőt egy párszor belőtték már a Nagy Fehér Főnök szócsövei: A pénzügyi és katonai segélyeket 2 - 3 évre tervezik szétosztani. Akkor ez kb igy is lesz. Kivéve ha azonnal kell intézkedni, mert a tervbe hiba csúszott, a proxi dőlésre áll.
Én hiszek a Nagy Fehér Főnöknek, egy jó pár kijelentése, jóslása már bejött

"Láttam? Nem. "
Igen ilyen konfliktust nem láttam, hallottam..

Volt már pár? Volt."
Igen , az eddigi háborúk ( a közelünkben a legutóbbi, a szerb is háború volt a klasszikus értelemben)

"Mi köze annak, hogy ott voltam e?"

Csak annyi hogyha ott voltál, akkor 100% ra meg tudod itélni a frontvonalon, pld fedezékben..
Igy meg a médiára hagyatkozol.. 100% ra

Én is közvetve próbálom megitélni , mivel van internet sok infó, és adat jön , a tételes felsorolásban rögzítettem a "különcségeket", amelyet senki sem cáfolt meg.

"Az nem kérdés, hogy Oo népírtást végez. Max azért nem hívják annak, mert jórészt az oroszokat irtja."

Szerintem mindegyik fél népírtást követ el egy fegyveres konfliktusban, aki katonákat ől, amely egy normális esetben életfogytot, vagy kivégzést érdemelne.
Az már egy emberi hülyeség, hogy az emberölést a " háború" szentesíti, mert akkor szabadon lehet gyilkolni, sőt parancsba adják.
Az emberiség egyáltalán nem változott meg e téren -sem -a fejlődése? során..


"Max azért nem hívják annak, mert jórészt az oroszokat irtja."

A gyilkosság az gyilkosság - függetlenül az áldozatok nemzetiségétől..
Mennyi zöldség...

Szlovénia M-55S harckocsikat ad át Ukrajnának​



Ukrajna modernizált, M-55S jelzésű T-55-ös harckocsikat kap Szlovéniától.


A szlovén kormány bejelentette , hogy 28 ilyen típusú harckocsit adnak át az ukrán fegyveres erőknek.


Az ukrán néppel való szolidaritás jegyében Golob szlovén miniszterelnök és Scholz német kancellár közös akciókban állapodott meg az ukrán fél részére a szlovén M-55S harckocsik átadására.


Cserébe Szlovénia 40 német katonai szállítójárművet kap.


" Így egy ilyen körkörös eszmecsere erősíti a védelmi együttműködést Szlovénia és Németország között" - áll a közleményben.


Sok olyan ország, ahol még régi szovjet harckocsik állnak szolgálatban, és modernizálták azokat.


Szlovénia végrehajtotta az elavult T-55 harckocsik legmélyebb korszerűsítését.

Ezt a korszerűsítést a szlovén STO RAVNE cég és az izraeli Elbit közösen végezte.

19477445-1533446236714116-8501396975358757588-o22-1536x983.jpg



A munkálatok során 30 gépet korszerűsítettek.

316274-original.jpg



Az utolsó korszerűsített T-55-öt 1999-ben adták át a Szlovén Fegyveres Erőknek.


A korszerűsítés során egy új 105 mm-es L7-es fegyvert szereltek be hőköpennyel.


A harckocsikra dinamikus védelmet szereltek fel, melynek elemei jól láthatóak a testen és a tornyon.


A tűzvezető rendszert digitális ballisztikai számítógép telepítésével javították. A fegyver két síkban van stabilizálva.


Új Fotona SGS-55 optika került beépítésre lézeres távolságmérővel.


Továbbá a gépre egy Fotona COMTOS-55 parancsnoki irányzékot szereltek fel független látóvonal-stabilizátorral.


Lehetővé teszi számára, hogy a célpontokat irányítsa, és szükség esetén akár a fegyvert is irányítsa a lövésztől függetlenül.


A LIRD-1A lézersugárzás érzékelő az IS-6 füstgránátvető rendszerhez kapcsolódik, amely vészhelyzet esetén automatikusan aktiválható.


A V-12 dízelmotor modernizálása során 520 LE-ről növelték a teljesítményt. 600 LE-ig


A harckocsit új gumi-fém lánctalpakkal is felszerelték.


Ezek nagyon király gépek. Kár, hogy csak 30...
"Ukrajna még mindig túl nagynak tűnik itt" :rolleyes:

Hmmm... A többi viszont érdekes : :mad:

" Semmi értelme Kárpátaljáról és Magyarországról beszélni. Csak egy kis része beszél magyarul. Például 10% vagy 130 000. A térképen az szerepel, hogy ukrán. Pontosabban Rysan. Szlovákiában is beszélik. Tudom, hogy április óta szerepel a szlovák napirenden az annektálás. "


Max a helyi nacionalisták, fasiszták, valamint a Nagyorosz propaganda az, ami ezeket a "Szabad-Világ tag szövetségesei akarják így felosztani Ukrajnát" cikkeket gyártja. Olcsó agitprop.
Ezt hogyan értik?
Varázsütésre minden Ka-52 megkapta ezt a csodavédelmet, ami erősebb ballisztikus ellen és nincsen súllya. Vagy a már meglévő elemeket helyettesíti?
Rendben, leesett, egy moráljavító cikket olvashatott, hogy miket tud az "M" verzió.
Tavaly nyáron rendelték meg a Nagyoroszok... elészülhetett vagy kéttucatnyi, talán annyi sem.


Ja... mielőtt elfelejtem: MH-17!
Ne feleddjétek, ott bukta ezt a "mókát" a Nagyorosz. (Ezt beteszem állandó alszövegnek)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 658
32 272
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 658
32 272
113
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Gondolatok a harkovi ukrán támadásról meg az utóbbi napok hisztériájáról: hogy történt?
  • Az orosz az eddigi támadásukat elég hatékonyan hajtotta végre, hiszen már az elején kiderült hogy az erre "ökölszabályként" szükséges létszáma nincs meg.
  • A folyamatos nyugati felderítések eredményeként, az orosz csapatmozgásokat és az elégtelen védelmet kiismerve nyugati segítséggel látványos támadást intéztek az ukránok.

Mi az eredmény:
  • Látványos támogatás a területszerzésre válaszul, ismét ömlik a pénz Ukrajnába. Ne feledjük: ez létszükséglet volt, nem bónusz hanem szalmaszál az állami szerveknek és az országnak.
  • Az orosz felismerve a bajt, visszavonult, elkerülendő a nagyobb személyi veszteségeket.

Mi látszik ebből:
- Az orosz olyan háborút vív, ahol a saját katonái élete számít. Nyilván ez belpolitikailag fontos. Területre nincs szüksége, minek. Az ukránok felőrlésének mértékéről - mint tényleges célról - nincs infó. Azonban a veszteségekről készült felvételek között nincs nagyságrendbeli különbség az ellenségek között, ami az ukránok filmes ambícióit, illetve az orosz médiákat érintő cenzúrát tekintve nem jelent mindent elsöprő ukrán győzelmet. Hogy ki mit szeretne ebbe belelátni az totál mindegy. Majd egyszer lesznek számok.

Ami még kikívánkozik belőlem: a "Putyin a hibás a civileken kitöltött ukrán bosszú miatt" - narratíva.
Nem.
Ez egy NATO támogatással, jelentős túlerővel indított ukrán támadás volt, ahol a választás az lett volna, hogy a helyszínen meghalnak a katonák, vagy visszavonva túlélik. Senki sem gondolhatja hogy ott, azokban a percekben kellett volna gyorsan mozgósítani. Amit a lehetőségek adtak, azt megtették, pl. Mi-26-osokat vezényeltek oda. Majd levonják a tanulságokat, vagy jól, vagy rosszul, ez már utólagos lesz.
Az, ahogy az Azov bánik a civilekkel, az az Azov és támogatói (EU is!) EGYEDÜLI felelőssége. Amiért remélem megkapják ami jár. (A nyugat és az itteni ukriszopogatók is elegánsan elfordítják a fejüket ilyenkor)

Ami az ilyen akciókat (Moszkva, Harkov...) kitermeli, az nem más mint a NATO felderítés, és az oroszok végtelen önfeláldozása az eszkaláció elkerülésére. Semmilyen erőfeszítést nem jelentene tengerbe lőni az E-8-asokat, RC-135-ösöket és E-3-asokat, de valószínű a műholdakból is lehetne űrszemetet gyártani úgy hogy az űripar pár évtizedre jégre kerül. Valószínű már véget ért volna a háború, a teljesen vak ukránok összeomlottak volna - ti. a múzeumi Tupoljev drónokkal fogyott volna el az utolsó komolyabb (ukrán mértékkel..) felderítő kapacitás.
Az oroszok nem teszik, pedig emberéletekbe kerül nekik. A nyugat locsolja az olajat a tűzre. Nekem ismerős ez a nyugati pökhendi arrogancia a történelemből, pl. a kubai hisztéria, stb. Nem változnak az ájtatos demokrácia-pajzsos pénzmanók, csak észre kéne venni hogy a nagy szövetséges minket is betolt már a rulett-asztalra, és csak azért vagyunk még ott mert a másik fél nem veszi fel a kesztyűt.

A másik amin jókat derülök hogy Oroszország már nem hatalom, stb. Kik mondják ezt? Mi a 14 Gripenünkkel mondjuk meg hogy kell az ilyet? Itt a NATO ad felderítést, hátországot, fegyvert, az USA és az EU pénzt. A No.1. és a No. 1. támogatja őket. Senki másnak nincs esélye a Földön ezt a támogatást 1 hónap alatt zsebrevágni és félkézzel győzni ellenük. Most akkor vagy nincs más hatalom, vagy kéretik a maradékot egymáshoz viszonyítgatni, vagy definiálni egy objektív "hatalom" fogalmat az ilyen lufi kijelentések helyett.

Szerintem a tényekből rossz következtetést vonsz le.
Az oroszok nem a katonák életének megóvása miatti vonták vissza gyorsan erőiket, hanem azért mert azok nem akartak harcolni, inkább megadták volna magukat.
Na az lett volna az igazán nagy bukás!

Ezért kellett vill gyorsan, így harc nélkül feladni mindent. Ezért maradt ott sok technika, lőszer stb.
Ez magyarázza a hevenyészett védelmi állások helyét, illetve azt, hogy még az Oszkol bal pártját sem igazán tudják megtartani.
Ugyanis teljesen új,ahonnan elvont erőket kell a védelméhez átcsoportosítani.

Szerintem hiába ábrándozol, az orosz hadsereg legyőzhetetlenségéről. Ott, akkor nagyon nagy bajok voltak, ezt felismerték és jól kihasználták az ukránok.
A kérdés, hogy azok a morális és vezetési problémák mennyire jellemzőek általában a ruszki erőkre?

Az beszédes, hogy Wágner támadás, VDV védelem (Kerszon) uralja az orosz híreket.
;)

A külföldi segítség miatt késő pityeregni, jó előre megmondták neki, hogy magas árat fizet, ha háborúzni akar.
:)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 658
32 272
113
Nocsak, nocsak...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 855
113
Ez jó!

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 855
113
Brit tudósok:

"Az orosz pilóták helyzetfelismerése gyakran gyenge, reális a lehetősége annak, hogy néhány repülőgép az ellenséges terület fölé és a sűrűbb légvédelmi zónákba tévedt, mivel a frontvonalak gyorsan mozogtak."

Igen. Láttuk a helikkel és a su25el mit csinálnak. Tényleg bénák ...

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Baskir harckocsizók
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 195
93
Brit tudósok:

"Az orosz pilóták helyzetfelismerése gyakran gyenge, reális a lehetősége annak, hogy néhány repülőgép az ellenséges terület fölé és a sűrűbb légvédelmi zónákba tévedt, mivel a frontvonalak gyorsan mozogtak."

Igen. Láttuk a helikkel és a su25el mit csinálnak. Tényleg bénák ...

Már mindenki írhat mindent.
A britek a szokásos szart hozzák. És akkor jön az index:
often poor = nagyon gyenge. Szerintük. Rá kellett még rakni egy lapáttal a hírferdítésre.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Az usa mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy behúzza Kínát is a konfliktusba. Milyen egyéb opció marad Kína számára?
Ezek mindenhol csak a sz@rt keverik :
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 477
113
"Amint a NATO bejelenti a mozgósítást, ezNatkaés vége lesz..."


A mondatot nem értem, a videót pedig nem tudom megnézni!
 
  • Vicces
Reactions: gigabiga and Lando

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 637
45 093
113
"Amint a NATO bejelenti a mozgósítást, ezNatkaés vége lesz..."


A mondatot nem értem, a videót pedig nem tudom megnézni!
"Amint a NATO bejelenti a mozgósítást, vége a történetnek..."
A videót én sem tudom megnézni.
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Lando and Bubu bocs

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
522
2 411
93
Sok mindenkinek nem tűnik fel hogy ez nem Ukrajnáról szól, olyan hogy Ukrajna sose létezett és már nem is fog, vagy orosz vagy Usa gyarmat lesz teljesen mindegy,maximum egy rohadt nagy Usa tamaszpont lesz a ruszki seggébe, ennyi lesz Ukrajna, vajon miért csak ennyi fegyvert kap az a szerencsétlen ország, hogy minél tovább húzódjon a konfliktus, és ennek ki lesz az igazi győztese hát nyilván az Usa, tényleg ilyen sok vak ember van Európaba?
Teljesen egyértelmű minél tovább húzza az Usa, Európa tönkre megy gazdaságilag, a ruszki meg katonailag, és ki jár jól az Usa.
Európa miért nem tud önálló döntéseket hozni nehéz kérdés, mondjuk mert németbe teljes Usa befolyás van. Európa gazdaságilag szarrá megy, ki lesz a meg mentő ki pótolja a rengeteg pénzt meg fegyvert amit a szerencsétlen ukránoknak küldtek, hát az Usa cégei, és bankjai.
Tényleg nem látszik, ruszki nyersanyag nélkül nullák vagyunk, a ruszki meg a hadserege nélkül nulla.
Nem bonyolult a képlet, vegyétek már észre hogy teljes Európa megnyúzása az Usa érdek.
Vajon miért egy demens vénembert ültettek az Usa élére, mert szó szerint nem képes a gatyába szaráson kívül semmire, így az igazi hiénák nyugodtan dolgozhatnak a háttérbe, ezt egy trumpal nem tudták volna megcsinálni.
Egész Európának fel kellene ébredni, hogy a mi bőrünkre megy a játék.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 005
23 163
113
Egy jóbarátom kint élő (értsd Ukrajnában) családtagjainak tegnapi elmondása szerint Kijevtől északra lévő településeket már második hullámban rámolja ki az ukrán hadsereg a lakossági készleteket, garázsokból, raktárhelységekből, kérdés/kérés és válogatás nélkül visznek mindent ami mozditható. :(
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 888
113
A hírforrások amiket én olvasok nem elítettek semmi ilyet.
Lehet, hogy a Nagyoroszok lövik őket, lehet koholmány is... eredete az infónak a Nagyoroszhazugság.mte, vagy mi.
Mindenesetre kétes.
A háború után kivizsgálásra kerülnek az esetleges bűnesetek.
Na azért írtam neked azt amit írtam...
Kujbisevi kerület-Donyeck:

13 halott, több tíz sebesült civil Donyeckben.
bnzjoqLzp6g.jpg
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93
Medvegyev szerint a népszavazás lehetővé teszi minden erő bevetését a Donbászban

Medvegyev: Oroszország területére való behatolás lehetővé teszi az összes önvédelmi erő bevetését​

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke – RIA Novosti, 1920, 2022.09.20.

© RIA Novosti / Ekaterina Stukina
Menj a médiabankhoz
Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
MOSZKVA, szeptember 20. – RIA Novosztyi. Az Oroszország területére való behatolás olyan bűncselekmény, amely lehetővé teszi az önvédelem minden erejének igénybevételét – mondta Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról szóló népszavazásról beszélve a Donbászban.
"Oroszország területére való behatolás bűncselekmény, amelynek elkövetése lehetővé teszi az önvédelem minden erejének igénybevételét" - írta a Telegram csatornán. "Ezért tart annyira Kijev és a Nyugat ezektől a népszavazásoktól. Ezért kell azokat megtartani" - tette hozzá Medvegyev.
Egy nappal korábban az LPR és a DPR közkamarája népszavazások szükségessége miatt fordult a területi vezetőkhöz.