[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 814
14 418
113

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 205
113
Igen? Nem? Talán?

Putyin már halálra is ijedt :D
Egyértelmű válasz véleményem szerint egy taktikai atom csapásra egy taktikai atom csapás lehet válaszként az Orosz erőkre.Lehet ezen viccelődni de az Oroszok tisztában vannak a NATO hagyományos és nukleáris csapásmérő képességeivel és nem hinném hogy "félvalról"veszik ezeket.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
A magyar kisebbség szar helyzetét pedig Ukrajna jövőbeni EU csatlakozása megoldaná.
A magyar kisebbség helyzetét majd az fogja megoldani, hogy addig nem engedjük csatlakozni az ukránokat, míg úgy nem tesznek, ahogy mi szükségesnek tartjuk. A csatlakozás nem old meg semmit. A románokat se kellett volna addig beengedni, amíg nem tesznek eleget a szükséges minimumnak, azt a csatlakozási szerződésükbe bele nem foglalják. A szavak és a boci szemek semmit nem érnek.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 875
13 375
113
Élőben megy....a mozgósítás ellen tüntetnek már moszvában. Élőben megy...én látok kb 30 rendőrt, meg összeadtam az előbb kb 15 tüntetőt akik beszélgetnek...a többi gyalogos forgalom...belehúzott az ellenzék. Csak gondoltam közzéteszem mielőtt az itteni ukránok bedobják a hírt az 1 millás tömegtüntetésről a Vörös-Téren...mint tegnap a Csecsen tüntizésről :D
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Szóval, a puzzle darabok a helyükre kerülnek.
Nyilván a behívókat már hetek óta küldik ki. Erről írtam.
Pár nap múlva Oroszországhoz csatlakozik Luhánszk, Donyeck, Herszon, Krím. Ezután már orosz területet fognak támadni az ukránok. Ekkora jön a legyalulás. Akár taktikai atommal. Fasza lesz...
Ettől én is félek, de nem kell itt feltétlenül atomot dobálni, vannak elég komoly tömegpusztító nem nukik is. Talán még rosszabbak is rövid távon, mint egy pár kilotonnás nuki.

A finn kormányzat arról számolt be,hogy jelentősen megnőtt a vízum kérelmek száma a részleges mozgósítás bejelentése óta, valamint az összes repjegy el kelt Örményországba és Törökországba (ebbe a két országba nem kell vízum)...
Ezen kár rugózni, már elvileg meg is van a 300k.

más...
Oroszország Szaúd-Arábia koronahercegének közvetítésével 10 külföldi zsoldos hadifoglyot engedett szabadon. Egy szaúd-arábiai tisztviselő közölte, hogy a szabadon engedett foglyok listáján az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Svédország, Horvátország és Marokkó állampolgárai is szerepelnek. A foglyokat szállító repülőgép szerdán szállt le Szaúd-Arábiában.

1:
Ez egy érdekes fórum, érdemes ránézni

2:
Viszik a nagyobb cuccokat is.

3:
Ma reggel, 22.09.21-én 7 óra 38 perckor a Donyecki Népköztársaság – Pushilin D.V. vezetője elrendelte külföldi zsoldosok kivégzését.



(Nem szabadott volna eddig eljutni. Értem én, hogy agresszor, meg az északatlanti - délkeleten kompetens, de talán éppen az a baj, hogy mindenki a saját agresszív álláspontjához ragaszkodik. Viszont idióta kelet-nyugati méregetés oltárán, ezúttal nem szeretnék lerombolt Európát látni, legalább egyszer ne menjünk már tovább ezen az úton, persze tudom, nem mi döntünk, meg a világ meg ilyen.
Abban biztos lehet mindenki, hogy a katarzistól függetlenül a vérrákos Putyin, egy gyönyörű Transzbajkáli folyó mellett fog fotózkodni, Biden meg Camp Davidben törölteti a valagát majd, a mexikói !nem rabszolga!, napi 1 dolláros migráncsával, viszont mi itt élünk, ezt jó lenne megérteni. Azt is, hogy mindenki hazudik, az oroszok is pofátlanul, a nyugati világ is pofátlanul és mind két fél addig csűrte-csavarta a dolgot, hogy oldaltól függően fel lehet tárni a logikai bukfenceket, de ha csak az egyikben veszed észre az azt jelenti elfogult vagy.;) Szóval csak azt akarom mondani, hogy drukkolhatsz bárkinek, de a legjobb, ha mi kimaradunk belőle, mert ki tudja, hová vezet ez az agybaj. Abban mindenki biztos lehet, hogy ilyen lépés után Putyin nem engedi el a Dnyeper keleti partját, viszont az is biztos, hogy az USA annyit invesztált az ukránokba, hogy ő sem, tehát valami megegyezés kell, e nélkül itt nagy f.o.s. jön még.) - remélem nem voltam félreérthető.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
A becslések alapján az Oryx kb. a veszteségek 70%-át fedi le. Tehát kb. 1,5-vel kell megszorozni mindkét oldal veszteségeit, hogy a reális képet megkapjuk:
Van némi ellentmondás a cikkben. A cikk végén azt írja "Oroszországnak legalább 2000 potenciálisan helyreállítható tankja van"
Míg előtte a tételes felsorolásnál:"További 2075 harckocsi bevethetőnek tűnik, bár néhányat valószínűleg harckocsigyárakba kell vinni. A becslések szerint 886 harckocsit hatékonyan tárolnak, és valószínűleg teljesen működőképessé teszik. Sok orosz bázison hangárok is találhatók, amelyekben körülbelül 1330 harckocsi tárolható"
E mellett "1304 gép kétes állapotban van. Ezek olyan harckocsik, amelyek potenciálisan helyreállíthatók a harckocsi karbantartó létesítményekben"
Ez összesen cirka 5500 harckocsit jelent.

A másik kritikám az ukrán harckocsiveszteségek mértékéhez kapcsolódik. Június elején a védelmi miniszter 400 harckocsi elvesztését ismerte el. Az Oryx számlálója ekkoriban 160 körül állt. Resperger szeptember elején 1200 harckocsira tette az ukránok veszteségeit és 1100 darabra az aktív állományt. Ez csak akkor lehetséges, ha az ukránok több száz tárolt harckocsit reaktiváltak. Ha az ukrik képesek voltak erre, akkor az oroszok is képesek lesznek erre.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 814
14 418
113
Ez így nem igaz az amerikai doktrina nem ezt tartalmazza....
Igazad van,
Ez "így" nem igaz: mert hivatalosan nincs leírva, hogy lopakodó, évtizedekig tartó üzemmóddal kell egyre közelebb tolni Moszkvához az atomfegyvereket és akkor ultimátumot adni, és ha kell, használni.

Emlékezzünk rá, a történelem most ismétli önmagát:
Nincs új a nap alatt, a szovjetek ezt már régebben kitalálták és bepróbálkoztak vele:


Hruscsov ugyanezt a taktikát már 1962-ben Kubán keresztül akarta végrehajtani, rejtett rakományokban teherhajók mélyén utaztatták az alkatrészeket valamint kilövőállások álcázott építésébe kezdtek.

Megdőltek vele mint Weisz Gizi.. Kis híján totál atomháború lett belőle..

Most USA az ötletet magáévá tette azzal a különbséggel, hogy sokkal lassabban akart közelbe lopózni, de ez sem jött be..
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
908
10 304
93
Minek jönnének ide az ukránok? Ők elférnek a saját országukban. Nem ők azok akik határtologatásba kezdtek, hanem az orosz barátaid. Tudod, akik itt is állomásoztak nem is olyan régen, biztos van a családodban aki tudna róluk mesélni, h milyen sok szép jó dolgot köszönhetünk nekik.

A magyar kisebbség szar helyzetét pedig Ukrajna jövőbeni EU csatlakozása megoldaná.
Miért? Pénzért, mert az nem lesz csak fegyver.
Elférnek? Az orosz kisebbséggel nem tudtak együtt élni. A magyarral sem.
Nem? Minket pont hogy ők fenyegettek meg, az ukránok.
Itt állomásoztak? Ja, a szovjetek, ukránokkal.
EU csatlakozás megoldja?? Még az ittenieket is tönkreteszi. Ha Ukrajna EU lesz, az itt mindenki fizetését lefelezi. Ti. a gyökértelen nagytőke kiszalad mindennel hogy olcsóbban gyártasson ott. Ők kapják a zsettát felzárkóztatásra, amit mi fizetünk. Ne haragudj de eddig nem Európában éltél ugye?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 875
13 375
113
Egyértelmű válasz véleményem szerint egy taktikai atom csapásra egy taktikai atom csapás lehet válaszként az Orosz erőkre.Lehet ezen viccelődni de az Oroszok tisztában vannak a NATO hagyományos és nukleáris csapásmérő képességeivel és nem hinném hogy "félvalról"veszik ezeket.
Szerintem gondold át mégegyszer és ne égesd magad butuska, de szívből jövő kívánalmakkal. Az oroszok nem Nato országra, és nem amcsira dobnák...mi közük akkor az amcsiknak ehhez??? Azt mondták nem állnak háborúban...he??? És akkor leatomoznák Moszvát, ha Putykóék beszórnának egyet a frontra??? Kérlek...ez a rajongás olyan kis aranyos a részedről.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 009
113
Élőben megy....a mozgósítás ellen tüntetnek már moszvában. Élőben megy...én látok kb 30 rendőrt, meg összeadtam az előbb kb 15 tüntetőt akik beszélgetnek...a többi gyalogos forgalom...belehúzott az ellenzék. Csak gondoltam közzéteszem mielőtt az itteni ukránok bedobják a hírt az 1 millás tömegtüntetésről a Vörös-Téren...mint tegnap a Csecsen tüntizésről :D
Kemény csapat lehet! Mint a mi árnyékellenzékünk.
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
Egyértelmű válasz véleményem szerint egy taktikai atom csapásra egy taktikai atom csapás lehet válaszként az Orosz erőkre.Lehet ezen viccelődni de az Oroszok tisztában vannak a NATO hagyományos és nukleáris csapásmérő képességeivel és nem hinném hogy "félvalról"veszik ezeket.
Hogyan? Milyen jogon? Ukrajna se nem NATO se nem EU tag. Ledobnak egy harctéri atomfegyvert az ukrán csapatokra, ezért kilövik a francia/amerikai/angol atomarzenált Moszkvára? Értelmezhetetlen számomra ez a gondolat. Komoly fenyegetőzés megy, de legfeljebb annyi lesz, hogy elfogadnak egy elítélő nyilatkozatot, fenyegetően megrázzák a mutatóujjukat, vagy talán +10 db levedlett kohószökevényt küldenek a szerencsétlen ukránoknak. Újabb szankciókat már úgysem tudnak bevezetni.
De egyébként meg nem kell aggódni, nem fog Putyin atomfegyvert bevetni, mert 1. nincs rászorulva 2. több esze van mint Stoltenbergnek és az egész bandájának együttvéve.
 
T

Törölt tag 133

Guest
Miért? Pénzért, mert az nem lesz csak fegyver.
Elférnek? Az orosz kisebbséggel nem tudtak együtt élni. A magyarral sem.
Nem? Minket pont hogy ők fenyegettek meg, az ukránok.
Itt állomásoztak? Ja, a szovjetek, ukránokkal.
EU csatlakozás megoldja?? Még az ittenieket is tönkreteszi. Ha Ukrajna EU lesz, az itt mindenki fizetését lefelezi. Ti. a gyökértelen nagytőke kiszalad mindennel hogy olcsóbban gyártasson ott. Ők kapják a zsettát felzárkóztatásra, amit mi fizetünk. Ne haragudj de eddig nem Európában éltél ugye?

Lehet neked újdonság lesz, de rengeteg ukrán él, dolgozik már most is Magyarországon.

Már a csatlakozási tárgyalások alatt be kell szabályozni az ukránokat, addig nem mennek a felzárkóztatási pénzek amíg nincs rendben a kisebbségek helyzete. Ez valahogy nekem jobb alternatívának tűnik, mint h az oroszok elfoglalják egész Ukrajnát, aztán itt lesznek nekünk a szomszédban, a kárpátaljai magyarok meg Magyarország közt meg felrántanak egy új Vasfüggönyt.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Kemény csapat lehet! Mint a mi árnyékellenzékünk.
Hát, most viccből írom, mi is elküldhetnénk egy Fegyőr rolleres zászlóaljat, Gréczy álló brével mehetne mögötte, de ez annyira azért nem vicces, több városban is volt megmozdulás, sajnos kimásolni nem tudom a videókat, meg a képeket, meg hosszú is lenne, de jó pár emberkét befogtak, akik mint "atlantisták" először a "hazafiaktól" kaptak pár pofont, aztán soron kívül átadták őket a toborzó irodának és képzés nélkül indultak már ma.... szóval kezd kialakulni az az igazi ocsmány, igazságtalan európai háborúféle......sajnos:(




 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Általában szoktam érteni a kommentjeidet. Ez a mostani viszont számomra érthetetlen. Mit jelent az, hogy a lakók nem vehetnek részt a népszavazáson? Arra gondolsz, hogy a még fel nem szabadított részeken nem fognak szavazni, ennek ellenére rájuk is érvényes lesz a szavazás? Ha így gondolod, abban van némi igazság, de a Königsbergi hasonlatod akkor is durva túlzás. Egyébként ebben az usa által provokált mocskos háborúban teljesen felesleges és illuzórikus lovagias orosz hozzáállást elvárni.
Igen, arra gondoltam.
Nem vélem úgy, hogy a hasonlatom túlzás lenne.

A területi igényt, a részleges mozgósítást és a népszavazásokat külön-külön kell kezelni. Ebből a harmadiknak ebben a formában semmi értelme.
Nem úgy néz ki, hogy szállítja a gázt, építeni PAKS2-ből mondjuk eddig a ruszki se épített semmit tíz év alatt, cserébe eladósította az országot évtizedekre.
Ha a Paks2-es hitelre gondol, akkor konkrétan semmivel nem tartozunk nekik. Voltak lehívások, de azok minden esetben előtörlesztésre kerültek eddig, ugyanis a piacról olcsóbban tudtunk felvenni, pontosabban emiatt erre nem volt szükség, mert kisebb tételek voltak és önerőből megoldotta az állam.
 
  • Tetszik
Reactions: gerimaster

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 879
27 476
113
Igazad van,
Ez "így" nem igaz: mert hivatalosan nincs leírva, hogy lopakodó, évtizedekig tartó üzemmóddal kell egyre közelebb tolni Moszkvához az atomfegyvereket és akkor ultimátumot adni, és ha kell, használni.

Emlékezzünk rá, a történelem most ismétli önmagát:
Nincs új a nap alatt, a szovjetek ezt már régebben kitalálták és bepróbálkoztak vele:


Hruscsov ugyanezt a taktikát már 1962-ben Kubán keresztül akarta végrehajtani, rejtett rakományokban teherhajók mélyén utaztatták az alkatrészeket valamint kilövőállások álcázott építésébe kezdtek.

Megdőltek vele mint Weisz Gizi.. Kis híján totál atomháború lett belőle..

Most USA az ötletet magáévá tette azzal a különbséggel, hogy sokkal lassabban akart közelbe lopózni, de ez sem jött be..
Ez egyszerűen nem igaz. A Kubai Rakétaválság is úgy kezdődött, h a SZU visszaütött, és a megegyezés úgy jött létre, h az USA is visszavonta a törökökhöz telepített atomrakétáit. Csak ugye az amcsik már akkor is takonyabbak voltak még az ótvar komcsiknál is, szóval az ügylet második fele titokban maradt és pár hónap késéssel következett, nehogy JFK-t szétszedje a sajtó.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Egyértelmű válasz véleményem szerint egy taktikai atom csapásra egy taktikai atom csapás lehet válaszként az Orosz erőkre.Lehet ezen viccelődni de az Oroszok tisztában vannak a NATO hagyományos és nukleáris csapásmérő képességeivel és nem hinném hogy "félvalról"veszik ezeket.
Tuti nem veszik félvállról. De a NATO megtámadása ebben hol szerepel? Ukrajna? Mármint az ott lévő állomány akiket "zsoldosoknak" becéznek. Nos az nem játszik... Még a Kiev-ben üdülő NATO tisztek sem játszanak...
Az utolsó ukránig megy a háború, kérem ezt megérteni szíveskedjetek. Nem én mondtam..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 384
45 844
113
Ettől én is félek, de nem kell itt feltétlenül atomot dobálni, vannak elég komoly tömegpusztító nem nukik is. Talán még rosszabbak is rövid távon, mint egy pár kilotonnás nuki.


Ezen kár rugózni, már elvileg meg is van a 300k.

más...
Oroszország Szaúd-Arábia koronahercegének közvetítésével 10 külföldi zsoldos hadifoglyot engedett szabadon. Egy szaúd-arábiai tisztviselő közölte, hogy a szabadon engedett foglyok listáján az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Svédország, Horvátország és Marokkó állampolgárai is szerepelnek. A foglyokat szállító repülőgép szerdán szállt le Szaúd-Arábiában.

1:
Ez egy érdekes fórum, érdemes ránézni

2:
Viszik a nagyobb cuccokat is.

3:
Ma reggel, 22.09.21-én 7 óra 38 perckor a Donyecki Népköztársaság – Pushilin D.V. vezetője elrendelte külföldi zsoldosok kivégzését.



(Nem szabadott volna eddig eljutni. Értem én, hogy agresszor, meg az északatlanti - délkeleten kompetens, de talán éppen az a baj, hogy mindenki a saját agresszív álláspontjához ragaszkodik. Viszont idióta kelet-nyugati méregetés oltárán, ezúttal nem szeretnék lerombolt Európát látni, legalább egyszer ne menjünk már tovább ezen az úton, persze tudom, nem mi döntünk, meg a világ meg ilyen.
Abban biztos lehet mindenki, hogy a katarzistól függetlenül a vérrákos Putyin, egy gyönyörű Transzbajkáli folyó mellett fog fotózkodni, Biden meg Camp Davidben törölteti a valagát majd, a mexikói !nem rabszolga!, napi 1 dolláros migráncsával, viszont mi itt élünk, ezt jó lenne megérteni. Azt is, hogy mindenki hazudik, az oroszok is pofátlanul, a nyugati világ is pofátlanul és mind két fél addig csűrte-csavarta a dolgot, hogy oldaltól függően fel lehet tárni a logikai bukfenceket, de ha csak az egyikben veszed észre az azt jelenti elfogult vagy.;) Szóval csak azt akarom mondani, hogy drukkolhatsz bárkinek, de a legjobb, ha mi kimaradunk belőle, mert ki tudja, hová vezet ez az agybaj. Abban mindenki biztos lehet, hogy ilyen lépés után Putyin nem engedi el a Dnyeper keleti partját, viszont az is biztos, hogy az USA annyit invesztált az ukránokba, hogy ő sem, tehát valami megegyezés kell, e nélkül itt nagy f.o.s. jön még.) - remélem nem voltam félreérthető.
Én, remélem, nem végzik ki őket. Vigyék Szibériába egy jó kis bányába, ott legénykedhetnének!