[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
He!!!?? Az isztan országok épp most esnek egymásnak. A csto- bol való kilépés + kina fegyvereket nem szállíthat. A törökök nyíltan támogatják Ukrajnát és fogják is területi egységét ahogy ma nyilatkozta Erdogan! Az orosz katonák moralja gyenge mert múzeumi fegyverrel küldik őket harcolni. Ma is vesztettek egy su34 mert alacsonyan butabombaz mert a 4 gen gépeik erre a második vh csapásméresre képesek. Tu160 meg tengokra költenek amik totál feleslegesek az ilyen konfliktusok megvívására .Putyin utolsó kártyája vagy 3-400 ezer tartalékos amivel még hónapokig kihuzza ezt a" különleges "hülyeséget utána majd kijeletni hogy sikeres volt a nácitalanítás .Nesze semmi fogd meg jól, "Minden a terv szerint halad " bohócok!
Hű apukám én nem tudom mivel kábítod magad most hogy kiment a sabbat, de az biztos hogy ezt még zselé meg a hohol "vezérkar" is elirigyli tőled!
Mondjuk azt azért remélem sejted, hogy a posztszovjet államokban ki is keverheti épp a kakit, ahogyan az sem véletlen, hogy újra fellángolt az örmény azeri konfliktus. Utóbbinál megjegyezném azt is, hogy bár az azerieket az elvileg fontos NATO szövetséges kardigán szultán tüzeli a háttérből, addig pelosi mami gyorsan elsietett Jerevánba, hogy biztosítsa az örményeket a baráti támogatásukról... Csak nekem tűnik úgy, mintha igyekeznének 2 vasat tartani a tűzben? :oops:
Az is elég megmosolyogtató, hogy te tényként közölsz olyan dolgokat, amiken a fél világ titkosszolgálatai éjt nappallá téve törik a fejüket...
Lövésünk sincs mije van Mordornak a spájzban, de abban biztos lehetsz, hogy Szauron utolsó kártyája nem 3-400ezer tartalékos. ;)
És bár részben igaz, hogy sokat költenek a hadászati triádra, de az nem felesleges. A darabszámokon lehetne vitázni, máson nem.
Jössz folyamatosan a TGP-vel meg az ilyen-olyan okosbombákkal stb., de azt ne felejtsd el, hogy ahová annyira kell a precíziós cucc, oda mindig akad is ez-az. Az ósdi cuccok szinte ingyen vannak, amiket meg most gyártanak az mehet a helyükre a kiürített raktárakba. Gőzünk sincs róla például, hogy a "kalibrálások" során vajon hány darab ősrégi gyártású robotrepülőgépet durrantanak el, ami egyébként már kb a bontóban végezné... (szándékosan nem kohót írtam, aki ért a rakétákhoz/repüléshez és találkozott már ilyen ötvözetekkel, az tudja miért ;) )
Majd kiderül, hogy milyen következtetéseket vonnak le ebből a konfliktusból, de én egyáltalán nem látom olyan rossznak a helyzetüket és különösen nem annak fényében, hogy milyen minimális erőt és erőforrást vetettek be. Mert azt tekintve, hogy egy papíron 40 milliós állam ellen harcolnak, ami már a sokadik mozgósítási hullámban és gyakorlatilag folyamatosan a nyugat köldökzsinórján van, az eddig elért eredmény minden balfaszkodás és bukta ellenére nem lebecsülendő.
Sajnos azt kell mondjam, ismét csak azt bizonygatod mennyire felületesek az ismereteid és ha ezt komolyan is gondoltad :
"Nesze semmi fogd meg jól, "Minden a terv szerint halad " bohócok!"
akkor bizony Te vagy itt a legnagyobb bohóc kék-sárga csörgősipkában!
Én legalábbis azt gondolom, hogy nemhogy mi a "divannüje vojszka" tagjai itt a fórumon, de még Moszkvában vagy washingtonban komolyan vehető figurák sem mernének pénzt tenni arra, hogy mi lesz ennek a vége.
05_03_2020_12_47_31-800x600.jpg

DuckDodgerZ Генерал-полковник
диванных войскa Российской Федерации
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Úgy tűnhet, hogy nem kapcsolódik szorosan a témához a kommentem, de IGEN!

Betettem a cikket X időpontban. 4 perc múlva három reagálás volt rá. Én 9 perc alatt olvastam el. Megjegyzem, nagyon gyakorlott olvasó vagyok! Felvetődött bennem a gondolat, akik jeleztek, egyáltalán elolvasták, mit írt a szerző? És nem először figyeltem ezt meg, hogy a gyors reakciók kizárják azt a lehetőséget, hogy a visszajelzők elolvasták és értelmezték a hozott híranyagot. Így ez értelmetlenné teszi a párbeszédet, illetve annak lehetőségét. Ez "harc a harcért" szituációt teremt minden értelmes eszmecsere nélkül. Ezen jó lenne változtatni!
Volt itt már olyan cikk, amit rég elolvastam vagy videó amit megnéztem és tetszikeltem azonnal. Fel se merült benned, hogy mire belinkelted más már napközben réges ré elolvasta és azért tud azonnal reagálni?
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 603
25 024
113
Megint egy Arma video.
Amugy hol az egyik hajtomu eg, hol a masik. Bezzeg fust az nincs, leginkabb forszazsnak tunik. Igy tudtak kikopizni a jatekbol.
Meg 0:08-nál a gép a levegőben de alatta a füstoszlop hasonlóan néz ki mint amit mutatnak 0:32-nél amikor állítólag már lezuhant...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 552
32 036
113
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 714
17 045
113
Ez nekem kicsit gyanús felvétel.
  • Pont jó helyen és időben a kamerás az egy dolog, de a gép mozgása nekem nagyon természetellenes, főleg az egyenes szakaszban
  • A találat pillanata maga nem látszik
  • A fő bajom viszont mégis a hatalmas tűz. Az, ami így lángol (és nem bír vele a tűzoltó rendszer) az baromi hamar leesik - egyszerűen marha gyorsan szétolvad a törzs hátsó része, a kormányfelületekkel együtt
  • Amúgy is a pilóta mi a francnak dönti be ennyire? Égő gépnél stabilizálsz, aztán oltási procedure - egyenesben tartod indokolatlan a felhajtóerőt csökkenteni, nem headinget helyesbítesz.
Szóval a felvétel kételyekkel kezelendő.
Azért eléggé hasonlít Topi 2005-ös hajtómű hibájára. Lehet eleinte nem is észlelte a tüzet, gondolta hazaviszi egyel. Mondjuk 70%-ot adnék arra, h baleset miatt volt. Újabb manped is "előbbre fog" (pilóta a cél)?
 
  • Vicces
Reactions: grabo112

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 552
32 036
113
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 363
14 249
113
Azért eléggé hasonlít Topi 2005-ös hajtómű hibájára. Lehet eleinte nem is észlelte a tüzet, gondolta hazaviszi egyel. Mondjuk 70%-ot adnék arra, h baleset miatt volt. Újabb manped is "előbbre fog" (pilóta a cél)?

Passz, lehet ilyen egy helyzet is.
De egy repülőgépen a tűz az Nr. 1 prioritás mindenek felett - jól mutatja, hogy minden más hiba Master Warning (vörös) jelzés alá esik, a tűz viszont e fölött áll, saját kizárólagos vészjelzéssel (egy fülsüketítő csengő). Olyan nincs, hogy azt nem hallod meg, a dobhártyád beszakad tőle.
Maga az engine fire procedure meg egy begyakorolt valami (az igazi lényege, hogy jó hajtóművet kezelj, ne a jót állítsd le) - a lelke pedig a tűzoltó kar/gomb, amit berántasz, az pedig egyben leállítja a hajtóművet, elvágja a táplálásokat, tűzoltásba kezd, stb... gyorsan megvan és abszolút prioritás. Ez meg repül tovább lángoló farokkal...
Ezért nem értem, a gép visít azonnal, látod is (találat után megnézed mi marad a vasadból), az oltást meg ösztönből azonnal megkezded. Itt ezt nem látom, a gépet a pilóta túl sokáig hagyja égni - ha meg elnyomta a tűzoltót és az nem oltotta el, akkor messzire nem nagyon juthatott...
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Az ukrán hadifoglyok népszavazáson szavaztak a DPR-ben

Mintegy 300 ukrán hadifogoly szavazott a népszavazáson a DPR-ben​

Ukrajna állampolgárainak útlevelei - RIA Novosti, 1920, 2022.09.24.

© RIA Novosti / Vladislav Sergienko
Menj a médiabankhoz
Ukrajna állampolgárainak útlevelei. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
Körülbelül 300 ukrán hadifogoly szavazott egy népszavazáson a DPR-ben – a Köztársasági Néptanács elnöke
A kis szakik leckét adnak a nyugatnak demokráciából.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
A Hoholok még a cigit sem tudták végigszívni, fohságba estek

Bohócunk azthiszi, hogy végtelen sok hohol van. Pedig nem. Egyre kevsebb.

Büntetőeljárás a külföldi ellenőröknek xDD
Zseniális

Helyzet Liman iránybab
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 350
113

SÜRGŐS: Donyeck a NATO tüzérségi tüze alatt​



Alcsevszk tűz alatt: a körzet választási bizottságait evakuálták​



SÜRGŐS: Az APU elütött egy szállodát Hersonban a HIMARS-tól, áldozatok vannak (VIDEO)​


Szeptember 25-én reggel ukrán fegyveresek támadtak meg egy szállodát Herson központjában az amerikai HIMARS MLRS-től.

Jelenleg két halálesetről tudunk.

Az RT filmes stábja a becsapódási zónában tartózkodott. Murad Gazdiev, az RT tudósítója és az operátor a sztrájk idején a szállodában tartózkodott. A kezelőt egy betonlap zúzta össze, de életben van.

Az ütést kora reggel csapták le, abban a reményben, hogy a vendégeknek nem lesz idejük elhagyni a szállodát, és minél több áldozat lesz. Nagy valószínűséggel pontosan eltalálták őket, pontosan tudva, hol laknak az orosz újságírók.

Az Orosz Tavasz továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664086870
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
A Drive cikke az iráni öngyilkos drónokkal kezd el foglalkozni.


Számomra új infó belőle, hogy állítólag van radarkereső fej is hozzá. Ukrán haditech portálon már újra számolták, hogy akkor a lehetséges légvédelmi eszközök közül melyeknek nincs radarja, vagyis melyikre nem jelent potenciális veszélyt. (A klasszikus kis méretű drón problémával találták szembe magukat az ukránok. SZ-300-as és BUK rakéták drágák lennének ezek lelövésére, hamar kimerülnének a készletek. Például német Gepárd csapatlégvédelmi gpú-ban reménykedtek, de annak meg van radarja, ha valóban van az iráni UAV-nak radarellenes változata, akkor nagyobb veszélyt jelenthet erre az egységre, mint fordítva.)