[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
803
7 995
93
Jaj.
Még mindig azt gondolom hogy nyernek az oroszok mert az ukrán hadsereg előbb fog kiverezni, aztán 20 év partizán háború Ukrajnában és utána kivonulnak egy európai Afganisztáni hagyva maguk mögött, de egyre inkább kiviláglik hogy az az egész ország olyan mint náluk egy leszakadt borsodi falu.
Ezzel a háborúval vége lesz évtizedekre az orosz nagyhatalmi álmoknak.
Amit sajnálok hogy űrkutatásban meg teljesen vissza fognak esni ahogy elfogy az a technológia amit a Szovjetunió felhalmozott. Az USA és Kína mindent elvisz a világ elöl, egy Eu-orosz űr együttműködés lehetett volna esély ellenük.
Sajnos az atlantisták ezt nem veszik észre. Mi vagyunk a demens öreg tata (Európa) akinek a leszármazottai (Usa stb) alig várjàk hogy megkapják a jussukat. Időnként löknek valamit a tatának hogy gondolhassa hogy ő még valaki, de mindannyian tudjuk hogy ez már nincs így. Plusz az ápolók (v. d Leyen) is összejátszanak az örökösökkel....
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Egy nappal korábban, szeptember 21-én egy ismeretlen modellű , angol jelzésekkel ellátott tengeri drón víz alá került Szevasztopol partjainál. Egy másik hasonlót megsemmisítettek az orosz haditengerészeti támaszpont külterületén. Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik úgy gondolják, hogy az Északi Áramlatnál történtek, a Törökországba vezető gázvezeték elleni terrortámadási kísérlet és a Fekete-tengeren elkapott ismeretlen UAV-k nagyon hasonlítanak az orosz gázszállító infrastruktúra elleni célzott támadáshoz?
A törökök reagáltak valamit a Török Áramlat elleni szabotázskísérletre? Vagy nem érdekli őket?
Az EU reagált valamit eddig az NS1, NS2-vel kapcsolatban? Oké, hogy a napokban történt, de jó nagy kuss van.
Németországban tüntettek az emberek, hogy nyissák meg az NS2-t. Arról is nagy kuss van.

Dübörög ám a demokrácia, szabotázsokkal, berobbantgatásokkal érik el a céljaikat. Szánalmas ami itt folyik.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Rybar
Tegnap a Balti-tenger fenekén áthaladó Északi Áramlat 1/2 gázvezeték mindkét szálán nyomásesésről érkezett hír . A német média már ma arról számolt be , hogy a történtek célzott szabotázs is lehet.

Vessünk egy pillantást az egy héttel ezelőtti eseményekre:

▪️Az FSZB szeptember 22-én számolt be az ukrán különleges szolgálatok által szervezett, a Török Áramlat vezeték elleni terrortámadás megelőzéséről . A biztonsági erők öt embert őrizetbe vettek, tőlük két robbanószerkezetet, szerelési utasítást, koordinátákat és a kurátorokkal folytatott levelezést foglaltak le.

▪️Egy nappal korábban, szeptember 21-én egy ismeretlen modellű , angol jelzésekkel ellátott tengeri drón víz alá került Szevasztopol partjainál. Egy másik hasonlót megsemmisítettek az orosz haditengerészeti támaszpont külterületén. Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik úgy gondolják, hogy az Északi Áramlatnál történtek, a Törökországba vezető gázvezeték elleni terrortámadási kísérlet és a Fekete-tengeren elkapott ismeretlen UAV-k nagyon hasonlítanak az orosz gázszállító infrastruktúra elleni célzott támadáshoz?
Hűb+.
Maximum számodra ismeretlen modellű a drón :d
Gyk. úgy hívják a NS elleni akciókat, hogy false flag... qui prodest
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 449
23 622
113
Energia ma
A "szivárgási helyek" csodálatos módon nemzetközi vizeken vannak. A dán kizárólagos gazdasági övezet közelében, de nem azon belül.
De a “szakértök” kizártnak tartják hogy Ukrajna valamelyik szövetségese hajtotta volna végre a támadást, inkább a zoroszok, “hogy növeljék a bizonytalanságot a EU-ban a gáz körül”. :eek::eek::eek:


Nem lett volna egyszerűbb elzárni a gázt a nagy Oroszországban, műszaki hibára hivatkozni, mint a Balti tengeren kerülgetni a NATO hadihajókat és tengeralattjárókat??
Egy olyan orosz flottával aminek a légvédelmi cirkálóját elsüllyesztik az ukránok? :rolleyes:
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Én is de még binkov is !, ezért is kiáltottam már évekkel ezelőtt beavatkozásért ! De most már rájöttem hogy miért nem avatkoztak be ennyi éven át !

És ezt tetézték azzal hogy a tavaszi olvadás idején indították meg a támadást és még szépen "bevárták"hogy az Ukránokat ellássák nagy számú páncéltő rakétával.
 

Atlas

Active Member
2018. június 20.
44
127
33
De a “szakértök” kizártnak tartják hogy Ukrajna valamelyik szövetségese hajtotta volna végre a támadást, inkább a zoroszok, “hogy növeljék a bizonytalanságot a EU-ban a gáz körül”. :eek::eek::eek:
Amúgy a cikkben nem írták azt hogy kizárják hogy Ukrajna lett volna, csak azt hogy két lehetőség van és hogy vizsgálják a körülményeket.