[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 676
19 060
113
Látszik, hogy fáradt vagyok mert a kommentet "elég rég ittunk Iszkandert"-nek olvastam :D

Amúgy Iszkanderek vannak még bőven, csak szerepüket részben átvették az iráni drónok, amik kb töredékéért tudják a statikus célpontok egy részét támadni. Természetesen nem minden esetben helyettesíthetőek a CM/BM-ek, de nem mindegy hogy egy 20 ezer dolláros drónnal vagy egy BM-el lősz mondjuk egy Andrejevka melletti fegyverraktárra, ami ugyanúgy eldurran, csak be kell indítani a folyamatot.
Keveset iszol! Vagy hát kérdezhetném is! Iszol te rendesen???
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
február 24 óta tart a vita
az egyik oldal szerint az orosz haderő ennyit tud, amennyit látunk
a másik oldal szerint félkézzel fél lábon tudnak ennyit, mert hiányzik a politikai döntés az "igazi" háborúhoz
ha kedd este - vagy akár jövő hét végén - van még elektromos áram internet dnyeper híd ukrajnában akkor a vita eldőlt
Miért akar mindenki azon a népírtó módon háborúzni, mint ahogy az USA szokott?
Ez már rég eldőlt. Abban a pillanatban, amikor az oroszok először csaptak szét nyugodtan, minden nehézség nélkül infrát.
Putyin támogatottságát a relatív jólét adta
Miért relatív? Többszörösen meghaladja a magyart.
Ha akkor sincs kapacitása az ukrán infrastruktúra elleni támadásokhoz az orosz légierőnek amikor az orosz haderő deffenzívában van akkor egy a front minden pontján kibontakozó orosz offenzíva esetén vajon honnan lenne erre kapacitása?
De hát most is van.
Igen, miután 10.000 ukránt lemèszároltak az oroszok Lymant ostrománál nem volt értelme tovább harcolni és kivonultak a nagy győzelem után.


Lóxart Mama!!
Próbálták magukat összeszedni az oroszok a harkovi bukás után, de nem megy, max lassítani tudnak. Ez egy újabb nagy orosz vereség!!!
Pedig lemészároltak 10 ezer ukránt.
Látom az ukránbarát propaganda 5. sebességbe kapcsolt. Remélem akkor is ilyen lelkesek lesznek, ha fordul a kocka :)
Onnan tudod, hogy az ukránok messze nem értek el akkora sikert, mint mondják, hogy a teljes trollkommandójuk megjelenik.
Ukrán-Orosz "szeretet"már sztálin"megágyazta a holdomor idején halálra éheztetett több millió Ukránt.
Ami még akár igaz is lehetne, ha az ukrán specifikus lett volna. De nem az volt.
2004-ben is volt egy narancsos forradalom azóta váltották egymást a nyugat és Orosz barát kormányok.
Mondjuk választást még nem nyertek a nyugatosok.
 
Last edited by a moderator:

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Leallt a gaz Moldavia iranyaba. A Gazprom szerint az ukranok megtagadtak, hogy a szocranovkai allomason keresztul orosz gazt vezessenek.

Mellesleg a Gazprom szerint mar 709 millio USD a moldavok tartozasa.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 645
113
ColonelCassad

A Krasznij Limanból való indulással kapcsolatos nyilvános leszámolások esetén.

1. Úgy tűnik, hogy lesznek bizonyos következtetések és következmények, bár ezek többsége nem nyilvános területen marad.

2. A hadsereg támogatásának minden esetben feltétel nélkülinek kell maradnia, a háború hosszú lesz, és fontos, hogy a hadsereg erős hátországgal rendelkezzen - gazdaságilag, erkölcsileg és politikailag egyaránt. Amint azt már nem egyszer megjegyeztem, a Nyugat fő reményei az Oroszország elleni ukrajnai háborúban azzal függnek össze, hogy ilyen vagy olyan okok miatt Oroszország hátulja összeomlik, és megismétlődik az első világháborús helyzet. , amikor sorozatos katonai vereségek után és az ország nehéz társadalmi-gazdasági helyzetének hátterében az uralkodó elit a februári forradalom részeként végrehajtotta II. Miklós letételét, amit parázsló polgárháború és egyéb jól ismert következményei. A bolsevikok, akik ilyen események után fényes magasságokba húzzák majd az országot, ezúttal nem látszanak a láthatáron.

3. A hadsereg, akárcsak az ország egésze, a Nyugattal való hosszas konfliktus során elkerülhetetlenül megváltozik, ahogy 2022 előtt volt, az már nem lesz. Az élet meg fog változni. Ami nem tud alkalmazkodni, az természetesen meghal. Természetesen nagyon kívánatos, hogy a változás folyamatát felülről irányítsák a szükséges változások felgyorsítása érdekében.

4. A jelenlegi várakozások nyilvánvalóan a Kremennaja és Szvatovo külterületi front stabilizálásához, a visszavonulás leállításához és a csapatok támadó hadműveletekre való felkészítéséhez kapcsolódnak a feltöltött egységek és mozgósított tömegek bevezetése után, ami biztosítja a szükséges létszámfölényt. a főcsapások irányában, egyébként egyre nevetségesebbnek tűnnek azok a panaszok, miszerint "hősiesen védekezünk a túlerőben lévő ellenség ellen" vagy "hősiesen előrenyomulunk egy túlerőben lévő ellenségre" amiatt, hogy Oroszország sokszoros mozgósítási potenciállal rendelkezik. és a háború elején nagy létszámú szerződéses hadsereggel rendelkezett.

 
K

Kopi2000

Guest
Ritka felvételek a HIMARS ukrajnai hadműveletéről: akár 70 százalékos veszteséget okoz az ellenséget ért tűzcsapás...


Az ukrán fegyveres erők a levegőből semmisítik meg az oroszok hadfelszerelését....


Elfoglalt orosz pozíció, tele civilektől elvtt tárgyakkal...

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 645
113
RYBAR

Hozzátesszük, logikátlan a Központi Katonai Körzet parancsnokát okolni a Nyugati Katonai Körzet kudarcaiért, hiszen az elkövetett hibák eredménye már az ellenségeskedés első napjaiban látszott. Ezt megerősítik a hatalmas felszerelésveszteségek, beleértve ugyanazt az 1. gárda harckocsihadseregét, és különösen annak 4. gárda harckocsizó Kantemirovskaya hadosztályát, amelyek jelentősen meghaladják a munkaerő-veszteséget. Valójában az ukrán hadsereg egyszerűen "ajándékba" kapott tankokat és egyéb nehéz felszereléseket, amelyekből hiánycikkük volt.

Most az Ukrán Fegyveres Erők Harkiv irányú soraiban a leszállított NATO-felszerelések mellett tucatnyi egykori orosz felszerelést lehet találni, amelyeket még tavasszal visszahagytak. És a Nyugati Katonai Körzet ezen bírósági alakulataiból az őrök már régóta esedékesek.

Nem szabad megfeledkezni a Harkov elleni sikertelen támadásról sem, amikor csak egy 2 ObrSpN-ből álló társaságot küldtek a milliomodik város elfoglalására (ugyanaz a támadás 4 tigrissel és 2 Kamaz teherautóval). Áprilisban pedig az ellenség még sikeresen kiszorítani kezdte a városból a nyugati katonai körzet egységeit, amelyek nem tudták megfelelően megszervezni a védelmet egy rendkívül fontos irányba.

Mindez és a közelmúltbeli kudarc a harkovi régióban oda vezetett, hogy egy másik parancsnokot neveztek ki az "udvari" körzet csapatainak vezetésére.

 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Ez nagyszerű! Akkor minden bizonnyal hamarosan felszínre is hozzák a csőgörény maradványait, és Washingtonban egy üveg fiolában Antony Blinken fogja mutogatni mint anno Powell az iraki vegyifegyverek bizonyítékát.

Blinken nem ért rá, de legalább Powell visszatért !

f339d8c9bd821b4f3ff4dc136be01e202e314300.jpeg