[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 772
9 183
113
Az intelen kívül tényleg akkora az a NATO fölény, amit egy jól irányzott csapássorozattal és kb. minden irányból történő támadással nem lehet felszámolni? Na vicceljetek már! Ha szétqurják a hidakat, infrastruktúrát, gátakat, erőműveket, parancsnoki és elosztó központokat, majd Kijev irányába a Belaruszoktól támadnak egyet úgy, hogy közben minden fronton támadnak egyet, ahogy megindultak a grúzok ellen is, szerintetek így tél előtt meddig nem kapitulálnának az ukránok? Tényleg úgy érzitek, hogy Ukrajnának akkor megmaradt haditechnikája van? Amit ők egy hónap alatt kapnak, abból vonaton látunk egy nap alatt annyit az oroszoknál!
Ukrajna picit nagyobb mint Grúzia. Az oroszoknak meg nincsenek meg a képességeik ehhez.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 761
15 704
113
ANNA News:

"Nem szeretek előrejelző lenni. Ahogy már írtam, a legnehezebb időszak jött el az élen. És ez csak nehezebb lesz. Részleges mozgósítás, tartalékképzés van, de most nem lehet őket harcba hozni, fel kell őket készíteni, fel kell öltöztetni, tanítani kell őket. A fronton ezt megértik és elviselik, ahol nem tudnak kiállni a rendelkezésre álló erőkkel, ott visszavonulnak. Vissza kell adnunk a területeinket. Az NVO-zóna válságának ellentámadásokkal kell véget érnie. Nehéz a helyzet mind északon, a Kremennaja-Szvatovo régióban, mind délen. Délen a jelentések alapján kritikus a helyzet. Miközben embereket és területet veszítünk."


Ahogy többször leírtam, a késlekedés többszörösen megbosszúlja magát. Ki a felelős az elkésett mozgósításért? Én Shoigut meneszteném. Egy a kérdés számomra, hogy mikor? Minden parancsnokot nem szabad egyszerre meneszteni. A vezérkari főnök is hibás. Egy mozgósítási kísérletet már szimulálniuk kellett volna még a tavasszal, hogy kiderüljenek a rendszer hibái. Egy 30 éve nem kipróbált rendszernek sok elavult eleme lehet.
Nem értek a katonasághoz, de az is egy rendszer, s mint ilyen, vannak közös működési jellemzői más típusú rendszerekkel.
A másik: egy világrend megváltoztatásához nem elég egy ország küzdelme, még ha az a Föld legnagyobb országa is. Egy ilyen feladatot sikeresen teljesíteni nem lehet szövetségesek nélkül. De nem látom ezeket a szövetségeseket! Ha vannak is, egyelőre valamiért nem lépnek elő a láthatósági mezőbe.
Én személy szerint nem szeretem a nagy szavakat, a fölösleges beszédet. Oroszország részéről sok a beszéd, kevés a tett. És van egy példabeszéd: jön a farkas. Ismeritek!
Ha holnap reggel nem arra ébredek fel, hogy rendkívüli állapotot vezettek be az oroszok, illetve, hogy Ukrajna teljes infrastruktúrája lángokban áll, akkor tényleg valami nagyon nagy probléma van Putyin fejében.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
! Ha szétqurják a hidakat, infrastruktúrát, gátakat, erőműveket, parancsnoki és elosztó központokat, majd Kijev irányába a Belaruszoktól támadnak egyet úgy, hogy közben minden fronton támadnak egyet, ahogy megindultak a grúzok ellen is, szerintetek így tél előtt meddig nem kapitulálnának az ukránok?
Ha február 24-én rendesen képzett haderővel, rendes információkon alapuló rendes haditerv szerint, rendesen felszerelt alakulatokkal, rendes létszámban támadnak, akkor nem itt tartanának...
Tudod, ha minden "Ha" egy forintot érne, már csilliárdos lennék. ;)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Van olyan, hogy hírszerzés.
Aztán olyan is, hogy ilyen-olyan hírszerzési adatokat megkap a sajtó, amivel lehet jelezni a külvilág felé ezt-azt.
Mint az iraki vegyifegyverek? A sajtó narratívát kap, amiben egy klasszikus érv a hírszerzési forrás. Valójában a valóságtartalma annak teljesen eseteleges, azon múlik, hogy épp egybeesik-e a narratíva a kívánt eredménnyel.

Lásd még: Nord Stream felrobbantása, stb.
 
T

Törölt tag 1711

Guest

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Ha a valódi frontot nem sikerül tartani akkor legalább az internetes frontot ilyen posztokkal kell betömni.
Különös kedvencem a "nyugatnak utoljára a II.VH-ban volt ilyen nehéz háborúja"
Igen? Az oroszoknak mikor? Nekik is, és eddig csúnya bukta amit több mint fél év alatt kiizzadtak.
Lehet nyomni a mosdatást, de eddig nagyon úgy néz ki, hogy a nyugat a saját gazdasági erejéhez képest a farzsebéből kihalászott aprót Ukrajnának nyomva csekkolja a nagy orosz hadsereget.

És én is mennyire megettem az orosz agitpropot a világ 2.legerősebb hadseregéről, a nem létező ukrajnáról, a nem létező ukrán nyelvről, a nem lézező ukrán nemzetről.
Aztán ahogy körbejártam a témát vagy ld háború alakulását valami nagyon-nagyon más derült ki.
Egészen elképesztően jól működik az orosz agitprop. Oroszban tényleg egy ilyen álomvilágban élhetnek mint ahogy DPRKban is elhiszik, hogy az a világ egyik legjobb helye.
Én baromira nem értem mért nem tolják Ukrajnát érdemben fegyverrel ahogy pl Szu tolta Vietnámot. 12db PZH2000 meg 9(+9)db Himars... nagyon nem babra megy a játék.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 323
10 361
113
Nálam az teljesen egyértelmű, hogy itt nem az Ukránok hanem Putyin a náci. Meg az elvakult követői. Van itt elég.
mond hogy csíz

FMpxg1h.jpg
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 983
5 427
113
Nekünk az lenne a legjobb, ha az oroszok eljönnének Záhonyig (de ott szigorúan meg is állnának), közben Ukrajnát pacifikálnák és vége lenne a háborúnak. Mindenki lenyugodna a pi@ába, és vége lenne a szankciósdinak is.

Tudnánk lazán kereskedni az orosszal, biztonságos lenne az olcsó orosz nyersanyag útvonala. Nyugat sem pattoghatna többet ellenünk, mert opciónak ott lenne az orosz-kínai, vagyis az ázsiai "terep".
Egy szóval megszűnne a zsarolhatóságunk.
És egy NATO/EU esetleges kilépést követően a bosszúból beígért nyugati katonai beavatkozás is felejtős lenne. Főleg azok tükrében, hogy a F.O.S. média már egy jó ideje azon visong Ukrajna kapcsán, hogy minden államnak joga van eldönteni, hogy hova akar tartozni! Így szegény ukránoknak nem mondhatja meg a medve, hogy kihez akarnak csatlakozni. Na akkor nekünk se mondják meg az atlantisták, hogy hova akarunk tartózni!
Jelen helyzetben véleményem szerint annak is örülne Putyin ha azt a 4 megyét behúzná ahol volt "népszavazás" és valami "békét"kényszerítene az Ukránokra.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Mint a britt?
Akiket még egy magát értelmiséginek gondoló, egybites hvg olvasó is kiröhög és nem tud komokyan venni?
Igen szomorú ha Te tényleg elhiszed, hogy mindössze annyi a 'brit hírszerzés', amit leközöl a media.
Az MI6, GCHQ, DI ennél 'kicsit' komolyabb munkát végez o_O

Mint az iraki vegyifegyverek? A sajtó narratívát kap, amiben egy klasszikus érv a hírszerzési forrás. Valójában a valóságtartalma annak teljesen eseteleges, azon múlik, hogy épp egybeesik-e a narratíva a kívánt eredménnyel.

Lásd még: Nord Stream felrobbantása, stb.
Áruld el a Nagy Titkot, amit Te tudni vélsz a NS-el kapcsolatban :eek:
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Jelen helyzetben véleményem szerint annak is örülne Putyin ha azt a 4 megyét behúzná ahol volt "népszavazás" és valami "békét"kényszerítene az Ukránokra.
Jelen helyzetben... Egy másikban meg egész Ukrajnát. Remélem az megvan, ha összeomlik az ukrán frontvonal, akkor nem nagyon van más erőkoncentráció ukrajnai területen ami feltartsa az oroszokat.
Idő megválaszolja ezt a kérdést..
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 040
113
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 772
9 183
113
Jelen helyzetben... Egy másikban meg egész Ukrajnát. Remélem az megvan, ha összeomlik az ukrán frontvonal, akkor nem nagyon van más erőkoncentráció ukrajnai területen ami feltartsa az oroszokat.
Idő megválaszolja ezt a kérdést..
Most már harmadjára omlik össze az orosz frontvonal az elmúlt hónapban. te meg még mindig az ukránok összeomlásáról álmodozol?

A kérdés hogy tudnak e még valamit csinálni Herszonban az oroszok, vagy átmenekülnek a Dnyeper keleti partjára. Amikor Harkivban törtek át az ukránok, ott később se tudták az oroszok stabilizálni a frontot.