[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
792
4 360
93
megy a csiki-csuki

ezt vajon ki fogja elengedni??

felderítés után támadás, most épp várták őket ...

ukrán veszteség

az elfogottakkal így kellene bánni, nem térden lőni ...

laza :)

semmi különös, természeti jelenség, itt sincs csodafegyver

próbálkoztak, pórul jártak

micsoda meglepetés, még az usa is azt gondolja, amit itt sokan ...

miből építették ezt a rohadt hidat ,,, még mindig ál:::

az ember pihen egy pár napot, visszatérve csak azt látja, itt nem változott semmi ... egymás osztása megy ezerrel ...
:(
kár a topikért
 
K

Kopi2000

Guest
Ma megint voltam Hevizen, hallottam egy jo (ruszki) vicces parbeszedet egy
Kb. 60-as hazaspartol. Megosztom veletek, esku, hogy nem en talaltam ki...

Holgy: Apu, hol vannak most innen az oroszok?

Ferj: szivecskem, azok, most Ukrajnaba szeretnek jarni....


Jo, mi? En ezen ma sokat heheresztem es meselve tovabbadtam a sztorit....
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 112
2 013
113
Múlt idéző:

Putyin: Beláthatatlan következményei lesznek, ha az USA és szövetségesei nem fejezik be a fegyverszállításokat.

2022. április 15. 21:20

Oroszország diplomáciai jegyzékben követelte a fegyverszállítások befejezését.

Oroszország diplomáciai jegyzékben követelte, hogy az Egyesült Államok és a NATO fejezzék be a fegyverszállítást Ukrajnának. Figyelmeztettek, hogy az Ukrajnába szállított fegyverrendszerek csak olaj a tűzre és beláthatatlan következményekkel járhatnak.

„Felszólítjuk az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy tartózkodjanak Ukrajna felelőtlen militarizálásától, ami

beláthatatlan következményekkel jár a regionális és nemzetközi biztonságra nézve”

– idézi a The Washington Post a jegyzéket.

Még mindig csak kért, de már utoljára. Ezután már jöhet a taktikai nuki a Lengeyel határhoz. :(

Új világrend alakul. A fedezet nélküli petrodollárnak meszeltek!

Kreml üzenete Finnországnak: Megfelelő választ fogunk adni erre a barátságtalan lépésre.​


Oroszország fenyegetésnek veszi Finnország NATO-csatlakozását.

Megszólalt Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov Finnország küszöbön álló NATO-csatlakozásáról. Szerinte ez egyértelműen fenyegetést jelent Oroszországra nézve és a NATO-bővülés nem szolgálja Európa és a világ stabilitását. Peszkov szerint megfelelő választ fognak adni erre a barátságtalan lépésre.

Amikor megkérdezték, hogy milyen válaszlépéseket következhetnek, Peszkov a következőket mondta a BBC tudósítása szerint: „Minden attól függ, hogy zárul a NATO-bővülése és hogy milyen katonai infrastruktúrák kerülnek közelebb a határaikhoz”.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Ma megint voltam Hevizen, hallottam egy jo (ruszki) vicces parbeszedet egy
Kb. 60-as hazaspartol. Megosztom veletek, esku, hogy nem en talaltam ki...

Holgy: Apu, hol vannak most innen az oroszok?

Ferj: szivecskem, azok, most Ukrajnaba szeretnek jarni....


Jo, mi? En ezen ma sokat heheresztem es meselve tovabbadtam a sztorit....
Nyomasek Boboi magaslatokba emelkedtél.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
Napok óta lovagoltok a nácitémán B+!
KURVA UNCSI!!!
Mindenki tudja, hogy a legtöbb országban találsz nácikat, de amíg máshol maximum kénytelen-kelletlen megtűrt jelenség az ilyen, addig a hoholoknál ez teljesen megszokott, sőt támogatott jelenség. Nincs ebben csoda, a jenki bábmesterek és helyi bérenceik használják fel őket, mivel valahogy nemzeti identitást kell kialakítani, ráadásul az ilyen emberek könnyen mobilizálhatóak és felhasználhatóak arra, hogy megfelelő irányba tereljék a népet. Nézd vissza a 2014-es videókat, nézd meg Ljaskó mester kalandjait (már amit megtalálsz persze). A náci brigádok magja kapta meg az "up to date" cuccokat a támogatásokból, ők voltak USA-ban és egyéb NATO országokban kiképzésen, volt is némi visszhang utána... Megjegyzem, nem véletlen az, hogy be tudják hülyíteni a kiskölyköket, mert mindegyiknek tetszik, amikor egy elsővonalas taktikai felszerelésben meglátják a srácokat, anno ezt az oldschool nácik járatták csúcsra a díszegyenruhákkal ugyebár :)))
De példaként kérdezném, szerinted mi lenne, ha Budapesten szeretnénk egy fáklyás megemlékezést tartani Szálasi úr emlékére?
Engedélyeznék? Mit szólna a nyugati FOS? A brüsszeli hiénakórus milyen cirkuszt rendezne? Ehhez képest a hohol posta bélyeget ad ki az legnagyobb tömeggyilkosaikról...
Nem tudom feltűnt-e, de már mindenki leszállt erről a vonatról a végállomáson és épp te vagy az aki tökegyedül robog a vonatgarázs felé egy kihalt szerelvényen ezzel a nem éppen rövidke nácizós eszmefuttatásoddal... :D
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Jártam párszor Oroszországban Fehéroroszországban és Ukrajnában is, és hidd el nekem, az átlag orosz, átlag ukrán , átlag belorusz, nagy ívben le..ja a politikát, nem érdekli egyiket sem az USA világhatalmi ambíciója, egyet akar békében és biztonságban akar (jól) élni a családjával, semmiben sem mások ők sem mint te vagy én vagy bármelyik normális intelligens ember a világon
A megállapítás igaz, de miért kell mellé a kamu, hogy jártál már arra párszor? A vak is látja, hogy otthonülő típus vagy :D
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
Az lehet, de kúpolnak is hogy nem lesz gázuk..

Azzal mindneki tisztában van, hogy az ipar nyersanyag nélkül nem működik, ha nincs nyersanyag, akkor nincs ipar, ha nincs ipar, nincs lóvé... (jelenleg még nem pukkant ki a lufijuk), viszont ha beüt a gebasz a fricceknél szerintem első körben a külföldre kihelyezett gyárak fogják lehúzni a redőnyt, végül a hazaiak,tehát felülhetünk a szopórollerre mi is, a szlovákok is, a csehek is, meg még páran, végül a németek...

Ha leáll a biznisz nem nagyon lesz a későbbiekben 200 Mrd EU a segélyezésre szerintem,legalább is igy gondolom.
Én úgy olvastam, ezt hitelből fedeznék. Nics saját keretük. EU 500 milliárdot akar kölcsön a közösbe, de a német különutat akar, látja a mi zsarolásunkat. A német ipar fedezete nélkül pedig Brüsszel sem kap hitelt.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Nem, nem kivanom megcafolni, mert ha mas magyar, osztrak vagy egyeb orszagban megjeleno es szinten ezen a velemenyen levo cikket teszek be neked az sem lenne elfogadhato vagy cafolat. Ezert ertelmetlennek latom. Plusz mar parszor leirtam, hogy en nem kivanok itt senkit gyozkodni, vitatkozni... Vannak arra itt masok es tobb, mint elegen.

Nem ertem miert irod nekem, hogy „elnezest kertetek“, miert kellene nekem toled? Mivel sertettelek meg barmikor is? Miert a tobbesszam?

Nagyon meglepodnek, ha tolem itt barmikor „hoholozast“, „ukronacizast“ vagy hasonlokat olvastal volna. Ezzel ezt le is zarnam, szerintem boven tulbeszeltuk a temat.


A végével kezdeném.
Amennyiben rád ezen "kifejezések" használata nem jellemző, úgy ne vedd magadra természetesen.
Általánosítva irtam az itteni morális állapotokra utalva.
Amennyiven ez neked "nem inged", úgy elnézést kérek.

Mondjuk az azért érdekelne hogy mit gondolsz ezek használóiról, illetve hogy szerinted elfogadható-e ez itt, hátha te válaszolsz is rá, mert mindenki más kerüli a témát...XD

És félreértesz. Nem, a véleményeddel van bajom, azt tiszteletben tartom,
Hanem a véleményed indoklásával.

Nézd, én mint mondtam ismerem Bélát, sok vidám percet szokott okozni ő nekünk. Részletesebben nem akarok írni róla, de maradjunk annyiban, ismerem mind a mandinerbe vendégírásainak hátterét, mind magát az embert annyira, hogy tudjam ezen "munkáinak" hátterét is.
A tipikus, nem csak nálunk létező bértollnok mintapéldája ő, aki pártkapcsolatai miatt messze felülprezentált pozíciót foglal el az életben mindenféle valós kompetencia nélkül, és ezen cikkek a "hálája" (meg ezért el is várják) a rendszer felé, meg érdeke is ezen írások, és a párt támogatása, mert tudja ő, hogy pontosan addig ül ezen pozíciókban amig "elvtársai" hatalmon vannak.
Ezt még saját barátai, (és szerintem titokban ő maga is ) elismerik.
De ennyit róla, nem ismerhetsz minden olvasott cikk szerzőjét természetesen, ezért most ajánlanék egy egyszerű módszert amivel Béla ismerete nélkül is, látható hogy ez a cikk komolytalan.

Először is, mint írtam, nem jelöl valós forrást, hogy honnan veszi állításait, viszont "elfelejti" a cikk elején jelezni, vagy benne nyomatékositani, egyáltalán említeni hogy ez egy véleménycikk, valós tényként közli állításait, ami már ott megbukik, hogy "hatalmas botrány tört ki Németország rezsicsökkentő terve miatt"...
Hol ? Mikor ? Hivatalos forrás ?
Csak szólok, az nem létezik. Mert ilyen nem történt.

Ezt a cikk amikor egy normálisan működő ujság, hírmagazin főszerkesztője elé kerül, úgy b@ssza a kukába hogy csattan, ugyanis azon felül, hogy öt perc informálódás után kiderül hogy hazudik, még alapvető újságírási, cikkírói etikettet is sért.

Komolyan vehető szakértői cikk nem jelenhet meg hivatalos forrásmegjelölés nélkül, illetve véleménycikk nem "álcázható" tényközlésnek.

De amivel felteszi a koronát a művére : Tényként eladott állításaira, SAJÁT régebben a témában írt cikkeire hivatkozik forrásként ! XD...

Gondolom, ezzel nem kell elmondanom hogy mi a baj.
Mintha valaki így "érvelne" egy vitában: " Régebben is azt mondtam hogy igazam van, tehát igazam van"...XD


Ez kb. A független újságírás szakmájának egy olyan "szintjére" teszi a cikk szerzőjét, hogy komolyan vehető hírportál innentől kezdve azzal az emberrel nem hajlandó fogkalkozni... ;)

Még a szerzőt is szükségtelen ismerni, akkora az a bizonyos "kilógó lóláb"...

Az ide belinkelt cikkek 90%-a, egyébként ugyanenezen okok miatt bukik el pillanatok alatt. Forrásmegjelölés nélküli, ellenőrizhetetlen forrást megjelölő, saját hírportál, esetleg -mint itt- saját előző cikk megjelenítése hivatkozásként, és mindezzel együtt vélemények, nézőpontok kész tényekként előadva, beállitva...

Ezek a propagandaújságírás fő alapkismérvei.
Azon alapszik, hogy a közönség egy bizonyos része nem azért olvas híreket jogy tájékozódjon egy adott témában, új, más nézőpontból vizsgálja azt meg, hanem hogy igazolva lássa saját véleményét, nézeteit.

Így lesz az ilyen bértollnokok kezéből született propaganda szerint otthonról nézve Németországban meg az EU- ban válság, meg pánik, innen nézve meg semmi ilyen.
Így lesz az itt olvasott hírekből Brüsszelben fidesz lóvéért térdencsúszásból otthon petikülügyminiszterúr hősies, a Magyar érdekek, meg a "zemberek" érdekeinek hősies megvédésenek epikus küzdelme például...XD
Stb, stb...

A véleményeddel semmi probléma.
Az indoklásod -amennyiben ez a cikk az- , az ami nem állja meg a helyét.
És remélem érted már hogy miért, hogy nem azért mert máshogyan gondoljuk..
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 063
24 188
113

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
608
7 367
93
Akkor már berakta valaki.

Ezt az embert még ma meg kéne állítani, és rögtön utána a lengyel és a balti vezetést is.
A történelem immáron bebizonyította, hogy ilyen latorállamoknak, mint lengyelo., ukrajna, baltiállamok, nincs helyük a világban, mert amint vki alájuk tol egy kis birkózó sz@rt, újból világégést okoznak.

Kacsinszki a minap akart amerikai atomfegyvereket lengyelo. területére, és gondolom nem jáccásiból, most meg itt van ez a drogos fél nappal a mániákus gyújtogató Bolton megnyilvánulása után, és atomcsapást akar Oroszországra.

Zelenszkij nagy szolgálatot tett Putyinnak. Bebizonyította, hogy minden orosz indok valós és legitim, Ukrajnát, mint államot és hamis identitást, meg kell szüntetni. Utána az európai partnerekkel lehet egyeztetni, hogy mi legyen a lengyel és a balti államok sorsa. Amikor a lengyel képes az amúgyis lőporos helyzetben petárdákat dobálni mind németországra, mind oroszországra, akkor ezt az alakulatot meg kell állítani és fel kell számolni. Minél előbb ismeri fel a "régi európa', hogy Bush "új európájában" voltak olyan államok, ahol nyitott fülekre talált a felbújtás, annál gyorsabban, annál békésebben, annál kevesebb áldozattal lehet a helyzetet rendezni. Igen, lesznek majd olyan emberek, akiknek meg kell szokniuk egy új identitást, új útlevelet, és unokájuk már valszeg más nyelven fog beszélni, de ez nem túl nagy ár Európa és Világ békéjéért.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Nem tudom feltűnt-e, de már mindenki leszállt erről a vonatról a végállomáson és épp te vagy az aki tökegyedül robog a vonatgarázs felé egy kihalt szerelvényen ezzel a nem éppen rövidke nácizós eszmefuttatásoddal... :D
Tudod én napközben dolgozom és ilyenkor futom át rendesen a napi termést. Mivel mai bejegyzésre válaszoltam, így nem értem mi a gondod okoska. Cáfolni nem is próbálsz csak terelsz, mert ennyire futja az egy bitedből Kántorkám. ;)
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
792
4 360
93

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 250
12 523
113