[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113

És mivel lövik le őket, na mivel? segítek nem a vadászpuskás kitüntetett nyuggerrel
Légvédelmi rendszerekkel. Amihez fel kell kapcsolni őket. Volt egy képkocka belinkelve egy repülő H-58-ról.
Azt meg nem tudhatjuk, hogy hány ukrán/nyugati radar lett kiszedve amíg ők az iráni lassú drónokra vadásztak.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 179
93
Kicsit kiteszem a lábam és 300 oldallal maradok le. De azért a mainstream szalagcímekre ránéztem, ebből szemezgetek.
Ahogy ott, gondolom már itt is ki lett vesézve, hogy:

Végre megsemmisült a világ leggonoszabb hadihídja aminek semmi köze civilekhez vagy a civilizációhoz eleve, a híd köztudottan a terrorizmus jelképe.
Jaj meg lett csapkodva az ártatlanok civil infrastruktúrája aminek semmi köze semmilyen náci emblémákhoz, meg egyébként is azt az SS hamisította magára utólag mert szeretnének ukránok lenni, legalább félig.
Sose volt olyan hogy az ukránok városokat lőttek volna, hisz 2014-ben még nem volt történelem, ez csak orosz propaganda, aki elhiszi az vén tehát hülye, de nem úgy mint Biden, ő okos és fiatal csak ugye az orosz propaganda.
Ezért aztán az orosz terrorista, Putyin terrorista, az ukrán viszont hős aki mellé kell állni mert a magyarok nagy barátja, értünk harcol, mert szereti a kutyákat - lásd Patron akit naphosszat fotóznak Kijev-alsón amint a fronton dolgozik -, és hát mondta is hogy olyanok vagyunk mint a kutyák.

Ja elfelejtettem hogy TGP nincs és az USA kb végtelen pénzből ezt máshogy csinálja, igaz csak ott ahol nem élnek amcsik, tehát ebbe az orosz belebukik újra és újra.

Közben a csehek Kalinyingrádnál viccelnek. Támogatom, legyen meg a humoruk, tényleg olyan mint Donyeck, igaz Kalinyingrádban nem sok cseh él és nem irtották őket de hát ne ragaszkodjunk már a tényekhez, úgy sokkal viccesebb. Biztos ami biztos fogjuk be az orrunkat mert ezt a szánalmat kiizzadni a propagandistáknak, nem lehetett egyszerű. Jaj mit írtam... szóval a szabad sajtónak.

Úgy hallottam az ENSZ felébredt a 2014 óta tartó álmából, mert végre nem csak az ukránok csapkodnak városokat, végre lehet szidni az oroszt. Igaz ők nem találomra buszvégállomásokat, de ne aprózzuk el így a figyelmünket!

Valaki nyilatkozta, hogy az ukránok semmit sem építettek a Krímen (se), de amit más épített azt le tudták rombolni.
Ezen elgondolkoztam. Tulképp a foci EB-re épített úton kívül, mit építettek az ukránok amióta állam? Mert ami megsemmisül, azt még a szovjet építette. Ami szovjet, azt tudjuk a jelenlévő atlantista ideológusainktól hogy az tulképp rossz és csakis orosz, meg az ukrán sose volt szovjet, ők ártatlanok - lásd partatlan vita hogy kik is mozgolódtak itt 56-ban stb. Akkor viszont nem semmisül meg semmi ami számítana, nemigaz? Csak gonosz szovjet-orosz erőmű, satöbbi. Nem kell ríni, a Szabad Ukrán Erőművek nem sérültek meg. Ez jó hír mindenkinek!

Apropó, mi a kötelező EU-s narratíva? Az oroszokról van már valami tuti bizonyíték hogy felrobbantották a saját vezetékeiket? Vagy még festik a "Putyin was here" feliratot? Vagy el kell mismásolni? Nehogy rosszul nyilatkozzon a Kormányunk! Még ránk sütik hogy diktatúrára szavazott az ország, aztán kapunk mi is HIMARS-ot, csak a rossz oldaláról nézzük majd.

Új tábornok van, asszem az előző volt a terror-vér-civilgyilok generális, most jön genocídium-tábornok. Sztem tök hiteles. Putyin menekül, egész Oroszország elszökött a toborzások elől, s bár Putyin kijelentette hogy nem fog atomfegyvert bevetni azért a béke követei jól megfenyegették atommal, a miheztartás végett. Hála az égnek, kicsit tartottam tőle hogy az európai vezetőink ki akarnak maradni a háborúból, mikor régi bölcsesség, hogy egy háború mindig jobb mint... na mind1 most nem jut eszembe. A lényeg hogy előre a Leyen-i úton! A végsőkig!

Kis eksön:
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 027
38 378
113
800 T-62-es terveznek rendszerbe állítani az oroszok a következő 3 évben. Egyre "profibb" és "modernebb" lesz az orosz hadsereg! :D

 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
Röhöghetünk esetleg rajtad 3 hónap múlva?

Egyébként nem teljesen értem, hogy miért tesznek a hozzád hasonló emberek ilyen veretes kijelentéseket, amikor nyilvánvaló, hogy egyikünk sincs a megfelelő információk birtokában...
Szerintem konkrétan Putyin, Zelenszkij és Biden sem tudja, hogy mi lesz 3 hónap múlva.
Ez lesz 3 hónap múlva csak sokkal több fiatallal. https://vm.tiktok.com/ZMFj7G5X9/
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 983
5 427
113
Rosszul írod a szankciók hatását (pár év a brüsszeli politikusok nyilatkoznak ilyet.) Szerintem bevezetéskor valamennyire hatnak majd 1,2,5,6,hónap s kiküszöbölik őket, mintha nem is lenne. Nem tudok olyan szankciót elképzelni ami két év múlva hat.
Ha hosszabb távon elveszti az Európai energiapiacot Oroszország annak hosszabb távon lehet hatása.És vannak olyan technológiák amik hosszabb távon hiányozhatnak az Orosz Iparnak.És "mellékesen"az Ukrán háborúnak is jelentős "költségei"vannak.Természetesen az EU is "bukik"rajta hogy az "olcsó"Orosz nyersanyag jelentős része már most nem jön ide.Akik egyenlőre ha a gazdasági oldalt nézzük nyernek az egészen az USA,,Kína,India különböző okom miatt.
 
W

Wilson

Guest
Kimaradt az állítólag. Majd keresek még forrást, eddig ez megbízható volt
Már az ukrán média is lehozta, az újabb 6 db Caesar-l együtt...



Emmanuel Macron francia elnök közölte, hogy Ukrajna a következő hetekben újabb tétel francia katonai segélyt kap.


Mint az " Európai Igazság " beszámol, Macron ezt a France 2 tévécsatornának adott szerdai interjúban mondta .


Elmondása szerint Franciaország hat további Caesar tarack szállításán dolgozik , amelyeket Dániába szállítanak, valamint légvédelmi rakétákat, "hogy megvédjék Ukrajnát a rakétacsapásoktól és drónoktól".


Macron azt mondta, hogy az új katonai segély "az elkövetkező hetekben" érkezik meg, de nem részletezte, hogy pontosan hány rakétát szállítanak át.

A Sky News forrása szerint Franciaország rövid hatótávolságú Crotale légelhárító rakétákat ad át Ukrajnának, amelyeket rakéták és repülőgépek elfogására használnak alacsony magasságban.

A francia elnök emellett elmondta, hogy Párizs hírszerzési adatokat szolgáltat Kijevnek, de cáfolta, hogy Ukrajna Oroszország területe elleni támadásáról lenne szó.

"A célok világosak – számukra (Ukrajna) visszatérni az 1991-es határokhoz. A kérdés az, hogy ezeket a katonai célokat csak katonai eszközökkel érik-e el. Egy bizonyos ponton Ukrajna és Oroszország érdeke lesz, hogy térjen vissza a tárgyalóasztalhoz” – véli.

Amint arról a médiában beszámoltak, Ukrajna és Franciaország is véglegesíti a szerződést 20 Bastion páncélozott jármű szállítására
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 323
10 361
113
És mivel lövik le őket, na mivel? segítek nem a vadászpuskás kitüntetett nyuggerrel
Légvédelmi rendszerekkel. Amihez fel kell kapcsolni őket. Volt egy képkocka belinkelve egy repülő H-58-ról.
Azt meg nem tudhatjuk, hogy hány ukrán/nyugati radar lett kiszedve amíg ők az iráni lassú drónokra vadásztak.
Légierőnk lelövi a berregő masinákat majd hős pilótáink katapultálnak
3ztemJK.jpg
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
800 T-62-es terveznek rendszerbe állítani az oroszok a következő 3 évben. Egyre "profibb" és "modernebb" lesz az orosz hadsereg! :D

Ez már tényleg szomorú !!! tényleg le kell ennyire süllyedni ? Hol vannak a nagy robotizált t-72-sek ? 11 évig nyomták a propagandát !
Vagy ezekből mennyi van a fronton ? Putyint előbb fogják kibaxni az ablakon mint hogy ő harcba küldje őket t-62sel

https://www.youtube.com/watch?v=QdpC4zmriPs
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 179
93
A T-62-re: még mindig nem esik le hogy csak az USA engedheti meg hogy többet, modernebbet tároljon le/tartson rendszerben? Nekem fura, mert én magyar állampolgárként, magyarként, rohadtul örülnék ha csak annyi lenne nekünk, mint ami az oroszoknak van. Ezzel így vannak az oroszoknál nagyobb GDP-vel rendelkezők papírkutya-Eu országok is. Most aki ezen röhög az vagy amerikai vagy még az oviban szaladgál amerika-kapitánynak képzelve magát.
 

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
725
1 132
93
A T-62-re: még mindig nem esik le hogy csak az USA engedheti meg hogy többet, modernebbet tároljon le/tartson rendszerben? Nekem fura, mert én magyar állampolgárként, magyarként, rohadtul örülnék ha csak annyi lenne nekünk, mint ami az oroszoknak van. Ezzel így vannak az oroszoknál nagyobb GDP-vel rendelkezők papírkutya-Eu országok is. Most aki ezen röhög az vagy amerikai vagy még az oviban szaladgál amerika-kapitánynak képzelve magát.
Ezzel amúgy részben egyet kell értsek.
Tulajdonképpen az oroszok csak a saját maguk által terjesztett/propagált imázzsal szemben szerepelnek le. Lényegében elhitették a világgal, hogy sokkal többre képesek, mint a valóságban.
Azonban az USA-n kívül nem hiszem, hogy lenne más NATO ország ami jobban szerepelt volna hasonló helyzetben...
 

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
725
1 132
93
Ő se a legélesebb propagandista volt a fiókban


Tezstvíreim... a Szent Himars... elbukott.

More than 100 missiles were fired at the Belgorod region by the Ukrainian Armed Forces today.
But none of them reached their target—all of them were shot down by the air defence systems.

According to our information, there has not been such an intensity of arrivals for about half a year - usually three to five missiles were recorded a day in the direction of Belgorod.



+napi oryx: fogalmunk sincs mi ez, fogalmunk sincs hol készült, de 110% orosz
fhvp9HK.png



Beszéltem Jakubbal, itt a teljes sztori:
Előszr Oryx azt hitte, hogy orosz veszteség (Iveco LMV Rys vagy GAZ Tigr-M), de pár perccel később kibontakozott egy diskurzus a tweet alatt, amiben megállapították, hogy valójában ez egy ukrán veszteség.
Szóval hozzá is lett adva ukrán veszteségként: HMMWV #5 - https://i.postimg.cc/xdzyh4m5/54.png

Btw, ha valaki talál valami rendellenességet a listában mindig javítják, ma és tegnap is volt ilyen, hogy töröltek/módosítottak valamit.
Szóval tényleg, ha nem az a hozzáállásotok, hogy instant elvetitek és mocskoljátok őket, nagyon szívesen továbbítok bármi észrevételt.

Még egy megjegyzés. A fent látható veszteség nem ma lett hozzáadva és egy-két órán belül rájöttek, hogy ukrán és nem orosz. Szóval az a tény, hogy valaki egy nap után egy kontextusból kiragadott képet készített az esetről, véleményem szerint rosszhiszeműségre utal. Az meg egy másik kérdés, hogy miért hónapokkal később dobja be valaki. De hát ilyen az internet...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 742
113
800 T-62-es terveznek rendszerbe állítani az oroszok a következő 3 évben. Egyre "profibb" és "modernebb" lesz az orosz hadsereg! :D

Forrás: mil.in.ua/news. :) :)
Ukrán barátaid csak tudják, mit tervez az a gonosz orosz!