Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezeket az 57mm-es Sz-60 lé. ágyúkat különböző formában még most is sok fegyveres konfliktusban alkalmazzák a ZSzU-23-4 öj. lé. gá.-val, főleg a szárazföldi egységeknél közvetlenül a gyalogság támogatására.Szíriában tömegesen alkalmazta mind a két fél. Le lehet nézni őket, de nagyon hasznos fegyverek még most is, még ha nem is közvetlenül légvédelmi harcra alkalmazzák.
Mondjuk azon az ukrán T72-en is rajta van az meg ugyebár videó felvétel és nem fotó, így nehéz lenne oda photoshoppolni. De amúgy meg már bocsi, de nem én voltam a Hereesgruppe parancsnoka 1936 és 1945 között, nem én találtam ki, hogy a német harckocsikra fehér kereszteket fessenek fel. Amúgy meg igen, igazad van, rengeteg jelképnek megvolt az előzmény jóval azelőtt, hogy a nácik hatalomra kerültek Németországban. A vaskeresztet sem a nácik találták ki, ahogy Reich is írta (tök jogosan) a halálfejet sem, az pl egy porosz katonai jelkép volt eredetileg amit az egyik huszárezred használt. Viszont elhiheted, hogy azok akik Ukrajnában használják pontosan a németek 2.vh-val összefüggő tevékenysége miatt festették fel és nem a porosz vagy bármilyen más katonai hagyományok tisztelete miatt.Ja, meg pl a görög hds is.
Hagyjuk már, hogy egy fehér kereszt is Wehrmacht jelkép (nem, nem náci).
Én egyelőre arról sem vagyok meggyőződve, hogy nem photoshop, amiket láttunk.
Egyébként a youtube fullscreen gombja is német felségjelzés akkor.
Nem bírod megérteni és felfogni, hogy nem minden magyar ember az atlantista eszmék (amerikai hegemónia) híve és sokan a reálpolitika hívei.Hagyjuk, menjünk el inkább egymás mellet... Leírtam 100 x itt, hogy te, meg nyugger agytok a Kreml magyar hangja. A "Moszkvater"-et meg inkább "muszkatérnek" kellene hívni... Stiert is rossz nézni, annyira rosszul esik neki a legkisebb oroszellenes siker is...
Nem csak előtte volt, azóta is használják (ld a görög példa).Mondjuk azon az ukrán T72-en is rajta van az meg ugyebár videó felvétel és nem fotó, így nehéz lenne oda photoshoppolni. De amúgy meg már bocsi, de nem én voltam a Hereesgruppe parancsnoka 1936 és 1945 között, nem én találtam ki, hogy a német harckocsikra fehér kereszteket fessenek fel. Amúgy meg igen, igazad van, rengeteg jelképnek megvolt az előzmény jóval azelőtt, hogy a nácik hatalomra kerültek Németországban. A vaskeresztet sem a nácik találták ki, ahogy Reich is írta (tök jogosan) a halálfejet sem, az pl egy porosz katonai jelkép volt eredetileg amit az egyik huszárezred használt. Viszont elhiheted, hogy azok akik Ukrajnában használják pontosan a németek 2.vh-val összefüggő tevékenysége miatt festették fel és nem a porosz vagy bármilyen más katonai hagyományok tisztelete miatt.
Rendben, akkor én gondolom rosszul, és hülyeséget beszéltem.Nem csak előtte volt, azóta is használják (ld a görög példa).
De mondjuk ott a 'Duna' 1968-ban. Ott is szép nagy fehér kereszt volt a bevonuló járműveken.
Ha úgy kötsz egy alkut , hogy kést tesznek a nyakadra vagy már rajta a hurok és húzzák akkor azt nem tartom kötelező érvényünek . És ha elmúlt a kényszerítő tényező vagy kellően erős vagyok a dolgok rendezésére akkor érvényesíteni fogom azt az érdekemet amit akkor nem tudtam ! Amióta a világ világ ! Ukrajna egy mesterségesen létrehozott ország minden történelmi érdek nélkül amit csak a nyugat tart életben már évtizedek óta mert önállóan életképtelen!Az Oroszország által is ratifikált Budapesti Memorandum szerint Ukrajna része.
A népszavazás az annexió után volt, ugye?
Nem azt mondtam, hogy nem fordulhat elő náci jelölés használata.Rendben, akkor én gondolom rosszul, és hülyeséget beszéltem.
Nana. A nackó meszárlás után nackók megpróbáltak piros szalagot az egyik nackóra, higy orosznak nézzen ki, csak pár ezredmásodpercet lemaradt a piros szalag egy bokorban ...Mondjuk azon az ukrán T72-en is rajta van az meg ugyebár videó felvétel és nem fotó, így nehéz lenne oda photoshoppolni. De amúgy meg már bocsi, de nem én voltam a Hereesgruppe parancsnoka 1936 és 1945 között, nem én találtam ki, hogy a német harckocsikra fehér kereszteket fessenek fel. Amúgy meg igen, igazad van, rengeteg jelképnek megvolt az előzmény jóval azelőtt, hogy a nácik hatalomra kerültek Németországban. A vaskeresztet sem a nácik találták ki, ahogy Reich is írta (tök jogosan) a halálfejet sem, az pl egy porosz katonai jelkép volt eredetileg amit az egyik huszárezred használt. Viszont elhiheted, hogy azok akik Ukrajnában használják pontosan a németek 2.vh-val összefüggő tevékenysége miatt festették fel és nem a porosz vagy bármilyen más katonai hagyományok tisztelete miatt.
Volt idő, mikor azt is mondta, hogy nem fogják megtámadni az ukránokat...És még egy fontos dologra hívnám fel a figyelmet Vlagyimir Vlagyimirovics ma kijelentette, hogy egyelőre nem lesz tömeges rakétacsapás Ukrajna kritikus infrastruktúrájára ,de miért is?
Ellenben helyes, igazságos, stb...Pedig a ruszkik elfoglalták, és ez jogellenes.
Az lehet de:Az Aligátorokon és a Mi-28-akon gyakorlatilag state of the art TGP van (kitéríthető, stb).
Hm... Voltál Te valamikor Kárpátalján? Én voltam, még a donbasszi harcok kitörése utáni években... Láttam a alak körüli dombokon, az elvadult növényzetet, amit furcsállottam. Meg is kérdeztem: itt nem volt szokás a falvak melletti gyümölcs és szőlő termesztés? Mondták, hogy igen, amit látok, az is valamelyik szovhoz-nak volt a szőlő ültetvénye. Csak, amikor Gorbacsov bevezette a szesztilalmat, odaküldte a hadsereget Kárpátaljára és kivágták a szőlőtőkéket... Hát nekem ez a szovjet-orosz (ázsiai) típusú problémamegoldás egyáltalán nem (meg nem is lenne) tetszetős... Aztán még az a furcsa, amikor Ti beszéltek a nyugat gyarmati hozzáállásáról elünk kapcsolatosan...Volt idő, mikor azt is mondta, hogy nem fogják megtámadni az ukránokat...
Ellenben helyes, igazságos, stb...
És tényleg nem el, hanem vissza...
Fogjuk ezt fel a gyarmati rendszer felbomlás utolsó epizódjának, merthogy:
az ukrik gyarmatként kezelték (kezelik) a Krímet, a keleti területeket, és Kárpátalját is (azt jóval régebben a cseszlovákok is gyarmatként kezelték). Ezekből a földekből mindig csak a pénzt vették ki, ha valamit beleinvesztáltak, az csak azért volt, hogy hamarabb több pénzt vehessenek ki belőlük. A Krím pedig klasszikus gyarmatként funkcionált, minthogy idegen népeket tartottak gyarmati sorban az ukránok.