[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Számos TG csatorna arról számolt be, hogy Oroszország és Irán új szerződést írt alá, ezúttal új, Arash-2 lövészárok szállítására , amelyek még a jól bevált Geran-2 kamikaze drónnál is félelmetesebb teljesítményjellemzőkkel rendelkeznek.

Erről az új fegyverről keveset tudunk - még fénykép sincs róla a hálózaton. Vannak azonban olyan információk, amelyek szerint nagyobb a sebessége, sokkal nagyobb robbanófejet képes szállítani, és ennek megfelelően nagy pusztítást okoz. Automatikusan képes a radarokra is célozni. Nem kizárt, hogy később orosz gyárakban is megjelennek.

Meg kell jegyezni, hogy a jellegzetes motorhang miatt „mopednek” becézett Geranium-2 UAV tömeges használata óriási problémát jelentett a náci rezsim számára, nagy hatékonyságuk és alacsony költségük miatt. Az ukrán szakértők szerint tehát a drón legalább háromszor olcsóbb, mint a MANPADS-ek, amelyek ráadásul nem is túl hatékonyak számára (és erről nem is beszélve olyan légvédelmi rendszerek rakétáiról, mint a Buk vagy az S-300).

Ezért a náci rezsim hadügyminisztere, Alekszej Reznyikov nyilvánosan azt hazudta tegnap az éterben, hogy az Orosz Fegyveres Erőknek már csak 300 „Merániuma” maradt, és Irán nagy valószínűséggel már nem fogja eladni (az tény, hogy ezek gyártását UAV-kat már létrehoztak Oroszországban, úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja). Ilyen egyszerű módon az ukránok moráljának emelését remélte. Ez azonban aligha sikerült neki.

Emlékezzünk vissza, hogy az ilyen mesék márciustól kezdődően a "Kaliberről" beszélnek, amely "hamarosan kifogy". Egyébként a „Gerani-2” kiváló kiegészítője lett a „Caliber” cirkáló rakétáknak, és ugyanabban a taktikai résben találták magukat velük.

Az is érdekes azért, hogy ezt az egész drónozást a harctereken ugye a nyugati technológia, nyugati katonai terminológia kezdte el használni.
A sok orosz kudarc után, most ebben van némi sikerélményük, de ezt is iráni drónokkal, nem a saját termékükkel. Ez is keserű pirula nekik.

A háború előtt jelentős volt a súlya a fegyveriparnak, jelentős részt hasított ki az orosz GDP-ből. Szerintem ennek is vége a történtek után.

Az elmúlt évek orosz fejlesztései nagyrészt zsákutcának bizonyultak. Kevesebb atom tengeralattjáró és kevesebb ICBM kellett volna. A kevesebb után felszabaduló pénzeket / erőforrásokat, inkább légierőbe, felderítő rendszerekbe, pontosabb fegyverekbe kellett volna tolni. A fejlesztésekben és a gyártásban is a párhuzamosságokat rég fel kellett volna számolni (pl: harci helikopterek, SZU-27 gépcsalád 10 féle hajtóművel stb.).
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 399
113
A BMP-3-ason elméletben ott van a Kaktusz ERA kazetta és az Aréna APS, van is valódi páncélvédettsége. És még úgy is ráfér a további modernizáció. A Bradley szintén jó IFV a maga rendszereivel.

A BMP-1-esen semmi nincsen, és nem is lehet tunningolni, gyalogság által, RPG / LAW-okkal ritkítható, a BMP-1-eseken lovagló Ukránoknak az volt a szerencséjük, hogy nem futottak értelmesen szervezett és koordinált egységbe, különben szétkapták volna őket, mint foxi a lábtörlőt.

Csinálhattak volna még taktikai visszavonulást, megvárják, míg kellő Ukrán egység összetorlódik az utakon, és a Légierő is támadja őket, normálisan. Szemmel próbálnák beazonosítani az ellenséges egységek helyzetét, rácsapásból indítani vizuális célzással és úgy ezek so-so pont

osak és hatékonyak is lennének. Vagyis arra megfelelnek amire kitalálták. Ez max lótáv +30 %-ról indítjuk a nem irányított rakétákat ballisztikus pályán ez nem más mint légi tűzérség, ami az elmúlt 8 hónapban semmire nem volt való.

Dehogy van APS meg Kaktusz rajtuk!!!

Álomvilágban élsz, csodát vársz te is.
A rög valóság majd felébreszt.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 877
13 411
113
Tényleg miért nem nyilvánulsz meg ukrán a munkácsi Turul emlékmű ügyében?
Mint írtuk 100szor...ami számukra, kényelmetlen, kellemetlen, bármilyen szinten leleplezi a hazugságaikat, megmutatja a demagóg bandera simcsiző magyarellenes mivoltukat, azt diszkréten átlépik, elkerülik....nem a Magyarok mellett állnak ki, csak ebbe akarják csomagolni a vígasztalhatatlan zsigeri orosz gyűlöletet, és a teljesen vak nyugat imádatot. Ha beütne a krach, mert győznek az ukrik, arra is megvan a forgatókönyv ha minket leszopatnak az ukránok... "Magunknak köszönhetjük! Igazuk van! Megértem őket! Én is ezt tenném a helyükben! Meg az ilyen embereknek mint az oroszbarátok! Meg az orbán kormánynak! Igazuk van....deeeee engem nem visztek a gödörbe! Én kiálltam mellettük...nézzék vissza! Ki is teszem az ukrán zászlót!!! " :D
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 537
13 551
113
OV elsősorban az oszd meg és uralkodj elvet vallja, mint a Habsburgok, akik számára erény volt, hogy a birodalomban egymást utálták az éledő nemzetiségek

A Cigányság az évtizedek óta olyan népelem, amelynek nem sikerült beilleszkednie, sem Magyarországon, sem Kelet-Európában, és még Nyugat-Európában sem, de Orbán a hibás ezért is !

Ha nem így lenne, akkor túl lehetne lépni a nemzetek közötti acsarkodáson, ami javítaná a kisebbségek helyzetét is...

A Cigánysággal nem a bőrszínük, meg a nemlétező nyelvük a baj, hanem az életvitelük. Koszosak, büdösek, agresszívak, primitívek, kötekedőek, munkakerülők, csak a segélyért koldulnak, az ilyenekkel mit lehet csinálni ?

Ha neked csak a KESMA képvisel hírértéket

Neked becsípődésed a KESMA ? Mely médiumok tartoznak oda ? Az nem lehetséges, hogy a mindennapi tapasztalatok alapján vannak nem szívlelt etnikumok, meg népek ? Szerinted kitaláció, hogy az Ukránok mindenkit fröcsögve utálnak ?
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 537
13 551
113
Dehogy van APS meg Kaktusz rajtuk!!!

Álomvilágban élsz, csodát vársz te is.
A rög valóság majd felébreszt.

Elhatározás kérdése, hogy

a) jó lesz az ezeréves BMP-1 / 2, meg veszünk egy kevéske BMP-3-ast, is meztelenül,

b ) kohóba a BMP-1 / 2-esekkel, egy kevéske múzeumba, és fullos BMP-3 flotta, minden extrával, ami a prospektusban / gyártó honlapján van


Az Oroszok sajnos az a) pontot választották.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/10/15/borzalmas-fordulat-ujabb-atomhatalom-lepett-be-a-haboruba/
"ÚJABB ATOMHATALOM LÉPETT BE A HÁBORÚBA?
Elit iráni csapatok érkeztek titokban az ukrajnai frontvonalra, hogy segítsék Putyin rakétatámadását, írja a naphire.hu.
Az Iszlám Forradalmi Gárda több tucatnyi specialistáját küldték katonák kiképzésére Ukrajnába – értesült a brit Mirror.
Az elitgárda tagjai az orosz katonáknak az úgynevezett kamikaze drónok kezelését tanítják, amelyeket Irán szállított Oroszországnak.
A kiképzőket a déli és keleti frontra küldték, több száz Shahed-136-os drónnal, amelyekkel Putyin hadserege az ukrán városokat bombázza.
A brit hírszerzés úgy tudja, hogy egyes támadásoknál már ők irányították az öngyilkos drónok repülési útvonalát és célzását."
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
https://karpathir.com/2022/10/15/borzalmas-fordulat-ujabb-atomhatalom-lepett-be-a-haboruba/
"ÚJABB ATOMHATALOM LÉPETT BE A HÁBORÚBA?
Elit iráni csapatok érkeztek titokban az ukrajnai frontvonalra, hogy segítsék Putyin rakétatámadását, írja a naphire.hu.
Az Iszlám Forradalmi Gárda több tucatnyi specialistáját küldték katonák kiképzésére Ukrajnába – értesült a brit Mirror.
Az elitgárda tagjai az orosz katonáknak az úgynevezett kamikaze drónok kezelését tanítják, amelyeket Irán szállított Oroszországnak.
A kiképzőket a déli és keleti frontra küldték, több száz Shahed-136-os drónnal, amelyekkel Putyin hadserege az ukrán városokat bombázza.
A brit hírszerzés úgy tudja, hogy egyes támadásoknál már ők irányították az öngyilkos drónok repülési útvonalát és célzását."
Fáj mi, hogy gyepálják a kaprokat a drónok. Amikor a török fosok legénykedtek, akkor mekkora volt a mellény a F O S médiában. Aztán szép lassan elfogytak, és csend lett. Küldhetnének helyettük nyugati drónokat, lássuk mit tudnak.
Egyébként kérdem én, a NATO nem küldött kiképzőket az ukriknak, és nem adott "kölcsön" rakétarendszer és drón kezelőket?! Hát persze hogy igen.
Le merném fogadni, hogy a fejlet nyugati technikát közel 100%-ban ilyenek kezelik, persze csak és kizárólag leszerelt státuszban! Hogy nem esik az ég a nagypofájú pudingfejűekre?!
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 877
13 411
113
https://karpathir.com/2022/10/15/borzalmas-fordulat-ujabb-atomhatalom-lepett-be-a-haboruba/
"ÚJABB ATOMHATALOM LÉPETT BE A HÁBORÚBA?
Elit iráni csapatok érkeztek titokban az ukrajnai frontvonalra, hogy segítsék Putyin rakétatámadását, írja a naphire.hu.
Az Iszlám Forradalmi Gárda több tucatnyi specialistáját küldték katonák kiképzésére Ukrajnába – értesült a brit Mirror.
Az elitgárda tagjai az orosz katonáknak az úgynevezett kamikaze drónok kezelését tanítják, amelyeket Irán szállított Oroszországnak.
A kiképzőket a déli és keleti frontra küldték, több száz Shahed-136-os drónnal, amelyekkel Putyin hadserege az ukrán városokat bombázza.
A brit hírszerzés úgy tudja, hogy egyes támadásoknál már ők irányították az öngyilkos drónok repülési útvonalát és célzását."
Brit tudósok, vagy Johnny English? (őt amúgy imádom) :)
Én még hallottam 3 Birodalmi rohamosztagos zászlóaljról is, és egy ezred Tie-vadászról :) De amúgy legyen igazad!!!!

Amúgy csak úgy gondolatszinten....a repeszeket mennyire bírják a rohamosztagos páncélok? Sztem sima Ak-val nem lehet átlőni...no és RPG-vel? A rohamosztagos fegyver átviszi az ukrán golyóálló mellényt??? :)
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 323
113
Ma raklak ignorra te kis #$@* !
Melyik kisebbségünk NEM önszántából települt hozzánk (sokszor saját uraik elől menekülve; vlachok pl.)? Írott könyveik saját nyelvükön ITT kerültek nyomtatásba. Jól meghálálták.
Ehhez képest akikből a velőt kirántod torokra, miket műveltek, ahhoz egy 18+ os emlékeztető:
Ja, hogy most már a belgákat is vegyem magamra keresztnek. Parádés.

De akkor világosíts fel kérlek, hogy melyik kisebbség és mikor döntött úgy, hogy a magyar korona alá veti magát, önként?
Nyilván nem fogod. Kár pedig, a Te logikád mentén elindulva, akkor minden kisebbség önmaga választja a 'gazdáit'.
Talán akkor a határokon túli magyar kisebbségek is? Ja neem. Az biztos kivétel. Mint mindig LoL
 

Xtreeem

Active Member
2022. március 7.
30
167
33
Miért is?
Mert Musk beleugatott, hogy hogyan kéne békét kötni? Aztán arra reagáltak?
Minap leugattátok Bródyt, hogy minek szól bele olyanba, amihez nem ért.
Most rendben van ugye, hogy beleszól?
Persze, mert a Brody a buzi muholdjaival erintett az egeszben! Sot, ha ad infot a kaproknak, meg megvaltozik a haboru kimentele!4! ..ja bocs nem ide..
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 019
93
Ha valaki nem tudnà miért nem hasznàl taktikai atomfegyvert Putyin.

Az ok hogy egy taktikai atomfegyver maximum 12 harckocsit tud elpusztítani.

A Guardian nukleáris szakértője szerint...


Ukraine's forces are dispersed, meaning there likely would not be an opportunity to take out thousands of soldiers in a strike. At best, a single tactical nuclear weapon could destroy about a dozen tanks, Podvig said.

Pavel Podvig, who runs a research project called Russian Nuclear Forces and is a senior research fellow at the UN Institute for Disarmament Research,
persze. nem véletlenül hívják taktikainak ... és nem stratégiainak
nem is az a feladata, hogy teljes hadtestet semmisítsen meg (noha 3-5 km hatásterület azért nem kicsi), inkább a demoralizáló hatása az, ami sokkal nagyobb. ha egy ilyen beesik, utána sokaknak nem lesz kedve tovább harcolni. szvsz.
és itt is a bökkenő. ha, és amennyiben mégiscsak bevetésre kerül, akkor nem várható semmilyen katonai ellenintézkedés sem szerintem. mivel az, ott és akkor már nem taktikai atomokkal következne be. ezt pedig erősen gyanítom egyik nagyszájú kormány sem vállalná fel ...

mindeközben: southfront napi jelentés

úgy egyébként átnézve 8-10 TG csatornát úgy tűnik ukránok ma nagyon nagy veszteségeket könyveltek el. ember és eszköz állományban is.
 
K

Kopi2000

Guest
A Cigányság az évtizedek óta olyan népelem, amelynek nem sikerült beilleszkednie, sem Magyarországon, sem Kelet-Európában, és még Nyugat-Európában sem, de Orbán a hibás ezért is !



A Cigánysággal nem a bőrszínük, meg a nemlétező nyelvük a baj, hanem az életvitelük. Koszosak, büdösek, agresszívak, primitívek, kötekedőek, munkakerülők, csak a segélyért koldulnak, az ilyenekkel mit lehet csinálni ?



Neked becsípődésed a KESMA ? Mely médiumok tartoznak oda ? Az nem lehetséges, hogy a mindennapi tapasztalatok alapján vannak nem szívlelt etnikumok, meg népek ? Szerinted kitaláció, hogy az Ukránok mindenkit fröcsögve utálnak ?
Biztos félreértettél. Nekem sem szimpik a cigók, de nem is vagyok politikus, nem akarok államférfi pózban tetszelegni, de a történelembe sem akarok bevonulni... Viszont tudom, hogy ez a jóvő magyarországának egy fontos problémája lesz majd. Igazi államférfinek addig kellene ilyenen gondolkodnia, amíg nem lesz belőle túl nagy baj.....

De egy érdekes HSN lövegről is van egy kisfilmem...

Svéd, 90 mm-es Pansarvärnspjäs 1110 fegyver a Nemzetközi Légiónál...

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 399
113
Miket kaptam én azért mert több évvel ezelőtt fejlettebbnek írtam le iránt drónok terén mint az oroszokat ! Már akkor írtam hogy shaead -129 drón kéne nekik precíz fegyverekkel ! Vagy kínai . Aztán jött hogy : "Majd aki 5 gen gépet tud csinálni az pont egy oylan drónt nem fog tudni össze rakni ? " "Minek nekik arab drón " Meg a szokásos ruszki fanoktól " :D:D " Most szembe jött a valóság !

Ráadásul nem is arabok, hanem perzsák.
:D
De hát mit vársz tőlük?
Márciusban katlancsatákról álmodoztak, meg Odesszáról.
:)
Most meg perzsa, koreai, belorusz segítségért fohászkodnak.
Előtte meg BRIC katonai szövetségről álmodoztak.
:)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 347
113
Biztos volt már:

Na ez sem a legélesebb kés a fiókban (de nem baj, legalább szidni tud mindenkit)


Ha ez igaz akkor egy rejtéllyel kevesebb!
Volt már, de itt a folytatása :

Ukrán terroristák azt tervezik, hogy második csapást mérnek a krími hídra

Az ukroTV-n azt mondják, hogy a robbantást a következő hetekben tervezik

„Az első csapás nem tette tönkre a krími hidat. Az első csapás feladata a Tamantól a Krím-félszigetig tartó utánpótlási vonal elvágása volt. A feladat nem fejeződött be teljesen, ezért a feladat végrehajtásához egy második csapás is megtörténik. Feltétlenül lesz.

Miután megkezdődnek a híd építési munkálatai, vagy feljönnek a hajók, amelyek a híddal együtt tönkretehetők. Vagy a mieink elkapják az egyik vonatot, amely magán a hídon áll meg. A csapás idején fennálló taktikai helyzettől függően döntés születik arról, hogy mit kell támadni. A híd teljesen megsemmisül.

 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
Az is érdekes azért, hogy ezt az egész drónozást a harctereken ugye a nyugati technológia, nyugati katonai terminológia kezdte el használni.
A sok orosz kudarc után, most ebben van némi sikerélményük, de ezt is iráni drónokkal, nem a saját termékükkel. Ez is keserű pirula nekik.

A háború előtt jelentős volt a súlya a fegyveriparnak, jelentős részt hasított ki az orosz GDP-ből. Szerintem ennek is vége a történtek után.

Az elmúlt évek orosz fejlesztései nagyrészt zsákutcának bizonyultak. Kevesebb atom tengeralattjáró és kevesebb ICBM kellett volna. A kevesebb után felszabaduló pénzeket / erőforrásokat, inkább légierőbe, felderítő rendszerekbe, pontosabb fegyverekbe kellett volna tolni. A fejlesztésekben és a gyártásban is a párhuzamosságokat rég fel kellett volna számolni (pl: harci helikopterek, SZU-27 gépcsalád 10 féle hajtóművel stb.).
Így ahogy mondod. Már annak drukkolnak maguk az orosz katonák, lőjenek már le legalább pár darabot az ukránok belőle, azért, hogy ne legyenek olyan irigyek az irániakra de hát nemigen teljesül a kívánságuk.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 108
113
https://karpathir.com/2022/10/15/borzalmas-fordulat-ujabb-atomhatalom-lepett-be-a-haboruba/
"ÚJABB ATOMHATALOM LÉPETT BE A HÁBORÚBA?
Elit iráni csapatok érkeztek titokban az ukrajnai frontvonalra, hogy segítsék Putyin rakétatámadását, írja a naphire.hu.
Az Iszlám Forradalmi Gárda több tucatnyi specialistáját küldték katonák kiképzésére Ukrajnába – értesült a brit Mirror.
Az elitgárda tagjai az orosz katonáknak az úgynevezett kamikaze drónok kezelését tanítják, amelyeket Irán szállított Oroszországnak.
A kiképzőket a déli és keleti frontra küldték, több száz Shahed-136-os drónnal, amelyekkel Putyin hadserege az ukrán városokat bombázza.
A brit hírszerzés úgy tudja, hogy egyes támadásoknál már ők irányították az öngyilkos drónok repülési útvonalát és célzását."
A focit két csapat játssza, kettő, mint amikor kettős a mérce.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 205
113
Azt is tudnak csinálni, csak nem volt prioritás annyira, hogy a pénzüket abba rakják, mivel az összes fegyverprogramjukat nem a világ másik fele és a pincében levő nyomdagép fedezi, hanem meg is kell termeljék hozza a tőkék. És nem sokat értek volna a drónjaikkal, ha az atomarzenált nem tudják üzembe tartani, szóval a prioritásaikat nagyon is jól tudják.
Akkor ezek szerint az amerikaiak "hülyék"hogy még mindig a több mint 40-éves minuteam ICBM-ek vannak silóban amiket ha tömegesen indítanak gyakorlatilag lehetetlen jelenlegi rakéta védelmi eszközökkel védekezni ellenük.Miközben az Oroszok jóval kissebb forrásaik jelentős részét erre költötték.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
Ráadásul nem is arabok, hanem perzsák.
:D
De hát mit vársz tőlük?
Márciusban katlancsatákról álmodoztak, meg Odesszáról.
:)
Most meg perzsa, koreai, belorusz segítségért fohászkodnak.
Előtte meg BRIC katonai szövetségről álmodoztak.
:)
Hallottad miről álmodozik az usa? Hogy az egész Tejútrendszert megszankciózza, ha valaki fegyvert ad el az oroszoknak.
Mit szólsz, hallatlan, nem?