[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Hát persze. Pont úgy, ahogy airsoft drónokkal ritkítják a hoholokat.

Én a fennakadásod nem értem. Az elmúlt 7hónap alapján ez teljesen általános. Modok durvábbat. Új sorozottak közül egyre gyakoribb az AKM. NA ezen én is fennakadtam nem csoda ha akárki.
btw 3-4napja lettem lehülyézve amikor megírtam, hogy ha napi 100as mennyiségbe indítják az oroszok az Iskander, KH101, Kalibr... vonalat max 10(7)nap és kifogynak. kb le lettem hülyézve. Mai rummor, hogy Irántól ezen a vonalon is be akarnak vásárolni. :) Vajon mért ha még rengeteg van nekik? És azért érted. Oroszo. Irántól.
@DTheo Sokat nem jelent de nov futi is beesett. Kis szerencsével nemhogy jövőre de már idén is lehet látunk 100eur alatti árat. Kiderül.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 971
5 940
113
Valahogy nem jon ki a matek a dronok szamat illetoen...

37 orosz drónt semmisített meg az ukrán hadsereg három nap alatt

Az ukrán hadsereg azt állítja, hogy vasárnap este óta 37 orosz drónt semmisített meg, vagyis a támadásokban részt vettek mintegy 85 százalékát. Orosz dróntámadások érték Kijev belvárosát hétfőn kora reggel, legalább három ember halálát okozva.
A légicsapásokra pontosan egy héttel azután került sor, hogy Oroszország a háború kezdete óta a legsúlyosabb légibombázást indította Kijev és más ukrán városok ellen – írja az Al Jazeera.

https://index.hu/kulfold/2022/10/17...sitett-meg-az-ukran-hadsereg-harom-nap-alatt/

Igen látszik az eredménye, az alábbi videóban.
Muszály felkapcsolni a radarjaikat ha le akarják lőni őket.


mondjuk azt nem értem miért nem a 5n63 flap tűzvezető radart támadta a drón?
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 237
9 418
113
Én a fennakadásod nem értem. Az elmúlt 7hónap alapján ez teljesen általános. Modok durvábbat. Új sorozottak közül egyre gyakoribb az AKM. NA ezen én is fennakadtam nem csoda ha akárki.
btw 3-4napja lettem lehülyézve amikor megírtam, hogy ha napi 100as mennyiségbe indítják az oroszok az Iskander, KH101, Kalibr... vonalat max 10(7)nap és kifogynak. kb le lettem hülyézve. Mai rummor, hogy Irántól ezen a vonalon is be akarnak vásárolni. :) Vajon mért ha még rengeteg van nekik? És azért érted. Oroszo. Irántól.
@DTheo Sokat nem jelent de nov futi is beesett. Kis szerencsével nemhogy jövőre de már idén is lehet látunk 100eur alatti árat. Kiderül.
Látszik, hogy összeraktad a puzzle darabokat. Szép munka, semmi se kerüli el a figyelmed. Te olyan dolgokat veszel észre amit a legjobb nyugati (nem brit) ügynökök, szakemberek se! Osztottál, szoroztál, szigorúan fejben és kijött, hogy 10(7) nap és konyec filma. :oops:
 
K

Kopi2000

Guest
Itt fontos szerepe van az ilyen filmeknek, mert különben, már még jobban elszakadnának az emberek a valóságtól. Pld. Ogre lecseszte Higginst azért, hogy hamisított képet közöl, amit Ő nem szopott be...


Meg az ukránok is kifogytak a páncélosokból? Ja, az majd arrébb lesz...

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 625
45 036
113
Rybar
Az orosz fegyveres erők csapásokat mértek Ukrajna energiarendszerére 2022. október 17. – Rybar

elemzése Rybar

csapata nyílt forrásokból származó adatokat, a helyszínen tartózkodó szemtanúk beszámolóit, valamint zárt forrásokból származó információkat elemzett. Számos esetben a tűzkár következményei nem olyan nyilvánvalóak, és nincs elegendő objektív ellenőrzési adat.

A megerősített érintett objektumok listája:

▪️Severoukrainskaya 750 kV alállomás - 750/330 kV- os iszapautotranszformátorral és a vezérlőterem épületével ütközött. Az alállomás kimaradásai Harkovban is leállásokat okoztak. Később a lámpa visszatért, amikor aktiválni lehetett a vészáramkört.
Koordináták:50.690147, 33.769812

▪️Dneprovskaya 750 kV alállomás - feltehetően a 750/330 kV-os autotranszformátort találták el. Komoly áramszünet volt Dnyipropetrovszkban és Harkovban.
Koordináták:48.435985, 34.036021

▪️Ukrenergo fő információs és számítási központja - a reggeli sztrájkok ellenére egy UAV-kamikaze "Geran-2" nem volt elég. Azt írtuk , hogy egy jó minőségű tűzkár esetén az elektromos üzemmódok optimális paramétereinek, az erőművek termelési kapacitásának és a hálózati kapcsolási sémáknak a kiválasztásához szükséges teljes rendszer megzavarása lehetséges. De valójában a vezérlőterem konzolja sértetlen maradt, akárcsak a tartalék rendszer.
Koordináták: 50.441491, 30.494200

Valószínűleg érintett objektumok:

▪️Alállomás Rivne 330 kV - a becsapódás vészhelyzeti áramszünetet okozott a városközpontban. Rivne ad otthont egy fontos alállomásnak és a Rivne Atomerőműből származó nagyfeszültségű vezetéknek .
Koordináták: 50.641329, 26.224903

▪️Khmelnickij alállomás 330 kV - a Geranium támadásait követően a Hmelnickij régió egy részének az áramellátás vészleállítása következett be.
Koordináták:49.40906213878672, 26.93097798826966

▪️A Vinnitskaya 750 kV -os alállomás tűzkárt okozhat. Volt egy nyilatkozat egy bizonyos „kritikus infrastrukturális létesítmény” három rakéta általi legyőzéséről. Ez a célpont a Ladyzhynska TPP is lehetett, amelyet már a múlt héten megtámadtak. De mivel nincsenek áldozatok és nincs bizonyíték a helyszínről, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez a Vinnitskaya PS.
Koordináták: 49.16453593799508, 28.721943294994134

A rendelkezésre álló információk alapján biztosan kijelenthető, hogy az energetikai infrastruktúra létesítményeinek tönkretétele folytatódik. És ezúttal 750 kV-os alállomásokról volt szó. Igen, a vereség nem olyan masszív, mint lehetne.

A legfontosabb eredmény Ukrajna teljes energiarendszerének elhasználódása a hideg időjárásra számítva . Igen, az energiarendszer leszerelése kikényszeríthető: most rakétákat és UAV-kat vesznek célba. Sok tárgy még mindig épségben van.

De a tűzoltó akció folytatódik. És ez a fő szempont.

Nagyfelbontású térkép

Rybar
Egy különleges katonai művelet krónikája
2022. október 17-én az

RF fegyveres erői folytatták a támadást a kritikus infrastruktúra-létesítmények ellen Ukrajna-szerte. A nap folyamán Lviv , Hmelnickij , Rivne , Vinnica , Sumy és Odessza régiókban , valamint Kijevben értek célpontokat . Az ország több pontján keletkezett károk miatt átmenetileg ismét megszűnt az áram- és vízellátás.

Az Orosz Föderáció területének ágyúzása:

▪️Az ukrán alakulatok ismét Belgorodra lőttek . Az orosz légvédelmi rendszerek a városi repülőtér közelében elfogták a célpontot.

Starobelsk iránya ( térkép ) :

▪️Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága újabb támadást készül végrehajtani az orosz Kislovka - Kotljarovka csapatok védelmi vonalán Petropavlovkából és Beresztovojéből .

▪️A Limansko-Svatovsky szektorban az ukrán fegyveres erők további erőket adnak át Limannak a Torskoye-Terny és a Nadia-Makeevka vonalakon történő offenzíva céljából .

Soledar iránya:

▪️Az élvonalban nincs jelentős változás: csaták zajlanak Bahmut és Soledar külterületén .

Donyecki irány:

▪️Az ukrán alakulatok Donyeckre , Holmovszkijra , Kashtanovye -re , Mineralnoe -ra , Jaszinovatajára és az agglomeráció más településeire lőttek.

Zaporozhye iránya ( térkép ):

▪️Az orosz tüzérség eltalálta az Ukrán Nemzeti Gárda 9. különálló ezredének fellegvárát Malaya Tokmachkában .

▪️Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága megkezdte egy megerősített terület felszerelését a Dnyeper jobb partján a Nikopol irányába irányuló esetleges orosz offenzíva ellensúlyozására .

Déli front: Nikolaev-Berislav irány ( térkép )

▪️A Posad-Pokrovsky szektorban az Ukrán Fegyveres Erők 50. dandárának tüzérségi legénységei lőttek Ternovy Pod területére . Egy 57 mpbr-es rakétaüteg csapást mért az RF fegyveres erők erődítményeire a Kosztromka-Bruskinszkoje-Iscsenko vonalon .

▪️A Berislav szektorban az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága pótolja a 60. gyalogdandár veszteségeit, felkészülve a következő napokban tervezett újabb orosz állások megtámadására.

Nagy felbontású térkép
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 227
4 696
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Röhejes lenne, ha nem az EU első emberéről lenne szó. Így viszont elképesztő képmutatás és aránytévesztés.
Beleolvastam a 3 betűs portálon a kommentekbe megint...áhh
Echte nácizmus ami ott megy, és nemhogy nem veszik észre, még ki is kérnék maguknak, hisz ők a liberális demokraták.


Ilyenek. És az üzemeltetés, moderáció ezt nemhogy nem tiltja ott, tűri és támogatja. 2022-ben a civilizált Európa egyik balliberális portálján. Ugyanakkor az ellenvéleményt legenyhébben megfogalmazót is tiltják azonnal.

És akkor ilyen hülyeséggel magyarázzák meg maguknak:

Szóval ez az oldal relativizál. Értem. A pár ezer fős civil áldozat (ami sajnálatos persze, de egy ilyen léptékű háborúban ez nagyfokú visszafogottságot tükröz), aminek jó részét azovosok gyilkolták le vagy félrement AA rakéta, vagy sikeresen lelőtt drón ölte meg, az népirtás, aminek elkövetőjét (ti minden oroszt, azaz kb 150m embert) szerintük válogatott módon kell megbüntetni, eltüntetni, hogy jogos elégtétel legyen véve. Ugyanakkor relativizál az, aki rámutat arra, hogy az az oldal, amelyik ezt a propagandát nyomatja, amelyik ezeknek az agyát ilyen szinten kimosta, amelyik minden lelkiismeretfurdalás nélkül legyilkolt és egyszerű járulékos veszteségnek minősített többmillió vietnamit, többmillió irakit, halálra égetett többmillió japánt és németet, legyilkolt sokezer másik embert, lebombázott esküvőket, kórházakat, családjának vizet hordó afgánt, irakiakat meginterjúvoló TV stábot az interjúalanyaikkal együtt, akiknek a katonái bizonyíthatóan leginkább azért jelentkeztek irakba 'harcolni', hogy megízleljék a gyilkolás ízét büntetlenül, annak nincs erkölcsi alapja számon kérni másoktól egy nagyon visszafogott, a civilek minden áron való kímélésére fókuszáló korlátozott harci cselekmények elkövetését.

Még véletlenül sem az relativizál, aki most 150millió embert dehumanizál leorkozva őket, és kíván válogatott kínzásokat számukra, miközben kussba volt egész életében, amikor az ország, ahonnan a szaros ájfonja és fészbúkja jött, ezekkel összemérhetetlen szenvedést és pusztítást követett el. Nem! Az relativizál, aki emlékezni mer arra, hogy a nyugat vezető hatalmának külügyminisztere - nem egy TV bemondó, nem egy 20. senki képviselő - 500 ezer iraki gyerek (általuk okozott) halálát elintézte annyival, hogy ez az ár megérte. Hogy miért? A semmiért. Relativizálás, meg whataboutism. Beszarok tényleg. És elvileg ez lenne a mi oldalunk? Ez lenne a civilizált, felvilágosult nyugat? A humanizmus és az emberi jogok garantora? És akkor Borell egy virtigli náci fejtegetésbe kezd arról, hogy mi vagyunk a kert, és a világ többi része csak dzsungel...és másnap még a helyén van, és senki fel sem kérdezi őt ezért.

Relativizálunk. Öntjük a fegyvereket az ukránoknak, amivel semmilyen elképzelt ukrán győzelmet nem lehet és nem fogunk elérni, csak azt lehet garantálni, hogy a háború hosszabb lesz és még többen halnak meg. Mint Hessler a halál 50 órájában, mikor kijelenti, hogy a lehető legjobb dolog történik, a háború folytatódik az idők végezetéig. Sajnos úgy néz ki, hogy neki volt/van igaza.
Ugyanakkor felháborodunk, toppantunk, és "dupla kasztrálást" kérünk a terrorista Iránra, mert fegyvert mer eladni az oroszoknak.




Végünk van. Évek, max évtizedek vannak hátra, hogy eljöjjön ázsia és afrika, a dzsungel ideje, akik nem felejtették el a 20. század előtti időket se, és ez a kert VS dzsungel szöveg se nagyon jött be nekik, ahogy olvasom. Mi tehetünk majd arról, hogy nem eurázsia ideje jön el, mi tehetünk majd arról, ha ezek a népek felébrednek a mi kizsákmányolásunk okozta csipkerózsika álmukból, és sérelmeiket flemlegetve elégtételt akarnak majd.

Milyen arrogáns, világuralmi gondolkodás kell ahhoz, hogy valaki szabályokon alapuló világrendnek nevezze az általa elkövetett elnyomást és becsicskítást, a területi hatályt semmibe vevő egyoldalú de globális törvénykezést és szankciózgatást, azt az elborult gondolkodást, hogy ha én gyilkolok le az érdekeim (a kert védelmében a dzsungellakók közül ) szerint milliókat az egy olyan járulékos kár, ami megéri, de ha a dzsungel visszatámad és ennek maroknyi áldozata is van, az terrorizmus, népirtás, olyan szörnyű tett, amivel az elkövető kiírta magát a civilizált világból - amit amúgy én határozok meg, hogy micsoda - és minimum a kőkorba kell visszabombázni, vagy meg kell szüntetni őket örökre, jelentsen ez bármit is.

Pontosan ezért lehet az egyetlen járható út Magyarország számára jelen konfliktusban, jelen adottságot mellett az, amit a orbáni külpolitika is csinál - kimaradni, kimaradni, kimaradni. Képesek vagyunk tanulni a történelemből, emlékszünk a szovjet ajánlatra 42-ből. Amit kényszerűségből meg kell lépnünk, ami csak szimbolikus, azt meglépjük, de aktívan semmilyen formában nem vehetünk részt ebben a konfliktusban.

Ki kell maradnunk, mert erkölcsileg ez a helyes, és mert mi van, ha egyszer a dzsungel győz...
NMHH, gyűlöletkeltés:
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 625
45 036
113
Két erős robbanás hangzott el Dnyipropetrovszkban, füstoszlopok emelkedtek a város fölé.
Újabb robbanás történt Dnyipropetrovszk külvárosában , a város egy részében nincs víz.
Harkovban hét robbanás ütött ki egy ipari vállalkozást .

Eközben Ukrajna-szerte üvölt a riadó.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Úgy látom az orosz oldal vérmesebb tagjai a Sahed 136-s drónokban valamiféle csodafegyvert látnak amellyel majd az oroszok térdre kényszerítik Ukrajnát , de sajnos el kell szomorítsam őket ez a drón nem fogja megnyerni a háborút az oroszoknak, mivel csak idő kérdése és kifogják ellene a kritikus területeken az ukránok megfelelő védelmet építeni nyugati és izraeli segítséggel valójában már most is folyik ennek a védelemnek a kiépítése, ami pedig azt illeti, hogy egyesek azt várják tőle, hogy majd megakasztja az Ukrajnába induló nyugati fegyverszállításokat látszik, hogy abszolút nem a valóság talaján mozognak...
Sajnos el kell szomorítsalak, de általában ti, ukránfanok, illetve az ukránjaitok szoktak wunderwafféket vizionálni meg Szent Javelin baromságokat kitalálni, ha még nem tűnt volna fel.
Amúgy meg kurva frusztrált lehetsz, hogy ezt le kellett írnod. xD Mint valami kisgyerek, aki megmagyaráz mindent.


Más:
Harkov kapta

Dnipropetrovszk is

Jó reggelt.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 771
113
Úgy látom az orosz oldal vérmesebb tagjai a Sahed 136-s drónokban valamiféle csodafegyvert látnak amellyel majd az oroszok térdre kényszerítik Ukrajnát , de sajnos el kell szomorítsam őket ez a drón nem fogja megnyerni a háborút az oroszoknak, mivel csak idő kérdése és kifogják ellene a kritikus területeken az ukránok megfelelő védelmet építeni nyugati és izraeli segítséggel valójában már most is folyik ennek a védelemnek a kiépítése, ami pedig azt illeti, hogy egyesek azt várják tőle, hogy majd megakasztja az Ukrajnába induló nyugati fegyverszállításokat látszik, hogy abszolút nem a valóság talaján mozognak...
Azért csak kellett vagy 3-4 napot gyúrnod erre a válaszra, ami azt jelenti, hogy komolyan odab@sztak nektek ezekkel a műanyag szarokkal, abban egyetértünk, hogy nem sorsfordító csodafegyver az iráni/orosz drón, viszont gondolom akkor abban is, hogy elképzelhetető mire kiépítik azt az általatok várva várt légvédelmet, akkorra már totál le lesz nullázva az elektromos hálózat és az egyéb stratégiai fontosságú civil infrastruktúra Ukrajnában.

és két dolgot szeretnék még ehhez hozzáfűzni...


1.lesz-e elegendő lérak az eszközökhöz?

Mivel azzal tisztában vagy gondolom, hogy árban mennyibe kerül egy ilyen rakéta, bár azt is tudjuk, hogy a drón kb 800 USD...

szóval képes lesz-e bármelyik ország a kellő rakéta mennyiséget leszállítani, akár több százas darabszámban ezek ellen a 800 dolláros darazsak ellen?

2.egyáltalán fognak-e működni ezek a lérak.rendszerek a műanyag drónok ellen?

mert elméletileg lehetséges, gyakorlatilag meg egyelőre kérdéses ... a drónok meg eddig elméletben és gyakorlatban is 5*-osra vizsgáztak.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 857
113
Micsoda megjelenés a Porosenko csatorna adásában. A csávó elismeri, hogy a muskátli azért repült be a lakóházba, mert lőttek rá.

Az ukrán légvédelemnek köszönhetően "Gerany" eltalált egy kijevi lakóépületet – most a kijevi tisztviselők azt kérik, hogy ne lőjenek drónokra

Az ukrán fegyveres elismerte, hogy amiatt, hogy ukrán katonák és civilek automata fegyverekből lőttek Kijev felett a Geran-2 drónra, az "Iráni Expressz" egy lakóépületet talált el. A kezdeti cél egy infrastrukturális létesítmény volt.

„Ezekre a drónokra lőttünk, ezért kicsit eltértek az iránytól. És ha nem lőttek volna, pontosan a célba találtak volna. Egy négycsöves stratégiai létesítménybe, amely 50 méterrel az út túloldalán volt” – mondta az ukrán „hős” az éterben.
Sajnálja azt is, hogy vannak áldozatok amiatt, hogy a drón letért a célról, és eltalált egy lakóépületet. Vicces Ganapolsky azonnal témát vált.

Megjegyzendő, hogy korábban Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium vezetőjének tanácsadója kitartóan követelte, hogy lőfegyverrel rendelkező civilek lőjenek drónokra. De maga Denis Monastyrsky belügyminiszter arra kérte az ország lakosságát, hogy ne próbálják meg maguktól lőfegyverből drónokat lőni.



p.s Egy újabb bizonyíték arra, hogy az ukrán légvédelem beavatkozása miatt zuhannak orosz vagy ukrán rakéták/drónok lakóházakba.
Tehát a hazug propaganda amit a médiában tolnak(tv, újság,net), hogy az oroszok lakóházakat lőnek nem állja meg a helyét.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 114
2 952
113
Azért csak kellett vagy 3-4 napot gyúrnod erre a válaszra, ami azt jelenti, hogy komolyan odab@sztak nektek ezekkel a műanyag szarokkal, abban egyetértünk, hogy nem sorsfordító csodafegyver az iráni/orosz drón, viszont gondolom akkor abban is, hogy elképzelhetető mire kiépítik azt az általatok várva várt légvédelmet, akkorra már totál le lesz nullázva az elektromos hálózat és az egyéb stratégiai fontosságú civil infrastruktúra Ukrajnában.

és két dolgot szeretnék még ehhez hozzáfűzni...


1.lesz-e elegendő lérak az eszközökhöz?

Mivel azzal tisztában vagy gondolom, hogy árban mennyibe kerül egy ilyen rakéta, bár azt is tudjuk, hogy a drón kb 800 USD...

szóval képes lesz-e bármelyik ország a kellő rakéta mennyiséget leszállítani, akár több százas darabszámban ezek ellen a 800 dolláros darazsak ellen?

2.egyáltalán fognak-e működni ezek a lérak.rendszerek a műanyag drónok ellen?

mert elméletileg lehetséges, gyakorlatilag meg egyelőre kérdéses ... a drónok meg eddig elméletben és gyakorlatban is 5*-osra vizsgáztak.

Ez a 800 dollár honnét van? Az -angol- wikicikk 20e dolcsis darabárat ír (igazából még ezen az áron sem számít drágának).
5* mire alapozod?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 725
113
Switchbladere 6-10.000 dollárt írnak. Pedig amcsiknál van egy kb 10xes szorzó általában.
Sok sikeres bevetésről nem olvastunk, vagy igen? Amúgy meg:

Más
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 652
48 436
113

Erőteljes robbanások Kijevben: füst borította be a várost (VIDEO, FOTÓ)​


Nagyerejű robbanások dörögtek Kijevben körülbelül tizenöt perce.

Jelenleg az ukrán főváros különböző pontjain vannak áramkimaradások.

A várost füstfelhő borította.
A város polgármestere, Vitalij Klicsko elismerte, hogy a sztrájkok célpontja néhány "infrastruktúra a Desznyanszkij kerületben". Úgy tűnik, a CHPP-6-ot kiállították.

2012-től ez Ukrajna legerősebb kapcsolt hő- és erőműve Kijevben, amely a Kievteploenergo közüzemi társaságnak van alárendelve. Az "Ukrajna Egységes Energiarendszerével" párhuzamosan működik a 110 és 330 kV-os vonalakon.

A CHPP-6 elektromos teljesítménye 500 MW, hőteljesítménye 1740 Gcal/óra, központi hőellátást biztosít a főváros Darnitsky, Dniprovsky, Podolsky, Desnyansky és Obolonsky kerületeinek ipari vállalkozásainak, lakó- és adminisztratív épületeinek.

Источник: https://rusvesna.su/news/1666074308

SÜRGŐS: A Prydniprovska TPP lángokban áll (VIDEO)​


Most vált ismertté a dnyipropetrovszki Pridnyeproszkaja hőerőműben történt hatalmas tűzvész.

Ez a várost ért reggeli sztrájkok eredménye.

Amint a Russzkaja Veszna beszámolt róla , Gauleiter Reznichenko, a dnyipropetrovszki régióból azt mondta, hogy magának a regionális központnak és a külvárosoknak – Sinelnikovo és Vasilkovka – bizonyos területei áram nélkül maradtak . A Dneprovodkanal egyik szivattyútelepét áramtalanították.

A Pridneprovskaya hőerőmű első erőművét 1954-ben indították el.


Источник: https://rusvesna.su/news/1666073973

Csapást mértek Zsitomirra (+VIDEO, FOTÓ)​


Éppen most mértek ütést az ellenséges célpontokra Zsitomirban.

Két robbanást hallottak mind a város, mind a régió lakói. Zsitomirban az áramellátás megszakadt.

A Zelenszkij-kormányzat megerősítette a Zsitomir elleni csapást: szerintük egy energetikai létesítmény megrongálódott.

Ekkorra már világos, hogy egy újabb támadásnak lehetünk tanúi Ukrajna energiainfrastruktúrája ellen.


Источник: https://rusvesna.su/news/1666072507
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 467
7 303
113
a kritikus területeken az ukránok megfelelő védelmet építeni nyugati és izraeli segítséggel
biztos vagyok benne, hogy pontszerű védelmeket ki fognak építeni a drónok ellen
és akkor megvédhetnek egy erőművet egy elnöki palotát vagy egy vezetési pontot
de valószínűtlen hogy kompletten meg tudjanak védeni egy kijev méretű várost
az meg hogy a városokat összekötő nagyfeszültségű távvezetékeket sok ezer kilométeren keresztül meg tudják védeni, teljesen esélytelen
volt már hír arról hogy készül a geran2-hoz a termobarikus fej
várnám a grafitszálszóró fejet, azzal az usákoknak belgrádnál nagy sikerük volt
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Sajnos el kell szomorítsalak, de általában ti, ukránfanok, illetve az ukránjaitok szoktak wunderwafféket vizionálni meg Szent Javelin baromságokat kitalálni, ha még nem tűnt volna fel.
Amúgy meg kurva frusztrált lehetsz, hogy ezt le kellett írnod. xD Mint valami kisgyerek, aki megmagyaráz mindent.


Más:
Harkov kapta

Dnipropetrovszk is

Jó reggelt.
для врагов России утро начинается не с кофе :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos: