[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
amúgy miért voltunk pl. az I. Vh-ban morálisan a rossz oldalon?

miért prémium piac?

Ebbe nem mennék bele mert nagyon gyorsan elmegy a topik Trianon irányába. Maradjunk annyiba akkor, hogy a vesztes oldalon voltunk.
--
Az Oroszok is így hívják. Jóval magasabb áron lehet ide gázt értékesíteni, mint Kínának, Japánnak...
Az okok messzire vezetnek vakmajom írt róla.
A legjobb pl pedig pár éves amikor elkészült a balti interconnect. Addig oroszok bármennyiért adhatták a gázt máshonnan nem tudták megvenni és ezt piszkosul kihasználták. Amint elkészült az LNG terminál, interconnect 70%al csökkenttették oroszok a balti államok számára az oroszok a gáz árát. Különben bukták volna a piacot. btw jelenleg pont emiatt nem zsarolhatóak a balti államok. Képzeld mi lenne most ha nem tudnák magukat ellátni más forrásból.
--
@harald Honnan veszed, hogy nem magyarok? Amúgy rakat ilyen van nem értem mire a felhördülés. btw ő legalább érthetően beszéli a Magyart. Nem úgy mint tömegek akik Magyar állampolgárságot kaptak aztán 10mondatot nem tudnak elmondani magyarul.
 
W

Wilson

Guest
Fegyir Sándor dolga hogy kinek a szekerét tolja. Tőlem lehet politológus és professzor is, hasonló kvalitású emberek meg ellenkező véleményen vannak, tehát ahogy a világot látja az semmiképpen sem az univerzális igazság. Sokdiplomás emberek szerint Ukrajna áldozat, sokdiplomás emberek szerint történt ez-az 2022 előtt is ami miatt más véleményen vannak.
Ha esetleg belebotlasz Fegyir Sándor véleményére a turulgyalázó ukránokról, azt oszd meg légy szíves, kiváncsi lennék az érveire, mit lehet erre az eljárásra mentségül felhozni.
Továbbra is tartom: magyar érzelmű embernek gyomorforgató a turulgyalázás. Ha valóban a fronton vagy annak a közelében harcol, akkor már nem tart online órákat, mert itt is sok infó volt arról hogy a mobilozás életveszélyes, bemérik. Nyilván nem húz ki n+1 km hosszú tyúkbelet maga után hogy legyen net. Viszont így az infói is elég szűrtek lehetnek.
Vajon az ukrán médiában milyen infók voltak az ATO hősei mellett a donbaszi civilek elleni akciókról? Vajon honnan lenne teljes képe egy átlagos ukrán állampolgárnak, amikor ömlik a demagóg manipulált hír? Ezért is írtam: valószínű jó fiúk ezek, csak meg vannak vezetve. A mainstream szerint ők tuti csávók, de mainstream-en élni most egy birkalét. Ezért kell HTKA-t olvasni :) Olvas Fegyir HTKA-t?
Persze ezek a kozmetikázott hírek érzelmeket keltenek, ami miatt a diplomák száma ellenére hajlamos az ember átugrani azokon a "nüanszokon", hogy az ukránok nyakig benne voltak '56-ban. Nem, ők olyan elnyomottak voltak a SZU-ban hogy egy komplett Krímmel nyomta el őket a maguk közül való pártfőtitkár. Aham...
Ha már idehoztad OV-t: ugye azt nem kell magyarázni hogy kényszerpályán van. A magyar-lengyel csúnya antidemokratikus tagok pénzét épp egy hú de sokkal demokratikusabb nem tag kapja meg. Persze örüljünk ha bukik a kormány emiatt "mer tuti csaltak", de szólok hogy az ország is bukik minden állampolgárával együtt. Igen, egy politikus ilyenkor legyen kurva, ez a dolga, többek között minden itt élő ember érdekében. Mondja hogy Zselé az ász, és ne küldjön semmit. Ez a legokosabb amit most magyar politikus tehet.
Nem értem miért beszélsz bármiféle univerzális igazságról amikor nem is beszéltem ilyenről, ami pedig az online órákat illeti sok orosz katonával ellentétben az ukrán katonák jó részének nem kell hónapokig a fronton lenni, és például az ukrán tüzérek sokszor a nap végén nem a lövészárokban éjszakáznak hanem a jóval a front mögött az ukrán hátországban.Az meg , hogy szerinted csak szűrt információk jutnak el hozzá szerintem biztos, hogy nem fedi a valóságot nem a 18.században élünk nincs már olyan, hogy hermetikusan le lehet zárni a frontot a külvilágból érkező hírektől.

Ami pedig Orbán Viktort illeti engem abszolút nem érdekel, hogy te (vagy bárki más) simán elfogadja a 180 fokos irányváltásait, az a te dolgod abszolút nem tartozik rám, de azért egy dolgot szerintem érdemes helyre tenni.

Még pedig azt, hogy nem attól függ, hogy megkapja-e Magyarország az EU-s pénzeket, hogy most éppen (áprilissal szemben) Viktor éppen fényesre nyalja Zelenszkij ülepét...
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: G__G and amper

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
948
11 099
93
egész sok katonaköteles pasi van az utakon, nagy baj nem lehet.
vagy van, de akkor ezek nem önként, véletlenül vannak ott

A kihangsúlyozott spontán jelleg pár kérdést vet fel, pl. hogy ha jön egy kékvillogó szemben az csakis halottas menetoszlop élén mehet, hogy így előre letérdelnek? Élő katonákat szállító menetoszlop nincs? Vagy árbócon viszik a halottakat hogy messziről lássák? A sor meg pont addig tart amíg balra nem kell kanyarodnia az oszlopnak...

Félreértés ne essék, nem a halottakon élcelődök, de ha a készítő szerint ilyen Oroszországban nem fordulhat elő spontán, akkor már hadd ekézzem egy kicsit ezt a felsőbbrendűség tudatot, vagy Zselé stúdiót. Ugye nem Oroszországban dúlták fel a katonai temetőket.

@Wilson: jó hagyjuk, zsigerből cáfolsz mindent de én nem akarok belemenni végtelen meddő szókiforgatásba. Minden úgy van ahogy gondolod az egyszemélyes lövészárkodban.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
A kihangsúlyozott spontán jelleg pár kérdést vet fel, pl. hogy ha jön egy kékvillogó szemben az csakis halottas menetoszlop élén mehet, hogy így előre letérdelnek? Élő katonákat szállító menetoszlop nincs? Vagy árbócon viszik a halottakat hogy messziről lássák? A sor meg pont addig tart amíg balra nem kell kanyarodnia az oszlopnak...

Félreértés ne essék, nem a halottakon élcelődök, de ha a készítő szerint ilyen Oroszországban nem fordulhat elő spontán, akkor már hadd ekézzem egy kicsit ezt a felsőbbrendűség tudatot, vagy Zselé stúdiót. Ugye nem Oroszországban dúlták fel a katonai temetőket.
Nem. Belaruszban dúlták fel a lengyel katonai temetőket, jól látod.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 137
10 465
113
.
.
Ennek a haborunak szerintem az lehetne egy lehetseges lezarasi forgatokönyve, ha az USA es Kina kiegyezne a szinfalak mögött.
Pl az USA elengedne a katonailag amugy is megvedhetetlen Tajvant valami nem tul tavoli celdatummal, cserebe Kina elfordulna az oroszoktol es beallna a szankciok möge. A kiegyezes celja lehetne a Csendes oceani terseg tagabb ertelemben vett felosztasa, erdekhatarok meghatarozasa.
Milyen klassz, csak az ukránok és a tajvaniak nem szólhatnak bele.
De szerintem adjanak minket is át egyből az orosz érdekszférába.
Majd Kína, Usa és Oroszország eldöntik hogy a kis országok mit is akarnak.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
EU fegyverkezik jórészt US fegyverekkel.

Ezt erőteljes idézőjelbe raknám azért.
Pl. Scholz is bejelentette a 100 milliárd €-s fegyverkezést márciusban, aztán júliusban már kezdett beütni a valóság és arról beszéltek, hogy az elkövetkező 5 évben folyamatosan csökkenteniük kell majd a katonai kiadásokat így azzal az "extra" 100 milliárddal sem lesz meg a GDP arányos 2% amit előirányoztak...


 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Milyen klassz, csak az ukránok és a tajvaniak nem szólhatnak bele.
De szerintem adjanak minket is át egyből az orosz érdekszférába.
Majd Kína, Usa és Oroszország eldöntik hogy a kis országok mit is akarnak.
Ez most így nagyon szomorú lesz, de igen, ők nem fognak tudni beleszólni. Sose kérdezte senki a kishalat, hogy megehetik-e. Most se fogják.
És igen, ha a nagyok döntöttek, mi is megyünk vissza Moszkva szárnyai alá, vagy éppen maradunk itt. Beleszólásunk nulla alatt van valamivel.
Nem véletlenül várnám a magyar politikától az OMM visszaállítására való törekvést (okulva a korábbiakból, az OMM egy jó leírója a Közép Európai értelmes népeket összekapcsoló államalakulatnak, így ezt használom) hogy legalább valami minimális beleszólásunk legyen a saját sorsunkba.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 687
113
Új T-90M-ek (még) orosz területen

---------------------------------------------------------------------------
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma erőket és eszközöket készített fel arra az esetre, ha Ukrajna felrobbantja a "piszkos bombát"

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának információi vannak arról, hogy a kijevi rezsim provokációt tervez az úgynevezett "piszkos bomba" vagy alacsony hozamú nukleáris fegyverek felrobbantásával kapcsolatban.

A provokáció célja, hogy megvádolja Oroszországot tömegpusztító fegyverek bevetésével az ukrán hadműveleti színtéren, és ezzel erőteljes oroszellenes kampányt indítson a világban, amelynek célja a Moszkvába vetett bizalom aláásása.

A rendelkezésre álló információk szerint két ukrajnai szervezetnek konkrét utasításai vannak az úgynevezett "piszkos bomba" létrehozására. A munkálatok a végső szakaszban vannak.

A "piszkos bomba" egy tartály radioaktív izotópokkal és robbanótöltettel. A töltet felrobbantásakor a tartály megsemmisül, a radioaktív anyagot lökéshullám szórja ki, miközben nagy területeken radioaktív szennyeződést okoz, és sugárbetegséghez is vezethet.

Ukrajna "piszkos bombáját" aláásó radioaktív anyagok beboríthatják Lengyelországot, és akár 1500 kilométeres távolságra is elterjedhetnek a légkörben.

 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113
Milyen klassz, csak az ukránok és a tajvaniak nem szólhatnak bele.
De szerintem adjanak minket is át egyből az orosz érdekszférába.
Majd Kína, Usa és Oroszország eldöntik hogy a kis országok mit is akarnak.
.
.
Az emberiség teljes története erről szól, az erős országok döntik el a dolgokat, ez van. Szerinted pl a II.Vh hogy ért véget? Mentek a hosszas tárgyalások Dániával, Belgiummal és a többievel Jaltában, Potsdamban? Vagy ők nem is voltak ott?
Ez persze nyilván nem jó a kicsiknek, de valahol meg részben jó is, mert ha 160 országnak kellett volna demokratikusan és egyenrangúan mindenben egyetérteni, akkor a II.Vh még mindig tarthatna.
.
De visszakérdezek, ki tudna Kinával tárgyalni, ill egyáltalán szerinted kit venne Kina komolyan, az USA-n kivül? Küldjük oda Dániát?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 087
24 529
113
Új T-90M-ek (még) orosz területen

---------------------------------------------------------------------------
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma erőket és eszközöket készített fel arra az esetre, ha Ukrajna felrobbantja a "piszkos bombát"

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának információi vannak arról, hogy a kijevi rezsim provokációt tervez az úgynevezett "piszkos bomba" vagy alacsony hozamú nukleáris fegyverek felrobbantásával kapcsolatban.

A provokáció célja, hogy megvádolja Oroszországot tömegpusztító fegyverek bevetésével az ukrán hadműveleti színtéren, és ezzel erőteljes oroszellenes kampányt indítson a világban, amelynek célja a Moszkvába vetett bizalom aláásása.

A rendelkezésre álló információk szerint két ukrajnai szervezetnek konkrét utasításai vannak az úgynevezett "piszkos bomba" létrehozására. A munkálatok a végső szakaszban vannak.

A "piszkos bomba" egy tartály radioaktív izotópokkal és robbanótöltettel. A töltet felrobbantásakor a tartály megsemmisül, a radioaktív anyagot lökéshullám szórja ki, miközben nagy területeken radioaktív szennyeződést okoz, és sugárbetegséghez is vezethet.

Ukrajna "piszkos bombáját" aláásó radioaktív anyagok beboríthatják Lengyelországot, és akár 1500 kilométeres távolságra is elterjedhetnek a légkörben.

Egyeztetett is Szojgu telefonon a cowboyokkal, britekkel, franciákkal meg a törökökkel ezzel kapcsolatban!

elég beszédes szerintem, hogy kik is számítanak mérvadónak Ukrajna sorsát illetően.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Értem, ezek szerint Te már tudod 110% bizonyossággal mi lesz a történet vége! Akkor megis mi tart vissza, hogy a jó (szerinted legalább is jó) oldalra állj tevőlegesen?

Mi nem volt világos azon számodra, hogy a semlegesség az egyetlen magyar érdek amit megtehetsz?

Vagy mit kellene tennünk szerinted?

Mondjuk, hogy megfeleljen a vágyaidnak Orbán és a Fidesz munkája, küldjünk ki 15.000 fő katonát az ukrán frontra, vagy tudok jobbat legyen kihirdetve hadiállapot és az összes 55 év alatti férfit hívjuk fegyverbe, és azonnal küldjük ki az ukrán frontra, mert ez az amit megkíván tőlünk a nyugat és Európa!!!!

Az ukránok meg pláne, és az ő érdekeik mindenek felett állnak.. igazad van, fussunk bele mégegyszer nyitott szájjal a faszerdőbe Kopi kapitány és Zaporozsec őrmester vezetésével, nyomjuk megint egy Don kanyar 2.0-ás performanszot hiszen ez a magyarság érdeke!!!

Nem bírjátok megérteni hogy ha nem állsz sehová akkor rossz oldalra sem állhatsz?? (humanitárius segítséget kapnak, nem is keveset, ráadásul az országunk teljesítőképességét erősen túlvállalva)

Van egy zsidó mondás : "ha háború van indulj utoljára a csatába, hogy elsőként gyere haza"

legyetek szívesek és értelmezzétek ezt :)

Igen vannak dolgok amikbe biztos vagyok. btw neked mi a tevőleges?
---
Elég egyértelműen leírtam szerintem mit kéne tennünk. Kisszálni az Oroszok seggéből és beállni az EU/NATO vonalra. Oda ahol Németek, Lengyelek, Baltiak, Csehek, Szlovákok, Románok, Franciák, Spanyolok... és US, Dél Korea, Japán... áll.
---
"küldjünk ki 15.000 fő katonát az ukrán frontra"
Szedtél valamit? Mondtam valahol ilyet? Csinál ilyet bárki a fenti felsoroltakból?
---
"Nem bírjátok megérteni hogy ha nem állsz sehová akkor rossz oldalra sem állhatsz?"
kb 2 hete nyilatkozta fővezírünk, hogy nem kéne fegyvereket küldeni Ukrajnába mert az csak elnyújtja a háborút. Nem nekünk. Amblokk. Mivel nem megy át mi is ez plt is hoztam. Képzeljük el, hogy Magyarországot megtámadja az egyik szomszédja. Túlerő van Magyarország a létéért küzd. Az EU küldi a fegyvereket, intelt... kivéve egy ország. Aki nemhogy nem segít benyögi, hogy nem kéne küldeni. pl ez neked a sehova állás? És akkor had tegyem föl a kérdést. Mit segített ez az ominozus mondat a kárpátaljai magyarokon?
Legyélé szives értelmezd amit leírtam és ne képzelegj mögé dolgokat.
---
más:
100eur alá ment a gázár. Amikor 1hónapja leírtam, hogy de lehet, hogy már idén benéz 100eur alá kb le voltam hülyézve. A jelenlegi ár alig magasabb mint a tavaly októberi 90euros. Nem azt mondom itt a kánaán de ez az árszint már bőven elviselhető.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Az oroszokat erkölcsileg a következő országok támogatják:
  • Fehéroroszország
  • Észak-korea
  • Nicaragua
  • Szíria

Kína, India sem támogatta a legutóbbi ENSZ határozat szavazásán Putyint!
A világ 3/4-e, 143 ország pedig elítélte.

Nekünk, magyaroknak a pufival, Putyinnal, felhülye Lukasenkoval kellene egy csapatba tartozunk a világ 3/4-e ellen?
Ezek elszegényedő diktatúrák, ahol a lakosság egyre rosszabbul él!
Miért szeretnél belarusz vagy Észak-koreai körülmények között élni?
Wass Albert ezt a sorsot szánta nekünk?

Putyin rezsimje pont annyira tömeggyilkos elnyomó rendszer mint az ukrán. Politikai gyilkosságokkal, diktatúrával, gazdasági kizsakmanyolással, tolvaj oligarchákkal, nácikkal együtt.
:)
ENSZ:) Igazi vicctársulat.

Számoljuk meg gyorsan hány elítélő ország vásárol a mai napig orosz termékeket, kezdve Japán, Korea, Ausztria, Magyarország, Szerbia, Románia, Szlovákia, Csehország, Spanyolország, Franciaország, Anglia, India, Kína, USA, Taiwan és Arab országok. (Némelyik közvetlenül, némelyik közvetve.)
Mit vesznek? Mezőgazdasági terméket, olajat, földgázt, fémeket, faárút, szenet, nemes gázokat, és további 70+ nyersanyagot, néha napján fegyvert is.

Na ennyit arról, hogy a világ elítéli Oo-t. Valójában, 3/4-e álszent módon elítéli, az ENSZ nevezetű vígszínház társulatban, de azért közel 6 milliárd lakosságú országok csoportja vígan üzletel velük.

Minden alkalommal mikor a nyugati sajtóban elhangzik a szankció szó, a felsorolt termékekre, máris van egy Kínai vagy Indiai cég mely szállítja az egyébként orosz származású pótlást, bármire is. Ennyit a szankciókról, és hogy mely ország mit ítélt el az ENSZ-ben.