[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 468
113
Én megnyugodtam!


Az észtek megvédik a NATO területének minden négyzetcentiméterét.

A lényeg: olvastam jó néhány hivatalos és civil kommentet baltiaktól, lengyelektől, és nem tévedtem: ezek a latorállamok jelenleg a legveszélyesebbek európa békéjére, szuverenitására és a stabilitására. Barát ide, szövetséges oda, én azt tartanám csak tartós és jó megoldásnak, ha a balti államok az Orosz Föderáció részévé válnak, Lengyelország pedig megszűnik jelen formájában, jelen határai között, mielőtt kirobbant még egy VH-t (Németektől 7000milliárd eur követelése, soha nem látott fegyverkezés, európa elátulása és kiszolgáltatása az USA-nak stb).
Végleg ki kell verni a fejükből ezt a nagyhatalmi vágyakozást, és ezt a teljesen beteg lelkivilágot, hogy az aktuális szuperhatalom seggéből kilógva kóstolgatják a németeket és az oroszokat.
Verik a mellüket Moszkva elfoglalására és felgyújtására, de az azt követő 300 év következményei miatt mindenki értse meg az ő kis történelmi tapasztalatokból fakadó orosz ellenességüket (ami t.képpen az elmúlt 9 hónapban konkrét nácizmussá vedlett)


Ahhoz a 39. szeptember 1-hez az is hozzátartozik, hogy Pilsudskiék már 1933-ban meg akarták támadni Németországot.
Nézem ezt amit linkeltél, ezek baszki elmebetegek.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 815
35 316
113

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 635
113
Te nagyon kevered a szezont a fazonnal én arról beszéltem,hogy az USA real time felderítése nyomon tudja követni az orosz rakétákat Ukrajna felett, nem beszéltem az S-300-l és pláne nem repülőgépről indított S-300-as rakétáról ami mellesleg megjegyzem egy oltári nagy hülyeség...

A személyeskedés részre nem reagálok.. felesleges
Másrészt amit írsz, arról egyrész a gyakorlati példa is azt mutatja, hogy hülyeség..
Másrészt megint bele estél abba a csapdába, hogy olyanról írsz tényként, amiről fogalmad sincs.

Szóval Wilson neked halvány lila fingod nincs, hogy az usa felderítés mit tud követni.. te max csak feltételezni tudsz, de azt sem igazán...

Nem nagyon lövöldöznek vele az ukránok.

A nem nagyon azt jelebti, hogy azért kicsit igen, pl lengyelekhez átment?
Vagy miért nem nagyon?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Attól függetlenül, hogy a magyar politikai életben hol helyezkedik el, de gyalázat, hogy az eukonform, ámbár csöppet náci ukránok újabb magyar politikust, közéleti szereplőt tettek fel az halállistájukra.
Kérdés, hogy turbówilsonék elítélik ezt vagy megint kijelentik, hogy igen ez magyarellenes akció, mint ahogy az ukrán nácik is tudják, de mégis meglépték.

Én már az első magyar esetében kiutasítottam volna a nagykövetet.
Most terrorszervezetnek minősíteném a szervezetet. Tagjai ellen EU körözést adnék ki. Hátha magyar börtönbe kerülhetnek.

De a ruszki akkor is elveszti a háborút.
;)
 
W

Wilson

Guest
Aha azért lövik le az összeset... gondolom te az is valóságnak hitted, amikor az amcsi akciófilmben real time nézik a központban, ahogy a kommandósok likvidálják a terroristokat, mindezt műholdról, hőkamerán, ami belát a házakba is. Mindezt 1992-ben. Vagy a műholdfotón rázoomolva az arcok is felismerhetők.

A valóság meg szerintem az, hogy az orosz légierő valóban nem nagyon repked Ukrajna felett, főleg ott, ahová belát már a NATO AWACS stb. De a cirkálórakéták végig repkedtek, és bár a brit tudósok szerint a nagy részük leesik magától, meg kifogytak már a mosógépekből kibányászott chipekből is, most is repült egy pár ide-oda, és nem lőtte őket halomra a légvédelem. Pedig a real time amcsi infó alapján csak ki kell állnia Szerhijnek a Stingerrel a ház elé... (jó tudom egy Szerhij már ász is lett, mert öt Kalibrot lőtt le MANPADS-szel, bár a vadászpuskával Szu-34-est lelövő nyugger és Kijev Szelleme után ez már aligha meglepő).

Szóval én kétlem, hogy real time-ban tudják követni minden cirkálórakétát egész Ukrajna felett az amcsik. Gondolom akkor már az iráni drónokat is. Ha így van, azért elég siralmas az ellenük való védekezés hatékonysága (tudom ukrán jelentések szerint 80-90%). Ehhez olyan műhold alapú radar kellene, ami 24/7-ben le tud követni mindent a teljes területen.
Te milyen összes lelövésről beszélsz ilyet még az ukrik sem állítanak, a helyzet az, hogy az ukriknak nincs elegendő számú korszerű légvédelmi rendszere (még) amely le tudná fedni az összes kritikus fontosságú területet Ukrajnában (ehhez jön még az is, hogy az oroszok sem hülyék így folyamatosan keresik az ukri légvédelem gyenge pontjait) és az ukri légvédelmet a 70-es 80-as években gyártott szovjet légvédelmi rendszerek alkotják amelyeket eddig a Pentagon szerint az ukrik nagyon hatékonyan alkalmaztak de meg vannak a korlátaik (a lecserélésük már elkezdődött (lásd IRIS-T,NASAMS), de még ennek a folyamatnak az elején járnak , amit még megbonyolít az is, hogy egy ex szovjet és különböző típusú nyugati légvédelmi rendszerból kell nekik egy integrált légvédelmi rendszert kialakítani , ami pedig az USA felderítését illeti az többrétegű így az általad említett SAR műholdak is szerepet kapnak benne.

Az ukri energetikai infrastruktúra számára pedig nem az iráni drónok jelentik a legnagyobb veszélyt hanem az orosz cirkáló és ballisztikus rakéták, és természetesen ha az oroszok kapnak, akkor az iráni ballisztikus rakéták is.


A személyeskedés részre nem reagálok.. felesleges
Másrészt amit írsz, arról egyrész a gyakorlati példa is azt mutatja, hogy hülyeség..
Másrészt megint bele estél abba a csapdába, hogy olyanról írsz tényként, amiről fogalmad sincs.

Szóval Wilson neked halvány lila fingod nincs, hogy az usa felderítés mit tud követni.. te max csak feltételezni tudsz, de azt sem igazán...

Nem regálsz a személyeskedésre? Ez nagyon érdekes? Ugyanis azt megint te kezdted, én csak a hozzászólásod stílusának megfelelően reagáltam rá, te is tipikusan az az ember vagy aki úgy gondolja, hogy ő aztán sok mindent megengedhet magának egy másik emberrel szemben de amikor emiatt olyan reakcióban van része ami nem tetszik neki akkor már megsértődik, de ez legyen a te bajod,

Ami pedig a hozzászólásod többi részét illeti, megint látszik, hogy nulla ismerettel osztod az észt, ugyanis a Pentagon egyik illetékese egy sajtótájékoztatón hivatalosan is elismerte, hogy 0/24-ben realtime felderítési adatokkal segítik az ukri haderőt és ennek köszönhetően az , hogy orosz légierő nem tudod döntő légifölényt kialakítani Ukrajna felett , és az ukrik azt is megerősítették, hogy az USA felderítésének köszönhetően tudták sokszor megmenteni a gépeiket a repülőtereikről az orosz cirkálórakéta csapások elől. Szóval akinek lila fingja sincs erről az te vagy amit ékesen bizonyít ez a kijelentésed is...

"Azon a bizonyos hétfő egy egész országot, nem is akármekkorát, lefedő csapássorozatot a hiradóból tudtak meg a becsapódások pillanatában"
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 381
23 094
113

Részmeről komentár nélkül...
De rühellem az ilyen kattintásvadász címeket! Egy öreg hírszerző szerint orosz rakéta, ez nem az USA hivatalos nyilatkozata.
Ez még békeidőben is zavaró, de ilyen háborús helyzetben egyenesen veszélyes!

Amúgy valami ilyesmi az USA hivatalos álláspontja:


Gondolom hogy bármennyire is szenilis, de csak ő képviseli az USA-t.
Amúgy a britek szerint se az oroszok voltak!
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 893
40 839
113
Nagyon rá kattantak az UAV fejlesztésekre az oroszok.
Erős videó: "A független orosz UAV-fejlesztők lelkesen harcolnak.
A szó szoros értelmében. A Tsarskie Wolves hadiipari vállalat teljes körű támogatást nyújt számukra. Hamarosan a legjobb mérnöki megoldások kellemetlen meglepetések lesznek a fronton lévő ellenség számára." írja D. Rogozin.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
534
1 934
93
Az Ukrán Fegyveres Erők BMP-1-es sofőrje aknákra futott jármüvével

Videón rögzítették egy orosz helikopter ellentámadását az ukrán hadsereg támadó erői ellen Szvatovo régióban
Az aknákat, meg hogy a f......szomba nem látta a sofőr? Hát még én is látom, ott vannak lerakva az úton két sorban, egymástól 5 méterre. Ezt nem értem!!!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 001
23 136
113
Jó reggelt!

Ami a lengyelek izmozását illeti, ők könnyen beszélnek, mivel ha nagyon nagy bajuk lesz ebből a vagánykodásból, akkor tudják hogy a magyar "bratankinál" menedéket kapnak (már megint, de ezt már párszor leírtam itt anno)

Ami meg az észtek vagánykodását illeti, tudjuk azt itt mindannyian, hogy a vatikáni pápai gárda a keresztény világ elsőszámú védelmi vonala, de azt is, hogy Róma egyetlen kerületéből a robogós pizzafutárok agyonvernék az összest a papirdobozokkal ha úgy hozná a helyzet.

Szóval Észtországnak sem kellene addig pattognia, amig saját magát nem képes megvédeni....

Várom egyébként hogy ennek hatására, mikor jelenti be pl honvédelmi minisztérium, hogy Magyarország bevédi az egész Univerzumot, de minimum a Tejútrendszert (arányos különbség lenne az észtek felajánlásához mérve )

Tegnap már nem jutott időm szerkeszteni azt a bizonyos kommentemet, amiben azt firtattam, hogy hogyan jött ki a lengyel matek a lehetőséges opciók nálam :

1.netto hazudozás, casus belli farigcsálás,a lengyelek szokásos ruszofob vergődése, nem figyelembe véve a lehetséges következményeket, játék a tűzzel

2.szar az amerikai radar, rosszul mér távolságot, alkalmatlan a feladatának az ellátására, hiszen bőven hibahatár felett mér, de ha a radar szar, akkor az egész rendszer egy forintot nem ér, ráadásul a lengyelek is előszeretettel alkalmaznak diszkalkuliás egyéneket a légvédelemnél

3.nem hazudnak a lengyelek, az amerikai radar is megfelelően működik, a szakembereik is minimum Terry Tao adottságaival rendelkeznek, tényleg az orosz föderáció területéről lett indítva a rakéta, de vajon mit szólnak ahhoz az ukránok, hogy a lengyel és amerikai barátaik előre bezsákolták azt a (jelenleg még bőven) ukrán területet Oroszországnak?

Mindeki válassza ki a magának megfelelőt
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Erdogan: Oroszországnak semmi köze a Lengyelországban lezuhant rakétákhoz.
A Lengyelország területére zuhant rakétát az ukrán hadsereg indította el egy orosz rakéta lelövésére – írja az Associated Press.

Tehát a NATO-ban is tudják, hogy nem orosz rakéták voltak. Minden más állítás csak hazugság, hisztéria, provokáció....

Téma lezárva.
 

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
340
886
93
Erdogan: Oroszországnak semmi köze a Lengyelországban lezuhant rakétákhoz.
A Lengyelország területére zuhant rakétát az ukrán hadsereg indította el egy orosz rakéta lelövésére – írja az Associated Press.

Tehát a NATO-ban is tudják, hogy nem orosz rakéták voltak. Minden más állítás csak hazugság, hisztéria, provokáció....

Téma lezárva.

Elvileg az 540. ukrán légvédelmi ezred (540th Missile Air Defence Regiment) lőhette ki a rakétát, Kamenka-Buzka-ban állomásoznak.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 636
55 178
113
Erdogan: Oroszországnak semmi köze a Lengyelországban lezuhant rakétákhoz.
A Lengyelország területére zuhant rakétát az ukrán hadsereg indította el egy orosz rakéta lelövésére – írja az Associated Press.

Tehát a NATO-ban is tudják, hogy nem orosz rakéták voltak. Minden más állítás csak hazugság, hisztéria, provokáció....

Téma lezárva.
Szerencsére a natonál józanabb emberek vannak mint itt egyesek a fórumon.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
De rühellem az ilyen kattintásvadász címeket! Egy öreg hírszerző szerint orosz rakéta, ez nem az USA hivatalos nyilatkozata.
Ez még békeidőben is zavaró, de ilyen háborús helyzetben egyenesen veszélyes!

Amúgy valami ilyesmi az USA hivatalos álláspontja:


Gondolom hogy bármennyire is szenilis, de csak ő képviseli az USA-t.
Amúgy a britek szerint se az oroszok voltak!
Ha jól értem a helyzetet, akkor a Nagyoroszok megint atomháborúval fenyegetőznek, hogy elétereljék a figyelmet egy (újjabb) kudarcukról.
Ezúttal meglőttek egyx NATO tagot két S-300-assal.
Itt nálam legalább is most az van, hogy teljesen elfelejtettem a Nagyoroszok fiaskóját.

Ez tény... a félelem miatt teljesen elfelejtem, hogy Pujtyin annyira manipulálható, hogy belemenjen egy ilyen dicső hadjáratba.
A durva az, hogy a hidegháborús mindsetje miatt lehetett ez csak lehetséges.
Elmaradottság az egész Nagyorosz rendszer minden szintjén.

Talán rajönnek (talán ti is rájöttök), hogy a korrumpálhatóság talmi.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
A Zvezda katonai csatorna kedden hírül adta, hogy orosz védelmi minisztérium pénzjutalmat ígért a megsemmisített vagy zsákmányolt ukrán katonai eszközökért a mozgósított katonáknak. A tájékoztatás szerint egy repülőgépért 300 ezer, egy helikopterért 200 ezer, egy tankért 100 ezer, a drónokért, páncélozott személyszállítókért és egyéb harci járművekért, valamint a rakétarendszerekért egyenként 50 ezer rubel jár. A katonáknak az ellenséges személyi állomány megsemmisítéséért, és más kijelölt feladatokért 100 ezer rubelig terjedő jutalom fizethető ki. (A rubel jelenlegi árfolyamon mintegy 6,44 forintot ér.)

A Vlagyimir Putyin elnök által szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében fegyverbe állított 318 ezer katona havi minimális alapilletménye 195 ezer rubel.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/251469/