[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
Ha az ukránok (NATO)bedobják a törölközőt akkor az olyan mint az EU is megszűnik fejek fognak hullani,ennek már vannak jelei a Lengyel,Cseh,Szlovák lakosságnak is ki van a töke a vezetésével.A lengyelek elnöke orvosi eset.(elmebeteg).Lehet itt küldözgetni a raszputyicára 60-70 tonnás monstrumokat felesleges,ezt a németek is tudják.Mehet az atamac is,majd még jobban összezár az Orosz nemzet,és akkor a földig tapossa az ukránokat 1 millió önkéntessel .Most kellene elengedni a négy megyét amig nem késő.
Az már elment. Minimum novorosszija már szerintem. De nem vagyok biztos az ukrán államiságban sem a maradék területeken!
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 064
9 001
113
A románok arra tartogatják a felszerelést meg a lőszert, hogy amikor teljesen a padlón van már Ukrajna, akkor bemehessenek nyugatról és minél nagyobb területet "megmenthessenek" az oroszoktól. Ezt nem egyszer láttuk már tőlük (a balkáni háborúkban, vagy 1918-ban). Sőt ezt még az is alá fogja nekik támasztani, hogy nem ők lesznek az egyetlenek, legalábbis a Lengyelek szerintem szintén ugrásra készen állnak. Tehát amikor Zselenszkijék végleg bedobják a törülközőt, akkor nyugatról is fogják kapni az áldást.

Egyébként más témában meg az jutott eszembe, hogy amikor a kosaras csajt kicserélték Putyin fegyverkereskedő haverjára, akkor szerintem az a csaj csak egy mázlista statiszta volt a csere során, valójában szerintem az oroszok találtak valakiket az Azovstal-ban (azt nem mondom, hogy USA tábornokot, de esetleg 1-2 fontosabb CIA ügynököt) és valójában ez volt a csere alap (csak mivel mi nem tudjuk, hogy ott voltak, így kicserélni sem lehetett őket nyilvánosan).
A románok max a morzsákért mehetnek be, de tuti, hogy nem állnak az orosz elé. Vagyis, ha az orosz megállna mondjuk Kijev környékén akkor sunyin megpróbálnának valamit kiharapni dél hoholiából. De mivel Moldovára még fáj a foguk, viszont azzal a medvét magukra haragítanák nem adok túl sokat bárminemű román SIKERES hadmozdulatra. Max papíron mint a fejlesztésük.
 

Beregszasz

Well-Known Member
2022. február 20.
44
680
83
Az ukránokat lasszóval fogják kijelentéseddel kapcsolatban pedig az a helyzet, hogy a szóbeszéd és az orosz propival szemben a közelmúltban az ukrán főparancsnok kijelentette, hogy nem terveznek újabb mozgósítást, és nem katonára hanem fegyverekre van szüksége.
Valaki szólhatna a fogdmegeknek is, akik munkából, utcáról, éjszaka otthonról viszik az embereket a frontra. Bár nézőpont kérdése, ez nem kényszer sorozás, őket csak a hatalom kijelölte önkénteseknek ;)
Még ha ellentétes tábornak is szurkolunk, örülök Wilson a jelenlétednek a fórumon, fontos, hogy mindkét oldal nézőpontját ütköztessük. Viszont fenti bejegyzésben abba a hibába estél, hogy vagy igaznak hiszed a főparancsnok kijelentését, vagy egyszerűen csak vizsgálat nélkül átveszed (amivel nincs is gond, ha ezt jelszed, mert az egyes kijelentések valóságtartalmát már régóta nehéz, ha nem lehetetlen ellenőrizni), viszont utána erre a kijelentésre építesz egy saját (vagy forrásmegjelölés nélküli) megállapítást.
Kárpátalján -leszámítva egy rövid periódúst kb. 2022. március eleje és vége között gyakorlatilag folyamatosan soroztak / soroznak. Nincs olyan hogy mobilizációs hullám. Ha elkapnak visznek, non stop. MInden település közötti autóút egy felnőtt férfinak maga az orosz rulett.
Akik mégis maradtak, vagy közben visszatértek, zárt ajtók mögött dolgoznak, vagy bíznak abban, hogy meleg helyzetben egy kis olajozás (értsd $) segíteni fog.
A szomszéd faluban még az agyvérzéssel született, mozgáskoordinációs zavarban szenvedő, magáról gondoskodni képes gyereket is elvitték a frontra tavaly ősszel. Arcáról, járásáról, beszédéről átni lehetett, hogy beteg, orvosi papírja volt erről stb. Kellett a kvóta, vagy gondolták jó lesz golyófogónak, nem tudom.
Az orosz média és vezetők is ferdítik a tényeket, de az Ő esetükben legalább részben levetkőztethető az a kommunikációs réteg, amiből sejteni lehet, mi történik a fronton. Az ukránoknál viszont tényleg nagyítóval kell keresni bármiféle valóságtartalmat. Egyetlen kivétel max. a sikerek képezik a fronton, ekkkor legalább tudni lehet, hogy volt előrenyomulás, annak jelentőségét és mértékét, részben talán még az árát is pedig már ki lehet következtetni a különböző források összevetésével.
Persze Ukrajna más részein lehet hogy tényleg most épen nincs mobilizáció, de Kárpátaljára ez speciel nem igaz.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
600
7 214
93
Áruld már el, hogy mi bánatért kopizod be FESZT az egész cikket, ha a linket is hozzá teszed?
Ráadásul mert magyarra fordítva van ott is.
Fél perc átgörgőzni, füstöl a képernyő.
Ráadásul semmi olyan nincs benne amit 1, jóval kevesebb karakterrel ne lehetne megírni, 2, pláne olyan nincs benne amit más ne tudna jobban.

Már lett szólva neki, de nem érdekli.
Mmivel innentől kezdve semmi érdemit nem tesz hozzá a fórumhoz, érdemi belátásra képtelen, így vitázni is felesleges és legjobb, ha mindenki ignore-ra teszi.

Habár gondolom ez a szófosó lelki rokonság tetszik benne.
Ez jutott eszembe erről :D

Úgy döntött visszavonul, amíg Musk vissza nem állítja az eredeti acc-ját. Nyugati demokrácia...

Oroszok annyi légvédelmi rakétát gyártanak, mint a világ többi országa együtt

https://twitter.com/GiveEmHellHorns/status/1617188400137641984
Erről beszélek én is. Jön Medvegyev és akkor lesz dádá

https://twitter.com/Trollstoy88/status/1617218913237958661
Kamenszkoje elfoglalva

Ismét: valaki komolyan gondolja, hogy ezeket le lehet győzni? Én is legfelejebb asszimilálásra vállalkoznék, de arra nagyon. Persze a macit hagyja otthon :)
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Lehet itt küldözgetni a raszputyicára 60-70 tonnás monstrumokat felesleges,ezt a németek is tudják.

Olvastam reggel egy érvelést német oldalról, hogy USA azért akarja még gyorsan kiugrasztani a Leo 2-eseket EU-ból, hogy utána nagylelkűen felajánlhasson Abrams-eket helyette.
És ezzel a német hadiipar meg is feküdt.
Mert az Abrams ingyen lesz, de lőszer, alkatrész, kiképzés mind USA-ból jön majd hozzá $-ért évtizedekig.
Leopard-ok meg elpusztulnak ukrajnában, nekik nem lesz már mit support-olni.


Pletykák szerint Szuminál orosz Spetsnaz-osokat dobtak be, valami készülődik északon.


Zsákmányolt bong hulladék
XPbK7YB.png




Hátrahagyott T-72M1, Zsaporozsje
MkdUiKh.png



Ukrán esti híradó:
Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • A HANDICAP WITHOUT BOTH HANDS GOT A DRAFT NOTICE IN DROGOBYCH (the Lviv region). The kike's goons are brutal these days
  • Two Ukrainian disloyal whores were attacked by "Russian speaking" people in the very center of fucking Berlin (https://www.bild.de/regional/berlin...chigen-maennern-attackiert-82639756.bild.html) Kek.
  • The kike's minion Gaidai (or Gayday who knows) claims that Russians transferred many soldiers to the Luhansk region and AFU movement is restricted there
  • Some mutts visited Izium
  • Russians missiles struck two villages in the Zaporizhia region
  • The prime minister of Poland claims that the country will send Leopard tanks to Ukraine even without Goymoney approval. Kek. Poles are dogs, and Germans are dogs of Poles?
  • Boris Johnson visited Ukraine
  • More secret documents found at Dementia Joe's house
  • The kike's goons from the kike's ministry of defense claim that recent claims that food for AFU is extremely overpriced are just (((manipulations))) Nothing to see here, goy!
  • Britain sent one Sea King helicopter to Ukraine. It's already used by AFU
  • Arestovich cucks again. Yesterday he claimed that Ukrainian victory is not so certain. Now he took his words back and claims that the victory just became harder to achieve. This jewish freak show is surreal.
  • People now are able to sink "Moskva" warship countless times in Lviv Museum of Science. Just click the red button and it's done
  • Some drunkard was juggling with grenades in Dnipro
  • Blackouts for goyim continue
  • Medvedev predicts hard times for Russia taking into account the results of Rumstein summit



Sírok :D :D
xXnASPp.jpg


Piros ruhás csaj nem ugrik be, ő kicsoda az ukrán memevilágban?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113
A második világháború dején Franciaországból Oroszországba és illetve az ellenkező iránya 3,5-4 nap alatt el tudtak juttatni szerelvényeken hadosztályokat. Mi ebben a meglepő rá 60 évvel.
Áthajózni őket viszont nem pár nap.Ezeket már jóval azelőtt "átdobbhatták" mielőtt bejelentették az átadásukat.Véleményem szerint USA már előre készült erre a konfliktusra él el van tervezve mikor milyen fegyverrendszereket adnak át az Ukránoknak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 846
113
Áruld már el, hogy mi bánatért kopizod be FESZT az egész cikket, ha a linket is hozzá teszed?
Ráadásul mert magyarra fordítva van ott is.
Fél perc átgörgőzni, füstöl a képernyő.
Ráadásul semmi olyan nincs benne amit 1, jóval kevesebb karakterrel ne lehetne megírni, 2, pláne olyan nincs benne amit más ne tudna jobban.

Habár gondolom ez a szófosó lelki rokonság tetszik benne.
Biztos a 3 órás komment limitre játszik
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
Pro-ukrán térképek.
Tüzérség használata a fronton:
Bakhmut környéki helyzet:
Ha egy picit nagyobb képet veszünk akkor 4 lényeges település van: Vasyukivka, Krasna Hora, Ivanivske és Oleksandro-Shul'tyne.

Inkább pro-orosz összefoglaló:
https://www.youtube.com/watch?v=LsTYZAWwZ_w

A zaporizzsjai orosz eredményeket fenntartással kell kezelni. Én nem láttam nyomát Szumy környéki északi offenzívának, ettől függetlenül egyáltalán nem kizárható, viszont tényként megállapítható, hogy az ukrán hadsereg jelenleg sehol sincs támadásban, amire már egy jó ideje nem volt példa.

Ui.: Remélem ez a hsz-em már megüti azt a mércét, hogy nem kerül kb. instant törlésre, egyébként akkor a fiókomat is törölhetik nyugodtan ezzel együtt.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Áruld már el, hogy mi bánatért kopizod be FESZT az egész cikket, ha a linket is hozzá teszed?
Ráadásul mert magyarra fordítva van ott is.
Fél perc átgörgőzni, füstöl a képernyő.
Ráadásul semmi olyan nincs benne amit 1, jóval kevesebb karakterrel ne lehetne megírni, 2, pláne olyan nincs benne amit más ne tudna jobban.

Habár gondolom ez a szófosó lelki rokonság tetszik benne.
Mert karakter szám után fizetnek.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 848
113
Először is én ezt nem tartom játéknak , másrészt ha valaki (ebben az esetben @duckdodgers™ ) normális stílusban és intelligensen kifejti az álláspontját anélkül , hogy személyeskedne vagy minősítgetne akkor én miért is lennék én arrogáns vagy ingerült vele szemben, ha megadják a tiszteletet akkor nekem is kutyakötelességem, hogy azt viszonozzam az illető irányába.

Nekem ez az egyik alapelvem az életben és így a fórumon is.


Más...




Sztrelkov Igor Ivanovics

január 22., 14:45


Egy érdekes kérdést tettek fel nekem:

"Mi a fő oka annak, hogy Ön szerint az orosz csapatok komoly támadási sikerei most már lehetetlenek?"

Válaszolok:

Az Orosz Fegyveres Erők harcképességét (nemcsak támadásban, hanem védekezésben is) nagyon komolyan gyengítő okok összessége közül a legfontosabbnak továbbra is az erkölcsi tényezőt tartom. Az Orosz Fegyveres Erők legtöbb mozgósított (és a legtöbb káder) katonájának nincs motivációja arra, hogy áldozatot hozzon az AFU elleni harci műveletekben, mivel a háború céljait a hatóságok nemhogy nem magyarázzák meg, de még hivatalosan sem határozzák meg. Ugyanakkor az RF fegyveres erők parancsnoksága számára "a békeidőre vonatkozó törvények alapján" rendelkezésre álló fegyelmi intézkedések nem elegendőek ahhoz, hogy a katonák jobban féljenek tőlük, mint az ellenséges tűz által okozott haláltól és sérüléstől.

Ennek megfelelően az offenzívák ilyen körülmények között történő végrehajtását a siker esélyével a következő tényezők segítik :

  • Önkéntes egységek (amelyekből nem lehet sok);
  • Wagner felbérelt egységeket, amelyeknek saját "belső ideológiájuk" van (a Landsknechtre jellemző), a legbrutálisabb elnyomó fegyelemmel kombinálva, amely még a szovjet korszak háborús törvényeit is meghaladja.

Ebből következik a következtetés: egy makacs ellenséges állás elleni teljes körű támadást "elit" egységekkel a parancsnokság csak nagyon szűk és korlátozott területeken hajthat végre. (Például - a Soledar-Bahmut irányába), ahol más erők bevonása nélkül lehet harci műveleteket folytatni, kivéve a "Holtfejű rohamosztagosokat". (Ha valakinek nem tetszik egy ilyen meghatározás, az nézze meg Wagner emblematikusait).

Minden más szektorban is lehetséges (elméletileg) egy sikeres offenzíva, de csak akkor, ha számbeli és (ami a legfontosabb) technikai fölényt teremtünk az ellenséggel szemben, ami lehetővé teszi számukra, hogy elnyomják ellenállási szándékukat, és saját csapataikban megértessék saját nagy fölényüket. Ha azonban az ellenség legkitartóbb és legprofibb egységeivel kell szembenézni, még a nagyarányú fölény sem garancia a jelentős sikerre.

És mit kaptunk? Összességében "paritás" van a csapatok létszámában (amit az őszi "alul mozgósítás" eredményeként értünk el), és némi előnyünk van a nehéz felszerelések és a tüzérség egyes típusaiban, de a normál hírszerzési és kommunikációs eszközök rendkívüli hiánya mellett (amiben az ellenségnek összességében jelentős előnye van a mi csapatainkkal szemben).

Ezért hiszem, hogy ha csapataink egy vagy több frontszakaszon nagyszabású offenzívát indítanak - ha az elégtelen erőket a csapatok alacsony moráljával és nagyon gyenge fegyelmi apparátussal kombináljuk (a parancsnokság "minőségének" kérdését egyáltalán nem veszem figyelembe) -, akkor csak az ellenséges csapatok még rosszabb állapota menthet meg minket a vereségtől. A kitartó ellenséges ellenállással szemben egy ilyen offenzíva elkerülhetetlenül el fog veszni, mert a parancsnokság képtelen lesz arra kényszeríteni erőit, hogy a szükséges katonai bátorsággal menjenek a csatába. Ez viszont lehetővé teheti az ellenség számára (ha elegendő tartalékot tart), hogy ellentámadásokat indítson és sikereket érjen el. Talán még operatív és stratégiai jellegű is.

Mit kellene tenni a helyzet megváltoztatása érdekében? - Már vagy 100-szor elmondtam és leírtam... tavaly március óta. Az Orosz Föderáció legfelsőbb katonai és politikai hatóságai gyakorlatilag semmit sem tettek vagy terveznek. Mert a remény "a partnerekkel való megegyezésre" továbbra is fennáll, és "a patkány nem érzi magát sarokba szorítva" (mert nem megfelelő állapotban van, és képtelen a valóság objektív értékelésére).
Szent Sztrelkovhoz. Teljesen életszerű és logikus, hogy pont most, az orosz összeomlás közepén kérdezik meg Igor Ivanovicsot a sikeres orosz támadások lehetetlenségének miértjéről. Természetesen ő készségesen és bő lére eresztve megválaszolja a kérdést, tartalmilag ugyanazokat a feltevéseket, lekicsinylő kinyilatkoztatásokat használva, amiről a szöveg végén, maga is elismeri, hogy már vagy százszor leírta. Nyilván a vezetés pocskondiázása sem maradhatott ki, talán egyedül a Wagner és a regulárisok összeugratásának kísérlete új. Sajnos jó ideje már Sztrelkov semmi releváns hírt nem osztott meg a nagyérdeművel.
Nyilván ezek Szrelkov szavai és az ő véleménye, amit te Wilson, csak mint hírt hozol nekünk, de van itt egy kis bökkenő ezzel. Konzekvensen oroszellenes, vagy az oroszokat lejárató és minimum kétes igazságtartalmú híreket hozol. Ezzel nem lenne semmi probléma, ha ukrán oldalon ugyanezt tennéd, de nem ez a helyzet, ott minden állítást kritika nélkül elfogadsz.
Talán ez lehet a magyarázat arra, miért kapsz sokaktól kritikát.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 512
113
Olvastam reggel egy érvelést német oldalról, hogy USA azért akarja még gyorsan kiugrasztani a Leo 2-eseket EU-ból, hogy utána nagylelkűen felajánlhasson Abrams-eket helyette.
És ezzel a német hadiipar meg is feküdt.
Mert az Abrams ingyen lesz, de lőszer, alkatrész, kiképzés mind USA-ból jön majd hozzá $-ért évtizedekig.
Leopard-ok meg elpusztulnak ukrajnában, nekik nem lesz már mit support-olni.


Pletykák szerint Szuminál orosz Spetsnaz-osokat dobtak be, valami készülődik északon.


Zsákmányolt bong hulladék
XPbK7YB.png




Hátrahagyott T-72M1, Zsaporozsje
MkdUiKh.png



Ukrán esti híradó:




Sírok :D :D
xXnASPp.jpg


Piros ruhás csaj nem ugrik be, ő kicsoda az ukrán memevilágban?



Ő bábuska fiatalon.
 
  • Tetszik
Reactions: laci74 and cirqle

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 526
29 735
113
Sea King in a Russian steppe.
Lengyelek...
Georgiaiak és polákok
Azovisták.
Szumi.
Artyemovszkhttps://t.me/oroszokazigazsagoldalan/55456
Lecleciádia.
Indul a vérszipoly...
Utánpótlás.
Front.
Kikészültek a srácok...
Harcok.
Zaporozsnye...
Rácsodálkozás, avagy a rács mégsem akkora hülyeség.
Kárpátalja...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Olvastam reggel egy érvelést német oldalról, hogy USA azért akarja még gyorsan kiugrasztani a Leo 2-eseket EU-ból, hogy utána nagylelkűen felajánlhasson Abrams-eket helyette.
És ezzel a német hadiipar meg is feküdt.
Mert az Abrams ingyen lesz, de lőszer, alkatrész, kiképzés mind USA-ból jön majd hozzá $-ért évtizedekig.
Leopard-ok meg elpusztulnak ukrajnában, nekik nem lesz már mit support-olni.


Pletykák szerint Szuminál orosz Spetsnaz-osokat dobtak be, valami készülődik északon.


Zsákmányolt bong hulladék
XPbK7YB.png




Hátrahagyott T-72M1, Zsaporozsje
MkdUiKh.png



Ukrán esti híradó:




Sírok :D :D
xXnASPp.jpg


Piros ruhás csaj nem ugrik be, ő kicsoda az ukrán memevilágban?
Ez egy kepregeny boritoja. Fogalmam sincs ki az a szereplő.

peremohavictoryforukraine_ep6_1.jpg


Evekig lesz munkaja a hadiiparnak, kitaraz mindenki, a potlasokbol meg majd paran megelnek.


Karpataljai helyzet.

 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Ezek sem komplettek, vagy hangzatos szavak mögé bújva meg akarnak szabadulni a feleslegestől.

Biztos mérlegelték, hogy mennyi ideig tart kiképezni a műszaki személyzetet és a pilótáka. Hacsak nem szerződtetett szabadságharcosok lennének a személyzet.

"Hollandia fontolóra venné, hogy segítsen Ukrajnának F-16-os vadászgépekkel, Leopard 2 harckocsikkal"