[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Mi magyarok pedig nem fosztottunk ki senkit.
Hát ha más nemzetet-népet katonai-gazdasági gyengeségünk folytán nem is, a saját zsidó közösségünket, a kuláknak minősített magyar parasztokat, illetve az elűzött svábjainkat azért csak sikerült.

Erős ország más országok népét terrorizálja, a gyenge jobb híjján a sajátját.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 979
22 832
113
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.
Elnézést kérek,hogy már harmadszor kell a klaviatúrát koptatnom a te kommentedre szánt válasz miatt de ...

szeretném megkérdezni van-e fogalmad a fejlett és a fejlődő illetve a fejletlen országok fogalmáról ?

tudod-e hogy a fejletlen és a fejlődő országoknak mi az egyik legnagyobb problémájuk ?

voltak a régi gyarmattartó európai országok Anglia,Németország,Franciaország,Spanyolország,Belgium,Portugália,Hollandia stb ... az Ő fejlettségi szintjük,nem a magasabb rangú tudásnak,vagy a szorgalmasabb embereknek köszönhető,hanem a kizsákmányolásnak,amivel a gyarmatok erőforrásait elrabolva,azt a saját maguk hasznára aknázták ki. A gyarmattartó társadalmak megszűnésével (kb a második világháború vége) ezek az újonnan felszabadult országok ott álltak a "specializálódott" gazdaságukkal,ami a volt gyarmattartó ország igénye szerint volt berendezve,így ezzel a "specializált" gazdasággal voltak kénytelen-kelletlen a világpiacon megjelenni,ahhoz hogy fejlődni tudjanak,hogy ezt a "specializált" gazdaságot valahogy le tudják vetkőzni (nem sikerül,de dolgoznak rajta),ahhoz mindenképpen a fejlett iparú gazdaságok (gyarmattartók) segítségére van szükségük,vagy olyan szervezetekére mint pl az IMF vagy a Világbank (pénzügyi gyarmatosítás,vagy nevezzük adósrabszolgaságnak),tehát jelenleg ezt a világrendet szeretné "megdönteni" de inkább írom úgy,hogy megváltoztatni a világ kb 80%-a!

téves az a feltételezés is,hogy ez a jelenlegi háború,kizárólag az ukrán és orosz nemzetiségek közötti harcról szól,sajnos ennek magasabbra nyúló szálai vannak,de erről inkább a nagy sakktábla topicban lehetne beszélni,hogy miért és hogyan változik meg jelen pillanatban a hidegháború utáni amerikai hegemónia,hogyan recseg-ropog a pénzügyileg kb "0" értékű virtuális fedezettel rendelkező dollárbirodalom,és hogyan került vissza a globális porondra Oroszország vagy lép fel a dobogóra Kína stb stb .. katonai riválisként jelenleg ez a két ország a legnagyobb kihivója az amerikai világrendnek,első körben az oroszokat említeném meg,ahol szerintem súlyos hibát vétett az USA hírszerzés (sokadik eset,egyáltalán nem lepődöm meg rajta ..ezért ajánlottam itt párszor megtekintésre a CIA titkos háborúi című dok.filmet már párszor,ahol a CIA sorozatos balfaszoskodásait mutatják be benne),mivel a jelenlegi háború is azt támasztja alá hogy súlyosan alábecsülték az oroszok,gazdasági,anyagi és katonai képességeit véleményem szerint nem ezzel számoltak az elemzőik. Második körben meg kell említenem Kínát,aki katonailag erős (sokan az oroszok elé teszik őket,de ezzel azért óvatosan bánnék,bár kétségtelen,hogy nagyon erősek),de inkább türelmes,és nem igazán lehet kiszámítani,mi lesz a következő lépése. Akiismer kínaiakat (én szerencsére jópárat) az tudja,hogy a mosoly álarca mögött nem mindig az a szándék van,amire mi gondolunk .. ezt arra értem,hogy kína bár nyíltannem szállt bele ebbe a háborúba, hátulról azért igencsak benne van,és ha lőfegyverrel nem is,de a yüannal a pénzügyi fegyverével igencsak oda próbál verni az angolszász hegemóniának .. ami valljuk be legalább ugyanúgy fáj mint ha kilőttek volna egy Dong Feng-et egyenesen Manhattan-re. Szóval jelenleg ezt az "egypólusú" szolgai világrendszert próbálják megváltoztatni .. amiben nem igazán látom hogy hol is van a hiba.

nem kell messzire menni volt nekünk egy KGST-nk,ami nagy vonalakban arról szólt,hogy a tervgazdálkodás szerint megmondhatták mit gyárthatsz és mit nem gyárthatsz .pl nekünk jutott az autóbusz, a motorkerékpár meg a teherautó,ebből ami húzóágazat volt az inkább az autóbuszgyártás, ettől eltekintve inkább mezőgazdasági ország voltunk/vagyunk mint ipari, inkább az élelmiszer és feldolgozóipar volt amiben volt keresnivalónk (tehát valamilyen szinten fejlődő országnak számítottunk a fejlett nyugattal szemben)
most a KGST helyett van egy EU-nevű gittegyletünk,ami gazdasági érdekközösségként jött létre,és lett ebből egy politikai förmedvény, a lehető legszolgaibban átvett gyarmattartó hagyományokkal,amit megint rajtunk kelet-európai országokon vezetnek le ,ehhez elég csak megnézni a hazai helyzetet,hogy az élelmiszer és feldogozóiparunkat hogyan és milyen módszeresen tették tönkre a sokak által körbeszopkodott nyugatiak .. megvették/privatizálták majd bezárták,és a hazai termék helyett veheted az importot,ezzel tönkretették a magyar gazdaság egy igen jelentős szegmensét,generálva pár tízezer munkanélkülit,amit felszipantottak jobb esetben a szintén nyugati "összeszerelő üzemek" amelyek ugyan jelentős anyagi támogatást kapnak az államtól,mégis a magasabb profitszerzési lehetőség,és a hazainál jóval alacsonyabb járulékok és munkabér miatt vannak itt,persze nem szamaritánusokról van szó ez is tény, sima kapitalizmus .. de a lényegen nem változtat,hogy nem érdeke az EU-nak a volt VSZ országok felzárkóztatása,még ha ezt itt majd pár elmebeteg egy röhögős emojival jutalmazza is,de ez így van ..
globálisan,nagyobb volumenben gondolkodva,megint az USA gazdasága kerül előtérbe,mert neki sem érdeke,egy technológiai/pénzügyi rivális,ezért is kell kigolyózni az EU gazdaságát minél előbb,hogy a saját vergődő gazdasági rendszerét minél jobban,minél tovább életben tudja tartani,minél kevesebb konkurens van talpon neki annál jobb .. ha levágja az EU-t a "nyersanyag kábelről" akkor ki is ütötte az iparát,és gyengítette a gazdaságát nem véletlen volt a rengeteg szankció az orosz energiahordozókra

ha viszont levágja az oroszok pénzügyi fejőstehenét (EU) akkor szintén gyengíti egy katonai riválisát (bár itt nem tudom,miért nem vették figyelembe az elemzőik, Kína energia éhségét,/és az ellenségem ellensége a barátom elvet../ számomra ez érthetetlen,mivel borítékolható volt hogy a két óriás összefog majd,és az orosz oda fog menni ahol pénzt szagol, a kínaiak meg nem teljesen hülyék,hiszen nekik is pénz a pénz,így ha be lehet szerezni a kívánt nyersanyagokat (és technikai transzfert oda-vissza) akkor nekik is az olcsóbb,közelebbi út a járhatóbb.

ami engem meglepett egy kissé az Szaud-Arábia aki nyíltan mutatta be a fuckot-az USA-nak,azzal hogy hajlandó a dolláron kívül más pénznemben is kereskedni.
erről szól a jelenlegi háború dióhéjban.és nem arról,hogy pár a nyugat által felheccelt hülye ukrán nacionalista nekiment az oroszoknak,mert ezt a történetet rég rövidre zárták volna a ruszkik,viszont ez az angolszászoknak nem érdeke.. mondjuk ezt nem olyan nehéz belátni,ha elrugaszkodsz a nyugati "valóságtól" és kicsit elkezded használni a fejedet .. nem annyira bonyolult ez,csak pont egy szar korszakban élünk,és ez a szarvihar is csak azért érint minket jobban mert itt van a szomszédban .. ez a globális játszma már régóta folyik,,csak eddig a közel-keleti országok,vagy a közép-ázsiai régió szenvedte el ..csak ott különböző geopolitikai okok miatt nem tudott az amerikai hegemónia érvényesülni,most meg pályát váltott az USA,és idehozta a nyakunkra a saját problémáját.

ne haragudj már ha vagyunk itt páran és nem feltétlenül örülünk ennek a status quo-nak és a pokolba kívánjuk ezt a jelenlegi "világrendet" (ami egyébként egy globális káoszt eredményez,kizsákmányoló diktatórikus mivolta kapcsán) aminek mi nem a kedvezményezettjei hanem inkább a kárvallottjai vagyunk (lásd fentebbi példát a magyar ipar tönkretételére vonatkozóan) .. ajánlanám átolvasásra ezzel kapcsolatban a Thomas Piketty-féle jelentést.

maradtam tisztelettel

@grabo112

"Erős ország más országok népét terrorizálja, a gyenge jobb híjján a sajátját."

ritkán olvasni ennél velősebb és tömörebb jellemzést a mai Ukrajnáról !!

köszönöm hogy megosztottad ezt a remek gondolatot !!
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 534
113
Van ez a jó kis elemzős blog. Bahmut melletti eseményt ír le. Oroszok kilesték, hogy mikor van csapatcsere és akkor támadtak. Jelentős veszteséget okozva az ukránoknak. Két M777 és legalább két BMP is odaveszett. De az ukránok kapcsoltak és helyreállították a frontot, amibe sok orosz is odaveszett.


-----

Cseri Ferenc és Kaiser Ferenc:


-----

Állítólag rengeteg fegyvert felhalmoztak az oroszok a támadáshoz:


-----

Vuledart nagyon akarhatják az oroszok, mert nagyon próbálkoznak. De sokszor inkább csúnya vége lesz:



 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 313
13 346
113
.
.
Van ezzel sok gond.... Az F-16 pl nem metrikus mértékegységben készül, tehát az ukránoknál lehet, még a meglévő csavarkulcsuk se lesz hozzá megfelelő? Nem centiméter meg kiló, hanem mindenféle más, brit eredetű "imperial" mértékegységek, amivel a műszakiak nem is tanultak meg fejben gondolkodni.
Reptereken is üzemanyag és egyéb kiszolgáló berendezések? Gondolom, mások az összes csatlakozók, minden más. Pótalkatrész logisztika??
.
Messze több ez, mint pár pilóta kiképzése, és hajrá mehetnek a gépek. Kizártnak tartom, hogy ez gyorstalpalón menjen, ha viszont "tanácsadókat" küldenek oda, az megint egy lépés előre.... (megjegyzem, anno arabok, Vietnam és társai, az egyszerűbb szovjet reptechnika üzemeltetése se ment szovjet helyi tanácsadók nélkül, a technikát nem ismerő kb műszaki analfabéták számára. Az ukrán műszaki is eddig volt a majdnem full analóg MiG-29, Szu-27, Mi-17 szinten a 80-as évekből, lenne teendő bőven átállitani őket a full digitális XXI.századra.)
.
.
Ja, és mi történik, ha zelenszkij egyre több és bonyolultabb fegyvert kér, de az legújabb fogás, a Leopard tank és az F-16 se váltja meg a világot? Akkor mit fog követelni? F-35-öt mostazonnalra? És azután? Atombombát? És ha már semmi átadható új fegyver nincs? Akkor fennhangon közvetlen NATO beavatkozásért kezd házalni?

Jó meglátások, szeretném kiegészíteni.
A Sunát most jól behúzták, mert a repülés nem olyasmi biznisz, mint a harcjármű vagy a kézifegyverek – itt 100 millió dodók repkednek. És ezt mind-mind az angol adófizetők fogják fizetni, miközben a saját hazájuk védelmi képessége ezzel arányosan csökken...
  • Kezdjük azzal, hogy a pilótaképzés egy elképesztő költséges valami. Először ugye SEP/MEP, aztán jöhet az alapfokú gázturbinás kiképző – na már ez sem két fillér, de ez még semmi, mert a vége végül a céltípus kétüléses verziója. Egy Eurofighter repült óráját figyelembe véve az, hogy itt el kell töltenie több mint 100 órát, ha nem csak basic skill a cél (hogy majd az alakulatnál szerezze meg a minősítéseket), hanem hogy hazaérve egy fullos légierő/légvédelem ellen repüljön harci bevetéseket, na ott már indul a csuklás a költségeket tekintve. És mivel vagy 200 gépet kért a karvalyorrú, az alaphangon 300 pilóta, vagyis csak a kiképzés indul 3000+ Typhoon repórával... persze ez elaszlik több országra és típusra, de ezt Európa fizeti megint.
    És mondom, alapkészségek, nem Red Flag edzett sok ezer órával a kezében repkedő pilóta (nyugati típuson és taktikai közegben, még ha gyakorlott Szuhoj pilóta is az illető, de nem hiszem az sok maradt). És ezt a Typhoonra mind az UK fizeti. Have fun.

  • Aztán ott van a maintenance kérdése. Gépenként kell minimum olyan 8 magasan képzett (hibakeresésre alkalmas) Level 1 (civil B1 megfelelője) szerelő, aki nem csak a repelőtti/utáni szemmelverést tud, hanem képes hibajavításra, berendezések cseréjére. Civilben is ez évek, egyszerűen kell a rutin, a típus ismerete (csináltam eleget, friss Kossuthos gyerek vs. többéves szaki az két külön világ). Nem lebecsülendő a szárazföldi műszakiakat, de itt azért más a közeg. És ez pénz, gyakorlóbázison, osztálytermi képzések... mert oda angol nem megy, mert elég repterestül, és ő is tudja (inkább kimegy SA-ba 90 Fontos óradíjért...).

  • És persze a fegyverzet – fizetve angol adófizetők által, mert amúgy nekik sincs elég. Gépenként 3-8 javadalmazás, legyen az AMRAAM/ASRAAM, Storm Shadow és a többi nyalánkság. A pénztárgép csilingel...

  • És a legszebb – hogy a BAE máris örömmel helyesli az ötletet – naná, mert ugye egy repülőgép esetén nem a bekerülés a drága (annyira, olyan 100 milla/airframe), hanem utána az alkatrész support. Az meg valami eszeveszetten drága, mert ők fogják reptetni másnak, tökingyen. Ízlelgessük - reptetik és supportolják a méregdrága Eurofighter platformot tökingyen, miközben a saját piótáiktól veszik el a vasat, a repidőt, a fegyverzetet...

A Typhoon egy elképesztően veszedelmes vas, így az orosz szemrebbenés nélkül szét fogja lőni az összes betont, amire le akarja tenni a tappancsait – itt nincs Sivatagi Vihar féle nyugis felvonulás. Nem a Szu-35/MiG-31 meg az R-37 az igazi baj nekik, hanem az a valag BM, amivel a földön számolniuk kell. Mert ilyen gépekre kitáraznak azzal, ami van, induljon az bárhonnan – Ukrajnán belül vagy kívül. A levegőben nem találkozhatnak velük, tudják ők is - bár az AWACS support és az S-400 coverage azért mellettük áll.

A legnagyobb baj pedig, hogy megint egy európai fegyverrendszer megy darálásra, ami helyett majd venni kell valamit - persze az az F-35 lesz. Ugyan aza story, mint a Leopard 2 esetén - ezért került le a napirendről az F-16 igen gyorsan. Ezzel ki lehet véreztetni az európai repipart mégjobban.
Az FCAS pedig meg lesz fojtva az fix, hogy meglegyen a kegyelemdöfés..
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Kis bizonytalanság van e témában mert egyrészt ugye nem számolt el az oroszok felé az összes töltettel 1990 után, néhány sorsa bizonytalan vagy csak a szolgálatok tudnak pontosat ezek helyéről, az infó inentől kezdve nem nyilvános..

Az biztos, hogy a rakéta silóikat nem semmisítették meg, ahogy kellett volna. Jó pár ilyen támaszpont volt annó ukrajna földjén telepítve, és 2014 után is állandó katonai felügyelet, épületek területek minimális karbantartása mellett.
Van esélye annak is h a 2014 utáni "készülődés" jelében területükre is bekerülhetett ilyen eszköz de természetesen ez szigorúan titkos infó erről nem adnak ki sajtó közleményt.

Ha maradt vagy van is nuki töltet a területüken azt a legnagyobb valószínűség szerint nem az ukrán haderő kontrollálja..

Kiegészítem egy gondolattal a fenti soraimat

"Ha maradt vagy van is nuki töltet a területüken azt a legnagyobb valószínűség szerint nem az ukrán haderő kontrollálja.."

Ha így van Ukrajnában akkor mindjárt érthetővé vált, hogy Medve miért nem darálta le Ukrajnát pár nap, vagy max 1 - 2 hét alatt, mint ahogy a katonai szakértők túlnyomó többsége várta:

A Medve betört, érthetetlen módon hírtelen megállt, napokig egy helyben toporgott majd Kiev környékét teljesen elhagyva részben kihátrált, és kicsit később beröffentette a darálóját.. mert számára csak ez az egyetlen megoldás maradt,
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 675
34 553
113
img_2018.jpg
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
530
4 783
93
Volt "szerencsém" a világ azon részein lenni, ahol a jelenlegi rend kárvallotjai elnek és hidd el, hogy számukra nincs magyar német, vagy angol, csak fehér ember. Egy kalap alá vesznek minket a volt gyarmattartóikkal mindentől függetlenül. Fehér európai keresztény ember, csak ez létezik számukra.
"Volt "szerencsém" a világ azon részein lenni, ahol a jelenlegi rend kárvallotjai elnek és hidd el, hogy számukra nincs magyar német, vagy angol, csak fehér ember. Egy kalap alá vesznek minket a volt gyarmattartóikkal mindentől függetlenül. Fehér európai keresztény ember, csak ez létezik számukra."

Nekem is volt szerencsém. Eléggé felsőbbrendűnek képzeled magad, hogy ennyire tudatlannak titulálod az ott élőket. Vagy pedig a beosztásodnál fogva nem tudsz keveredni a nép egyszerű fiaival és csak a lebujokba jutsz el kimenő alkalmával. Valóban dolgoztam egy időszakban Líbiában, ahol tényleg őrzött táborban voltunk és a kimenő csak csoportosan és fegyveres kísérőkkel történt. De, ez a belháború és a törzsi villongások miatt volt. Egy állami megrendelés teljesítésének megzavarása, meghiúsítása pár csoportnak célja volt. Legegyszerűbben az ott dolgozók likvidálásában látták a megoldást.

Én a magam részéről mindig legalább 600-800 szót megtanultam, ahova dolgozni mentem. Igen, kurvára utálják az angolt, amerikait, franciát, olaszt, érdekes módon a németet inkább csak a fennhéjázó viselkedésük miatt, hogy úgy mondjam zsigerből és meg is értem őket. Szőr Higgins ott szembesülhetne, hogy az istenített királyi család említése csak egy nagy turhás köpést érdemel. De, ha az ő nyelvükön elmondod, hogy bocsi te magyar vagy és egy kis Közép-Európai országból érkeztél és csak azért beszélsz angolul vagy németül, mert ezen tudsz kommunikálni a munkád során, akkor érdekes módon az az általad és a nyugatiak által lenézett plebs egyből megérti és nem viselkedik veled ellenségesen. Meglepődnél, hogy mennyire képben van az átlag ember. Nagyságrendileg többet tudnak a világról, mint pl. az átlag amerikai vagy angol. Mondjuk a munkám se a hódítást szolgálta. Ráadásul nem is a kényelmes védett belvárosi kávézókban dolgoztam, mint a kiküldött újságírók többsége és emiatt születtek a tetszetős, de kurvára fals cikkek egy-egy adott országról. Az más kérdés, hogy mindig akad egy-egy én vagyok a legtökösebb, legerősebb, de ezt Aangliában, Németországban is tapasztaltam. Ilyenért nem kell külföldre menned, itt Mo-n is találhatsz ilyneket.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 882
113

Megsemmisült az ukrán idegenlégió zászlóaljparancsnoka a szvatovi fronton​

Egy utálatos ukrán fegyverest, az Ukrajna 2. Külvédelmi Légiójának Javorivból származó zászlóaljparancsnokát Svatov irányában megsemmisítették.
Az ellenséges DRG-t, amely az állásaink közelében mozgott, észrevették, és kézi lőfegyverekkel és tüzérségi tűzzel találkoztak.
Az ellenség visszavonult, és az egyik 200. femorális artériával törött. Kiderült, hogy Vlagyimir Frolov alezredes, az A-4002 katonai egység, Ukrajna 2. Külvédelmi Légiója (Javorov, Lviv régió) külön zászlóaljának parancsnoka.
Maga Frolov a dnyipropetrovszki régió szülötte, korábban a légideszant egységeknél vagy a különleges erőknél szolgált ( az alábbi dokumentumok fotója ).
Источник: https://rusvesna.su/news/1675940564

Tegnap késő esti információ: a Bakhmuttól északra lévő teljes ukrán vonal összeomlott.

A 103. elkülönült területvédelmi dandár, a 17. harckocsidandár és a 111. luhanszki védelmi dandár jelenleg Krasznaja Gora és Paraskovivka külterületéről menekül. A 115. külön gépesített dandár már Paraskovivkáról és Krasznaja Goráról is elmenekült.
Állítólag a Telegrams egyes katonáik szerint mindkét települést elhagyják.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
De az ukránok kapcsoltak és helyreállították a frontot, amibe sok orosz is odaveszett.
Valami bizonyítékot is tudtok erre az "sok orosz odaveszett" mondásra, vagy csak úgy mondogatjátok?
Azért kérdezem, mert ha úgy fogynának az oroszok ahogy az a ti álomvilágotokban történik, akkor már rég elfogyott volna az a 300 ezer mózgósított, plusz, nem kéne hoholisztánban már a vakokat, lábnélkülieket, nőket, 15 éveseket küldeni.
Ráadásul nem is tudnának továbbhaladni Soledar után, stb stb.

más:
Ez még angliába is be van narkózva mint a szar

@Roni "Elérte a nyugat hogy újabb évtizedre visszalökje az oroszokat a fejlődésben !"
Hozzunk már példákat,elemzéseket, konkrét számokat is ezekre légyszíves, mert ezek a bekiabálások olyanok mint a piacon.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 441
113
Mindenki igér, minél nagyobbakat, hogy ő álljon a morális hegy csúcsán. Aztán szállitanak valamit a padlásról, azt is kis mennyiségben és majd valamikor...
Közben az orosz készül és el fogja érni céljait mielőtt a szállitások megérkeznének.
Szerintem.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Végre egy coming out! Respekt a bátorságodért ;)

Ne fogd a tükörre...
Sose voltam durvább a hozzám szólóknál. ;)


Borzalmas ez az erőltetett orosz mekegés.
Szinte szenved, hogy azt mondja, amit Moszkvából megrendeltek.
Szánalmas.


Én nem hinném, hogy mi magyarok jobban élnénk az oroszoknál.


Dudi! Putyin 10+ éve már jelezte, hogy változtatni kellene a hozzáálláson. Leszarták. A nyugat elkerülhette volna ezt a háborút, ha akarta volna, de nem akarta. Ha rossz vége lesz, akkor abban a nyugat is hibás, legalább annyira, mint az oroszok. Persze, ha rossz vége lesz, akkor már senkit sem fog érdekelni, hogy ki a hibás.
Azt súgd már meg mi a pék f@szaért kellene úgy táncolni, ahogy Putyin fütyül? :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Ki a fenét érdekel, hogy neki mi nem tetszik?
Aláírta, akkor jó volt? Utólag meg hazudozik, történelmet hamisít?
Vagy azért kellene letérdelnünk előtte, mert különben leatomoz? o_O
A koreai Pufi is fenyeget, meg sérelmei vannak, mégse enged neki a világ.
Putyin benézte ezt az ukrán kalandot, most fenyegetőzik, erősködik, kínjában. Nagy pofavesztés lenne, ha így fejezné be a háborút, ezért szenved még, amig bírja az orosz társadalom és gazdaság. Eredményt kell felmutatnia, sokkal jobbat, mint ez az év volt, ha bele rokkan is Oroszország.
Csak hát most kezd szorulni a hurok, az EU meg lassan leválik a gázról, olajról...
Nem ez vót megbeszéve...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 533
113
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.
Nagyon el vagy tévedve... A harc azért folyik, hogy megszünjön az amerikaai hegemónia, hogy ne amerika, illletve a progresszív liberális globalisták irányítsák a világot. Magad is láthatod, hogy azon ország amelyik valamilyen jenkik által vezetett szervezetben van(EU,NATO) nem folytathatnak önálló politikát-ha igen már zsarolnak, fenyegetnek, pénzeket vonnak el, beavatkoznak a belügyekbe (választásokba, ellenzéket pénzelik,megmondják hogyan politizálj) Az amerikai nagykövetek fő feladata azon országokban,amelyek még nem hódoltak be az amerikai irányításnak a xarkeverés-felforgató tevékenység.
Oroszok saját függetlenségükért, hogy továbbra is önálló politikát folytathassanak, saját értékeik, saját hagyományaik,kultúrájuk, vallásuk....stb szerint élhessenek. Nem pedig egy usa-nkának behódolt államként. Ukrajnában a céljuk az amerikai nyomulus-hegemónia megállítása.
A jelenlegi világrend csak a legfelső tízezernek jó. Nemfogsz te rosszabbul élni, ha az oroszok nyernek. Buta aki ezt mondta neked.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 472
13 272
113
A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.

Az oroszok és a kínaiak csak kényszerszövetségesek, nem szövetségesek.

1994 - 2014 között Ukrajna nyíltan oroszbarát szatellitország volt, az miben befolyásolta a mi életünket, rosszabb volt-e nekünk ?