[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 806
113
Ha szövegértelmezési problémáid vannak akkor legalább ne neked álljon már feljebb. Biden nem mondta arról a 700 harckocsiról, hogy annak mindegyike már megérkezett, vagy hogy mindegyik nyugati harckocsi lenne. Azt mondta, hogy az n+1 ország koalíciója összesen annyit küldött vagy fog küldeni.

Biden: "Together, we've commited nearly 700 tanks..."
PavolR szó szerintezt írta, idézem: "Ezt az ajándékcsomagot hozta Biden:" Erre tettem fel neki a kérdésemet, mert nem volt világos, hogy most miről van szó. Ha utána olvasol még 3-4 hozzászólást láthatod, ( #178 902-es és #178 906-os hozzászólások)
hogy pont arról ment a vita, hogy ezek most új harckocsik vagy a már meglévő keretről van szó, mert addig nem volt világos.

UI: Légyszíves keress már valaki mást akibe bele tudsz kötni, köszönöm.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 370
55 006
113
Tényelg azt gondolod, hogy a 200+ harckocsival rendelkező mémetek nem képesek ha akarnak 40 harckocsit átadni pár hónap alatt akár a saját aktív készleteikből?

Ténylegesen ez a helyzet. Amikor utoljára nyílvánosak voltak az értékelő jelentések 30-40%-os hadrafoghatóságok szerepeltek benne.
A helikoptereknél, légierőnél nem ritkán 20%-ok.
Vagyis a 200 Leopárdból 60-80 db volt bevethető állapotban. :rolleyes:
Ebből szerinted tudnak adni? Ezek papíron létező skanzen haderők! :D
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 109
93
Igen, Sojgu lányára célzott, aki az Új évet Dubajban töltötte. Sojgu Putyin barátja, régóta ismerik egymást és korábban a "Rendkívüli helyzetek minisztériumát" vezette. Katonai képesítése nincs, viszont lojális, hüséges szilovik.
Megy oda vissza adok kapok, de úgy emlékszem két hete nyilatkozott hogy csak ők mindenféle segítség nélkül foglalták el a falut s agyon dicsérte saját csapatait. Mintha a cári hadsereg csak jelenthetne nekik. Azt hiszem a fagyi visszanyal.
 
  • Tetszik
Reactions: Rézgróf

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Szóval az orosz hadsereg blamájáért Putyin a felelős, mert ő egy atlantista kém, aki mindent megtesz azért, hogy kivéreztesse Oroszországot.

Hogy lehet valaki annyira elvakult és mentálisan fegyvertelen, hogy ezt talája ki ahelyett, hogy szembenézne a valósággal és elfogadná, hog az orosz haderőben (főleg a szárazföldi haderőnemnél) valami nagyonnagyon nincs rendben?
Bocs Dudi, nagyon ritkán szólok itt bele bármibe is, de szerinted csak az orosz haderőnél és csak az orosz vezetők esetében nincs itt minden rendben?
Én ennél egy kicsit több sz@rkupacra tudnék kapásból rámutatni még szerte a világon, kezdve a Nyugattal.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 868
27 423
113
Dobja át a moderátor máshová, ha nincs itt jó helyen. Köszi.

Ennek kapcsán jutott eszembe pár dolog:


1, Marianne – avagy észrevettétek, hogy a forradalmi népet mindig egy szép fiatal lány vezeti?

Nem férfi, jó, a forradalmakat ritkán vezetik öregek, de sosem csúnya nő. Mindig fiatal és szép lány, pedig ha megnézzük, hogy kik foglalkoznak intenzíven politikával, társadalmi kérdésekkel? Nyugat-Európában a klímaaktivisták hogy néznek ki? Hát inkább szemüveges kockák meg muciológusok, a Scarlet O'Harák BBQ-t tartanak.
https://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_a_Ukrainian

https://hvg.hu/vilag/20221231_fejkendo_halal_iran_dzsina_mahsza_amini

2, A jóságos Merkel királynő, avagy Claas Relotius

Jó, igen, ő lebukott és megszégyenült, de nem az ő cikkeinek másolatait olvassuk? Objektív tudósítások helyett sob stories, nagyon méJ emberi történetek, amiket ha megkapargatunk, és kellően orbánista / putyinista cinikus dögök vagyunk, egyből észrevesszük a turpisságot. Földes mesék. Ugye a szegény menekült nő, aki 7 hónapos terhes és fél éves (=6 hónapos) kisbabája van. Hahó, biológia. És Földes nem szégyenült meg, folytatja rendületlenül. De a német és angol nyelvű sajtóban ugyanezek köszönnek vissza. Nem tudom, az olvasó igényli-e az események „emberi oldalát”, vagy ez színtiszta manipuláció, a valóság eltüntetése a Hallmark cikkekkel.

https://en.wikipedia.org/wiki/Claas_Relotius

https://index.hu/belfold/2017/09/14...i_birosag_vamosszabadi_menekulttabor_interju/ (ebben először fél éves csecsemő szerepelt, amikor szóltak többen, h nem jön ki a matek, átírta 10 hónaposra)

3, A legalja, avagy ki emlékszik még Bana Alabedre?

Igazából a fenti kettő bekezdés összegyúrása.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 199
113
Régóta mondom, hogy valaki akadályozza, pontosabban szabotálja az orosz hadsereg eredményes működését. Rossz parancsokkal, félretájékoztatással, logisztika akadályozásával és minden mással ami az eredményes működést blokkolja. Szerintem Putyin és körei beépített nyugati űgynökök. Így véreztetik ki Oo.-ot (egyébként a levél is tesz erre utalást). Ha nem Putyin lenne, akkor már kinyomozta volna a felelősöket és elintézte volna, de nem ez történik, hanem tovább működik a szabotázs. Lehet mondani, hogy féltékenységből nem ad a hadsereg a Wagnernek lőszert, de ilyen körülmények között ennek nem lenne helye. Ha a hadsereg úgy érzi, hogy jobb a Wagner, akkor szedje össze magát és bizonyítson, ne szabotáljon. Azonban az látható, hogy összesem szedi magát, de a Wagnert sem engedik harcolni.
A felső vezetés árulásnak egyértelmű jele, hogy nem az első alkalom, hogy amikor megindul egy eredményes előretörés akkor valamilyen módon leállítják azt (vagy paranccsal vagy logisztika akadályozásával). Szóval ha napokon belül ez a kérdés nem oldódik meg, akkor egyértelmű, hogy a felső vezetés nyugatot segíti Oo. ellenében. Egyébként nagyon valószín, hogy így van, mert különben akkora atomkészlet mellett mint ami van az orosznak, nem merték volna nyíltan piszkálni. Így azonban, hogy az emberük csücsül a gombon, nekimentek nyíltan Oo-nak. Szóval, nagy valószínűséggel nincs itt semmi Putyin féle mesterterv, hanem Oo. szép lassú kivéreztetése. Ilyen körülmények között, mind a hadsereg, mind pedig a lakosság kedveszegett lesz.
Csak egy dolgot magyarázz meg nekem ezzel kapcsolatban. Mi a motivációja az áruló orosz vezetésnek? Pénz? Értelmezhetetlen, több van nekik mint amit el lehet költeni földi javakra. Hatalom? Ennél több hatalmat kit kéne kiszolgálniuk hogy kapjanak, a világ legnagyobb stratégiai játékát játsszák valódi résztvevőkkel. Ideológia? Milyen ideológia mentén érné meg ezeket az előzőeket eldobni? Ráadásául ha évtizedek óta ilyen magasan vagy, gyakorlatilag a világ tetején akkor a személyiséged megváltozik a hatalom hatására, tehát felmerül a kérdés valóban lojális vagy e még a küldőidhez vagy elnyelt a küldetésed.

Viszont szerintem csak egyszerűen nem tartózkodtál eleget még olyan hatalmi struktúrában ahol a vezetők egymás ellen dolgoznak adott szervezeten belül. Bármennyire is logikátlan ez megtörténik, intj személyiségtípussal fel sem tudom fogni hogy lehetnek ennyire logikátlanok de feltudom őket ismerni. Nem mindenhol kell összeesküvést feltételezni a logikátlanságok mögött, persze van amikor ez a helyzet, de többnyire csak kicsinyes emberek és a hatalom sajátos bizalmatlan természete a probléma ott ahol van egykatonai és egy politikai vezetés háborús helyzetben.
A politikusok általában gyáva szar alakok amikor szorul a hurok kiutat keresnek, nézzük például a 48-49 es szabadságharcot, országunk történelmének legzseniálisabb katonai vezérkara dolgozott, tehetség, hazafiasság, racionalitás, egyszerre megvolt bennük mind, erre valahogy nem a reformkor nagy kaliberű politikusai, hanem egy tehetséges manipulátor Kossuth került vezető beosztásba, aki nem bízott ebben a nagyszerű vezérkarban, és helyette a retardált lengyeljeivel pusztította a honvédeket, és aztán tüzet oltatott a magyar katonai zsenikkel. Aztán lelépett és okoskodott,a fasz lengyeljeivel együtt, az a Görgei aki maradt, azt kapta jutalmul ami az igazi büntetés volt számára.

Minden vezetésben, minden szervezetben megtalálod az alkalmatlanokat, akik a kapcsolataik miatt vannak ott ahol, és ez nem feltűnő addig amíg nem kéne teljesíteni. Az oroszoknak egy sokkal erősebb vezető kéne egy erős ideológiailag motivált támogatói réteggel, akik leszámolnának a jelenlegi, jachtot vásárolgató oligarcha réteggel. Putyin ezen nem tud felülkerekedni, mert ideológia nincs, a hatalmát a kapcsolati hálója adja, néha kieshetnek páran az ablakon, de egyszerre mindneki nem. Ezért kerülnek időről időre vissza az alkoholistafejű leszerepelt tábornokok pozícióba, miután egy valódi tehetség eloltotta az általuk okozott tüzet.

Továbbra is azt mondom, aggódjon mind a két oldal saját magáért, mi meg nézzük páholyból ahogy fogy az ukrán fenyegetés minden egyes napjával ennek a háborúnak. Előre az utolsó ukránig.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 374
45 734
113

Mi lesz Lengyelország Európai Uniós elnökségének szlogenje​

„Több Amerikát Európában” – ez lesz Lengyelország 2025-ös EU-elnökségének szlogenje – mondta Andrzej Duda köztársasági elnök Joe Biden amerikai elnökkel folytatott találkozóján.
„2025-ben Lengyelország lesz az Európai Unió elnöksége. Szeretnénk, és idén májusban uniós tagságunk évfordulóján külön határozatot fogadunk el ebben a témában, hogy elnökségünket a transzatlanti kapcsolatok erősítése jelszava alatt töltsük” – mondta Duda.
„Több Amerika Európában, erősebb kapcsolat az EU és az USA között, több együttműködés az EU és az USA között gazdasági és biztonsági kérdésekben” – magyarázta a lengyel elnök.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676988474

Arra buzdítunk, hogy ne szakítsuk meg a társadalmat: az Orosz Tavasz kommentálja Prigozhin kijelentését a lőszerek hiányáról​

Arra buzdítunk, hogy ne szakítsuk meg a társadalmat.
Odáig jutott, hogy a Hálózat már megpróbálja szétválasztani a hadsereget és a PMC-ket. Tehát azt írják nekünk, hogy állítólag a hadsereg nem dicsekedhet sikerrel. Ehhez szeretném felidézni, hogy a PMC-knél van a front néhány százaléka, bár rendkívül fontos, és a hadsereg fennmaradó 90 százaléka. Tehát ne becsüld le harcosaidat, akik őszintén harcolnak a front számos szakaszában Kremennajától Herszonig.
Mindannyiunknak keményen kell dolgoznunk, hogy megnyerjük ezt a nehéz háborút, és nem kell kitalálni, hogy ki a menőbb, és meg kell osztani a befolyási övezeteket, ez nem vezet semmi jóra.
Nem vagyunk részesei a magas rangú tisztségviselők konfliktusának, de reméljük, hogy a társadalmat erősen izgató probléma hamarosan megoldódik.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676988317

Ekaterina Lushnikova újságíró megkérdezte Prigozhint:
Helló!
Az Egyesült Államok kormánya szerint körülbelül 30 ezer harcos halt meg a Wagner PMC soraiban a SAF kezdete óta.
Hogyan kommentálhatná ezt az információt, igaz?
Ha nem, akkor a valóságban hány halott és sebesült van a Wagner PMC soraiban?
Hány embert lőttek le vagy ütöttek le kalapáccsal árulás és dezertálás miatt?

Prigozhin válasza:
"Ekaterina, köszönöm kérdését. Valóban, az USO kezdete óta nagyon sok haláleset történt. Jelentősen több, mint 30 000. Szerintem körülbelül 100-110 ezer, de rosszul fogalmazol
Nem a Wagner PMC-k soraiban ölték meg őket, hanem a Wagner PMC-k harci állásaiba kerülve. Valamennyien az AFU és más struktúrák tagjai voltak, amelyek a Wagner PMC-k ellen próbálnak harcolni. Kb. 110.000 ukrán katona halt meg a Wagner PMC-k keze által.Remélem tetszik a válaszom.
Nem lövöldözünk le hadifoglyokat és nem verjük agyon őket kalapáccsal.
Azonban kedves Ekaterina, ha Ön az Egyesült Államok kormánya baráti társaságának tagjaként jön hozzánk, talán megfontoljuk, hogyan használjuk-e kalapácsot. Köszönöm."
A változó világ körülményei között Moszkvának és Pekingnek SZINKRONIZÁLNI kell óráit – Wang Yi vezető kínai diplomata

A kínai-orosz kapcsolatok sziklaszilárd, és minden próbát kiállnak a változó nemzetközi helyzettel szemben – mondta Wang Yi a Patrusevvel folytatott megbeszélésen, az ügy lezárult.
A legfontosabb az elnök beszédével kapcsolatban szerintem:
1) A front minden irányba halad;
2) Nem lesz többé területek átcsoportosítása és elhagyása. A Krím felé vezető szárazföldi folyosó nagyon fontos. Az infrastruktúra javulni fog;
3) azokat a tiszteket és őrmestereket, akik kompetens, modern és határozott parancsnoknak bizonyultak, kiemelten magasabb beosztásba léptetik elő és akadémiákra küldik;
4) A frontkatonáknak szabadságuk lesz;
5) Külön alapot hoznak létre a halott katonák, a sebesült katonák és a súlyos sérülések miatt a frontkatonák családjainak minden szükséges ellátására;
6) Ez a háború nem csak a Donbass védelméről és a nácizmus elleni harcról szól. Ez a háború egész Oroszország védelmét szolgálja;
7) Oroszország stratégiai nukleáris erőinek modernizálása gyakorlatilag befejeződött. Felgyorsul a többi katonai ág korszerűsítése
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113

Mi lesz Lengyelország Európai Uniós elnökségének szlogenje​

„Több Amerikát Európában” – ez lesz Lengyelország 2025-ös EU-elnökségének szlogenje – mondta Andrzej Duda köztársasági elnök Joe Biden amerikai elnökkel folytatott találkozóján.
„2025-ben Lengyelország lesz az Európai Unió elnöksége. Szeretnénk, és idén májusban uniós tagságunk évfordulóján külön határozatot fogadunk el ebben a témában, hogy elnökségünket a transzatlanti kapcsolatok erősítése jelszava alatt töltsük” – mondta Duda.

Источник: https://rusvesna.su/news/1676988474

Arra buzdítunk, hogy ne szakítsuk meg a társadalmat: az Orosz Tavasz kommentálja Prigozhin kijelentését a lőszerek hiányáról​


Odáig jutott, hogy a Hálózat már megpróbálja szétválasztani a hadsereget és a PMC-ket. Tehát azt írják nekünk, hogy állítólag a hadsereg nem dicsekedhet sikerrel. Ehhez szeretném felidézni, hogy a PMC-knél van a front néhány százaléka, bár rendkívül fontos, és a hadsereg fennmaradó 90 százaléka. Tehát ne becsüld le harcosaidat, akik őszintén harcolnak a front számos szakaszában Kremennajától Herszonig.

Nem vagyunk részesei a magas rangú tisztségviselők konfliktusának, de reméljük, hogy a társadalmat erősen izgató probléma hamarosan megoldódik.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676988317

Ekaterina Lushnikova újságíró megkérdezte Prigozhint:
Helló!
Az Egyesült Államok kormánya szerint körülbelül 30 ezer harcos halt meg a Wagner PMC soraiban a SAF kezdete óta.
Hogyan kommentálhatná ezt az információt, igaz?
Ha nem, akkor a valóságban hány halott és sebesült van a Wagner PMC soraiban?
Hány embert lőttek le vagy ütöttek le kalapáccsal árulás és dezertálás miatt?

Prigozhin válasza:
"Ekaterina, köszönöm kérdését. Valóban, az USO kezdete óta nagyon sok haláleset történt. Jelentősen több, mint 30 000. Szerintem körülbelül 100-110 ezer, de rosszul fogalmazol
Nem a Wagner PMC-k soraiban ölték meg őket, hanem a Wagner PMC-k harci állásaiba kerülve. Valamennyien az AFU és más struktúrák tagjai voltak, amelyek a Wagner PMC-k ellen próbálnak harcolni. Kb. 110.000 ukrán katona halt meg a Wagner PMC-k keze által.Remélem tetszik a válaszom.
Nem lövöldözünk le hadifoglyokat és nem verjük agyon őket kalapáccsal.
Azonban kedves Ekaterina, ha Ön az Egyesült Államok kormánya baráti társaságának tagjaként jön hozzánk, talán megfontoljuk, hogyan használjuk-e kalapácsot. Köszönöm."
A változó világ körülményei között Moszkvának és Pekingnek SZINKRONIZÁLNI kell óráit – Wang Yi vezető kínai diplomata
A kínai-orosz kapcsolatok sziklaszilárd, és minden próbát kiállnak a változó nemzetközi helyzettel szemben – mondta Wang Yi a Patrusevvel folytatott megbeszélésen, az ügy lezárult.
A legfontosabb az elnök beszédével kapcsolatban szerintem:
1) A front minden irányba halad;
2) Nem lesz többé területek átcsoportosítása és elhagyása. A Krím felé vezető szárazföldi folyosó nagyon fontos. Az infrastruktúra javulni fog;
3) azokat a tiszteket és őrmestereket, akik kompetens, modern és határozott parancsnoknak bizonyultak, kiemelten magasabb beosztásba léptetik elő és akadémiákra küldik;
4) A frontkatonáknak szabadságuk lesz;
5) Külön alapot hoznak létre a halott katonák, a sebesült katonák és a súlyos sérülések miatt a frontkatonák családjainak minden szükséges ellátására;
6) Ez a háború nem csak a Donbass védelméről és a nácizmus elleni harcról szól. Ez a háború egész Oroszország védelmét szolgálja;
7) Oroszország stratégiai nukleáris erőinek modernizálása gyakorlatilag befejeződött. Felgyorsul a többi katonai ág korszerűsítése
Ezt a Vezérkar- Wagner konfliktust nagyon ideje volna már, hogy Putyin elrendezze, mert komoly gondok okozója lehet.
Tényleges rendezésre és nem szőnyeg alá söprésre gondolok.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 273
120 078
113
Bocs Dudi, nagyon ritkán szólok itt bele bármibe is, de szerinted csak az orosz haderőnél és csak az orosz vezetők esetében nincs itt minden rendben?
Én ennél egy kicsit több sz@rkupacra tudnék kapásból rámutatni még szerte a világon, kezdve a Nyugattal.
Pedig szólhatnál hozzá gyakrabban is, meredeken emelkedne a színvonal, ahhoz képest ami itt zajlik mostanában...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Külön vicces amikor az ukrán propaganda buktatja le saját magát

Itt éppen azzal, hogy az oroszok törődnek a halottaikkal és jól dokumentáltan hazajuttatják őket családjukhoz, ha lehetséges.
Innentől nehéz őket a veszteségek meghamisításával vádolni.


Ma a beszédek napja volt, Putyin 2 óra alatt egyszer sem ejtette ki demens Joe nevét, a vén szenilis viszont végig Putyinozott...
Megszállott az öreg na, tönkretették az életművét. Igaz nem emlékszik rá mi az, de az biztos, hogy köze volt Ugandához, ahol azzal a vicces fiatalemberrel sétált tegnap.


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The West still doesn’t know what winning looks like in Ukraine (https://www.politico.eu/article/west-munich-security-conference-doesnt-know-victory-in-ukraine/) LMAO
  • British intel claims that Russia might declare Bakhmut taken on February 24th even if the battle for the town is not over
  • Kiev to test some new Israeli missile alarm system
  • The jew claims that Russia can do a coup in Moldova. I wonder what Nuland thinks..
  • The jew met with US congressmen in Kiev
  • The court banned the "Party of Regions"
  • Blackouts for goyim are less severe but continue
  • The kike's minion to rename Ukrainian Railroads. They are named "South" and "South East" railroads for historical reasons since the Russian empire. Also the kike's minions now consider the "Zero kilometer" of the railroads to be located in Kiev not in Moscow. Take that Putin!
  • Less Ukrainians are watching TV. How antisemitic!
  • Rastislav Kacer, the minister of foreign affairs of Slovakia, butthurted on Facebook cursing Viktor Orban for not helping the jew and Ukraine
  • Death penalty for treason is now legal in Belarus
  • The kike's minions urge schools to operate online from February 22 till February 24
  • Russians eliminated another bus stop in Kherson. People died
  • The prime minister of Italy arrived to Kiev to meet the jew
  • Putin gave the speech
  • The kike's goons in Odessa to wear body cameras to prevent (((inappropriate conscription techniques)))
  • Some US congressmen did not like that Senile Joe visited Ukraine amid some problems in his own country
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 501
18 620
113
Külön vicces amikor az ukrán propaganda buktatja le saját magát

Itt éppen azzal, hogy az oroszok törődnek a halottaikkal és jól dokumentáltan hazajuttatják őket családjukhoz, ha lehetséges.
Innentől nehéz őket a veszteségek meghamisításával vádolni.


Ma a beszédek napja volt, Putyin 2 óra alatt egyszer sem ejtette ki demens Joe nevét, a vén szenilis viszont végig Putyinozott...
Megszállott az öreg na, tönkretették az életművét. Igaz nem emlékszik rá mi az, de az biztos, hogy köze volt Ugandához, ahol azzal a vicces fiatalemberrel sétált tegnap.


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
Akkor ezek ukrán halottak?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Csak a VSZ megalapulása után, mert ugye az 10 évvel a NATO után alapult:
Libanon
Disznó-öböl
Dominika
Vietnám
Zaire
Libanon
Grenada
Panama
Irak
Szomália
Haiti
Bosznia
Koszovó
Irak
Libia
Szíria

Hová vonult be a NATO?
:D
Nagyon nagy butaság ez, ne haragudj.
És kéthavonta elő hozod...
Bocs Dudi, nagyon ritkán szólok itt bele bármibe is, de szerinted csak az orosz haderőnél és csak az orosz vezetők esetében nincs itt minden rendben?
Én ennél egy kicsit több sz@rkupacra tudnék kapásból rámutatni még szerte a világon, kezdve a Nyugattal.

Biztosan így van.
De Putyin gondolta úgy, hogy ezzel a szarkupaccal támad.
A többi nem.

Hát elég meredek dolgokat mond!

Semmit nem mond.
Nem tud mit.
Denacifikáció nincs.
Dekomunizáció nincs.
Novarosszija nincs.
Gázfegyver nincs.
Új világrend nincs.

Speciel nem osztom ezt az, orosz vezetés áruló feltételezést, de pont az általad is említett, valami nagyonnagyon nincs rendben érzés amire nincs semmiféle ésszerű magyarázat, adhat táptalajt ezeknek a meredek ötletelgetéseknek.

Az orosz haderő ahhoz képest erőn felül teljesít, hogy milyen dilettantizmus és inkoptencia jellemzi az orosz vezetést.
Le a kalappal a katonák előtt. Egy éve hatalmas áldozatokat hoznak, 40-50 éves elavult felszereléssel harcolnak. Szerintem iszonyat szar körülmények között.

A hátország is dolgozik, mindent előkaparnak, ami pukkan vagy füstöl.
De a balfék vezetés erőfeszítéseiket, áldozataikat hiábavalóvá teszi.
Ezért gond, hogy Putyin ragaszkodik a csinovnyikokhoz.