Az első mondatodból szerintem valamit kihagytál, így azt nem is nagyon értem. De ha arra gondolsz, hogy simán csak támadást indítank a 2. és 3. védelmi vonal közt, az kb a lehetetlen kategória. Nézd mg, hogy hány km a két vonal közt a távolság. Aki északról vagy délről megpróbál benyomulni a két vonal közé azt egyszerre lőnék minden irányból. Meg persze le is van zárva, nem csak a levegőbe lóg a védelmi vonalak vége.Mind északon, mind nyugaton jócskán a kék vonalak vannak az oroszok meg most is. És ahogy írtad, izjumot meg jól el is vesztették azóta - szóval volt, van másik opciojuk is, mint megint áttörni a.vedelmi vonalakat, igaz, májusig most kb mindnenki felejtse el a manőverező harcot, mert irgalmatlan pofára esés lesz belőle.
Másik dolog: nem is tudom, 3 vagy több hónapjuk volt az ukránoknak felkészülni bahmut elvesztésére. Ha annyira.statikusan fafejuek voltak, hogy nem tettek meg, akkor meg is érdemlik.
De már ezen a térképen van egy világoskék vonal bahmut mögött, valószínűleg ennél azért több eszük volt.
Fel vannak készülve Bahmut elvesztésére, úgy hívják, hogy a 3. védelmi vonal. Azt 2014 óta építik és az a legerősebb. Gondold végig, az oroszok 1 év alatt eljutottak oda, hogy áthámozták magukat az 1. védelmi vonalon és közel járnak a 2. áttöréséhez is, de ez a kettő közel sem olyan erős mint a 3. ami még érintetlen. Szóval, ha Bahmut után is ugyanez marad az orosz taktika, akkor nem lesznek továbbra sem látványos győzelmek nagy területnyereséggel addig amíg át nem törik a 3. védelmi vonalat is és ki nem jutnak az ukrán védelem mélységébe.
A világos vonal pedig csak egy hirtelen létrehozott védelmi vonal amit azért csináltak az ukránok, mert azt hitték, hogy Liszicsanszk elfoglalásával bedől az egész 2. vonal, csak az oroszok képtelenek voltak kihasználni a Liszicsanszki győzelmüket.