[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Ne zavarjon az apróság, hogy szinte biztosan a sajátjai végezték ki....
Putler húsolvasztó csodafegyvere B+! :D :D :D
Buk-M2
Lehet volt már, nekem úgy tűnik ez az A-50 elleni drónos attak.
Pancir-Sz1 működésben
photo-2023-03-11-10-12-56.jpg

Ramzan Ahmatovics trófea Stingerrel és Iglával. Allah áldja meg hosszú élettel és sok fiúgyermekkel drága testvérünket!
@Renitens : nem vagyok abban biztos hogy ez Kinzsal, ahhoz túl lassú volt... (ezt már akkor is jeleztem, mikor ez a videó kijött tavaly)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 149
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 780
26 881
113
A "Csak Oroszország" párt egyik funkcionáriusa őrjöng azon, hogy az egész fronton nincs lőszer. Szerinte szabotázs:
Jó lesz az Egy Igazságos Oroszország pártnak is.

Friss, ropogós nyugger:

Tacheles nr105 Thomas Röperrel és Robert Steinnel németeseknek:
https://www.youtube.com/watch?v=KickeJJviEY
(Témák: Mese az Északi Áramlatról, Scholz és a CNN, Németország és a szomszédai, német köztévé és a gáz, Grúzia, a média hatalma, Oroszország elszigetelődött? Lavros és Baerbock, Macron Afrikában,terrortámadás Oroszországban, 6000 elrabolt ukrán gyerek? Kisebbségek Ukrajnában, Alina Lipp filmje)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 423
12 047
113
Orosz statisztika a Lancet öngyilkos drónok ukrajnai alkalmazásáról és annak eredményességéről

Ukrán statisztika szerint egyáltalán volt becsapódó lancet?


Mindig elsiklassz a kérdés felett. De szeretném megkérdezni, légyszíves válaszolj, hogy te elhiszed az angol hírszerzés jelentéseit? Csak őszintén.
Nem kell semmi komoly magyarázat.
Csak egy szimpla igen vagy nem válasz érdekelne.

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 565
113
Az orosz erők elzárták az ukrán fegyveres erők tartalékainak Artemivszkba szállításának módját
Az orosz erők közelednek a vasúthoz, amely mentén az ukrán fegyveres erők tartalékokat szállítanak Artemovszkba


Az ukrán csapatok bejelentették, hogy hiányzik az Artemivszk tartásához szükséges lőszer
Az Edelweiss brigád kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erőknek Artemovszkban lőszerre és fegyverekre van szüksége
"A védelmi vonalunknak több lőszerre és fegyverre van szüksége, hogy a védelem folyamatosan működjön, ez a legfontosabb. Nem könnyű: tizedik hónapja állunk itt rotáció nélkül, mező, nedvesség, most nincs meleg " ő mondta.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
Ahogy szíriai háborúban is használták az S-60-at,most látunk egyre több videót,hogy az oroszok is előszeretettel használják.Valaki említette a múltkorában,hogy gyártották Diósgyőrben is az S-60-at.Egy jó kis tesztvideó róla.
Legalább tesztelhetik hogy mit fog majd tudni az 57 mm es a páncélozott harcjárművek tornyában.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
Az ukránok megint foglyokat ölnek:

Sajnos az oroszoknak, a zeneszeknel pedig kiemelten tudomasul kell venni, hogy nem igazan van miert megadni magukat. Amig loszer van addig tart a party, utana pedig… hat ennyi volt. Ebbol a szempontbol a katonakat nagyon sajnalom, viszont akik zenesznek allnak azoknak illuzioik nem nagyon lehetnek. A tortenelem soran meg, ha csak az utolso par evet vagy evtizedet nezem nem ok az egyetlenek, akik igy harcolnak es ez a sorsuk, ha megadjak magukat. Es ezzel nem azt mondom, hogy ez rendben van, de a PMC munkaba ez benne van, ezt konkretan tudja, aki bevallalja.

Más.
Az igazi Rambovics:

Az old school kopter pilotak nagyon vaganyak voltak, elkepeszto miket meg nem csinaltak az afgan haboruban vagy a vietnamiban. Volt tokuk! En nagyon csipazom oket!
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 333
113
Más.
Az igazi Rambovics:

Az old school kopter pilotak nagyon vaganyak voltak, elkepeszto miket meg nem csinaltak az afgan haboruban vagy a vietnamiban. Volt tokuk! En nagyon csipazom oket!
A HT magazinban volt talán, ha jól emlékszem, hogy amikor a Mil tervezőiroda csapata leruccant Afganisztánba, hogy a helyszínen tájékozódjon az új típussal szerzett tapasztalatokról, akkor (nem szó szerint idézve, csak ahogy rémlik a lényeg) a pilóták elmondták, hogy amikor orsóznak a géppel, akkor...
...akkor lefagyott a (fő?)tervező, hogy, ...de a géppel tilos orsózni, a tervezéskor fel sem merült ez a manőver:eek:!
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
A HT magazinban volt talán, ha jól emlékszem, hogy amikor a Mil tervezőiroda csapata leruccant Afganisztánba, hogy a helyszínen tájékozódjon az új típussal szerzett tapasztalatokról, akkor (nem szó szerint idézve, csak ahogy rémlik a lényeg) a pilóták elmondták, hogy amikor orsóznak a géppel, akkor...
...akkor lefagyott a (fő?)tervező, hogy, ...de a géppel tilos orsózni, a tervezéskor fel sem merült ez a manőver:eek:!
:) Emlékszem arra a cikkre, palást orsót mutattak be a pilóták a főkonstruktőrnek, a hatás igen impresszív lett! :)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Csak a harcibrész nem alkalmas bunkerrombolásra.
Na igen a harci bré bunkerrombolásra tényleg nem, penetrációra viszont nagyon is alkalmas!! :D :D :D (bocs @dudi ezt nem lehetett kihagyni :D)
Azt megkérdezhetem, miért vagy biztos ebben? Vagy ha már ilyen pontos infókkal rendelkezel, felsorolnád a Kinzsalhoz rendszeresített harci részeket a típusszámokkal? De most nem savazni akarlak, csak kifejteném mit gondolok erről.
Én írtam azt, hogy abszolút lehetségesnek tartok ilyesmit, mégpedig a következők alapján :
Az Iszkanderhez is létezik bunkerromboló/penetrátor harci rész, nem látom akadályát a használatának a Kinzsalon.
Ezen felül pedig már a 2 VH idején is mind2 oldalon alkalmazásra kerültek speciálisan kialakított, sokszor akár teljesen egyedi, például elhasznált lövegcsőből kialakított bunkerromboló/penetrátor bombák/rakéták, sőt még a közelmúltban az USAF is használt ilyeneket.
Mivel az utóbbi időben több szinte prototípus jellegű eszközt is láttunk, így simán lehetséges akár egyedi bunkerromboló harci rész alkalmazása is mivel egy ilyen komoly képességű nem nukleáris eszközre biztosan van igény a légierőnél. Adott esetben akár a kínaiak is átvennének belőle, egy Tajvannal szembeni konfliktus során nagy hasznát vennék.
Legalább tesztelhetik hogy mit fog majd tudni az 57 mm es a páncélozott harcjárművek tornyában.
Nem hiszem, hogy sok újdonságot tartogat nekik... Megjegyzem a légvédelmi kaliberek mindig is a combosabb kategóriát képviselték, nem véletlenül váltak a legjobb pct ágyúk alapjává.
@SirHiggins : bemondta a jereváni rádió a TASSZ alapján. Lehet amúgy, hogy Konasenkov elvtárs napi összefoglalójában is benne volt, de sajnos mire az elkezdődik addigra általában győz felettem a Vodka...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
"A cél az, hogy Oroszország ne jelentsen fenyegetést Európára, és legyen Oroszország és Magyarország között kellően széles és mély terület, egy szuverén Ukrajna."


Súlyos üzenetet küldött a Kreml Ukrajnának

Oroszország ukrajnai céljait jelenleg csak katonailag lehet elérni – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.

– mondta a Kreml szóvivője.

Most az egyszer igazat beszél. Csak katonai eszköz maradt a kezükben.
  • A gáz és energia fegyver hatástalanítva lett.
  • Elszigetelődtek, egyedül maradtak, ezért nem tudnak politikai vagy diplomáciai eszközökkel SEMMIT elérni.

Marad a remény, hogy csoda történik a donyecki fronton.
:)
Sajnos az oroszoknak, a zeneszeknel pedig kiemelten tudomasul kell venni, hogy nem igazan van miert megadni magukat. Amig loszer van addig tart a party, utana pedig… hat ennyi volt. Ebbol a szempontbol a katonakat nagyon sajnalom, viszont akik zenesznek allnak azoknak illuzioik nem nagyon lehetnek. A tortenelem soran meg, ha csak az utolso par evet vagy evtizedet nezem nem ok az egyetlenek, akik igy harcolnak es ez a sorsuk, ha megadjak magukat. Es ezzel nem azt mondom, hogy ez rendben van, de a PMC munkaba ez benne van, ezt konkretan tudja, aki bevallalja.

Más.
Az igazi Rambovics:

Az old school kopter pilotak nagyon vaganyak voltak, elkepeszto miket meg nem csinaltak az afgan haboruban vagy a vietnamiban. Volt tokuk! En nagyon csipazom oket!

Lehet, hogy fake. Gyanús, hogy pont most került elő.

Jo nagy szivas lehet a teherautok altal hagyott nyomokban zotykolodni a kisebb terepjarokkal.

A msta-k ott allnak a fak kozott minden alcazas nelkul… elkepeszto hanyag leszaromsag. Buntetnem.

Megkapják a büntetést.
;)