Azért az amit mostanság a hoholok kapnak az bizony igencsak alapos és részletes anyag...
Abban igazad van, hogy elsőkézből tudják mennyit ér, lásd a Moszkva esetét vagy a HIMARS raksik áldozatául esett lőszerraktárakat, vezetési pontokat. Nem olvastam végig a korábban ide is linkelt anyagot, csak átfutottam, elég részletes. Gyakorlatilag az is benne van hogy egy adott önjáró löveget vagy harckocsit pontosan hol láttak utoljára... Gyakorlatilag a felderítés teljes spektrumát lefedi a műholdaktól kezdve ELINT/SIGINT-en át a terepen végzett megfigyelésekig és ennek összegzését adják át. Én ezt nagyon nem nézném le...
Továbbra sem értem, mi alapján teszel ilyen kijelentéseket. Szerintem láttunk már meglepetéseket, hiszen az utóbbi bő egy évben az Iszkanderen alkalmazott csalitól kezdve az átalakított rakétákon át a JDAM-szerű siklóbombakészletig gyakorlatilag mindenhol azt látjuk, hogy a háttérben futnak a fejlesztések és azokat tesztelgetik is szépen éles környezetben.
Szerintem a Kinzsal az ára és a képességei miatt pont az a kategória, ahol szükséges a bevetés jellegéhez illő harci rész használata.
Legalábbis én azt gondolom hogy Kinzsallal olyan kiemelt célpontra lőnek, aminél biztosra akarnak menni és nem akarnak esélyt adni sem a légvédelemnek, sem arra hogy mondjuk kiürítsenek egy objektumot, legyenek ott személyek vagy hadianyag. Számomra ezért evidens az hogy a feladathoz illő harci részt használjanak, ezért én továbbra is lehetségesnek tartom akár az Iszkander harci részek használatát, de akár egyedi fejlesztéseket is. Mi értelme lenne überdrága rakétákat hajó elleni harci részekkel lövöldözni szárazföldi célpontokra?
Egy Kinzsal azért nem egy raktárból előkotort rozsdaboglya H-22es, aminél az ilyesmi nem számít.
Erre írtam neked, hogy valami gebasz lehetett és valószínűleg vészoldásban dobták az egész cájgot... (2 FAB-500 alapú JDAMszkijról és egy Gromról volt kép, egyik sem robbant fel)
Azt elég valószínűtlennek tartom hogy egyik gyújtószerkezet se működjön el. Az AVU-E/ET/ETM elég kiforrott konstrukció.
Megunták hogy Ramzan Ahmatovics (Allah vigyázó tekintete kísérje.... etc, etc...) mindig feltámasztja Őket.
Ugye itt is több hoholsz@p@nc esküdözött, hogy de most aztán már tényleg legyilkolták Tusajev tábornok Urat (Ő az aki már a sátánisták elleni harcban is kitüntette magát), de drága testvérünk Magomed (Allah áldja meg sok fiúgyermekkel, stb, stb...) a mai napig él és virul.
@SirHiggins : megint lemaradtál...nem fikáztam le a NATO felderítést.
BTR-50 kapcsán meg azt mondom, hogy ha van belőle, hát hadd szóljon, többet ér mint a kerekes BTR-ek!
Rá kell pakolni valami fegyverzetet, nyuszibusznak, sebesültmentőnek, lőszerszállítónak tökéletes.