[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 472
113

Oroszország taktikai atomfegyvereket telepít Belaruszba​

Oroszország megállapodást kötött Belarusszal, hogy taktikai atomfegyvereket telepítenek Belarusz területére – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok is nukleáris fegyvereket állomásoztatott európai szövetségesei területén.
Putyin egyértelművé tette, hogy Oroszország nem ad át taktikai atomfegyvereket Belarusznak. „Alapvetően ugyanazt tesszük, amit ők (az USA) már évtizedek óta. Bizonyos országokban rendelkeznek taktikai atomfegyverekkel, és hordozókat készítenek elő, és kiképzik a saját személyzetüket” – mondta az orosz elnök.
Putyin azt is mondta, Alekszandr Lukasenko belarusz elnök már régóta felvetette a taktikai atomfegyverek állomásoztatásának lehetőségét. „Megállapodtunk Lukasenkóval, hogy taktikai atomfegyvereket helyezünk el Belaruszban anélkül, hogy megsértenénk az atomsorompó-szerződést” – mondta az orosz elnök. Hozzátette: már tíz, taktikai nukleáris fegyverek szállítására alkalmas repülőgépet telepítettek Belaruszba.
...

Vlagyimir Rogov bejelentette az Ukrán Fegyveres Erők leállított offenzíváját az Orekhov régióban
Elmondása szerint az RF fegyveres erői masszív megelőző csapást indítottak az ellenséges állások ellen.
„Összesen körülbelül 25 célpontot találtak el. A halottak és sebesültek száma a legóvatosabb becslések szerint meghaladta az ukrán fegyveres erők sokkegységeinek 550 fegyveresét. Ezek nagyon nagy egyszeri veszteségek a zaporozsjei vezetésben” – mondta az Együtt vagyunk Oroszországgal mozgalom elnöke.⚡️
Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozatai az újságíróknak adott interjúban

A Fehéroroszországgal folytatott katonai együttműködésről:

▪️Oroszország nem ad át taktikai nukleáris fegyvereket Fehéroroszországnak, hanem telepíti és kiképzi a hadsereget.
▪️Július 1-jén fejeződik be a taktikai nukleáris fegyverek tárolására szolgáló létesítmény építése a szomszédos köztársaságban .
▪️Oroszország már segített a fehéroroszoknak a harcászati fegyverek használatára alkalmas repülőgépek modernizálásában, átadták az Iskander komplexumot. A személyzet képzése április 3-án kezdődik.
Az Ukrajnába irányuló nyugati fegyverszállításokról:

▪️Ukrajna akár 5 ezer lőszert használ naponta , míg az Egyesült Államok csak 14-15 ezret gyárt havonta.
▪️Az orosz hadiipar háromszor több lőszert fog gyártani, mint amennyit a Nyugat tud szállítani Ukrajnának.
▪️A Nyugat mintegy 400 tankot tervez Ukrajnába küldeni , de ez idő alatt több mint 1600-at gyártanak majd Oroszországban.
▪️Az orosz félnek van mit válaszolnia a szegényített uránt tartalmazó lövedékek átszállítására – ezekből több százezer áll az RF fegyveres erők rendelkezésére.
További tézisek:
▪️Vlagyimir Putyin egyetért Seymour Hersh következtetéseivel, miszerint az Északi Áramlatnál történt robbantásokat amerikai hírszerző ügynökségek szervezték.
▪️A Hszi Csin-pinggel tartott találkozón az országok vezetői megvitatták a világ helyzetét és a kínai béketervet.
▪️Oroszország nem utasítja el a dollárt , de maga az USA korlátozta a használatát.

Borisz Rozhin katonai szakértő az Artemovszkij irányú helyzetről 2023. március 25-én, 20.29-én, kifejezetten a Voenkor Kotenok Z @voenkorKotenok :

1
csatorna számára . Város .
A város központi területein a "Wagner" növeli az ellenséges állásokra nehezedő nyomást, folytatva a támadást a városközpont felé. Az AZOM üzem ipari övezetének déli körzeteiben , a Metallurg stadion irányában és a Központi Piac környékén dúlnak a harcok . Az ellenség szervezett védelme összeomlásának semmi jele.
2. Dél . Dél felől növekszik a nyomás Krasznoje térségében és a délnyugati bejáratnál lévő pilóták emlékműve irányába. Út
Chasov Yar - Krasnoye - Artemovsk - erős tüzérségi és mozsártűz alatt. Az ukrán fegyveres erők nem tudták letaszítani az útról a Wagnert, amely minden gondot fenntart az ellátással, amely a Khromovo és Krasnoe közötti földútra és mezőkre támaszkodik . Maguk a falvak továbbra is az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt állnak.
3. Északnyugat. Északnyugaton a PMC "Wagner" támadásokat végez Bogdanovka és Orekhovo-Vasilyevka térségében . A települések elfoglalásáról még korai beszélni. Az ellenség további tartalékokat vetett be ebben a szektorban, és továbbra is tartalékokat halmoz fel Yar's Clocknál , hogy felkészüljön egy komolyabb ellentámadásra.
Az RF fegyveres erői rendszeres csapásokat hajtanak végre az ellenséges tartalékok ellen Konsztantyinovkában és Chasov Yarban . Az ellenség pedig lőszerraktárakat és Artemovszktól keletre lévő helyszíneket próbál támadni, hogy csökkentse csapataink támadóképességét.
4. Nyugat.
Zelenszkij kijelentéseit, miszerint nem készült fel egy Artemovszk
környéki offenzívára, nem szabad természetesnek venni, a várostól nyugatra fekvő ellenség már elég nagy erőket halmozott fel ahhoz, hogy problémákat okozzon a város északnyugati vagy délnyugati részén.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
A lényeg, hogy az orosz támadás eddig kudarc.
Ha lenne 400 ezer újabb kiképzett, felszerelt, és harcolni akaró katonája az orosznak, akkor lenne igazad.
Ábrándozz, mi kellene ehhez, az elmúlt egy év tapasztalatai alapján. :)
Egyelőre a 300 ezerrel sem értek el SEMMIT.
Bahmutnál elakadtak.

Kastély Robi megint csak az ukrán fél helyzetét nézi. A katonák a hadijatekok alkalmával mindkét fél helyzetét, cselekedeteit, lehetőségeit vizsgálják.
Ezért azt kérdezném tőle, ha lehetne:
  • Mit jelent az orosznak, ha az ukrán kap 1 millió 155 mm-es gránátot?
  • Abramset, Leopárdot, Bradleyt, Mardert, HIMARS -ot?
  • Ki az, aki a mostani helyzeten változtatni akar? Ha az orosz, akkor nem inkább neki kellene támadni? Ha eddig sem ment, akkor minek kellene történnie orosz oldalon?
  • Ha több katona és fegyver, lőszer kell az orosznak, akkor ki is áll rosszul, vagy rosszabbul?
  • Ha kell a több fegyver, lőszer, katona, a kevesebb olaj és gáz bevétel, az orosz társadalom tűrő képessége biztosítja ezt?

Ezeket is illene megválaszolni, mert az"ukrán feladja" taktika nem jött be. A NATO meg a világ GDP -jenek nagy részével a végtelenségig tudja húzni a háborút, a gyengülő fél az orosz agresszor.
Igaza van Peszkov nak, már csak az ukrán harcmezőn tudnának nyerni. Energia és gazdasági fronton vesztettek. ;)

"Ezeket is illene megválaszolni, mert az"ukrán feladja" taktika nem jött be. A NATO meg a világ GDP -jenek nagy részével a végtelenségig tudja húzni a háborút, a gyengülő fél az orosz agresszor."

Há' persze:
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Nagy igazságot mondottál ezzel. Kimondhatjuk nyugodt lelkiismerettel, ez biza háború. Ráadásul tényleg a nép pénzéből. Ők, mármint az oroszok ugyanis háborúban állnak. Na de mi van az usa-val, mi van az eu-val, Kanada, Ausztrália?
Ők kinek a pénzéből háborúznak? Hoppá, hát ők nem is állnak háborúban senkivel. De, hát akkor mire bsszák el a fél világ adófizetőinek a pénzét, kérdés ( mármint az adófizetők egyetértése) nélkül? És akkor az inflációt, stresszt, stb világszerte nem is említettem.
Utolsó mondatodhoz, csak annyit, mindkét tábor nagy valószínűséggel pontosan úgy érzi a másikról, ahogy azt leírtad.
Nem mellékesen engem az nem érdekel, hogy a ruszkik miből háborúznak vagy éppen ott kit csuknak le és miért.
Az viszont annál jobban zavar, hogy a kiba..ott EU mint állítólagos demokrácia az én adómból egy olyan juntát támogat, amelyik a magyar kisebbséget sanyargatja hosszú évek óta. Hogy arról ne is beszéljünk, hogy sokszorosan kompromittálódott korrupt politikusok asszisztálnak Európa kifosztásához és gazdaságának tönkretételéhez. Olyan elképesztő szemfényvesztés zajlik a konfliktus árnyékában, hogy az elképesztő, és senki sem szól egy kurva szót sem...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 903
56 779
113
Nekem kezd ugy tunni Zele mar azt a narrativat kesziti elo az ukran nep szamara, hogy a nyugati segitseg elegtelensege miatt nem tudtak az oroszokat kisopro tamadast meginditani vagy az miatt lett sikertelen. Es lassan jon a cserbenhagytak minket, nem volt eleg segitseg verzio.



Egy 35 centis anal intruderrel a kezeben vezeti a tamadast! :D
1.Remélem, nemcsak maszkirovka, aztán egyszer csak elindulnak, meglepve az oroszokat.
2.Itt egy szakember beszél…( intruder? :))
3.Hol vannak a francia kerekes harckocsik ?
4.”Nagy robbanàsveszélyes légi bomba”. Nekem tetszik!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Jaaa, király.
Akkor az oroszok parasztok voltak Balaklavánál.
Revansot kellene venni.
Ember! Nem az a lényeg, hogy angol-orosz viszonylat legyen! (Megint kezded az együgyűséget?)
o_O
Hanem az, hogy van arra precedens, hogy egy ország kisajátítja az ellenőrzést a nemzetközi vizek, és légtér felett egy konfliktus kapcsán.
És nem csak az ellenséges eszközök elől, hanem semleges járművek elől is.
Arra hivatkozva, hogy nem tudná ezek biztonságát szavatolni.
Parancsolj, utána járhatsz Temagad, nehogy ferdítéssel vádolj: 213.old
https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/LON/Volume 173/v173.pdf
Én tudom, a kérdés az, hogy te tudod-e!?!
Javaslom, a documentumban kikeresni a Black Sea Power és a non-Black Sea Powers kifejezésekre rákeresni!
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 026
12 926
113
A legnagyobb pofára esés ebben a háborúban a nyugati zsoldosos pmc-ek érte,hogy itt bizony vissza is lőnek rájuk amivel csak kel.Nincs légicsapás kérés a sarki ugató kutyára is.Ez nem az afganisztáni mákföld.
Nem tudom melyik topicban volt ma, de ettol a komatol volt a video:


Ezek turistak vagy valami Erasmus programon keresztul lehet oda jeletkezni? lyen felszerlessel nincsenek tul jo kilatasaik.

Lassan mar olyan lesz az ukran harcter mint London belvarosa. Ott is neha latsz angolt, itt is neha latsz ukrant.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 198
23 647
113
1.Remélem, nemcsak maszkirovka, aztán egyszer csak elindulnak, meglepve az oroszokat.
2.Itt egy szakember beszél…( intruder? :))
3.Hol vannak a francia kerekes harckocsik ?
4.”Nagy robbanàsveszélyes légi bomba”. Nekem tetszik!
1, Az en velemenyem, hogy elindulnak, nincs is mas lehetoseguk. Viszont, ha reszben remek is el sikereket alapjaban a helyzet nem valtozik meg, viszont rengeteg ukran katona esik el es ezt kovetoen jon a cserben hagyta oket a nyugat verzio.

2,
4DHk6n.gif
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
646
2 877
93
Ukrajna "felfújta" a Nemzetközi Légió létszámát – NYT (RT)

A New York Times szombati jelentése szerint az Ukrajna Nemzetközi Légiójába jelentkező újoncok valós száma töredéke volt a kijevi tisztviselők által hirdetett számnak. Ezenkívül a legkiemelkedőbb zsoldosok közül néhányan arra használták fel pozíciójukat, hogy hazudjanak és hasznot húzzanak a konfliktusból.

Vlagyimir Zelenszkij elnök két nappal azután, hogy tavaly februárban orosz csapatok érkeztek Ukrajnába, nemzetközi toborzást kért, hogy erősítsék a hadsereg sorait. Egy héttel később Kirill Budanov ukrán katonai hírszerzés főnöke a CNN-nek elmondta, hogy 20 000 fő jelentkezett az újonnan megalakult Nemzetközi Légióba.

A New York Times szerint azonban „valójában sokkal kevesebben jelentkeztek”. Az újság „a légiót ismerő emberekre” hivatkozva kijelentette, hogy jelenleg mintegy 1500 tag van a soraiban, és „belső dokumentumok azt mutatják, hogy a légió küszködik”.

A The Times nem részletezte, hány Nemzetközi Légiótag vesztette életét akció közben. Az orosz védelmi minisztérium tavaly márciusban azt állította, hogy „akár 180” külföldi zsoldost ölhetett meg egy Lviv melletti támaszpont elleni rakétacsapás során, egy héttel később pedig több tucatnyian vesztették életüket a fehérorosz határ közelében lévő bázison végrehajtott hasonló csapásban. A hónap végéig Moszkva azt állította, hogy 600 külföldi harcost számolt fel Ukrajnában.

Az orosz hadművelet kezdetei óta az Ukrajnában tevékenykedő zsoldoscsoportok száma nőtt, csakúgy, mint néhány zsoldosnak a profilja.

James Vasquez, egy connecticuti lakásfelújítási vállalkozó több ezer Twitter-követőt gyűjtött össze, és adományokat kért azáltal, hogy harctéri frissítéseket tett közzé Ukrajnából. Vasquez a múlt héten törölte közösségi oldalait, miután a Times felfedezte, hogy hazudott az amerikai hadseregben végzett szolgálatáról.
Vasquez online személyét egy másik amerikai önkéntes, Ripley Rawlings volt amerikai tengerészgyalogos népszerűsítésére használta fel, aki több mint 1 millió dollár adományt gyűjtött össze, hogy felszerelést vásároljon az ukrán csapatok számára. E vásárlások egy részét azonban az Egyesült Államok külügyminisztériumának megfelelő engedélye nélkül hajtották végre, míg más felszerelésszállítmányok soha nem jelentek meg Ukrajnában.
Grady Williams hasonlóképpen félrevezette az adományozókat – írta a Times. A nyugdíjas mérnök és egykori metamfetaminhasználó Williams körülbelül 16 000 dollárt gyűjtött össze Georgiában, hogy motorkerékpárokat vásároljon a Georgian Légiónak, amelynek felét saját magára költötte, mielőtt kiszorult volna a zsoldoscsoportból.
Andy Milburn Ukrajna egyik legtermékenyebb zsoldosvezére volt, és a nyugati sajtóorgánumok tavaly széles körben tudósítottak „Mozart-csoportjáról”. A csoport társalapítója most egy perben sikkasztással, szexuális zaklatással és fegyverkereskedelemmel vádolja.

A Times jelentései láthatóan viszályt váltottak ki Vasquez, Ripley, a Légió és néhány korábbi tagja között, akik mindannyian „kiélezték viszályukat”, és „egymást pénzek eltulajdonításával és személyazonosságuk valótlanságával vádolták”, miután az újság felvette velük a kapcsolatot.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
lehet meg kellene tanulni olvasni.
többen leírták: azon a jogon, hogy ők a konfliktus RÉSZTVEVŐ felei.
szóval, ha szeretett natod IS szeretne esetleg valamikor valami hasonlót ukrajna felett, akkor vegye elő, és mutassa meg, hogy vannak tökei
legyen NYÍLTAN részese a konfliktusnak, ne csak egy hátulról ugat kis kutyuska ...
szerintem.

Lehet meg kellene tanulni gondolkodni. :)
A Krim környékén Oroszország nem hozhat létre SEMMIT, mert SENKI nem ismeri el orosz területnek. :)
Nem tudtad?! Kár.
Akkor milyen légtérzárról beszélsz, nemzetközi vizeken, Ukrajna partjainál?

Ha megforditom, akkor talán megérted:
Ha a NATO megtámadja Ukrajnát, akkor hozhat felette létre légtérzárat, hisz egy konfliktus részese? Amihez semmi köze a ruszkinak, hisz az NATO -ukrán háború. Akkor SZERINTED jogosan tartanák onnan távol az oroszt?

"Ezeket is illene megválaszolni, mert az"ukrán feladja" taktika nem jött be. A NATO meg a világ GDP -jenek nagy részével a végtelenségig tudja húzni a háborút, a gyengülő fél az orosz agresszor."

Há' persze:

Kifejezetten GDP -t írtam, mert egyelőre még a pénz és anyagi eszközök egyensúlya, vagy aránya tűnik meghatározónak.
De ha már a humán erőforrás szemszögéből szeretnéd az orosz narratovát bemutatni, ám legyen.

Előtte azonban had mondjak egy példát az orosz hadviselés módjának bemutatására.
Követ lehet faragni kővel. Legalább annyi faragó anyag kell, hozzá, mint az alakítandó, de lehet.
Lehet vésővel is. A véső is kopik, de mégis így szokták.
A jó véső erős és hatékony. Viszont drágább, mint a kő...
A ruszkinak nincs vésője. Pont olyan rosszul felszerelt és kiképzett haderővel harcol, mint az ukrán. Ezért a veszteségei is hasonlóak.

A cikk szerzője oroszosan gyenge szarnak láttatja az ukránt, hisz már alig vannak, stb.
Viszont akarhány ukrán is maradt harcolni, azok akkor is előbb elfogynak, mint a 143 milliós Oroszország. Kész is a zseniális terv. :)
Csak le kell mészárolni a 700 ezer -egy millió ukrán és nyugati katonát, és kész is vannak a feladattal.
Jóóó....
De ehhez le kell mészárolni közel ennyi orosz fiatalembert is....
Hajlandó az orosz társadalom 700 ezer fiatalt feláldozni Putyin fasiszta céljaiért?
Vagy azt kell hazudni, hogy nem, az ukrán sok veszteséget szenved, az orosz meg picit. (Van véső)
Ezt meddig lehet hazudni egy társadalomnak? 300 ezerig, 500 ezerig?
Hogyan is kellene majd PICI veszteségeket hazudni, az újabb mozgósítási hullámok előtt vagy után? :)
Vagy között?
Is.
Mindig.
Ha mégis levágja az orosz nép, hogy Putyin hülyére veszi őket és azért kellenek a katonák, mert sem technikai, sem mennyiségi fölényt nem képes produkálni egy rabló háborúban, akkor is bevonulnak a húsdarálóba?

Ezt a kérdést az orosz vezetés is felteszi magának. Putyin választás lesz hamarosan, az előtt nem szabadna kiderülni annak, hogy nincs szerszám a munkához, ezért emberrel kell pótolni a minőségi, mennyiségi és vezetési hiányosságokat.

Érdemes lehet a választások közeledtével több húst tömni a darálóba?
Ha nem, akkor hogyan győz az orosz? Egy évig megy a szerencsétlenkedés tovább? Ezt a NATO nem látja? Akkor nem használná ki?
Biztos, hogy ilyen egyszerű a 140 és a 30 milliós ország háborúja?
Szerintem az USA is kikapott a kisebb Vietnámtól, Afganisztántól, a SZU is kivonult onnan vesztesen.
Pedig többen voltak. Miért nem darálták le a lakosság egy részét?
Mert nem érte volna meg.
Az orosz társadalomnak megéri Putyin négy megyéje?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 958
113

Itt a bejelentés a drámai mozgósításról​

ORIGO
2023.03.25. 21:41

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese az orosz hadsereg létszámának 1,5 millió főre való növelését szorgalmazza. A politikus szerint az orosz hadseregnek nagyobbnak kell lennie. A bejelentés tartalma kétségtelenül közelít a hagyományos értelemben vett mozgósításhoz.
Medvegyev az orosz médiának adott interjúban elmondta, hogy szerinte jelenleg Oroszországnak vegyes összetételű hadseregre van szüksége, amely egyaránt alapul a sorkatonaságon és a szerződéses állományú katonákon - írja az lenta.ru.

A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a "különleges katonai művelet" jelentős hatással volt az orosz fegyveres erők kialakításával kapcsolatos új megközelítésekre.
20191209medvegyev-dmitrij.jpg

KORÁBBAN SZERGEJ SOJGU OROSZ VÉDELMI MINISZTER AZT MONDTA, HOGY AZ OROSZ FEGYVERES ERŐKBEN A KATONÁK SZÁMÁT 1,5 MILLIÓRA KELL NÖVELNI.

Sojgu szerint 695 000 új szerződéses katona felvételét tervezik Oroszországban.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Lehet meg kellene tanulni gondolkodni. :)
A Krim környékén Oroszország nem hozhat létre SEMMIT, mert SENKI nem ismeri el orosz területnek. :)
Nem tudtad?! Kár.
Akkor milyen légtérzárról beszélsz, nemzetközi vizeken, Ukrajna partjainál?

Ha megforditom, akkor talán megérted:
Ha a NATO megtámadja Ukrajnát, akkor hozhat felette létre légtérzárat, hisz egy konfliktus részese? Amihez semmi köze a ruszkinak, hisz az NATO -ukrán háború. Akkor SZERINTED jogosan tartanák onnan távol az oroszt?
Nos nézzük!
Bárki létrehozhat légtérzárat bárki felett. A kérdés, hogy ehhez megvan-e a megfelelő ereje (katonai és politikai), illetve hogy ki az aki ezt meg szeretné szegni.
Mivel aktív háború dúl mind Ukrajna, mind a Fekete tenger felett, így azt kizárhatjuk, hogy civil szereplők ezt meg szeretnék szegni. Tehát maradnak a katonai gépek.

1. A NATO hozzon létre teljes Ukrajna felett légtérzárat (ideértve a megszállt 4 megyét is)
A NATO-nak kellene fenntartania a konfliktusban részt nem vevő félként. Erre felhatalmazása az ENSZtől nem lenne, mivel ezt mind az oroszok, mind Kína megvétózná. Tehát ha fenn szeretnék tartani, ahhoz aktív NATO misszióra lenne szükség, és csak úgy lenne lehetséges, ha a komplett NATO belépne a buliba. Maradjunk abban, hogy ezért nem annyira lelkesedne a NATO úgy 70-80%-a. De ha mégis valahogy sikerülne az USA-nak ezt elérnie, akkor is instant háború valószínűleg atomfegyver bevetésével.
Hogy ne áltassuk magunkat, ez nem egy reális forgatókönyv annál is inkább, mert ez az opció igen komolyan fel is merült egy évvel ezelőtt. És a NATO főtitkára csípőből leverte ezt az asztalról mondván:

2. Oroszország vezetne be egy - a mostaninál nagyobb - légtérzárat a Fekete-tenger északi részén.
Ezt megsérteni csak az ukránok vagy a velük együttműködő NATO gépek tudnák. Előző aktív fél a konfliktusban, szóval ez a dolga. Míg a NATO a fentebb részletezett okból - nem akar belépni aktív félként -, szintén nem akarna ebbe a zónába berepülni. Tehát a NATO inkább lemondana a real time EW-ről, minthogy lelövöldözzék a felderítő gépeit. Igen lehet ez ellen prüszkölni, de ők elszenvednék nem részes félként - a figyelmeztetés ellenére - az első veszteségeiket. És ez a nem mindegy. Egy aktív légi csetepatéban ha NATO gépek esnek le a blokádtörésért, akkor az botrány. Ha orosz gépek, akkor az oroszok legyintenek egyet. Hiszen a veszteségekre fel vannak készülve a konfliktus aktív résztvevőjeként.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
384
2 529
93
Kem
Tessék vazze, prosti politikusok, lelketlen bizniszmenek, agyhügyköves trollok, és ugató warmonger russzofób demokráciaőrök, nem esik le, hogy aktív rész vállaltok az eszkalációban? Nem lehet megérteni, hogy kéne már valamit dobni az orosznak, pl amit jogosan akar, hogy lehetőleg ne hozzun össze még egy világháborút? @mindenen kívül jöhet a röhögő fej, agyalágyult troll öcsi.
Eh én azért még várnék a megerősítésre.Egyébként 100% megvagyok győzödve hogy nem lesz 3VH.Keményen harcolnak az ukránok dehát testvérek az orosszal.De nem véletlen, hogy gyakran csak hányódó határvidék voltak. Olyanok az orosz nélkül mint egy test agy és szív nélkül.Na és most a nyugatiak adták nekik a saját romlott agyukat és szívüket.Lett is volna belölük egy olyan rettegett ország amilyen még az orosz sem volt soha.Az (is)értékés az oroszban nekem hogy egyszerre van meg az új és az ó.Korszerű technikát használnak de mégis kicsit ösemberek...Természeti népek.Valami a régi letünt világból.Egyszerűség keménység azt nyugaton már nem látni.A 2VH alatt is rettegtek már a németek a gyalogsági ásós rohamtól és a kézitusától...Na és ezt ugyancsak tudja az ukrán ..nyugati zsoldban.Akkor lehetett volna 3VH ha ez kifejlődhet.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 832
48 534
113
Nem jó világ az USA vezette jelenlegi egy pólusú világ, de az biztos, hogy az őrült Putyinok, Kimek, stb, barmok nem nyújtanak helyette alternatívát.
Ha bárki háborúzhat kedvére, akkor vége a bolygónak, előbb utóbb atomozni kezdenek, az meg nem helyi háború.
Úgy tűnik, annyira elmérgesedett a helyzet odabent, hogy képes voltál 2 egymást követő mondatban ellentmondani magadnak.

Pont az USA mutatta meg nekünk az elmúlt 30 évben, hogy a “ha bárki háborúzhat kedvére” kondíció már fennállt. Semmi újat nem mutatott most Hókuszputler, ő is csak érvényesíti az érdekeit, pont ahogy az USA tenné fordított helyzetben.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Visszatért twitterre Vasquez.
Most hagyjuk pls a propi fasságokat, mindenki fújja kívülről őket.

Viszont én már nem értem, mi volt.
Azt mondták, hogy full kamu.
Meg olyat is, hogy nem kamu, ott van, kint van csak nem az AFU-n belül.
Ellopta a dellát.
Csak egy részét lopta el.
Nem lopta el, amiket vettek, tényleg kikerültek a frontra.

Most akkor mivan?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 472
113

A Wagner-harcosok elfoglalták az egész üzemet, ahol Zelensky a PR-hez érkezett​

A PMC Wagner alosztályai teljesen átvették az irányítást az Artyomovszki Fémfeldolgozó Üzem (AZOM) műhelyei felett Artyomovszkban, ahol Vladimir Zelensky decemberben PR-re érkezett.
Az üzemet megrohamozó harcosok arról számolnak be, hogy a műhelyekben több bombaóvóhely is található, amelyekben meg lehetett várni a tüzérségi lövedékeket és a légicsapásokat, de az ukrán fegyveresek számára teljesen váratlannak bizonyult az oroszok megjelenése.
„Megpróbáltunk utat találni a bolthoz, aztán megtaláltam ezt az átjárót. Észrevétlenül léptünk be, az ukrán lövész „elhagyott” minket. Hallottam, hogy az ellenség egy csoportja beszél a fal mögött, megparancsoltam a harcosoknak, hogy közeledjenek felém, és beszálltunk a csatába.
Vusnik egy csoportja támadásra számított a túloldalról, ahol a srácaim korábban megpróbáltak bejutni a műhelybe” – mondta a Wagner rohamosztag parancsnoka a RIA Novostinak.
A ragyogó hadművelet eredménye egy ukrán fegyveres fogságba esett, és többen meghaltak, köztük tisztek is.
Az ipari vállalkozás területe ellenőrzésünk alatt áll.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679808476

Az IMF az eurózóna adósságának összevonását javasolja

Az euróövezeti országok államadóssága még tavaly nyáron elérte a GDP 100%-át, annak ellenére, hogy 60% alatt kellett tartani. Mivel számos ország túl sok hitelt vett fel, a kamatfizetések magasak, és károsak a gazdaságra. Ezért azt javasolják, hogy adják át azoknak, akik nem tartoznak ennyivel.

Az USA felrobbantott egy gázvezetéket, amely gazdasági növekedést biztosított Németországnak. Most pedig egy Amerika-barát pénzintézet próbálja megfosztani a németeket a többi megtakarításaiktól.
Egyetértek, Scholz, mi lehet a baj?


Kína továbbra is aktívan értékesíti az amerikai kötvényeket. Mennyiségük a 2008-as válság óta a legalacsonyabb szintre esett vissza.