[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
A korrupt oligarchák és hivatalnokok vezette orosz hadiipari vállalatok nem feltétlen reagálnak realitásokra és a hadsereg megrendelései sincsenek összhangban reális igényekkel. Ez az eszköz, a TOS egy rendszer része volt anno. Zászlóaljtüzérség volt lényegében, mint a 120-as aknavető. Közvetlen tűztámogatást adott a gyalogságnak, a századtüzérség részeként használt RPO brutál verziójaként. Most random, de teljesen egyedi kivitelű és csekély képességű, erősen specifikus sorozarvető platformot adnak el az ürügyén a haderőnek, de miért?

Tornado-S_MLRS.jpg


Ez a Tornado moduláris rakéta sorozatvető. Feltetted már a kérdést miért nem integrálják ide a növelt hatótávú rakétát? Csak nem egy fölösleges rendszert akarnak a seregre rásózni egy már leboltolt korrupciós ügy részeként, mert még mindig megtehetik?
A Tornádó, ahogy a többi rakétasorozatvető is, a tüzérséghez tartozik miközben a TOS-1 már hadrendileg sem.
A TOS feladata a lövészalegységek közeli tűztámogatása, a lövészek által felderített ellenséges erődítések felszámolása. Ebben a feladatkörben pedig létfontosságú az hogy bármely terepen képes legyen követni azok mozgását, ami kerekes járművekkel NEM megoldható. A másik dolog ezzel kapcsolatban hogy a Tornádó inkább a HIMARS megfelelőjének tekinthető, tehát az esetek nagy többségében irányított rakéták indítására használják ezért elég rá a 12 cső és ezért nem kell láncos alvázra tenni. TOS rakétákkal használva viszont ez maximum 2 tűzcsapást jelentene, nem véletlen az hogy a kerekes TOS-2 is 18 rakétát visz. Egyébként nyilván nem okozna gondot egy univerzális indító fejlesztése, de az valószínűleg igencsak megdrágítaná az indítójárműveket, ami a TOS szerepkörében használva eléggé ki lenne téve az ellenség válaszcsapásainak és továbbra is láncos alvázra kellene építeni.
@Juvi ezt gondold át még egyszer...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
"Azaz valójában azt próbálják megismételni, amit a Bahmut-hadműveletben sikeresek voltak: az utak körülkerítését és elvágását" - mondta Dikiy.
Ugyanakkor kételkedik abban, hogy az oroszok erőiket Bahmutból Avdejevkába helyezik át, mivel Bahmut sokkal közelebb van a bekerítéshez.



#szankciókmüködnek


MRAP BAP'd


ukránok szitkozódnak, valószínűleg már halottak, mivel ma reggeli videóban Prigozsin alig 500m-re sétált a helyszíntől


tüzérség lemészárolja az ukránokat feat. erdősáv & szörnyű zene
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 327
55 752
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 832
48 534
113
...lazán odaballag a romhalmazhoz, miközben nehézgéppuskával fedezik, és bedob egy gránátot :hadonaszos:

2x derékhonvédőukránhazaficsaládapa BÁTRAN feltartóztat egy anyukát a kisgyerekével, majd utána a levegőbe lövöldözve kommunikál... valamit:
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
646
2 877
93
Ukrán tisztviselő szerint az újabb generációs orosz repülőgépek növelik a „dominanciát” a harci övezetben

Ukrán tisztviselők szerint Oroszország az elöregedett repülőgépeket frissített Szu-35-ösökre cserélte.

Ez potenciálisan aggasztó váltás az Egyesült Államok és szövetségesei számára, mert Oroszország képtelensége a teljes légi fölény elérésére a háború során kulcsfontosságú volt az ukrán sikerekhez a harctéren.

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Egy Krab önjáró löveg és egy Bergepanzer megsemmisitése Krasznopol irányitott lőszerrel
Lancet vs M109
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
E szerint 70-90e halott orosz és 130-140e halott ukrán katona. Ha igaz hogy van még háromszor ennyi sebesült akkor Ukrajna hamarosan békét kér.


Harkov környékét, Kerszont visszavették, ez motiválja őket.
A NATO meg kegyetlenül porciózza a támogatást, hogy az orosz veszteségek minél magasabbak legyenek. Tök lényegtelen, hol fognak megmerevedni a frontok. Csak minél tovább tartson ez a "darálás'. Minél nagyobb gazdasági veszteségekkel.
Ami persze csak az USA-nak jó.
Nekünk rossz. De Európa a saját butasága miatt került ilyen kiszolgáltatott helyzetbe a két vetélkedő katonai hatalom között. Az egyiktől biztonságilag, a másiktól gazdaságilag függött.
Putyin megoldotta.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Jó, ki lehet nyalni!
"Arról nem tett említést, hogy az Egyesült Államok több európai országban állomásoztat ilyen fegyverzetet."
Jah... közeledik a NATO és a kihelyezett fegyverek miatti fenyegetés ellen védekezésül: denácifikáció!
Tistza sor.
Persze a NATO közeledik, mert a Nagyoroszokkal minden határos ország igyekszik elkerülni Moldávia, Grúzia, Ukrajna sorsát.
Bemenekülnek az országok a NATO-ba, mert a Nagyorosz így tud viselkedni, ahogy mutatja.