[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
The UK had communicated to Russia back in December 2022 that it would supply Ukraine with new capabilities
if the targeting of civilians continued...
Fv2Ffz_WAAA8mX3


Mindeközben
Nem tudom, hogy mire célzol. Talán arra, hogy az orosz képes gyátani, a két bemutatott fegyvernek megfelelő, és azokat magába foglaló spektrumon mindenféle eszközt? Erre mondjuk a világon tényleg nem sok ország képes. Az ukránok meg már szerintem egy bádog vödröt se nagyon tudnak előállítani saját erőből.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 234
113
Lehet hogy el kellene kezdeni háborúzni...

A Kreml elismerte: nagyon nehéz helyzetben vannak

„Nagyon nehéz” helyzetben vannak Ukrajnában az orosz csapatok, bár az utóbbi egy évben elértek néhány katonai célt – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a CNN szerint.

Peszkov egy bosznai szerb csatornának adott interjút, és azt mondta: Oroszország azért halad előre lassan Ukrajnában, mert „egy különleges hadműveletet hajt végre, nem háborút vív”.

Elismerte, hogy az ukránok még mindig Bahmutot védik, de azt is hozzáfűzte, hogy szerinte nagyon nagy erőket összpontosítottak oda, és állandóan erősítéseket küldenek a városhoz. MIndeközben a Nyugatot vádolta meg a háború kiprovokálásával, és azt mondta: Oroszország „túl erős állam ahhoz”, hogy feladja a pozíciót, valamint addig nem fognak kommunikálni a nyugati médiával, amíg „nem érdekli őket az igazság”.
Mi az a dolog ami miatt ez nem nevezhető háborúnak? Miben lenne más egy háború?
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 761
14 757
113
Ugyan onnan mint a HARM-okat!

És lett-e tömeges bevetésük a HARM-oknak a MiG-29-esekről ? Lettek-e nagyszámú SEAD / DEAD / EW ellenoffenzívák ?

Ez már a Kercsi-hídat is elérheti

Mi értelme, mi jelentősége lenne a Kercsi-híd bombázásának ?

Az orosz katonák Kremminánál, Bahmutnál, Vuhledarnál, Tokmaknál, Energodárnál és Nova Kahovkánál vannak, ezek mindegyikéhez szárazföldön szállítják az utánpótlást. Továbbá a Krím és Oroszország között is megteremtették a szárazföldi kapcsolatot, nincsenek rászorulva az amúgy is működésképtelen és nagyjavítás alatt álló Kercsi-hídra.

A Kercsi-híd az státusszimbólum az oroszoknak, a további rongálásuk, esetleges összeomlasztásuk az garantáltan felbőszítené őket ...
 
W

Wilson

Guest
Szerény véleményem szerint:

1. Nem hiszem, hogy lesz ukri ellentámadás.
2. Nem gondolom, hogy az ukrik képesek bármilyen jelentős támadást kezdeményezni az oroszok ellen.
3. Nem feltétlenül a koordináció lesz az ukriak erőssége az esetleges ellentámadás során, viszont gyengeségként számolnunk kell vele.
4. Nem hiszem, hogy jelentős hatást gyakorolna az oroszokra az ukri ellentámadás, még ha bekövetkezne is.
5. Amennyire a terület ismerem, délen megerősített orosz védelem fojtana el csírájában bármilyen ellentámadást.
6. Bármilyen jelentősebb ukri ellentámadás katasztrofális következményekkel járna a maradék hadseregükre. Pont ezért lehetséges tehát, hogy az oroszok megpróbálnak nekik gyengének tűnő pontokat felkínálni, de addig is megfelelő az oroszoknak Bahmutban darálni az ukrikat, és mindenféle dezinfóval fűteni az ukri reményeket a végső bahmuti sikerre.
7. Nem gondolom, hogy az ukri ellentámadás számottevő hatást gyakorolna az esetleges béketárgyalásokra, de minden nappal egyre rosszabb az alkupozíciójuk. Oda jutottunk, hogy már a nyugat is pedzegeti hogy ukrajnának területeket kellene feladnia. Minthogy nem maradt ukrajnában akaratnyilvánításra képes népesség, az állam megsemmisülése folytatódik a nemzetvesztő junta asszisztálásával, a globális fegyveripar nagya örömére.
8. Az ukrik semmiféle ellentámadásra nincsenek felkészülve, annyit tudnak tenni, hogy a maradék élőerőt tolják az ágyútűzbe, meg sporadikus dróncsapásokkal keltik azt a látszatot, hogy még van esély.
9. Tehát nem látok semekkora esélyt az ukrik sikerére. Most már az egyetlen esélyük de hamar az lenne, ha lemondanának a már de jure Oroszorszaghoz csatolt területekről, és választanának egy moszkvával nem ellenséges kormányt. Ez esetben 30 év alatt visszamászhatnak egy moldáv szintre de ez a max. Ehelyett az elnyúló háború folytatásával most már nem csak az államiságuk a tét hanem konkrétan a nemzetté válás kezd hiú remény lenni.
A véleményedet tiszteletben tartva én úgy gondolom, hogy nagy valószínűséggel lesz ukri ellentámadás/ellentámadások , hogy aztán mennyire lesz sikeres és, hogy mennyivel fog javulni az ukrik pozíciója egy (sikeres) ellentámadás következtében erre majd az idő fog választ adni.
Vagyis kvázi csak takarítottak. Az ellenség krémjét szétverték a levegőből, egy vak, megtépázott ellenséget henteltek le. Nagy kaland, abból konzekvenciát vonni arra jó, hogy megalkossa a "mindenható XX nyugati fegyver" fanclubot (értsd nem a paramétereken alapuló képességanalízist)...
Ebben nagy vonalakban egyetértek veled amúgy sem vagyok híve, annak , hogy egy harceszközt értékét az autóskártya módszerrel állapítsuk meg. Az kétségtelen, hogy a nyugati doktrina és különösen az amerikai arra épül, hogy a légierő az elsődleges csapásmérő eszköz amelynek a célja az ellenséges légierő és légvédelem megtörése és azt követően a légierő legyalulja az ellenséges haderőt és annak hátországát majd ezt követően lép szintre a szárazföldi haderő , hogy a légierő aktív támogatásával befejezze a hadműveletet.
Azért ez is bonyolultabb. Mert létezik a légifölény, meg a letiltott légtér. És ebben van a csapdája az egész helyzetnek.
A nyugati haderők mindig is a légierőre építettek légvédelem terén (mert egyben offenzív képesség is), míg az USSR a GBAD légvédelemre. Namármost Ukrajna offenzív szerepet kapott, amihez már lengették is be korábban a több száz darabos 4.th gen flottát - de az orosz idejekorán nekik ment a durván 2026-os céldátum előtt (akkor mentek volna átfegyverzés után a Donbassba/Krímbe).

Szóval most nincs légierő - légvédelem meg ugye a doktrína miatt közel sem az a brutális rendszer, ami az orosznál megvan. Vagyis nem lehet sem légierős védelmet adni (okkal nevezték meg az oroszok vörös vonalnak), sem GBAD csapatvédelmet, mert az meg alig van. Szóval totál szar helyzetben vannak e téren, kínjukban drónoznak meg összegereblyézték az összes létező ex-szovjet harci gépet a bolygóról.
A RuAF meg köszöni szépen jól van (légi harcban egy gépet sem vesztettek, légvédelemtől is főleg öreg szarokat), éppen zárkóznak fel precíziós csapásmérés terén és tovább darálják a légvédelmet. Az ukránokon keresztül a nyugatiak ugyanis nem tudnak sem légifölényt kialakítani (nincs 4.th gen harci gép kultúra, nincs mit megtámogatni), és egyre kevésbé a légteret letiltani (légvédelem amortizálódik le), a csapatvédelem pedig így gyakorlatilag megoldatlan (S-300 előre tolása nagyon nem jött be, az Humvee Avenger meg kb. halottak a csók).

Hogy az ukránok a légitámogatás minden létező formáját nélkülözni kénytelen majd az orosz légierő és GBAD miatt, az már csak hab a tortán, mindent a szárazföldi csapatoknak kell megoldani. Mert ami Szu-24/25 meg heli ki van nagyritkán rendelve, azok rendszerint egyirányú utazásra indulnak...
Azért nem csak ősrégi szarokat vesztett az orosz légierő hanem lőttek le az ukrik Szu-34-t Szu-35-t is.

Az kétségtelen, hogy most az ukriknak nehezebb dolga van mint tavaly ősszel Harkovnál ahol földi légvédelmi rakéta rendszerekkel voltak képesek hatékony légvédelmi ernyőt biztosítani az áttörést végző ukri gépesített dandároknak , most egyrészt készülnek az oroszok az ukri ellentámadásra másrészt az orosz légierő is a hatékonyabb működés jeleit mutatja, az nem kérdés, hogy gyakorlatilag az ukri ellentámadás sikere múlik attól , hogy hatékony légvédelmet biztosítsanak az ellentámadást végrehajtó ukri haderőnek és ezzel nem vitás, hogy teljes mértékben tisztában van az ukri hadvezetés is kíváncsian várom, hogy tudják majd megoldani ezt a kritikus feladatot.

Hozzáteszem a nyugati légvédelmi harceszközök mellett még mindig kapnak exszovjet légvédelmi rakétarendszereket legutóbb épp a csehek jelentették be, hogy két KUB üteget adnak át az ukriknak.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 636
45 086
113

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 028
14 916
113
Nem tudom honnan szedik. Érdekes lenne. Onnantól bevethető a több százezres orosz sorkatonaság. Halálos ítélet a hoholoknak. Na meg lenne e annyi frontról lenyúlt technika e hogy ne hiányozzon. Repülés? Sztem nagy hülyeség. Bár nyalván nem a te hibád.
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: vontod and Chima3ra
K

kamm

Guest

Haaat... nem véletlenül nem adunk innen hosszabb hatótávolságút a HIMRShoz sem, ezzel csak olajat öntenek a britek a tűzre. Mondjuk értheto, náluk konkrétan radioaktív anyagokkal gyilkolasztak a ruszkik, meg biológiai fegyvereket vetettek be, a britek mocskosul utalhatjak őket.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 537
113
Mert tökegyedül Ukrajna Oroszország ellen 1v1 annyit bírt volna. Vakon az USA IRS nélkül, esélyük sem lett volna.
Jah.. csak azt nem értem, hogy erről miért nem tudtak a nyilatkozó szagértők? Vagy inkább a F.O.S média kihasználta a lehetőséget, hogy az embereket lehet kezdeni rémiszteni és első útjára körbeküldeni az áldozó perselyt.

Nem tudtak arról, hogy Amerika Kapitányunk tökig páncélban, szintén páncélos csataménjén ülve, Ukrajnát, mint egy szteroidokkal felpumpált Harci Rozsomákot, ukrán módra szigszalaggal felbandázsolva a dárdája végére, már alig várja, hogy a ProxiSzerszámot tökig a Medvebarlangba tolhassa?
A dárda belsejében futnak a max pár éves életben maradáshoz szükséges fegyver, lőszer, pénz infúziós valamit az egyirányú kommunikációs vezetékek. Ennek kiépítése 8 éven keresztül folyamatosan történt a 2014-es hivatalos hatalomátvétel után.

Tehát amikor Rozsomákunk kinyitja a z egész világon hallható, behangszórozott száját, abból a Nagy Fehér Főnökünk, az Amerika Kapitány (illetve a F.O.S média) hangját hallhatjuk eltorzítva. Neki saját mondanivalója a gégéjébe ültetett hangszóró miatt nem is lehet, örül hogy egyáltalán levegőt kap..
Tehát ennek megfelelően fogadjuk a " független és szuverén Ukrajna " minden kinyilatkoztatását.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Az UNHCR 2023. május 9-én 8 207 977 Ukrajnából érkező menekültet tart nyilván Európában.
Ez az ukrán lakosság körülbelül 20%-át teszi ki (az Eurostat becslése szerint 2021-re).


Az oroszoknál ír még 2,87 milliót.
Ehhez hozzájön még -Krím (~1,9 millió) és a visszafoglalt területek lakossága... Hányan maradhattak ezek?

+a milliók akik 2014 óta elmenekültek.
Csak nálunk vmi 150.000 ukrán állampolgár volt mikor indult a balhé.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 658
48 463
113
Bahmutnál nem állnak jól a dolgok:

A helyzet Bakhmut szélén
▪️Az Orosz Fegyveres Erők 4. Motorizált Lövészdandárának egységei elhagyták az Ivanovskoye északnyugati területét, legfeljebb 3,5 km-es területtel.
▪️A 4. gépesített lövészdandár és a 374. gépes lövészdandár egységei is elhagyták állásaikat az Ukrán Fegyveres Erők Klescsejevkától északnyugatra fekvő fellegváránál, amelyeket gyorsan elfoglaltak a Wagner PMC erői.
▪️Ezenkívül az ellenség kísérletet tett Bogdanovka keleti részének áttörésére.
A világos szín az elveszett a területeket jelöli (a hadosztályok elvesztették), és Bogdanovka közelében az AFU áttörést írt⚡️⚡️⚡️

Szóval Prigozsin nem ok nélkül "hisztizett". Én nem értek már semmit. Hátha ti igen!

Prigozhin: Az ukrán fegyveres erők ellentámadása már folyamatban van (AUDIO)​

...
„Az ukrán fegyveres erők számára fontos az Artyomov-irány áttörése, a következő irányok az Orosz Föderáció területére belépő Brjanszki és Belgorodi régiók, valamint Zaporozsje lesz, amely után a tervek szerint az északi és a déli irány” – tette hozzá a Wagner PMC vezetője
Источник: https://rusvesna.su/news/1683813054
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 844
113
"Megerősítést nyertek azok az információk, amelyek szerint egy 65 ezer fős AFU erővel tervezik a határ menti régiók elleni csapást.

Zelenszkij hazudhat az ellentámadás elhalasztásáról.
A nácik megvitatják, a NATO által kidolgozott tervet Belgorod és Brjanszk elfoglalására a régiókkal. A 65 000 harcos, akiket az EU-ban, Kanadában és az Egyesült Királyságban képeztek ki, hogy olyan modern felszereléssel operáljanak, amire Oroszországban sincs példa, készen állnak az áttörésre.

A forrás azt is állítja, hogy ezzel egy időben az AFU Zaporozsje elleni támadást tervez, valamint brit nagy hatótávolságú rakétákkal támadják Voronyezs, Rjazan, Brjanszk, Belgorod, Rosztov, Lipcsec és Taganrog repülőtereit."


:D

Az oroszok megint nem látnak éjjel?

Mindeközben:
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 193
93

Haaat... nem véletlenül nem adunk innen hosszabb hatótávolságút a HIMRShoz sem, ezzel csak olajat öntenek a britek a tűzre. Mondjuk értheto, náluk konkrétan radioaktív anyagokkal gyilkolasztak a ruszkik, meg biológiai fegyvereket vetettek be, a britek mocskosul utalhatjak őket.
Természetesen egészen addig a britek angyalok voltak, sose avatkoztak bele senki belügyébe.
Ha ilyen pipák, itt a lehetőség, fel kell rakni a stormshadow-t a typhoonra és nincs integrációs kérdés, aztán úgy tenni mintha lenne tökük és megtámadni vele az oroszt. Helyette odaadják a szerencsétleneknek, akik meg lehet a kercsi hidat lövik vele mert irigyek arra hogy más létrehozott valamit amíg ők még mindig a szu infrastruktúráján élnek. A britek meg bebújnak a NATO mögé - megint.

Felettébb érdekes hogy az USa nem adja ezt a kategóriát az ukránoknak. Ez kétféle verziót jelenthet: vagy a Biden kormányzat kompetensebb (ez azért durva, Biden mint kompetensebb...), vagy a piszkos munkát a hülyegyerekével végezteti el. Hát, egyik sem hízelgő a britekre nézve.
 
Last edited by a moderator:

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
A HARM kb 350kg a Storm Shadow 1300… a Szu-24 belső tartón viheti, de abból mennyi repül még? 29-esnek nem tudom hány olyan függesztőpontja van ami elbírja. Erre irányult a kérdés.
29-ess egyedül talán a törzs alatti függesztőn póttartály helyén bírja el.Viszont mivel az "nedves" felfüggesztő komolyabb átalakítást igényel rakéta indításához.Su 27 ha van még üzemképes hiába nagy teherbírású annak is csak 500 kg-ig méretezték a felfüggesztőit.Storm shadow hatótávolsága nem 300 km.Export verzió 250 km-re van korlátozva de ha saját készletből adnak 560 km.Repülési profilja hasonló mint az amerikai tomahawk,orosz kalibr cirkáló rakétaknak.Viszont ezekkel ellentétben stealth kialakítású ami nagyban megnehezíti az ellene való védekezést.Propaganda fotó biztos lesz róla Ukrán gépen.Viszont ettől még én kinézem a brittekből hogy saját gépről indítják Ukrajnába berepülve radarhorizont alatt.Mivel egyenlőre nem ellenőrzik az Oroszok az Ukrán légteret simán letagadhatják.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 080
38 475
113
A HARM kb 350kg a Storm Shadow 1300… a Szu-24 belső tartón viheti, de abból mennyi repül még? 29-esnek nem tudom hány olyan függesztőpontja van ami elbírja. Erre irányult a kérdés.
A MiG-29 a hasa alatti felfüggesztőn elbír kb. 1500 kilót.
És lett-e tömeges bevetésük a HARM-oknak a MiG-29-esekről ? Lettek-e nagyszámú SEAD / DEAD / EW ellenoffenzívák ?
Hogy mi a tömeges az relatív. Sokat bevetettek, tényszerű ismereteid se nekem se neked nincsenek ezek eredményességéről.
Lényeg hogy tudnak az ukránok nyugati fegyvereket beveti a gépeikről, ha az nem igényel komolyabb adat kapcsolatot és célinformációt.

Mi értelme, mi jelentősége lenne a Kercsi-híd bombázásának ?
A Krímet és a kerszon megyei (oblasti) csapatokat negy részt abból az irányból látják el. Az azovi ellátási útvonal teljesen belőhető HIMARS-sal, a Tokmakon átmenő és egyben a térség egyetlen vasútja még hagyományos tüzérséggel is tűz alatt tartható - nem is igazán használják. Logisztikailag nagyon is fontos a kercsi híd.

Az orosz katonák Kremminánál, Bahmutnál, Vuhledarnál, Tokmaknál, Energodárnál és Nova Kahovkánál vannak, ezek mindegyikéhez szárazföldön szállítják az utánpótlást. Továbbá a Krím és Oroszország között is megteremtették a szárazföldi kapcsolatot, nincsenek rászorulva az amúgy is működésképtelen és nagyjavítás alatt álló Kercsi-hídra.
Ez részben igaz: az egyetlen nem tűz alá vehető ellátási útvonal a Krímen át vezet. Mariupolt is támadták már az ukránok különféle fegyverekkel, szóval a pertmenti sáv sem biztornságos útvonal, továbbá közúti logisztika sokkal bonyolutabb és lassabb mint a vasút.

A Kercsi-híd az státusszimbólum az oroszoknak, a további rongálásuk, esetleges összeomlasztásuk az garantáltan felbőszítené őket ...
És ha "felbőszítik őket" akkor mi f.sz van?!? :D
SEMMI! A ruszkik egy csomó vörös vonalat húztak már, aminek átlépes után sem voltozott szinte semmi: tolták tovább a háborújukat hagyományos eszközökkel.
Ősszel már felrobbantották egyszer a hídat, akkor sem történt semmi extra! Így is minden hagyományos fegyverüket bevetik minimális eredményeket érve csak el a fronton.

Nukleáris vagy más tömegpusztító fegyvert be vetni meg nem mernek, mert az nem csak az USA-nak, de a két még meg maradt komolyabb szövetségesüknek: Kínának és Indiának is "vörös vonal" - ezt előre jelezték is egy értelműen. Teljesen biztos, hogy egy nukleáris támadás nem marad válasz nélkül a nagyhatalmak részéről. Ezt még Putyin is tudja, szóval a szájkaratén kívül nem is tesz semmit ez ügyben.

Biztos lehetsz benne hogy az ukránok tovább fogják támadni a kercsi hídat, ameddig le nem omlik. Lehet, hogy 100 támadási kísérlet kell hozzá, lehet hogy 1000, de pont leszarják, hogy Putyin "felbőszül-e" vagy sem! :p
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 198
23 645
113

Ha az oroszoknak lenne humoruk, akkor ezutan inditvanyoznak, hogy a franszia nemzetgyules tagjait vegyek fel a terrorizmust tamogato szemelyek koze minimum, de az sem lenne rossz ha egyenesen terrorszervezetnek nyilvanitanak. :D
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 028
14 916
113
A MiG-29 a hasa alatti felfüggesztőn elbír kb. 1500 kilót.

Hogy mi a tömeges az relatív. Sokat bevetettek, tényszerű ismereteid se nekem se neked nincsenek ezek eredményességéről.
Lényeg hogy tudnak az ukránok nyugati fegyvereket beveti a gépeikről, ha az nem igényel komolyabb adat kapcsolatot és célinformációt.


A Krímet és a kerszon megyei (oblasti) csapatokat negy részt abból az irányból látják el. Az azovi ellátási útvonal teljesen belőhető HIMARS-sal, a Tokmakon átmenő és egyben a térség egyetlen vasútja még hagyományos tüzérséggel is tűz alatt tartható - nem is igazán használják. Logisztikailag nagyon is fontos a kercsi híd.


Ez részben igaz: az egyetlen nem tűz alá vehető ellátási útvonal a Krímen át vezet. Mariupolt is támadták már az ukránok különféle fegyverekkel, szóval a pertmenti sáv sem biztornságos útvonal, továbbá közúti logisztika sokkal bonyolutabb és lassabb mint a vasút.


És ha "felbőszítik őket" akkor mi f.sz van?!? :D
SEMMI! A ruszkik egy csomó vörös vonalat húztak már, aminek átlépes után sem voltozott szinte semmi: tolták tovább a háborújukat hagyományos eszközökkel.
Ősszel már felrobbantották egyszer a hídat, akkor sem történt semmi extra! Így is minden hagyományos fegyverüket bevetik minimális eredményeket érve csak el a fronton.

Nukleáris vagy más tömegpusztító fegyvert be vetni meg nem mernek, mert az nem csak az USA-nak, de a két még meg maradt komolyabb szövetségesüknek: Kínának és Indiának is "vörös vonal" - ezt előre jelezték is egy értelműen. Teljesen biztos, hogy egy nukleáris támadás nem marad válasz nélkül a nagyhatalmak részéről. Ezt még Putyin is tudja, szóval a szájkaratén kívül nem is tesz semmit ez ügyben.

Biztos lehetsz benne hogy az ukránok tovább fogják támadni a kercsi hídat, ameddig le nem omlik. Lehet, hogy 100 támadási kísérlet kell hozzá, lehet hogy 1000, de pont leszarják, hogy Putyin "felbőszül-e" vagy sem! :p
.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 761
14 757
113
tényszerű ismereteid se nekem se neked nincsenek ezek eredményességéről.

Sejthettem volna, hogy ilyen "választ" fogsz leírni. Csak mi értelme ennek ?

Amikor neked nincsenek semmilyen, tényekkel alátámasztható ismereteid, bizonyítékaid a HARM tömeges alkalmazásra, akkor mégis mi alapján jelented ki, hogy sokat vetettek be ?

Ez így nem más, mint vágyvezérelt álmodozás, a Kijev Szelleme szintet verdesve.

Továbbá az ukrán, ősöreg, vagy export - hadisegélyes MiG-29-es Fulcrum mennyire lenne életképes a járőröző Szu-27-es Flankerek, és az eget figyelő Sz-300-asok, SA-11-esek, és társai ellen ? Több száz kilométert repülve ?


A Krímet és a kerszon megyei (oblasti) csapatokat negy részt abból az irányból látják el. Az azovi ellátási útvonal teljesen belőhető HIMARS-sal, a Tokmakon átmenő és egyben a térség egyetlen vasútja még hagyományos tüzérséggel is tűz alatt tartható - nem is igazán használják. Logisztikailag nagyon is fontos a kercsi híd.

Khmmm ... Herszon, nem kerszon. Херсон / Херсо́н. Vagy Szu-24-es, nem SU-24. Hadilábon tetszik állni az orosz és ukrán nevek és típusjelzések leírásával ?

A HIMARS jó fegyver, de annak a lelkét a valósidejű célfelderítés adja, amit az UAV-k, a drónok, a JSTARS, és a műholdak adják. Ez egy korlátozott, sőt nagyon elővigyázatos háború, a fronton levő sorkatonára és lőszerraktára nem kötnek védőernyőt, de amint az ukránok támadnak orosz területeket, mint a Krímet, akkor ezeket legitim katonai célpontoknak fogják nyilvánítani.

Orosz terület az, ami 100 %-ban orosz ellenőrzésű, irányítható, és eltelt 2 - 5 év a megszerzése óta. Ez a Krímre igaz, mert a többi négy oblasztynál még mindig vannak harcok.

Amint egy NATO légtérellenőrző és felderítő repülőgép céladatokat ad az ukránoknak, ennek köszönhetően az ukránok rakétacsapásokat vezetnek, krími célpontokra, sok áldozattal, nem fog számítani a repülőn levő jelzés, elfogóvadászokat küldenek rájuk, R-37-es légiharc rakétákkal.

Ez részben igaz: az egyetlen nem tűz alá vehető ellátási útvonal a Krímen át vezet. Mariupolt is támadták már az ukránok különféle fegyverekkel, szóval a pertmenti sáv sem biztornságos útvonal, továbbá közúti logisztika sokkal bonyolutabb és lassabb mint a vasút.

A HIMARS-hoz végtelen lőszer cheat kód van ?

És ha "felbőszítik őket" akkor mi f.sz van?!? :D

Miért is kellett ez a káromkodás, mit akartál vele nyomatékosítani ?

A ruszkik egy csomó vörös vonalat húztak már, aminek átlépes után

Pont ez az, hogy a Nyugat nem lépte át a négy vörös vonalat:

- Harckocsik adása: 14 + 14 + 4 + 8 + 4 példányok adogatása az ajándéknak sok, azonban hadisegélynek kevés, ráadásként teljesen elavultakat adományoznak, megkötésekkel: olyan frontszakaszokon vethetik be, ahol nem fenyeget összeomlás veszélye, sőt biztosítani kell az evakuációt a működésképtelenné vált harckocsinak, ukrán gyalogosokat, és külföldi tanácsadókat / önkénteseket alárendelve.

- Vadászrepülők adása: ez abszolút nem történt meg.

- Harcászati rakéták és robotrepülők adása: ez sem történt meg.

- a Krím támadása: ez sem történt meg.


Ősszel már felrobbantották egyszer a hídat

Pontosabban csak megrongálták a híd egy szakaszát, de nem sikerült összeomlasztani.


Biztos lehetsz benne hogy az ukránok tovább fogják támadni a kercsi hídat, ameddig le nem omlik. Lehet, hogy 100 támadási kísérlet kell hozzá, lehet hogy 1000, de pont leszarják, hogy Putyin "felbőszül-e" vagy sem! :p

Huzogassák a medve bajszát, sőt bökdössék a fenekét, akkor majd kapnak Iszkander és Kalibr esőt.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 658
48 463
113
Heves csatákról számolnak be Bakhmut irányában. Olyan a csatazaj, hogy megremeg a föld. Jelenleg minden fegyver működik!

A kijevi rezsim megkezdte egy hadművelet végrehajtását, hogy bekerítsék erőinket Artyomovszk irányában. A PMC "Wagner" vezetője többször is beszélt ezekről a tervekről. Már írtam, hogy az ellenség a szárnyakon tervez csapást, hogy elérje az Artemovszkban és a környéken található erőink hátát. Sasha Simonov ma bejelentette az ukrán fegyveres erők áttörését Berhovka és Yagodnoe irányába. Csapataink visszavonultak pozícióikból. Újabb csapás Kleshcheevka környékén, és szintén helyi sikerrel.
És ez még nem minden. Soledar térségében az ellenség több, páncéloscsoportok által támogatott egységgel tudott áttörést megszervezni, amelyek mindegyikében 2-3 harckocsi volt. Most az ukrán fegyveres erők fegyveresei próbálják megvetni a lábukat pozícióikban. A helyzet nehéz.
Úgy tűnik, hogy a következő 24 órában a kijevi rezsim fokozni fogja erőfeszítéseit délen. Orekhov térségében csapataink csatákkal való megkötése érdekében, Gulyai Polya térségében az első védelmi vonal áttörése érdekében.
Feltételezzük, hogy az ellenséges ellentámadás megkezdődött.