[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 954
56 984
113
Az osztrák Markus Reisnernek elkaphatták a tökét, mert utolsó idöben tartózkodik az ukrajnára nézve negativ észrevètelektöl. A jelenlegi helyzetröl azt mondta, hogy "kellemetlen meglepetès"az ukránok számára, hogy az oroszok mobil antitank csoportokat alkalmaznak, akik buggyn gyorsan mozognak. Egy szó nincs ukrân veszteségekröl. Az ukrânokat meglepte az oroszok elszántsâga, mondta.Szerinte szerinte sz ukránok Bachmutnál 1,4 km-t haladtak elöre.Az angolok szerint az ukrânok pár helyen áttörtk az oroszok elsö védvonalát és az oroszok vedztesgeket szenvedtek a saját aknamezökön való visszvonulás folyamán.
Állitólag ukrán rakétacsapás èrte az orosz parancsnokságot Heitsvheskben, amit Putyin mèg âprilisban meglátogatott. Irja Kronen Zeitung.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 891
35 366
113
Az osztrák Markus Reisnernek elkaphatták a tökét, mert utolsó idöben tartózkodik az ukrajnára nézve negativ észrevètelektöl. A jelenlegi helyzetröl azt mondta, hogy "kellemetlen meglepetès"az ukránok számára, hogy az oroszok mobil antitank csoportokat alkalmaznak, akik buggyn gyorsan mozognak. Egy szó nincs ukrân veszteségekröl. Az ukrânokat meglepte az oroszok elszántsâga, mondta.Szerinte szerinte sz ukránok Bachmutnál 1,4 km-t haladtak elöre.Az angolok szerint az ukrânok pár helyen áttörtk az oroszok elsö védvonalát és az oroszok vedztesgeket szenvedtek a saját aknamezökön való visszvonulás folyamán.
Állitólag ukrán rakétacsapás èrte az orosz parancsnokságot Heitsvheskben, amit Putyin mèg âprilisban meglátogatott. Irja Kronen Zeitung.
Igen meglepő nyugaton a dedikált páncéltörő alegységek jelenléte... (ami ugye mint itt többen álították tök felesleges szervezet hazánkba mert nem NATO kompatibilis...)
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 182
38 707
113
Igen, de ne felejtsd el, hogy én egy orosz-párti vagyok és pusztán érzelmi megfontolásból nem baszogatom Putyint, hogy töltse fel a raktárait már holnap délre! Én akkor sem fogom őt kritizálni, ha az évtized végéig nem tölti vissza, amit most ellőtt. Én csak elvakultságból baszogatom a NATO-t, hogy töltse fel a készleteit, mielőtt tovább megy be az eszkalációs spirálba és arról beszélnek, hogy csapatokat is szívesen küldenének Ukrajnába és még Tajvanra is hadihajókat küldözget azt hiszem Borel.

Egyetértek, hogy a két fél képességeit hasonlítsuk össze, mert a Föderáció hadserege sem lövi ki a maximumot, ami az ágyúiban van. Engem most megnyugtattál, hogy ha Magyarországnak egyedül kell szembe néznie vele, akkor meg lesz az az 1 millió ágyúgolyó, ami az átfegyverzett Tatai dd-nek kell az első évben. Halkan megjegyzem, hogy nem egy város fog háborúba keveredni, és Íjász 200 db ágyúcsőben határozta meg a minimum igényünket, hiszen kellenének több átfegyverzett dandárok. 1 osztály láncos megvan, 3 osztály kerekes jönnie kell, 4 osztály vontatott raktárba megy (illetve az egyik a légimozgékonyságúakhoz), ha csak az első 4-nek a szükségét veszem, az az első évben 3 és fél millió kivető töltettel, mindennel. Ehhez borzasztó messze van az, hogy Papi azt mondja, hogy ő a legnagyobb gyártó és megemelték a termelést, most már évi 600ezret tudnak gyártani. Ha van mellette három kisebb gyártó, az is borzasztóan kevés. Továbbra is hangsúlyozom, hogy egy magyar igényt hasonlítok egy nemzetközi nagyvállalat piacvezető (bevallott) képességeihez.
Nagyon nagy kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a cseh gyár nekünk gyártana lőszert, ha kifogyunk vagy a leendő Casare lövegeibe próbálnak minél többet, ha ők is kifogynak. (Mert mindenki arra játszik, hogy kitartunk az első hetekben és megérkezik a NATO és megment minket. Így mindenki úgy gondolta, hogy neki elég 2 hétre lőszer.)

Remélem érthető, hogy mit akartam mondani. Jelenleg Ukrajnában van az, ami karizom termelésben NATO a lehetséges ellenfelével szemben van. Nem küzdünk fél szívvel, tényleg pucoltuk a raktárakat, de valahogy csak nem akar lerohadni az az oroszok 5-ször 10-szer többet lőnek fölény. És 1,5 éve havonta derül ki, hogy a nyugati vezetők nem magabiztos pókerjátékosok, hanem tényleg fogalmuk nincs a világról.

Abban egyetértek veled, hogy annyira le van épülve a nyugati hadipar, hogy ezt sem lehet 1 év alatt helyre hozni. Csak ne dédelgessük magunkat álomba közben, mert Oroszország is növeli a saját gyártását. És mi baszogattuk fel, hogy ne a rozsda rohassza le a hadi gyárait, hanem elkezdjen ő is sebességbe kapcsolni.
Legközelebb rövidebben ha kérhetném! :D

Hosszabb távon fog csak kiderülni melyik oldal hadipara mire képes. Még nagyobb kérdés, hogy ki mire hajlandó, mire van akarat.
Ha mindkét oldal (NATO+Ukrajna vs. Oroszo.) tényleg odateszi magát (kis esélyes), akkor biztos hogy termelésben lenyomják az oroszokat - egyszerűen méret miatt (lakosság, GDP, iparméret). Jelenleg az oroszok is félgőzzel háborúznak és nem is látszik, hogy igazán lenne politikai akart az igazi mozgosításra, mert az már nagyon népszerűtlen lenne. Putyini elnyomás csak addig múlödik amíg kevesen tiltakoznak. 1917-ben hiábba lövetett a cár a tömegbe, már az sem működött... Ettől még messza vannak, de azért figyelik hogy ne hergeljék maguk ellen a népet.
A "nyugat" meg éppen, hogy szán rá pénzt: a komplett nyugat (NATO) a GDP talán tízezrelékekben mérhető része megy az ukránok finanszírozására, lehanyagolható kiadás nekik. Ha van politikai akarat, akkor ezt bármeddig fenntudják tartani Ukrajna támogatását.

Ben Hodges tábornok szokta mondani:
"A háború az akarat és logisztika harca" - ezen múlik, a győzelem. Majd meglátjuk kinek fogy előbb valamelyik, mert az veszít.
 
  • Hűha
Reactions: ghostrider

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 060
13 037
113
Aaa egytaltalan nem manipulativak ezek a fergek. El van megint mondva a nyugatnak elore hogy mirol mit kell gondolni nehogy megeroltessek magukat. :D

Ha meg interju, meghivnam a Tucker-t. Par napja a kurva amugy is betiltatta a twitteret hibbantorszagban igy lehet az interju utan nem rofognenek bele minden elhangzott mondatba.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
955
11 225
93
Aaa egytaltalan nem manitulativak ezek a fergek. El van megint mondva a nyugatnak elore hogy mirol mit kell gondolni nehogy megeroltessek magukat. :D

Ha meg interju, meghivanam a Tucker-t. Par napja a kurva amugy is betiltatta a twitteret hibbantorszagban igy lehet az interju utan nem rofognenek bele minden elhangzott mondatba.
Ideje lenne hivatalosan határozott állásfoglalást kérni mind a NATO, mind az EU vezetőségétől, hogy milyen intézkedéseket látnak szükségesnek az szövetség tagját (minket) ért ukrán fenyegetésekre. Ide értve mind a hivatalos pofázásaikat, mind a közvéleményt hangoló média gyűlöletkeltését. Bújjon ki a szög a zsákból, derüljenek ki a szövetségek értékei.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 710
12 730
113
Független elemzők már a napokban is arról beszéltek, hogy megindulhatott az ukránok ellentámadása, de ők maguk akkor ezt még cáfolták. Az ellentámadás hírét már az orosz fél, sőt konkrétan Vlagyimir Putyin orosz elnök is megerősítette. „Határozottan kijelenthetjük, hogy az ukrán offenzíva megkezdődött” – fogalmazott az orosz elnök még pénteken.



Zelenszkij erre is reagált az szombati sajtótájékoztatón, a BBC szerint „érdekesnek” nevezte Putyin szavait.



Fontos, hogy Oroszország mindig azt érezze, nincs már sok ideje hátra. Az ukrán katonai vezetés remek hangulatban van, mondják el ezt Putyinnak



– mondta Zelenszkij.


Újra van hangulatjelentés!

:D
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 955
7 897
113
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93

Úgy néz ki, ha így folytatódik, hogy a magyaroknak nem igazuk volt, hanem igazuk lett. Erre is azt mondtuk, hogy, mészárszék lesz a wagner meg a csecsenek azt érték el a kritikáikkal, hogy Sojgu tényleg ráncba szedje az inváziós seregét és még keményebb legyen az orosz sereg! Ez persze rossz, mert szerencsétlen kényszersorozott ukránokat a szerencsétlen oroszokra hergelték és ez a háború igy még több áldozattal jár. Nekünk az lenne a jó (ukrán- vagy oroszfan ide vagy oda), ha Ukrajna 90%-ban orosz lesz a többi szétesik Lengyel és Magyarország felé nato-mentes autonómiákra. Ehhez majd az oroszoknak nem szabad a tárgyaló asztalhoz ülniük, amikor az angolszászok menteni akarják a menthetőt és ráparancsolnak Zelére, hogy tárgyaljon. És persze jó lenne, ha olcsó orosz nyersanyaghoz jutunk, ami minden nyugati vágya volt, de az USA mindent megtett a modern történelemben, hogy NE legyen egy erős európa egy német, olasz, spanyol, benelux, francia iparral és olcsó orosz nyersanyaggal ellátva, ez számukra sosem valósulhat meg akár Trump akár Biden van.
Akárhogyis, bármit vágnak hozzánk, hogy magyartalan oroszfanok, hazaárulók vagyunk EZ EGYSZERŰEN NEM IGAZ! Én a II.vhb-t olvasva nézve meg '56-ot barbárként néztem rájuk és utáltam az oroszokat, de ez most teljesen más végig basztatták őket a vak is látta! És csak szimplán az eleje óta a tényeket közöljük és akármilyen szarul is volt felkészítve a viszonylag "békésnek szánt és ezzel áldozatelkerülésre esélyt adó" orosz invázió és mindenki gúnyolódott meg röhögött rajtuk egyértelmű volt, hogy az oroszok, ha 1 vagy 3 év múltán, de behúzzák ukrajnát és átveszik a kezdeményezést. Csak elmondtuk mrgírtuk a tényeket, hogy ez lesz, megírtuk, hogy az ukránok SZU technikája majd a kelet-europai ajándék SZU technika és a régi meg új NATO technika is kevés lesz! Putyin meg azt mondta meg, hogy előbb vagy utóbb, de elérik a céljaikat.

Tehát újra:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113

most hogy már nem nagyon van légvédelme az Ukránoknak és az Orosz harci helikopterek dolgoznak, beindult a PR is.
Úgy tűnik, a leopárd nem ellenfél az aligátornak
Csak egy kis humor.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
541
2 519
93
Szoledar alatti fegyverraktárban "zsírúj" lecsomagolt Thompson géppisztolyokat találtak! :eek:
(Ha volt már bocs!)

Weeb Union videója a fronthelyzetről!

Más:
Bakker pont most belenéztem az egyik magyar Twitch csatornán a Future Game Show 2023 közvetítésébe! Egy ukrán játékot is mutatattak és a műsorvezető elkezdett Slava kurvanyázni meg háttérkijelző átment ukrán zászlóba! Hát baszd meg! Nem igaz hogy sehonnan nem lehet ezt a szart kihagyni! :mad::mad::mad:

Egyik hozzászóló is megjegyezte, hogy: "Miért kell ez ide is..."
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 182
38 707
113
Az Orosz Hadsereg gerincét a T-72B adja, abban Szoszna-U tűzvezetés van. A Szoszna-U tűzvezetés az a Thales Catherine-FC másolata, 1:1, licencben. A PNM-T tűzvezetés is tulajdonképpen Szoszna-U, csak francia alkatrészek nélkül.

A T-90A ESSzA (ЭССА) tűzvezetése az meg Catherine-XG.

A T-90A-ból 2,500 + -ot legyártottak ill. besegítettek, az más probléma, hogy a többsége az külföldre ment, nem otthonra.

A T-90M-et is hőképpel vitték sorozatgyártásba, nem pedig tanácstalanul keresi a célpontokat / harcképtelen éjszaka.


Hogy mire jók ezek a vágyvezérelt álmodozások / a másik lenézése ?


A NATO és az általa kiképzett ukránok teljesen lenézték az oroszokat, meg is lett az eredménye. Most éjszakai harcból kérik a keserves tanórát ?
Az tény, hogy az orosz hadsereg minden várakozást alulmúlt idáig - de ez egy másik téma lenne, szóval most hagyjuk is! ;)