[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Na kérem szépen, a szankciók meghozták a hatásukat. 11 szankciós csomag eredménye, ezáltal a világ történelmében legjobban szankciózott ország Oroszország lett. Minden nyugati cég más márkanéven visszaszivárgott Oroszországba, mára a top 1000 szankciókat betartó/követő cég 95%-a ismét jelen van Oroszországban új márkanév alatt. A Kínai és az India kereskedelem Oroszországgal soha nem látott rekordokat döntöget.

Örök vesztes : Európa

Lássuk a számokat:

 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Off:
Őőő.. asszem lenne pár komment tőled amit beidéznék szivesen.. Olyanokat, hogy a föld az univerzum szívcsakrája, és hogy akarattal meg tudja az ember magát gyógyítani.. :D , és hasonló magasztos okosságok amiket képes voltál leírni.. nem gondoltam volna, hogy a laposföldeseknél is van durvább szint :D Úgyhogy ne olvass olyan sok hihetetlen magazint ;)

Őőő...ha valaki belehergeli magát akkor stresszes és depressziós lesz, amely a legtöbb betegséghez vezet és erre van már gyógytudomány is, amely ezt taglalja. Ezért igen akarattal meg tudja az ember a kialakult betegségből vagy azt megelőzve gyógyitani magát.
Én sem gondoltam volna, hogy a laposföldeseknél is van durvább szint, de aztán mégis olvasni olyan kommenteket, akik arról győzködik itt a magyarságot, hogy az ukránpárti háborút szító álláspont az ő számára a legjobb opció. Miközben ez szembemegy a valósággal és minden racionalitással. Hihetetlen magazint szerintem te olvasol és úgy hívják hogy NYT, Der Spiegel, 444, Index...amelyeket a Zele totálisan beszívott állapotban próbál megetetni a f.szságaival és ezek le is közlik több katonát és több fegyvert és több pénzt követelve.

Egyre inkább vállalhatatlanabb az egyébként magyar kisebbséget harcba kényszerítő, magyarországot megszállással fenyegető ukrajna követelőzése, amelyet elkerülhettek volna ha nem provokálják ki ezt a konfliktust.

Már indexen is jönnek az infók, hogy az orosz gazdaság márpedig száguld és, hogy az ukránoknak reszeltek, és annyit segített a nyugati fegyverzet az orosz medve ukrajnába átdugott fél mancsa ellen mint halottnak a csók, mert nem lehet tovább tagadni a valóságot.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Az a 3.000km nem a Block 2 hatótávja, hanem annak a ballisztikus rakétának, amely ellen bevethető. Magyarán az 1.000-5.500km közötti hatótávolságú közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták csoportja (MRBM – Medium Range Ballistic Missile), amelyek közül a max. 3.000km hatótávolsággal rendelkező típusai ellen alkalmazható. A 3.000km hatótávolsághoz kb. 4.800m/s sebesség tartozik célkörzetben (nem véletlenül az Sz-400-nak ennyi). A Patriot 3.000m/s célsebessége az 1.000km-es hatótávolságú ballisztikus rakétáknak van. Így már jobban összehasonlíthatóak egymással.
A Block 1NT 1.500km-t is így kell kezelni.
Polish_20230620_081203663.jpg

samp-t-is-already-in-ukraine-for-the-first-time-macron-v0-f9r6bvgsn27b1.jpg

French-SAMP-T-Mamba-firing-02-scaled.jpg

Eurosam-long-range-and-surface-based-air-defense-system.jpg

A SAMP-T kategóriájában az orosz megfelelője az Sz-350.
Nekem ez a cucc hatalmas kedvencem, a kezdetek óta... Egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert egy szívemnek kedves rendszert a csöppet sem kedvelt oldalon látni feltűnni, hát nem tudom, fura érzés :D !

Füstölögni sem látnám szívesen, de azért sem tudok őszintén lelkesedni hogy a velünk ellenséges Ukrik lesöpörjék vele az orosz légierőt, akik meg mogyorózzák a velünk ellenséges magyargyűlölőket, szóval fasz tudja...

Azért kíváncsi vagyok mi lesz...
 
  • Tetszik
Reactions: Juvi and Tumpek

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113
Nézzétek meg a szeme színét 0:25-nél!
Én barnának látom. Viszont ezen a fotón pedig kék. Akkor most melyik az igazi Zsalu? :oops: :)


Valami egészen biztosan nincs rendben Zaluzsnijjal, de pontos információk nincsenek. Továbbra is nyitott kérdés: él vagy nem, megsebesült vagy nem, munkaképes vagy nem. Ezek a felvételek összevágottak, nem lehet azonosítani hol és mikor készültek. A dátum feltűnő mutogatása is inkább kétséget ébreszt, pont a háta mögött feltűnő helyen van. Nekem viszont az gyanús, hogy nagyon fontos megbeszélésekről hiányzik, illetve nem nyilatkozik a médiának, pedig az eltűnése előtt szívesen tette ezt. Sok történetet fabrikáltak róla, feltörték a fiókját és kiszivárogtak az információk. Most semmi ezen a néhány kétséges megjelentetéssen túl.
A másik: nem tudjuk a haditervet, illetve a katonai döntéseket ki végzi. Azt sem tudjuk, hogy milyen módon és arányban vesz részt ebben a NATO, illetve az ukrán katonai csapat. Ezért nehéz megítélni Zaluzsnij katonai hozzáértését. Nekem szubjektív benyomásom, hogy jelentős figura. Vagy volt az.
 

G__G

Well-Known Member
2020. szeptember 17.
71
415
63
Őőő...ha valaki belehergeli magát akkor stresszes és depressziós lesz
Ne már, azt hittem eddig a depresszió és a stressz az a nyugat rákfenéje..
van már gyógytudomány is
Mi az?
Ezért igen akarattal meg tudja az ember a kialakult betegségből vagy azt megelőzve gyógyitani magát.
Hű, próbáld meg az onkológián vagy a kardiológián vagy esetleg a neurológián (sorolhatnám) házalni ezzel, biztos nagy megbecsülésnek fogsz örvendeni. Vagy az is elég ha erre mutatsz valami bizonyítást :D

De azt hiszem innentől tök meddő lenne vitázni.. bármiről is... ha a fentebbi dolgokat komolyan gondolod.. inkább nem mondok semmit. (amúgy az indexet inkább sorolnám a kulucinfo vagy a vadpajtások, oligo mellé) :)

De addig is jó világtitkait és hihetetlen magazinolást..
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 279
37 211
113
⚡️⚡️⚡️Andrey Kravtsov katona, aki elpusztította a Leopard tankot, 1 millió rubel pénzdíjat kapott - az Orosz Föderáció⚡️⚡️⚡️ Védelmi Minisztériuma
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
CL60 Bombardier Challenger 650 ARTEMIS légi felderítő és tűzrávezető jet ma a moldovai határ mellett köröz a román légtérben.
AFP51 Invalid transponder code Kalinyingrád előtt, és itt is megy a nagy kukkolás (új, ismeretlen gép, kikapcsolva jött, hamis kódot ad!!!)

A valóság rideg. Ukrajnának vége.
Egy terrorista őrült ideológia által rabszolgasorba taszított csapatok aktív felmorzsolását látjuk. Ami a NATO-t illeti, a szemünk előtt látjuk felbomlani. Ugyanez történik az EU-val és minden testvérszervezetével. Szellemek népesítik be, miközben az igazi népek már régen elhagyták a színpadot. A színfalak mögött az egyes nemzetállamok alkukat kötnek Kínával és Oroszországgal. Egy ideig nem látjuk, mert az emberek csőcseléket alkotnak ártatlanokból. Ahogy a vásárlóerő elpárolog, a tőzsde összeomlik, & az éhség és a félelem kezd elhatalmasodni, az erős vezetőknek fel kell emelkedniük.
Ez nem a jelenlegi marionett bábuk csoportja.

Izraeli halálosztókat vethetnek be az ukrán harcmezőkön? Szakértőt kérdeztünk!
Jeruzsálem eddig semleges álláspontot képviselt az orosz-ukrán háborúban. Most viszont arról lehet olvasni, hogy Merkava típusú harckocsikat adhatnak el Kijevnek és Varsónak.
Somkuti Bálint nem tartja valószínűnek, hogy megkötik az üzletet.

Egy háborúban viszonylag ritkák a csodák, az ukránok pedig láthatóan ebben bíztak.
A nyugati csodafegyverekben, a meginduló támadástól megrémülő, állásaikat elhagyó orosz katonákban, a védelmi vonalak kiürítésében, amint feltűnnek az első ukrán rohamdandárok. Nagyon úgy néz ki, ez most nem jött össze. Ez már nem az az ukrán hadsereg, amelyik Harkovnál elűzte az oroszokat, és nem is az az orosz hadsereg, amelyik ott elfutott. Somkuti Bálinttal, az MCC biztonságpolitikai elemzőjével beszélgettünk.
És, hát igen, összezárt RCC-vel.

KIJEV ÖSSZEOMLÁSA (Thierry Meyssan jegyzete, Vajda Miklós cikkismertetője)
 
W

Wilson

Guest
Kérésed vettem, megbocsátom a lekezelő stílusod.

Na de akkor a téma: mégis ettől miért lenne hülyeség hogy ezt belekevered ide? Mellékszálként, ennyire, a védelem szempontjából szenzitív dolgot (még) nem adtak ki. Vagy mégis mire gondolsz pontosan amikor csúcstechnikát írsz és olyan kardinális mint pl. a Gripen EW és radar adatai? Ami ráadásul pont egyik azon ország kulcsfontosságú védelmi rendszere amit folyamatosan fenyegetnek az ukránok?
Csak tudod a svédeknek, mint külsősöknek, nem ártana tenni egy-két gesztust ha nálunk kilincselnek - a többiek a kapun belül pofáznak, tagként... Ilyen gesztus lenne hogy nem gyengítik a szövetséget ilyen marhasággal.

Egyébként meg, pont annyira potens ez a szövetség, amennyire a fenyegetéseket kezelték. Abban igazad van, hogy a svéd szövetségi várományos ugyan olyan megbízhatatlan partner mint a német meg az amerikai. Persze csak magyar szemmel! Ezért látjuk máshogy.
Nem érzem lekezelőnek a stílusomat veled szemben, de ha te így érzed akkor megkövetlek és elnézést kérek tőled,,,

A mondandódra visszatérve szerinted a NASAMS az IRIS-T a Patriot a csúcskategóriás légvédelmi és tüzérségi radarok az elektronikus hadviselés eszközei amit az ukrik vígan használnak az ukri harctéren nem elég szenzitív eszközök a védelem szempontjából? Dehogyisnem hogy azok, ezekhez képest a svéd Gripenek nem jelentenek nagyobb kockázatot az ukrik kezében mint a fentebb felsorolt már ukri kézen lévő nyugati haditechnika, a svédek ezzel nem gyengítik jobban a NATO-t mint pl a krautok vagy az amcsik..

.Az én véleményem az, hogy nagyobb veszélyt jelent a NATO-ra a magyar kormány oroszbarát politikája mint az, hogy az ukrikat a svédek esetleg a Gripeneken trenírozzák...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Valami egészen biztosan nincs rendben Zaluzsnijjal, de pontos információk nincsenek. Továbbra is nyitott kérdés: él vagy nem, megsebesült vagy nem, munkaképes vagy nem. Ezek a felvételek összevágottak, nem lehet azonosítani hol és mikor készültek. A dátum feltűnő mutogatása is inkább kétséget ébreszt, pont a háta mögött feltűnő helyen van. Nekem viszont az gyanús, hogy nagyon fontos megbeszélésekről hiányzik, illetve nem nyilatkozik a médiának, pedig az eltűnése előtt szívesen tette ezt. Sok történetet fabrikáltak róla, feltörték a fiókját és kiszivárogtak az információk. Most semmi ezen a néhány kétséges megjelentetéssen túl.
A másik: nem tudjuk a haditervet, illetve a katonai döntéseket ki végzi. Azt sem tudjuk, hogy milyen módon és arányban vesz részt ebben a NATO, illetve az ukrán katonai csapat. Ezért nehéz megítélni Zaluzsnij katonai hozzáértését. Nekem szubjektív benyomásom, hogy jelentős figura. Vagy volt az.

Még tavaly nyáron voltak pletykák, hogy a britek/drogos le akartak vele számolni, mert akadékoskodott, lehetőségeihez képest próbálta kímélni a katonákat, ha lehetett visszavonult, de miután februárban a nyugati titkosszolgálatok lefejezték az ukrán katonai vezetést ő maradt az egyetlen figura aki bármiféle kapcsot jelentett a katonaság és a politika között, akit mindkét oldalról úgy-ahogy elfogadtak, így életben maradt.

Ezért nagy veszteség.

Maga a hadvezetés szinte garantáltan nafo játszótér, kísérletezgetnek, próbálgatnak dolgokat, emberélet nem számít.


Átfuttattam a videót egy webes deepfake detektor oldalon. Semmi extra, csak egy picit gyanús:
2c29dee6ea15936a804e256093b338b0.png


8e6738a818888bf7c9d120cd6f4af1da.png
Szimpla smink és maszk is lehet, akár a holttestéről vett mintával, nem kell ehhez digitális technika.
Lehet azért van így összevágva is, mert a testdublőr nem profi színész...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 761
14 753
113
A kieszedett leopardokban milyen kár keletkezett? Igazából semmi komoly, a többségük valószínűleg javítható. Nem éget ki a tank és a személyzet túlélhette. Ezzel már bőven az orosz tankok felett van ahol hasonló esetben kiég a tank benne a személyzettel.


Azok a Leopárdok

- aknamezőre tévedtek (tervezési hiba)

- a tüzérség is harcképtelenné tette őket (ez is tervezési hiba)

- nem bírnak légvédelmi géppuskával / gépágyúval (No Comment ...)

- árokba hajtottak velük

- csak úgy az otthagyta a személyzetük az út közepén


Elég szar ügy, ha már ütközetbe sem tudnak velük eljutni ...


Orosz harckocsiknál a hülye haditerv, az elégtelen logisztika, meg a békeidőben a betonplaccra kivágják letárolási hozzáállás okozta az indokolatan veszteségeket.

Amilyen módszerrel bevetették az oroszok az övéiket, azzal minden más ugyanígy járt volna. De képesek voltak az oroszok tanulni belőle. Addig a NATO által kiképzett ukránok meg hibát hibára halmoznak, még hadvezetésileg is. Békeidőben könnyű sztárolnia magát a NATO-nak, de mihelyst olyan ellenfél ellen mennek, aki nem a nulla motivációjú és technológiai színvonalú harmadik világbeli diktatúra szintjén van, náluk is csődöt mond a hadtudomány.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 323
55 740
113

Macron bejelentette a SAMP / T rendszer telepítését Ukrajnában....​


2023. június 19., hétfő, 23:09


Macron bejelentette a SAMP / T rendszer telepítését Ukrajnában

Emmanuel Macron, fotó: Getty Images


Emmanuel Macron francia elnök hétfőn bejelentette, hogy a francia-olasz SAMP/T rakétavédelmi rendszert már telepítették Ukrajnában.

Ahogy az Evropeyskaya Pravda a Rai News- ra hivatkozva írja , Macron a párizsi légikiállításon mondott beszédében tett ilyen kijelentést.

„Örülök, hogy olasz kollégámmal, George Melonival együtt bejelenthetem, hogy a francia-olasz SAMP/T légvédelmi rendszert most Ukrajnában telepítették és működik, ahol kulcsfontosságú létesítményeket és emberek életét védi” – mondta a francia vezető. állam mondta.

Ez az első hivatalos megerősítés a SAMP/T Ukrajnába érkezéséről, miután a média többször is írt róla .

A SAMP/T rendszer átadása Ukrajnának az idén februárban bejelentett hatodik olaszországi katonai segélycsomag részeként történt, Franciaországgal egyetértésben.

A SAMP/T-MAMBA Európa első nagy hatótávolságú rakétaelhárító rendszere. 3-100 kilométer távolságban képes megsemmisíteni az ellenséges repülőgépeket, 3-25 kilométer távolságban, a ballisztikus rakéták megsemmisítés magassága akár 25 kilométer is lehet.

A SAMP/T-t az Eurosam európai konzorcium (MBDA Italy, MBDA France, Thales) fejlesztette ki. A rendszer Olaszországban, Franciaországban és Szingapúrban működik.





2 avagy 3 pálcán lesz a céllövöldében?

" kulcsfontosságú létesítményeket,és személyeket védjen" megy Donbasszba,a civileket védeni a náciktól?
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 353
26 601
113
Az orosz harckocsi és páncélos veszteségekről. Szerintem:
1. A logisztikát megritkították az ukránok, a frontvonal rettenetesen hosszú lett.
2. Nem a komplett, hadászati szintű haditerv volt rossz, hanem a békében ugyan elvegetáló minden szintű parancsnokok ténykedése, a merev utasításokat végrehajtó állománnyal.
3. A mozgás az utakra korlátozódott, ezért könnyen csapdába eshetett bármelyik alakulat.
4. A VDV-s alakulatok olyan harctereken való alkalmazásának erőltetése, ami nagy veszteségeket okozott.
5. A nem megfelelő kommunikáció a csapatok között.
Biztosan vannak még más okok is, aki úgy érzi nyugodtan egészítse ki.
Az északi/Kiev környéki visszavonulásról. Igazából most derült ki, hogy nem katonai, hanem politikai háttere volt. Az orosz vezetést már megint átverték, becsapták, szokásuknak megfelelően az ukrán/NATO/EU vezetői. A béketárgyalások, amit már minden fél aláírt Isztambulban, de az ukránok a szemétbe dobtak, annak volt része az orosz kivonulás.
Gabona ügylet. Ebből sem tartottak be semmit az ukránok/nyugat és az ENSZ sem! Szerintem több ilyen nem lesz.
Valakinek lehet sokáig fát vágni a hátán következmények nélkül (ilyenek az oroszok is), de ha elszáll a gépszíj, akkor kő, kövön nem marad. (Nekem három feleségem szaladt bele ebbe, egyik se mosolygott a végén, a harmadik hamar megtanulta a leckét.)
Véleményem szerint a nyugat (USA/NATO, EU, vazallusok) eddig rettenetesen arrogánsan viselkedtek a világgal szemben, erőből oldottak meg mindent, de inkább előbb, mint utóbb nagyon pofára fognak esni. A híveik szintén, mert ugyanolyan arrogánsak.
Az I. Világháború végén, a birodalmak szétesnek.
A 2. Világháború után a gyarmat birodalmak szétesnek, de gazdaságilag még nem önállóak a gyarmatok.
Jelenleg folyamatban, a gyarmatok feletti teljes gazdasági és más ellenőrzés meg fog szűnni, az egy pólusú világgal együtt.
A kérdés csak az, hogy milyen áron?
Hát ez az ukrán T-72M harckocsival való együttműködés nem igazán volt sikeres
AMX-10RC elhagyva
Vajon mi járhat a fejükben
Ykraina-1-1.jpg

Ezek a vasak nem hiába készültek annó
RIA_8411555-pic_32ratio_1200x800-1200x800-49292.jpg

Egy Kraken Leopard-A4
1687247301_leopard-2-ua.jpg

cigiszünet
SVO-Vodichev-1024x879.jpg

Vadászat a magas fűben
RIA_8411500-pic_32ratio_1200x800-1200x800-74887.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113
Most már biztosan él.

Budanov esetében sem lehet biztosan tudni, él-e, megsebesült-e. A képen a térkezelés a furcsa. Budanov egy fél sorral előrébb van, mint a többi alak. Kilép a sorból!

Oroszország meglepetésszerű offenzívát indított a luhanszki fronton - Bild
A kiadvány megjegyzi, hogy az orosz erők Kremenna közeléből Limanba, Szvatove közeléből Kupjanszkba nyomulnak. Maljar ukrán védelmi miniszter-helyettes korábban azt is elmondta, hogy az oroszok valóban támadást indítottak Kupjanszk közelében, ahol heves harcok dúltak.
Ezzel kevesen számoltak, mivel azt hitték, hogy az orosz csapatokra nyomás nehezedett Zaporizzsja irányában, és minden tartalékukat oda helyezték át.


Hű, próbáld meg az onkológián vagy a kardiológián vagy esetleg a neurológián (sorolhatnám) házalni ezzel, biztos nagy megbecsülésnek fogsz örvendeni. Vagy az is elég ha erre mutatsz valami bizonyítást :D
De azt hiszem innentől tök meddő lenne vitázni.. bármiről is... ha a fentebbi dolgokat komolyan gondolod.. inkább nem mondok semmit. (amúgy az indexet inkább sorolnám a kulucinfo vagy a vadpajtások, oligo mellé) :)
De addig is jó világtitkait és hihetetlen magazinolást..
"
Több dolgok vannak földön és égen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
Álmodni képes."

Lefordítva: A világ sokkal összetettebb, különlegesebb és meglepőbb dolgokat tartalmaz, mint amit bármelyik tudós vagy filozófus gondolna.

Tehette
A cselekmény az, ahogyan a fickó visszalőtt a bosszantó katonai komisszároktól, akik ellentámadásra szólítottak fel.
A srác annyira nem akarta, hogy sírba kerüljön, hogy elkezdte gyakorolni a "gránát" dobását a katonai komisszárra, aki idézést akart átadni neki. Valahol Zaporozhye-ban.

Romanov egy új olasz gyalogsági harcjárműről számol be Ukrajnában, amelynek konvoját lecserélték a csernyihivi régióban. Figyelemre méltó, hogy ezt a technikát a NATO nem jelentette be az ukrán fegyveres erők számára történő szállításhoz.
⭐️Ez ismét megerősíti, hogy a Szövetség titkos fegyvereket és felszereléseket szállított az ellenségnek. 2022-ben az Egyesült Államokból származó AGM-88-as radarellenes rakéták használatának tényei is napvilágot láttak, ami után a Pentagon homályosan kommentált valamit.
Még egyszer: a NATO titokban ellátja Ukrajnát olyan fegyverekkel és felszerelésekkel, amelyek nem szerepelnek a hivatalos listákon.
https://t.me/romanov_92/39436 (A fotó az internetről van.)
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
589
5 359
93
A halottakat tárgyilagosan kell vizsgálni. Igen a 134milliós Oroszország több halottat engedhet meg magának mint a 30-40 milliós (vagy mennyien vannak most) Ukrajna.
De ha nyitott szemmel jársz, akkor hallhattál róla, hogy a LADA gyárban akkora a munkaerőhiány, hogy rabokat kell dolgoztatniuk. Hol vannak a gyári munkások? Meghaltak? Elmenekültek a sorozás elől? Besorozták őket? Megrokkantak? valószínűleg ezek mind egyben. Szóval a 134milliós oroszországnak nem sok még 500.000 (nem álítom, hogy ennyi van) halott sem, hisz a népesség szám ezt elbírja, de az orosz gazdaság is elbírja?

Tőlem olyat senki nem hallott, hogy csődbe mennek az oroszok. Nem fognak csődbe menni, mert egy marha nagy benzinkútom csücsülnek, így penzük lesz. De a pénz csak annyit ér amennyit hasznosítani tudsz belőle. Ha huzamosabb ideig el lesznek zárva a fejlett nyugati technológiáktól, akkor hiába lesz pénzük, egy a mostaninál is elmaradottabb iparú országgá válnak, ami nem túl jó ómen a jövőre nézve.
"Ha huzamosabb ideig el lesznek zárva a fejlett nyugati technológiáktól, akkor hiába lesz pénzük, egy a mostaninál is elmaradottabb iparú országgá válnak, ami nem túl jó ómen a jövőre nézve."

Én igazán hanyagolni szeretnélek, mert a beírásaid tartalma semmitmondóak, de ennek ellenére akkora ökörségeket írsz, hogy a fal adja a másikat.

Mondjál már egy országot, amelyiket sikerült szankciókkal térdre kényszeríteni. Nem tudsz ilyeneket, csak olyanokat amelyikeket hatalmas túlerővel megdemokratizáltak, olyan módon, hogy az addig barátként ölelgetett vezetőket a jogállamok hirtelen diktátornak kiáltottak ki és a középkorba bombáztak vissza, mert megtehették. A jogállamok vezetői meg egyenes tv adásban sikongattak, ha egy-egy diktátort meglincseltek.

Ráadásul ezek az országok igencsak nagyon messze voltak az önellátástól, technikailag nagyon a béka fenekénél voltak. Ezzel szemben az oroszok akkor is életképesek lennének, ha egy nagy fallal vennék őket körül. Viszont a szankciókkal elérték a jogállamok, hogy az addig oroszoktól vásárolt cuccokat háromszoros áron vásárolják meg egyáltalán nem ritkán pont az oroszoktól. Érdekes módon a gyémánt, az urán, a titán még véletlenül sem került fel a tiltó listára. 2014-ben amikor az olaj árát levitték 50$ alá, hogy jó kitolnak az oroszokkal, kiderült, hogy saját magukkal toltak ki, mert az oroszok önköltsége valahol 20$ körül volt, a szövetséges államok meg ráfizetéssel kezdtek termelni.

Egy országot tudok, amelyiket valóban térdre lehetne kényszeríteni, ez pedig a saját országunk. Köszönhető a mindent is kiárusító politikusainknak. Ipar, mezőgazdaság és igen a hadsereg leépítése. Haditechnika elajándékozása semmi fejében (bár lehet, ha megkapargatnák akkor lenne meglepetés, pár bankszámlával kapcsolatban).
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 880
35 283
113
Az orosz harckocsi és páncélos veszteségekről. Szerintem:
1. A logisztikát megritkították az ukránok, a frontvonal rettenetesen hosszú lett.
2. Nem a komplett, hadászati szintű haditerv volt rossz, hanem a békében ugyan elvegetáló minden szintű parancsnokok ténykedése, a merev utasításokat végrehajtó állománnyal.
3. A mozgás az utakra korlátozódott, ezért könnyen csapdába eshetett bármelyik alakulat.
4. A VDV-s alakulatok olyan harctereken való alkalmazásának erőltetése, ami nagy veszteségeket okozott.
5. A nem megfelelő kommunikáció a csapatok között.
Biztosan vannak még más okok is, aki úgy érzi nyugodtan egészítse ki.
Az északi/Kiev környéki visszavonulásról. Igazából most derült ki, hogy nem katonai, hanem politikai háttere volt. Az orosz vezetést már megint átverték, becsapták, szokásuknak megfelelően az ukrán/NATO/EU vezetői. A béketárgyalások, amit már minden fél aláírt Isztambulban, de az ukránok a szemétbe dobtak, annak volt része az orosz kivonulás.
Gabona ügylet. Ebből sem tartottak be semmit az ukránok/nyugat és az ENSZ sem! Szerintem több ilyen nem lesz.
Valakinek lehet sokáig fát vágni a hátán következmények nélkül (ilyenek az oroszok is), de ha elszáll a gépszíj, akkor kő, kövön nem marad. (Nekem három feleségem szaladt bele ebbe, egyik se mosolygott a végén, a harmadik hamar megtanulta a leckét.)
Véleményem szerint a nyugat (USA/NATO, EU, vazallusok) eddig rettenetesen arrogánsan viselkedtek a világgal szemben, erőből oldottak meg mindent, de inkább előbb, mint utóbb nagyon pofára fognak esni. A híveik szintén, mert ugyanolyan arrogánsak.
Az I. Világháború végén, a birodalmak szétesnek.
A 2. Világháború után a gyarmat birodalmak szétesnek, de gazdaságilag még nem önállóak a gyarmatok.
Jelenleg folyamatban, a gyarmatok feletti teljes gazdasági és más ellenőrzés meg fog szűnni, az egy pólusú világgal együtt.
A kérdés csak az, hogy milyen áron?
Hát ez az ukrán T-72M harckocsival való együttműködés nem igazán volt sikeres
AMX-10RC elhagyva
Vajon mi járhat a fejükben
Ykraina-1-1.jpg

Ezek a vasak nem hiába készültek annó
RIA_8411555-pic_32ratio_1200x800-1200x800-49292.jpg

Egy Kraken Leopard-A4
1687247301_leopard-2-ua.jpg

cigiszünet
SVO-Vodichev-1024x879.jpg

Vadászat a magas fűben
RIA_8411500-pic_32ratio_1200x800-1200x800-74887.jpg
kiegészíteném 3 honap intenzív hadgyakorlat után indultak meg az oroszok a gyakorlatokon legatyásított műszaki állapotban levő gépparkal. Mert a hadgyakorlat nem érte el elrettentő célját.
 

G__G

Well-Known Member
2020. szeptember 17.
71
415
63
Lefordítva: A világ sokkal összetettebb, különlegesebb és meglepőbb dolgokat tartalmaz, mint amit bármelyik tudós vagy filozófus gondolna.
Pl Hogyan lehet birkavesével földrengést megelőzni?
Szép gondolatok, de akkor neked is javaslom, hogy akkor próbáld ki az onkológián vagy bárhol előadni ezeket a gondolatokat.

Na de off vége, lehet szanálni ezt is.