[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Egy fotó, amin Zsalu áll. Mi is bizonyítja, hogy ez szerdán készült? Talán csak az, hogy a WP ezt írta alá a képnek? És miért is fontos ezt leszögezni a képaláírásban? Talán, hogy "megdönthetetlen" bizonyítékul szolgáljon Zsalu vitalitására? De mennyivel egyszerűbb lett volna, ha az asztalán "véletlenül" egy aznapi újság van, vagy egy rövid kis video, amiben mond pár szót a Prigozsin féle lázadásról... :D :D :D Ez így csak egy ismételt izzadtságszagú kísérlet Zsalu létének bizonygatására. Már ezerszer lett volna lehetőség valóban elsöprő és megdönthetetlen bizonyíték bemutatására, helyette mindig ilyen kétértelmű, cáfolható lebegtetett "bizonyítékra" telik. :D Kicsit sem nevetséges ez az erőlködés... :D
Tök mindegy amúgy milyen bizonyítékot akar bemutatni a nyugati vagy az ukri média úgyis lesznek olyanok ,akik azt mondják, hogy azok is hamisítványok és Zsaluzsnij már rég meghalt, amúgy a Washington Post nem azért írt bármit is a kép alá , hogy téged vagy bárki mást meggyőzzön arról. hogy Zsaluzsnij él , ez egy interjú Zsaluzsníjjal az ukrán ellentámadás apropóján..
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Még szerencse hogy ekkora baj van Oroszországban, de nyugaton minden fasza!

Párizs pl. megvan?! Németek recesszióban? Tök jó hogy úgy gyengíti a nyugat az oroszt, hogy mi gyengülünk közben itt az EU ban gyorsabban.

Nyugodtan írd le,ez nem a nyugatnak, hanem az USA-nak jó!

Az első lépés a gyógyulás felé a probléma
azonosítása!!!
Mert a nyugat 20-at ütött a kalappal míg az Oroszok egyet a lőccsel ! LOL
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 537
113
Az orosz - ukrán konfliktussal ("Különleges Hadművelet") kapcsolatban kb 1 évvel ezelőtt írtam, hogy ez még nem valódi háború, a tili-toli évekig fog tartani, mert a Nagy Fehér Főnökünk ennyi ideig akar pénzügyi és fegyver segélyezést folytatni. A pénz egy feneketlen, sötét, politikusi lyukba folyik el, aminek csak a jó ég (politikusok) tudja a kimenetelét (output oldalát).

A fegyverek meg az éles, valódi vérre menő fegyvergyári tesztelések miatt kellenek, mert erre már évtizedek óta nem volt példa .

Éles a gyakorlat, mert halálos veszélynek kitéve, a katonák a saját bőrük miatt a lehető legjobb "teszteredményeket" fogják hozni, amibe csak az ellenfél katonai és fegyverkezelői hozzá állasa szólhat bele. A kitöltött tesztlapok mennek vissza a gyárakba, ahol vagy relám és áremelés lesz belőle, vagy kiderül hogy a fegyveren "kicsikét" még dolgozni kell, és elutasítják az eddig már bevásárolt országok reklamációját... Most ez idáig a második verziót láthatjuk működni.

Így történik meg az is , hogy ami a buckalakó kecskepásztorokat írtotta, mint a Chemotox, az most lényegében kivédhető, hatástalan.

Ameddig mindkét élnek van ezzel kapcsolatos érdekeltsége, addig folyik ez a "küzdelem."
Azt is írtam akkor h nyugalom itt semmi lényeges nem történik csak a frontvonal csapkod ide ode +- 50 100 km-rel, mert a Nyugati polgárt a segélyezésért a F.O.S médiatermékekkel közben etetni kell.

Ha visszatekintek a konfliktus időszakára, a megállípításaim igazolódni látszanak:

Nyugati oldalról nézve:
- Az időnkét tologatott több milliárd dollárnyi fegyver és pénz segély, a 2014 óta felvásárolt Ukrajna költsége, és az Ukrán menekültek segélyezése etetése már sok sok ezer milliárd USD költségre rúg.
- Egyre újabb és újabb fegyverrendszerek mennek patikai mennyiségben , lőszerrel az ukrán frontra. Megfigyelhető hogy kb akkor , amikor az előbbi rendszer tesztelése véget ért. A mennyiségre nagyon vigyáznak nehogy felborítsa a front egyensúly. Ha valóban hatásosnak tűnő fegyvert küldenének, mint az F-16 akkor előtte már lassan egy éves marketing kutatás elemzés előzi meg, hogy ehhez az orosz mit szól? Mert ha viszonzásképp bejelenti h akkor a "Különleges Hadművelet" átfordul egy Európát is elsöprő háborúba - akkor biztosan nem lesz F-16 os küldés, hiszen az felborítja a politikusi pénzégetős segélyezési tervet és a sz@ros bilit is.

Orosz oldalról nézve:
  • Kisöpri a raktár mélyén elfekvő régi szovjet fegyvereket
  • Helyette fokozatosan rááll az új és ukrán fronton bevált fegyverek 24-órás gyártására haditermelésben.
-A frontra küldött csapatokat pár hónapig élesben gyakorlatoztatja. Itt a katona ha túléli, egy gyakorlott harcos lesz, ha neg nem, akkor alkalmatlan, vagy épp nem volt szerencséje. A gyakorlat után friss csapatokkal rotálja őket.

Véleményem az eltelt egy év alatt sem változott, a jövő azonban eléggé homályos. A jelenlegi művelet egy másik célját is láthatjuk, hogy az emberek figyelmének elterelése a világ gazdasági ujra felosztásától és átalakításáról, ehhez kell ukrajna álcázó és áldozó füstje is.

Nézzük h mit írtatok kb 2 hétre visszamenőleg ennek alátámasztása ként:
PTSD nélkül nincs harci tapasztalat. Harci tapasztalat nélkül nincs ütőképes haderő.
Ütőképes haderő nélkül nincs szuverén Európa.

Harci tapasztalata (tömegesen) közel s távol az ukránoknak és az oroszoknak van.
Az oroszoknak is úgy kellet most ez a "kiképzési trenirozás" mint szomjas vándornak egy pohár víz
Az elmúlt hónapban egyre többet beszél arról az elméletről, hogy a 0. vonal megvédése alkalom arra is, hogy a 300ezer mozgósított megtanulja meg az összfegyvernemi harcászatot.
Mármint Robert C. Castelt idézted. Ez tán engem is megerősít, amit 1 éve leírtam.
Megfordult az ukrán ellentámadás, már az orosz csapatok törnek előre
Hát igen a front csapkod össze vissza, mint a Boa farka..

"hazaszeretet" meg hasonlók csak a tűzharc előtt és után fontosak, és főleg a politikusoknak.
A frontra, húsdarálóba tartóknak ilyen szlogenekkel kell megtölteni a leendő hősök fejét, nehogy gondolkozzanak.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 535
10 179
113
- Egyre újabb és újabb fegyverrendszerek mennek patikai mennyiségben , lőszerrel az ukrán frontra. Megfigyelhető hogy kb akkor , amikor az előbbi rendszer tesztelése véget ért. A mennyiségre nagyon vigyáznak nehogy felborítsa a front egyensúly. Ha valóban hatásosnak tűnő fegyvert küldenének, mint az F-16 akkor előtte már lassan egy éves marketing kutatás elemzés előzi meg, hogy ehhez az orosz mit szól? Mert ha viszonzásképp bejelenti h akkor a "Különleges Hadművelet" átfordul egy Európát is elsöprő háborúba - akkor biztosan nem lesz F-16 os küldés, hiszen az felborítja a politikusi pénzégetős segélyezési tervet és a sz@ros bilit is.
Európát is elsöprő háború? Oroszország által, aki Ukrajnával sem bír? Súlyos.
Maximum, ha atomháborút indít, de az totál vesztes helyzet mindkét félnek.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
OK, valóban feltámasztották. :D
Imádom az ipsét, a 4 napos szakáll így néz ki Ukrajnában. Valami speckó nackó szert kaphat mert a haja is nőtt vagy 1 cm-t 4 nap alatt.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Európát is elsöprő háború? Oroszország által, aki Ukrajnával sem bír? Súlyos.
Maximum, ha atomháborút indít, de az totál vesztes helyzet mindkét félnek.
Nem csak háborúval lehet elsöpörni Európát.Nem látod mi folyik a franciáknál?A kormányok inognak a kés élén táncolnak,a társadalom a robbanás küszöbén van.Az idő az oroszoknak dolgozik.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Financial Times azt írta, hogy megszerezte a brüsszeli csúcson fontolóra vett végső nyilatkozat tervezetét:
eszerint az USA, Nagy-Britannia, Németország és Franciaország rávenné Kijevet
egy kétoldalú átmeneti megoldásra, aminek lényege, hogy bízzon a tartós nyugati támogatásban. ????
A nyugati tisztviselők bizalmasan elismerték, hogy Ukrajna Oroszország elleni ellentámadása nem halad jól, és hogy a Kijevnek nyújtott jövőbeni katonai támogatás ennek következtében csökkenhet – jelentette a Financial Times. A művelet kimenetele kihatással lesz mindenre, amit Ukrajnával kapcsolatban teszünk, és ezzel mindannyian tisztában vagyunk”

Az orosz szándékoknak megfelelően a konfliktus lemorzsolódási háborúba váltott, ez pedig semmiképp sem Ukrajnának és a Nyugatnak kedvez. Ebben a szituációban a területfoglalás másodlagos cél lett, jelenleg mindkét fél arra törekszik, hogy a másikat annyira meggyengítse eszközök tekintetében, hogy az végső soron feladja a további próbálkozásokat, pontot téve a történet végére.
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20230630_mearsheimer_ukrajna_haboru_eselyek_makronom
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 193
93
A Zsalu vitához: fontos-e? Valami történt ez valószínű, él-e vagy nem én nem tudom. De az ukránoknak mindegy is. A terveket úgyis nyugatabbra dolgozzák ki. Ha már azt is korlátozzák hogy melyik fegyveradományt hogy lehet bevetni, ha a zsoldot is a nyugat adja, itt nincs önállóság. Tán egy kis propi fontossága van de semmi több.
(Budanov viszont propi okból sem hiányzik senkinek. Kiderült már hogy mi esett rá? Egy Saturn V talán? Orosz nem lehet ugye, azokat lelövik.)
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Ez mindíg a szemszögtől függ hogy honnan nézzünk.
A háború az egy nem normális elmeállapotú megnyilvánulása az emberiségnek.

Erre kitünő példa, hogy a polgári életben ugyanaz a személy lehet egy kivégzendő tömeggyilkos, háborúban pontosan ugyanazért a tettéért meg hősi kitüntetés jár.. amikor a tömeggyilkos a nemzet megmentője.. még a F.O.S média is ezt tolja.

A keresztény egyház békében hírdeti azt az igét hogy "Ne ölj", háborúban megáldja a hasfelmetsző szuronyokat (I Vh tábori papok)

És ez az ideggyógyászati kórtünemény Európában néhány évtizedenként mindíg kitör, már időtlen idők óta...
Ha visszatekintesz a történelembe, azt látod, hogy a háború a normális állapota az emberiségnek, legalábbis az elmúlt 5000 évben. A saját közösségedért, az erőforrások birtoklásáért vívott küzdelem létfontosságú a fennmaradásért. Minden háború amelyet a saját közösségünk vív bárki ellen igazságos! Az elkényelmesedett és elpuhult népek nem sokáig maradnak fenn a történelem forgatagában
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
A Financial Times azt írta, hogy megszerezte a brüsszeli csúcson fontolóra vett végső nyilatkozat tervezetét:
eszerint az USA, Nagy-Britannia, Németország és Franciaország rávenné Kijevet
egy kétoldalú átmeneti megoldásra, aminek lényege, hogy bízzon a tartós nyugati támogatásban. ????
A nyugati tisztviselők bizalmasan elismerték, hogy Ukrajna Oroszország elleni ellentámadása nem halad jól, és hogy a Kijevnek nyújtott jövőbeni katonai támogatás ennek következtében csökkenhet – jelentette a Financial Times. A művelet kimenetele kihatással lesz mindenre, amit Ukrajnával kapcsolatban teszünk, és ezzel mindannyian tisztában vagyunk”

Az orosz szándékoknak megfelelően a konfliktus lemorzsolódási háborúba váltott, ez pedig semmiképp sem Ukrajnának és a Nyugatnak kedvez. Ebben a szituációban a területfoglalás másodlagos cél lett, jelenleg mindkét fél arra törekszik, hogy a másikat annyira meggyengítse eszközök tekintetében, hogy az végső soron feladja a további próbálkozásokat, pontot téve a történet végére.
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20230630_mearsheimer_ukrajna_haboru_eselyek_makronom
Mit ad hozzá a tartalomhoz a színes szöveg?
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 471
113

Sojgu: a lengyelek és portugálok által szállított összes Leopard 2 megsemmisült​

Sojgu hétfőn közölte, hogy Ukrajna 16 Leopard harckocsit veszített el, ami – tette hozzá – “gyakorlatilag a Lengyelország és Portugália által szállított ilyen típusú harckocsik 100 százalékát teszi ki”.
...Az orosz miniszter szerint “összességében az ellenség semmilyen irányban nem érte el a céljait”, ami az orosz katonák profizmusát és “a sokat dicsért nyugati fegyverekkel szemben támasztott, nyilvánvalóan túlzó elvárásokat” bizonyítja. Azt állította továbbá, hogy Ukrajna külföldi támogatói nyomást gyakorolnak Kijevre, hogy folytassa az orosz állások elleni támadásokat annak ellenére, hogy eddig mintegy 2500 nehézfegyverzetet veszítettek.
...

A NATO Katonai Bizottságának vezetője elismerte az ukrán fegyveres erők offenzívájának problémáit​

Bauer szerint Ukrajna ellentámadása az orosz hadsereg ellen rendkívül nehéz a taposóaknák és más akadályok miatt. Az ukrán fegyveres erőkkel védelmi vonal áll szemben, amely helyenként a 30 km-es mélységet is eléri.
„Ez egy rendkívül összetett típusú művelet. Nagyon-nagyon nehéz az ukrán fegyveres erők számára, óvatosan kell eljárniuk ”- mondják a NATO-ban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1688391563

Orekhovskoe irány 18.00-kor

Az ellenséges támadás RabotinO településtől északra eső erdősávokban ért véget. Az ellenséges állások elleni ellentámadás során az ukrán fegyveres erők 3 tisztje fogságba esett, 12 ellenséges ember megsérült, evakuálásuk lehetetlen.
Jelenleg az ellenséget kiütötték, megfigyelik a TOS Solntsepek és a kamikaze drónok munkáját az ellenség erőin.
Az Ukrán Fegyveres Erők egységeiben romlik a morál és hatalmas a felszerelésveszteség.

A szeverszki irányítás és harcok a Szerebrjanszkij erdészetben, a
2023. július 3-i 18.00-i állapot

A Szerebrjanszkij erdőgazdaság területén a június végi támadást követően az RF fegyveres erők harcosai helyzetvédelemre álltak át . Az elmúlt napokban az ukrán fegyveres erők ellentámadást próbáltak végrehajtani, és támadásokat hajtottak végre az RF Fegyveres Erők motoros puskás egységeinek vonalai ellen Dibrova közelében , főleg mozgósított emberekből.
Minden ellenséges áttörési kísérletet összehangolt légi-, tüzérségi és gyalogsági csapásokkal sikerült visszaverni. Az ukrán alakulatok erdőterületeket használnak a mozgás elfedésére. Az egyik ilyen bevetést az UAV legénysége és az RF Fegyveres Erők 120. dandárának az Ukrán Fegyveres Erők számára kidolgozott tüzérei fedezték fel .
Koordináták :48.990644, 38.034159
Az ukrán fegyveres erők minden erőfeszítése és a felderítő drónok előnye ellenére az orosz hadsereg visszatartja a támadást. Hasonló helyzet alakul ki a Torszkij-párkányon is: az RF fegyveres erők harcosai visszaverik az ukrán fegyveres erők támadásait, és „kúszó” taktikával haladnak előre.
Problémák vannak a helyszínen, hol a drónokban, hol az elfoglalt pozíciókat megszilárdító erők hiányában , de egységeink felbecsülhetetlen tapasztalatokat szereznek a veszteségekkel nem számoló, felsőbbrendű ellenség elleni harcban.
Meg nem erősített hírek szerint megkezdődött az Ukrán Fegyveres Erők új , 44. gépesített dandárjának átadása az Ukrán Fegyveres Erők amúgy is igen impozáns "Liman" csapatcsoportjába . A 44. dandár egyik egysége Szvjatogorszkba érkezett , a többiek pedig a Csernyihiv régióból indultak délkeletre.

2023.02.07- én az SVO során megölt ukrán tisztek száma nyílt források által megerősítve 2271 fő .
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök azt mondta, hogy a Leopard javítóközpontot nem lehet megnyitni a pótalkatrészhiány miatt.
Elmondása szerint a tankok lengyelországi javítására szolgáló központ beindítását a pótalkatrészhiány akadályozza.


Precíziós csapásaink megsemmisítettek egy bázist, felszerelést és lőszerraktárat a Herszon Fronton.
A 8. tüzérezred tüzérsége megsemmisült:
Kazackoje falu közelében egy raktárban több mint 12 tonna lőszert tároltak a NATO tüzérségi rendszereihez.
Körülbelül 40 darab katonai felszerelés volt, köztük német Marder és BMP-2 járművek.
Több mint 50 gép állomásozott az AFU egységének állandó telepítési pontján.

Az ukrán fegyveres erők lőszereit szállító autó megsemmisült a Donyeck melletti fronton
Avdijivka irányában az UAV-operátorok lelepleztek egy lőszerszállítási kísérletet a nácik részéről. Az ellenség koordinátáit átadták a tüzérségnek. Az ellenséget pontosan eltalálták.

Az epikus tűzvész: "Lancet elpusztítja az amerikai Three Axest
A Dnyeper-csoport felderítői megsemmisítettek egy amerikai M777-es haubicot a hozzá tartozó lőszerekkel együtt, amikor megtámadták és megsemmisítették azt a Dnyeper folyó ellenség által megszállt partján.


AKARNAK-E AZ OROSZOK HÁBORÚT
ХОТЯТ ЛИ РУССКИЕ ВОЙНЫ песни о войне
Jevtusenko verse
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 537
113
Európát is elsöprő háború? Oroszország által, aki Ukrajnával sem bír? Súlyos.
Maximum, ha atomháborút indít, de az totál vesztes helyzet mindkét félnek.
Mostanában Európa eléggé ingatag lábakon áll nem kell sok ahhoz h magától felboruljon. Gondolj arra h nemrégiben cseszegették Kardigánt, elég csak sorba állítania az általa sátoroztatott 4 millió menekültet, egymás mögött 60 centire, a sor Isztambultól Berlinig érne. Vagy Oroszország közvetlen az ukrán erőművekre küldené a rakétáit, nem a vezetékre és az elosztó állomásra, vagy 100at egy indítással . Ráadásul ha úgy cselekszik, ahol valami pislákol, az újra kezelésbe veszi, Ukrajnában garantáltan egy pár évig nem lenne villany. Ide Európába nem 4 millió hanem annak a többszöröse ukrán menekültáradat indulna.. Ukránból csak a fronton harcoló katona maradna.
A mostani ukrán mennyiséghez ez gyors, elképzelhetetlen változás lenne... brrr.. nem is gondolok bele.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 123
82 888
113
Terrorbombázás ma Szumiban (2023. 07. 03.)

Részletek a kamikaze UAV-k érkezéséről az SBU sumii irodájába

‍♂ Az Ukromédia a maguk módján „egy lakóépületbe” való érkezést mutatja, hogy elrejtse nagyszámú fegyveres és tiszt likvidálásának tényét.

Ma reggel három drón támadta meg az SBU katonai létesítményeit. Abban a pillanatban, amikor az ukronackók koncentrációja az épületben a maximumon volt, robbanás történt. A veszteségek több tízre tehetők.

Rybar
-1AGOdU24rY.jpg


Más
6aaCokTHg4s.jpg