[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 853
15 230
113
Nem, nem az lesz.

Emlékezzel (lapozzál) visza hogyan kezdodot a Cherszoni ellentámadás:
- hú, mekkora veszteségek; hú, menyire leégtek az ukránok; hú, hogyan semmisul meg a nyugati technika; hú, stb.
És asztán lecsaptak Charkovnál (Syrskyj vezetésével), behúzták Kupyanszkot, Izjumot, Limant.
Majd végul rákénszerétették az oroszokat, hogy a Cherszoni állásaikat maguk uritsék ki.

Szabad kérdeznem, az orosz - ukrán nevek átírása miért okoz ekkora nehézséget ? Vagy az egész írásod tele van olvashatatlan helyesírással, és magyartalan mondatszerkesztéssel ?

Amit sikerekként lobogtatsz, azoknál a körülményeket maximálisan ignorálod vagy torzítod.


Ha elvágják a szárazfoldi oszekottetést és a hidakat is minimum járhatatnanná teszik, délen ragadt orosz erok hasonló szituációba kerulnek, mint Cherszonnál, és kenytelenek lesznek viszahúzóni a Krími félszigetre. Syrskyj Oo-ban szuletet és Moszkvában tanult - pontosan ismeri az orosz katonai gondolkozást.

Mivel vágnák el az ukránok az összeköttetést ? :)


Az ami eddig is - az euroatlanti. Minden más erolkodés mindig elbukik (és nem véletlenul).

Szabad kérdeznem, kicsoda, micsoda vagy, hogy ex cathedra kijelented, hogy mi a helyes és mi nem ?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
vaaagy nem beleírni nyilvánvaló és közismert baromságokat.
Mert nem hiszem el, hogy a habarcs, az üst, a kagyló, a légiközlekedés, a motoros puskás stb nem tűnik fel, és nem hiszem el, hogy ezek olyan iszonyatosan szakszavak, hogy aknavető, KATLAN, gránát, légierő...
Van néhány probléma, logikai, stílusbeli és hozzáértési kifogásom a kommenteddel.
1) Nem szoktam beleírni a berakott cikkekbe, mert az simán hamisítás lenne. Általában nyelvhelyességi, mondatszerkesztési hibákat javítok, de nem teszek hozzá semmit. Ez így korrekt.
2) Hogy ne csak higgy, hanem tudj is, szívesen adok leckéket magyar nyelvből: a szókincs rétegződéséből, a fordítás rejtelmeiből...stb.
3) Nem szokásom a kommenttársakkal ilyen stílusban ("baromság") beszélni, megkérlek, hogy velem ezt te sem tedd. Ha nem megy, akkor inkább ne reagálj!
Köszönöm!

Zaporizhzhia irány, a 2023. július 24-i 13:00-as helyzet
Az AFU-
csapások aktiválása mélyen a hátban, valamint a tüzérségi lövedékek megnövekedett intenzitása a frontvonalon, jól mutatják az ellenség közeljövőbeli terveit.
Az ukrán parancsnokság az értelmetlennek tűnő „húsrohamok” után egy fontos célt ért el az offenzíva előtt: közelharcba kényszerítette az RF fegyveres erők előretolt egységeit, kényszerítve őket, hogy lövedékeket és lőszert használjanak kisebb gyalogsági csoportokra.
A harc felerősödése azt a célt követi, hogy a csatatéren a pusztítás eszközei terén fölénybe kerüljön. A precíziós irányítású lőszerekkel végrehajtott csapások száma drámaian megnőtt, beleértve a HIMARS MLRS használatát is.
Ezzel párhuzamosan az Ukrán Fegyveres Erők megerősítik a csoportosulást: az Ukrán Fegyveres Erők 148. tüzérdandárjának erői, amelyek mérlegében 35 ágyú- és rakétatüzérség szerepel, átkerültek Lukjanovszkijhoz, Szvetlaja Dolinához és Nyezsenkához .
▪️Emellett nyugati gyártmányú pontonhidas rakodógépekkel, aknamentesítő rendszerekkel és építőipari gépekkel érkeztek mérnöki alakulatok Kamyshevakhába .
▪️Zaporozsjébe pedig ma, július 24-én egy katonai szerelvény érkezése várható mozgósított emberekkel. Ezenkívül további MLRS HIMARS hordozórakéták kerültek Zaporozhye irányába.
❗️Most az ukrán fegyveres erők a logisztikai és ellátási raktárak elleni csapásokra koncentrálnak . A tüzérség ágyúja egy percig sem csillapodik. Ezzel egy időben a fő hangsúlyt az Orekhovsky szakaszra helyezték , ahová ismét áthelyezték az Ukrán Fegyveres Erők 10. AC parancsnokságát. És miközben a magdalinovkai és verhnij tersei gyakorlótereken zajlik a csata , a 10 AK-ból álló rohamosztagok és a Marun taktikai csoport előkészítése folytatódik. Ezért még nem érdemes lazítani, és a győztes beszámolók várhatnak.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
1) Nem szoktam beleírni a berakott cikkekbe, mert az simán hamisítás lenne. Általában nyelvhelyességi, mondatszerkesztési hibákat javítok, de nem teszek hozzá semmit. Ez így korrekt.
1. benyomod google fordítóba, majd crt c crt v-vel behányod ide. nem javítasz benne semmit.
Hogy ne csak higgy, hanem tudj is, szívesen adok leckéket magyar nyelvből: a szókincs rétegződéséből, a fordítás rejtelmeiből...stb.
mit kéne tudnom? Hogy a katlan nem üst, a légiközlekedés nem sztrájkol motorospuskásokat, és nem kagylókkal lövöldöznek egy háborúban? Ez nem hit, ez tény.
Nem szokásom a kommenttársakkal ilyen stílusban ("baromság") beszélni, megkérlek, hogy velem ezt te sem tedd. Ha nem megy, akkor inkább ne reagálj!
párszor már szóltam, nem csak én, sokan, hogy legalább az legyen már kijavítva a rohadt idehányt kommentedben, ami egyértelmű. Pl sztrájk, tartály, stb. Erre csak ennyi megy:
ogy ne csak higgy, hanem tudj is, szívesen adok leckéket magyar nyelvből: a szókincs rétegződéséből, a fordítás rejtelmeiből...stb.
Az AFU-csapások aktiválása mélyen a hátban
Ez pl mi a francot jelent?
Bekapcsolták a rohamdroidokat?
a 10 AK-ból álló rohamosztagok és a Marun taktikai csoport előkészítése folytatódik. Ezért még nem érdemes lazítani, és a győztes beszámolók várhatnak.
Ennek mi az értelme magyarul?
A tüzérség ágyúja egy percig sem csillapodik
Rohamot kapott?
?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 143
82 968
113
Mikor buták butát kérdeznek tipikus esete...


Más

Ugledar, ukrán katonák gyülekezési helye
FAB-500M62 UMPK



Más

Az ukropropaganda stafétabotját az ukrán légierő parancsnoka, Jurij Ignát váltja fel.
"Nem harcolhatunk örökké az ellenséges rakéták ellen, amelyeket úgyis gyártanak majd. Még ha az egész világ megfojtja is az orosz gazdaságot szankciókkal, akkor is gyártani fogják ezeket a rakétákat” – mondta.



 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
párszor már szóltam, nem csak én, sokan, hogy legalább az legyen már kijavítva a rohadt idehányt kommentedben, ami egyértelmű. Pl sztrájk, tartály, stb. Erre csak ennyi megy:
3) Nem szokásom a kommenttársakkal ilyen stílusban ("baromság") beszélni, megkérlek, hogy velem ezt te sem tedd. Ha nem megy, akkor inkább ne reagálj!
Köszönöm!
Hogy ne olvasd többet a berakott híreimet, amelyeket nem értesz, ignorálj! Én is ezt teszem, zavar az agresszív stílusod. Szerintem, boldogan élünk egymás nélkül!
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
942
8 163
93
Az egész koncepció rossz! És abból is kiderült hogy nem akarja senki ezt a háborút befejezni hanem elnyújtani, hogy az ukránokat akarják a NATO-ba!

Én pont fordítva csinálnám! Az oroszokat (!) léptetném be a NATO-ba.

Holnap délután 2-kor rendkivüli hirként bejelentené Stoltenberg, hogy amikor az '50 években felmerült (kevesen tudják de igaz, történelmi tény) a Szovjetunió majd Oroszország felvétele a NATO-ba most került napirendre.

Délután 3-kor rendkivüli hír: a szövetség úgy döntött, hogy oroszország megkapta a jelölést és gyorsitott eljárásban felvételt nyert a NATO-ba! Kibővítették a rendszert minden feltétel adott. (Közben Putin meg Sojgu a kinai-orosz tárgyaláson mikor megtudják olyan zavartan egyszer vigyorogva egyszer összevont szemöldökkel néznének hogy: "ez most mi a f.sz???", mint a "Diktátor" c. filmben amikor megtudja valaki hogy "hív Aladdin" amiben a pozitív negativ szó is Aladdin lett.... Hszi Csi-ping azért mondjuk izzadna rendesen)

Ezután délután négykor DRÁMAI bejelentés!! Minden NATO-tagállamot értesitettek, hogy mivel ukrajna még március elején átrakétázott orosz területre egy légibázisra megtámadva a baráti NATO-tag oroszországot valamit minden okunk megvan feltételezni hogy vegyifegyverei vannak ...ezért a szövetség azonnal (!) elinditotta az 5-ös cikkelyt szerinti eljárást melynek értelmében beavatkozik az "orosz szövetségeseink megsegitésére"!! A NATO nyugati erők szárazföldi hadsereggel orosz-nato zászlókkal bevonulnak és lerohannák minden irányból ukrajnát egészen a Krímig és a szakadárokig.

Ukrajna ellenállás nélkül engedi át a NATO nyugati erőit és csak az orosz fronton állna ellen majd kapitulál a NATO nyugati szövetségesei előtt...lefegyverzik.
Egy hét múlva mivel az orosz gazdasági helyzet miatt Oroszország nem teljesíti a NATO feltételeit...kizárják a szövetségből.
Mondom...ez még egy jó alternatíva lehet! Az ukrán kérdés rendezésére és később a közös ellenség Kína (Ázsia és India) miatt:

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
„A háborúról” című művében Carl von Clausewitz porosz katonai stratéga érvelt úgy, hogy a háború hajlamos új és összetett módon kibontakozni, amit a katonai vagy politikai vezetők nem képesek előre látni.
A vezetőknek ezért óvatosan kell nekivágniuk minden katonai műveletnek, és mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy ne csak a katonai erő számára világos és elérhető célokat határozzanak meg, hanem - ami fontos - olyan politikai célokat is, amelyeket az erő elérhetővé tehet.

Kibontakozott egy szép komplex nyugat ihlette háború, amit a nyugati katonai és pláne a politikai vezetők sem voltak képesek előre látni.
Óvatlanul, addig hergelték a medvét, míg az morogni kezdett.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 459
69 337
113
Felvételek az odesszai régió Duna-parti Reni város kikötőjébe való becsapódásokról.




Más

"Sok orosz van ott. Sok orosz. Többen vannak, mint mi. Több fegyverük van. Még több lőszer. És még több ember. Nehéz. Nehéz!”: A CNN egy titkos földalatti bunkerről mutatott be riportot az Ukrán Fegyveres Erők 47. Gépesített Dandárjának egy részéből, és egyenesen azt mondta, hogy lehetetlen és valószínűtlen is áttörni az orosz védelmet.


Más
Megsemmisített Maxx Pro -Zaporozsie régió

Hat vegre Rénit is megb. xtak. Régen hires volt az örömlanyairol az a kikötővaros.

Gondolkodtam betegyem-e, kisse pongyola egy cikk lett, de vannak benn nemi adatok. Most meg ugyis az ukran fekete tengeri es dunai gabona es egyeb omlesztett árú háború vegeig tarto vegervenyes leallitasa folyik estenkent.
Ilyeneket ir hogy:
"Szemben az orosz propagandával, a legnagyobb birtokosok nem nyugatiak,"
Par sorral lejjebb meg:
"A legnagyobb földtulajdonosok az oligarchák és a különféle külföldi – főként európai és észak-amerikai – érdekeltségek keverékéből állnak."

Orosz "alvó" drónok.
Poziciot, leshelyet foglal, elalszik par napra, megjon a preda, elesitik es azonnal pusztit. Nem repked, nem zummog feleslegesen, felderiteni, zavarni nehez, gyors, hirtelen csapas.

Megharomszorozodott az orosz harckocsigyartas, de a cikkben nem ez a lenyeg szerintem. A chipekrol a tankban van reszletesebben szó, pontos tipusmegjelolessel.

A Lancat inkabb nevezheto csodafegyvernek Ukrajnaban mint a Leopard2. Azt irjak a Nato altal küldött tuzersegi es legvedelmi eszkozok felet vadaszta le.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 999
57 228
113
Hat vegre Rénit is megb. xtak. Régen hires volt az örömlanyairol az a kikötővaros.

Gondolkodtam betegyem-e, kisse pongyola egy cikk lett, de vannak benn nemi adatok. Most meg ugyis az ukran fekete tengeri es dunai gabona es egyeb omlesztett árú háború vegeig tarto vegervenyes leallitasa folyik estenkent.
Ilyeneket ir hogy:
"Szemben az orosz propagandával, a legnagyobb birtokosok nem nyugatiak,"
Par sorral lejjebb meg:
"A legnagyobb földtulajdonosok az oligarchák és a különféle külföldi – főként európai és észak-amerikai – érdekeltségek keverékéből állnak."

Orosz "alvó" drónok.
Poziciot, leshelyet foglal, elalszik par napra, megjon a preda, elesitik es azonnal pusztit. Nem repked, nem zummog feleslegesen, felderiteni, zavarni nehez, gyors, hirtelen csapas.

Megharomszorozodott az orosz harckocsigyartas, de a cikkben nem ez a lenyeg szerintem. A chipekrol a tankban van reszletesebben szó, pontos tipusmegjelolessel.

A Lancat inkabb nevezheto csodafegyvernek Ukrajnaban mint a Leopard2. Azt irjak a Nato altal küldött tuzersegi es legvedelmi eszkozok felet vadaszta le.
Fontos, hogy az alvó drón nem zümmög feleslegesen!:) (Igy nem ébreszti fel a többi alvó drónt?)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 677
94 333
113
Úgy néz ki a ruszkik most nagyon beszopták. :D

Oroszország kockázatot vállal azzal, hogy megtámadja Románia határát. Simileanu: Ha Románia területét sújtják, Oroszország aláírná a saját ítéletét

A
mai támadás az első: az oroszok minden eddiginél közelebb csaptak le Románia határához. Ha Ismailban több száz méteres dunai távolságról beszélünk Románia területéig, akkor a reni kikötő is hazánk közvetlen közelében van.

Például Renitől Galacig csak körülbelül 20 kilométer.
Oroszország – különösen a Shahed drónokkal – nemcsak katonai, hanem polgári létesítményeket is célba vett, megtámadva az ukrán kikötői infrastruktúrát és gabonasilókat.
Az orosz megszálló támadásait több román tengerész is meglepte a környéken.
Mindezzel összefüggésben jogos aggodalomra ad okot, hogy egy orosz kamikaze drón akár tévedésből is eltalálhat egy román területen található objektumot, vagy egy román lobogó alatt álló hajót.


Románia megütése Oroszországgal, legyen az véletlen, Moszkva végső ítélete lenne. Óriási a balesetveszély, ha Romániától ilyen kis távolságra csapnak le

Ahol nem szabadna bombázni Oroszországot, pedig már rég átlépte a piros vonalat

imagine-ilustrativa-port-reni-ucraina_81707800.jpg


A július 24-i reggel némileg meglepően indult Ukrajna, de különösen Románia számára. Az orosz erők drónokkal bombázták Reni kikötőjét, amely mindössze 300 méterre található a román felségvizektől.


 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 853
15 230
113
3) Nem szokásom a kommenttársakkal ilyen stílusban ("baromság") beszélni, megkérlek, hogy velem ezt te sem tedd. Ha nem megy, akkor inkább ne reagálj!
Köszönöm!
Hogy ne olvasd többet a berakott híreimet, amelyeket nem értesz, ignorálj! Én is ezt teszem, zavar az agresszív stílusod. Szerintem, boldogan élünk egymás nélkül!

Lehet, hogy nem a legjobb stílust választotta meg az illető, de az igénytelenül és érthetetlenül Google Fordítozott hírek posztolása nem viszi előbbrébb a fórumot.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Úgy néz ki a ruszkik most nagyon beszopták. :D

Oroszország kockázatot vállal azzal, hogy megtámadja Románia határát. Simileanu: Ha Románia területét sújtják, Oroszország aláírná a saját ítéletét

A
mai támadás az első: az oroszok minden eddiginél közelebb csaptak le Románia határához. Ha Ismailban több száz méteres dunai távolságról beszélünk Románia területéig, akkor a reni kikötő is hazánk közvetlen közelében van.

Például Renitől Galacig csak körülbelül 20 kilométer.
Oroszország – különösen a Shahed drónokkal – nemcsak katonai, hanem polgári létesítményeket is célba vett, megtámadva az ukrán kikötői infrastruktúrát és gabonasilókat.
Az orosz megszálló támadásait több román tengerész is meglepte a környéken.
Mindezzel összefüggésben jogos aggodalomra ad okot, hogy egy orosz kamikaze drón akár tévedésből is eltalálhat egy román területen található objektumot, vagy egy román lobogó alatt álló hajót.


Románia megütése Oroszországgal, legyen az véletlen, Moszkva végső ítélete lenne. Óriási a balesetveszély, ha Romániától ilyen kis távolságra csapnak le

Ahol nem szabadna bombázni Oroszországot, pedig már rég átlépte a piros vonalat

imagine-ilustrativa-port-reni-ucraina_81707800.jpg


A július 24-i reggel némileg meglepően indult Ukrajna, de különösen Románia számára. Az orosz erők drónokkal bombázták Reni kikötőjét, amely mindössze 300 méterre található a román felségvizektől.


Most tényleg? És mit csinálnának a kedves oláhok ? Mennének Joe bácsihoz ? Hát szerintem a polák események mögmutaták ! Joe bácsi volt az első aki egyből kaprot kiáltott ! Az oláh meg fényévekre van bátorságban a poláktól !
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 138
10 471
113
3) Nem szokásom a kommenttársakkal ilyen stílusban ("baromság") beszélni, megkérlek, hogy velem ezt te sem tedd. Ha nem megy, akkor inkább ne reagálj!
Köszönöm!
Hogy ne olvasd többet a berakott híreimet, amelyeket nem értesz, ignorálj! Én is ezt teszem, zavar az agresszív stílusod. Szerintem, boldogan élünk egymás nélkül!
Akkor posztolj harmad/negyed ennyit és javíts bele a fordítózásba. Szeretet és hála fog öveznie új utadon.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Petro Andrjuscsenko, a Donyeck megyei Mariupol ukrán polgármesterének tanácsadója hétfőn arról adott hírt, hogy az orosz csapatok legalább két nagy hadoszlopot küldtek haditechnikával és katonákkal Mariupolon keresztül a Zaporizzsja megyei Bergyanszk kikötő irányába.
„Legalább két, harminc járműből álló oszlopot láttak Novoazovszk felől Bergyanszk felé haladni. Ezek Rapira osztályú teherautók voltak lőszerrel és vontatott fegyverekkel, továbbá üzemanyag-szállító tartálykocsik és buszok katonákkal” – fejtette ki a Andrjuscsenko a Telegramon.

Nagy röhej, hogy Mariupolnak kapor polgármestere is van valahol 404 orstágban, van tanácsadója is, Zselé fizeti is őket, mert azt nem tételezem fel, hogy hazafiságból tennék.

A siralmas az, hogy ezeknek a nyomoroncoknak támogatóik, kémeik, hírszállítóik vannak még felderítetlenül, lekapcsolatlanul.