[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113

A külügyminisztérium felkérte Oroszországot, hogy tisztázza a gabonaüzlet újraindításának feltételeit​

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy Oroszország tisztázza, mit akar a fekete-tengeri gabonával kapcsolatos kezdeményezés újraindításáért cserébe – mondta James O'Brien, a külügyminisztérium szankciós irodájának vezetője.
„Először is Oroszországnak tisztáznia kell, mit kér. Számos különböző követelést terjesztett elő, mindegyik azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy a különböző orosz intézmények nem kapnak szolgáltatásokat a magánszektortól” – mondta az újságíróknak tartott tájékoztatón. O'Brien szerint az Egyesült Államok már jelezte, hogy kész "segíteni ezen problémák bármelyikében".
„Nem világos azonban, hogy Oroszország mit tekint sikeresnek” – mondta.
Anthony Blinken külügyminiszter nyomán O'Brien megismételte, hogy Oroszország tavaly rekordmennyiségű, 61,8 millió tonna gabonát exportált, "10-15%-kal többet, mint bármely előző évben".
„Ha a mérce a bolygó tápláléka, akkor az a folyamat, amelyben az ENSZ-szel és Törökországgal az orosz export segítése érdekében részt veszünk, működik, és az orosz panaszok kisebb panaszoknak tűnnek egy nagyon jól működő rendszerrel kapcsolatban” – mondta a diplomata.
A fekete-tengeri kezdeményezés, amelyet 2022. július 22-én írtak alá Oroszország, Törökország, Ukrajna és az ENSZ képviselői, az ukrán gabona és élelmiszer, valamint műtrágya exportját foglalja magában a Fekete-tengeren keresztül három kikötőből, köztük Odesszából.
Az üzlet egy csomagszerződés része. A második rész, az Oroszország-ENSZ memorandum, amelyet három évre terveztek, előírja az orosz élelmiszer- és műtrágyaexport feloldását, a Rosselkhozbank visszakapcsolását a SWIFT-hez, a mezőgazdasági gépek, alkatrészek és szolgáltatások újraindítását, valamint a Togliatti-Odessza ammónia működésének helyreállítását. csővezeték és számos egyéb intézkedés.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1691178740

KÉPmutatás A KERTBŐL

Borrell függetlenségre szólította fel Afrika legszegényebb országait.
"Az ingyenes orosz gabona elfogadásával feladja függetlenségét. Megpróbálják feléleszteni a rabszolgaságot egy szabad földön, és térdre kényszeríteni. Választania kell az éhség és az emberi méltóság között."
☝️omg... szerinte az afrikaiak hülyék?‍♀
Azért van a hőbörgés mert ez a nyugat"szabad világ" GMO gabonája a kutyának nem kell,arra jó hogy taccsra vágja Európát.Árpa mázsája 4000 forint ilyen műtrágya áraknál egyenesedni fognak a kaszák Európa szerte.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 371
14 181
113
Csak azért nem kéne ökológiai katasztrófát a tengeren csinálni.Ez egy tanker nem hadihajó.Törökország is rábaszik,ha olaj lepi be a tengerpartjait.Ez terrorizmus.
Az a tankerhajó hazafelé úton volt Szíriábol, ahová repulouzemanyagot vitt az ottani orosz kontingens számára.
Nem volt benne olaj, viszont fegyvert szállitot. Mondjuk fegyver nélkul is legitim célpont lenne, mivel hadianyag szállítására használták.


 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 140
7 264
113
Te figyú! Itt imádkoztok az ukrán civil infrastruktúra rombolásáért (hiába mondtuk, hogy értelmetlen ;) ) egy éve, hogy milyen nagy ötlet, ha sokan megfagynak, mert akkor majd nektek jó lesz. ;)
Nézzél már magadba!

A ruszki napi szinten bombáz erőműveket, energetikai, közlekedési infrastruktúrát, ahol CIVILEK halnak meg.
Azokért miért nem rinyálsz?!

Nagyon kétszínű az ilyen trollkodás, úgy, hogy ezt a háborút Putyin kezdte, a felelősség az övé.
Az ukrán védekezés által okozott károkért IS!
Mert, ha nem arcoskodott volna, akkor ez nem történik meg.

A 2014-ben Odesszában elégetett 50 civil oroszért sírt valaki az "erkölcsileg fejlettebb" oldalon?
Vagy a 2014-2022 között DNR és LNR területeken ATO csapások során megölt több ezer civilért?
Vagy a hős ukrán Tornádó zászlóalj által megerőszakolt orosz kisgyerekekért?
Vagy a hős Azov zászlóalj által 8 éven keresztül Mariupolban terrorizált, megkínzott, eltűnt civilekért (és ezt egyébként ott élő németek és görögök állították ...)?
Vagy az elmúlt másfél évben a Donyecket ért ukrán ágyúzásokban meghalt civilekért?
Vagy az elmúlt másfél évben az ukrán hátországban az ukrán fegyveresek által megölt, megkínzott, eltűnt civilekért?
A bucsai áldozatokon miért is voltak fehér karszallagok? (Arról a felvételről már nem is beszélek, amikor az ukrán SBU emberei helyezgetik különböző pozíciókba a halottakat az utcán).
Az a felvétel azért megvolt, amikor még tavaly márciusban a menekülő ukrán tankok kivonulnak az oroszok lakta ukrán faluból, de még búcsúzóul szétlövik a falu szélén lévő civil házakat?
Amikor pár hete az ukránok átmentek orosz oldalra állig felfegyverezve és sima civileket terrorizáltak, akkor is ugyanaz volt a nyugati médiában, mint másfél évvel ezelőtt a majdnem száz olajbányász megölésekor: "Ukrajna most jól megmutatta az oroszoknak!!!"

Összességében egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy az elmúlt 9 évben több ukrán civil halt meg, mint orosz (főleg úgy, hogy több ukrán civil áldozat utána rejtélyes körülmények között feltámadt, persze, lehet, hogy Ukrajnában nagyobb az iker születések aránya, mint a föld többi részén).

Amúgy meg az ukránok szinte napi szinten lőnek atom erőművet, ami miatt meg nagyon-nagyon sokan meghalhatnak (jaj bocsánat elfelejtettem, hogy ott folyton az oroszok lövik magukat, igazából a 22-es csapdájában is saját magukat bombázták az amerikaiak).

Egyébként nagyon jó ez a két órás reakció idő ebben a topikban, mert így van az embernek ideje nyugodtan válaszolni, akármekkora bunkó paraszttal is találkozik néha a fórumozó.
Példának okáért így én még véletlenül sem használok olyan szavakat, hogy "rinyálsz".

TERMÉSZETESEN MINDENKIRE RÁ VAN BÍZVA, HOGY EZT MAGÁRA VESZI-E, VAGY ADOTT ESETBEN MAGÁRA ISMER-E!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 804
80 372
113
Amúgy miről sírtok már megint? Az oroszok egy árva rossz szót nem szóltak, hogy terrorizmus, ökológiai katasztrófa meg hasonló hülyeségek, csak azért mert az az Ukrajna akivel amúgy háborúban állnak elsüllyesztett egy hadihajójukat. Ez valamiért csak a ti oroszságotokat sérti, az igazi oroszok önérzetét valahogy nem bántja, mert tudják, hogy a háború ezzel jár. Esetleg ez valami túlreagálás, hogy majd én megmutatom, hogy mégönérzetesebb orosz vagyok mint az igazi oroszok?
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Az a tankerhajó hazafelé úton volt Szíriábol, ahová repulouzemanyagot vitt az ottani orosz kontingens számára.
Nem volt benne olaj, viszont fegyvert szállitot. Mondjuk fegyver nélkul is legitim célpont lenne, mivel hadianyag szállítására használták.


Megtudhatnám mi köze van a kaproknak Sziriához?Sziriából látják el Oroszországot fegyverrel?Erösen kétlem.NATOkompatibilis bemondásra szálitotta,vagy materiálisan is tartalmazott fegyvert vagy hadianyagot?Ezzel az erövel bármelyik kereskedelmi hajó támadható,hiszen Nimitz tengernagy nürnbergi perben elismerte(Dönitz tengernagy perében)hogy parancsot adott japán kereskedelmi hajók elsüllyesztésére.Innentől kezdve mivel öt nem vonták felelösségre, háboru esetén minden kereskedelmi hajó elsüllyesztése az euro-atlanti normáknak megfelel.És ha majd az oroszok hasonló szellemben válaszolnak ne sirjon majd az euroatlantista szátok.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 467
10 482
113
Nem fog tetszeni sokaknak a véleményem, de szerintem meg joguk van az ukránoknak úgy és azzal harcolni amijük van, az oroszoknak is, ezen nem változtat az hogy Ukrajna létezését önmagában egy hibának tartom mert ha orosz szemszögből nézem egy saját trianonuk eredménye és évtizedek hibás politikájáé. Viszont ilyen az életösztön ha megtámadnak harcolsz, ha erősebbek nálad akkor rúgsz harapsz mindent csinálsz és próbálsz túlélni. Ez a háború egy hiba, egy orosz nemzeti tragédia a maga elkerülhetőségével, ha a kommunisták és az utánuk jövők másként csinálják. Viszont ez olyan pusztába kiáltás mint a magyar nemeseket vagy a Habsburgok hibáztatni a hibás döntéseikért.

Praktikus szempontból pedig ha egy tele lévő tankert rossz áramlatok mellet elsüllyesztenek az ukránok, biztos elismerő szavak tömegét fogják kapni a románoktól, bolgároktól és törököktől is amiért ilyen csodálatosan megkomponált tervel álltak elő.

Én már le sem írom háborús helyzetben milyen ötleteim lennének például a regát tartós gazdasági megsemmisítésére.... ezek a háborús szép elvek, sosem értettem őket.

A külügyminisztérium felkérte Oroszországot, hogy tisztázza a gabonaüzlet újraindításának feltételeit​

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy Oroszország tisztázza, mit akar a fekete-tengeri gabonával kapcsolatos kezdeményezés újraindításáért cserébe – mondta James O'Brien, a külügyminisztérium szankciós irodájának vezetője.
„Először is Oroszországnak tisztáznia kell, mit kér. Számos különböző követelést terjesztett elő, mindegyik azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy a különböző orosz intézmények nem kapnak szolgáltatásokat a magánszektortól” – mondta az újságíróknak tartott tájékoztatón. O'Brien szerint az Egyesült Államok már jelezte, hogy kész "segíteni ezen problémák bármelyikében".
„Nem világos azonban, hogy Oroszország mit tekint sikeresnek” – mondta.
Anthony Blinken külügyminiszter nyomán O'Brien megismételte, hogy Oroszország tavaly rekordmennyiségű, 61,8 millió tonna gabonát exportált, "10-15%-kal többet, mint bármely előző évben".
„Ha a mérce a bolygó tápláléka, akkor az a folyamat, amelyben az ENSZ-szel és Törökországgal az orosz export segítése érdekében részt veszünk, működik, és az orosz panaszok kisebb panaszoknak tűnnek egy nagyon jól működő rendszerrel kapcsolatban” – mondta a diplomata.
A fekete-tengeri kezdeményezés, amelyet 2022. július 22-én írtak alá Oroszország, Törökország, Ukrajna és az ENSZ képviselői, az ukrán gabona és élelmiszer, valamint műtrágya exportját foglalja magában a Fekete-tengeren keresztül három kikötőből, köztük Odesszából.
Az üzlet egy csomagszerződés része. A második rész, az Oroszország-ENSZ memorandum, amelyet három évre terveztek, előírja az orosz élelmiszer- és műtrágyaexport feloldását, a Rosselkhozbank visszakapcsolását a SWIFT-hez, a mezőgazdasági gépek, alkatrészek és szolgáltatások újraindítását, valamint a Togliatti-Odessza ammónia működésének helyreállítását. csővezeték és számos egyéb intézkedés.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1691178740

KÉPmutatás A KERTBŐL

Borrell függetlenségre szólította fel Afrika legszegényebb országait.
"Az ingyenes orosz gabona elfogadásával feladja függetlenségét. Megpróbálják feléleszteni a rabszolgaságot egy szabad földön, és térdre kényszeríteni. Választania kell az éhség és az emberi méltóság között."
☝️omg... szerinte az afrikaiak hülyék?‍♀
Na ez egy érdekesebb hír, ami jól mutatja hogy miért lenne fontos elvágni ukrajnát a tengertől, és miért értékelődik fel a folyamosan növekvő orosz gabonatermelés, és itt most nem az új területekről beszélek,azok kis % adják, a növekedés fő oka az éghajlatváltozás és a modern mezőgazdaság elterjedése, aminek jót tettek a szankciók. Illetve megmutatja annak a lobbinak az erejét az usa ban amit azok képviselnek akiknél az ukrán gabonatermő területek vannak, hiszen pénzt akarnak látni a befektetésükből, ezért egy olyan világban ahol az orosz macskákat is szankciózzák, ilyen mézédes hangon kommunikálnak a héják az oroszokkal.... :) bár lehet a tengeri út hiányában nem is a lobbi a fő ok hanem az ukrán hadigépezet ellátásának összeomlásának lehetősége a fő ok. Az étel óriási politikai hatalom csökkenő termőterületek, és növekvő népesség mellet.

Borrellre és a többi uniós hülyére meg már szavak sincsenek, teljesen elváltak a valóságtól, a világ pedig elrohan európa mellet, mire ennek a háborúnak vége teljesen eljelentéktelenedik a kontinens. Ilyen szavak után már érzem is hogy az afrikaiak szeretete hogyan növekszik az európaiak felé. Ezek sosem fognak leszokni a felsőbbrendűségtudatukról?
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
751
2 662
93
CV-90
79d609478b30bcbd.jpg

wide_4_3_cb854c8710980065c20918cc57863938.jpg

1886336812_154:0:2885:2048_1920x0_80_0_0_2025ccbf6bfe0ae193bc16b459be9690.jpg

pwa_vertical_1024_d2fe94d5a451989428a84bc90c8ee56b.jpg

aHR0cHM6Ly8yNTc4MjQuc2VsY2RuLnJ1L2JhYnlsb24tbWVkaWEvYXJ0aWNsZXMvaW1hZ2UvMjAyMy8zLzE4MzY4NzE3NzYtMC0yNTEtMjk3Ni0xOTI0LTE5MjB4MC04MC0wLTAtNzA5NWIzYzU4YWZmMWY5MWMxMDcxOTA0NGI4MGEzOTZfSDg2UE5FZC5qcGc.webp
Holland CV90-eseknek tűnnek a jelzéseik alapján (?), meg az évszak sem stimmel a növényzetet elnézve, vélhetően nem az orosz-ukrán háborúban készült képről van szó. Mondjuk ettől még jó kép, lopom. :)
 
  • Tetszik
Reactions: endre and PavolR

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 227
4 697
113
Az a tankerhajó hazafelé úton volt Szíriábol, ahová repulouzemanyagot vitt az ottani orosz kontingens számára.
Nem volt benne olaj, viszont fegyvert szállitot. Mondjuk fegyver nélkul is legitim célpont lenne, mivel hadianyag szállítására használták.


Akkor ennyi erővel legitim celpont minden civil hajó ami az ukrán gabinafolyosot kihasznalva fegyvert és felszerelést vitt Ukrajnába?? Mert ugye azért ilyen is volt. És mi lett?? Megy a roma yhozbaz oroszok felmondták az egyezményt és szervernek mindent is nehogy újra kelljen indítani!! Valamint akkor legitim minden NATO dron és Jammer gép ami adatokat szolgaltat az orosz célpontok ukrán megtámadásához!! Gyerekek ne menjen már el az eszünk! Ha elkezdenek semleges vizeken orosz hajókat támadni az már a 3. világháború lesz!! Hol lenne semleges teruleten bármi legitim?? A semleges légtérből ennyi erővel leeshet egy AWACS mert az is legitim?? Semleges teruleten bármit megtámadni már egy új színt amibe qrvara nem kéne belemenni
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Az a tankerhajó hazafelé úton volt Szíriábol, ahová repulouzemanyagot vitt az ottani orosz kontingens számára.
Nem volt benne olaj, viszont fegyvert szállitot. Mondjuk fegyver nélkul is legitim célpont lenne, mivel hadianyag szállítására használták.


Pál ha a szabad világ nem lopná Szíria olajat nem is kéne szállítani.Felháborító ez a kettős mérce.Nézem most Rácz padavanja Tompos azon örömködik,hogy a Fekete-tengeren megtámadták a tankert,ezek emberek egyáltalán?Normális ember ezt elitéli,ott van az élővilág. Intő példa https://hu.wikipedia.org/wiki/Exxon_Valdez-katasztrófa Mit szólnának a románok teszem fel ha már az ukrán hadvezetés ilyesmit játszik,hogy az oroszok felrobbantanának egy tankert a partoknák,és azt mondaná bocsi a kaprok voltak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
Viszont ilyen az életösztön ha megtámadnak harcolsz, ha erősebbek nálad akkor rúgsz harapsz mindent csinálsz és próbálsz túlélni.
Ez csak az egyik opció. Ha erősebbek nálad, akkor, szerintem, a butább opció. Lásd Görgeyt, vagy Pongrácz Gergely döntését 1956-ban.

Az orosz csapatok megsemmisítettek egy ukrán tengeri pilóta nélküli hajót Szevasztopol közelében​

Az orosz csapatok felfedeztek és megsemmisítettek egy ukrán pilóta nélküli hajót Szevasztopol tengeri övezetében. Ezt Mihail Razvozsaev, Szevasztopol kormányzója nyilatkozta.
Az észlelt felszíni drón a parttól nagy távolságban megsemmisült. Feloldottak minden korlátozást a vízi közlekedés mozgására vonatkozóan.
Amint arról a Russzkaja Veszna beszámolt , ma ebédidőben kiderült, hogy egy ellenséges haditengerészeti drónt találtak a tengerben , és hadművelet indult annak megsemmisítésére.
Источник: https://rusvesna.su/news/1691237225
 
Last edited by a moderator:

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 596
94 018
113
Akkor ennyi erővel legitim celpont minden civil hajó ami az ukrán gabinafolyosot kihasznalva fegyvert és felszerelést vitt Ukrajnába?? Mert ugye azért ilyen is volt. És mi lett?? Megy a roma yhozbaz oroszok felmondták az egyezményt és szervernek mindent is nehogy újra kelljen indítani!! Valamint akkor legitim minden NATO dron és Jammer gép ami adatokat szolgaltat az orosz célpontok ukrán megtámadásához!! Gyerekek ne menjen már el az eszünk! Ha elkezdenek semleges vizeken orosz hajókat támadni az már a 3. világháború lesz!! Hol lenne semleges teruleten bármi legitim?? A semleges légtérből ennyi erővel leeshet egy AWACS mert az is legitim?? Semleges teruleten bármit megtámadni már egy új színt amibe qrvara nem kéne belemenni
Ha harmadik ország belekapcsolódik az egy lépés a harmadik világháború felé. Tehát ha az ukrik iráni gépet, az oroszok meg lengyel gépet szednének le, Amíg egymást az sztem legitim célpont.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 371
14 181
113
Akkor ennyi erővel legitim celpont minden civil hajó ami az ukrán gabinafolyosot kihasznalva fegyvert és felszerelést vitt Ukrajnába??
Emlékeztetlek arra, hogy amikor lejárt a gabonaszerzodés, az oroszok kijelentették, hogy minden hajót, ami ukrán kikotobe tart, úgy kezelnek, mint fegyverszállítót és az országot, amelybe regisztrálva van mint a konfliktus részesét.

Ukránok rá pedig vice versa szószorosan ugyan ezt jelentették ki az orosz kikotokbe tartó hajókra.

Minden esetre, most egy orosz zászló alat hajózo tankert lottek ki, szoval ellenséges zászló alat hajózó hajót saját vagy ellenséges felségvizegben, szoval ezidáig tiszta a lap. Viszont elég ahoz, hogy esetleg elriastja az orosz kikotokbe tartó hajókat, melyeknek ráadásul meg fog noni a biztosításuk.

Ezzel akarják rákényszeríteni az oroszokat, hogy lepjenek visza a gabonaszerzodésbe.

Pál ha a szabad világ nem lopná Szíria olajat nem is kéne szállítani.
Gondolom most oszetévesztetted a koolajat és a repulouzemanyagot, ugyanis a tanker azt szállítot az orosz kontingensnek. :oops:

--------------------------------------------

Más!

Mikozben az oroszok megint nyomulnak a Potyomkin szigetre, az orosz bombázás alapján az ukránok kozelítenek Oleshkihez:


Sot, Romanov Kozachi Laheri-t is emléti:


FyCgHsfWIBEq65e
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
751
2 662
93
Ez csak az egyik opció. Ha erősebbek nálad, akkor, szerintem, a butább opció. Lásd Görgeyt, vagy Pongrácz Gergely döntését 1956-ban.

Az orosz csapatok megsemmisítettek egy ukrán tengeri pilóta nélküli hajót Szevasztopol közelében​

Az orosz csapatok felfedeztek és megsemmisítettek egy ukrán pilóta nélküli hajót Szevasztopol tengeri övezetében. Ezt Mihail Razvozsaev, Szevasztopol kormányzója nyilatkozta.
Az észlelt felszíni drón a parttól nagy távolságban megsemmisült. Feloldottak minden korlátozást a vízi közlekedés mozgására vonatkozóan.
Amint arról a Russzkaja Veszna beszámolt , ma ebédidőben kiderült, hogy egy ellenséges haditengerészeti drónt találtak a tengerben , és hadművelet indult annak megsemmisítésére.
Источник: https://rusvesna.su/news/1691237225

A "Moskvich 6" és a "Moskvich 3e" autók
  • a Moskvich Moszkvai Autógyár standján bemutatva
  • a XI. Nemzetközi Eurázsiai Taxi Fórum részeként a moszkvai Nemzetközi Kereskedelmi Központ üzleti központjában.

Pár hónapja valaki azt írta, hogy csak fekete színű autókat tudnak gyártani az oroszok, nincs más színű festékük!
Nem kell túlgondolni, nyilván összekevertek kétféle feketét, és ez jött ki belőle. ;) Tavaly, amikor megosztottam, hogy újraindul az autógyártás Moszkvics-név alatt, mindenki (jó, akkor sokan), hogy röhögött teli szájjal ezen... megy majd ez a sztori is a mosógépchipek meg az elfogyó fekbetétek mellé.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113

Erőteljes csapást mérnek Ukrajnára – sorozatos robbanások történtek Zaporozsjében (TÉRKÉP, +VIDEO)​

Erőteljes csapást mérnek Ukrajnára: sorozatos robbanások történtek Zaporozsjében, nagyszabású riasztás borítja az országot.
Az ukrán források egy sor erőteljes robbanásról számolnak be a Zaporozsje régióban. A találati célpontokról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.
A cserkaszi régió vezetője fokozott veszélyt jelentett erre a régióra.
Korábban arról számoltak be, hogy a rakéták a szomszédos Kirovograd régióba repültek.
Országszerte, az odesszai régió kivételével, légiriadó dörög.Frissítve
Rakéták rohannak Nyugat-Ukrajna felett, folyamatosan változtatják az irányt: támadás várható a légierő bázisai ellen.
Az ukrán légierő jelentése szerint a csapás egyik valószínű célpontja a hmelnyickij régióbeli sztarokonstantinovoi légibázis.
Источник: https://rusvesna.su/news/1691249810
 

gyurka

Well-Known Member
2015. február 11.
66
401
53

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 632
25 193
113
Novoselovszkoje, ezek tényleg valami kilőtt roncsba próbáltak meg elbújni?:

M113 menet közben kapott egy találatot:

Zaporizsja, 2 ifv-vel próbáltak ellentámadni:

Lehet volt már, 2 kozak apc végleges forgalomból való kivonása:

Rabotino környéke, atgm indítás bmp-re:

Drónos gránátdobálás:

Ukri drg-t fogott egy mesterlövész:

Nincs még megerősítve de a hír szerint a sztarokosztjantyinivi reptérnek kaputt:
Valami füstöl az lehetséges:

Artemovszknál megint próbálkoztak: