[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 498
93 701
113
És milyen durván túlértékelte az ukránokat az is, aki 10 napot és az is aki 10 hónapot mondott, az oroszok egy nap után lenullázták őket és pár nap alatt Kijevnél voltak. Amit most látsz az az fél NATO raktárürítése és felpörgetett fegyvergyártása, amit odaadtak Ukrajnának, az egészet fizeti neki az EU meg az USA meg akire még ráparancsoltak, NATO katonák és zsoldosok vannak ott tízezrével, amerikai meg brit tisztek tervezik a hadműveleteiket, a teljes hírszerzés és felderítés a NATO-ból nekik dolgozik a titkosszolgálatoktól kezdőőden, AWACS-on át a műholdakig.
Ebben az ukránok kb olyanok, mnt a csigapástétom amihez adagolnak némi disznóhúst is, és egy csiga egy disznó arányban van benne az anyag. Ukrajnának erre se pénze, se fegyvere, se embere, se kiképzése se semmilyen nincs.

Sztem messze alulértékelték az oroszok az ukránokat.
Kijev előtt kapta az első pofont az orosz hadsereg. Hosztomelt egy mintaszerű helikopteres akcióval elfoglalta a VDV, de megtartani nem tudta, bezavarták őket az erdőbe,
Itt nem volt semmi extra NATO ez az ukrán hadsereg volt.
Lehet ha Zelenszkijt és a hadsereg vezetését elfogják, akkor gyors összeomlás lett volna. Állítólag nem sokon múlt, de nem így lett és az ukránok beleálltak. Enélkül bármilyen NATO támogatás semmit sem ért volna.

Igazából sikeres nagyobb városostrom, az Mariupoli volt. Melitopol, Herszon inkább a helyi áruló vagy gyáva ukrán katonáknak köszönhető.
Mert hiába voltak az oroszok egy város előtt nagyon hamar, Harkov, Szumi stb. Bevenni képtelenek voltak súlyos veszteségeket szenvedtek minden betörési kiserletnél. Ez nem a NATO meg külföldi zsoldosok voltak, hanem az ukránok.
Ugyanúgy a Kijev ellen megindult több 10km-es orosz hadoszlopot nem a NATO, hanem az orosz logisztika és az ukrán területvédelmisek állították meg.

Erre céloztam, hogy nem azzal a lesajnált ukrán hadsereggel találkoztak az oroszok, amit vártak, vártunk.
Amit írsz, külföldi zsoldosok, NATO hírszerzési, fegyverek, tanácsadók ez akkor ott nem számított. Talán nyártól, de az elején ez nem volt döntő.
Az ukranokat és saját akaratukat nagyon alulértékeled ebben a háborúban. A civilek támogatása megvan, még az oroszul beszélő ukránoké is. Amikor kisebb városokat foglaltak el február márciusban az oroszok, egyből megjelentek a civil tüntetők, nem virágeső volt.
Persze ez változhat, de eddig minden kín ellenére megvan. Aki félt vagy nem értett egyet ezzel lelépett. Donbaszt, Bakhmut lehet más, de azt sem látjuk, mert az orosz tüzérség által porig rombolt orosz városokban sem integet senki.

Persze Ukrajna a Nyugat nélkül anyagilag összeomlik, ezt írtam is. Ha fordul a washingtoni politika könnyen a fejük felett lehet megállapodás.

Ami fájóan hiányzik és sztem ez az alultervezett orosz létszámnak köszönhető az orosz kezdeményezés. Ne az ukránok rángassák az oroszokat jobbra-balra lyukakat betömni. De pl. másfél év után végre foglalják el az oroszok pl. Avdijkát és ne tudják az ukránok folyamatosan lőni Donyecket. Ezek olyan alap dolgok, ami érthetetlen. Itt szinte meg sem mozdult a háború eleje óta a front pedig az a minimum csomagban van, nem Odessza.
Már többször felmerült az a kérdés, hogy mi van, ha Putyin a nyugat beépített ügynöke?
És nem tesz mást, csak a nyugati munkáltatói által előírt terv szerint cselekszik, azaz építi le szép lassan az orosz erőforrásokat és demoralizálja a népet/hadsereget. Pontosabban, ezzel a tesze-tosza különleges műveletezéssel belülről vérezteti ki az oroszokat.
Az, hogy mindig akkor állítja le a támadásokat amikor éppen nyomulnak előre az oroszok, vagy az egész Wagnert akkor vágja taccsra amikor az elpicsázta az ukránokat, Surovikint is leveszi, miközben az alkalmatlan Sojgut meg a vezérkar vezetőjét, Gerasimovot a helyén hagyja, hát több mint gyanús. Mintha az ukránokat akarná helyzetbe hozni.

Erre a felvetésre mindig az a válasz, de hát Putyin volt aki rendbe tette Oo.-ot és felszámolta a káoszt, megvédte nyugattal szemben a pozícióit, meg stb., így kizárt, hogy ügynök lenne. De mi van, ha ez a nagy rendtétel csak egy álcafüst, hogy az orosz átlagpolgárt (meg a többi jóhiszeműt) megtévesszék Putyin személyét illetően.
Amennyiben Oo. megszállása, leigázása egy valós terv a nyugat részéről (márpedig az kell legyen, az elmúlt 30 év nyugati nyilatkozatait figyelembe véve), akkor az nem egy olyan folyamat amit 2-3 évre terveztek, hanem egy több évtizedes jól felépített eseménysorból áll, amit lépésről lépésre hajtanak végre. Vagyis bőven belefér egy ilyen nemzetmentő putyini karakter felépítése is, hogy még véletlenül se ébredjen fel az orosz nép.
Részemről ez csak egy egyszerű spekulálás, de azért nem kell teljesen eldobni. A mai világban semmi sem az aminek látszik, így érdemes ezt is belevenni a számításokba.
Putyin ha nem is a Nyugat, de Jelcin és az őt támogató oligarchák embere volt. Csak nagyon hamar a fejükre nőtt. És valóban rendet tett és feltámasztotta az orosz államot. Ez a háború tévedés volt. Az elnökségét nagy dicsőséggel akarta befejezni és minden arra mutatott, Krím, Szíria, hogy készen állnak. De benézte és vmiert sokat tétovázik. Nála biztos kevesebben ismerik a valós orosz közhangulatot és az orosz haderő képességeit. Lehet az előbbi nem viselné el egy nagyobb mozgósítást, de minél tovább húzza, talán annál valószínűbb, hogy nem, Vagy tényleg nem képes többre az orosz haderő és csak a vágóhídra küldené a katonákat, ahogy sokszor most Délen az ukránok a sajátjaikat.

Pl. az orosz légierő nagy rejtély. Az volt a narrativa fél éve, hogy kiszárítják orosz-irani drónokkal az ukrán légvédelmet és utána beindulnak a fokozottabb légicsapások. De ez is feledésbe merül.,.,

Ha viszont ez a patthelyzet marad, akkor hogyan lehet arcvesztés nélkül lezárni??
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Az amúgy senkinek nem jutott eszébe, hogy a kibelezett (pl. hajtómű), tömegében megfogyatkozott gép szerkezete továbbra is jókora felhajtóerőt termel ha rossz irányból fújja a szél egy erősebb viharban, és az áramlást választották le a gumikkal az ívekről?

Az ismert légibázisokat nem algoritmusokkal nézik, az biztos. Az alakfelismerést nagy kiterjedésű területeken random lokációkon felbukkanó objektumok keresésére érdemes használni. De amúgy a kontúr miatt azokat sem tévesztené meg, a SAR műholdakat kisebb mértékben befolyásolhatja de ott rengeteg lehetőség van a pontosításra.
Ha valami betalál, "az ellen nem véd", tehát ez is kizárható.


Én arra hajlok az "új" kartonpapír drónok ellen vannak, mivel kicsi, könnyű ezért egyfelől nehézkesen írányítható, másrészt közvetlen ütközéssel tud csak kárt tenni, így egy autógumi is megfelelő védelmet nyújt ellene.

A hálós copegarage is azok ellen lehet, felülről támadó drónt megfogja, másra nem jó.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 186
29 185
113
A levélből azt olvastam ki hogy csinált valami bűnt amiért egy év börtönt is kaphat, de ők inkább visszatoloncolják Ukriba vesződjenek ők vele.
Nem. A kitoloncolás alapja az, h van szerződésük Ukrajnával, amivel vádolják, az 1 év börtönbüntetésnél magasabb retorzióval bír, nem politikai okból üldözik és nem fenyegeti halálbüntetés.

Amit "elkövetett" az a katonaszökevénység, ami per pill Ukrajnában 5 év börtönt ér.

Más.
https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/09/tudja-hany-hadkoteles-ukran-ferfi-szokott-el-nemetorszagba
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 820
47 187
113
Maradjunk annyiban, hogy háború elöl menekülő embereket visszatoloncolni erőszakkal a háborús zónába hogy kényszersosorozottként lemészárolják őket, az olyan aljasság, amire szavak sincsenek. Eleve még a jobbik eset, ha az adott embert csak besorozzák, és a frontra küldik. Azért ott benne van, hogy némelyiket már az ukrán belbiztonsági szervek kinyirják. Másrészt meg a sorkötelezettséget tolják ki az ukránok a korfa mindkét oldalán, valamint az egészségügyi kivételeket is szűkitik. Ha elkezdik a lengyelek visszadobálni az embereket, elfogadva az ukrán követelés jogosságát, akkor mehetnek lassan majd vissza a 17 éves kölykök is. Meg egy idő után a nők is.

Ha ezt elkezdik, akkor ez precedens lesz, és majd minden háborús zónába vissza lehet toloncolni ezen az alapon az onnan elmenekülő embereket? Az szép lesz.

Azt meg már csak mellékesen jegyzem meg, hogy milyen szép vágóképek lesznek a marhavagonokba tömött emberekről, akiket a pályaudvarokon meg fegyveres lengyel és más NATO országbeli katonák őriznek. A videók is jók lesznek, mikor majd a lengyel és más országok rendőrei lesznek lefilmezve, mikor menekült ukrán férfiakat meg srácokat fognak bilincselni, meg verni az utcán.

Van egy szint, ahova nem kellene lemenni. Szerintem a sok faszság mellett, ha ebbe pont nem egyezik bele az Orbán kormány, az nem biztos hogy baj.

Én pl rendőrként nem szivesen mennék be egy itteni munkásszállóra, aztán bilincselnék meg valakit, meg esetleg kezdenék dulakodásba a feleségével, meg a lányával, esetleg az édesanyjával egy 18 éves kissrácnak, csak azért hogy beleküldjem a ruszki húsdarálóba.

Nem mellesleg a magyar társadalom többsége azért ha megkérdeznék, biztos nem menne bele ebbe a második VH legsötétebb óráit visszaidéző marhavagonos mutatványba.

Egyébként meg szerintem van egy ive ennek az egésznek, valami olyasmi hogy : "A háborúból kimaradunk, meg ellenezzük, de nem vagyunk embertelenek az ukrán menekültekkel, akkor sem ha mások épp ezt várják tőlünk".

Hosszú távon azért épp lehet belőle nettó haszon is, hogy nem vagyunk szélkakasok, meg azért elég sok ukrán látja hogy mi újság van velünk. Ha már kell vendégmunkás, inkább ukránok legyenek azok, mint a világ másik feléről akárkik.

De majd meglájuk, lehet persze hogy oltári nagyot szopunk ezen, DE ha ezen szopunk, azt még jobban el tudom fogadni, mint ha más faszságon csúszunk el.

Teljesen igazad van mindenben amit írtál, a problémám ott van, hogy milliók léptek le nyugatra a háborús helyzet elől tőlük, olvastam 8 milliós számot is. Ebben nyilván van öreg, kisgyerek, nő etc., de azért jelentős a hadköteles férfiak aránya is, főleg hogy most már gyakorlatilag fiataltól öregig minden férfi kell nekik! Ha a nyugat összezár, és elkezdik kipakolni őket vissza, itt nálunk ami még sem Oroszország hanem nekik a nyugat, s még védve is vannak a visszapattintástól, szerinted mennyien fognak megjelenni?! Nekem az a félelmem, hohy minden igazságod mellett annyian, hohy nem fogjuk tudni őket hova elrakni, meg etetni, fizikailag!
Mert azt ugye senki nem gondolja hogy majd Brüsszel segít ezekbe a költségekbe beszállva?! Az ő érdekük pont az, hogy vissza legyenek baszva harcolni, az utolsó ukránig!

Szóval bár mindenben egyetértek veled amit leírtál Shed, azt látom ebből jól nem tudunk kijönni, ha megjelenik nálunk viharos sebességgel szó szerint akár több százezer ukrán férfi, ezeknek nem lehet hipp hopp értelmes termelő munkát varázsütésre előteremteni, szép gondolatokat fogalmaztál meg, csak nem látom azt ahogy a gazdaságunk megreccsenése nélkül - ami nélkülük is épp rottyon van, infláció egekben etc! - hogy a viharban tudjuk kivitelezni ezt a nagy tömeges ukránmentő akciót, amiért majd egyébként megint Putyinbérencnek leszünk beállítva!!!

Szar ez mindenhogy!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 888
56 720
113
Teljesen igazad van mindenben amit írtál, a problémám ott van, hogy milliók léptek le nyugatra a háborús helyzet elől tőlük, olvastam 8 milliós számot is. Ebben nyilván van öreg, kisgyerek, nő etc., de azért jelentős a hadköteles férfiak aránya is, főleg hogy most már gyakorlatilag fiataltól öregig minden férfi kell nekik! Ha a nyugat összezár, és elkezdik kipakolni őket vissza, itt nálunk ami még sem Oroszország hanem nekik a nyugat, s még védve is vannak a visszapattintástól, szerinted mennyien fognak megjelenni?! Nekem az a félelmem, hohy minden igazságod mellett annyian, hohy nem fogjuk tudni őket hova elrakni, meg etetni, fizikailag!
Mert azt ugye senki nem gondolja hogy majd Brüsszel segít ezekbe a költségekbe beszállva?! Az ő érdekük pont az, hogy vissza legyenek baszva harcolni, az utolsó ukránig!

Szóval bár mindenben egyetértek veled amit leírtál Shed, azt látom ebből jól nem tudunk kijönni, ha megjelenik nálunk viharos sebességgel szó szerint akár több százezer ukrán férfi, ezeknek nem lehet hipp hopp értelmes termelő munkát varázsütésre előteremteni, szép gondolatokat fogalmaztál meg, csak nem látom azt ahogy a gazdaságunk megreccsenése nélkül - ami nélkülük is épp rottyon van, infláció egekben etc! - hogy a viharban tudjuk kivitelezni ezt a nagy tömeges ukránmentő akciót, amiért majd egyébként megint Putyinbérencnek leszünk beállítva!!!

Szar ez mindenhogy!
Melyik ukrán marad itt, ha pl Ausztriàban, Németben teljes ellátást, pénzt kap és dolgoznia sem kell? Mi csak tranzit ország vagyunk és leszünk. Teljesen mindegy, hogy napi 10-20000 emberről beszélnek.
Hajtanak tovább vagy felülnek a vonatra innen... Legfeljebb kárpátaljai magyarok maradnak itt.
Nehogy már elhidd,hogy itt ukránok tömege van,marad vagy lesz. Statisztika ide vagy oda.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 816
57 695
113
Nekem van egy olyan félelmem, hogy ha humanitárius okokból mi továbbra sem adjuk ki az ukrán hadrafogható menekülteket, a nyugat, lengyelek etc. meg igen, kurva gyorsan nagyon sok ukrán lesz nálunk.

Sajnálom őket meg minden, de ezt azért talán még sem kéne a nyakunkba venni, így is van elég baja a gazdaságunknak, hiányozna még pár százezer ukrán eltartandó katonaszökevény pont ebben a lefelé szálló időszakban úgy, hogy az EU-tól nem pénzt kapnánk rájuk, hanem lebaszást hogy nem küldjük őket haza meghalni a nyugatért.

Ebből jól nem nagyon jövünk ki attól tartok.

Mondjuk erre megoldás lehetne, ha Oroszországnak adnánk ki őket....
Lehet választani:
1. Oroszországba mennek.
2. Vissza ukrajnába
3. Önmaguktól innen jó messze.
Gyorsan megoldódna a gond, úgy érzem...

Az is földühített amikor kb. 10,000 embercsempészt kiengedtek a börtönökből, mert nincs hely...
Hát én eladtam volna őket az ukránoknak. Ahogyan az illegális határátlépőket is. Vigyék ezeket háborúba ;)
Hidd el, ha ezt így benyomtuk volna, már nem lenne illegális migráns a határainknál.
Nemzeti reverz Janicsár program :D
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 532
10 746
113
Egy angliai közösségi média profil aukción kínál eladásra egy, a peszkovi VDV-sektől zsákmányolt R-187P1 AZART rádiót ugyan antenna nélkül, de 3 akksival, töltővel, kábelekkel. Most tart 700 dollárnál.

Ha kell valakinek, privátban megadom hol találja. (Szerintem a birtoklása Magyarországon nem ütközik törvénybe, de felelősséget nem vállalok.)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 276
68 243
113
A kapor párti propi szerint :


Ezek retardok, nem ertik hogy tobb ezer tank van erre arra Oroszorszagban, evente vagy 1200-at modernizalnak, es gyartanak hozza ujakat, tovabbi tobb szazat, ezret javitanak, nagyjavitanak folyamatosan evente. Veszitsenek el tegyuk fel az Orix szamai szerint mondjuk 2500 tankot masfel ev alatt, ebbol 500 kamu, mert ukran csak ramazoltak egy Z betűt, 500 - at donorkent felhasznalhatnak, szoval kb 1500 tank/masfel ev a veszteseg. Meg jo par evig lesz tankjuk eleg. De tudjuk a raketakbol is kifogytak mar tavaly...
De akkor nezzuk az ukranokat, lehet meg talan 250 keleti T szerias tankjuk, meg talan ugyanennyi nyugati es T55 S.
Az persze nem elavult, meg a muzeumbol kirangatott Leopard 1 - sem. Most erkezett 10 beloluk. Az a fronton hany órai adag?
Sajat gyartas mennyi is? Menyi tankot gyart es modernizal a Nato es az ukranok evente? Legyen 100-120? Annyit se. Mennyit javitanak, nagyjavitanak az ukranok, es mennyit a Nato nekik? Par szazat?
Es akkor az oroszok fogynak ki, hat persze. En megertem hogy az ujsagiro meg a k.v.a az hasonlo szakma de mikor mar szazak elmondtak hogy hulyeseg amit ir , akkor miert irja le 101-szer is? Penzert?

Egy szosszenet az elavult orosz tankokrol.
Potapov az UVZ elnoke a T 80 jo teljesitmenyen felbuzdulva fontolora venne a T 80 modern valtozatanak gyartasat.
0:34-nel peldaul egy modern, csöcsös tank lathato (nem rohogni nyugger mondta) a Relikten ket Triton dronzavaroval. Ha ezek bevalnak, es lesz minden normalis jarmuvon, akkor ott tartunk hogy az oroszok mar a dronok ellenszeret is megtalaltak, az ukran/Nato kompania meg meg a dronok tomeges gyartasat sem oldotta meg, nemhogy az ellenuk valo vedelmet.

Meg se nyisd:


Ukrajna „nagyon egyenletes ütemben halad előre az orosz frontvonalakon”.


Hmm...hááát...nézzétek...végülis ha úgy vesszük a 8 méter/7 nap..valahol... az is egyenletes haladás.

Remélem lassan bejön amit 2022 március óta vártam/várunk: nukleáris háborút elkerülve, szétesett, lefegyverzett, magyarok felé nyitottabb békésebb, nem gyűlölködő, átpolitizált Ukrajna...és egy kifulladt, nyugodtabb, nyersanyagait a magyaroknak olcsón kínáló Oroszország és egy átmenő ázsiai kereskedelmi tranzitfolyosó (konténer tetminálok, logisztikai központok) Magyarországon. És egy k.rvaerős román-fosatós magyar haderő.
A csiga is egyenletes utemben halad...

Rabotino, kombajnok a hatarban.

Potyogtatos dron potyogtat egy hordagyat cipelo csoportra.

Bujocskazas.

Hát Tarasz ez nem jott be, az a melleny ezt nem fogta meg.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 552
4 734
113
Melyik ukrán marad itt, ha pl Ausztriàban, Németben teljes ellátást, pénzt kap és dolgoznia sem kell? Mi csak tranzit ország vagyunk és leszünk. Teljesen mindegy, hogy napi 10-20000 emberről beszélnek.
Hajtanak tovább vagy felülnek a vonatra innen... Legfeljebb kárpátaljai magyarok maradnak itt.
Nehogy már elhidd,hogy itt ukránok tömege van,marad vagy lesz. Statisztika ide vagy oda.
Zsolti arról beszélt, ha nyugaton elkezdik hazaküldeni az ukránokat, akkor ide jöhetnek menedéket remélve…
Az jogos, hogy az eu megint szarban hagyna és az is hogy az ellátásuk gáz…, de ahogy a törökök tudtak milliónyi szírnek menedéket adni, azt nekünk is meg kell tudnunk oldani….
Illetve adhatunk valamiféle menlevelet is…
Bár attól tartok hogy az ukránok valami okirat hamisítással, interpol alapon fogják keresni az ukrán férfiakat. Ez valahol még jogilag meg is állhatja a helyét….
Beidézés, nem megjelenés…, korrupcióval hamis engedély megszerzése….
A szörnyű hogy valahol a legtöbb ukrán pasi tényleg így járhat kelhet Európában….

Wir scaffen das!

Talán sikerül… mindenesetre meg kell próbálni…. Ha vége ennek a szarnak, ezért hálásak lesznek, és nem az M113-akért és Leo1-ekért….!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 815
30 844
113
Amit írsz, külföldi zsoldosok, NATO hírszerzési, fegyverek, tanácsadók ez akkor ott nem számított. Talán nyártól, de az elején ez nem volt döntő.
8 éve a NATO képzi őket, a legeleső pillanattól ott voltak, igaz valószínűleg ennyi NATO katona meg zsoldos és tiszt nem volt ott, mint jelenleg. Az meg hogy az ukránoknak voltak sikereik, hát gratulálok, a spray and prey is néha betalál, ettől függetlenűl most ők vannak nagyon nagy szarban, NATO támogatás ide vagy oda.
Mondjuk erre megoldás lehetne, ha Oroszországnak adnánk ki őket....
Lehet választani:
1. Oroszországba mennek.
2. Vissza ukrajnába
3. Önmaguktól innen jó messze.
Gyorsan megoldódna a gond, úgy érzem...
Oroszországba mivel vinnéd őket? Nincs repülőjárat, (még) nincs közvetlen szárazföldi összeköttetés még akkor sem ha Oroszország azzal határos akivel akar. A törökökhöz hasonló rendszert meg el lehet felejteni, ott azért működik, mert az EU keményen fizet nekik, hogy ott tartsák és abból a pénzből megéri nekik ott tartani a migriket. Itt semmit nem kapna Magyarország, max szankciókat az EU-tól ha nem adja ki a sok civilt meghalni.
Talán sikerül… mindenesetre meg kell próbálni…. Ha vége ennek a szarnak, ezért hálásak lesznek, és nem az M113-akért és Leo1-ekért….!
Az eddigi tapasztalatok szerint a "hála" szót az ukrán nyelvben nem találták még fel, de magát a gondolatot vagy az elvet sem. Uh nagy pénzt ne tegyél erre, hogy ha vége lesz és úgy ahogy Magyarországnak ideális, akkor ott bármilyen hála lesz az ukránok részéről. Persze lehet ha az átlag polgár hálás lesz, de a vezetést meg lehet nézni milyen.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 865
35 241
113
Nono… te azt montad májusra vége lesz a balhénak. Már augusztus van. Szóval hogy mi lesz azt senki nem tudhassa
igen azt csak akkor az ukrán ellentámadás az ukrán és usa bejelentések szerint párnapon bellül megindúlt volna (tavaszi offenzíva) amiből lett nyári.
de a folyamat kb az amit akkor felvázoltam. csak mivel nem tavasszal indították az ukránok megcsúszott.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kecske

Well-Known Member
2020. május 24.
231
1 193
93
Csodálkozom, hogy még nem tette be senki - elkezdték szervezni az ukrán hadkötelesek kiadatását a helyi igazságügyi minisztériumok segítségével. Ez a levél pl Írországban készült:

F5mBzHRXsAAXiTn

A bejegyzés, ahol megosztották.
Nekem eredetinek tűnik, meg nem is nagyon láttam megcáfolva még… elég kemény lehet egy ilyet kapni egy országban ahol azt hitted, menekültként vagy nyilvántartva. Kívàncsian várom a európunnyó reakcióját.

- You are charged with an offence that is punishable by imprisonment in Ireland and in Ukraine for at least a year.

Szerintem itt valami nem stimmel. Írországban sosem volt hadkötelezettség (de olyannyira nem, hogy brit fennhatóság alatt se vezették be az I. vh folyamán vagy Észak-Írországban a II. vh alatt).

Ezek után engem meglepne ha lenne konkrét jogkövetkezménye az ír jogban annak, hogy valaki megtagadja a bevonulást, és amennyire ezt ki tudtam keresni tényleg nincsen.

https://www.europarl.europa.eu/meet.../SEDE220109rightconscientiousobjection_en.pdf (32.o.)
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 009
38 335
113
igen azt csak akkor az ukrán ellentámadás az ukrán és usa bejelentések szerint párnapon bellül megindúlt volna (tavaszi offenzíva) amiből lett nyári.
de a folyamat kb az amit akkor felvázoltam. csak mivel nem tavasszal indították az ukránok megcsúszott.
Akkor most év végét tippelsz?

Évekig elfog még tartani és utána is max. befagy hosszabb-rövidebb időre!

A két Korea, Japán és Oroszo. máig hadban áll. Ki mondta, hogy egy háborúnak valaha is véget kell érni? :p

Egy befagyott konfliktus is félgyőzelem az oroszoknak.
Ez a háború most már inkább csak arról szól, hogy milyen vonalak mentén fog befagyni. Semelyik fél nem fogja elérni eredeti (maximális) céljait.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 865
35 241
113
Akkor most év végét tippelsz?

Évekig elfog még tartani és utána is max. befagy hosszabb-rövidebb időre!

A két Korea, Japán és Oroszo. máig hadban áll. Ki mondta, hogy egy háborúnak valaha is véget kell érni? :p
visszakeresni nem könnyű de magát a folyamatot tippeltem meg a támadást több ponton elszórva. (ezek a pontok elhelyezkedése nagyjából stimmel) hogy majd az ukránok bedarálása (ezt az ukránok örültségétől tettem függővé.) majd északról a ruszki puhatolózás kedvező poziciók felvétele (pont ezt csinálják) ahogy siversknél a katlan kialakításának megkezdése. és az északról meginduló "gőzhenger" ami összeköti az ekkorra kialakuló beszögelléseket.
a ruszki szétlövi az összes hidat a nagy offenzíva alatt. és vége lessz a háborúnak. (egy északi fenyegetést is jósóltam fehéroroszország felöl ukrán offenzíva idejére erőelvonás miatt ahogy az ukránok oroszországba történő betöréseit is 100% ra vettem.)
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 009
38 335
113
visszakeresni nem könnyű de magát a folyamatot tippeltem meg a támadást több ponton elszórva. (ezek a pontok elhelyezkedése nagyjából stimmel) hogy majd az ukránok bedarálása (ezt az ukránok örültségétől tettem függővé.) majd északról a ruszki puhatolózás kedvező poziciók felvétele (pont ezt csinálják) ahogy siversknél a katlan kialakításának megkezdése. és az északról meginduló "gőzhenger" ami összeköti az ekkorra kialakuló beszögelléseket.
a ruszki szétlövi az összes hidat a nagy offenzíva alatt. és vége lessz a háborúnak. (egy északi fenyegetést is jósóltam fehéroroszország felöl ukrán offenzíva idejére erőelvonás miatt ahogy az ukránok oroszországba történő betöréseit is 100% ra vettem.)
szerintem erősen túl becsülöd az oroszok lehetőségeit. Max néhány tucat falu meg pár száz négyzet-km gazdát cserél, de kb. ennyi lesz az idei év. Ha az ukránok eljutnak Tokmakig az már a csoda kategória lenne, kb. lottó ötös - alig jobb valószínűséggel.
@Aladeen de igen télen vége lesz ez a tél hideg lessz. túl sokat lőttek és a meleg tél meleg nyár esős tavasz megvolt.
Ezt elmentem. :) Márciusban előveszem, hogy bejött-e!

2024 végéig simán el fog tartani...talán tovább is.
 
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem and Szittya

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 865
35 241
113
szerintem erősen túl becsülöd az oroszok lehetőségeit. Max néhány tucat falu meg pár száz négyzet-km gazdát cserél, de kb. ennyi lesz az idei év. Ha az ukránok eljutnak Tokmakig az már a csoda kategória lenne, kb. lottó ötös - alig jobb valószínűséggel.

Ezt elmentem. :) Márciusban előveszem, hogy bejött-e!

2024 végéig simán el fog tartani...talán tovább is.
nem becsülöm túl az oroszok képességeit. nem azért fognak nagy területeket birtokbavenni mert annyire hipi szupik hanem azért mert az ukrán ki fog merülni és itt nem csak az embertartalékot vagy a teknikát értem. hanem a háttérországot is. a nyugat 2 héten bellül látványos hátraarcot fog vágni ukrán ügyben. (természetesen nem egyből az összes támogató de lesznek beintések.)
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 009
38 335
113
nem becsülöm túl az oroszok képességeit. nem azért fognak nagy területeket birtokbavenni mert annyire hipi szupik hanem azért mert az ukrán ki fog merülni és itt nem csak az embertartalékot vagy a teknikát értem. hanem a háttérországot is. a nyugat 2 héten bellül látványos hátraarcot fog vágni ukrán ügyben. (természetesen nem egyből az összes támogató de lesznek beintések.)
Szerintem meg nem, de majd kiderül...márciusban visszatérünk rá! ;)