Maradjunk annyiban, hogy háború elöl menekülő embereket visszatoloncolni erőszakkal a háborús zónába hogy kényszersosorozottként lemészárolják őket, az olyan aljasság, amire szavak sincsenek. Eleve még a jobbik eset, ha az adott embert csak besorozzák, és a frontra küldik. Azért ott benne van, hogy némelyiket már az ukrán belbiztonsági szervek kinyirják. Másrészt meg a sorkötelezettséget tolják ki az ukránok a korfa mindkét oldalán, valamint az egészségügyi kivételeket is szűkitik. Ha elkezdik a lengyelek visszadobálni az embereket, elfogadva az ukrán követelés jogosságát, akkor mehetnek lassan majd vissza a 17 éves kölykök is. Meg egy idő után a nők is.
Ha ezt elkezdik, akkor ez precedens lesz, és majd minden háborús zónába vissza lehet toloncolni ezen az alapon az onnan elmenekülő embereket? Az szép lesz.
Azt meg már csak mellékesen jegyzem meg, hogy milyen szép vágóképek lesznek a marhavagonokba tömött emberekről, akiket a pályaudvarokon meg fegyveres lengyel és más NATO országbeli katonák őriznek. A videók is jók lesznek, mikor majd a lengyel és más országok rendőrei lesznek lefilmezve, mikor menekült ukrán férfiakat meg srácokat fognak bilincselni, meg verni az utcán.
Van egy szint, ahova nem kellene lemenni. Szerintem a sok faszság mellett, ha ebbe pont nem egyezik bele az Orbán kormány, az nem biztos hogy baj.
Én pl rendőrként nem szivesen mennék be egy itteni munkásszállóra, aztán bilincselnék meg valakit, meg esetleg kezdenék dulakodásba a feleségével, meg a lányával, esetleg az édesanyjával egy 18 éves kissrácnak, csak azért hogy beleküldjem a ruszki húsdarálóba.
Nem mellesleg a magyar társadalom többsége azért ha megkérdeznék, biztos nem menne bele ebbe a második VH legsötétebb óráit visszaidéző marhavagonos mutatványba.
Egyébként meg szerintem van egy ive ennek az egésznek, valami olyasmi hogy : "A háborúból kimaradunk, meg ellenezzük, de nem vagyunk embertelenek az ukrán menekültekkel, akkor sem ha mások épp ezt várják tőlünk".
Hosszú távon azért épp lehet belőle nettó haszon is, hogy nem vagyunk szélkakasok, meg azért elég sok ukrán látja hogy mi újság van velünk. Ha már kell vendégmunkás, inkább ukránok legyenek azok, mint a világ másik feléről akárkik.
De majd meglájuk, lehet persze hogy oltári nagyot szopunk ezen, DE ha ezen szopunk, azt még jobban el tudom fogadni, mint ha más faszságon csúszunk el.