[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Románia elnöke kijelentette, hogy országa semmilyen körülmények között nem fog háborúzni Oroszországgal.

Ismerős? Bár, most már az elején kijelentette.

***************************************************************

Az ukránok bedobták a fehér törülközőt: Avgyejevka külvárosában az oroszok

Az orosz seregek a város “oldalain” tömörültek, káoszt és több száz halottat okozva.
Az ukrán erők visszavonulnak a városba! - A fogó ismét bezárult!
09/11/2023 - 20:51 in Κύρια θέματα, Ουκρανία

Az avgyejevkai fronton a fejlemények viharosak, mivel az orosz seregek északról és délről gyorsabban közelednek egymáshoz, mint azt Kijev várta. Az oroszok káoszt okoztak az ukrán ED soraiban és több száz áldozatot követeltek.
Ma az Orosz- harapófogó 1,5 km-re le volt zárva, és mára 5 km maradt Avgyejevka fizikai bekerítéséhez.
Gyakorlatilag az oroszok már körülvették a várost, mivel az Ukrán Gárda összes menekülési és utánpótlási vonala a tüzérségi lőtávolságon belül van.
Az ukrán katonák bedobták a fehér törülközőt. Komoly gondot okoz nekik a lőszerhiány, és sok katona megtagadja a parancsok végrehajtását, a Zelenszkij-Zaluzsnyij összecsapás pedig a tetőfokára hágott.
Videó: A 110. rohamhegyi dandár katonái súlyos veszteségeket szenvednek a gyalogsági támadásokban a meddőhányón vívott harcokban. Panaszkodnak, hogy a vezetés elhagyta a várost, és még mindig rengeteget küldenek a halálba minden nap.

Az oroszok folytatják előrenyomulásukat Avgyejevkán

Az orosz csapatok ismét sikeresen előrenyomultak és elfoglalták az ukrán fegyveres erők több pozícióját.
Ezt elismerik a térképeket publikáló ukrán katonai elemzők is.
„Vodjanojétól északkeletre az orosz fegyveres erők Avgyejevka irányába nyomultak előre. Az aktív ellenségeskedés folytatódik Szevernoje, Avgyejevka irányában és a Novoavgyejev főhadiszállástól északra.
Az avgyejevkai meddőhányótól nyugatra, Sztyepovojétől délkeletre és keletre az aktív katonai műveletek a vasút mentén és mögött is folytatódnak.”
Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara reggeli jelentésében közölte, hogy a Tavria parancsnoki és irányító egység Avdejevszka irányú felelősségi övezetében az orosz hadsereg nem adja fel az Avgyejevka bekerítését célzó erőfeszítéseit.
Az orosz fegyveres erők támadó hadműveleteket hajtanak végre N. Keramik, Sztepovoje, Avgyejevka, Szevernoje, Pervomajskoje falu területén.
Videó: Az új ‘Lancet’ kamikaze drón BRAT távérzékeléssel kiütötte az M2A2 Bradleyt
Videó: Orosz csapások ukrán páncélosok ellen Avgyejevkában

Az orosz seregek összefolynak Avgyejevka szárnyain – a déli külvárosokban az oroszok

Az elmúlt 24 órában észrevehetően megerősödött az orosz fojtogatás Avgyejevka körül.
Az orosz hadsereg egységei az északi és a déli szárnyról több mint másfél kilométert haladtak egymás felé. Az orosz csapatoknak sikerült átvenniük az irányítást több nagy ukrán erődítmény felett, és ennek az előrenyomulásnak köszönhetően jelenleg Avgyejevka déli elővárosában vannak.
Ukrán források azt állítják, hogy Avgyejevka irányban az orosz fegyveres erők jelentős számú gyalogsági csoportot és sok drónt használnak. Az orosz hadsereg által a front ezen szektorában alkalmazott taktika változatos.

Az oroszok három irányból működnek.

Avgyejevkától északra az orosz csapatok sikereit a Krasznogorovkától északnyugatra fekvő Sztepnoje térségben figyelték meg. A kertészeti társulás területét ellenőrzés alá vonták.
Ezenkívül az orosz tüzérség és légierő továbbra is intenzív támadásokat hajt végre az ukrán erők állásai ellen a kokszgyárban és Avgyejevka város határában.
A front egyes részein Avgyejevka külvárosától való távolság nem haladja meg az ötszáz métert. Az orosz hadsereg folyamatos támadásainak súlya alatt az ukrán hadsereg kénytelen kivonulni a külterületekről a lakott terület mélyére.

Ukrán megfigyelők ugyanakkor arról számoltak be, hogy Avgyejevka az ukrán fegyveres erők elit egységeinek tömegsírjává válik.
Videó: “Sparta” zászlóalj eléri az ukrán állásokat

Az oroszok biztosítják az északi szárnyat – Avgyejevka visszaszámol

Ukrán források megerősítik az orosz hadsereg egységeinek előrenyomulását Avgyejevkától északra, Sztyepovoje település térségében.
Az ukrán katonai közszolgálati Deep State szerint a vasúttól nyugatra két területen is folytatódik az orosz hadsereg offenzívája. Az orosz fegyveres erőknek sikerült eltalálniuk az ukrán hadsereg több megfigyelési pontját
Emellett orosz egységek behatoltak és elfoglalták a Sztyepovojétől északra fekvő Tocsmas dácsa üdülőfalut, más néven Tocsmas kertészeti szövetkezetet.
A település Krasznogorovka és Sztepovoje kerületek között található, és keleten Avgyejevkától északra a vasúttal határos.
A Tocsmas irányítása lehetővé teszi az orosz csapatok számára, hogy elérjék az ukrán egységek hátát Sztyepovojéban és a Sztyepovoje-Berdicsi szektort.
Következésképpen az orosz hadsereg immár biztosíthatja az egész északi szárnyat, és elfoglalhatja a két települést, Berdicsit és Sztyepovojét.

A Zaporozsja irányából Avgyejevkába szállított katonai felszereléseket orosz tüzérségi tűz és FPV drónok segítségével semmisítik meg.
A kijevi erők ellentámadásokat indítanak, hogy visszaszorítsák az orosz csapatokat a vasúti sínek mögé, de eredménytelenül. Az orosz hadsereg előrenyomulását a Sztyepovoje régióban az Amerikai Háborútanulmányi Intézet megerősíti.
Videó: Az orosz tank kiütötte az ukrán BMP-t
Videó: FPV drónok lőnek le ukrán páncélozott járműveket Avgyejevka környékén

Lásd a térképeket - Ezt a folyosót nyitva hagyták - A fogók záródnak
Remélem ezt az oroszok másként gondolják, és rendezik a román mioritikus birodalom kérdését. :D
Bár az amerikaiak is gondolhatják ezt ilyen kijelentés után. Nem lesz itt ábrahám. :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Észak-Korea KN-23, 24 és 25 rakétavetőket adhatott át Oroszországnak, a Hamis-Korea szerint


ukrán elfogatóparancs 54 külföldi dezertőr ellen...
első adag
második adag
harmadik adag



Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 35
  • THE KIKE'S MINIONS BANNED 16 RUSSIAN STREAMING PLATFORMS. Pay and watch Netflix, greedy goy
  • THE KIKE'S MINIONS TOLD GOYIM THAT AIR RAID ALARMS WILL NOW LAST LONGER
  • THE KIKE'S MINISTERS REMOVED MANY MONUMENTS FROM THE LIST OF CULTURAL HERITAGE. IT MEANS THEY ALL WILL BE DEMOLISHED/DESTROYED. Some ISIS-tier retardness supported by the west
  • MENTALLY ILL MUTT LIVES IN ONE OF THE LVIV UNDERGROUND PASSAGES. He claims that he's afraid of the US glowing agencies and is comfy the way he is now. His name's Eric
  • Private Bank (one of the biggest banks here) started to block goyim accounts if he suspects that a goy's buying cryptocurrencies
  • Britain has finished training Ukrainian goyim cannon fodder
  • Olaf Scholz claims that the war will last long
  • Fury grows against mutts in Arab world. Dementia Joe is aware of it (CNN)
  • The kike's minions stopped a fabric in the Zakarpatie region that was making sport uniform for... Russian athletes for a brand named "Vist"
  • EU is highly unlikely to meet ammunition pledge for Ukraine (Bloomberg) Oy vey, so antisemitic
  • The kike's minion Ermak does not know if there are elections next year. He also claims that 70% of the war has passed
  • Ukraine to get the third Patriot system. Checkmate, Putin!
  • VIKTOR ORBAN CONTINUES BEING ANTISEMITIC. He now claims that Ukraine's not ready (at any possible level) to start talks about joining EU
  • Putin to conduct a big press-conference in December
  • Hundreds of garments workers protest in Bangladesh
  • IS UKRAINE'S COUNTER-OFFENSIVE OVER? (The Economist) Yet another antisemitic article about the successful spring counteroffensive
  • AFU intercepted 5 out of 6 Iranian drones last night
  • ANOTHER HARD CONSCRIPTION IN LVIV. THE KIKE'S GOONS PUT A GOY INTO THEIR VAN AND ABDUCTED HIM
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Remélem ezt az oroszok másként gondolják, és rendezik a román mioritikus birodalom kérdését. :D
Bár az amerikaiak is gondolhatják ezt ilyen kijelentés után. Nem lesz itt ábrahám. :D
Bontsuk ketté a dolgokat!
Orosz és USA részre, azaz a románok jövőbenni esetleges magatartására adott válaszok tekintetében.
1. Oo.-g ha nyer Ukrajnában, valószínű, hogy tovább fog lépni, főleg ha az USA-nak meg lesz gyűlve a baja valahol máshol és nem proxiban. Ebben az esetben a balkáni kisgöböcöt a medve kipukkasztja. Ha átáll, ha nem. Ennyi. Már egy jó ideje rájött a muszka, hogy nagy kár volt segíteni ennek az országnak a létrejöttében (pl. a Balkáni békék alatti és az 1916-os mellettük való kiállással). Alaposan megbánták ezt, és a tisztán látó stratégáik le is írták ezzel kapcsolatos véleményüket. De ha ez nem lenne elég, akkor is útjában állnak a nagy szláv kapcsolat (észak-kelet-déli-nyugati) megteremtésében, amihez a kulcsot nagyjából Dobrodzsa jelenti. Ezt a területet akkor is elveszítené Ro. ha átállna és a muszka elfogadná a behódolását. Ez a korridor létszükségletű a szláv egység számára, de főleg ahhoz, hogy a nyugat többé ne tudja megvetni a lábát a Balkánon.
2. Az USA pedig nagy valószínűséggel Erdéllyel zsarolja őket. Meg van mondva kerek perec, hogy ha nem fogadnak szót, bukják Erdélyt, úgy ahogy van és mg ha önálló entitás is lesz, akkor is az ősellenségük fogja gyakorolni a patronátust. Na ettől biztosan kiverte a románokat a víz. Vagyis, nem áll jól a szénájuk és ne is tehetik meg azt amit már oly sokszor megtettek a történelem során, azaz az átállást.

Egy szó mint száz, be vannak rendesen szorítva a sarokra. Ha lépnek akkor az USA áll bosszút rajtuk, ha nem akkor az orosz (ez mindenképpen).
Hogy is nézne ez ki.
1. Ha átállnak az orosz oldalára, az USA és a NATO kimenti csapatait Órománia (Moldva és Havasalföld) területéről, a Kárpátok gerincén túlra, Erdélybe. A szorosokat és hágókat pedig az orosz betörés megakadályozása végett bevédi mindennel ami a kezében van. A nyugaton maradt volt román területekből pedig csinál egy önálló több nemzetiségű állami entitást, és ha jól szerepelünk, talán nekünk passzolja Párciumot, azaz a részeket Aradtól Nagybányáig. Ez kb. 1.8 millió lakos, aminek negyede magyar - de ha szorul a kapca akkor 1/3-a is annak fogja vallani magát. Az új állam pedig bár mennyire is kapálózna, nem tudná kivonni magát Mo.-g befolyási övezetéből. Már a földrajza is erre predesztinálja. A Kárpátokon túli Órománia jó esetben egyben marad, rossz esetben pedig egyesül a két Moldva és marad egy Bukarest központú Havasalföld. Szerintem ez utóbbi lenne.
2. Ha nem állnak át az orosz oldalra, akkor szépen visszavonulnak a hegyek közé a védhetetlen síkságokról, ahol aztán együtt védik a hágókat a nyugattal. Ebben az esetben nekünk nem esne le a Párcium, mert kisírnák, hogy legyen egy román irányítású Erdély (eleve többen lennének létszámban, főleg ha az orosz által elfoglalt területekről is oda menekülnének). Igaz, ebben az Erdélyben, a béke megőrzése okán az USA tenne nekünk is engedményt, mondjuk egy területi autonómia formájában, ami már garantálná a megmaradásunkat. Az Óromán területekre ugyanaz várna mint az 1. verzió esetében, azaz Szláv Korridor, Nagy Moldva és kicsi Havasalföld.
Mi folyik Herszonban? - Az ukránok 4 km-rel meghosszabbították hídfőállásukat a Dnyeper déli partján!

Az oroszok (még) nem küldenek erősítést - Avgyejevkát tartják elsődleges prioritásnak
Herszonban megteremtődtek a feltételek egy új háborús front kialakulásához, mivel az ukránok 4 km-re kiterjesztették hídfőállásukat a Dnyeper déli partjától Poime település határáig!
Az október közepén létrehozott hídfőállást, amelyet az oroszok képtelenséget mutattak a felszámolására, mivel állítólag nem tudnak erősítést küldeni, mivel minden orosz erő Avgyejevkában, Buhmutban és Kupjanszkban támadó akciókkal van elfoglalva, miközben a Zaporozsjei fronton védekező pozíciót tartanak fenn.

Miért is ölné magát az orosz egy Herszon alatt létrehozott hídfő felszámolásáért. Hadd jöjjön az ukrán. majd ha jó sokan lesznek, akkor a folyón átívelő, nagyon sebezhető utánpótlási vonalakat legyalulja, hogy ne legyen mivel harcolgati az ukránoknak. Ha pedig nem menne, akkor szépen rájuk robbantja a következő vízgyűjtőt, hogy legalább három hétig az ukránok egymást nézegethetik a két partról, mert semmit sem fognak tudni átdobni az áradás miatt. Ez az idő pedig pont elég lesz arra, hogy az átdobott erőket tönkreverje a muszka.
Nem mellékesen látszik az egész ukrán partaszállós műveletről, hogy elterelés, azaz orosz erőket akar elvonni más frontszakaszokról.
Az orosz helyében én sem foglalkoznék ezzel a bohóckodással.
Nem is értem, hogy gondolják az ukránok, hogy ennek a cselnek egy épeszű katona bedől. Az orosz tisztában van azzal, hogy ha ő nem tudta megtartani Herszont kiépített állásokkal, bunkerekkel több száz technikával, akkor az ukrán sem tudja megtartani a mező közepén lévő hevenyészett állásokból álló, hibahatáron belüli számú technikávala a "hídfőt".
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A közmédiában azt fejtegették, hogy "Európa olyan, mint az utolsó japán katona, aki még harcol a bokorban"

Propeller ma, 08:22 48 perc

Vajon Ukrajna kezét engedték el az amerikaiak – és ezzel együtt a háború támogatásával is felhagynak –, vagy csak Zelenszkij elnökét? – merült fel a kérdés a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás legújabb adásában. Ezúttal Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója, Kötter Tamás író és Megafon-véleményvezér, valamint Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője vitatták meg a legfontosabb közéleti eseményeket.
A hirado.hu beszámolója szerint a műsor házigazdája felvetette: mintha a mainstream nyugati médiában valami megváltozott volna Ukrajnával kapcsolatban augusztus óta.
Lánczi Tamás ezt arra alapozta, hogy korábban nem lehetett hallani a nyugati médiában az ukrán háborús veszteségekről, most viszont beszámolnak róla, valamint napvilágot látnak olyan kutatások is – például az amerikai CNN-től – melyek szerint az amerikaiak egyre kevésbé támogatják az "orosz-ukrán, vagy más megfogalmazásban amerikai-orosz háborút".
Újabban azt is egyre gyakrabban lehet hallani, hogy többen vannak Amerikában, akik szerint már túl sok támogatást adtak az ukránoknak.
Minél több elemzést hallgatunk, egyre inkább az az érzésem, hogy olyanok vagyunk – beleértve engem is –, mint a madárjósok, akik a madarak röptéből próbálják a jövőt kitalálni – mondta Kötter Tamás író.
Szerinte a Lánczi Tamás által felsorolt jelenségek valóban léteznek, ugyanakkor hozzátette, a háborúnak van egy másik szereplője is, Oroszország, mely lehetséges, hogy nem akarja befejezni a harcokat.
Oroszország belekóstolt a vérbe, belekóstolt abba, hogy egy új világrendet hoz létre, és egyáltalán nem érdeke, hogy vége legyen a háborúnak – fogalmazott.
Lánczi Tamás viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugati médiában egyre többször írják le, mondják ki, hogy nem reálisak az Ukrajna által felvázolt katonai célok, az, hogy a háború előtti összes területüket visszafoglalják.
Pócza István szerint nem mindegy, hogy mit értünk "nyugati média" alatt, mert ebben a kérdésben az amerikai és az európai média teljesen más álláspontot képvisel.
A műsor házigazdája úgy reagált: "Európa olyan, mint az utolsó japán katona, aki még harcol a bokorban. Az amerikaiak szépen hátrálnak ki a történetből, az Európai Unió meg még mindig fegyvert küldene – ugyan nincs több fegyverük –, meg még több pénzt".
Pócza István szerint a különbség az, hogy míg az amerikaiak azt próbálják kommunikálni a sajtójukban, hogy miért nem történt meg az az áttörés, amit ők finanszíroztak, addig az európaiak arról akarják meggyőzni a partnereiket, hogy mindent ugyanúgy folytatni kell, mint eddig.
Talán nem Ukrajna, hanem Zelenszkij kezét engedték el – vetette fel Kiszelly Zoltán. A politológus emlékeztetett: nyáron Zelenszkij rendeletben tiltotta meg a béketárgyalásokat, a Nyugat pedig Putyint háborús bűnösnek kiáltotta ki egy olyan vádpontban, amit nem lehet az amerikaiakra ráhúzni. Ez a gyermekek elrablása volt. Az ugyanis az Egyesült Államokkal is előfordult, hogy az ENSZ felhatalmazása nélkül indítottak háborút, például Irakban vagy Líbiában.

"Innentől kezdve a tárgyalásnak kisebb esélye van" – vélekedett Kiszelly Zoltán.



A játékszabályok megváltoztatása.

Ritter volt hírszerző tiszt: az orosz hadsereg drónrajokkal képes csapást mérni az AFU-ra
Az orosz hadsereg képes drónok "rajával" csapást mérni az ukrán erőkre - mondta Scott Ritter, az amerikai tengerészgyalogság volt hírszerző tisztje az amerikai fegyveres erőknek.
"Oroszországnak vannak olyan fegyverei, amelyek képesek drónrajokat bevetni - több tucat gépet, amelyek összehangolódnak egymással, célpontokat választanak és csapást mérnek. Ez a technológia megváltoztatja a játékot" - mondta az Ask The Inspector nevű YouTube-csatornának adott interjúban.
A szakértő szerint a Nyugatnak most "fogalma sincs" arról, hogy miként kellene kezelni az ilyen technológiát.
Azok az ukrán katonák, akik harcban szembekerültek az orosz drónokkal, azt mondták, hogy hozzájuk képest a hagyományos tüzérségi csapások "nem olyan ijesztőek" - jegyezte meg Ritter.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Egy másik Amerika:
Nepolitano bíró szerint nem jogállam, az elnök és a „nyolcak bandája” uralja...
Vukics Ferenc jegyzete

Andrew P. Napolitano, a New Jersey-i Legfelsőbb Bíróság volt bírája, a Fox News Channel vezető igazságügyi elemzője hét könyvet írt az amerikai alkotmányról. A legutóbbi az Öngyilkos paktum: Az elnöki hatáskörök radikális kiterjesztése és az amerikai szabadság halálos fenyegetése címet viseli.
Andrew P. Napolitano: Biden, a háború és az alkotmány c. legújabb írásában arra hívja fel a figyelmet, hogy az amerikai alkotmány szerint csak a Kongresszus hirdethet háborút egy nemzet vagy csoport ellen, az elnök nem.
Az alkotmányügyi szakértő szerint a háborús hatáskörökről szóló határozat, amely előírja, hogy az elnök értesítse a Kongresszust az amerikai katonai erő alkalmazásáról, alkotmányellenes, mivel a Kongresszus feladja egyik alapvető funkcióját, a hadüzenetet.
Egy korábbi döntés értelmében a Legfelsőbb Bíróság az alapvető funkciók átruházását a hatalmi ágak szétválasztásának megsértésének minősítette. Másképpen fogalmazva, a Kongresszus alkotmányosan nem engedélyezheti vagy engedélyezheti az elnöknek a hadsereg nem védelmi célú alkalmazását. Az igazságügyi elemző szerint az is nyilvánvaló, hogy Joe Biden szereti a háborút, és háborús elnökként akar indulni az újraválasztásért. És úgy tűnik, el is éri a célját.

Andrew P. Napolitano: Biden, a háború és az alkotmány
Vívhat-e az elnök bármilyen háborút, amit csak akar? A kongresszus finanszírozhat-e bármilyen háborút, amit csak akar? Vannak-e olyan alkotmányos és jogi követelmények, amelyeknek előbb meg kell felelni, mielőtt háborút indítanak? Megtámadhat-e az Egyesült Államok jogszerűen egy szövetségest?
Ezeknek a kérdéseknek döntő fontosságúnak kell lenniük az Egyesült Államok ukrajnai és közel-keleti katonai szerepvállalásáról szóló nyilvános vitában. Sajnos, eddig nem volt nagy vita. A média azt szajkózza, amit a CIA mond nekik, és csak néhány weboldal és podcast – köztük az én sajátom, a "Szabadság megítélése" a YouTube-on – támadja a kormány vakmerő, erkölcstelen, törvénytelen és alkotmányellenes háborúit.

Itt van a háttérsztori.
A szövetségi kormány minden hatalma az Alkotmányból származik, és semmilyen más forrásból. A Kongresszusnak azonban sikerült kiterjesztenie hatalmát az Alkotmány keretein túlra belföldön azáltal, hogy pénzt költ olyan területekre, amelyeket nem tud szabályozni, a külpolitikában pedig azáltal, hogy félrenéz, amikor az elnökök katonai erőszakot kezdeményeznek.

Az Alkotmány szerint csak a Kongresszus hirdethet háborút egy nemzet vagy csoport ellen. Legutóbb akkor tette ezt, amikor az amerikaiak második világháborúba való bevonulását kezdeményezte. A Kongresszus azonban korlátozott jogköröket adott át az elnököknek, és engedélyezte, hogy ki nem hirdetett háborúkat vívjanak, mint például George W. Bush elnök katasztrofális afganisztáni és iraki inváziója, valamint az 1973-as háborús hatalmi határozat.
A kongresszus nem hirdethet törvényesen háborút Oroszország vagy Gáza ellen, mivel erre nincs katonai szempontból megalapozott ok. Sem Oroszország, sem Gáza nem jelent fenyegetést az amerikai nemzetbiztonságra.
A Kongresszus nemcsak hogy nem üzent hadat Oroszországnak, de nem is engedélyezte az amerikai katonai erő alkalmazását ellene. Mégis adott Joe Biden elnöknek egy 113 milliárd dolláros biankó csekket, és felhatalmazta, hogy készpénzt és katonai felszerelést adjon Ukrajnának, ahogyan ő jónak látja.
Megígérte, hogy továbbra is mindent megad Ukrajnának, amire szüksége van, "amíg csak szükséges".
Ameddig szükséges, de mit is jelenthet ez? Erre nem tud válaszolni, mert nincs világos katonai célja.
Az orosz csapatok eltávolítása Kelet-Ukrajnából és a Krímről vagy Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalából nem reálisan elérhető katonai cél.

A kongresszus csak pénz és fegyverek küldését engedélyezte Ukrajnába, de Biden csapatokat is küldött.
Jelen cikk írásakor a kongresszus nem engedélyezte a katonai segítségnyújtást Izraelnek, Biden mégis 2000 tengerészgyalogost küldött, hogy parancsra várjanak egy repülőgép-hordozón a Földközi-tenger keleti részén, és különleges erőket küldött a Gázai övezetbe.
Az Egyesült Államok vietnami szerepvállalása ugyanígy kezdődött: nem volt hadüzenet, nem volt felhatalmazás katonai erő alkalmazására, mégis fokozatosan, elnöki utasítással került sor az amerikai csapatok tanácsadói és kiképzői szerepben történő felállítására, majd a kongresszus által támogatott háborúra, amelyben félmillió amerikai katonát vetettek be, akiknek 10%-a hullazsákban tért haza.

Nem tudjuk, hány amerikai katona van Ukrajnában, mivel nem viselnek egyenruhát, és tartózkodási helyük titok.
Azt tudjuk, hogy részt vesznek az ellenségeskedésekben, mivel a Biden által küldött hardver nagy részének működtetéséhez és karbantartásához amerikai know-how-ra van szükség.
A fegyverek egy része pedig olyan, hogy az amerikai csapatok ténylegesen az orosz erőkre céloznak és meghúzzák a ravaszt.
Amerikai katonák orosz katonákat ölnek? Igen. Segítenek a gázai civil lakosok megölésében? Igen. Engedélyezte mindezt a Kongresszus? Nem.

Most pedig vissza az alkotmányhoz.
A háborús hatáskörökről szóló határozat, amely előírja, hogy az elnök értesítse a Kongresszust az amerikai katonai erő alkalmazásáról, alkotmányellenes, mivel a Kongresszus feladja egyik alapvető funkcióját, a hadüzenetet. A Legfelsőbb Bíróság az alapvető funkciók átruházását a hatalmi ágak szétválasztása megsértésének minősítette. Másképpen fogalmazva, a Kongresszus alkotmányosan nem engedélyezheti vagy engedélyezheti az elnöknek a hadsereg nem védelmi célú alkalmazását.
Mindazonáltal Biden nem tájékoztatta a Kongresszust arról, hogy szándékában áll az amerikai csapatok erőszakos bevetése. Mégis, a haditengerészet és a CIA segítségével megtámadta Németországot az Északi Áramlat gázvezeték megsemmisítésével; más egyenruhába öltözött katonákat küldött Ukrajnába; és a hadsereg, a haditengerészet és a tengerészgyalogság személyzetét küldte a háborús Izraelbe.
Ne lepődjünk meg, ha Biden titokban értesítést ad a War Powers Actről a Nyolcak bandájának.
A Nyolcak bandája a Kongresszuson belüli kongresszus.
A képviselőház és a szenátus hírszerzési bizottságainak elnökeiből és rangidős tagjaiból, valamint a képviselőház és a szenátus republikánus és demokrata vezetőiből áll, akikkel az elnök legálisan osztja meg titkait.
Ahogyan a Kongresszus nem ruházhatja át a háborúkhoz szükséges jogkörét az elnöknek, úgy nem ruházhatja át azt a Nyolcak csoportjának sem. A Nyolcak csoportjának koncepciója ellentétes a demokratikus értékekkel.
Az elnök bármilyen erőszakos cselekedetéről való tájékoztatása titoktartási eskü alatt történik.

Miféle demokrácia az, amely titokban működik és gyilkol, és a megválasztott szövetségi képviselők 95%-át megfosztja jogaitól?

A különböző szerződések, amelyeknek az Egyesült Államok részese, a háborúskodást a védekezésre, az arányosságra és az ésszerűségre korlátozzák. Tehát, ha egy idegen hatalom készül lecsapni – mint 9/11-én, miközben a kormány aludt –, az elnök csaphat le először, hogy megvédje az Egyesült Államokat.

A küszöbön álló támadáson túl a háború alapjának valósnak kell lennie, az ellenfél USA-ellenes katonai magatartásának súlyosnak kell lennie, a háború céljának világosnak és elérhetőnek kell lennie, az eszközöknek pedig arányosnak kell lenniük a fenyegetéssel.
Az orosz hadsereg fenyegette az Egyesült Államokat? Nem. A palesztin nép fenyegette? Nem. Súlyos agressziót követettek el vagy fenyegetőztek az USA ellen? Egyik sem.
Valójában az alkotmányt azok kezébe adjuk, akik figyelmen kívül hagyják? A Kongresszus betartja az alkotmányt? És az elnök? A válaszok nyilvánvalóak.

Az is nyilvánvaló, hogy Joe Biden szereti a háborút, és háborús elnökként akar indulni az újraválasztásért. És úgy tűnik, el is éri a célját.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 556
113
kell? akár lehet egy gesztus is, hogy adnak.

Pont az USAnak KELL az, hogy még a vazallusai, akarom mondani a szövetségesei letolják a gatyájukat is.

szóval a KELL, az pont a nyugati tömbre igaz. Az usának kell.. a vazallusoknak kiadták a parancsot.
Tényszerűen.

Oroszország esetén ez a kell, max feltételezhető. De simán lehet szövetséges ország önkéntes baráti gesztusa.

azért ez pont egy elég erős tükör a nyugat előtt.
míg az úgynevezett diktatúrák milyen viszonyban vannak egymással, egyenrangú felekként tekintenek szövetségeseire..
ezzel szemben az usa az akaratát milyen diktatórikus módszerekkel kényszeríti ki a gyarmatoktól.

A diktatúrák demokratikusan, önkéntes alapon segítik egymást fegyverrel, viszont a nyugati demokráciák diktatórikus módon kényszerítik egymást ugyanilyen célból...
Aha...
:)
Mélyen szántó elmélet.
Olyan szektás, gyíkemberes....


Igazad van. Az elvártnál sokkal nagyobb sikerrel halad a nagy ukràn tavaszi-nyári-őszi-téli ellentámadás. Ezt mindenki látja, aki nem vak.

Oroszország Ukrajna elleni offenzívája során ez a kérdés?
:)
A vak is látja, hogy milyen jól halad az orosz....
:D

Nagy ütemben haladnak, törnek előre a világ összes erőforrásaival, a NATO összes lőszerének 30 szorosával a nem is létező ukrajnában....
:D
Veszteségek nélkül, hiszen ők okosak és mindent egy fondorlstos terv alapján hajtanak végre.

  • A tengerészet eszközei percre pontosan semmisülnek meg.
  • A szárazföldi csapatok eszközei és állománya ütemesen, terv szerint pusztul.
  • A légierőnek már fel sem kell szállni, hogy a heti 6-8 gépveszteséget hozzák, a precíz műveleti tervnek megfelelően.
  • A légvédelem eszközei is ütemesen, testtel háritják az ukrán HIMARS és drón csapasokat. De ha nem, a lehulló roncsokat mindenféleképpen magukra veszik.
  • A tábornoki kar egy hosszútávú, megbízható vezetési rend létrehozását célzó elgondolás mentén cseréli maga alatt a székeket. Havonta, kéthavonta.
  • A rendszer belső ellenségei maguktól kiugrálnak mindenféle magas épületek ablakain.
  • A hadiipar a világ összes nyersanyaga feldolgozásával ezresével gyártja a T-90M harckocsikat, repülőket, hajókat. A világegyetem összes lőszerét Oroszország gyártja, mindenhová jut belőle elég. Csak most még a Pufi által odahordott koreai szart is el kell lőni, mert nem fér tőle el az orosz gránát. :)

Szóval a rettenetes orosz hadjárat eseményei között az ukrán ellentámadás sikertelensége lenne az egyetlen orosz eredmény?!

Rágalom! FOS média hazugság! Sorosista deep state fake!
:D

Hiszen minden a terv szerint gurul, Putyin ütemesen halad a céljai felé....
Hátra tett kézzel, fél lábon.

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 679
45 294
113
Ukrán statisztika 11.11.
https://twitter.com/NOELreports/status/1723058690561847760
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Éjszaka rakétatámadást hajtottak végre a mirgorodi repülőtéren. Az ellenséges repülőgépeket megsemmisítették.
A MiG-29 és a Szu-25 ezen a repülőtéren található.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
Kohán egy elvakult atlantista, és az írásból kiderül miért gondolja azt Oroszországról, amit (Putyin ellenes suna tanítja oroszra), de ebben az írásban kb. minden benne van, hogy miért tart ott Ukrajna, ahol! Mert Kohán jól ír, ezt nem lehet tőle elvenni:

"... azzal a valósággal, amit én ismerek, nincsenek kapcsolatban Olekszandr Merezko, a kijevi parlament külügyi bizottsági elnökének szavai: „Még mindig nem értem, az európai értékekért keményen küzdő Ukrajna miért nem a közösség tagja, miközben az európai értékeket szisztematikusan aláásó Magyarország igen”."

(...)

"Hogy miért nem az EU tagja „az európai értékekért keményen küzdő Ukrajna”, ellentétben „az európai értékeket szisztematikusan aláásó” Magyarországgal? Egyszerű. Azért, mert az „európai értékek” egy arasznyival azért túlmutatnak az amerikai külpolitikai elképzelésekhez való hézagmentes igazodáson.

Ha az ember ukrán fia az európai értékeket kizárólag és egyenesen Guy Verhofstadt becses szájából fogyasztja, akkor persze lehet, hogy ez nem tűnik fel neki – de ettől még így van. Az uniós tagság jár a mezőgazdaság uniós méretre vágásával, jár gigantikus reformokkal a közigazgatásban, jár mindenféle adatszolgáltatások, statisztikák és eljárásrendek uniós sztenderdre alakításával, jár az oktatás meg a játszóterek átalakításával, és jár egy halom kisebbségvédelmi irányelv elfogadásával is. Magyarország és egész Köztes-Európa ezeket vér és verejték árán, évek alatt teljesítette, országunk ábrázatját az uniós csatlakozás érdekében teljesen átszabtuk, s az uniós lét cseppet sem izgalmas technikai részletei a bőrünkbe ivódtak.

Ezért aztán akármilyen kígyót-békát kiabálnak, okádnak és dobálnak egymásra budapesti és brüsszeli politikusok, akármilyen külpolitikai petárdák röpködnek más európai fővárosok meg a miénk között, mi működésünkben ízig-vérig uniós országgá váltunk, a közösség szerves részeivé. Ukrajna meg mindettől fényévekre van. Az uniós csatlakozás feltétele nem az, hogy egy ország témától függetlenül tükörfordításban ismételgesse az uralkodó brüsszeli vezetés mondatait, hiába hiszi ezt Ukrajna. Ha így lenne, Koszovó, Grúzia és Moldova rég az unió tagjai lennének már. De nem azok."

(...)

"Node „Ukrajna vérzik, és nagy árat fizetve védi Európát, benne Magyarországot”, mondja erre Merezko úr. Csakhogy ezt a maszlagot Budapesten soha senki egy percig sem hitte el, s a brüsszeli füstös szobákban is egyre fogy azok száma, akik még jóízűen elnyammognak az ukrán mézesmadzagon. Nem, a kétségkívül vérző Ukrajna nagy árat fizetve nem Európát és benne Magyarországot védi, hanem a nyugat-ukrán nemzetépítők elmúlt tíz évnyi védhetetlen ámokfutásának keserű gyümölcsét.

Ha ugyanis nem sikerül helyreállítani Ukrajna területi integritását, azaz nem valósul meg a Zelenszkijék által egyedül lehetségesnek tartott kimenetel, a kijevi vezetés összeroppan a felmerülő kérdések súlya alatt.

Márpedig Ukrajna területi integritása nem fog helyreállni – ezt nem én mondom, hanem Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg vezérkari főnöke. Azt írja, idézem: „Az, hogy a háború állóháborúvá válik, annak meghosszabbodásához vezet, és mind Ukrajna fegyveres erői, mind az egész állam számára jelentős kockázatokat rejt. Ezen túlmenően előnyös az ellenség számára, amely minden elképzelhető módon próbálja újraalkotni és növelni katonai erejét”.

Magyarul: Ukrajna veszít, ha minden így megy tovább. S a kérdések máris kísértenek.

Ugyan melyik flúgosnak és mi végre jutott eszébe, hogy Ukrajna számára létezhet előnyösebb létforma, mint a 2014 előtti status quo ante? (Ukrajna bírta teljes nemzetközileg elismert területét és kiemelten olcsó orosz gázt kapott; cserébe a szevasztopoli kikötő orosz haditengerészeti bázis volt, az ország gazdasági és katonai blokkok között semleges, a nemzetiségek pedig az orosztól a tatáron át a magyarig békében eléldegéltek egymás mellett nyelveikkel együtt.) Melyik eszetlen látta jó ötletnek, hogy egy többnyelvű, többnemzetiségű, semleges országból nyugatos nemzetállamot faragjon? Melyik analfabéta nem számolt azzal, hogy Oroszország egyetlen melegtengeri bázisát nem fogja a nemzetek szuverenitásának szép elvét megszívlelve csapostul-papostul hátrahagyni? Melyik imbecilis nem hasonlította össze Belarusz vagy Kazahsztán gazdasági-politikai fejlődését Ukrajnáéval? S ki nem gondolta végig, hogy az Ukrajnához hasonló helyzetben lévő országok talán azért nem mennek arra, amerre Ukrajna megy, mert arra nincs út?

Vagy miért volt jó ötlet a 2014-es orosz agresszióra a nemzetiségek beolvasztására irányuló nyílt kísérlettel válaszolni? S ha mindezen kérdések nem lennének önmagukban is elég súlyosak, ott van egy kérdés mind felett: miért kell egy légvárért meghalnia vagy elmenekülnie olyan ukrajnaiak millióinak, akik egy 2014 előtti Ukrajnában békében élhettek volna, s talán még arról sem tudtak volna, kinek a hajói horgonyoznak Szevasztopolnál? S akik ott maradtak, azoknak miért kell ma anyagi, biztonsági és jogállami értelemben is távolabb élniük Európától, mint tíz éve?
Az a nagy, súlyos igazság, pane Merezko, hogy Oroszország-problémája nem en bloc Európának van.

Európát Oroszország nagy szerencsénkre elengedte; Finnország NATO-csatlakozására a reakció egy háború közepén sem volt több egy erőtlen mordulásnál, a baltiak és Közép-Európa belépése még ennyit sem érdemelt.
Oroszország-problémája egyedül Ukrajnának van. Neki pedig – Putyin nem egy védhetetlen lépése mellett – nem kis részben azért van Oroszország-problémája, mert csinált magának. Mert olyan Oroszország-politikát folytatott, amelyet egy messze gyengébb Oroszország mellett, vagy Oroszországtól jóval távolabb lehetett volna csak. Nem azt érdemelték, amit 2022 februárja óta kapnak, mert azt senki semmivel ki nem érdemelheti, senki sehogyan fel nem mentheti. De elévülhetetlen felelősségük van benne.

S végül térjünk a tárgyra, az ukrán EU-csatlakozási tárgyalások megkezdésére, melyet Magyarország – nota bene: ellentétben a tagjelölti státusszal – várhatóan nem fog támogatni. Pane Merezko, ez az elmúlt tíz év ukrán politikájának leggyomorforgatóbb, legönleleplezőbb és legmocskosabb részét érinti. Azt, hogy úgy kívánják nemzetiségeiket a föld színéről eltörölni, s apró hajdinagöbökként beleszórni egy nagy kék-sárga kásába, hogy közben még szövetségre is lépnének azokkal, akiknek külhoni véreit odahaza a betonba döngölik.

Ez az, amit velünk nem lehet megcsinálni. Nincs, nem volt és nem is lesz épkézláb magyarázatuk arra, hogy miért kellett a Krím orosz annexiója miatt a kárpátaljai magyarok nyelvi jogait megvonni; ahogy arra sincsen, hogy a háború közepén miért érnek rá oly nagyon felszámolni a magyar nyelvű oktatás utolsó fennmaradt szigeteit. Lassan tíz éve próbál minden létező magyar vezető az ukránokkal erről beszélni, kiküldtük a legprofibb, önöket legjobban értő nagykövetet Kijevbe, minden létező fórumon felhoztuk az ügyet, Ukrajna meg három dolgot csinál: mellébeszél, szigorít és nem veszi fel a telefont.

Mikor Merezko úr arról beszél, hogy „Magyarország nagyon szemérmetlen módon viselkedik”, és miközben Ukrajna vérzik, a csatlakozásról való döntés során „Orbán próbál kicsikarni valamit magának”, akkor pontosan tudja, hogy hazudik. Semmi rejtélyes nincsen Magyarország feltételrendszerében, a NATO és az EU kapcsán is tíz éve változatlan: adják vissza a kárpátaljai magyaroknak azt a 2014 előtti világot, ahová egyébként Ukrajna szavakban szintén visszavágyik. Orbán Viktor a kárpátaljai magyaroknak próbál „kicsikarni valamit” immáron tíz éve, és ezt a valamit megadni Ukrajnának egészen pontosan semmibe sem kerülne. Lassan mondom, hogy Kijevben is felfogják: ki-sebb-sé-gi jo-gok. Akinek az EU még egy mikroszkopikus kis kisebbségvédelmi erőfeszítést sem ér meg, az pont jó helyen is van kívüle."

 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 134
7 189
113
Egy másik Amerika:
Nepolitano bíró szerint nem jogállam, az elnök és a „nyolcak bandája” uralja...
Vukics Ferenc jegyzete

Andrew P. Napolitano, a New Jersey-i Legfelsőbb Bíróság volt bírája, a Fox News Channel vezető igazságügyi elemzője hét könyvet írt az amerikai alkotmányról. A legutóbbi az Öngyilkos paktum: Az elnöki hatáskörök radikális kiterjesztése és az amerikai szabadság halálos fenyegetése címet viseli.
Andrew P. Napolitano: Biden, a háború és az alkotmány c. legújabb írásában arra hívja fel a figyelmet, hogy az amerikai alkotmány szerint csak a Kongresszus hirdethet háborút egy nemzet vagy csoport ellen, az elnök nem.
Az alkotmányügyi szakértő szerint a háborús hatáskörökről szóló határozat, amely előírja, hogy az elnök értesítse a Kongresszust az amerikai katonai erő alkalmazásáról, alkotmányellenes, mivel a Kongresszus feladja egyik alapvető funkcióját, a hadüzenetet.
Egy korábbi döntés értelmében a Legfelsőbb Bíróság az alapvető funkciók átruházását a hatalmi ágak szétválasztásának megsértésének minősítette. Másképpen fogalmazva, a Kongresszus alkotmányosan nem engedélyezheti vagy engedélyezheti az elnöknek a hadsereg nem védelmi célú alkalmazását. Az igazságügyi elemző szerint az is nyilvánvaló, hogy Joe Biden szereti a háborút, és háborús elnökként akar indulni az újraválasztásért. És úgy tűnik, el is éri a célját.

Andrew P. Napolitano: Biden, a háború és az alkotmány
Vívhat-e az elnök bármilyen háborút, amit csak akar? A kongresszus finanszírozhat-e bármilyen háborút, amit csak akar? Vannak-e olyan alkotmányos és jogi követelmények, amelyeknek előbb meg kell felelni, mielőtt háborút indítanak? Megtámadhat-e az Egyesült Államok jogszerűen egy szövetségest?
Ezeknek a kérdéseknek döntő fontosságúnak kell lenniük az Egyesült Államok ukrajnai és közel-keleti katonai szerepvállalásáról szóló nyilvános vitában. Sajnos, eddig nem volt nagy vita. A média azt szajkózza, amit a CIA mond nekik, és csak néhány weboldal és podcast – köztük az én sajátom, a "Szabadság megítélése" a YouTube-on – támadja a kormány vakmerő, erkölcstelen, törvénytelen és alkotmányellenes háborúit.

Itt van a háttérsztori.
A szövetségi kormány minden hatalma az Alkotmányból származik, és semmilyen más forrásból. A Kongresszusnak azonban sikerült kiterjesztenie hatalmát az Alkotmány keretein túlra belföldön azáltal, hogy pénzt költ olyan területekre, amelyeket nem tud szabályozni, a külpolitikában pedig azáltal, hogy félrenéz, amikor az elnökök katonai erőszakot kezdeményeznek.

Az Alkotmány szerint csak a Kongresszus hirdethet háborút egy nemzet vagy csoport ellen. Legutóbb akkor tette ezt, amikor az amerikaiak második világháborúba való bevonulását kezdeményezte. A Kongresszus azonban korlátozott jogköröket adott át az elnököknek, és engedélyezte, hogy ki nem hirdetett háborúkat vívjanak, mint például George W. Bush elnök katasztrofális afganisztáni és iraki inváziója, valamint az 1973-as háborús hatalmi határozat.
A kongresszus nem hirdethet törvényesen háborút Oroszország vagy Gáza ellen, mivel erre nincs katonai szempontból megalapozott ok. Sem Oroszország, sem Gáza nem jelent fenyegetést az amerikai nemzetbiztonságra.
A Kongresszus nemcsak hogy nem üzent hadat Oroszországnak, de nem is engedélyezte az amerikai katonai erő alkalmazását ellene. Mégis adott Joe Biden elnöknek egy 113 milliárd dolláros biankó csekket, és felhatalmazta, hogy készpénzt és katonai felszerelést adjon Ukrajnának, ahogyan ő jónak látja.
Megígérte, hogy továbbra is mindent megad Ukrajnának, amire szüksége van, "amíg csak szükséges".
Ameddig szükséges, de mit is jelenthet ez? Erre nem tud válaszolni, mert nincs világos katonai célja.
Az orosz csapatok eltávolítása Kelet-Ukrajnából és a Krímről vagy Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalából nem reálisan elérhető katonai cél.

A kongresszus csak pénz és fegyverek küldését engedélyezte Ukrajnába, de Biden csapatokat is küldött.
Jelen cikk írásakor a kongresszus nem engedélyezte a katonai segítségnyújtást Izraelnek, Biden mégis 2000 tengerészgyalogost küldött, hogy parancsra várjanak egy repülőgép-hordozón a Földközi-tenger keleti részén, és különleges erőket küldött a Gázai övezetbe.
Az Egyesült Államok vietnami szerepvállalása ugyanígy kezdődött: nem volt hadüzenet, nem volt felhatalmazás katonai erő alkalmazására, mégis fokozatosan, elnöki utasítással került sor az amerikai csapatok tanácsadói és kiképzői szerepben történő felállítására, majd a kongresszus által támogatott háborúra, amelyben félmillió amerikai katonát vetettek be, akiknek 10%-a hullazsákban tért haza.

Nem tudjuk, hány amerikai katona van Ukrajnában, mivel nem viselnek egyenruhát, és tartózkodási helyük titok.
Azt tudjuk, hogy részt vesznek az ellenségeskedésekben, mivel a Biden által küldött hardver nagy részének működtetéséhez és karbantartásához amerikai know-how-ra van szükség.
A fegyverek egy része pedig olyan, hogy az amerikai csapatok ténylegesen az orosz erőkre céloznak és meghúzzák a ravaszt.
Amerikai katonák orosz katonákat ölnek? Igen. Segítenek a gázai civil lakosok megölésében? Igen. Engedélyezte mindezt a Kongresszus? Nem.

Most pedig vissza az alkotmányhoz.
A háborús hatáskörökről szóló határozat, amely előírja, hogy az elnök értesítse a Kongresszust az amerikai katonai erő alkalmazásáról, alkotmányellenes, mivel a Kongresszus feladja egyik alapvető funkcióját, a hadüzenetet. A Legfelsőbb Bíróság az alapvető funkciók átruházását a hatalmi ágak szétválasztása megsértésének minősítette. Másképpen fogalmazva, a Kongresszus alkotmányosan nem engedélyezheti vagy engedélyezheti az elnöknek a hadsereg nem védelmi célú alkalmazását.
Mindazonáltal Biden nem tájékoztatta a Kongresszust arról, hogy szándékában áll az amerikai csapatok erőszakos bevetése. Mégis, a haditengerészet és a CIA segítségével megtámadta Németországot az Északi Áramlat gázvezeték megsemmisítésével; más egyenruhába öltözött katonákat küldött Ukrajnába; és a hadsereg, a haditengerészet és a tengerészgyalogság személyzetét küldte a háborús Izraelbe.
Ne lepődjünk meg, ha Biden titokban értesítést ad a War Powers Actről a Nyolcak bandájának.
A Nyolcak bandája a Kongresszuson belüli kongresszus.
A képviselőház és a szenátus hírszerzési bizottságainak elnökeiből és rangidős tagjaiból, valamint a képviselőház és a szenátus republikánus és demokrata vezetőiből áll, akikkel az elnök legálisan osztja meg titkait.
Ahogyan a Kongresszus nem ruházhatja át a háborúkhoz szükséges jogkörét az elnöknek, úgy nem ruházhatja át azt a Nyolcak csoportjának sem. A Nyolcak csoportjának koncepciója ellentétes a demokratikus értékekkel.
Az elnök bármilyen erőszakos cselekedetéről való tájékoztatása titoktartási eskü alatt történik.

Miféle demokrácia az, amely titokban működik és gyilkol, és a megválasztott szövetségi képviselők 95%-át megfosztja jogaitól?

A különböző szerződések, amelyeknek az Egyesült Államok részese, a háborúskodást a védekezésre, az arányosságra és az ésszerűségre korlátozzák. Tehát, ha egy idegen hatalom készül lecsapni – mint 9/11-én, miközben a kormány aludt –, az elnök csaphat le először, hogy megvédje az Egyesült Államokat.

A küszöbön álló támadáson túl a háború alapjának valósnak kell lennie, az ellenfél USA-ellenes katonai magatartásának súlyosnak kell lennie, a háború céljának világosnak és elérhetőnek kell lennie, az eszközöknek pedig arányosnak kell lenniük a fenyegetéssel.
Az orosz hadsereg fenyegette az Egyesült Államokat? Nem. A palesztin nép fenyegette? Nem. Súlyos agressziót követettek el vagy fenyegetőztek az USA ellen? Egyik sem.
Valójában az alkotmányt azok kezébe adjuk, akik figyelmen kívül hagyják? A Kongresszus betartja az alkotmányt? És az elnök? A válaszok nyilvánvalóak.

Az is nyilvánvaló, hogy Joe Biden szereti a háborút, és háborús elnökként akar indulni az újraválasztásért. És úgy tűnik, el is éri a célját.
Szép szép, de ez a fickó is elfeljti akár csak megemlíteni, hogy vajon milyen alapon vannak amerikai katonák Szíriában.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
esti beszivárgás Avdivkánál kimagasló siker volt


Oroszok terhes dezertőrt fogtak.


Nem adjuk fel. Slava hrukraini.


ukránok elbízták magukat nato adomány EW ernyő alatt...


Mentőautókban hordják a lőszert ukránék. Fostenger hamarosan: terrorista oroszok terhes kismamákat szállító mentőket lőnek a fronttól 500 méterre.


De szép hidad van, szomorú lenne ha történne vele valami...


Finnországban 150%-ra kapcsolt a propaganda, állami támogatással olyan csodákat játszanak a mozik, mint Myrnyi-21, Mavka, 20 days in Mariupol...


"Ilyen amikor egy BMP lángol." -oroszok telibe vertek egy javítóüzemet.



Th-Th-Th-Th-Th-Th-Th-That’s all Folks!​

qjsMzhO.jpg