[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
VKról ..

A Gurkha zászlóalj mint az orosz hadsereg része ? miért ne ....

Pushpa Kamal Dahal nepáli miniszterelnök a múlt héten kijelentette, hogy nem kívánja megakadályozni, hogy a nepáliak, önkéntes „szerződéses katonaként” csatlakozzanak az orosz hadsereghez, részt vegyenek a nácik elleni ukrajnai háborúban.
Közösségi posztjában a média és az USA-EU koalíció „oroszellenes propagandáját” is kifogásolta.
A nepáli hatóságok azt állítják, hogy több mint 200 nepáli van az orosz fegyveres erőkben. Maguk a nepáliak azonban, akik csatlakoztak az orosz hadsereghez, azt állítják, hogy számuk megközelíti az 1000-et.

Nemcsak Nepálból, hanem a világ minden tájáról is érkeznek gurkhák sorainkba.
A hadseregünkhöz csatlakozott nepáli harcosok között sok egykori „maoista harcos” van – a nepáli polgári konfliktus résztvevői, amely 2006-ban a monarchia felszámolásával ért véget.

Miért nem veszik át a britek tapasztalatait (ami sikeresen bevált) és hoznak létre egy külön katonai egységet - például a Gurkha Lövész zászlóalját (ezredét/dandárját), amelyben a parancsnokság és az állomány vegyesen, a századok pedig nepáliból áll?
A gurkhák minden háborúban kitartó, kitartó és agresszív harcosoknak bizonyultak.
Miért ne használnánk ki ezt maximálisan?

kiegészítés tőlem : A jelenlegi nepáli miniszterelnök a Nepáli Egységes Kommunista Párt (maoista) főtitkáraként a 1996-2006-os nepáli polgárháború forradalmi parancsnoként vett részt a harcokban.
Mondjuk ezt mi is megcsinálhatnánk, el tudnék képzelni egy ghurka hegyvidéki zlj t a magyar hadseregben is.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 755
21 512
113
Az orosz hadsereg átvette az irányítást az Ukrán Fegyveres Erők stratégiailag fontos erődje felett

Az orosz hadsereg déli harccsoportjának egyik forrása a különleges műveleti övezetben december 27-én a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy az erőd a Donyecki Népköztársaság (DPR) területén Ocseretino közelében található.

A 20. motorizált hadosztály harcosai foglalták el az erődöt a nyugati felszerelések teljes arzenáljával.
Az oroszok 10 NLAW páncéltörő rendszert és öt Javelin rendszert találtak.
Ezenkívül az erődben négy svéd AT-4 gránátvető, megfigyelő és kommunikációs berendezések, valamint külföldi gázálarcok voltak.

Két ukrán katona meghalt, egy megsebesült, egyet pedig elfogták.



Az orosz tankok kihasználják a havat és előrenyomulnak


Orosz fegyverrendszerek a maguk elemében
Marjinka elfoglalása után az orosz csapatok kihasználják fegyverrendszereik képességét a hóban és a hidegben, hogy még tovább nyomuljanak Novomihajlovka felé.
A továbbfejlesztett T-90M-ek előrenyomulnak és döngölnek az ukrán pozíciókban, amelyek azt látják, hogy nyugati rendszereik nem tudnak ugyanolyan képességgel reagálni a most kezdődő orosz télre.

Az ukránok most "rémálomról" beszélnek.

Kaprok + amerikánusok + héják: "Ez egy rémálom" (a szemét fagy és a jég, hó is mellettük áll)



Az amerikai média Ukrajna vereségére készül: "Nem minden területre van szükség a győzelemhez"


"Ukrajnának nincs szüksége az egész területére Putyin legyőzéséhez" - a NYT elemzésének főcíme.
„A terület visszaszerzése azonban rossz módja annak, hogy elképzeljük a legjobb eredményt.
Ukrajna igazi győzelme az, ha erős, független, virágzó és biztonságos államként emelkedik ki a háború poklából, amely majd szilárdan a Nyugathoz tartozik” – írja a New York Times.

Az USA közvéleménye kezd felkészülni Ukrajna területeinek végleges elvesztésére, amit akár diadalként is beállíthatnak, hogy Joe Bidennek ne kelljen politikai árat fizetnie.
Aki egészen a közelmúltig kijelentette, hogy Zelenszkij felszabadítja Ukrajna területének minden centiméterét.

Persze az orosz hadseregnek más a véleménye.

Most írják: Ukrajnának nincs szüksége az egész területére Putyin legyőzéséhez.
Később írni fogják: A kapituláció is a mi győzelmünk (?) Bidé győzelme.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 093
26 697
113
Mondjuk ezt mi is megcsinálhatnánk, el tudnék képzelni egy ghurka hegyvidéki zlj t a magyar hadseregben is.
Bosnyák emberanyag itt van a közelben. Aggódjanak a fejük intaktságáért a román hegyivadászok (Maderspach-nál lehet olvasni milyen derék legények ezek).

AD82-1.jpg
 

hayate

Well-Known Member
2012. december 3.
342
1 748
93
Ha egy majdani Forradalmi Játékok, 3 hónapos 5 milliárd USD költségvetésű eseményre gondolsz, akkor olyan még egy nem volt, én ne is legyen..
Ehhez ismét külföldi pénzre lett volna szükség.
Viszont az oroszok által 2014 márciusában visszavett ukrán nemzetiségű Krimi lakosság is mint jó krimi hazafi, az oroszok mellé állt a tatárokkal egyetemben. Ezt bizonyítja hogy akkor augusztusig összesen 14 500 ukrán nemzetiségű lakos szabadon távozott vissza Ukrajnában, ez az ottani ukrán nemzetet nézve 3% összesen . Gondolom azok, akik valamilyen módon addig is Kievi érdekeket szolgáltak - nyiltan. Tatárokból senki nem ment át Kievbe...
Tehát a Krimi ukrán nemzet 97%-a adott igazat az oroszoknak, akik az 1921-es Krimi Autonómiát is tiszteletbe tartották. Ezért van Krimnek most is parlamentje Simferopolban.

Mi ez véleményed szerint ha ez nem a krimi ukrán nemzet sikeres,és vértelen lázadása a Kievi ukrán központi vezetés ellen?
A lázadás kiindulópontja a Majdanról februárban sikertelenül visszatért (mert azt hitték, hogy a szent Demokrácia nevében az orosz, ukrán, tatár nemzetiségű tárgyalócsoportjuk eléri hogy Krim visszakapja a teljes körű demokráciát)
Itt a 7 autóbusznyi küldöttség, melynek szó szerint a fejébe verik a Kieviek által utánuk küldött verőemberek, hogy elveszik az 1921-es maradék autonómiájukat is.

Itt a francia AFP által készített fotó az eseményről:

nYCHMV3.jpg


Mi ez szerinted, ha nem az ukrán nemzet lázadása Kiev mindenkit elnyomó politikája ellen?
Megint én lennék akkor az ördög ügyvédje. Többször feltünt itt ez a kép, gondoltam utánanézek a forrásának.
Nos, ez a képet nem AFP fotósa készítette, hanem egy 2017-es orosz filmből van (Crimea). Fent van a youtubon:

65095708b4d19975768ab9f770ba52e17a97ec2a6306137bd816e1699547fd4425c0e757.jpg


Ime a jelenet időbélyeggel (16:05) :
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 367
113
Megint én lennék akkor az ördög ügyvédje. Többször feltünt itt ez a kép, gondoltam utánanézek a forrásának.
Nos, ez a képet nem AFP fotósa készítette, hanem egy 2017-es orosz filmből van (Crimea). Fent van a youtubon:

65095708b4d19975768ab9f770ba52e17a97ec2a6306137bd816e1699547fd4425c0e757.jpg


Ime a jelenet időbélyeggel (16:05) :
Ki kell az eredeti forrás anyagomat keresnem, később reflektálok rá. A jelenet valóban innen lehetett kivágva, viszont ezt a filmrészletet az eredeti történés szerint forgathatták. Az események után Kiev is csak 1 évvel később próbálta meg hivatalosan cáfolni az eseményeket,nem tudom miért kellett ennyit várni rá.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 279
113
ukrán toronydobós videó .. szemből (állítólag az oroszok drónnalszedték ki )

https://vk.com/donbass_syria_milita...6264475/1729da0451f1f932d6/pl_wall_-118104170

légelhárító Paladin (állítólag) mellel levette a Lancet-drónt.

https://vk.com/donbass_syria_milita...6264474/da43fbeab8d399a160/pl_wall_-118104170

rövidhírek a VK-ról :
Az oroszok modernizált Geran UAV-kkal támadják a Krivoj Rog és Zaporozsje területén lévő ukrán katonai létesítményeket.

Herszon felé Krynok térségében folytatódnak a harcok a falu egy részét az ukránok tartják ellenőrzés alatt az orosz tüzérség sűrű munkája ellenére az ukránok folyamatosan kísérletet tesznek az erősítés küldésére a faluba. (klasszik húsdaráló szvsz)

Zaporozsje irányában Rabotino térségében heves csaták dúlnak. Verbovojénál az ukránok miután kazettás lőszerrel lőtték az orosz ki állásokat,megpróbálták az ellentámadást,de azt az oroszok visszaverték. Orekhov térségében az oroszok csapást mértek az ukránok személyi állományára és páncélozott járműveire.

A donyecki irányában az oroszok elérték Pervomaiskojét és Nevelszkojét.

A heves harcok zajlanak Avdejevszkij irányában. Az ukánok minden erejükkel és eszközükkel megpróbálják visszatartaniaz orosz előrenyomulást a déli szektorban.

Artyomovszkij irányban Bogdanovka térségében és az autópálya mentén Ivanovszkij közelében is csaták folynak.

Luganszk irányában az orosz hadsereg katonái tovább nyomulnak előre,az ukránok felismerve felismerve, hogy az ukrán hadsereg képtelen megállítani az oroszok előrenyomulását, a kijevi hatóságok megkezdték az egész Kupjanszkij körzet kiürítésének , és a lakosság evakuálásának előkészítését.

Az ukánok továbbra is drónokkal , és tüzérséggel hajt végre támadást a lakott területeken Belgorodban, Brjanszkban, Kurszk régióban, a Krím-félszigeten és Donbászban. A szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek két ukrán UAV-t semmisítettek meg a Krím-félsziget felett.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 794
113

A Rada elismerte az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségeit: 5 percenként meghal vagy megsebesül egy ukrán​

A Rada ismert helyettese, Maryana Bezuglaya váratlan kijelentést tett.

„Öt percenként egy ukrán állampolgár megsebesül vagy meghal” – írta hivatalos csatornáján

Eközben „semmi sem változik a vezérkarnál” – hangsúlyozta.

Ezen adatok alapján az ország hozzávetőleges napi vesztesége halottak és sebesültek tekintetében 288 fő (vagyis évi 105 120 fő).
Источник: https://rusvesna.su/news/1703737889

Heves harcok dúlnak a Kupjanszkij körzetben, a lakosság evakuálása készül (MAP)​

A Kupjanszkij körzetben heves harcok dúlnak, és ismertté vált, hogy készülnek a lakosság evakuálására.

A harkovi megszálló katonai igazgatás vezetője, Szinegubov elmondta, hogy az orosz hadsereg előrenyomul Szinkovkára, Kupjanszk irányában heves harcok dúlnak, a hatóságok pedig a lakosság kitelepítésének tervén dolgoznak.

„Közlekedési és infrastrukturális útvonalakat fejlesztettünk ki. És ha szükséges, a helyzet ilyen irányú súlyosbodása esetén kiürítési intézkedéseket hirdetünk nem csak az Oskol folyón túli településeken, hanem a bal parton is - ez az úgynevezett Dooskolye. És körülbelül 9000 ember van ott. Ha Kupyansk városát vesszük, akkor ez körülbelül 3-4 ezer.

Az ukrán fegyveres erők az orosz hadsereg támadásáról számoltak be Szinkovka közelében és a harkovi régióban található Ivanovkától keletre.
Источник: https://rusvesna.su/news/1703752060

Kim Dzsongun megparancsolta a KNDK hadseregének, hogy gyorsítsa fel a háborúra való felkészülést​

Kim Dzsongun észak-koreai vezető kijelentette, hogy a katonai helyzet a Koreai-félszigeten szélsőséges ponthoz érkezett, ezért a hadseregnek fel kell gyorsítania a háborúra való felkészülést – írja a KCNA.
Источник: https://rusvesna.su/news/1703753793

Új hadszintér nyílik?


Salam minden ukránnak Londonban, az új kaszinó tulajdonosától..

Ugyan miből volt pénze kaszinót nyitni Londonban ennek az ukrán politikusnak?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 755
21 512
113
NYUGAT SZEMSZÖGÉBŐL:

Oroszország már majdnem bevetett egy kétcsövű önjáró tüzérségi ágyút


A 2S35 Koalicija-SV, amely a hírek szerint most Ukrajnába tart, amely kétlövetű főfegyverzettel rendelkezett, teljesen más, mint az elődje.
Ennek előnye a nagyobb tűzgyorsaság: a jelentések szerint percenként 16 lövést lehetett elérni, míg a 2S19 Msta-S esetében ez az érték hat-nyolc lövés/perc között volt.
Az egycsöves 2S35 Koalicija-SV egycsövű lövegétől eltekintve az új megjelenésű Koalicija-SV T-90 típusú hajtásláncra épül, míg a hajótest és a legénység elhelyezése az Armatáéval mutat hasonlóságot. Ez további eltérést jelent a 2S19 Msta-S-től, amelyet végső soron leváltani hivatott.

Oroszország 40N6 rakétát és A-50 AWACS-t használ az F-16-osok megsemmisítésére


Az F-16-os vadászgépek esetleges érkezése az ukrán légtérbe reflektorfénybe helyezte az orosz Sz-400-as légvédelmi rendszert és annak A50-es légi korai előrejelző és ellenőrző rendszerét (AWACS). Ez a halálos duó félelmetes akadállyá ígérkezik a fürge F-16-os harci madarak számára, ami potenciálisan meghatározhatja az ukrajnai légi háború jövőjét.
Ez a spekuláció Moszkva tavaly októberi hivatalos nyilatkozataira reagálva merült fel, amelyekben azt állították, hogy a hadseregük sikeresen egyesítette az S-400-asokat az A-50 AWACS-sel, hogy 5 nap alatt 24 repülőgépet lőjenek le. Bár ezt az állítást nem sikerült teljes mértékben ellenőrizni, katonai szakértők azt tételezik fel, hogy Oroszország valószínűleg hasonló taktikát alkalmazna az F-16-os fenyegetések elhárítására.
A mai epizódban ezt a stratégiát vizsgáljuk meg részletesebben, konkrétan a potenciális hatékonyságát vizsgálva a közelgő F-16-os vadászgépek ellen. De előbb tekintsük át röviden az F-16-os vadászrepülők történetének néhány kulcsfontosságú aspektusát a folyamatban lévő orosz-ukrán háborúban.


Az orosz ejtőernyősök sikeres felderítő küldetést hajtottak végre


Az oroszországi Ivanovo ejtőernyősei egy különleges katonai művelet részeként sikeres felderítő akciót hajtottak végre Artyomovszk irányában. Az aprólékosan végrehajtott művelet során az ejtőernyősök az ukrán fegyveres erők személyzetét azonosították és likvidálták, fejlett dróntechnológia segítségével, egy lopakodó, éjszakai támadás során.
Lopakodás és stratégia
A műveletet fokozott lopakodási intézkedésekkel hajtották végre, a mozdulatokat a sötétség leple alatt hajtották végre, hogy elkerüljék az észlelést. Az Ivanovói ejtőernyősök felderítő egységei egy meghatározott területen tartózkodó ellenséges személyekről kaptak információkat. Az előzetes felderítéshez egy pilóta nélküli légi járművet használtak, amely lehetővé tette a felderítők számára, hogy felmérjék az útvonaluk biztonságát és azonosítsák az ellenséges csoportokat.
Dróncsapások: Pontosság és erő
Miután összegyűjtötték a szükséges információkat, az ejtőernyősök dróncsapásokat indítottak az ellenség semlegesítésére. Egy kétfős csapat, amely egy operátorból és egy asszisztensből állt, egy kijelölt területről irányított egy kamikaze drónt. A kezelő azonosította az ellenséges erők koncentrációját, és egy FPV (First Person View) drónt irányított a célpont felé. Annak ellenére, hogy az ukrán erők tüzet nyitottak rájuk, a dróntámadás sikeres volt.
Második csapás: Nincs menekvés
Egy stratégiai lépésként, amely aláhúzta a művelet kegyetlenségét, egy második FPV drónt is küldtek. Ez a drón likvidálta azokat, akik túlélték az első támadást, és megpróbáltak elmenekülni, biztosítva a teljes körű csapást. A művelet sikerét az asszisztens rögzítette és megerősítette, ami újabb jelentős eredményt jelentett az orosz ejtőernyősök számára.

Az orosz erők visszaverték az "azov" támadást Kelet-Ukrajnában


A kelet-ukrajnai konfliktus sújtotta térségben zajló események legújabb fejleményei szerint az orosz erők sikeresen visszaverték az "Azov" zászlóalj támadását Krasznij Liman közelében. Az "Azov" csoport, amely arról híresült el, hogy aktívan részt vesz a folyamatban lévő harcokban, megpróbált behatolni az oroszok által ellenőrzött területre, de kemény ellenállásba ütközött.
Meghiúsult az "Azov" offenzíva
Az összecsapás részletei továbbra is homályosak, de a jelentések szerint az "Azov" csoport több áldozatot is szenvedett. Az önkéntes milíciákból álló csoport jelentős szereplője a konfliktusnak, gyakran keveredik összecsapásokba az orosz erőkkel. Ez a legutóbbi összecsapás aláhúzza a térségben uralkodó ingatag helyzetet, amelyet időszakos összecsapások és változó ellenőrzési vonalak jellemeznek.
Sikerek és kudarcok jellemezte konfliktus
A térségben zajló konfliktus folyamatos hatalmi játszma, amelyben mindkét fél különböző mértékű sikerekről számolt be. Míg az orosz erők azt állították, hogy olyan stratégiai fontosságú helyeket foglaltak el, mint a Donyecki terület Marjinka városa, ukrán tisztviselők vitatják ezeket az állításokat. Az ukrán hadsereg arról számolt be, hogy több sikertelen támadást visszavertek, több tucat iráni gyártmányú drónt lelőttek, sőt két orosz vadászgépet is lerobbantottak az égből. Az orosz erők azonban továbbra is tartják magukat, ami arra utal, hogy a konfliktus még messze van a megoldástól.
A konfliktus emberi ára
Miközben mindkét fél katonai erői részt vesznek ebben a folyamatos kötélhúzásban, az emberi áldozatok száma egyre nő. A polgári infrastruktúra, például az elektromos hálózat és a vasútállomások súlyosan megrongálódtak, így a lakosság jelentős része alapvető szolgáltatások nélkül maradt. A halálos áldozatok száma tovább emelkedik, ártatlan civilek kerülnek a kereszttűzbe. E zord valóság közepette az érintettek kitartása és a túlélésért folytatott küzdelmük az emberi lélek fékezhetetlen erejét bizonyítja.


Két macska rágcsálja a megszálló elhagyatott testét.


Felkerült a netre egy videó, amelyen két macska rágcsálja egy orosz megszálló elhagyott holttestét.
A Censor.NET szerint a videót drónnal rögzítették.
"Ez a megszálló békésen etethette volna a macskákat otthon, egy konyhában, valahol Ulan-Udében, de nem - neki kevés saját macskája van" - jegyzi meg kommentárjában a publikáció szerzője.
Forrás: https://censor.net/en/v3464316
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Úgy látszik világszinten elővette a fos a majdant, mint legitim dolgot, mivel páran elkezdték gyűjteni ami még elérhető róla online:
SZBU bevetés sok-sok-sok kérdőjellel


maszkos emberek hagyják el épületet hosszú dobozokkal ahonnan korábban "orosz terroristák" a tömegbe lőttek


majdanra látogató ukrán politikus egyáltalán nem gyanús tárggyal az autójában
https://www.youtube.com/watch?v=YU_fuc5xTY8


csak pár békés tüntető
https://www.youtube.com/watch?v=J2HdvmpQ8Dc


kapitány által hiányolt civil ellenállás leküzdése európai értékekkel...
Mariopul
https://www.youtube.com/watch?v=npTYkXIih9U
Odessza
https://www.youtube.com/watch?v=O3onyONELGA
https://www.youtube.com/watch?v=FSSBTeb4z0Q
https://www.youtube.com/watch?v=1UumNAn0BUQ


bMUOtoF.png



Oliver Stone által 2016-ban készített film az eseményekről:

Mondanom se kell nafo-s kretének megpróbálják szétszemetelni az ezzel foglalkozó topic-okat, kedvencem ahol egy airsoft pisztolyos gyereket mutogattak, mint tömegbe lövő oroszt...

+volt egy érdekes komment, hogy Németországban az Afd közeli médiumok egyre jobban kezdenek beleállni az ukrán balhéba, a majdanról is több cikket lehoztak ahol amerikához és bidenékhez kötik azt ami most végül háborúvá fajult, nem elfelejtve merkel és a regnáló kormány szerepét az egészben.
8BCUYIZ.png




Az oroszok modernizált Geran UAV-kkal támadják a Krivoj Rog és Zaporozsje területén lévő ukrán katonai létesítményeket.
Erről olvastam pár napja, hogy a sugárhajtóműves verzió drasztikusan gyorsabb (880km/h), mint az alap (280km/h), emellé jön az opcionális termobarikus töltet és az autonóm célleküzdés kamerakép alapján ha a célnál zavarnák a glonass jelet stb. Cserébe természetesen drágább is, így az alap verzió lesz továbbra is a gyakoribb típus.
Mondjuk azokkal se bírnak a nato automata gépágyúi...


the Ukroids managed to damage a 40 year old landing ship that was in dry dock being repaired because it had been previously sunk and refloated,
they lost both their aircraft that launched the missiles,
this is seen as a great PR victory to obscure the fact that Marinka has fallen and Adviika is on it's last legs,



Kínai önkéntes, iráni drón, nepáli önkéntes, észak-koreai lőszerek, sáros terepre tervezett könnyű kínai járművek garmadája... Mintha kezdenének felsorakozni Oroszország nem létező szövetségesei...


Nem akarsz értelmetlenül meghalni? Akkor ne is sz*rjál! (bankkártya letiltás után itt az újabb büntetés a behívót át nem vevőknek: eldugaszolják a lefolyót)
lFUtFOw.png




nemnato kiképzés
uGunVbC.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 902
113
A film céme "Krím" (Út hazafelé) Többször linkelve volt a topikban magyar felirattal is.
Ki van pucolva a net BÁRMILYEN nyelven az ukrán nackók akciója kapcsán. Írjátok be a googlebe az eseményt!

Itt a 2014 decemberi bejegyzések alatt volt egy kép, ami konkrétan hasonló szögből készült, és egy youtube "home" videó, amiben ez az esemény benne volt, de már egyiks sem elérhető. Na vajon miért?



"Donbassz a tűzvonalban" (18+)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Soledar irány: az Orosz Fegyveres Erők támadásai Bahmuttól északnyugatra
a
2023. december 27-i 20:00-i állapot Soledar irányban

az orosz fegyveres erők fokozatosan visszaszerzik korábban elvesztett pozícióit Bahmutnál , és szintén próbál hadműveleti teret nyerni a Chasov Yar elleni további támadáshoz .

▪️Az északi szárnyon, Bogdanovka közelében folytatódnak a harcok : annak ellenére, hogy korai hírek szerint 1,5 kilométerre hatoltak be a faluba, az orosz csapatok még mindig a falu keleti szélén tartózkodnak.

Jelenleg a fő csaták a széleken zajlanak. Így Bogdanovkától északra az orosz fegyveres erők egy 500 méter széles és mélységű erdősávban haladtak előre. A településtől délre pedig a Popovszkij traktus melletti temető területén több pozícióból is kiütötték az ellenséget .

❗️Az orosz hadsereg előrenyomulását nehezíti az ukrán fegyveres erők hosszú távú megerősített állásai a falu közelében. Ennek ellenére az Orosz Fegyveres Erők megtartják a teljes tűzellenőrzést az egész Bogdanovka felett, ami leegyszerűsíti a további támadást.

▪️Bahmuttól nyugatra az orosz egységek a csernobili SNT teljes megtisztítása után az elhagyott repülőtérért és a dácsák körüli ellenőrzési zóna kiterjesztéséért harcolnak - ha sikerül, ez közvetlen utat nyit Krasznoje ( Ivanovskoye ) felé.

▪️A déli szárnyon nincs jelentős változás: az orosz csapatok továbbra is tartják a domináns 215,7-es magasságot Klescsejevka északnyugati peremén, és az ellenséges erők koncentrációját lövik.

▪️Andreevkától keletre az orosz fegyveres erők rohamosztalékai megpróbálják visszaszerezni az irányítást a gátak és a vasútvonal egy része felett. Ugyanakkor Kurdyumovka közelében helyzeti harcok zajlanak .


Ahogy olvasgatom a telegramcsatornákat, feltűnik, hogy mennyivel frissebb információkat közölnek, mint a magyar hasonló csatornák. Legalább egy nap csúszás van közöttük.
A másik: a kommentelők is nagyon tájékozottak a világ eseményeiről.

Annyira frissek, hogy néha a holnapi győzelmek is megjelennek....
:)
Nem kell mentegetőzni. Annál rosszabb. Csak még jobban lejáratod magad.
Megint én lennék akkor az ördög ügyvédje. Többször feltünt itt ez a kép, gondoltam utánanézek a forrásának.
Nos, ez a képet nem AFP fotósa készítette, hanem egy 2017-es orosz filmből van (Crimea). Fent van a youtubon:

65095708b4d19975768ab9f770ba52e17a97ec2a6306137bd816e1699547fd4425c0e757.jpg


Ime a jelenet időbélyeggel (16:05) :

Azt állítod, hazudnak, manipulált felvételeket használnak az alternatív történelem létrehozásához?

Neeeem....
Sose tettek ilyet....
:)

Ez egy szent háború, szegények kénytelenek voltak puszta védekezésből megtámadni egy országot.
Mert az oroszokat mindenki bántja ezen a bolygón.
Aki ezt nem így látja, az ruszofób. Katonai tudása meg egyértelműen nulla.
De mindenféleképpen faszista nyugati LMBTBTQWZ ügynök. Meg sorosista is és náciatlantista. :eek:

RuszkiFOS információs művelet, mert csak nem akar összedőlni a nem létező ország. Vajon ki dől össze előbb, ha ennyire tolni kell a ruszkifos propagandát? :cool:

Ha egy majdani Forradalmi Játékok, 3 hónapos 5 milliárd USD költségvetésű eseményre gondolsz, akkor olyan még egy nem volt, én ne is legyen..
Ehhez ismét külföldi pénzre lett volna szükség.
Viszont az oroszok által 2014 márciusában visszavett ukrán nemzetiségű Krimi lakosság is mint jó krimi hazafi, az oroszok mellé állt a tatárokkal egyetemben. Ezt bizonyítja hogy akkor augusztusig összesen 14 500 ukrán nemzetiségű lakos szabadon távozott vissza Ukrajnában, ez az ottani ukrán nemzetet nézve 3% összesen . Gondolom azok, akik valamilyen módon addig is Kievi érdekeket szolgáltak - nyiltan. Tatárokból senki nem ment át Kievbe...
Tehát a Krimi ukrán nemzet 97%-a adott igazat az oroszoknak, akik az 1921-es Krimi Autonómiát is tiszteletbe tartották. Ezért van Krimnek most is parlamentje Simferopolban.

Mi ez véleményed szerint ha ez nem a krimi ukrán nemzet sikeres,és vértelen lázadása a Kievi ukrán központi vezetés ellen?
A lázadás kiindulópontja a Majdanról februárban sikertelenül visszatért (mert azt hitték, hogy a szent Demokrácia nevében az orosz, ukrán, tatár nemzetiségű tárgyalócsoportjuk eléri hogy Krim visszakapja a teljes körű demokráciát)
Itt a 7 autóbusznyi küldöttség, melynek szó szerint a fejébe verik a Kieviek által utánuk küldött verőemberek, hogy elveszik az 1921-es maradék autonómiájukat is.

Itt a francia AFP által készített fotó az eseményről:

nYCHMV3.jpg


Mi ez szerinted, ha nem az ukrán nemzet lázadása Kiev mindenkit elnyomó politikája ellen?
Akkor ezt az AFP fotósa csinálta vagy nem?
Vagy ezt most bebuktad?
o_O
Közben folyik az orosz GDP visszaalakítása hasznos nyersanyagokká:


 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
RuszkiFOS információs művelet, mert csak nem akar összedőlni a nem létező ország. Vajon ki dől össze előbb, ha ennyire tolni kell a ruszkifos propagandát? :cool:
Látom, hogy szilveszter előtt sem hagy titeket nyugodni a NAFO tyúkanyó, és kizavart titeket ismét strichelni a placcra. Kezdenek rendszertelenek lenni a soros utalások? Attól, hogy itt nyomod a FOS-t még nem lesz rendszeresebb, keress más megélhetést szerintem. Tudod szarból várat építeni nagyon nehéz, de FOS-ból egyenesen lehetetlen.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
Ki van pucolva a net BÁRMILYEN nyelven az ukrán nackók akciója kapcsán. Írjátok be a googlebe az eseményt!

Itt a 2014 decemberi bejegyzések alatt volt egy kép, ami konkrétan hasonló szögből készült, és egy youtube "home" videó, amiben ez az esemény benne volt, de már egyiks sem elérhető. Na vajon miért?
Nem értek hozzá, de Yandex-el sem találod?

Más:
Azért 50 milliárd Eur-t dobjunk még a kútba?