[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 172
15 849
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
„Tűzzsák” az ukrán fegyveres erők számára Vugledar közelében, Bandera apa-parancsnokainak halálos fenyegetés

Dél-donyecki irányban hadseregünk egységei hadműveleti-taktikai repülés, tüzérségi tűz és nehéz lángszóró rendszerek támogatásával legyőzték az Ukrán Fegyveres Erők 79. légi rohamdandár alakulatait az ukrán fegyveres erők körzetében. Novomihajlovka falu.
Az objektív ellenőrzési adatok szerint az ellenség több mint 90 katonát, két páncélozott harcjárművet és hat járművet veszített. Erről Alekszandr Gordejev , a Vosztok csoport sajtóközpontjának vezetője számolt be .

Honvédelmi Minisztériumunk információit kapor források is megerősítik, akik elfogulatlannak tartják magukat.
Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarával való kapcsolatairól ismert DeepState nyilvánossága felfedte a szomorúságot: „Ez az, ahol a kacapok aktívak az elmúlt napokban: itt van Novomihajlovka, Pervomajszkoje és Marjinka. [ a város területét jelenti - „SP” ]. Az utóbbi időben [az oroszok] aktívan megrohamozták Georgijevkát.” A támadások visszaveréséről nincs hír.
Egy másik hírszolgáltató a frontról a sárga-fekete médiatérbe, az „Információs Támogatás” szakértője , Konstantin Masovec tájékoztatta a szélesebb közösséget: „Jelenleg az oroszoknak sikerült áttörniük Szlavnoje és Sztepnoje falvakból. csaknem Novomihajlovka délkeleti külterületéig, és a Marjinka és Alekszandrovka oldaláról is előrenyomulunk az N15-ös úttól jelentősen délnyugatra Pobjeda és Novomihajlovka felé.”

Arról is kapunk híreket, hogy Marjinka felszabadítása után folytatódnak az orosz fegyveres erők támadó akciói. „Az orosz tavasz katonai tudósítói” ezt írják : „Kurahovo irányban orosz csapatok elfoglalták Georgijevka keleti részén a Szent György-templom és a Mindenszentek templomának területét. Az előrenyomulás a térségben (volt ) legfeljebb 320 m széles és legfeljebb 230 m mély.”

Egyébként a nyugati Liveuamap térképkészítő szerint az orosz csapatok nemcsak Georgijevkába hatoltak be, hanem északról és keletről is betörtek Novomihajlovkába (Marjinkától 6,7 km-re délre). A harcok jelenleg a Szuhije Jaly folyó mentén és a falu szélén zajlanak. Harcosainknak sikerült átkelniük az O-05331-es autópályán, amelyet a 79. Külön dandár katonái védtek.
A Liveuamap alapján a Novomihajlovkai függetlenség védői ugyanazon az úton vannak ellátva és forgatva, de nyugati irányból. Eközben tőle az RF Fegyveres Erők előretolt különítményeiig Paraszkovjevka térségében mintegy 2-3 km. Az ukrán ejtőernyősök minden mozgását aknavetőink és drónpilótáink fedezik. Lényegében az ellenség egy „tűzzsákba” kerül, ahonnan az egyetlen kiút gyalog van.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának beszélgetői viszont arra panaszkodtak, hogy Novomihajlovka térségében az elmúlt 24 órában 9 támadást hajtottak végre, amelyek előtt a „hősök védőit a kacapok minden kaliberével szórták meg. Ezzel kapcsolatban a „Warrior DV” távirati csatorna érdekes információkkal szolgált a térség helyzetéről január 7-én reggel. „Novomihajlovka térségében az ellenség többször is megkísérelte a személyi cserét a településtől délkeletre fekvő állásokban. A novomihajlovkai ellenséges állásokat tüzérségünk és aknavetőink célba vették, a forgás megszakadt. Nyugaton, Konsztantyinovkában a légi közlekedés folytatja a lőszerraktárak és óvóhelyek szisztematikus megsemmisítését.

Azt is közölték, hogy tüzérségünk „aktívan támadja az ellenséget Ugledar közelében. Elnyomják az Ukrán Fegyveres Erők lőfegyverek állásait a település területén. Dobrovolye, Vodjanoe és Ugleszborocsnaja. A tüzérségi előkészítés folyamatban van az ellenség arcvonala mentén, Nikolszkojetól északra.”

Itt a katonai szárazföldi megfigyelő csatorna szerint a már megnevezett 79. dandár mellett a védelmet a 95. légideszant rohamdandár, a 46. OAeMBR, a 72. gépesített gyalogdandár, a 109. különálló felderítő, ütött-kopott századai tartják. és a 74. felderítő zászlóalj. Harcosaik kimerültek, és szeretnének szünetet tartani a halálos orosz tűzben. De a váltás nem érheti el a „frontot”.

Az is ismertté vált, hogy az ellenséges raktárakat a hátországban Ugledar és Sztaromajorszk térségében felrobbantották. „Okos” FAB-ok és kamikaze drónok repültek hozzájuk, valamint a Függetlenségi Parancsnokok helyszíneire. Az Ukrovermacht tisztjei együtt sírni kezdtek az új fenyegetés miatt. Különösen Ivan Pavlenko , az Ukrán Fegyveres Erők ezredese kénytelen volt elismerni: "A drónok tömeges használata itt valami új."

A nyugati „agytrösztök” csak Donyecktől nyugatra és délnyugatra zajló helyzeti harcokról írnak. A leghevesebb összecsapások Pobjeda, Georgijevka térségében és Novomihajlovka külvárosában zajlanak. Azt, hogy az orosz fegyveres erők behatoltak a faluba, az ISW katonai hírösszesítő felhívta a figyelmet a vezérkar weboldalának (az ukrán fegyveres erők vezérkarának portáljának) elemzésére.

Mind a mi, mind a független források szerint az elmúlt héten az orosz légierő hatalmas légicsapásokat hajtott végre Novomihajlovka, Georgijevka, Pobjeda, Praszkovejevka, Konsztantinovka és Kurahovo ellen.

  • kacapok - etnofolizmus, az oroszok pejoratív beceneve az ukránok és lengyelek részéről
  • kapor – az укроп ukrán betűszó oroszul kaprot jelent, etnofolizmus, az ukránok pejoratív beceneve.
Ahogy romlik a kaprok helyzete a frontokon, egyre agresszívebben üvöltenek a támogatóik.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Elkerülte a figyelmed, hogy most sem a NATO ment Oroszországba, hanem az oroszok mentek Ukrajnába.
Neked meg az kerülte el a figyelmedet, hogy az állítólagos "agresszor különleges művelete" alatt egy 1200km-es frontvonal mentén, valamint Ukrajna egészében, összesen 10.700 civil áldozat van. Egy 600+ napja tartó "háborúban".

Ehhez képest :

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatalának (OHCHR) felmérése szerint 2014 áprilisa és 2021 júniusa között a donbászi konfliktus következtében elesettek és megsebesültek száma 42 500 és 44 500 között van – tájékoztatott az UNIAN.


Ki ment hová, és miért? Ki az agresszor? Hol volt a NATO ekkor, és az egész fényes tekintetű nyugat? Milyen megállapodásokat rúgtak fel 2014 óta? Volt-e figyelmeztetés az orosz részéről?

Ha gyermekedet az oviban agyonveri az óvónő, majd bemész egy kis elszámoltatásra, ki az agresszor? Vajon ekkor számítana számodra, hogy a jogban meghatározott birtokvédelmet valamint jogos önvédelem határait messze túllépve cselekedsz?
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Viszont ne felejtsük, hogy az oligarchák addíg folytatják a beruházásaikból a pénz kifacsarását, mig pld a lithium ki nem fogy.. tehát az átmenet akár évtizedre is tehető.
Egyáltalán nem így van, mert a drága régebbi technológia mellett kitartani versenyhátrányt jelent. Ráadásul a lítium nem fog egyhamar kifogyni, van belőle elég sok a földkéregben, és a tengerekben. Simán a többi technológia bár egy-egy területen ígéretesebb, vagy előnyösebb tulajdonságokat hoz, de jelenleg összességében a legtöbb területen még nem jobb mint a meglévő lítiumos.

A klímaváltozás miatt sokkal nagyobb stratégiai súlya lehet más ukrán erőforrásoknak, pl. termőföldnek, édesvíznek, de véleményem szerint a legértékesebb erőforrásuk épp az amit most darálnak, az élő ember. A lítium piacon csak egy lehetséges üzlet, de semmi olyan súlyú, mint amit a német-orosz propagandista sugall.

"Szabad, gondolkodni képes emberek" tényei: "...esetleg csak egy az orosz narratívába (oroszország nélkülözhetelen európának) illő szöveget mond fel egy német Torockai-klón, talán orosz fizetési listán."

"De nagyon szellemes volt, és tényszerű érvelés, nem csak egy kis ad-hominem vagdalkozás a rajongótábornak." Nos itt a tényszerű érvelés: "De lehet terelni zimbabwe alsóval, meg de ez orosz elsődleges forrás. Orosz hírek, orosz forrás: HOL VANNAK A BIOLABOROK?" - Alapvető szövegértelmezési és fogalmazási gondjaid vannak ! Egy GONDOLKODÓ EMBERNEK" ezt nem kell részletesebben kifejteni!
Kiváló, csak nem látok számokat, érveket, tényeket, semmi ilyesmit, csak hangulatkelést. Érvelj, miért van igaza annak a német szócsőnek - akit ennyire fontosnak találsz - igaza abban, hogy a még most sem művelés alatt álló ukrajnai lítiumlelőhelyek Németország/Európa számára nélkülözhetetlenek? Számokat hozz, kérlek, hány tonna lesz kitermelve, milyen áron, hogy lesz ideszállítva, mennyivel olcsóbb, mint a rio tintos chilei lítium, mennyivel lesz ettől olcsóbb az akku, stb. Vagy ez is olyan, mint az ukrán gabona, ami nélkül Afrika már éhenhalt a médiahiszti szerint?

ezekszerint akkor az Isteni igazságot a nyugati sajtóban kell keresnünk,mert azok soha nem írnak semmi baromságot, az a hiteles forrás .. értem :D :D
Felteszem, hogy direkt játszod a hülyét... Óvodás szintű ez a szalmabáb. Sehol nem írtam ilyet, ne próbálj olyan mondatokat a szájamba adni, amiket nem írtam.
egy bizonyos értelmi szint felett nem okoz problémát megérteni,hogy miről is szólna az a gép fordított szöveg .. sajnálom akiknek ez gondot okoz,még ha héha idegesítő is
Igen, és mivel még a kerek mondatokban írt nem gépi fordítottat sem érted, amint látjuk, ezért neked nyilván a gépi fordított megértése sem megy, ahogy demonstrálod is.


Másrészről az utóbbi évekből látható, hogy az átlag egyfejű birka számára elérhető hirforrások egytől egyig BEÁLLÍTOTTAK és valamilyen specifikus agendát sulykolnak, jellemzően valamifélefajta félretájékoztatást.
szóval szerinted nem csak a nyugati propaganda a túltolt? Veszélyes vélemény ez, még a végén sok hűhával lincselnek meg digitálisan. Vagy nem, mivel funkcionális analfabéta a közönség jelentős része, így felesleges
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 114
2 952
113
Ha az adatok stimmelnel, akkor érdekes a szituáció.

"A háború első szűk két évében az EU-s országok vállalták a legnagyobb áldozatot: együtt és külön-külön összesen 133 milliárd euró támogatásra kötelezték el magukat, míg az Egyesült Államok 71 milliárdra, az összes többi támogató (Nagy-Britannia, Norvégia, Japán, Kanada, Ausztrália, stb.) pedig együttesen 37 milliárdra. "

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 607
79 819
113
Neked meg az kerülte el a figyelmedet, hogy az állítólagos "agresszor különleges művelete" alatt egy 1200km-es frontvonal mentén, valamint Ukrajna egészében, összesen 10.700 civil áldozat van. Egy 600+ napja tartó "háborúban".

Ehhez képest :

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatalának (OHCHR) felmérése szerint 2014 áprilisa és 2021 júniusa között a donbászi konfliktus következtében elesettek és megsebesültek száma 42 500 és 44 500 között van – tájékoztatott az UNIAN.


Ki ment hová, és miért? Ki az agresszor? Hol volt a NATO ekkor, és az egész fényes tekintetű nyugat? Milyen megállapodásokat rúgtak fel 2014 óta? Volt-e figyelmeztetés az orosz részéről?

Ha gyermekedet az oviban agyonveri az óvónő, majd bemész egy kis elszámoltatásra, ki az agresszor? Vajon ekkor számítana számodra, hogy a jogban meghatározott birtokvédelmet valamint jogos önvédelem határait messze túllépve cselekedsz?
Agresszor az aki megtámad egy másik országot ENSZ felhatalmazás nélkül.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 856
113
A legjobb dolog az, ha gyorsan megtisztítják a földet Ukrajna férfiaitól.
A feladatot gyorsan és hatékonyan teljesítik.

Egész Ukrajna egy videóban.

Egy legény fekszik az úton, dühödt ordítással segítségért kiállt, a testén katonai komisszárok ülnek,akik mogilizálni akarják.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 651
48 433
113
Ha az adatok stimmelnel, akkor érdekes a szituáció.

"A háború első szűk két évében az EU-s országok vállalták a legnagyobb áldozatot: együtt és külön-külön összesen 133 milliárd euró támogatásra kötelezték el magukat, míg az Egyesült Államok 71 milliárdra, az összes többi támogató (Nagy-Britannia, Norvégia, Japán, Kanada, Ausztrália, stb.) pedig együttesen 37 milliárdra. "

Köszönöm ezt a cikket! Nagyon informatív volt. Egy körülmény miatt volt hiányérzetem: nem derült ki számomra, hogy ebből mennyi a hitel és mennyi a vissza nem térítendő támogatás.

Vagy nem, mivel funkcionális analfabéta a közönség jelentős része, így felesleges.

Egyszer írtad a szálka és gerenda esetét.
Na ez az, amit visszautasítok tőled: A fórumozó társak ilyenfajta minősítgetését!
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 199
12 458
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 024
16 471
113
Egyáltalán nem így van, mert a drága régebbi technológia mellett kitartani versenyhátrányt jelent. Ráadásul a lítium nem fog egyhamar kifogyni, van belőle elég sok a földkéregben, és a tengerekben. Simán a többi technológia bár egy-egy területen ígéretesebb, vagy előnyösebb tulajdonságokat hoz, de jelenleg összességében a legtöbb területen még nem jobb mint a meglévő lítiumos.
A látszólag "szabad" verseny illúzióját évtizedek óta elvesztettem. A gazdaság, és annak oligarcha szereplői pontosan úgy cselekednek, ami nekik "szabad", a kijelölt határok között.. mint a politikus-bohócok. Hasonlóképp, ahogy Hofi definiálta a "szabad" sajtó fogalmát..
Ha valamely technológia ígéretesen új, és jó dolgokat hozna a világba, sokszor csak egy páncélszekrényben várja a szabadulásuk világirányító oligarchák által megszabott időpontját..

Ráadásul a lítium nem fog egyhamar kifogyni, van belőle elég sok a földkéregben, és a tengerekben.
Ez így van. De azok kitermelése sokkal több költséggel jár, mint a gazdasági gyarmattá lealacsonyított proxiUkrajna esetében.. Szinte "ingyé" van az azt uraló külföldi cégeknek, akik világpiaci árakon adják tovább.

Simán a többi technológia bár egy-egy területen ígéretesebb, vagy előnyösebb tulajdonságokat hoz, de jelenleg összességében a legtöbb területen még nem jobb mint a meglévő lítiumos.
Akkumulátor témakörben jelenleg ő az epsoni derbi befutója, de már erősítenek az eddig nyeretlen kétéves technológiák is..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 286
68 349
113
Ezt csinálták Bahmutnál is az ujránok előtt. Hírértéke, meg pont annyi van, mint amikor az ukránok csinálták, a különbség annyi, hogy most (meg mindíg, amikor az oroszok elkúrnak valamit) lapít a szekta mint az a bizonyos a fűben...
Meg karácsony előtti felvételek. Avdejevka felett történt emlékeim szerint.
Agresszor az aki megtámad egy másik országot ENSZ felhatalmazás nélkül.
Pl Nato? USA? Franciák, britek, stb?
Hogy hívjuk a donbasszi eseményeket másként? Polgarhaboru? Etnikai tisztogatás?

Nyugger:

A ma hajnali történésekrol egy hazai cikk.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 776
9 215
113
Neked meg az kerülte el a figyelmedet, hogy az állítólagos "agresszor különleges művelete" alatt egy 1200km-es frontvonal mentén, valamint Ukrajna egészében, összesen 10.700 civil áldozat van. Egy 600+ napja tartó "háborúban".

Ehhez képest :

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatalának (OHCHR) felmérése szerint 2014 áprilisa és 2021 júniusa között a donbászi konfliktus következtében elesettek és megsebesültek száma 42 500 és 44 500 között
Az egyik sokkal kisebb időintervallum és csak civil áldozatokat számol. Míg a másik nagyobb intervallumban minden áldozatot.

Amúgy a donbaszi háborút is Moszkva indította, csak akkor még proxykon keresztül.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 096
93
Agresszor az aki megtámad egy másik országot ENSZ felhatalmazás nélkül.
És azt hogy hívja az ENSZ, aki a saját - de a többségtől eltérő nemzetiségű - állampolgárai ellen hajt végre pogromot, népcsoportokat nyom el, és hagy büntetlenül ellenük végrehajtott "nemagressziót"? Vagy az jólvanazúgy? Te tényleg ennyire kocka vagy? Csak fekete-fehérben látsz?
Szerintem meg az van, mint ami már évmilliók óta: az erősebb kutya b@szik. Ez esetben az ukránok elővették a lompost 2014-ben, mert elhitették velük, hogy ők az erősebbek, most meg már kezdenek befordulni farral és letolt gatyával a papa maci ágyéka felé. Ha nem jön egy erősebb kutya a kennelbe, akkor ezt az aktust a maci be is fogja fejezni, ENSZ ide, vagy oda, egyre megy.
Egyik sem jobb a deákné vásznánál, de azt állítani, hogy az ukránok nem tettek meg mindent azért, hogy ez így megtörténjen az minimum tájékozatlanságra vall.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Az egyik sokkal kisebb időintervallum és csak civil áldozatokat számol. Míg a másik nagyobb intervallumban minden áldozatot.

Amúgy a donbaszi háborút is Moszkva indította, csak akkor még proxykon keresztül.
Hát hogyne Moszkva gyújtogatta fel etnikai alapon az embereket Odesszában,és terrorizálta a félkatonai náci szabadcsapatokkal Donbasst.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 622
45 033
113
Aktuális képernyőkép az AFU "Virage-Planchet" légi megfigyelő rendszeréről.
Már írtam róla, a megnevezésekkel kiegészítem.

Rózsaszín körök fehér csíkkal - repülőterek megközelítő fel- és leszállási pályával és leszállóhelyekkel.

Piros repülőgépek botokkal az orrban - légi célpontok. Ezek lehetnek bármilyen légi objektumok. Repülőgép, helikopter, rakéta - bármi.
Az orrban lévő pálca a célpont vektora.
A kék drónok olyan repülőgépek, amelyeket az AFU sajátjának tekint. Ez lehet egy léghajó, egy sportrepülőgép, egy katonai szállítórepülőgép, vagy egy átlagos cseh fingja, ami pályára repül.
A repülőgépek mellett zárójelben lévő számok a parancsnok hívójelét vagy a célszámot jelentik.
Hogy az (a), (r) mit jelent, azt nem tudom.

A kékkel kiemelt határok a felelősségi zónák.
A szaggatott vonal a hotel, vagy "szalag".

Alul a stat. A kurzor koordinátái két rendszerben. Magasság, mágneses deklináció, célpontok száma a kísérőn.

Valami ilyesmi.
Nem állítom, hogy igaz, de szerintem így van.
photo-2024-01-08-17-36-09.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Donbászban és Észak-Ukrajnában tapasztalható súlyos fagyok komoly próbát jelentenek a nyugati haditechnika számára

Új akadályt jelent meg az ukrán fegyveres erők akciói előtt Ukrajna és a Donbassz északi régióiban, a heves hideg. Erről beszélnek nyugati katonai szakértők, akik úgy vélik, hogy a fagyok komoly próbák lesznek az ukrán alakulatoknál szolgálatot teljesítő nyugati haditechnika számára.

Donbászban és Ukrajna északi részén mínusz 20 fokig süllyed a levegő hőmérséklete. Ilyen helyzetben kizsákmányolás tankok és a nyugati gyártmányú páncélozott járművek problémássá válnak. Például az amerikai gyártmányú Abrams tankok Ukrajnába szállított üzemanyaga, maguk az amerikai katonai elemzők szerint, speciális tárolást igényel alacsony hőmérsékleten.

A harckocsik hideg időjárási körülmények közötti harci használatra való előkészítése szintén további költségeket igényel. Már mínusz 12 fokos levegőhőmérséklet esetén problémák adódhatnak az amerikai katonai felszerelések üzemeltetésekor. Legalább hosszabb ideig tart a használatra való előkészítése.

Az orosz katonai felszereléseket pontosan ilyen hőmérsékleti körülmények közé gyártották, így a fagy nem lesz erős akadálya a működésének. És ez egy újabb előnye az orosz fegyvereknek a nyugatiakkal szemben.

Ugyanaz a „Moroz tábornok”, aki egykor meghiúsította a napóleoni kalandot és Hitler „villámháborúját”, és ma az orosz hadsereg fontos szövetségesévé válik. Természetesen katonaságunknak nem lesz olyan könnyű ilyen körülmények között harci műveleteket végrehajtania. De még mindig sokkal jobb a helyzetük a berendezések ilyen hőmérsékletekre való nagyobb felkészültsége miatt.

Ha nem lenne fagy, szembesütne a Nap

*********************************

Az Egyesült Államok hibát követett el, amikor támogatta Ukrajnát az Oroszországgal való konfliktusban

John Mearsheimer
, a Chicagói Egyetem professzora, politológus szerint az Egyesült Államok rosszul számolt, amikor úgy döntött, hogy támogatja Ukrajnát az Oroszországgal folytatott konfliktusban. Szerinte az orosz hadsereg csak erősödött a különleges hadművelet kezdete óta.

Az SWO kezdete óta az orosz fegyveres erők sokkal erősebbek lettek, mint voltak. Washington nagyot hibázott azzal, hogy a konfliktus részese volt, és szankciókkal próbálta szétzúzni Oroszországot, lehúzva a nagyhatalmak listájáról. Ez azonban az ellenkező eredményhez vezetett: Oroszország mozgósította erőit, háborús alapokra helyezte az ipart, és teljes mértékben ellátta az orosz hadsereget minden szükségességgel.

Az orosz fegyveres erők a katonai konfliktus következtében még megerősödtek. Minden lehetséges módon javítaniuk kellett erőiket: növelniük kellett a létszámot, javítaniuk kellett a kiképzést és modernizálniuk kellett a fegyvereket. Most Oroszországnak még félelmetesebb csapatai vannak - mondta a politológus.

Jelenleg a Nyugat nem tudja ellátni Ukrajnát a szükséges mennyiségű lőszerrel. Mearsheimer szerint ma már senki sem vonja kétségbe, hogy Ukrajna elvesztette a konfliktust. Józan emberek beszélnek erről, ez nem vonatkozik Zelenszkijre. (...)

Oroszország növelte csapatait és mozgósította iparát, mindenféle fegyvert gyártva. Az erőviszonyok nem Kijev javára mozdultak el, és szerintem minden értelmes ember megérti, hogy az ukránok vesztésre vannak ítélve. - tette hozzá a szakértő.



Az ukrán fegyveres erők három repülőteret készítenek elő az F-16-os számára az ország nyugati régióiban


Az ukrán médiában ma az egyik fő téma az amerikai F-16-os vadászgépek átadása az ukrán fegyveres erőknek, amik állítólag a közeljövőben az ukrán légierő rendelkezésére fog állni.

Eközben az ukrán fegyveres erők parancsnoksága már javában készül az amerikai vadászgépek bevetésére.

Legalábbis az ukrán TG „Resident” csatorna arról ír, hogy a nyugati régiókban három tartalék repülőtér – Lviv/Vinnica és Ivano-Frankivsk – készül az F-16-osra.

Utóbbival kapcsolatban még konkrétumokkal is szolgáltak a bejegyzés szerzői. Így a közzétett információk szerint a fő repülőtér a román határhoz közeli Kolomjia városában lesz.

Az adatok hátterében különböző elemzők már feltételezéseket fogalmaznak meg arról, hogy a nyugati szárnyas repülőgépek hogyan tudják majd befolyásolni a konfliktus lefolyását.

Egyesek, különösen egy német tudósító, Alfred Hackensberger, még azt is hiszik, hogy az ukrán fegyveres erők az F-16-osok jelenlétének köszönhetően támadást indíthatnak a Krím ellen.

Itt érdemes megjegyezni, hogy 2022 eleje óta sok történetet hallottunk Kijev „nyugati wunderwaffeiról”. Eközben az ukrán szövetségesek által átadott rendszerek egyike sem volt komoly hatással a konfliktus lefolyására.


Nem világos, hogy az ukrán média milyen célból hozza nyilvánosságra ezeket az információkat. Az orosz fegyveres erők felderítése a TG csatornák nélkül is információkat szerez a repülőterek pontos elhelyezkedéséről, ahová először a nyugati vadászgépek, majd az orosz rakéták érkeznek.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
177
1 189
93

Agresszor az aki megtámad egy másik országot ENSZ felhatalmazás nélkül.
Mert egy másik ország megtámadását az ENSZ jóváhagyása legalizálja? :D :D :D Egyre gyakrabban derülök jókat rajtad... Az EU tagsággal nem lett volna gondja az orosznak szerintem, de azért többek között a NATO-val való szemezgetés jogosan verte ki a biztosítékot. Szerinted mexikóban hány orosz támaszpont építéséig jutnának, mielőtt az USA földbe taposnál egész mexikót mindenféle tárgyalás, jogi csűrés-csavarás és felhatalmazás nélkül? Ugye neked is NULLA jött ki?! És akkor a többi politikai eszközről még nem is beszéltünk. Zsarolás, vesztegetés, kormánytagok hirtelen és érthetetlen halála, zavargások, szivárványos forradalom...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 754
14 701
113
Agresszor az aki megtámad egy másik országot ENSZ felhatalmazás nélkül.

Akkor vegyük lajstromba és vizsgáljuk meg az összes 1945 utáni háborút, legalitás szempontjából ?

És azzal tisztában vagy-e, hogy az ENSZ Közgyűlésének a határozatai nem bírnak jogi kötőerővel, és a Biztonsági Tanács érdemi, és hathatósnak indult működését meg a sorozatos vétózással meg lehet akasztani ?



Amúgy a donbaszi háborút is Moszkva indította, csak akkor még proxykon keresztül.

Szerinted a Szvoboda, a Jobb Szektor, a Fekete Sereg (Csornij Korpusz), és a nap végéig sorolhatnám a társaikat, összefoglaló néven az ukrán szélsőjobb az meg hogyan született ?



a) Önmagától sarjadt ki a földből

b) CIA / MI6 pénzelte

c) az is Putyin műve