Eddig az információim azok voltak, hogy Ő el sem kezdte volna szíve szerint a háborút - nem mindenki van így ezzel az oroszoknál, én még mindig azt mondom mi fogjuk visszasírni európaiak a komplett nyugat, ha jön helyette egy újabb keményvonalasabb vezetés! - de kb. a mai napig ezeket magyarázzák az oroszok hivatalosan, hogy megállnának, HA a NATO csatlakozást elengedik az ukránok, és nyilván lemondanak a Krímről, meg most elfoglalt már oroszok által birtokolt területekről, és abbahagyják mondjuk Donyeck terrorizálását, meg elkergetik a francba ezt a Banderista cica/MI5 beágyazottságú kormányt, ami támogatott, néha csak félrenézett még a háború KITÖRÉSE ELŐTT is mikor ukrán neonackók kicsit örömködtek, oroszul beszélő ukrán állampolgárok kárára. Tömegesen, évekig, nyilván teljesen EU konform módon.Csak elméleti kerdéskent (feltételezzük nyugatról rá tudjuk kényszeríteni ukrajnát a fenti feltételek elfogadására), mi a teendő ha putyin nem megy bele a te feltételeid szerinti békébe ? Például többet vagy csak simán mást akar ?
Ezek az oroszok szempontjából nézve amúgy szerintem teljesen korrekt elvárások. Ezzel nyilván senkinek nem kell egyetérteni, én így látom, pont.
Ha mégis mindent akarnak az oroszok, AKKOR kell tovább harcolni az ukriknak hogy tárgyalóasztalhoz kényszerítsék őket az okozott minél nagyobb veszteséggel. Szóval jobb ötletem nekem sincs erre a forgatókönyvre, AKKOR még harcolni és sajnos vérezni kell az ukránoknak tovább...
DE csak akkor!
Viszont itt én tényleg a fordított helyzetet látom, hogy az ukránok - dehogy ők, hanem mögéjük bújva azok akik tüzelik őket - nyilatkozzák hogy mindent vissza, nulla kompromisszum, nincs más megoldás csak az az irreális cél, hogy 2014-es határokig vissza, sőt szétkapni Oroszországot, meg lefegyverezni - demilitarizálni.
Ez egyszerűen nem reális cél, amíg ilyenek beszélnek az ukránok, egyszerűen nem tárgyalóképes partnerek, ez van.
Milyen elrettentő ereje van az erős nemzetállami Európának 5000 atomtöltettel szemben? Ezt kéne felfogni!!!
Az USA atomarzenálja nélkül Oroszországgal nincs erőegyensúly, mert az oroszoknak van 5000 atomtöltetük Európának meg nincs.
Na most akkor döntsük el, hogy pl. a Francia atomütőerő az alkalmas-e arra, hogy legyalulja Moszkvát, Szentpétervárt, meg még mondjuk a top 10 legnagyobb orosz várost, vagy sem? Mert ha szerinted is IGEN, akkor az bőven elég, hogy ne akarjanak tovább jönni, mert ha igen azzal kell számoljanak kb. hogy a legfejlettebb/élhetőbb lakott településük kb. Omjakon lesz, az meg azért nem annyira vidám nekik sem!
Továbbmegyek: semmi és senki nem szólhat bele, ha mi eldöntjük hogy újra megpróbálunk szeletet vágni a tortából - leginkább csak nem akarjuk odaadni a miénket az USA-nak, Kínának, Oroszoknak, random lófaszjóskáknak a közel-keletről, bárhonnan - és elkezdünk egy intenzív és SAJÁT EU-s hadiipari fejlesztést véghez vinni! Ebbe mondjuk nem férne bele nálam, hogy mást gazdagítsunk, és tőle kerüljünk függésbe - pl. F-35/Patriot/NASAMS/HIMARS helyett mindenből Európait engednék csak venni Európában, és amiből MOST nincs elég jó, csak mondjuk EF-Rafi, ASTER30/15, PULS etc. etc. abból fejleszteni kell magunknak, MAGUNKÉRT!
S igen, ennek kurvára része kell legyen az is a jövőben, hogy ICBM hordozó platformok, és ÚJ pontos MIRV fejek, töltetek.
Aki ezt nem látja át, hogy ez egy zéró összegű játszma, s rajtunk kívül ezt mindenki LÁTJA, TUDJA, ÉRZI, S ÚGY is játszik, várja a csodát, a jóindulatú hátsó szándékot nélkülöző, önös érdekeket nem kikényszerítő önzetlen védelmet egy ellenérdekelt féltől - ez itt az USA - az hülye.
Vagy felrakjuk magunkat ÚJRA a térképre, vagy mi leszünk a fekete bukake kör közepén térdeplő szőke kislány. Kettőnk közt az a különbség ahogy én látom, hogy TE még elhiszed hogy az egyik nagy AFRO aki épp lóbálja a kolbászt kéjes mosollyal közeledve, na hogy Ő az igaz barátunk, és igazából jót akar nekünk, csak a többiektől van félnivalónk...
Nos nem, ha nem állunk ki magunkért, az övé is fájni fog. Nagyon!