A 128-asok kifustoltek néhány oroszt:
Sebesult mentése csónakon tuzérségi tuz alatt:
Sebesult mentése csónakon tuzérségi tuz alatt:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én eszkalációt várok. A NATO oldal ezt elveszíti... nem, nem veszítheti el. Mindketten tudjuk mi a tét. És a legnagyobb fegyverüket még nem dobták be, a légierőt.
Nem, csak a Zoroszok a Zigasság Ódalán hozzáértése megint kibukik. Csak annyiról van szó, hogy az ukrán védelmi minisztérium alá tartozó Hírszerzési Főigazgatóság alárendeltségében lévő Kalinovszki (?) egységben harcolt, végzős vagy frissen végzett főiskolás volt, kb. egy éve önkéntes.
Mert úgysem azt nézik, hogy mit mond, és amúgy is démonizálva van, továbbá amcsinak történelmet magyarázni..Van benne valami..., azt nem teljesen értem, hogy Putyin minek ment bele a Tucker Carlson interjún ebbe a felesleges szócséplésbe ezer évre visszamenőleg. Innentől kezdve jöhetnek az egyiptomiak, az asszírok, Babilon vagy akár a Maják is a követeléseikkel. Ezeknek a dolgoknak nem sok köze van a 2022-es Ukrajna elleni hadműveletnek.
A zusa történelméről Biden, vagy akármelyik elnök nem tud fél órát beszélni, mert nincs nekik.Mert úgysem azt nézik, hogy mit mond, és amúgy is démonizálva van, továbbá amcsinak történelmet magyarázni..
De azt megjegyzik, h fél órát magyarázott papír nélkül, Biden meg bemutatkozni se tud önállóan.
Ez átjött.
Amúgy akinek sok a történelemlecke, az hallotta már Fodor Gábort beszélni?
Szerintem ez kurv@ra fontos lenne, hogy mindkét oldal marhaságait szűrje mindenki, ahogy csak tudja. Én is ezt tartom szem előtt!Erre gondoltam igen.
Nem vagyok heves, csak az itteni tagok egy jelentős részének tudásához képest szerintem nem passzol a valamiért nagyon gyakran idézett O.I.H. minősége, ezért néha beléjük rúgok
Az ukrán hülyeségeket gyorsan meg szoktátok találni. Ukrán-orosz mérleg nincs, ez egy magyarpárti fórum, jöjjenek az infók amivel szélesedik a rálátásunk a helyzetre, és lehetőleg jó minőségben. A szóban forgó forrás nem ilyen.
Sokat gondolkodtam már rajta, hogy itthoni viszonylatban, de a gondolatot kiterjesztve bárhol a világban a nyugati légifölény miatt nem volna értelme elfelejteni ezt a buta repülőzés dolgot és azt a rengeteg anyagot, infrát, képzést, fegyverzetet inkább egy ugyanannyira brutális légvédelembe fektetni?Én eszkalációt várok. A NATO oldal ezt elveszíti... nem, nem veszítheti el. Mindketten tudjuk mi a tét. És a legnagyobb fegyverüket még nem dobták be, a légierőt.
Feltételt szabtak,a török nem tartotta. Repültek. A többi történelem.
Csak itt egy top end versenyaréna van, nem a vasárnapi vidéki rally...
Így van, de talán észrevetted, én csak légierők szempontjából elemzem a konfliktust.
Az USA pedig egy dolog, hogy lop, de egyben eszetlenül pazarol is - láasd legutóbbi helitender lelövése. Agyrém.
Mi azon alámenés, hogy tanuljunk? Nem vagyok katona, nem férek hozzá minősített infóhoz, de az open source adatok is elképesztőek és töredékét sem tudom még. Ezért tanulok és bíztatok erre mást is, így téged is, ebben semmi rosszindulat. Én régen egyoldalúan csak a nyugati légi haderőket vizsgáltam, ma már több másikat és változott is a véleményem, markánsan.
Hogy lenne SEAD/DEAD képes platformjuk, amivel pl. képesek lennének a patriot célcsatornáit túlterhelni siklóbombákkal? Pont ez hiányzik nekik, az ajtóberúgó high-end vs. high-end platformjuk. A raksi meg erre baromira nem költséghatékony abbana méretben, ami ma Ukrajnában megy.
A mostanra tervezett számú Szu-57-el képesek lennének CAP, SEAD és egyéb feladatokra a FEBA fölött és mögött, nem pedig a partvonalról menne az UMPK meg az R-37...
A gond itt ott van, hogy az ukrán ellentámadás tökéletesen megmutatta mi van, ha az egyik hibádzik. És látható, hogy nagyon próbálják az orosz gépeket ritkítani, és egyre hatékonyabban fogják, vagyis haladni kell. A Szu-35 pedig kimaxolta náluk ezt a gent kb... és mi van azon kívül - csak a Szu-57.
Mert a nyugat békeidős gazdaságban van. Háborústól még Kína is befosna.
Stealth gép csepp a tengerben, de fontos láncszem. Csak hogy itt megint nem az F-35 a téma, hanem az orosz vas. Az meg nekik iszonyat kéne, merta te hipotetikus kelet-nyugat összecsapásodban nagyon nagy hátrányban lenne az orosz. A Szu-57 meg ennek a ledolgozása részben.
Nem teljesen, csak a konextus más. A lényeg ugyan az. Az orosznak kell nagyon a 5.th gen, mert az ma az első vonal. ukrajna ellen ok, de ha fajsúlyosabb ellenfél jön 5.th gen vasakkal... túl nagy árat fizetne érte a GBAS hálózat és a szárazföldiek egésze.
Jelenlegi géppark is elolvasztotta az Ukrán Légierőt. 76 darab 5.th gen elsővonalas LO gép pedig a meglévő (szovjet) és átadott (Patriot/NASAMS) ellen áttörési/elnyomási képességgel bírna. Mert arra tervezték ezeket, ahogy az F-35 vagy a J-20/35 típusokat is. Okkal veszi az F-35-öt az is, aki kvázi belerokkan, lenyelve az USA igen szemét controll-feltételeit is. 4.th gen mára másodvonal (lényegében stand-off bombakamion), lásd a RuAF jelenlegi típusai számára a letiltott belső Ukrán légteret. Csak a frontvonal felett uralják a légteret. 5.th gennel a teljes terület fölött megtehetnék - ahogy az F-22 egész alapötlete is a légi dominancia volt, ami meg ezt jelenti. A Szu-57 meg egy F-22 megfelelő.
Mindenben igazad van!Nem teljesen, csak a konextus más. A lényeg ugyan az. Az orosznak kell nagyon a 5.th gen, mert az ma az első vonal. ukrajna ellen ok, de ha fajsúlyosabb ellenfél jön 5.th gen vasakkal... túl nagy árat fizetne érte a GBAS hálózat és a szárazföldiek egésze.
Ha lenne megbízható forrás! Mondj egyet! A médiumok úgy működnek, hogy ha egy helyen feldobnak egy "erős" hírt, akkor azt átveszi több médium is. Minden médium a minél több kattintásra hajt. Itt, Magyarországon külpolitikai hírek nem elsődleges forrásból származnak. Én ma alig hallok olyan "tetthelyekre" delegált tudósítót, aki közvetlenül ad hírt egy-egy eseményről. A kommunikáció megváltozott technikai háttere a minél frissebb és minél nagyobb érdeklődést kiváltó híreket részesíti előnybe. Ezzel együtt jár, hogy bizonyos százalékban becsúsznak fals hírek is. Én nem tapasztalom, hogy ez túl magas arány lenne.Szerintem ez kurv@ra fontos lenne, hogy mindkét oldal marhaságait szűrje mindenki, ahogy csak tudja. Én is ezt tartom szem előtt!
Az ilyen kétes infókat rendszeresen hozó források esetén mindig érdemes megvárni még legalább egy megerősítő forrást.
Bár jelenleg ez a megoldás elérhető, ezt szerintem az oroszok sem szeretnék. Szerintem nekik is az lenne a kényelmes, ha lenne 3-400 5 gen. vadászbombázó, vagy 50-100 lopakodó stratégiai bombázó, ehhez fegyverzet, vagy 2000 azonnal bedobható T90M, meg vagy 500 Armata. És ezzel járna jól az egész világ. Mert ezek hiányában marad az atom, ha kitör a végső gebasz, az meg senkinek sem jó.Mindenben igazad van!
Azonban ha kezdik csesztetni a mackót (azaz fajsúlyosabb ellenfél érkezik 5. gen. gépekkel) a saját területén, akkor megy a nuki.
Először Lo., Ro. meg a baltikra,, s ha akkor sem ért a Samu bácsi a szóból (nem fog érteni!), akkor No.-g, meg a többi EU-s idiótára (kivéve a csigazabálók). És ha akkor sem csillapodik usánka, akkor megy neki is az áldás.
Jól tette,mert nyugaton nem ismerik Oroszország történelmét és ukrajna létrejöttét. Szépen levezette, hogy miért is alakult ki a konfliktus.azt nem teljesen értem, hogy Putyin minek ment bele a Tucker Carlson interjún ebbe a felesleges szócséplésbe ezer évre visszamenőleg. Innentől kezdve jöhetnek az egyiptomiak, az asszírok,
Itt a fórumon már a konfliktus kezdete óta viták folytak arról, hogy miért testvérháború ez, mi köze van a két népnek egymáshoz, miért próbálják meg teljesen különállóként feltüntetni egyesek, miért van az hogy az ukránok kb az utolsó 3 évet kivéve oroszul beszéltek nemcsak az közéletben hanem a parlamentben is, Zseli miért oroszul adta elő az összes televíziós médiaszereplését, és első parlamenti beszédeit, miért kellett ukránul megtanulnia hogy "elfelejtse" az orosz nyelvet pedig orosz származású, miért kellett törvényben kötelezni az ukrán határokon belül élő népeket hogy csak urán szóra nyílhat ki a szájuk, és csak ukránul tanulhatnak, a svédek miért orosz nyelvű gépkönyvet küldtek az ukránoknak szállított technikájukhoz stb.Van benne valami..., azt nem teljesen értem, hogy Putyin minek ment bele a Tucker Carlson interjún ebbe a felesleges szócséplésbe ezer évre visszamenőleg. Innentől kezdve jöhetnek az egyiptomiak, az asszírok, Babilon vagy akár a Maják is a követeléseikkel. Ezeknek a dolgoknak nem sok köze van a 2022-es Ukrajna elleni hadműveletnek.
Mert úgysem azt nézik, hogy mit mond, és amúgy is démonizálva van, továbbá amcsinak történelmet magyarázni..
De azt megjegyzik, h fél órát magyarázott papír nélkül, Biden meg bemutatkozni se tud önállóan.
Ez átjött.
Amúgy akinek sok a történelemlecke, az hallotta már Fodor Gábort beszélni?