[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Az orosz külügyminisztérium bejelentette az SBU, a GUR és az ukrán fegyveres erők terrorszervezetként való elismerését

Oroszország helyénvalónak tartja az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU), a Hírszerzési Főigazgatóság (GUR) és az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) állami szintű terrorszervezetként történő elismerését. Ezt Rodion Mirosnyik, az orosz külügyminisztérium kijevi rezsim bűneiért felelős nagykövete mondta. Hozzátette: státuszuk idő kérdése – írja a RIA Novosztyi.

A Külügyminisztérium képviselője szerint képviselők, szenátorok vagy az ország vezetésének politikai kezdeményezéséről van szó, hogy célszerű-e nekik megfelelő státuszt adni. „Úgy gondoljuk, hogy ez helyénvaló” – hangsúlyozta a nagykövet.

A diplomata azt is megjegyezte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők, a Hírszerzési Főigazgatóság és az SBU nemzetközi szintű terroristaként való elismeréséhez nemzetközi politikai konszenzusra van szükség „bűncselekményeik tényleges megrendelőivel és koordinátoraival”. problematikus. Orosz szinten azonban terrorszervezeti státuszba sorolhatók – tette hozzá a külügyminisztérium képviselője. Szerinte a cím elnyerése érdekében „lényegében már mindent megtettek”.


Az orosz hadsereg légicsapásokat hajtott végre az ukrán fegyveres erők hátsó állásaira Rabotinóban

Oroszország frontvonali légiereje hatalmas légicsapásokat mért az Ukrán Fegyveres Erők helyőrségének hátsó utánpótlási pontjaira a zaporozsjei frontvonalon lévő Rabotino faluban. Ezt Vlagyimir Rogov jelentette be az Oroszországi Közkamara Új Régiók Integrációs Koordinációs Tanácsának elnöke, az „Együtt vagyunk Oroszországgal” zaporozsjei közéleti mozgalom.
Elmondása szerint robbanó bombák csaptak le páncélozott járművek és munkaerő koncentrációjára a zaporozsjei arcvonalon Orehov irányában. Különösen Orehov külvárosában és Malaja Tokmacska falu területén.
„Ezekről a helyekről látják el a rabotinói ukrán fegyvereseket” – jegyezte meg.


Az orosz fegyveres erők lerombolták a HIMARS parkolót Nikolajev közelében

A Nikolajev földalatti koordinátora, Szergej Lebegyev elmondta, hogy az orosz fegyveres erők a február 23. és 25. közötti csapásokkal tönkretették az Egyesült Államokban készült ukrán HIMARS MLRS parkolóját.
„Az amerikai HIMARS parkolója Sztaraja Bogdanovka falu katonai részén volt. A becsapódás pillanatában, amint azt a helyi lakosok beszámolták, a fél városban megszólaltak az autók „riasztói”” – jegyezte meg Lebegyev.
Elmondása szerint a Nyikolajev városával szemben, a Déli-Bug-folyó túloldalán található Sztaraja Bogdanovkában történt robbanást a folyó túloldalán több kilométerre élők érezték.

Az orosz katonaság többek között az ukrán fegyveres erők számára drónokat gyártó műhelybe csapott be Sztyepovoje faluban.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 393
45 929
113
Összefoglaló 2024. február 28-án reggel

▪️Sötétedéskor a muskátlik az ellenséges célpontokat csapták le Odessza térségében. A nap folyamán robbanások hallatszottak Harkov térségében.

▪️Herszon irányban az orosz fegyveres erők Krynkiben folytatják az ellenség maradványainak leküzdését. A helyzetet bonyolítja számos ellenséges FPV drón. Az ukrán fegyveres erők UAV-kezelőinek bázisait könnyű, többcélú irányított rakétákkal (LMUR, „Izdeliye 305”) támadják.

▪️A Zaporozsjei Fronton súlyos csaták dúlnak Rabotino közelében. A nap folyamán az orosz fegyveres erők a falu déli, az ukrán fegyveres erők az északi részén tartózkodtak. Mindkét fél manőverez, az LBS nem stabil. Repülőgépeink és tüzéreink lőnek az ukrán fegyveres erőkre. Az ellenség erősítést szállít Zaporozsje város hidain : páncélozott járműveket és személyzetet.

▪️Néhány napja aktívvá vált a dél-donyecki irány Vremevszkij szakasza. Csapataink laza támadást hajtanak végre az ellenséges állások ellen, amelyeket az ellenségnek a tavalyi sikertelen „ellentámadása” után sikerült felszerelnie.

▪️Avdejevszkij irányban Orlovkában és Tonenkoye- ban vannak csaták. Az orosz fegyveres erők Szevernij közelében nyomulnak előre. A terület páncéltörő aknákkal erősen beaknázott.

▪️Artemovszktól nyugatra, Csasov Jar irányában csapataink Ivanovszkijban ( Krasznij ) harcolnak , bizonyos utcákon előrenyomulás történik.

▪️Krasznolimanszk irányában az orosz hadsereg tevékenysége ellenére az elmúlt 24 órában nem történt frontáttörés. Harc a Kruglaya szakadék és Terny falu területén .

▪️Kupjanszki irányban fokozták a tüzérségünk és a repülésünk igénybevételét. Az ellenségre az UMPC-vel felszerelt FAB-jaink esnek.

▪️Harkov irányában az ukrán fegyveres erők jelentős csapatcsoportot kénytelenek fenntartani, szinte az orosz határon igyekeznek előretolt erődítményeket építeni, amelyeket tüzérségünk és drónjaink fedeznek.

▪️Folytatódik az ukrán fegyveres erők terrorja a frontterületek lakossága ellen. A Brjanszki régióban egy falut ágyúztak. A Szuzemka városi településen végzett tüzérségi lövedékek következtében öt civil megsebesült . A Belgorod régióban , a Sebekinsky városi körzetben és a Belgorod régióban az ukrán fegyveres erők repülőgép-típusú UAV-it lőtték le. A Kurszk régióban Guevo falut (Szudzsanszkij járás) és Kozinot (Rilszkij körzet) lőtték. Az ellenség 93 lőszert lőtt ki a DPR polgári lakosságára, Gorlovkában egy 1958-ban született nő megsérült.


Egy amerikai cég megpróbálta nyomon követni Putyin mozgását​

A The Wall Street Journal egy korábbi újságírója azt állítja, hogy az amerikai PlanetRisk cég megpróbálta nyomon követni Putyin mozgását – írta a Wired.

Ehhez a Locomotive okostelefonos nyomkövetési technológiáját használták kereskedelmi adatok felhasználásával.
A cég alkalmazottai azonban arra a következtetésre jutottak, hogy az általuk megfigyelt készülékek nem az elnöké.
„Az eszközök (a PlanetRisk csapata) úgy gondolják, hogy a sofőrök, biztonsági személyzet, politikai tanácsadók és más támogató személyzet tulajdona” – írja a magazin az újságíró könyvére hivatkozva.

Amint a kiadvány megjegyzi, a telefonok nyomon követésével a cég „tudta, merre tart Putyin, és kik vannak a körében”.

A magazin szerint a Locomotive-ot később VISR-re keresztelték, és az amerikai hírszerző közösség és hírszerző ügynökségek kezdték használni.
Источник: https://rusvesna.su/news/1709098224


RCC
Adj király katonát!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Egy amerikai cég megpróbálta nyomon követni Putyin mozgását
A The Wall Street Journal egy korábbi újságírója azt állítja, hogy az amerikai PlanetRisk cég megpróbálta nyomon követni Putyin mozgását – írta a Wired.

Ehhez a Locomotive okostelefonos nyomkövetési technológiáját használták kereskedelmi adatok felhasználásával.

„Az eszközök (a PlanetRisk csapata) úgy gondolják, hogy a sofőrök, biztonsági személyzet, politikai tanácsadók és más támogató személyzet tulajdona” – írja a magazin az újságíró könyvére hivatkozva.

Amint a kiadvány megjegyzi, a telefonok nyomon követésével a cég „tudta, merre tart Putyin, és kik vannak a körében”.

A magazin szerint a Locomotive-ot később VISR-re keresztelték, és az amerikai hírszerző közösség és hírszerző ügynökségek kezdték használni.
Источник: https://rusvesna.su/news/1709098224


RCC
Adj király katonát!

Eléggé köztudott, hogy múltjából adódóan nem bízik a könnyen lekövethető/hallgatható mobilokban...
Még Merkel lehallgatási botránya környékén cikkeztek róla, hogy Putyin még mindig vezetékes telefont használ.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 682
55 474
113
Kik azok, akik "a magyar honvédséget is az elsö körben fogjâk bevetni"?
Magyar kormâny ilyet biztos nem fog csinâlni. Mâs meg hiába parancsolgatna.
Visszatërek a hires nato 5§-ra.
Az nem automatikusan vonja maga után az összes nato orszâg hadbalépését.Automatismus nincs az un "szövetsgi esemèny"elöfordulâsakor. Szövetségi esemèny csak akkor van, ha az Atlanti Tanács egy esemènyt annak minösit. Ebben minden tagâllamnak van egy helye és döntèdek csak egyhangúan lehetsègesek.
Hogy mi történik egy szövetségi esemny megâllapitâsa után, az nagyrédzt politikai tárgyalâsok tárgya. Hogy minden egyes nato tagország hogyan segit, az az ö dolga végeredmènyben. Nincs arra garancia, hogy pl egy európai nato ország elleni orosz atomtámadás esetèn arra egy US atomvâlasz következne. Èvtizedek óta folyik a vita arról, hogy az US feláldozná-e New Yorkot Varsóèrt vagy Brüsszelèrt.
Az angol és a francia atomerök kizârólag a saját nemzeti honvèdelmet szolgálják, nem a natoét.
Elnézést kérek a rettenetes helyesirásért. Kapkodtam, mert fontosnak tartottam ( tartom) felhivni arra a figyelmet, hogy az 5§ nem automatikusan vezet katonai, de föleg nem atomfegyverrel való válaszra.
Elnézést. :(
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
340
1 491
93
Az ukrán frontvonal már olyan területeken húzódik amelyeket már megvásárolt [bagóért] a Blackrock Inc. és társai, tehát valamilyen szinten amerikai tulajdonban vannak.

Ez az oka az idegeskedésnek, odavész a befektetés.. és ezért (is) dobta be Macron a lehetséges katonai bevonulást.
Erre utasították a főnökei, akik mellesleg a Blackrock Inc. -nek is a tulajdonosai.

Példátlan lenne ha az oroszok esetlegesen több területet is elfoglalnának abból a drága, legjobbfajta termőföldből.
Ahogy Novák Katalin is mondta Davosban : Az oroszok nem győzhetnek! A befektetés nem úszhat el..

Ahogy az oroszok majd szép lassan (lehet egyre gyorsabban..) jönnek nyugat felé minden elképzelhetőt meg fognak tenni hogy Mi, a Románok és Lengyelek bevonuljanak. Erre megy ki a játék!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 711
113
Most hallom először Jójárt Krisztián nevét, biztos nagy szakértő:

Gyakorlatilag a cikkben is említett észt csodatanulmányt hozza fel, mint alapot a következő 2 évre vonatkozóan.
A végkövetkeztetések:
"
  • az agresszor nagyjából 2024-2025-ben van még kedvezőbb helyzetben az eszközök tekintetében, részben a szovjet időkből származó készletei miatt, aminek egy nagy részét most még bevethető állapotba tudják hozni;
  • majd 2025-2026-ban érkezhet el az a váltópont, amikor már a Nyugat oldalán lesz a fölény hadianyag terén, mivel a hadiipari kapacitás folyamatosan növekszik, és már az európai uniós országok is a költségvetésük egyre nagyobb részét költik el védelmi kiadásokra.
"

Namost, egyrészt nem értem, hogy egy észt tanulmány hol releváns egy Oroszország vs ukránproxi háborúban, úgy értem, mégiscsak észtekről beszélünk, akik nemigen vívtak háborút az utóbbi 70+ évben. Azelőtt is leginkább csak másik, nagyobb haderők gúnyájában.
Másrészt a tanulmányt tavaly év végén adták ki, ami azt jelenti, hogy a benne foglalt információk túlnyomó többsége tavaly őszre datálódik... Amikor pont vége lett az ellentámadásnak és az oroszok elkezdték komolyabban ostromolni Avgyejevkát (amelyről azóta - természetesen - kiderült, hogy egyáltalán nem volt stratégiailag fontos). Azóta Avgyejevka elesett, és az oroszok meg átfordultak offenzívába a front más szakaszain is.

A kedvenc részem viszont mégiscsak a 2025-26-ra adott jóslatok.
Nem tudom, ki az, aki ezeket elhiszi. A(z európai) politikusaink ennél jóval egyszerűbb témákban sem tudnának akár csak fél évre előre jósolni semmit, nemhogy 1-2 évre előre.

Azt mindenesetre biztosnak látom, hogy az ukránok elkezdenek újra védekezésre berendezkedni, és valószínűleg fel akarják majd hizlalni a haderejüket. Lebegtettek már a +500 ezres mozgósítási célt, gondolom ezzel az embermennyiséggel akarják majd kibekkelni 2026-ig, amikor a nyugati "szövetségesek" mindent is leszállítanak nekik, és megindulhat az oroszok végleges kipicsázása az országból. Csakhogy ezt az embermennyiséget összehozni hatalmas erőfeszítés lesz az ukránoknak adminisztratív oldalon és gazdaságilag is (a nagy részük ugyanis munkaképes korú férfi lesz). Meg merném kockáztatni, hogy ennyi embert az utóbbi pár évben összesen nem mozgósítottak.
Jó 25-30%-kal kevesebben is vannak most az országban, mint 2021 végén, ráadásul az eltávozottak nagy része pont a mozgósítható, és egyébként a katonaságot jól bíró korosztályból került ki. Jut eszembe, vajon miért jutott az eszükbe idén év elején, hogy mégiscsak megengedjék a kettős állampolgárságot?


Ehhez kapcsolódik:
Hogy miért fontos ez? A mostani helyzet szerint az ukrán sorozás kb 5-6 hivatalos felszólítással produkál 1 db besorozott katonát.
Akik most érintettek (tehát a védett kasztokon kívül), és kapnak hivatalos felszólítást, azok tipikusan megpróbálnak elbújni a hatóságok elöl. Ez még úgy, ahogy működik (ld felszólítások száma), de a fenti félmilliós célhoz másra is szükség lesz.

Nos, a hírek szerint az ukrán bankokat arra készítik fel, hogy nagyban megkönnyítsék a bankszámlák zárolását, ezzel is elősegítve, hogy a mobik lesz szíves megjelenni a sorozóbizottság előtt, ha hívják.
Akinek van ukrán ismerőse a veszélyeztett korosztályban, esetleg szóljon neki erről.

UI: Az oroszoknál egy hasonló folyamat végbement már 2022 végén, akkor ugyebár a komplett mozgósítási rendszerüket megreformálták, és a fentihez hasonló komolyságú (ám talán bankszámlazárolást nem tartalmazó) intézkedéseket foganatosítottak a bujkálást megnehezítendő. Sikeresen mozgósítottak is több százezer katonát.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Az ukrán frontvonal már olyan területeken húzódik amelyeket már megvásárolt [bagóért] a Blackrock Inc. és társai, tehát valamilyen szinten amerikai tulajdonban vannak.

Ez az oka az idegeskedésnek, odavész a befektetés.. és ezért (is) dobta be Macron a lehetséges katonai bevonulást.
Erre utasították a főnökei, akik mellesleg a Blackrock Inc. -nek is a tulajdonosai.

Példátlan lenne ha az oroszok esetlegesen több területet is elfoglalnának abból a drága, legjobbfajta termőföldből.
Ahogy Novák Katalin is mondta Davosban : Az oroszok nem győzhetnek! A befektetés nem úszhat el..

Ahogy az oroszok majd szép lassan (lehet egyre gyorsabban..) jönnek nyugat felé minden elképzelhetőt meg fognak tenni hogy Mi, a Románok és Lengyelek bevonuljanak. Erre megy ki a játék!
Macron nagy hibát követett el több okból is.
Az egyik az, hogy megijesztette Európát, ez nem biztos, hogy jó ötlet volt például befektetői oldalról, pláne, hogy Európának a felesleges világháborús hangulatszítás per pillanat igen nagy luxusnak tűnik.
A macroni ötletbörze nem fog jót tenni a NATO-n belüli feszültségeknek sem, nem látom a litvánokon kívül azt a hatalmas lelkesedést egy Oroszország elleni háború okán, mint amit szeretnének néhányan látni. Voltaképpen én sem tartom túl jó ötletnek a ruszkik ellen világháborút vívni, pláne a mostani bivalyerős európai haderőkkel és társadalmakkal a hátunk mögött.
Az meg csak non plus ultra, hogy milyen okos ötlet is előre szólni az ellenfélnek, hogy mi a nagy terv - innentől kezdve az egész orosz társadalmat simán meg lehet győzni arról, hogy valóban egy új Nagy Honvédő Háború van kilátásban és el lehet velük fogadtatni azt is, hogy bizony nem hiába költöttek temérdek pénzt az atomarzenálra, eljöhet még az ideje annak is.

A Nyugat narratívája szerint ez a háború 2022. februárjában orosz támadással indult. A nemNyugat narratívája szerint viszont 2014-ben a Majdannal kezdődött, 2022. már csak egy következmény. A nemNyugat kb. a világ 80%-a nem mellesleg...
Ha a Nyugat vezetőinek egy csoportja továbbra is pozícióban marad és továbbra sem hajlandó ismerni sem istent, sem embert, sem diplomáciát, akkor talán ideje lenne megkezdeni a felkészülést egy európai korlátozott atomháborúra, mert ennek a valószínűsége már bőven 50% feletti és igen ciki lesz, ha a "lehetetlen" opció mégis bekövetkezik.
Főleg, ha a nagyon okos "európai" vezetőknek szívós és folyamatos munkával sikerül végleg elhitetni Moszkvával, hogy úgy sincs más választása..., nagy gratuláció.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Elnézést kérek a rettenetes helyesirásért. Kapkodtam, mert fontosnak tartottam ( tartom) felhivni arra a figyelmet, hogy az 5§ nem automatikusan vezet katonai, de föleg nem atomfegyverrel való válaszra.
Elnézést. :(
"Magyar kormâny ilyet biztos nem fog csinâlni"

Magyar(ok) kormánya az országnak kb 80 éve volt utoljára! még a 2. vh alatt..a mostani minden hezitálás nélkül fog cselekedni az "usa" érdekeinek kiszolgálására.
ebben az országban ellenállás nem lesz, itt csak a homokos pedofilok v az internetadó miatt vonulnak fel az agymosottak.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Elkaptak egy ukránt, aki megpróbált illegális alkatrészeket csempészni az S-300-ashoz az országába

Az FSZB szerint Szergej Krivitszkij Melitopolban lakott, amelyet 2022 elején orosz erők fogtak el a Moszkva által különleges katonai műveletnek minősített akció részeként.
Az ügynökség szerint az orosz FSZB biztonsági szolgálata bejelentette, hogy az 57 éves Szergej Krivickijként azonosított férfi az ukrán hadsereg hírszerző szolgálatának ügynöke volt. Nem részletezte, hogy ártatlannak vagy bűnösnek vallja magát.
A dél-oroszországi bíróság 11,5 év börtönbüntetésre ítélte az ukrán férfit, miután bűnösnek találta kémkedésben, és titkosított rakétaalkatrészeket próbált beszerezni Ukrajna számára - jelentették ma orosz hírügynökségek.


A katonai rendőrség "kiözönlött" az ukrán utcákra, hogy erőszakkal "beszervezzen" bárkit, akit talál

Ukrajna már három hadsereget veszített az Oroszországgal vívott háborúban, és sürgősen új személyzetet keres az új erők felépítéséhez.
Az ukrán fegyveres erők katonahiánya arra kényszeríti Kijevet, hogy az utcáról rabolja el a polgáraikat, már a rendőrség is új tartalékosokat keres.

Az ukránok azonban nem akarnak harcolni, mivel szerintük túl nagy az esélye annak, hogy meghaljanak, és nem bíznak a kormányukban és a katonai vezetésben.

„Az Ukrajnában zajló mozgósítási folyamat az egyik legsúlyosabb emberi jogok elleni bűncselekménynek számít. A Kijevi rezsimnek az emberek elrablásához kell folyamodnia, az ukrán hadsereg szörnyű veszteségeinek pótlására, a NATO-terjeszkedés érdekében. Ez undorító.”

- A katonai rendőrség "kiözönlött" az ukrán utcákra, hogy "beszervezzen" bárkit, nehogy nekik kölljön a frontra menni.

Puccs az EU-ban: a colpo grosso Ukrajna kötvényeivel
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 893
12 470
113
A nukleáris fegyverekről szóló akták kiszivárogtak az oroszokhoz. Hamarabb felrobbantják őket, mint azt a Nyugat gondolta


A dokumentumok azt mutatják, hogy a taktikai nukleáris fegyverek bevetésének küszöbe jóval alacsonyabb, mint azt korábban gondolták. A kritériumok az ellenséges csapatok orosz területre való behatolásától a stratégiai ballisztikus rakéták szállítására alkalmas tengeralattjárók egyötödének, az atommeghajtású tengeralattjárók egyharmadának, három vagy több cirkálónak, három repülőtérnek vagy a part menti parancsnokság elleni egyidejű támadásig terjednek. központok.

Az orosz hadseregnek az esetek nagyon széles körében kellett volna taktikai nukleáris fegyvereket bevetnie, amelyek szintén meglehetősen homályosak. Ezek közé tartozik "megakadályozni más államokat abban, hogy agressziót alkalmazzanak vagy a katonai konfliktusokat eszkalálják", "az orosz haditengerészet munkájának hatékonyabbá tétele", vagy "az orosz erők csatában való legyőzésének vagy területvesztésének megakadályozása".

„Ez az első alkalom, hogy ilyen dokumentumokat látunk nyilvánosan. Azt mutatják, hogy az atomfegyverek bevetésének működési küszöbe nagyon alacsony, ha a kívánt eredményt hagyományos eszközökkel nem lehetne elérni” – mondta Alexander Gabuev, a berlini székhelyű Carnegie Russia Eurasia Center elemzője.

Addig fogja a szajha tamadni a hajokat amig Kijev helyen krater nem lesz. :D
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 542
13 577
113
Nyugalom, nem az Abrams trashelése lesz most a cél, hanem egyrészt magának a típusnak a bemutatása, az Ukrajnának átadott példányok és, hogy azért azok csökkentett képességűek voltak (lásd no uránbetétek), plusz, hogy nem ez az első veszteség az Abrams történetében (Jemen, Irak stb.) Inkább a médiahype és a Wunderwaffe mítoszoszlatás lesz a célom, ott viszont megint szekálni fogom a fél magyar sajtót, hogy a kurva anyátokat :D

Fun fact: miután kijött a Portfolio-T-55-ös anyagom, azután felhívott a Vukics Feri, hogy mennyire tetszett neki a videó és végre valaki ezt így összeszedetten lehozta. Beszélgettünk is meg minden, gondolom az is megihlette a kollégát :D

Szeretném lestoppolni a témát, én szeretnék írni az Abrams-ről.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 537
45 036
113
"Magyar kormâny ilyet biztos nem fog csinâlni"

Magyar(ok) kormánya az országnak kb 80 éve volt utoljára! még a 2. vh alatt..a mostani minden hezitálás nélkül fog cselekedni az "usa" érdekeinek kiszolgálására.
ebben az országban ellenállás nem lesz, itt csak a homokos pedofilok v az internetadó miatt vonulnak fel az agymosottak.
Itt én abban biztos vagyok, hogy pont úgy mint nyugaton bárhol, elkezdenének sorozni, tömegesen futna el a lakosság, vagy találna ki bármit, kamu orovosi papírt, bújkálnának az erdőben, vagy akár szervezett belázadás is lenne, de hogy tömött sorokban a magyarságot nem tudná nekiterelni senki az oroszoknak/bárkinek, abban biztos vagyok.
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
340
1 491
93
Macron nagy hibát követett el több okból is.
Az egyik az, hogy megijesztette Európát, ez nem biztos, hogy jó ötlet volt például befektetői oldalról, pláne, hogy Európának a felesleges világháborús hangulatszítás per pillanat igen nagy luxusnak tűnik.
A macroni ötletbörze nem fog jót tenni a NATO-n belüli feszültségeknek sem, nem látom a litvánokon kívül azt a hatalmas lelkesedést egy Oroszország elleni háború okán, mint amit szeretnének néhányan látni. Voltaképpen én sem tartom túl jó ötletnek a ruszkik ellen világháborút vívni, pláne a mostani bivalyerős európai haderőkkel és társadalmakkal a hátunk mögött.
Az meg csak non plus ultra, hogy milyen okos ötlet is előre szólni az ellenfélnek, hogy mi a nagy terv - innentől kezdve az egész orosz társadalmat simán meg lehet győzni arról, hogy valóban egy új Nagy Honvédő Háború van kilátásban és el lehet velük fogadtatni azt is, hogy bizony nem hiába költöttek temérdek pénzt az atomarzenálra, eljöhet még az ideje annak is.

A Nyugat narratívája szerint ez a háború 2022. februárjában orosz támadással indult. A nemNyugat narratívája szerint viszont 2014-ben a Majdannal kezdődött, 2022. már csak egy következmény. A nemNyugat kb. a világ 80%-a nem mellesleg...
Ha a Nyugat vezetőinek egy csoportja továbbra is pozícióban marad és továbbra sem hajlandó ismerni sem istent, sem embert, sem diplomáciát, akkor talán ideje lenne megkezdeni a felkészülést egy európai korlátozott atomháborúra, mert ennek a valószínűsége már bőven 50% feletti és igen ciki lesz, ha a "lehetetlen" opció mégis bekövetkezik.
Főleg, ha a nagyon okos "európai" vezetőknek szívós és folyamatos munkával sikerül végleg elhitetni Moszkvával, hogy úgy sincs más választása..., nagy gratuláció.
Másrészről a 'Nagy Macroni Bemondással' tesztelik a közvéleményt, kihegyezett mérések vannak folyamatban a szociális médiában, minden üzenetváltó platformon (1-2 kivételtől eltekintve ami VALÓS végponti titkosítást használ ezáltal az üzenetfolyam ismeretlen a kívülállóaknak:) hogy festene egy ilyen lépés társadalmi elfogadottsága, vajon a járványtéma elég lefárasztás volt-e a népnek hogy ne hányják körülbelül azonnal kardélre a háborúskodni kívánó kormányokat. Eddig még nem tudom mit dobott a gép de néhány napon belül megtudjuk.. Addig részemről ahol lehet elítélendően nyilatkoznék a háború kiterjesztéséről a nyugati csapatok beküldése okán, persze ez csak az én magánvéleményem.

Másrészről ahogy megindulna a nyugati erősítés, kb. azonnal szétvágná ezeket az orosz rakétás erők, iszkander, hiperszonikusok és társai. Aztán a felvonulási határközeli támaszpontok patriot ide vagy oda legalább a fele szerintem betrafálna.. ami nálunk úgy nézne ki -1 Szolnok, -1 Kecskemét, -1 Pápa... Hát nem is tudom, talán nem kellene ezt kipróbálni!

Amúgy az oroszok várják ezt a scenáriót és baromira be is táraztak, vettek rakat kóreai, kínai és iráni ballisztikus rakétát. Ahoz pont eleget hogy bármelyik EU NATO ország ABM//légvédelmét túlterheljék.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 682
55 474
113
"Magyar kormâny ilyet biztos nem fog csinâlni"

Magyar(ok) kormánya az országnak kb 80 éve volt utoljára! még a 2. vh alatt..a mostani minden hezitálás nélkül fog cselekedni az "usa" érdekeinek kiszolgálására.
ebben az országban ellenállás nem lesz, itt csak a homokos pedofilok v az internetadó miatt vonulnak fel az agymosottak.
Igen, 1944 -ben voltak igazán magyarok érdekeit képviselö, független kormányok. :)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 490
113
Macron nagy hibát követett el több okból is.
Az egyik az, hogy megijesztette Európát, ez nem biztos, hogy jó ötlet volt például befektetői oldalról, pláne, hogy Európának a felesleges világháborús hangulatszítás per pillanat igen nagy luxusnak tűnik.
Macron, ugyanúgy mint az összes EU-s vezető politikus, csak a rá kiosztott szerepét játsza.
Feltehetjük a kérdést, hogy mi célja volt a tengerentúli forgatókönyv íróknak?

1. Az összes online médián figyelve a világ reakcióit a begyüjtött kommunikációs adatokból, látszik hogy az egyszerű átlagpolgárt mennyire lelkesedne a darálóba való betoláshoz. Ez ijesztgetésnek is nagyon jó, hiszen ha az adónkból és életszinvonalunkból nem áldozunk, az ukrán lakosság után mi leszünk az áldozatok, mert az oroszok nemhogy a spájzban (Ukrajna) vannak, hanem feszegetni fogják annak EU felé néző ajtaját is. A komminikációs adatokból egy központi M.I elemzi a sok sok milliárdnyi beszélgetéseket, kommenteket. Ezeket kiértékelve valószínűleg az látszik, hogy itt Európában sok évtizedekig kellene még az emberek agyát átformálni, hogy úgy nekimenjenek önként és dalolva az oroszoknak, mint ahogy az ukránok a háborút az első időszakban tették.. Ahhoz még egy új, kis Bajszos EU-t irányító vezető is kevés volna most..

Ráadásul itt mindenki látja hogy ennek a háborúnak is az idegen gazdasági érdekek megóvása, érvényesítése a célja, megnyerése esetén nem az átlagpolgár fog életszinvonalban is jól járni.

2. Egyre több EU-s polgár elégedetlen, hogy a béka segge felé tart az EU-s gazdasági és életszinvonal, és békét kötne, amikor vezetői folyamatosan euró milliárdokat tolnak be Ukrajna mankójának, hogy a háborús tűzfészket állandóan fenntartsák. Most az ez ellen egymás után tiltakozó helyi vezetőkből, az ottani kisebb nagyobb g.cik hirtelen mártírokká válnak a tiltakozásukkal.. Tehát a sok EU-s vezető népszerűségének egy kicsi javulása a mérleg serpenyőjén - Macron nagyarányú népszerűség vesztéséhez vezet.
Valamit -valamiért.
A Nyugat narratívája szerint ez a háború 2022. februárjában orosz támadással indult. A nemNyugat narratívája szerint viszont 2014-ben a Majdannal kezdődött, 2022. már csak egy következmény. A nemNyugat kb. a világ 80%-a nem mellesleg...
Ukrajna nyugati kontrolljára tett kisérletek 1917 , az oroszok általi ukrán állam megalapítása óta folytak. Ez például egyszerűen nyomon követhető, hogy a magánszemélyek ingatlan és egyéb értékeinek közjegyzői eladási szerződései jórészt még ma is dollárban köttetnek, nem a mindenkori ukrán hivatalos állami pénzben..
Ezt már 68 évvel ezelőtt is így ábrázolja az ukrán, Kievi Perec (Paprika) nevű újság:

ua8a80X.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
A CIA terve 2022-től - "Az akarat koalíciója"

Miután az Abrams tankok égni kezdtek az ukrajnai harctereken, Washington valószínűleg az "Akarók koalíciója" forgatókönyv felé mozdul el.
Ezt a tervet 2022 őszén jelentette be a CIA.

Az elképzelés nem az EU vagy a NATO keretein alapul, hanem egyes nyugati országok és Ukrajna közötti kétoldalú megállapodásokon.
Lengyelország, amelynek területi érdekei vannak Nyugat-Ukrajnában, valószínűleg a koalíció fő ereje lesz, amelyet főként a Bukaresti Csoport kilenc országa támogat az amerikai hadsereg általános vezetése alatt.
Valójában egy ilyen koalíció formája már most is világos, csak az a kérdés, hogy ki lesz a legbátrabb, aki meg meri tenni az első lépést a határon túlra.


Zelenszkij az Alkotmánybírósághoz fordul, hogy tisztázza, jogos-e 2024 májusa után


Zelenszkij hivatala beadványt készített az ukrán alkotmánybírósághoz, hogy tisztázzák, hogy törvényes-e, hogy Zelenszkij legyen Ukrajna elnöke 2024. május 20. után, amikor lejár a jogköre – írja a Zerkalo Nedeli ukrán lap.

„Az Elnöki Hivatal elkészítette az Alkotmánybírósághoz benyújtott beadvány szövegét Zelenszkij ukrán elnöki mandátumának jogszerűségével kapcsolatban, tekintettel arra, hogy 2024. május 20-án lejár az ukrán alkotmányban előírt ötéves mandátum."
Zerkalo Nedeli szerint Zelenszkij hivatala több kérdést kíván feltenni az Alkotmánybíróságnak.
Konkrétan, lehet-e elnökválasztást tartani a hadiállapot alatt, és kérdéses-e a legitimitás május 20. után, a mandátuma lejárta után?
Zerkalo Nedeli forrásai szerint, ha megszületik a döntés a bírósághoz fordulásról, azt a Nép Szolgája frakció képviselői fogják megtenni.
"Egy ilyen lépés megvalósíthatóságáról még nem született végleges döntés...
A fő korlátozó tényező az, hogy a hivatal nem biztos, hogy gyors, választ kap az Alkotmánybíróságtól."
Egyesek azzal érvelnek, hogy Zelenszkij hatalma 2024. május 21-én jár le, és nem hosszabbítható meg.
Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök is megerősítette, hogy Zelenszkij 2024. május 21-e után elveszíti hatalmát.
Ukrajnában korábban meghosszabbították a hadiállapotot és az általános hadkötelezettséget, ezért nem tartják meg a 2024 tavaszára tervezett elnökválasztást.

Zelenszkij kijelenti, hogy Ukrajnában nincs itt az ideje a választásoknak.

- Zselé kijelenti, hogy Ukrajnában nincs itt az ideje a választásoknak, mert csakis őt választaná mindenki.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Másrészről a 'Nagy Macroni Bemondással' tesztelik a közvéleményt, kihegyezett mérések vannak folyamatban a szociális médiában, minden üzenetváltó platformon (1-2 kivételtől eltekintve ami VALÓS végponti titkosítást használ ezáltal az üzenetfolyam ismeretlen a kívülállóaknak:) hogy festene egy ilyen lépés társadalmi elfogadottsága, vajon a járványtéma elég lefárasztás volt-e a népnek hogy ne hányják körülbelül azonnal kardélre a háborúskodni kívánó kormányokat. Eddig még nem tudom mit dobott a gép de néhány napon belül megtudjuk.. Addig részemről ahol lehet elítélendően nyilatkoznék a háború kiterjesztéséről a nyugati csapatok beküldése okán, persze ez csak az én magánvéleményem.

Másrészről ahogy megindulna a nyugati erősítés, kb. azonnal szétvágná ezeket az orosz rakétás erők, iszkander, hiperszonikusok és társai. Aztán a felvonulási határközeli támaszpontok patriot ide vagy oda legalább a fele szerintem betrafálna.. ami nálunk úgy nézne ki -1 Szolnok, -1 Kecskemét, -1 Pápa... Hát nem is tudom, talán nem kellene ezt kipróbálni!

Amúgy az oroszok várják ezt a scenáriót és baromira be is táraztak, vettek rakat kóreai, kínai és iráni ballisztikus rakétát. Ahoz pont eleget hogy bármelyik EU NATO ország ABM//légvédelmét túlterheljék.
Miután az Abrams tankok égni kezdtek az ukrajnai harctereken, Washington valószínűleg az "Akarók koalíciója" forgatókönyv felé mozdul el.
Ezt a tervet 2022 őszén jelentette be a CIA.

Az elképzelés nem az EU vagy a NATO keretein alapul, hanem egyes nyugati országok és Ukrajna közötti kétoldalú megállapodásokon.
Lengyelország, amelynek területi érdekei vannak Nyugat-Ukrajnában, valószínűleg a koalíció fő ereje lesz, amelyet főként a Bukaresti Csoport kilenc országa támogat az amerikai hadsereg általános vezetése alatt.
Valójában egy ilyen koalíció formája már most is világos, csak az a kérdés, hogy ki lesz a legbátrabb, aki meg meri tenni az első lépést a határon túlra.
Somkuti Bálint évfordulós elemzése:
Földvári Tamás erre született reagálása:
+
Ostsiedlung, Drang nach Osten, Cordon Sanitaire, Bukaresti Kilencek
"Most ebben az írásban, olyan dolgokról fogok értekezni, amit ebből a szempontból nem sűrűn lehet olvasni. Oka ennek az összefoglalásnak, hogy Közép-Európában felpörögnek az események és a NATO, Steadfast Defender 2024 nevű összetett gyakorlata januártól egészen májusig bezárólag zajlik. Ebben 90.000 katona, 31 NATO ország és Svédország vesz részt. Az Atlanti óceántól egészen az ukrán, belorusz és orosz határig fog megrendezésre kerülni. Valójában több helyszín is alkalmas arra, hogy bekapcsolódjanak az ukrajnai rezsim fenntartásába, ha az összeomlás szélére kerülne. Ha az időpontokat megnézzük látjuk, hogy attól kezdődött, amikorra időzítették az ukrán vereség megfuttatását a nyugati sajtó zászlóshajóiban. És a vége kevéssel az EU-s választások előtt lesz. Legalábbis ez a hivatalos terv."
Én MÁJUS 29-re figyelnék !!!
/Miért kellett amúgy kitörölni a hozzászólásomat az előbb? Kiváló, lényeglátó írások! Amit meg hozzáfűztem az is valid, még ha valaki nincs is tisztában az ilyen összefüggésekkel. Szóval nem értem.../
így már rendben van. Üdv,Busó
@Busho3301 @Tcat