[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 862
15 265
113
Ezt a nyugat-európai ipari termelési kapacitást mire alapozná Nyugat-Európa?
A következők érdekelnének:
  • honnan lesz munkaerő ehhez?
  • honnan lesz nyersanyag versenyképes áron?
  • honnan lesz energia versenyképes áron?
  • honnan lesz gyár? (Merthogy az elmúlt évtizedekben leginkább leépítették ezeket)

Majd nyomtatnak.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
@boki! Ezt olvastam (idézetek a cikkből), és érdekelne (nem propaganda szövegre vagyok kíváncsi, amit itt egyesek nyomnak), hogy ebből mennyit gondolsz igaznak:
"Az ukrajnai háború okozta egyre nagyobb fegyver- és lőszerigény miatt Moszkva mindinkább haditermelésre állítja át az orosz ipart. Ezt a tempót legalább kettő-öt évig tudják is majd tartani – nyilatkozott az amerikai The Wall Street Journal-nek egy magas rangú NATO-illetékes. A lap viszont megjegyezi, hogy az oroszok nem tesznek különbséget az új gyártás és a régi járművek felújítása között. Valójában csak nagyon kevés új tankot állítanak elő az orosz gyárak. Az adatokban szereplő páncélosok nagy többsége elavult T-62-es vagy még annál is régebbi, T-54/55-ös felújításával jött létre – állapítja meg az amerikai napilap.
A T-90 topikba írtam ma:
A pontos számokat nem közlik mióta elkezdődött az SVO. Ami ismert, hogy havonta kb 125 tankot gyártanak le/modernizálnak -ebbe természetesen bele tartozik az összes típus. Az átadott tankok 85%-a modernizált. A T-90M kb 150-160 darab évente, amit 2,5 havonta adnak át.

A CNN amerikai hírtelevízió NATO-hírszerzési forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Oroszország hamarosan évi hárommillió darab tüzérségi lőszert lesz képes gyártani. Ezzel szemben a NATO-országok csak legfeljebb 1,2 milliónyi, 155 mm-es gránátot állítanak elő évente. Az ISW viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy az orosz adatoknál nem szerepel a lőszer fajtája. Így a mennyiség valamennyi űrméretű munícióra vonatkozik,
Benne van a 122 mm-es is a 152 mm-es mellett.

Jelentős kapacitás bővítések vannak főleg a drónok, légvédelmi rakéták, precíziós fegyverekm hiperszńikus rakéták gyártását illetően.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
nem kell feltétlenül ragaszkodni a 24 órához,mert ez egy szófordulat, de pl megteheti hogy azonnal leállítja az ukrajnának szánt zsetont,sőt mivel ő az USA elnöke (és ha tetszik,ha nem az Európa nevű provinciájukon is az van amit ők akarnak) elég pár telefon,és hirtelen mindenki meggondolja magát .. a gazdi rászól a "leghangosabban ugató kutyákra" és egyből csend lesz az udvarban a britek,lengyelek,baltiak,eddig se csípték az oroszokat, de csak most lett róluk levéve a lánc,ideje lesz visszatenni .. egyébként sem önjárók mguktól,mert ha így lenne már rég léptek volna.

hát pl így ..

de azt is mondhatja VP-nak,hogy nézd Vova .. elbaszta Hugyos Jóska ,én megpróbálom ezt helyre tenni,állj meg te is ott ahol vagy,vigyed azt amit eddig megszereztél ( azt senki ne gondolja komolyan,hogy Ukrajna régi területi integritása helyre lesz állítva :) ) , szóval vigyed,de ennyi legyen elég .. állj meg ,eddig és ne tovább .. ellenkező esetben kinyitjuk a pénztárcát és akkor hagy szóljon a buli megint 4 évig minimum,de úgy,hoyg akkor mi is komolyabban beleállunk ebbe az egészbe.

vagy akár így is ..

megvannak a lehetőségei Trumpnak,kérdés hogy melyikkel fog élni .. de pl amit Zselé óhajt,illetve követel,hogy úgy kössenek békét,hogy a ruszkikat meg sem hivják .. na értitek ..mennyire lehet egy ilyen faszságot komolyan venni ?

meg azt is hogy ennyi áldozat után a megszállt területekről haladéktalanul vonuljon ki .. jó hogy nem azt kéri ez a szerencsétlen marha,hogy az összes nukleáris fegyvert irányozzák Moszkvára és lőjék ki, mert kb ennyire nonszensz a felvetése a békével kapcsolatban ,plusz az szokott diktálni aki előnyösebb pozícióban (nyerésben) van, ezt nem bármilyen oldalról is nézem,hát pont nem az ukránokról tudom elmondani. (tudom vannak itt topictársak egy párhuzamos univerzumból,és szerintük minden oké minden fasza és csak egy kicsi van még hátra a végső győzelemig .. ja ja és a föld is lapos,Elvis él, meg stb )
ez valahogy úgy képzelném el, hogy kiküldi a meghívót kijevbe és moszkvába, miszerint jövő hét pénteken 9.30-tól a washington, ... 42. emelet 6-os tárgyalóban a háborút lezáró békekonferencia lesz amin döntést fognak hozni ukrajna és a háború jövőjét illetően
aki eljön az ott lesz, aki nem jön el nem lesz ott
aki eljön küldjön angol nyelven tárgyalóképes delegációt, ásványvizet pogácsát felszolgálunk ebéd nem lesz mert nem fog ez olyan sokáig elhúzódni
valahogy így, és akkor mindenki érteni fogja
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
No persze, persze, az oroszok már a NATO fél tisztikarát kiirtották a háború kezdete óta. :rolleyes: És hány NATO tábornok bujkált Azovstalban? :D

Annak a Patriotnak ukrán személyzete volt. Például itt az egyikuk:


-------------------------------------

Más!

S-400 elkeseredett és hiábavaló harca a GMLRS-el:

Tehát mégiscsak kicsaptak egy Patriotot újra. Szép. A kezelő személyzet is ott égett el vele. Azt meg bármilyen nacio is, nem őt perc kikepezni a következőre ha kapnak helyette.

Közben az orosz hadsereg partra szállt a Dnyeper jobb partján és sikeres rajtautest végzett. Ebből kifolyólag lesz még ilyen máskor is, folyik a tulpart szondazasa.
@boki! Ezt olvastam (idézetek a cikkből), és érdekelne (nem propaganda szövegre vagyok kíváncsi, amit itt egyesek nyomnak), hogy ebből mennyit gondolsz igaznak:
"Az ukrajnai háború okozta egyre nagyobb fegyver- és lőszerigény miatt Moszkva mindinkább haditermelésre állítja át az orosz ipart. Ezt a tempót legalább kettő-öt évig tudják is majd tartani – nyilatkozott az amerikai The Wall Street Journal-nek egy magas rangú NATO-illetékes. A lap viszont megjegyezi, hogy az oroszok nem tesznek különbséget az új gyártás és a régi járművek felújítása között. Valójában csak nagyon kevés új tankot állítanak elő az orosz gyárak. Az adatokban szereplő páncélosok nagy többsége elavult T-62-es vagy még annál is régebbi, T-54/55-ös felújításával jött létre – állapítja meg az amerikai napilap.

Ezzel a véleménnyel ért egyet a washingtoni Institute for the Study of War (ISW) kutatóintézet is legújabb jelentésében. Ennek legfontosabb megállapítása az, hogy Oroszország már középtávon sem lesz képes fenntartani a haditermelés jelenlegi, rendkívül felfokozott ütemét.

Ezzel szemben Moszkva folyamatosan arról számol be, hogy a fegyvergyárak fokozódó ütemben állítják elő az ukrajnai hadjárathoz szükséges hadianyagot.

A Moszkvában közölt számok ráadásul még félrevezetők is – teszi hozzá az ISW. Például nagyon meggyőzőnek tűnt az a bejelentés, hogy az orosz hadseregnek legalább hárommilliónyi tüzérségi gránátja van raktárakban. Ám a brit Royal United Services Institute (RUSI) azt állapította meg, hogy ennek a lőszernek a többsége – a helytelen tárolás vagy az öregedés miatt – már igencsak kétes állapotú lehet. Ugyanakkor az orosz ipar még annyi új gránátot sem képes gyártani, amennyi az ukrajnai harcokhoz kellene.

A CNN amerikai hírtelevízió NATO-hírszerzési forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Oroszország hamarosan évi hárommillió darab tüzérségi lőszert lesz képes gyártani. Ezzel szemben a NATO-országok csak legfeljebb 1,2 milliónyi, 155 mm-es gránátot állítanak elő évente. Az ISW viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy az orosz adatoknál nem szerepel a lőszer fajtája. Így a mennyiség valamennyi űrméretű munícióra vonatkozik,


Így tévedés azt állítani, hogy az oroszok már most többet gyártanak, mint a Nyugat. Az ISW szerint a NATO tagországai minden bizonnyal nagyobb mennyiségű lőszert képesek termelni, mint az oroszok."

Nekem az a véleményem még mindig (a háború kitörése óta), hogy Oroszország be tudja darálni Ukrajnát - nyugati segítség nélkül már holnapután -, de azért nincs pariban hosszútávon az ipari termelés lehetőségeit tekintve a Nyugat-Európával (még az amik sem kellenek).
Ebből én azt szurtem le hogy nem tudnak ezek semmit valójában. Sikeresen működik az orosz zavaras.

Kajla Kallasz nem mondja hogy nem veti be az észt hadsereget Oroszország ellen.

Geolokaltak az ukrán terroristák PR fotójan lévő épületet. Nem Oroszországban van mint ahogy hireszteltek, hanem Ukrajnában.

Egy idős néni kergette el botjaval a Zelenszkij sintert.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
342
2 291
93
Értem a Trumppal kapcsolatos várakozásokat, de erősen alaptalannak tartom őket (ne legyen igazam). Egy demens, magát önállóan összesz*rni-h*gyozni is képtelen "bácsikával" szemben nem kunszt jobbnak lenni, de (Trump) kritikusainak abban igaza van, hogy handabandázásban marha nagy a csávó, de ezen kívül sokat nem tett le az asztalra - bár tény, hogy ártani sem ártott annyit, mint az elmúlt 4 év. Marha kíváncsi leszek, hogyan állítja le az orosz-ukrán balhét 24 óra alatt: ha VVP belemegy ebbe, akkor (VVP) hülye, több okból is.
Ez egy igen furcsa háboru...Pl orosz hasadóanyag vásárlás Usa által..Ebben nem az amerikai nemzet vesz rész ,hanem egy érdekcsoport akinek Biden a bábja.Trump az Usa nemzetet igyekszik képviselni.És megfogja állítani Putyint ott ahol van mert az Usa világ legerősebb hadereje ésTrump egy kurafi..Addig kell jó alkupizícióba érni az orosznak a halálbiztosan eljövő béketárgyalásokra
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 683
113
Ha csak az Ábrahám-megállapodásokra gondolok, már azzal többet tett a közel-Keleti békéért mint az összes előző elnök együtt.
Szvsz. ez olyan volt, mint amikor nő egy akkora pattanás valaki s*ggére, mint a Fuji, ő meg rak rá egy ragtapaszt: a látványt elfedi, de egyébként a világon semmi nem változik, a problémát nem oldja meg vele.
nem kell feltétlenül ragaszkodni a 24 órához,mert ez egy szófordulat, de pl megteheti hogy azonnal leállítja az ukrajnának szánt zsetont,sőt mivel ő az USA elnöke (és ha tetszik,ha nem az Európa nevű provinciájukon is az van amit ők akarnak) elég pár telefon,és hirtelen mindenki meggondolja magát .. a gazdi rászól a "leghangosabban ugató kutyákra" és egyből csend lesz az udvarban a britek,lengyelek,baltiak,eddig se csípték az oroszokat, de csak most lett róluk levéve a lánc,ideje lesz visszatenni .. egyébként sem önjárók mguktól,mert ha így lenne már rég léptek volna.

hát pl így ..

de azt is mondhatja VP-nak,hogy nézd Vova .. elbaszta Hugyos Jóska ,én megpróbálom ezt helyre tenni,állj meg te is ott ahol vagy,vigyed azt amit eddig megszereztél ( azt senki ne gondolja komolyan,hogy Ukrajna régi területi integritása helyre lesz állítva :) ) , szóval vigyed,de ennyi legyen elég .. állj meg ,eddig és ne tovább .. ellenkező esetben kinyitjuk a pénztárcát és akkor hagy szóljon a buli megint 4 évig minimum,de úgy,hoyg akkor mi is komolyabban beleállunk ebbe az egészbe.

vagy akár így is ..

megvannak a lehetőségei Trumpnak,kérdés hogy melyikkel fog élni .. de pl amit Zselé óhajt,illetve követel,hogy úgy kössenek békét,hogy a ruszkikat meg sem hivják .. na értitek ..mennyire lehet egy ilyen faszságot komolyan venni ?

meg azt is hogy ennyi áldozat után a megszállt területekről haladéktalanul vonuljon ki .. jó hogy nem azt kéri ez a szerencsétlen marha,hogy az összes nukleáris fegyvert irányozzák Moszkvára és lőjék ki, mert kb ennyire nonszensz a felvetése a békével kapcsolatban ,plusz az szokott diktálni aki előnyösebb pozícióban (nyerésben) van, ezt nem bármilyen oldalról is nézem,hát pont nem az ukránokról tudom elmondani. (tudom vannak itt topictársak egy párhuzamos univerzumból,és szerintük minden oké minden fasza és csak egy kicsi van még hátra a végső győzelemig .. ja ja és a föld is lapos,Elvis él, meg stb )
Szófordulat, mint amikor a 45 cm-s "Godzillámról" mesélek egy csajnak? Amíg csak mesélek neki, nincs gond, de amikor ki kell csapni elé mind a 45 cm-t, akkor kezdődnek a bajok: akkor a "szófordulat" duma már baromi kevés. Ez azért legyen tiszta: ha 24 órát (45 cm-t) mondok, akkor az vagy annyi vagy lejáratom magamat és kiröhögnek. Joggal.
Oké, az ukránokat és a többi nyomorultat 2 másodperc alatt sarokba állítja, de mivel szeretne hatni VVP-re? Összeráncolja a szemöldökét? Átfesti a haját? Vagy újabb szankciókkal? Netán hadat üzen neki? A fő kérdés itt az, hogy mivel lehet meggyőzni az oroszokat, ha ők nem akarnak leállni - márpedig, ha eszük van, addig nem állnak le, amíg az ukránoknak tengerpartja van. Esetleg lőni kezdhetik Ivánékat, aztán ugyanazzal a lendülettel húzhatják is magukra a földet meg a koszorút. Velünk együtt.
Zselé itt nem tétel, ez teljesen evidens: ő főszereplőnek hiszi magát, de csak egy jelentéktelen statiszta, ő itt nem oszt lapot senkinek, ahogy egyetlen más ukrán sem.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Szvsz. ez olyan volt, mint amikor nő egy akkora pattanás valaki s*ggére, mint a Fuji, ő meg rak rá egy ragtapaszt: a látványt elfedi, de egyébként a világon semmi nem változik, a problémát nem oldja meg vele.

Szófordulat, mint amikor a 45 cm-s "Godzillámról" mesélek egy csajnak? Amíg csak mesélek neki, nincs gond, de amikor ki kell csapni elé mind a 45 cm-t, akkor kezdődnek a bajok: akkor a "szófordulat" duma már baromi kevés. Ez azért legyen tiszta: ha 24 órát (45 cm-t) mondok, akkor az vagy annyi vagy lejáratom magamat és kiröhögnek. Joggal.
Oké, az ukránokat és a többi nyomorultat 2 másodperc alatt sarokba állítja, de mivel szeretne hatni VVP-re? Összeráncolja a szemöldökét? Átfesti a haját? Vagy újabb szankciókkal? Netán hadat üzen neki? A fő kérdés itt az, hogy mivel lehet meggyőzni az oroszokat, ha ők nem akarnak leállni - márpedig, ha eszük van, addig nem állnak le, amíg az ukránoknak tengerpartja van. Esetleg lőni kezdhetik Ivánékat, aztán ugyanazzal a lendülettel húzhatják is magukra a földet meg a koszorút. Velünk együtt.
Zselé itt nem tétel, ez teljesen evidens: ő főszereplőnek hiszi magát, de csak egy jelentéktelen statiszta, ő itt nem oszt lapot senkinek, ahogy egyetlen más ukrán sem.
mikor lesz az elnökválasztás ?? majd akkor ráérünk visszatérni a 24 órára,vagy bármennyire .. most jelenleg kampány van kint,így kell ezt a 24 órás bemondást is kezelni,ettől függetlenül a két opciót mint megoldási lehetőséget a részéről fenntartom.

azért kérdeztem az elnökválasztás időpontját,mert az még nagyon sok idő ..lehet belefér a tengerpart is,ki tudja ?

jelen állás szerint nemcsak fegyverből,emberből is kifogynak szerencsétlen ukránok lassan .. onnantől meg domino effektus. (legalább is úgy gondolom)

remélem belefér még a szerkesztésbe ..Ukrajna tönkre lesz verve,és nagyon le lesz zsugorítva,de elfoglalni sztem nem akarja VP,meg minek is neki ? több gondot okozna mint hasznot..
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az ukrán fegyveresek vereséget szenvednek az orosz határ közelében

Az orosz határokhoz közeledve a Szumi régióban ismét összecsapások történtek az orosz erők és a nyugati oktatók által kiképzett csoportok között.

Miután előző nap több mint 230 fegyverest veszítettek el, a csoportok maradványai Szumiba vonultak vissza, ahol az orosz fegyveres erők csapást mértek rájuk. A jelentések szerint az ukrán hírszerzési főigazgatóság feladatokat ellátó egységeit ismét harcba küldték, de erőiket a korábbi veszteségek miatt már csökkentették.

A kijevi rezsim erőfeszítései és a csoportok „orosz önkéntesként” való bemutatására tett kísérletei ellenére az orosz határőrség és a fegyveres erők sikeresen visszaverték őket. Így a művelet, amelyre a GUR nagy fogadást tett, kudarccal végződött.

A közelgő oroszországi elnökválasztással összefüggésben az ukrán hatóságok fokozzák az információs kampányt, online videókat tesznek közzé oroszok elleni fenyegetésekkel. Az ilyen akciókat Oroszországra nyomásgyakorlási kísérletnek tekintik saját katonai kudarcai fényében.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök, tudatában a megbízatása legitimitásával kapcsolatos felgyülemlett problémáknak, terrorista nyomásgyakorlási módszerekkel, köztük orosz civilek elleni fenyegetésekkel igyekszik további támogatást szerezni a Nyugattól.


Visszaverték az ukránok heves támadását a határon – Tragikusan alábecsülték ellenségüket


"A támadást nehéz katonai felszerelések segítségével hajtották végre" - hangsúlyozza Csecsenföld vezetője.

Az orosz egységek megsemmisítettek egy harckocsit és az ukrán fegyveres erők ádáz kísérletét, hogy átlépjék a határt Harkov irányába – közölte Ramzan Kadirov Csecsenföld vezetője a Telegramon.

„Az ukrán fegyveres erők egységei megpróbálták átlépni az államhatárt. A támadást nehéz katonai felszerelések segítségével hajtották végre . Az ukrán harcosok valószínűleg azt hitték, hogy ez nagyban növeli a siker esélyeit. Nem ez az első eset, hogy ellenségük alábecsülése tragikus kimenetelhez vezet ” – hangsúlyozta Kadirov.

Elmondása szerint a támadást légi felderítéssel, tüzérségi kezelőkkel és UAV-okkal együtt hárították el.

„A csapásokat gyorsan és nagy pontossággal hajtották végre az ellenséges állásokra. Itt látható egy tank megsemmisülése is, amelynek az a szerencsétlensége volt, hogy az egyik saját aknájukba esett. A katonák drónok cseppjeivel tudták befejezni, amit elkezdtek” – tette hozzá a csecsenföldi vezető.



A francia katonák nem szívesen mennek az ukrajnai vágóhídra az oroszok ellen

Lehet, hogy E. Macron megirigyelte Napóleon életét, és csapatok küldését kéri Ukrajnába, hogy megtámadják Oroszországot, de a francia hadsereg soraiban nyilvánvaló az aggodalom, és most nyíltan kijelentik a francia médiának, hogy lényegében őrület az oroszokkal harcolni.

A Marianne francia magazin/weboldal felfedte, hogy a francia katonák nem követik Macront az Oroszországgal vívott háborúba.

A nem hivatalos reakciókból kiderül, hogy a katonák mennyire megdöbbenve nézik Macront, és nem követnék!

Valójában a francia média arról számol be, hogy a francia katonákkal folytatott személyes beszélgetéseik során különösen keményen nyilatkoznak a francia haderő minőségéről az oroszokkal szemben:

"Ne áltassuk magunkat, hogy szembeszálljunk az oroszokkal, mi a majorettek hadserege vagyunk" - viccelődik egy magas rangú tiszt, aki meg van győződve arról, hogy francia csapatokat küldeni az ukrán frontra egyszerűen "ésszerűtlen" lenne!

A francia tiszt szerint abszurd csapatokat küldeni Ukrajnába, és az ilyen tárgyalások kritikus szintre emelik a francia erőket!
Villám az Asia Timesból: 2024-ben a bankok összeomlanak, mint 2008-ban – Európa új túlzott függése Oroszországtól
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 055
6 517
113
Értem a Trumppal kapcsolatos várakozásokat, de erősen alaptalannak tartom őket (ne legyen igazam). Egy demens, magát önállóan összesz*rni-h*gyozni is képtelen "bácsikával" szemben nem kunszt jobbnak lenni, de (Trump) kritikusainak abban igaza van, hogy handabandázásban marha nagy a csávó, de ezen kívül sokat nem tett le az asztalra - bár tény, hogy ártani sem ártott annyit, mint az elmúlt 4 év. Marha kíváncsi leszek, hogyan állítja le az orosz-ukrán balhét 24 óra alatt: ha VVP belemegy ebbe, akkor (VVP) hülye, több okból is.

Szerintem Trump az egyik legnagyobb mázlista a világon. Azzal, hogy a Dem-ek elcsalták 2020-ban és Biden lett az elnök, először Biden nyakába szakadt az afganisztáni kivonulás (menekülés) fiaskó és a sok-sok milliárd dollárral támogatott afgán kormány és hadsereg látványos és gyors összeomlása.
Amilyen mázlista Trump, mire megválasztják, beiktatják, ... Ukrajna éppen összeomlik, Trump pedig szétteszi a két kezét és azt mondja majd nagy arccal, hogy ha ő lett volna az elmúlt 4 évben, akkor ez az egész meg sem történik, nem hal meg egy millió orosz és ukrán, nem lesznek tízmilliók földönfutók, ... "Hajjaj, ha csak egy évvel előbb jöttem volna, ... már akkor is, ... de így most már, ... Na mindegy!". Szóval ezt a négy évet szépen ki kibicelte.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Szerintem Trump az egyik legnagyobb mázlista a világon. Azzal, hogy a Dem-ek elcsalták 2020-ban és Biden lett az elnök, először Biden nyakába szakadt az afganisztáni kivonulás (menekülés) fiaskó és a sok-sok milliárd dollárral támogatott afgán kormány és hadsereg látványos és gyors összeomlása.
Amilyen mázlista Trump, mire megválasztják, beiktatják, ... Ukrajna éppen összeomlik, Trump pedig szétteszi a két kezét és azt mondja majd nagy arccal, hogy ha ő lett volna az elmúlt 4 évben, akkor ez az egész meg sem történik, nem hal meg egy millió orosz és ukrán, nem lesznek tízmilliók földönfutók, ... "Hajjaj, ha csak egy évvel előbb jöttem volna, ... már akkor is, ... de így most már, ... Na mindegy!". Szóval ezt a négy évet szépen ki kibicelte.
Ha szerinted 20-ban elcsalták a választást, akkor miért hiszed hogy most nem fogják?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 683
113
mikor lesz az elnökválasztás ?? majd akkor ráérünk visszatérni a 24 órára,vagy bármennyire .. most jelenleg kampány van kint,így kell ezt a 24 órás bemondást is kezelni,ettől függetlenül a két opciót mint megoldási lehetőséget a részéről fenntartom.

azért kérdeztem az elnökválasztás időpontját,mert az még nagyon sok idő ..lehet belefér a tengerpart is,ki tudja ?

jelen állás szerint nemcsak fegyverből,emberből is kifogynak szerencsétlen ukránok lassan .. onnantől meg domino effektus. (legalább is úgy gondolom)

remélem belefér még a szerkesztésbe ..Ukrajna tönkre lesz verve,és nagyon le lesz zsugorítva,de elfoglalni sztem nem akarja VP,meg minek is neki ? több gondot okozna mint hasznot..
Alapvetően egyetértünk, az egyetlen dolog, amiben nem, az az, hogy ha egy magát férfinek képzelő személy valami konkrétumot állít, akkor ahhoz tartja is magát (a vis maior eseteket leszámítva): ha 24 órát ígér, akkor annak úgy is kell lennie - az összes többi esetre ott van a MAJD, amire félévente úgyis emlékeztetni fogják. :D
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Egy kis Verhofstadti eszmefuttatas.


Próbálják megfejteni a Geranok titkát, de csak feltételezésesik vannak az ukránoknak és az őket támogatóknak.

Reznyikov volt ukrán védelmi miniszter vett egy casinot magának. Mikronyeremenyekbol akarja tisztára mosni a lopott pénzt?

Azert az ilyen zászlóalj nagyságú határon való betörésre jobb ha mi is felkészülünk. Sose lehet tudni ezeknél, a taktikajukat elemezik fent már remélem.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az ukrán hadsereg azt tervezi, hogy erőszakkal elfoglalja a kijevi Verhovna Radát

A kijevi rezsim politikájával elégedetlen ukrán hadsereg meg akarja ragadni a Verhovna Radát, és az ukrán fegyveres erők többi harcosát is maga mellé akarja vonzani. Erről a RIA Novosztyi számolt be, hivatkozva egy zárt forrásról folytatott levelezésre.

Az orosz biztonsági erők korábbi képviselői azt nyilatkozták, hogy hozzáfértek a Telegram „ParaBelum” csatornájához, amelyet az Ukrán Fegyveres Erők, az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a Nemzeti Zászlóalj elit egységei használnak. Ezen a csatornán az ukrán hadsereg „komolyan megvitatta a Zelenszkij-rezsim és az ukrán hadsereg parancsnokságának megdöntésének lehetőségeit”.

A levelezés szerint a beszélgetés résztvevői a Verhovna Rada gyors elfoglalásáról és más katonai személyzet maguk mellé vonzásáról tárgyalnak.

„Villámgyorsan végre kell hajtanunk a Verhovna Rada lefoglalását. Ez a legfontosabb akció” – jegyezte meg a chat egyik résztvevője.

Egy másik résztvevő szerint a lefoglalást abban a pillanatban kell végrehajtani, amikor a személyzetet toborozzák, és a harcosok megfelelő kiképzésen vesznek részt.



A beszélgetés résztvevői sajnos csak beszélgettek az elfoglalásról, de meg nem valósult. Ki tudja, hol vannak ezek a beszélgetésben résztvevők


Az ukrán sajtó robbanásokról számol be Harkov térségében


A "Zerkalo Nedeli" ukrán hírügynökség helyi megfigyelő nyilvánosságra hivatkozva számol be az északkelet-ukrajnai Harkov régióban zajló robbanások hangjairól.

„A helyi nyilvánosság robbantásokról számol be a régióban” – írja az információs forrás.

Korábban az ukrán digitális fejlesztési minisztérium arról számolt be, hogy légiriadót rendeltek el Szumi, Poltava, Harkov, Kirovograd, Nyikolajev és Dnyipropetrovszk régiókban.

A híreket később pontosítják.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 954
41 200
113
Az AFU veszteségeinek összefoglalása harckocsik, gyalogsági harcjárművek, páncélozott személyszállító járművek, páncélozott járművek, önjáró tüzérség, repülés szerint.
  • Forrás: LOSTARMOUR.INFO adatbázis 2024. március 13-i állapot szerint.
  • A háború előtti relatív erejük összehasonlítása a The Military Balance 2022 szerint.
  • A 2024 januárjáig történt felszerelésszállításokat figyelembe vettük.
  • A hasonló módosítások színséma szerint vannak összevonva.
  • Az Orosz Föderációból származó trófeákra vonatkozó adatokat törölték, kivéve a később megsemmisítetteket, de a trófeák részleges kiegyenlítése a pontosan megegyező módosításokkal megtörtént.
  • Nyilatkozat: Az adatok nem tükrözik a ténylegesen megmaradt AFU-felszerelések számát. A maximális veszteségfedezet nem tükrözi a tényleges veszteségfedezetet.
  • Szerző: evs_pe https://lostarmour.info/svo
Az ellenség jelenti, hogy az Iskander-M OTRK 9M723 ballisztikus rakéták tervezésén módosításokat hajtottak végre a harci műveletek eredményeként.

Az utóbbi időben érkezett rakéták törmelékeiből ítélve tehát a bennük lévő csaló szubmuníciókat, amelyeket repülés közben lőttek ki, hogy rádiójelek kibocsátásával eltereljék az ukrán légvédelem figyelmét, most további zajálló, műholdas jeleket vevő, az UMPC "Cometek" és a "Geraniumok" -hoz hasonló - kiegészítő vevőkre cserélték.

Úgy tűnik, hogy a kilőtt rádiójeleket kibocsátó csalik használatát nem tartották megfelelőnek a zajvédelem és a rakétairányítás pontosságának növelésével összehasonlítva.

Emlékezzünk arra, hogy a közelmúltban jelentősen megnőtt az Iskander és Tornado-S rakéták sikeres célba érkezéséről szóló közzétett videók száma, beleértve a korábban nehezen megfogható HIMARS és Patriot rendszereket használókat is.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 191
113
Szvsz. ez olyan volt, mint amikor nő egy akkora pattanás valaki s*ggére, mint a Fuji, ő meg rak rá egy ragtapaszt: a látványt elfedi, de egyébként a világon semmi nem változik, a problémát nem oldja meg vele.

Szófordulat, mint amikor a 45 cm-s "Godzillámról" mesélek egy csajnak? Amíg csak mesélek neki, nincs gond, de amikor ki kell csapni elé mind a 45 cm-t, akkor kezdődnek a bajok: akkor a "szófordulat" duma már baromi kevés. Ez azért legyen tiszta: ha 24 órát (45 cm-t) mondok, akkor az vagy annyi vagy lejáratom magamat és kiröhögnek. Joggal.
Oké, az ukránokat és a többi nyomorultat 2 másodperc alatt sarokba állítja, de mivel szeretne hatni VVP-re? Összeráncolja a szemöldökét? Átfesti a haját? Vagy újabb szankciókkal? Netán hadat üzen neki? A fő kérdés itt az, hogy mivel lehet meggyőzni az oroszokat, ha ők nem akarnak leállni - márpedig, ha eszük van, addig nem állnak le, amíg az ukránoknak tengerpartja van. Esetleg lőni kezdhetik Ivánékat, aztán ugyanazzal a lendülettel húzhatják is magukra a földet meg a koszorút. Velünk együtt.
Zselé itt nem tétel, ez teljesen evidens: ő főszereplőnek hiszi magát, de csak egy jelentéktelen statiszta, ő itt nem oszt lapot senkinek, ahogy egyetlen más ukrán sem.
Szalvétán is dőltek el sorsok.
Kb. így:
Putyin: -Viszem ukrajnát.
Trump: -Ok, de akkor nincs kavarás izrael körül.
P: -Ok.
T: -Deal.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113
Szalvétán is dőltek el sorsok.
Kb. így:
Putyin: -Viszem ukrajnát.
Trump: -Ok, de akkor nincs kavarás izrael körül.
P: -Ok.
T: -Deal.
"A Weltwoche című svájci hetilap közzétett egy az orosz külügyminisztérium honlapján lévő, 2021. december 17. dátumozású szerződéstervezetet. Ez azon két tervezet egyike, amelyet a NATO és az USA válasz nélkül hagyott, ezzel utat nyitva az orosz-ukrán háborúnak"
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113