[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 971
82 849
113
Anno ezt írtam:
Én a Minszk 3 és egyebekről azt gondolom, hogy:
  • Ha lesz is béke v. tűzszünet/befagyasztás, akkor is orosz alapokra helyezve.
  • Viszont erre oka kevés van az oroszoknak.
  • Ennek ellenére kikényszerítheti a NATO, pl. hogy durvábbnál durvább rakétákat ad oda az ukránoknak. Ez utóbbira lehet válasz egy tűzszünet, de lehet rá válasz egy "all in" a ruszkik részéről, tehát én semmiképpen se akarnám, hogy a barom USA/UK kockáztasson, de látva az elmeroggyant "nem vagyunk képesek veszíteni, Oroszország meg pláne nem nyerhet" hozzáállást, én sajnos a legdurvábbakat is el tudom képzelni.

A tegnapiból ez maradt ki a 10ks limit miatt:

Szóval, Macron baromságot csinál. Először is többé nem lehet elnök, ez az utolsó mandátuma, hacsak nem valami katonai kavarás miatt ott se akarnának új választást. Zsarolható a nejével és a múltjával. Hogy melyik miatt ekkora ökör? Majd kiderül. Ha az USAban is arra készülnek, hogy NE LEGYEN választás, akkor Macron lépése a globális elit kézikönyve alapján teljesen érthető, és jó lesz majd főpróbának. De ahogy Szijjártó is mondta, hogy a gáz a nem a fán terem, az olajat se szüreteljük, így nem nyugodhat ideolódiai alapon egy ország szükségleteinek ellátása, a franciák is meg fogják ezt tanulni. A tengeren szép is a gázszállítás, jó drága, de szép, de amikor majd mindenkinek egyszerre kell majd sok, és nincs hozzá kiépítve az infrastruktúra, vagy ami van, az megsemmisül, na akkor ebből nyugaton szép baleset fog kerekedni. Szóval az ÉÁ1-2 kiiktatását még inkább meg fogják szopni.

A német ipar más, sír ... Ne felejtsük el, hogy Németország sorra bukta el a lehetőségeit 1900 után, hogy időben, még a szövetségi rendszerek felállása előtt kirobbantson egy háborút, mert nem volt kimélyítve a Kieli-csatorna! Oroszország se nagyon bánta a történetet, mert a vasútáhálózata kevés volt akkoriban egy háborúhoz Németországgal, és Oroszország is francia és brit segítséggel építette a maga vasútját. Most semmi se adott nyugaton egy háborúhoz Oroszországgal: gyár és valós fegyvergyártás nincs, a gázt átcimkézve Oroszországból veszik, jó drágán, versenyképtelenül az iparuk számára, a megőgazdaságot pedig kicsinálják az ukránok, ill. a hutik miatt kb. zárva számukra zuez. Ahogy figyelem a fejleményeket, hamarosan Afrika megkerülésével is cikis lesz a szállítás. Aki ezt a logisztikai rémálmot egy háború kapcsán kezelni próbálná, az belebukna. (Most azt nem is nézem, hogy ki is akarna Nyugaton harcolni!) Ezt tudja kb. mindenki, de mindenki úgy tesz - bár még a szockó német kopasznak is leesett, hogy pillanatok alatt végük lenne, mint a Twin Peaksnek, és most húzza az időt -, mintha tapsikolna ehhez a baromsághoz, de valójában még az USA se örül, mert ő sincs felkészülve. Túlszabályozták az államot, amit pl. a ruszkik és a kínaiak nem annyira.

Úgyhogy, meglátásom szerint Európa totális bukta előtt áll, ha háborúba keveredik Oroszországgal: az bizti, hogy a légierő és a különlegesek miatt tuti lennének komolyabb sikereik is, de ahogy a ruszki végül elbánt az Arany Hordával (ehhez több száz év kellett, de elbánt), elbánt Napoleonnal és Hitlerrel, vsz ezekkel a nulla értelmi képességű nyugati politikusokkal és a szenilis Bidennel is elbánna.

Trump nyer? Lehet. Annyi fog változni, hogy Ukrajna helyett a pénzt Izrael kapja majd, és az amerikaiak lekopnak Szíriából és Ukrajnából. Hogy utána az európaiak benne maradnak-e? Ha csődbe akarják vinni Európát, akkor maradjanak! Mi 2022 óta kimaradtunk belőle, ismétlem: nagyon helyesen, miért ne maradhatnánk ki belőle végig?

Ukrán betörések? Nem vagyunk jó helyzetben, kevés amink van, de legalább a hazai ellenzék imádná. De ennyi. Vsz soha sem valósul meg. Ha igen, akkor az azt fogja jelenteni, hogy igen, tényleg Oroszországgal leszünk határosak, és igen, a NATOnak vége.

Európa mindig akkor teljesített jól, ha a szomszédban ott volt egy mumus. Jelenleg a szomszédban balti bohócok és ukránok vannak. Esély van rá, hogy helyettük Oroszország legyen ott. Nos, legyen! Volt már itt török 150 évig, szállt meg minket Habsburg, voltak itt romulánok, szovjetek, mind elment. Most is túl fogjuk élni. Hacsak pár bohóc vezető nem akar hazafit játszani az atommal, mert akkor senki sem fogja túlélni ...

Ja, és még egy dolog! Az USA katonai költségvetésének 65-70%a megy el a jelenlegi bázisaira. A maradékból túlárazva megy minden más. A SZU pont ebbe a túlterjeszkedésbe ment anyagi csődbe. Nem véletlen az USA államadósság, nem véletlen, hogy igazából ebben a túlárazott nyugati katonai potenciálban szinte semmi értelmesre nem marad pénz, és sokszor - lásd brit haditengerészet! - még a fenntartás is erős kihívásokkal küzd, még az a kevés is.

És akkor a németekről már nem is beszéltük! :D

A német hadsereg még mindig Európa csövese​

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Forrása szerint a Belgorodi nagy ukri akciózásnak a valós célja egy orosz atomfegyver tároló lett volna, valaki ezt meg tudja erősíteni, vagy cáfolni?
A tavalyi(2023) betörési kísérletnek. Azóta elszállították (állítólag)a taktikai atomfegyvereket a belgorodi régióból.
Miért jó az oroazoknak, ha atomtárolót létesítenek a határaiknál? Miért nem jók a tárolók ott ahol most vannak?
Ismét sikerült felülmúlnod magad a kommenteddel. De nem baj, a tudatlanság nem szégyen csak nagyon gáz. :)

Az oroszországi nukleáris fegyverek egyik központi tárolóbázisa Grayvoron közelében található: Golovchino, (Belgorod-22) „1150-es objektum”. A hírek szerint 203 és 240 mm-es kaliberű taktikai nukleáris fegyvereket (tüzérségi gránátok) tárolnak ott. Még a SZU-ban hozták létre. Tehát a 2Sz7-hez (Pion), a Sz7M-hez(Malka) és a Tulipánhoz.

p.s Hogy ismét tanulhass valamit.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 945
41 178
113
Ezen a felvételen az első szerepel csak most hozták nyilvánosságra!
Más
Orekhovsky Spartans.
A 70. gárda motorizált lövészezred 1. zászlóalja Rabotino elleni támadása.
Forrás: https://t.me/orehovsparta
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
524
1 670
93
Hatalmasat zuhant az orosz fegyverexport, négy év alatt visszacsúsztak a 3. helyre. Manapság már ciki a világban orosz fegyvereket venni.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
537
1 944
93

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Mikron (mert kb ennyi a fajsúlya az embernek) elfelejtetti,hogy hanyas a kabát ..
Franciaországnak a Száhel-övezetben sem sikerült rendet raknia,majd biztosan a ruszkik fognak tőlük befosni.

Azt értem,hogy nekik nemzeti érdek lett volna az afrikai "gyarmatok" megtartása és fáj az ottani francia befolyás elvesztése,de ez van, ilyen idők járnak .. tetszett volna nem kizsákmányolni azokat az országokat,vagy legalább olyan minimális szinten,hogy azok is fejlődjenek és eszükbe se jusson a francia kapcsolat megszüntetése,de hát ilyen az amikor egy volt gyarmattartó azt hiszi,hogy még mindig a XVIII-században él

mint a múltkor is írtam ez nem az ukránokról szól,hanem az afrikai területről ahonnan ki lettek penderítve, az fáj nekik, nem Ukrajna .. kit érdekel Ukrajna ? neki ez az utolsó ciklusa, így azt mond végeredményben amit akar,számára nincs semmi jelentősége a következő elnökválasztásra nézve.
nyílván a parancs az parancs .. a hullazsák meg hullazsák,amúgy is elég ingatag a belpolitikai helyzet a francia állapotok miatt,meglátjuk milyen lesz a franciák tűrőképessége az első hazaszállított hullatranszport után.

teljesen más súlyt nyom a latban,meghalni egy idegen országban idegen emberekért,mint pl az oroszoknál,akik úgy gondolják,hogy nekik az államiságuk és a megmaradásuk a tét a nyugattal szemben .. de mit fog erről gondolni egy francia, azt hogy Kijev alsón ő most végeredményben Saint-Germain des Pres-t vagy Neuilly-sur-Seinet védi ? erősen kétlem ..

@szegcsab

majd mindjárt jönnek a kommentek,hogy menyivel jobb is ez, mert legalább biztonságos és a tornyot sem dobta le .. :D

@ruszkik.haza
még szerencse hogy a ruszkik fegyverek nem tudják,hogy leestek a harmadik helyre .. gondolom ez most nagy megnyugvás szerencsétlen ukrán katonáknak,hogy csak a harmadik helyezett fegyvereivel kell szembenézniük,és ez mársékli majd az áldozatok számát is .. hiszen leestek a ruszkik a harmadik helyre, és akkor a hatásfok is biztos szarabb mint pár évvel ezelőtt. ( elég bohóc van a cirkuszban,legyél már egy kicsit komolyabb)
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Amugy ha Macaroni hadserege bevonul hibbantekhoz, ott lesz nagyobb haborus helyzet vagy inkabb otthon Marseilles-ban? :p :D
Az a bibi hogy az ukrànok halàltànca , a kozelèben sincs a NATO, és a nyugat haditechnikai potenciàljànak.
Az ukrànoknak àtadott fegyverrendszerek max màsod-harmad vonalasok, mèg akkor is ha a gyàrtàsi szàmuk alapjàn nem régebbiek mint 1-2 év.
Azon egyszeru oknàl fogva hogy a "hàlozat alapu" hadviselés elemeit egyszeruen nem adtàk àt nekik, az a minimàlis mennyiség amit mègis, azt "nyugati" turistàk kezelik. Gondold el NATO lègitàmogatàssal, aktiv link16-al, real time adatmegosztàssal milyen potenciàlt jelentenének a mostanàig rommà lovoldozott leo-k, abrahamsok, Challik, stb...Mert egyenlore csak a puszta fizikai paraméterek talàlkoznak, szervezeti szintu koordinàcio nèlkul. Ez meg 50-50.
Ezzel tisztàban vannak Ivànék is.
Tehàt Macaroni, vagy a szigetlako Suna, vagy a H@gyos Joe odapakol egy HDO-t,tokkal- vonoval, Ivànnak a taktikain kivul nem lesz màs vàlasztàsa, azon egyszeru oknàl fogva hogy elektronikai szegmensben ajto - ablak szituàcioban fogja magàt talàlni.
Ezt Putyin is elismerte, konvencionàlis hàboruban esélytelenek a NATO -val szemben.
Fals azaz info hogy nincs loszer, nincs technika....Ami a "Kell àladék"-ban elo van irànyozva az megvan mindenhol. E felett (!) nincs màr cucc amit adhatnànak.
Magànbeszélgetésekben màr kifejtettem néhàny forumtàrsnak, hazugsàg hogy europa nem tud gyàrtani!
Azért nem gyàrt, mert a nehézipar magànkèzben van, elore lekotott civil megrendelésekkel. A seregekkel senki nem szeret uzletelni, mert sz@r partner, modositgat, finnyàskodik, szarul fizet és késon.
Ha elrendelik a hadiàllapotot, és ezek az ipari gigantumok peres eljàràsok nélkul el tudjàk engedni a nemritkàn évtizedes intervallumban elore megkotott civil szerzodéseiket, lesz csoda.
Ugyanez vonatkozik a legénységre is....Hàny szàzalèk is a szolgàltato szegmens az EU-ban? Na egy hadiàllapot esetàn az mennyi fo? -A verzio, éhendoglik, -B verzio erovel munkaszolgàlat, -C verzio onkéntesen belèp a seregbe, és eltartja a csalàdjàt a zsoldbol, szoc juttatàsokbol.
Az asszonyokkal meg maradnak a migrik otthon...làsd ukràn menyecskék nem gyenge karrierjèt a nyugati orszàgokban.
Az a baj hogy "szurkolunk", az egyik csapatnak, mint egy sport esemènyen....
Pedig nagyon a peremen billegunk, és szurkolokbol pikk - pakk jàtékosok leszunk egy profi esemènyen, ràadàsul a sajàt kertunkben - konyhànkban.
Bèke kell, minnél hamarabb. Nem vèletlenul hiànyolom a hàborut jàrt katonàk politikai pàlyafutàsàt!
Legalàbb lenne mindenhol egy olyan réteg , akik tisztàban vannak azzal mit is jelent egy hàboru.
(Afganisztàn, Irak màsodik invàzioja, stb nem volt hàboru. Nèpnevelés szimplàn. Mint Hadi vagy Hàborus cselekmèny, ezekre hivatkozni égo, sima belugyi hancurka "banda"-k ellen , és pont.)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Bradleyk Avdivka irány


Ezt szedte ki egy T-72 repeszlőszerrel, dudu akkor is bizonygatta, hogy semmi baja


Stryker déli irány


Pedig náluk biztos volt füstgránát


Belgorod civiljeit terrorizáló nemnato Vampire MLRS és Iskander találkozása


Robováros


Berakodás nem gyütt össze


Lelenka-100 drón leszedése Verba manpad-dal


szerencsés mobik


starlink terminállal vezérelt babayaga leesett


Iszkander csapás utóélete Odesszában


BMPT Tonenke-ben


Blackhawk lelövése, ukránok egy néptelen határ menti orosz faluban akartak leszállni vele, vélhetően némi tiktok videózásra a peremogához
TedPIzD.jpeg



Orosz helikopterek is pusztítják az ukrán traktorokat


ukránok meg a fejre állást gyakorolják
hMeCOw0.jpeg



Annyira kényszeresen próbál Napoleon (az első) szerepében tetszelegni, hogy képes tönkretenni az országot miatta.
Most extrán bepörgött, mert Harkovban és Odesszában is nemfrancia katonákat céloztak az orosz éjszakai csapások az elmúlt napokban.

dX6grvN.jpeg
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 673
113
Hatalmasat zuhant az orosz fegyverexport, négy év alatt visszacsúsztak a 3. helyre. Manapság már ciki a világban orosz fegyvereket venni.
Ezt te is tudod, hogy hazugság.
Az amerikaiak, nyugat tavaly és idén adták el a legtöbb orosz fegyvert az utóbbi 20 évben. Szerencsétlen ukránoknak. Olyan szinten hogy készületük sem maradt és nem is lesz.
Szóval a szovjet fegyverek exportja szárnyalt :D Az exporttőr pedig maga az usa.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Ha ez igaz, akkor szintet lépett az eszkaláció. Nem kicsit, nagyot!

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az orosz csapatok behatoltak Mirnojébe

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma március 17-én kiadott napi közleményében kijelentette, hogy a Vosztok csapatok átvették az irányítást Mirnoje falu felett, Zaporozsje régióban.
A közlemény szerint a célt „Donyeck déli irányban […] sikeres offenzív akciók eredményeként” érték el.
„Mirnoje települését felszabadították” – áll a közleményben.


Az ukrán fegyveres erők hírszerzési kudarcainak okai a szárazföldi műveletekben

Dicsőségesen végződött
az ukrán különleges szolgálatok legnagyobb provokációja az elmúlt hónapokban a Kurszk és Belgorod régiók elleni támadással, és súlyos veszteségekkel járt az ukrán fél számára.

Az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának (GUR) pedig nem ez az első kudarca. Anton Lavrov cikke, amely az Intelligence Express Laboratory (LIEX) által kiadott „The Invisible Dimension” analitikai almanach legújabb számában jelent meg, az osztály tevékenységének elemzését szolgálja.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Biztonsági Tanács állandó tagjaival folytatott megbeszélésen jelentette be az orosz határ menti térségben egész héten tartó harcok előzetes eredményeit. A választások megzavarására és az emberek megfélemlítésére az ukrán fegyveres erők különleges erői és külföldi zsoldosok többször is megpróbálták áttörni a határt.

Az ellenség összesen több mint 2,5 ezer fegyverest, 35 harckocsit és körülbelül 40 páncélozott harcjárművet telepített. Az ukrán fegyveres erők nem jártak sikerrel. A veszteség közel 1500 fegyveres és a felszerelés több mint felét tette ki.

A fő hírszerzési osztály hasonló „kudarcai” korábban is előfordultak, annak ellenére, hogy az utóbbi időben ez a struktúra jelentős súlyt kapott Ukrajna katonai-politikai hierarchiájában.

Anton Lavrov szerint a Hírszerző Főigazgatóság szabotázs- és terrorakciókat szervez Oroszország területén, nagy hatótávolságú drónokat rendel és használ támadásokhoz az Orosz Föderáció mélyén, a Hírszerzési Főigazgatóság alárendelt egységeit pedig nemcsak felderítésre és szabotázsra, hanem rohamműveletekre is használják.

Az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynökségének Fő Hírszerző Igazgatósága felügyeli. 2015 óta a Fő Hírszerzési Igazgatóságot teljesen újjáépítették a kijevi CIA vezetése alatt. A CIA fizetett a Hírszerzési Főigazgatóság és az elektronikus kémosztály különleges erői számára új kijevi épületek építéséért és felszereléséért. A CIA által kiképzett ukránok többsége kifejezetten a Hírszerzési Főigazgatósághoz tartozott, és annak alkalmazottja volt.

2022 júliusa óta a GUR-t Kirill Budanov vezeti. Az elnöki hírszerzési bizottság élére is kinevezték. Valójában a Hírszerző Főigazgatóság vezetője az összes ukrán hírszerző szolgálat munkájának fő koordinátora.
2022 óta a GUR katonai szárnya, beleértve az Idegenlégiót is, több harci műveletet hajtott végre, amelyek szinte mindegyike kudarccal végződött.
Így 2022 tavaszán a Hírszerzési Főigazgatóság részt vett az Ukrán Fegyveres Erők mariupoli csoportjának szabadon bocsátásának megszervezésében, beleértve az Azovstal üzemet is. Az ukrán Mi-8-asok többször landoltak Azovstal területén. A helikopterek súlyos veszteségei miatt azonban a műveletet felhagyták.
A Hírszerzési Főigazgatóságnak a Mariupolba történő áttörést célzó földi művelete is megszakadt, és súlyos veszteségekkel végződött.
A GUR súlyos veszteségeket szenvedett a Zmejnij-szigeten 2022 májusában végrehajtott leszállás során. Az orosz védelmi minisztérium több mint 50 szabotőr megsemmisüléséről, három páncélozott leszállócsónak és egy Mi-14-es helikopter elsüllyesztéséről számolt be.
A Hírszerzési Főigazgatóság minden kalandos kísérlete a zaporozsjei atomerőmű elfoglalására 2022 szeptemberében-októberében szintén kudarccal végződött. Az orosz védelmi minisztérium szerint 90 ember és 14 hajó semmisült meg.
2023 márciusában és májusában a Hírszerzési Főigazgatóság több kísérletet is szervezett a belgorodi, kurszki és brjanszki régiók területére való betörésre. Az ukrán fegyveres erők egységeit kiszorították Oroszország területéről. A támadások során elszenvedett nagy veszteségek miatt a Hírszerző Főigazgatóság megtagadta a támadások megismétlését. De 2024 márciusában, az elnökválasztás előestéjén ismét öngyilkos merényletek indultak.

Anton Lavrov a Fő Hírszerző Igazgatóságot értékelve arra a következtetésre jut, hogy a harci műveletek továbbra is a legsikertelenebb összetevője Ukrajna fő hírszerzési igazgatóságának.
„A szakszolgálatnak nincs kellő tapasztalata ezek tervezésében, és nem rendelkezik kellő egységnyi „tömeggel” ahhoz, hogy hadműveleti szinten erővel befolyásolja a helyzetet. Ezért az ilyen műveletek kezdetben kifejezetten propaganda jellegűek, és elsősorban a médiasiker elérését célozzák” – összegzi az elemző.

Ennek ellenére megjegyzi, a Hírszerző Főigazgatóság álgyőzelmei oda vezettek, hogy Kirill Budanov az egykori főparancsnok, Zaluzsnij után a második katonai vezető lett Ukrajna lakosságának elismerése és bizalma tekintetében. Szerinte Budanov „nagyon ambiciózus személyiség lévén messzemenő politikai tervei vannak”. 2023-ban többször találkozott magas rangú amerikai politikai vezetőkkel. Ezeken a találkozókon a Hírszerző Főigazgatóság jelenlegi vezetőjének lehetséges politikai jövője is szóba került.



A cinikus Nyugat

Az egyes NATO-államok már részt vesznek az ukrajnai háborúban. Erre hívja fel a figyelmet Jacques Baud, volt svájci ezredes és hírszerző tiszt egy interjúban. Figyelmeztet a nyugati politika elégtelen stratégiai gondolkodásának következményeire. Tilo Gräser írása
Elképzelhető, hogy Oroszország kommandósok segítségével megtámadja, és megsemmisíti a „Caesar” rendszerekhez hasonló lengyelországi támaszpontokat. Ilyen csapatok nagyon aktívak Nyugat-Ukrajna területén. Mint hozzáteszi, a NATO-országok Oroszországban ugyanígy járnának el.
Az Ukrajnában lévő nyugati egységek parancsnoki állásai ellen is lehetne támadás, még akkor is, ha azok nem vennének részt közvetlenül a harcokban.


A Nyugat nagyon közel van az idiotizmushoz.
Úgy tűnik, hogy a titkosszolgálatok teljesen hiányoznak a döntéshozatali folyamatból
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 355
9 944
113
Ha ez igaz, akkor szintet lépett az eszkaláció. Nem kicsit, nagyot!

Amerikai GYÁRTMÁNYÚ. Az SzBU jópár éve rendelkezik a típussal.
 

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
549
1 369
93
Elfér egyáltalán húsz felfegyverzett (csak volt náluk valami egy késen kívül) ember egy Blackhawk-ban? Bár a "legfeljebb húsz" is elég sok minden lehet egy és húsz között...
Alap esetben 11 főt tud szállítani, plusz a 4 fős személyzet. Legalábbis ha amerikai felállást nézzük. 11 katona felszereléssel+2 pilóta+2 fedélzeti technikus/oldalsó lövész. Ez így 15 lenne.
De ha elhagyom az ülléseket és a két oldalsó lövész, talán esetleg. De a hering eset lép életbe.