[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 974
82 850
113
b9db134ed1ccc0cd6515e8619ebe7b91447e6c1a02af5fea4d2c2e76757848ea.jpg

Az USA szerint:
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 869
27 426
113
Tacheles nr130 németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel

Az adást CSÜTÖRTÖKÖN vették fel, tehát a terrortámadás ELŐTT
Azért a cím elég prófétaira sikerült. ("Mert nem tudják, mit cselekszenek")
Témák: elnökválasztás, Röper megfigyelőként vett részt, Zaporizsjában, Micron és a francia részvétel a háborúban
 
  • Tetszik
Reactions: amper and rappali_

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 537
113
Az ukrán fegyveresek megorulnek a fronton.

.
Belgorod, ismét civil lakohazakat támadtak ma az ukrop/Nato terroristái.

Ez valami régi orosz/szovjet sokkoló lehet. Radcsiptetik, bekapcsoljak, nem is tudsz meglepni vagy bármi mást csinálni.
Biztos jó érzés lehet, a fickó téli pofa al vigyorog.
Kicsit nagy az igaz, de ők tudjuk hogy nem szoktak kisporolni az anyagot.


Itt az említett masina közelről.
TA-57. (?)
Engem már csipettek meg régi tekerős telefonnal, nagyon nem volt kellemes, ez valami extra holmi lehet. Tábori defirillator?

Semmi kétség, Zelenszkij emberrabloit a nép mind megfogja lincselni amint lehetősége adódik rá. Elégtételt vesznek a fiaikert, testvéreket, apaikert.


Oroszországban az orizetesek egységesen Adidas-t kapnak úgy látom. Meg élnek a terroristák, kicsit fáradtnak tűnnek.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
Rémálmomban sem gondoltam volna középiskolás koromban, amikor olvastam az innentől kedvenc íróm; Robert Merle könyvét, a Mesterségem a halált, hogy a "fejlett" világ tényleg elfelejti egy emberöltő alatt, hogy mi a nácizmus és mit tett, hogy érdem, azonosulás és kérkedés kiállni mellette, hogy lopakodva visszakúszik az életünkbe, hogy országaink szövetsége, amelynek himnusza az Örömóda, a lakosai birkapasszivitása mellett - véleményem szerint - egy ordas náci birodalom lett.
KB senki sem él már aki átélte azt, amiről azt gondolod, hogy filmekből meg leírásokból emlékezni lehet rá. Arra tudsz emlékezni, amit átéltél. Arra is csak egy darabig úgy, ahogy akkor hatott rád mikor átélted. Az emberi természet nem változik meg néhány emberöltő alatt. Cupán csak hatékonyabbak lettünk...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 453
113
A partraszálló hajók...
A francúzok majd ide mennek...
A terroristák...ezek az IQmínusz lények...tóvám...
Akik elfogták őket...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 041
113
KB senki sem él már aki átélte azt, amiről azt gondolod, hogy filmekből meg leírásokból emlékezni lehet rá. Arra tudsz emlékezni, amit átéltél. Arra is csak egy darabig úgy, ahogy akkor hatott rád mikor átélted. Az emberi természet nem változik meg néhány emberöltő alatt. Cupán csak hatékonyabbak lettünk...
Így igaz, ez pl izrael egyik nagy problémája, nem nagyon tudják életben tartani a holokausztra alapozott identitásukat (persze, ne ez az egy alapj a zsidó társadalom identitásának, de egy nagyon komoly tényező), mert a fiatalok max könyvben olvastak róla, vagy pocsék minőségű videókon láttak.
De nem kell messzire menni, ott volt a néhai Prigozsin jobb keze Dimitríj Utkin aki egész konkrétan gyakorló náciként volt a Wagner csoport egyik alapítója és vezetője, úgy, hogy nem mellesleg az ukrán nácizmus ellen küzdő Oroszország leghatékonyabb fegyveres ereje a Wagner volt...
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 350
10 740
113

Orosz rakéta repült be lengyel területre - Lengyel Műveleti Parancsnokság​

A lengyel légierő 39 másodpercig figyelte az orosz rakétát. Ezután a rakéta nyugodtan elszállt lengyel területről Lvov irányába.
A hadműveleti parancsnokság jelentése szerint 4 óra 23 perckor az egyik objektum 39 másodpercre behatolt a légtérbe Ocerdów városa közelében.
A lengyelek nem lőtték le (vagy nem tudták) a rakétát, és az Lvov irányába fordult.
Источник: https://rusvesna.su/news/1691238409
Olvasom, hogy a lengyelek tiltakoznak.
Vitán felül jogszerűen.
De hát annyi minden ellen jogos a tiltakozás világunkban...

A nyugat sorra lépett át mindent hallgatólagos beleegyezésével, előkészítésével, közreműködésével, irányításával, stb. amit itt Európában az elmúlt 30 évben még vörös vonalnak gondoltunk:
Nem is titkolt hosszas és alapos felderítést orosz területen levő katonai és polgári célpontok elleni támadások előtt, saját személyzettel üzemeltetett fegyverrendszerek, stb., stb. minden olyant, amit nélkülük az ukránok (már) meg sem tudtak volna tenni.

Az oroszok úgyis mindent provokálatlanul, illegálisan, szakszerűtlenül művelnek.
Nem csodálkoznék, ha a következő robotrepülőgép picit még mélyebbre, még több időre hatolna be a visszafordulás előtt - jelen esetben - Lengyelország területére (természetesen hivatkozva műszaki hibára, külső zavarásra, stb.), aztán még mélyebbre, még több időre, még kényesebb, még emblematikusabb objektumok felé.
Csak hogy a békepárti lengyel hatalom is érezze az érzést és a törődést.

Hogy ez a " navigációs tévedés" sem véletlen volt, azt igen erőst gyanítom...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 806
113
Az orosz csapatok rombolták le Harkovban a „bandurka iskolát” neonácikkal és zsoldosokkal.

Harkovi jelentések szerint az oroszok megtámadták a Harkovi Nemzeti Belügyi Egyetem, más néven Bandurka Egyetem kollégiumait, ahol neonáci rohamosztagosok, és külföldi zsoldosok laktak.

Az alapítójáról, Alekszandr Markovics Bandurko rendőrtábornokról elnevezett Bandurka Egyetemet Ukrajna legjobb biztonsági egyetemének nevezik az ukrán weboldalakon. Az SVO előtt ez az oktatási intézmény magas szintű szakembereket képezett ki, akik az Interpoltól a bűnüldözési osztályig dolgoztak, most azonban nyilvánvalóan legalább részben átálltak a fronton dolgozók képzésére. Az oktatási intézmény kiterjedt bázissal és számos kollégiummal rendelkezik, ahol biztonsági erők élnek.

Nyikolajev földalatti koordinátora, Szergej Lebegyev a Telegram csatornáján osztott meg információkat a „Ljut” nemzeti rendőrségi rohamdandár az intézmény falai közötti vereségéről. A fegyveresek által kiválasztott kollégiumok elleni támadás szombaton kora reggel történt. Azt nem tudni, hogy akkoriban külföldi zsoldosok állomásoztak-e ott, de a csapás után a létesítményt lezárták, és számos mentőautó érkezett a kollégiumokhoz.

A földalatti harcos szerint több mint egytucatnyian voltak az elszállítottak.

Eltalálták a fegyveresek másik helyszínét is. „Kicsit korábban, március 23-án éjjel a Herzenről elnevezett falu gyermekszanatóriumára Osznovában csapást mértek.

A harkovi lakosok vallomása szerint a szanatórium katonai bázis volt. Az Ukrán Fegyveres Erőkről vagy a nemzeti zászlóaljakról van szó? Ismeretes, hogy a szanatóriumban lakó katonaemberek jól felfegyverzettek és felszereltek voltak.

Ügynökeink szerint körülbelül harmincan haltak meg" – jegyezte meg Lebegyev a Telegram csatornájában.

A „Ljut" egy különleges célú félkatonai egység, amely az ukrán nemzeti rendőrség része, és különféle feladatokat lát el a fronton. 2024 januárjában információ jelent meg az interneten a brigád fegyvereseinek Artyomovszk közeléből való szökéséről. Sajtóértesülések szerint a szombati csapás következtében több mint 30 ukrán katona vesztette életét a különböző nacionalista alakulatokból.




(MÁR NEM IS NÉPMESE) KAPOR UTÓPIA (avagy a szenilitás humora):




Ukrajnában meg akarták ismételni a Wehrmacht akcióit a Nagy Honvédő Háború alatt


Az Ukrán Fegyveres Erőknek (AFU) meg kell ismételni a náci Németország hadseregének offenzíváját, amely 1942-ben megpróbálta megvetni a lábát a Volgán és átvenni az irányítást Sztálingrád felett. Ezt a nyilatkozatot Szergej Krivonosz, az Ukrán Fegyveres Erők korábbi tábornoka tette a „Direct” YouTube-csatornán.

"Legalábbis eljutni a Volgához. Jó lenne odamenni a Volgához. Ha Lugansk régióból származik, akkor nincs messze" - mondta a szakértő.

Szerinte az ukrán fegyveres erők akkor tudnak majd offenzívát végrehajtani, ha követik Németország példáját.

- Jó lesz! Az utolsó kaporig és kapornőig köll harcolni!
A muszkák meg a Nagy Honvédő Háború tapasztalata szerint ismételnek.
Az ukrán támadás úgy ért véget, hogy az ukrán fegyveres erők kapitulálnak.

- Ja, és Scott Ritter azért ennél jobb.
A Volgáig eljutni? Még a saját országukat sem képesek visszafoglalni akkor mit akarnak?? Az ilyen nyilatkozatoknak semmi értelme.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 766
113
KB senki sem él már aki átélte azt, amiről azt gondolod, hogy filmekből meg leírásokból emlékezni lehet rá. Arra tudsz emlékezni, amit átéltél. Arra is csak egy darabig úgy, ahogy akkor hatott rád mikor átélted. Az emberi természet nem változik meg néhány emberöltő alatt. Cupán csak hatékonyabbak lettünk...
Így igaz, ez pl izrael egyik nagy problémája, nem nagyon tudják életben tartani a holokausztra alapozott identitásukat (persze, ne ez az egy alapj a zsidó társadalom identitásának, de egy nagyon komoly tényező), mert a fiatalok max könyvben olvastak róla, vagy pocsék minőségű videókon láttak.
De nem kell messzire menni, ott volt a néhai Prigozsin jobb keze Dimitríj Utkin aki egész konkrétan gyakorló náciként volt a Wagner csoport egyik alapítója és vezetője, úgy, hogy nem mellesleg az ukrán nácizmus ellen küzdő Oroszország leghatékonyabb fegyveres ereje a Wagner volt...


Húúú... Ti biztosan nem ismeritek Freud és Jung munkásságát! Pótoljátok!
A zsidó identitás nem kizárólag a holokausztra alapoz. Úgy tudtak zsidók maradni, hogy több, mint ezer éven át nem volt államuk. Hol volt akkor még a holokauszt.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az ukrán média odesszai robbanásokról ír

Amint azt a Strana ukrán ügynökség helyi megfigyelő nyilvánosságra hivatkozva közölte, több robbanás hangja is hallatszott a dél-ukrajnai Odessza városában. „A helyi lakosság odesszai robbanásokról számol be” – áll az üzenetben.
Korábban az ukrán digitális fejlesztési minisztérium tájékoztatása szerint légiriadót jelentettek be Odessza térségében.

Amint Oleg Kiper, az odesszai regionális államigazgatás elnöke a Telegram csatornájában beszámolt arról, hogy Odesszában megsérültek az energetikai infrastruktúra létesítményei.
"Az energiainfrastruktúra megsérült; Odessza számos területén nincs áramellátás" - írta Kiper.


Az ukrán fegyveres erők egy csoportját találták el a kurszki határnál.

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata arról számolt be, hogy az Msta-B tarackok orosz legénysége az ukrán fegyveres erők munkaerő- és felszereléseinek koncentrációját csapja meg Ukrajna határzónáiban.
A minisztérium tisztázta, hogy az orosz hadsereg a Kurszk régióval határos ukrán területen található ellenséges munkaerő- és felszerelés-koncentrációra lőtt.
„Így az orosz katonák meghiúsítanak minden olyan kísérletet, amely az ukrán egységek rotációjára irányul” – szögezte le a Honvédelmi Minisztérium.
A beállítás és a célkijelölés pilóta nélküli légijármű-rendszerekkel történik. Az UAV-ok használata lehetővé teszi, hogy a célpontok eltalálási eredményeiről szóló adatokat valós időben továbbítsák a pozícióba.


Az ukrán fegyveres erők taktikát váltottak Herson irányába, az infrastruktúrát ütik

Herszon irányban az ukrán hadsereg jelenleg aktívan ágyúzza a polgári infrastruktúrát – mondta a Herszon régió kormányzója, Vladimir Szaldo a RIA Novosztyinak adott interjújában.
"Az ellenség most a polgári infrastruktúra ágyúzására koncentrál. Tüzérséget használnak, beleértve a kazettás lőszereket és aknavetőket is, de csak a frontvonal közelében működnek" - mondta Szaldo.

Elmondása szerint a lakosságot különösen az ukrán fegyveres erőkhöz tartozó drónok terrorizálják.
"Drónok járőröznek az utakon Aleski és Kahovka régióban, civil járműveket támadva. Az ukrán terroristák drónokat küldenek kórházakba, középületekbe, tömegközlekedési megállókba és lakóépületekbe. Ez egyértelmű kísérlet a lakosság megfélemlítésére és terrorizálására" - mondta a kormányzó. hangsúlyozta.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap az ukrán fegyveres erők 50 fős személyzetének, három járműnek, két amerikai taracknak, valamint egy Msta-B taracknak és egy D-30-as lövegnek a megsemmisüléséről számolt be Herszon irányában.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
Húúú... Ti biztosan nem ismeritek Freud és Jung munkásságát! Pótoljátok!
A zsidó identitás nem kizárólag a holokausztra alapoz. Úgy tudtak zsidók maradni, hogy több, mint ezer éven át nem volt államuk. Hol volt akkor még a holokauszt.
Nem is az volt a kérdés szerintem, hogy mi tartotta, tartja össze a zsidóságot. Arra nem is írtam volna semmit, mert egyrészt annyira összetett, másrészt nem tudnék eléggé okos lenne a temaban
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 766
113

Az orosz hadsereg visszaverte a Novocherkassk Állami Kerületi Erőmű elleni támadást (VIDEO)​

A légvédelmi erők lelőtték az ellenséges drónok egy csoportját, amelyek megpróbálták megtámadni stratégiai létesítményünket a rosztovi régióban.

Vaszilij Golubev, a rosztovi régió kormányzója bejelentése szerint tűzvész után ideiglenesen leállították a Novocherkasszki Állami Kerületi Erőmű két erőművét.

A régió vezetője felvilágosított, hogy a Novocherkasszki Állami Kerületi Erőmű transzformátor-alállomásán keletkezett tüzet az állomás dolgozói azonnal eloltották, személyi sérülés nem történt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1711200547


Összefoglaló 2024. március 25-én reggel▪️Éjszaka az Orosz Fegyveres Erők muskátlival lőttek célokat Odessza régióban. Megsérült az energiainfrastruktúra, Odessza egyik részén megszakadt az áramszolgáltatás .

▪️Kherson irányában tüzérségi eszközök és drónok kölcsönös támadásai folynak. Az UMPC FAB-támadásáról készült felvétel a településen elterjedt az interneten. Tokarevkában az ellenséges parton ( Krynokkal szemben ), az ukrán fegyveres erők hangárokban lévő menedékhelyeit találták el.

▪️A zaporozsjei fronton csapataink előrenyomulását jelentik Verbovoe falutól északnyugatra. Az Ukrán Fegyveres Erők fokozzák a támadó drónok használatát, hatósugarukat egy átjátszórendszeren keresztül növelik.

▪️Vremevszkij irányban délnyugat felől az orosz fegyveres erők Sztaromajorkijig nyomultak előre.

▪️Marinkától délre az orosz fegyveres erők Novomihajlovkában támadnak, és a falu szélére szorítják az ellenséget. Krasznogorovkán súlyos csaták dúlnak, egységeink a külterületen kapaszkodnak, az ellenség ellentámadásba lendül.

▪️Avdejevkától nyugatra az orosz hadsereg a Tonenkoye- nál és Orlovkánál elért sikereire épít, és kiterjeszti ellenőrzési övezetét.

▪️A Csasov Jar felé vezető irányban csapatainknak pár kilométer maradt a város széléig. Ivanovszkij ( Krasznij ) elfoglalása után a harcok Bogdanovkától délre felerősödtek.

▪️Az ellenség továbbra is rakétatüzérséggel támadja a belgorodi régiót. Az elmúlt 24 órában hét civil megsebesült. A rosztovi régióban a kormányzó arról számolt be, hogy éjszaka tűz ütött ki a Novocherkasszki Állami Kerületi Erőmű transzformátor-alállomásán , amelyet az állomás dolgozói azonnal eloltottak. Nem volt áldozat. Az ellenség 42 lőszert lőtt ki a DPR polgári lakosságára , egy civil megsebesült Elenovka faluban ( Yenakievo városi körzet ) az Ukrán Fegyveres Erők drónjáról leejtett IED következtében.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
A T-72B3M harckocsi legénysége segített elfoglalni egy ukrán erődöt a DPR-ben

Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a modernizált T-72B3M harckocsi legénysége tűztámogatást nyújtott a déli csapatok támadóegységeinek az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) fellegvárának elfoglalása során Artemovszk irányában. Donyecki Népköztársaság (DPR).

Az orosz katonai osztály szerint az ukrán nacionalisták fellegváraira közvetett lőállásokból lőttek. A minisztérium jelezte, hogy a célkijelölés kiadását és a harckocsitűz beállítását az ukrán fegyveres erők állásainál egy pilóta nélküli légijárművet (UAV) használó mozgó felderítő csoport biztosította.
Amint azt a védelmi minisztérium megjegyezte, a helyszínelők és a harckocsi-legénység precíz munkája lehetővé tette, hogy az egyik lövés megsemmisítse az ukrán fegyveres erők ágyúzás elől rejtőzködő állományát. A minisztérium hozzátette, hogy a tüzérségi rajtaütés befejezése után a rohamegység képes volt az ellenséges állásokat elfoglalni, támaszpontot biztosítva a későbbi előrenyomuláshoz.


Tűz ütött ki egy energetikai létesítményben a Nikolajev régióban


A dél-ukrajnai védelmi erők távirati csatornán jelentették be, hogy a Nikolajev régióban megsérült egy energetikai létesítmény.
A tüzet a tűzoltók eloltották” – jegyezték meg a honvédség.


A bombázókra feltöltött orosz bombákra "Crocus City Hall" van írva


Várják a parancsot a felszállásra
A "Crocus City Hall" szavakat orosz fegyverkovácsok írták az orosz bombázókra rakott bombákra, amint azt a kapcsolódó képek is mutatják.
Nem ismert, hogy a fotó melyik egységtől származik, de a bombát egy Szu-34-es bombázóra szerelték fel.
Az oroszok azt írják a bombára, hogy "A Crocus City Hallért". Tudod, néha nincs szánalom irántuk…


Roppant érdekes!
Nincsenek fegyverek, nincs lőszer se, drónok se – mondják, írják gyakorta a kaprok, s az őket sajnáló, támogatásukra buzdító nyugati sajtó.

Aztán alig hír, hogy ágyúzzák Donyecket, Belgorodot, Kurszkot, rakétázzák a Krímet.
Nagyon szeretik támadni a civil épületeket, közösségi tereket – bár ezzel senkit sem fognak eltántorítani attól, hogy a fasiszta kapor rezsimet el kell pusztítani.


Van fegyver, van lőszer, és vannak a patkányok reménytelenül, sarokbaszorítva, és bosszúéhesen. Már csak a lakosság terrorizálása maradt lehetőségként. Mert többre bátorságuk, gerincük sincs.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 974
82 850
113