[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 313
113
Ma:

10 éve:

Jaj!
https://twitter.com/MyLordBebo/status/1780318814485250489
(A minta: https://www.youtube.com/watch?v=AaAvxqfhdiI )

Aha:
GLTFGmiXQAA-u4u

GLTFIugW8AIQdj-


Más.
GLUZammWkAAWzhi

(Orig: https://twitter.com/DrazaM33/status/1780305600829624755 )

Bezzeg a modern technika!
GLTSvN9WMAArSUw


A "mélyIGAZSÁGRA" már nem vevők a népek:
GLWdAxBXkAA2qQ8
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 616
5 383
113
Nem esett ki senki az ablakon és nem lett senki se megmérgezve.

Nem értek egyet a történtekkel, de milliószor inkább nyugaton kritizálnám a rendszert mint Oroszországban ahol ezért simán kinyírnak.

Nekem ez egyszerű kérdést, azt az oldalt választom ahol nagyobb a szabadság. Titeket nem értelek amikor a szabadságot hiányoljátok a szabadabb oldalon, de közben az elnyomás oldalán álltok. Nyilván nem gondoljátok komolyan amit csináltok, csak a trollkodás és a cinizmus szól belőletek.
Te tuti valami A. I. vagy...talán valami troll-program. Az képtelenség hogy egy ember ennyire ignorálni tudjon minden más véleményt, információt, főleg ha az a infó v vélemény nyilván valóan igaz.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 521
15 029
113
Emlékeztek erre srácra 2014-ből ( a 2014-ben is itt lévő fórumtársaktól kérdezem)
Nagy vidáman jelentette, hogy bejelentkezett a neonáci Azov gyerektáborába....majd felnőtt és a napokban Csaszov Jarban véget ért rövidre sikerült pályafutása

a5Gikt_ob_g.jpg
Kedves Boki... R.I.P.
A HALOTT ELLENSÉG NEM ELLENSÉG!
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 544
13 596
113
Nem esett ki senki az ablakon és nem lett senki se megmérgezve.

Nem értek egyet a történtekkel, de milliószor inkább nyugaton kritizálnám a rendszert mint Oroszországban ahol ezért simán kinyírnak.

Nekem ez egyszerű kérdést, azt az oldalt választom ahol nagyobb a szabadság. Titeket nem értelek amikor a szabadságot hiányoljátok a szabadabb oldalon, de közben az elnyomás oldalán álltok. Nyilván nem gondoljátok komolyan amit csináltok, csak a trollkodás és a cinizmus szól belőletek.

Oroszországban az ablakból kiesések, és hasonló módszerek azok az oligarchákat, a katonatiszteket, a hírszerzőket, és a kormányhivatalnokokat fenyegetik.

A kisembert fenyegeti ilyen dolog ? Szerinted a nevenincs szimbirszki illetőségű illetőt is meghurcolják egy netes komment miatt ?

Az én meglátásom szerint a kisember politikai véleménye nem érdekli a kormányt / politikai hatalomgyakorlókat, amíg az át nem megy szervezkedésbe, és nem is figyelik.

Ha Oroszországban sztálini rendőrállam van, mindenki megfigyel mindenkit alapon, akkor mégis hogyan történhetett meg a közelmúltban terrortámadás Moszkvában ?


Ha arról kommentelnek / videóznak a nagy nyilvánosság előtt, hogy le kéne lőni XY politikust / vagy az elnököt / vallásháborút csinálni / érvénytelen az alkotmány, azért bárhol, vagyis az USA-ban, és még Magyarországon is az illetőre uszítják az FBI-t / Amerikai Hadsereget / TEK-et, nem csak az orosz rendőrségi kommandó megy házkutatásokra.




Én Instagramon, igen, az Instagramon, meg a Youtube-n, és nem a VKontaktén követek amerikaiakat, osztrákokat, olaszokat, franciákat, izraelieket, és még oroszokat is.


Aki oroszokat követek, a következő helyekről valók:

- Szentpétervár

- Rosztov-na-Donu

- Moszkva

- Kosztanaj (Észak-Kazahsztán)

- Szljugyjanka (Bajkál-tó délnyugati vége)

- Jakutföld / Szaha

- Vlagyivosztok


Ezek fehér, orosz - oroszok, a kivételek egy jakut / szaha, és egy ismeretlen etnikumú, de full ázsai lány. A 11 oroszból mindössze kettő nem orosz.

Jakutföldet kivéve tulajdonképpen átlagemberként ott is pont ugyanúgy eléldegélnék középosztálybeliként, normális életszínvonalon, és szabadon, mint itthon, Magyarországon.

Jakutföldre azért nem mennék, mert az a permafroszton fekszik ...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Ukrajna a vereség felé tart

Az, hogy a Nyugat nem küld fegyvert Kijevbe, Putyint segíti abban, hogy megnyerje a háborúját.
2024. április 17. - Jamie Dettmer a POLITICO Europe véleményszerkesztője.

Csak kérdezzen meg egy ukrán katonát, hogy még mindig úgy gondolja-e, hogy a Nyugat ki fog állni Kijev mellett, "amíg csak kell". Ez az ígéret üresen cseng, amikor már négy hete nem volt a tüzérségi egységének lövedéke, ahogy egy katona panaszkodott a frontvonalról.

Nem csak arról van szó, hogy az ukrán erők kifogytak a lőszerből. A nyugati késlekedés a segélyek küldésével azt jelenti, hogy az ország veszélyesen szűkölködik valamiben, amit még a lövedékeknél is nehezebb pótolni: a győzelemhez szükséges harci szellemben.

A csapatok morálja borzalmas, a könyörtelen bombázások, a fejlett fegyverek hiánya és a harctéren elszenvedett veszteségek miatt. A frontoktól több száz mérföldre fekvő városokban eltűntek azok a fiatal férfiak, akik a háború első hónapjaiban sorban álltak, hogy belépjenek a hadseregbe. Manapság az alkalmas újoncjelöltek elkerülik a behívót, és délutánjaikat inkább éjszakai klubokban töltik. Sokan teljesen elhagyták az országot.

Amint azt az elmúlt hónapban Ukrajnából tudósítva felfedeztem, a politikai vezetőkkel, katonatisztekkel és egyszerű polgárokkal készített több tucat interjúból egy katasztrófa felé csúszó ország képe rajzolódott ki.

Még ha Volodimir Zelenszkij elnök szerint Ukrajna megpróbálja megtalálni a módját annak, hogy ne vonuljon vissza, a katonatisztek titokban elfogadják, hogy a nyáron elkerülhetetlenek a további veszteségek. A kérdés csak az, hogy mennyire lesznek súlyosak.

"Azt mondjuk az embereknek: "A nevetek bekerül a történelemkönyvekbe"

Ha az orosz invázió harmadik évében nem fordul hamarosan a kocka, akkor Ukrajna jelenlegi formájában a múltba fog kerülni.

Dmitro Kuleba külügyminisztert, hogy úgy érzi-e, hogy a Nyugat fél kézzel a háta mögött hagyta-e Ukrajnát harcolni, az ítélete egyértelmű volt: "Igen, úgy érzem" - mondta egy interjúban az irodájában, egy órával az újabb délelőtti orosz rakétatámadás után.

Zelenszkij még élesebben fogalmazta meg a tétet, mondván, hogy Ukrajna "elveszíti a háborút", ha az amerikai kongresszus nem lép fel és nem nyújt segítséget.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Putyin fogadása, miszerint le tudja gyűrni az ukrán ellenállást és a nyugati támogatást, kifizetődik.

Putyin nagy célpontja Ukrajna második legnagyobb városa.

Ukrajnának jelenleg leginkább tüzérségi lövedékekre van szüksége - több millió darabra. Ezen túlmenően Ukrajna azt mondja, hogy legalább két tucat Patriot légvédelmi rendszerre van szüksége a frontvonalon lévő csapatok védelmére és Harkiv védelmére, amely Kijev után az ország legnagyobb városa, és amely hetek óta heves rakéta- és tüzérségi támadásoknak van kitéve.

Egyre nagyobb a félelem, hogy Oroszország hamarosan szárazföldi offenzíva célpontjává teheti Ukrajna második városát.



Ukrajna hadserege további veszteségekre készül az elkövetkező hónapokban. Olekszandr Szirszkij, a fegyveres erők főparancsnoka arra figyelmeztetett, hogy a helyzet Ukrajna keleti frontján "jelentősen romlott az elmúlt napokban". Ahogy maga Zelenszkij fogalmazott máshol: "Próbálunk valamilyen módot találni arra, hogy ne vonuljunk vissza".

A frontvonalak törékenységével kapcsolatos félelmeket csak fokozza az ukrán villamosenergia-hálózatok kiiktatására irányuló példátlan orosz támadások sorozata.

A POLITICO-val nemrégiben folytatott megbeszéléseken az ország politikai vezetői elismerték, hogy a közhangulat lanyhul, és bár mindannyian igyekeztek derűlátóak maradni, a Nyugat iránti frusztráció minden beszélgetésből átjött.

"Adjátok ide azokat az átkozott Patriotokat" - csattant fel Kuleba, Ukrajna vezető diplomatája. A külügyminisztériumban egy interjúra ülve nem tudta leplezni elkeseredettségét a késedelmek és a nyugati fegyverekhez kapcsolódó feltételek miatt - mint például, hogy nem csaphatnak le orosz olajlétesítményekre.

A hadsereg felsőbb soraiban a hangulat még Kulebánál is sötétebb.

Több magas rangú tiszt csak azzal a feltétellel beszélt a POLITICO-nak, hogy nem nevezik meg őket, így szabadon beszélhetnek. Borús előrejelzést festettek a frontvonalak esetleges összeomlásáról idén nyáron, amikor Oroszország, nagyobb létszámmal és hatalmas veszteségek vállalásával, elindítja várható offenzíváját. Talán még ennél is rosszabb, hogy magánjellegű félelmeik szerint Ukrajna saját elszántsága is meggyengülhet, mivel a fegyveres erők morálját aláássa a kétségbeesett ellátási hiány.

Az ukrán parancsnokok több harcoló katonáért kiáltanak - a korábbi főparancsnok, Valerij Zaluzsnij egyik becslése szerint további 500 000 katonára lenne szükségük.

De Zelenszkij és az ukrán parlament ódzkodik a tömeges újabb behívás elrendelésétől. A POLITICO-nak adott interjújában Jermak, az ukrán elnöki hivatal nagyhatalmú vezetője egy fontos - és a kívülállók számára talán meglepő - okot mondott arra, hogy miért nem indítanak tömeges mozgósítást: egy ilyen behívás nem élvezné a nép támogatását. Zelenszkij még mindig "a nép elnöke" - mondta. "Számára ez nagyon fontos, és nagyon fontos, hogy a nép ne csak azért tegyen valamit, mert parancsot kap rá".

És itt van a bökkenő. A Nyugat nem tudott előállni azzal, amire szükség van, és ezzel viszont aláássa Ukrajna akaratát, hogy megtegye, amit kell.

Az ország egzisztenciális válsággal néz szembe - Putyin szó szerint le akarja törölni a térképről -, és a jelek szerint még sincs elegendő társadalmi támogatás egy új tervezethez.

A fiatal ukránok kitérnek a katonai behívó elől.

Igaz, Ukrajna nem különbözik a szomszédos európai országoktól, ahol a közelmúltban végzett közvélemény-kutatások szerint sokan még akkor is elutasítanák a sorkatonai szolgálatot, ha nemzetüket támadás érné. De Ukrajna a háborúban lévő ország. Egy ilyen egzisztenciális harcot nem lehet megnyerni az egész nemzet mozgósítása nélkül.

És mégis, ahogy a konfliktus folytatódik, a Kijevben és az ország középső és nyugati részén - távol a frontvonalaktól - élő ukránok bizonyos szempontból késznek tűnnek elviselni a keleten tomboló háborút, amíg visszatérhetnek a normális életükhöz.

Ezért van a behívók megkerülése: az alkalmas fiatal újoncok mással töltik az idejüket, és késő délutánonként hipszterbárokba és technoklubokba tömörülnek.

Vitalij Klicsko, az egykori nehézsúlyú ökölvívó bajnok, aki jelenleg Kijev polgármestere, azt mondta, megérti, hogy az emberek vissza akarnak térni a normális kerékvágásba, azzal érvelve, hogy ez egészséges. A POLITICO-nak elmondta, hogy a mindennapi tevékenységek folytatásának vágya a dac kifejeződése Putyin azon kísérleteivel szemben, amelyekkel az embereket próbálja megfárasztani.

Talán így is van. De egy könyörtelen ellenséggel szemben, amely előnyét egy rosszul felszerelt védősereggel szemben érvényesíti, az ilyen kezeslábas hozzáállás nagy kockázatnak tűnik.

Ahogyan azt Ukrajna leváltott főparancsnoka, Zaluzsnyij is saját kárán tapasztalta, hogy a dolgok nem alakulhatnak jól, bajba sodorhatják a kommentátorokat és az elemzőket. De a kritikus gondolkodás felfüggesztésével sem lehet megnyerni ezt a háborút.

A Nyugat túlságosan is bízott a szankciókban, mert azt hitte, hogy azok majd béklyóba kényszerítik Oroszországot. Az oroszok a veszteségek száma miatt Putyin ellen fordulnak, vagy abban reménykednek, hogy a Kreml puccsot hajt végre ellene. Ehelyett Oroszország gazdasága ellenálló maradt, Putyin pedig megerősítette hatalmát.

Igaz, hogy a 2022-es invázió megindítása előtt az orosz vezetőt félrevezethették a hírszerzés vezetői, akik azt hitték, hogy egy rövid háború gyors győzelmet hozhat.

Putyin azonban megengedheti magának, hogy várjon. A múlt hónapban újabb hatéves elnöki megbízatást adott magának. Megelégedhet a patthelyzettel: Ha Ukrajnát a győzelem és a vereség között tartja, és kizárja a NATO-ból és az EU-ból, az még mindig győzelemnek számítana.

A hazafias lelkesedés kezdeti fellángolása, amely miatt a sorozóközpontokat elárasztották az önkéntesek, elpárolgott. Becslések szerint 650 000 harcképes korú férfi menekült el az országból, a legtöbben a határon átcsempészve magukat.

Két évvel ezelőtt az Ukrajnából induló vonatokon szinte kizárólag nők, gyermekek és idősek kerestek menedéket. Ezen a héten a tudósítót szállító egyik vonat utasainak körülbelül egyharmada harcképes korú férfi volt. Valahogyan sikerült kivételi papírokat szerezniük a távozáshoz.

Zelenszkij elnöki irodájában, a Bankova utcában a tisztviselői ragaszkodnak ahhoz, hogy még mindig pozitívak. De hogy a nyugati segélyek, különösen Joe Biden elnök régóta halogatott 60 milliárd dolláros támogatási csomagja nem várhat már sokáig.

Mit tenne Putyin, ha Ukrajna nem kapná meg a győzelemhez szükséges nyugati segítséget? "Teljesen lerombolna mindent. Mindent" - mondta Zelenszkij az Axel Springer médiának. Az ukrán városok romhalmazzá válnának, százezrek halnának meg - mondta.

"Az emberek nem fognak elmenekülni, a legtöbbjük, és így rengeteg embert fog megölni. És hogy fog ez kinézni? Sok vérrel".

 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 462
16 834
113
Nem esett ki senki az ablakon és nem lett senki se megmérgezve.

Nem értek egyet a történtekkel, de milliószor inkább nyugaton kritizálnám a rendszert mint Oroszországban ahol ezért simán kinyírnak.

Nekem ez egyszerű kérdést, azt az oldalt választom ahol nagyobb a szabadság. Titeket nem értelek amikor a szabadságot hiányoljátok a szabadabb oldalon, de közben az elnyomás oldalán álltok. Nyilván nem gondoljátok komolyan amit csináltok, csak a trollkodás és a cinizmus szól belőletek.
Krisztike,ha már ennyire aggódsz,mondanál valamit Julian Assange ügyéről?
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 978
93
A "ZSU-War" Telegram csatornája képet adott ki egy megsemmisült orosz S-400-as légvédelmi egységről. A csatorna jelentése szerint az első rakétahullám megsemmisítette az S-400-as pozíciót. Részletesen 3 kilövő és a radaregység megsemmisült, így a bázis védtelen maradt a további rakétákkal szemben. A 2. hullám tönkretette a légibázis javítási és karbantartási központját. A másodlagos robbanások hozzájárultak a megszállt félszigeten lévő orosz bázis további kompromittálásához. A bázison lévő helikopterek állapotáról még nincs információ. A műholdképek végső megerősítést adnak a pusztítás mértékéről, ami az eddig látott videókból ítélve hatalmasnak kell lennie. Forrás: Telegram / ZSUWar



Az orosz csatornák olyan képet terjesztenek, ami állítólag a dzsankoji támadásból származik. Egy rakéta maradványait mutatja. Nem vagyok benne biztos, de ezek a nagy lyukak egy ATACMS hátsó része lehet. Ezt itt hagyom megvitatásra, de kezelem meg nem erősítettként. Több adatra van szükségünk.

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 899
5 207
113
A "ZSU-War" Telegram csatornája képet adott ki egy megsemmisült orosz S-400-as légvédelmi egységről. A csatorna jelentése szerint az első rakétahullám megsemmisítette az S-400-as pozíciót. Részletesen 3 kilövő és a radaregység megsemmisült, így a bázis védtelen maradt a további rakétákkal szemben. A 2. hullám tönkretette a légibázis javítási és karbantartási központját. A másodlagos robbanások hozzájárultak a megszállt félszigeten lévő orosz bázis további kompromittálásához. A bázison lévő helikopterek állapotáról még nincs információ. A műholdképek végső megerősítést adnak a pusztítás mértékéről, ami az eddig látott videókból ítélve hatalmasnak kell lennie. Forrás: Telegram / ZSUWar



Az orosz csatornák olyan képet terjesztenek, ami állítólag a dzsankoji támadásból származik. Egy rakéta maradványait mutatja. Nem vagyok benne biztos, de ezek a nagy lyukak egy ATACMS hátsó része lehet. Ezt itt hagyom megvitatásra, de kezelem meg nem erősítettként. Több adatra van szükségünk.

Már nem keresem elő de a tamadás után Ukrán források komninált GLSDB,ACATMS,Storm-Shadow támadásdól irtak.A "kifogyóban" lévő készleteikből ezt kaparták össze a támadáshoz.Kérdés a reptéren állomásozó helikopterekből,gépekből mennyi sérült/semmisült meg.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 884
13 475
113
A "ZSU-War" Telegram csatornája képet adott ki egy megsemmisült orosz S-400-as légvédelmi egységről. A csatorna jelentése szerint az első rakétahullám megsemmisítette az S-400-as pozíciót. Részletesen 3 kilövő és a radaregység megsemmisült, így a bázis védtelen maradt a további rakétákkal szemben. A 2. hullám tönkretette a légibázis javítási és karbantartási központját. A másodlagos robbanások hozzájárultak a megszállt félszigeten lévő orosz bázis további kompromittálásához. A bázison lévő helikopterek állapotáról még nincs információ. A műholdképek végső megerősítést adnak a pusztítás mértékéről, ami az eddig látott videókból ítélve hatalmasnak kell lennie. Forrás: Telegram / ZSUWar



Az orosz csatornák olyan képet terjesztenek, ami állítólag a dzsankoji támadásból származik. Egy rakéta maradványait mutatja. Nem vagyok benne biztos, de ezek a nagy lyukak egy ATACMS hátsó része lehet. Ezt itt hagyom megvitatásra, de kezelem meg nem erősítettként. Több adatra van szükségünk.

Biztos volt valami.... de nem tudjuk még mi. Mondjuk a múlt héten a nyugati, és ukrán média, nagyon bőszen, és büszkén tette közzé, hogy egy csapással hány db TU-160, Tu22 M3, a jóisten tudja mennyi modern Szuhoj volt még a listán és egy rakat helikopter. Meg a hozzájuk tartozó nagyszámíú személyzet. Ha még emlékeztek. 1-2 hete volt. Itt is voltunk minden, aki azt mert mondani hogy hülyeség, mert az ukránok lehozták, és a nyugat műholdképekkel! Aztán eltelt egy nap, kiderült hogy kamu, akkor meg lapítottak, mint az a bizonyos a le nem kaszált növényzetben. Nem mondom, hogy nem igaz a mostani...én felőlem igaz is lehet...ettől sem lesz drábább, a kenyér, meg ugyanúgy elvesztik az országuk... pont nem érdekel. Ukrajnában minden nap rakéták tucatjai csapódnak be, fontos épületeket, repülőterket ütve. Kb 30 ilyenre esik egy ukri találat. Az én oldalamon állóknál mégsem látom hogy visítanak, örömükben, hanem lehozzák mint hírt azt annyi. Egy ukrán találatnál felrobban a fórum, és az oroszok már el is hagyták a Krímet. Mint pár hónapja, mikor szintén nem az én oldalam tele rakta a fórumot vele, hogy lassan kiürül a Krím, az oroszok menekülnek, és ürítik a laktanyákat. :D Engem ezek már hidegen hagynak. Semmilyen befolyssal nincsenek a valóságra. Persze mondom. lehet hogy most az ukrik egy csapással 432 gépet tönkretettek, és egy egész dandár meghalt, én ugyan nem vitatom ezt! Igazatok van... jóvanakkó....