[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 558
113
Elutasították a szövetségesek Zelenszkij követelését, nem kap izraeli Vaskupola légvédelmet Kijev


A tömegmédia megkapta az OK-t: Ukrajna - Hogyan kezdődött, és hogyan folytatódik

Hal Turner World 2024. április 18.

Az amerikai tömegmédia bizonyára megkapta a jelszót: Itt az ideje, hogy az ukránpárti idióták megtudják, mi folyik itt! Ukrajna... ehhhh. . . . Vesztésre áll.

Azok, akik olvassák ezt a honlapot és/vagy hallgatják a rádióműsoromat, már a kezdetektől fogva tudták, hogy mi lesz a vége. Ukrajnának soha nem volt esélye.

Itt van két POLITICO cikk, amely összefoglalja, hogyan kezdődött és hogyan folytatódik:

Az USA és a NATO csak annyit tett, hogy tönkretette az Oroszországgal folytatott több éves párbeszédet és együttműködést, leépítette a fegyver- és lőszerkészleteinket, eltörölte a nemzetközi ügyek jóindulatát, és szó szerint tolvajoknak mutatta magát azzal, hogy ellopta Oroszország szuverén vagyonának pénzét.

Ettől eltekintve az ukrajnai hadművelet remekül sikerült... kivéve azt a félmillió ukránt, akik meghaltak... és most vesztettek.

Azokat az embereket a kormányban, akik ezt tették, mind ki kellene rúgni; büntetőeljárás alá kellene vonni, és a háború áldozatainak családjai csődbe kellene perelni őket az általuk okozott háborúért és az elvesztett szeretteikért.

Azok a katonai emberek, akik azt tanácsolták a politikusoknak, hogy sikeresen segíthetünk Ukrajnának, tényszerűen inkompetensek, és azonnal fel kellene őket menteni a parancsnokságuk alól, és fel kellene őket menteni a szolgálatból.

A politico sztori oldalai, mindent elmondanak, amit el kell mondani.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 503
12 766
113
A tegnapi ökörségek magyarul:

Amerikai elemzés: Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet​


Mi már ígyis folyamatosan gazdaságilag és ideológiaig is támadva vagyunk az usa és gyarmatai által. Azaz veszélyben a maradék szuverenitásunk is. Ha bukna ukrajna, akkor az mondjuk egy fegyveres puccsot is kinéznék belőlük.
Usa szereti a csalósaival lövetni a nukleáris létesítményeket is.. szóval a "szövetségeseinktől" bármi kitelik.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 347
113

Ukrajnában teljesen betiltják az orosz nyelvhasználatot a médiában​

Ukrajnában három hónap múlva lép életbe az orosz nyelv használatának teljes tilalma a médiában – közölte Tarasz Kremin, Kijev állami nyelvvédelmi biztosa.

Ukrajna a függetlenség elnyerése óta kétnyelvű ország, a legtöbb állampolgár egyaránt beszéli vagy megérti az orosz és az ukrán nyelvet. Az Egyesült Államok által támogatott 2014-es kijevi puccs után az új nacionalista hatóságok a nemzeti egységre és biztonságra hivatkozva az orosz nyelv visszaszorítását célzó politikát fogadtak el.A korlátozások közé tartozik, hogy az országos médiának túlnyomórészt ukrán nyelvet kell használnia a műsorokban. Az orosz nyelvű tartalmak megengedett aránya a 2016-os 40 százalékról szinte a teljes betiltásra csökkent, amely júliusban lép életbe – erre a határidőre hivatkozott Kremin szerdai nyilatkozatában.

“Ma az országos televíziós csatornák kétnyelvű ukrán-orosz műsorszolgáltatást adnak, amelyben a szereplők fordítás és feliratozás nélkül használják az orosz nyelvet” – mondta.​


“Július 17-től kezdve ez a gyakorlat megszűnik.”
Az ukrán neonáci vezetők azon törekvése, hogy az ország keleti részén élő orosz ajkúakra is ráerőltessék az államnyelvet, volt az egyik fő oka annak, hogy a helyiek elutasították a puccs utáni hatalmat. A kijevi junta egyik első intézkedése az volt, hogy eltörölték azt a 2012-ben elfogadott törvényt, amely az orosz nyelvnek hivatalos regionális státuszt adott.

Az új hatóságok olyan törvényeket fogadtak el, amelyek célja az orosz nyelv kiirtása a közélet minden területéről, beleértve az oktatást, a szórakozást, sőt még a magánvállalkozások által nyújtott szolgáltatásokat is.

Egy tavalyi interjúban Kremin tagadta, hogy egyes ukrán állampolgárokat oroszul beszélőnek lehetne nevezni, a kifejezést “az orosz ideológia által bevezetett jelzőnek” minősítette, és kijelentette, hogy “az országban mindenkinek ismernie kell az ukrán nyelvet”.

Ezzel szemben a héten egy másik posztszovjet ország, Kazahsztán vezetője elutasította azt az elképzelést, hogy a népe által beszélt egyik nyelvet előnyben kellene részesíteni másokkal szemben.

“A fiatalok ma már folyékonyan beszélik az állami [kazah] nyelvet, az orosz nyelvet, az angolt és más nyelveket, és ez jó” – mondta kedden Kaszim-Zsomart Tokajev elnök.

“Nevetséges hisztériát gerjeszteni egy nyelv miatt, nemhogy harcolni ellene, ahogyan azt néhány más államban tették. Mindannyian látjuk, hogy mi lett az eredménye”.

A kazah vezető nem részletezte, hogy mely más államokra célzott.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 558
113
Ursulának (a nincs már lejjebbnek) szeretettel



"Az orosz hadsereg eltávolítja a chipet a mosógépekből és a fagyasztókból, hogy megoldja a katonai felszerelések hiányát."

Ez volt Ursula von der Leyen hónapokkal ezelőtti beszéde az Európai Parlamentben, ami miatt "meghajolt" a világ.

Az oroszok trollkodásra készítették az alábbi videót, ahol az orosz hadsereg állítólag nagyszabású hadműveletet állít fel...mosógépek kannibalizálása a csapatok megerősítésére, miközben az "X" felhasználói folytatták a viccet!

Ez nem öregszik jól.

Oroszország győzött, mert mosógépek, légkondicionálók és hűtőszekrények chipjeit használták fel.


- Ursula, ha nem is fog nevetni, de rajta röhöghet a világ.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 558
113
Stoltenberg: "Kijevnek katonákat kell találnia, és mi adjuk a pénzt"

"Ukrajnának sürgős és jelentős szüksége van további légvédelmi rendszerekre" - mondta ma Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a külügyminiszteri találkozó margójára.
"Bíztató látni a NATO-szövetségesek elkötelezettségét és eltökéltségét Ukrajna védelmében " - tette hozzá, és azt mondta, hogy biztató jeleket lát arra nézve, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa hamarosan 60,84 milliárd dolláros segélycsomagot nyithat Ukrajna számára.

„Tegnap beszéltem Volodimir Zelenszkijjel, és megkért, hogy találkozzunk. Az oroszok nyomást gyakorolnak a teljes arcvonalra, légicsapásokat indítanak a városok, az infrastruktúra és a katonaság ellen, de jelentős biztató jelek érkeznek a NATO-tagországokból” – emlékeztet a Dániából, Hollandiából és Németországból érkező újabb támogatásra.

Intézményesebb és szilárdabb támogatási keretre van szükségünk Ukrajna számára, és megvitatjuk, hogyan hozzuk létre ezt a NATO-n belül. Hosszú távú és kiszámítható támogatásra van szükségünk” – tette hozzá.
"Patriot, a megoldás Ukrajnának" „Információkat gyűjtöttünk a NATO különböző légvédelmi rendszereiről, és a Patriot rendszerekre összpontosítunk. És azon dolgozunk a szövetségesekkel, hogy egyes rendszereiket átcsoportosítsák Ukrajnába ” – mondta újságíróknak.
Ugyanakkor megjegyezte : "korábban többet kellett volna adnunk nekik".

Emellett a NATO-főkapitány a csapatok ukrán frontra való telepítésére reagálva kijelentette, hogy "Ukrajnának el kell látnia magát katonákkal, a NATO-szövetségeseknek pedig pénzeszközökkel kell ellátniuk". Ukrajnának meg kell találnia a katonákat, a NATO biztosítja az alapokat

- Jenci szerint még lehet katonákra vadászni, az utolsó kaporig kell harcolni.



Ismertté vált a Dnyipropetrovszk elleni tegnapi rakétatámadás eredménye


A Dnyipropetrovszk (Dnyepr) melletti Aviatorskoje repülőtér elleni rakétatámadás következtében megsemmisült két MiG-28-as vadászgép, valamint az ukrán fegyveres erők két S-300-as légvédelmi rakétarendszer telepe, egy raktár és 1x 5P85S TEL és 5N63S radar április 18-án.
Az ukrán légierő gépei, amelyek a brit Storm Shadow cirkálórakétákat szállítják, állomásoztak ott.

Dnyipropetrovszkban külföldi zsoldosok bázisát is eltalálták

Erről a Fighterbomber csatorna számolt be forrásaira hivatkozva.
"Köszönöm mindenkinek a munkáját. „Nem volt minden hiábavaló” – írta a csatorna adminisztrátora. Epikus videót ígért az érkezés helyszínéről.
Elmondása szerint jól működött a felderítésünk, beleértve az emberi hírszerzést is, amely segített a rakétákat a célba irányítani.

Források szerint az Ivano-Frankivszk régióban található Kolomja város repülőterét is eltalálták. Ez egy tartalék repülőtér.
A Martinovka, Dolgintsevo és Kanatovo repülőterek elleni orosz támadás esetén Kijev repülőgépeket költöztet a Kolomja repülőtérre.


Robbanások történtek ma Dnyipropetrovszkban egy légitámadás közben

Az ukrán „Public” tévécsatorna hivatalos Telegram csatornáján arról számolt be, hogy Dnyipropetrovszk városában hatalmas robbanások sorozata történt. április 19., 05:29

Robbanások történtek ma Pavlogradban is április 19., 02:24


Karma!

Ez azt jelenti, hogy etikus újrahasznosítással újrahasznosított anyagokat használunk új termékek előállításához, és kerüljük az olyan anyagokból készült termékeket, amelyeket etikátlan vagy erőszakos módon használtak fel, vagy amelyeket a környezetre vagy az emberekre káros módon gyűjtöttek vagy dolgoztak fel.

A lerombolt német tankok mikrocsipjeit mosogató és mosógépekbe szerelik az oroszok:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 714
113
Az ukránoknak mindenhez is közük van, olyanok mint az Al-kaida, azok is mindent bevallaltak egy időben.
Annyi közük biztosan volt hozzá hogy korábban őket bombázta.


Ez mitől égett?

Műszaki hibát írnak.


Dnyepropetrovszk elvesztett egy szilárd rakétaüzemanyagot gyártó üzemet és a helyi Nemzeti Gárda laktanyat.


Mindeközben Omszkban: