[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 979
14 061
113
.

A háttérben szerintem nagyon veszélyes dolog előkészülete zajlik!

Az ITT leírtak alapján az ukránok a frontra alig hatást gyakorló radart támadtak, a fronttól mélyen, távol, a kevés erre képes eszközök közül néhánnyal.
Semmilyen ukrajnai harci eseményre ez a támadás nem gyakorol közvetlen hatást.
Az a radar két szempontból nagyon fontos,
  • a mélyen a front mögötti utántöltő gépek,
  • és a lopakodók észlelése szempontjából!

Az utántöltők a lopakodók mélységi bevetéséhez elengedhetetlenek, oda- és visszaúton is!
Ezekből LMezve nekem az tűnik logikusnak, hogy "emelik a tétet", mivel gyakorlatilag már nem nagyon marad az ATACMS és a lopakodókon kívül más eszköz ami hatékonyan "játszik" az orosz haderő ellen!
Szerintem a titkos lopakodós-bevetés előkészítése van folyamatban a mélységi-/lopakodó-észlelő radar(ok) támadásával.
Ezek után megnyílik az út egy ukri légierősnek álcázott, de valójában "lopakodós" --F-22/F-35-- bevetésnek.
Ezzel --szerintem-- egy jobb pozíciót akarnak elérni egy, az USA-választások előtt így kierőszakolt helyzettel!

Sajnos az "All in" --Európára korlátozott nukleáris háború-- provokálása sem lehetetlen, az Óperenciás tengeren túli ABM-védelemben bizva, és az utolsó utáni pillanatban felvett Piros-telefonban: Bocsi-bocsi... Nem így akartuk...
Közben: Európa és Oo. egy része már elporlasztva...


Nem baj, ha tévedek!

Érdemes lesz figyelni a meglepően nagy mélységű, nem-nagyon-/nem-egyértelműen azonosított eszközű "ukrán" csapásméréseket.

.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 564
113
- A VK meg az OK a legjobb adattár is. Európában betiltott könyvek, cikkek, filmek garmadája található rajtuk.
Egyébként elérhetetlen filmeket is szedtem le tőlük (a jogdíjproblémák nem zavarják őket). A MEGA is finom volt, csak most már nehéz benne keresni.



Amerikai, Ian Burdett, meghalt, PATRIOT rakétaüteg szétzúzva, német Leopard tankok orosz trófeaként Ukrajnában.


Tegnap, április 20-án az amerikai képviselőház megszavazta, hogy újabb 60 milliárd dolláros "segélyt" küldjön az ukrajnai náci rezsimnek. A szavazásra Adolf Hitler születésnapján került sor.

Miközben az amerikai kormány vidáman dobálja a jó pénzt a rossz után Ukrajnába, az oroszok mindent és mindenkit szétrúgnak, amit és akit a kollektív Nyugat küldött.

A fent látható Ian Burdett, egy amerikai, aki bevette a hazugságot, hogy Ukrajna "a szabadságért harcol", meghalt a harcban.

Az alábbi képen a PATRIOT rakétarendszer maradványainak egy indítórakétáját kellett elküldeni javításra, miután a Nyugat legfejlettebb rakétavédelmi rendszerét eltalálta egy orosz rakéta!

Az alábbiakban két videón német Leopard 2A6 harckocsik láthatók, amelyeket az oroszok elfogtak, és amelyeket vontatnak vagy más módon szállítottak vissza Moszkva felé, hogy az orosz győzelmek trófeájaként egy hadimúzeumban helyezzék el őket.
Az ukrán fegyveres erők által Avdeevka közelében elfogott német Leopard 2A6 harckocsit az orosz fegyveres erők hátországába szállítják, jelenti @voenacher.
- Zlatti71 (@Zlatti_71) április 21, 2024
Egy elfogott német Leopard 2A6 harckocsi Moszkvába megy, hogy új karrierjét múzeumi exponátorként kezdje meg.
- Trollstoy (@Trollstoy88) április 21, 2024


Minden, amit a kollektív Nyugat (USA és NATO) tett Ukrajnában és Ukrajnáért, megbukott.

Az oroszok mindent legyőznek, amit rájuk zúdítottak. Mégis, ennek tudatában, első kézből származó jelentések birtokában, amelyek ezt bizonyítják, az Egyesült Államok Kongresszusa újabb 60+ milliárd dolláros támogatást hagyott jóvá Ukrajnának.

Itt az Egyesült Államokban leomló hidak vannak. A vasúti sínek olyan rossz állapotban vannak, hogy a vonatok sok helyen kisiklanak. Az autópályáinkon olyan mély kátyúk vannak, hogy a járművek megrongálódnak, amikor belemennek. Illegális bevándorlók milliói lépik át a déli határt, megszállva a földünket, és az amerikai képviselőház által elfogadott törvényjavaslat 300 millió dollárt biztosított a "határvédelemre " UKRAJNÁBAN!

Azok a kongresszusi képviselők, akik megszavazták ezt a segélyt - a nemzet árulói. A közvéleménynek nyilvánosan "árulóknak " kellene neveznie őket, és árulóként kellene bánnia velük.

Nem véletlen, hogy Adolf Hitler születésnapján szavazták meg a segélyt az ukrán náci kormánynak.

Úgy tűnik, hogy a szövetségi kormányunk tele van NÁCIKkal. Nevezzék őket így, amikor nyilvánosan látják őket.

IMPLIKÁCIÓK

Az Ukrajnának nyújtott segély nem csak az amerikai nép elárulása, hanem roppant veszélyes is.

Az orosz külügyminisztérium közleményt adott ki, melyben a következőket írta:

"Washington cselekedeteire, mint a konfliktus tényleges résztvevőjére, abszolút, határozott, válaszlépésekkel fogunk reagálni." - közölte az orosz külügyminisztérium.

"A Fehér Ház nem Kijev mitikus győzelmére fogad, hanem arra, hogy az ukrán erők legalább az amerikai választásokig kitartanak, hogy ne rontsák el Biden imázsát" - folytatta a külügyminisztérium.

Most, hogy Oroszország kifejezetten és nyilvánosan "a konfliktus tényleges résztvevőjének" nevezi az Egyesült Államokat, ez annak a jele, hogy Oroszország legitim katonai célpontnak tekint minket.

Gondoljunk csak egy pillanatra ennek a következményeire.

Sőt, az is sokatmondó, hogy nyilvánosan kijelentették, hogy a mi akcióinkra "abszolút, határozott, válaszlépésekkel fogunk válaszolni". A "határozott" válasz olyan válasz, amely "eldönti" a kérdést.

A közvetlen támadásunkon kívül milyen más módszer lenne a "határozott" válaszra?

Szerintem az első csapás felé tartunk.

Mindez a választott tisztviselőinknek köszönhetően.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 359
113
Az ukrán segélytörvény részletes elemzése, amelyet tegnap fogadott el az Egyesült Államok képviselőháza.

A teljes támogatás 60,84 milliárd dollár lesz.

A közvetlen katonai kiadások 49,9 milliárd dollárt tesznek ki, beleértve:

▪ 23,2 milliárd dollár – az amerikai védelmi vállalatok fegyver- és lőszerrendeléseire, hogy kompenzálják azt, amit korábban az Egyesült Államok hadseregének készleteiből Ukrajnának szállítottak;

▪11,3 milliárd dollár – a Pentagon a régióban végzett jelenlegi műveleteiért kap;

▪13,8 milliárd dollár közvetlenül Ukrajnának szánt új katonai szállítás. Ezt a pénzt az amerikai védelmi ipari vállalkozások is megkapják, amelyek modern fegyvereket állítanak elő mind közvetlenül az ukrán fegyveres erők szükségleteire, mind pedig annak pótlására, amit az Egyesült Államok a meglévő készletekből új szállítások keretében átad nekik;

▪1,6 milliárd dollár – külső katonai finanszírozás (FMF) Ukrajna és más regionális partnerek igényeire.

➕ Ezen kívül:

▪26 millió USD az átutalt segélyek felügyeletének és elszámoltathatóságának biztosítására;

▪5 millió dollár – a külügyminisztériumnak a katonai segítségnyújtás igazgatására;

▪300 millió dollár – segítség Ukrajna határainak védelmében és a jogállamiság előmozdításában;

▪100 millió dollár az aknamentesítéssel, a terrorizmus elleni küzdelemmel és a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozásával kapcsolatos programokra.

A gazdasági kiadások 9,5 milliárd dollárt tesznek ki, beleértve:

▪7,85 milliárd dollár - hitel az ukrán gazdaság támogatására (nem költhető nyugdíjak kifizetésére);

▪ 1,575 milliárd USD – egyéb gazdasági segítségnyújtás Ukrajnának és más országoknak, amelyek gazdaságát érintette a NEA;

▪25 millió dollár az USAID Átmeneti Kezdeményezések Hivatala számára Ukrajna és más érintett országok támogatására;

▪50 millió dollár a globális élelmezésbiztonsági helyzet megoldására.

➕ Ezen kívül:

▪ 149 millió dollár az Egyesült Államok Nemzeti Nukleáris Biztonsági Hivatala számára, hogy reagáljon az ukrajnai nukleáris biztonsági helyzetekre;

▪481 millió dollár – az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériuma számára az ukrán állampolgároknak nyújtott humanitárius segítségnyújtásra;

Egyéb költségek

▪60 millió dollár – diplomáciai programokra;

▪8 millió dollár a Külügyminisztérium Főfelügyelői Hivatala számára;

▪39 millió dollár USAID működési költségeire;

▪10 millió dollár a USAID Főfelügyelői Hivatal számára;

▪ 98 millió dollár – az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának radioaktív izotópok fejlesztésére és előállítására.

Kedden az amerikai szenátusban szavaznak a törvényjavaslatról, majd Bidenhez kerül aláírásra.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 564
113
A 61 milliárd dollár nem mentheti meg Ukrajnát – Oroszország nyer

Hiába hagyta jóvá az Egyesült Államok Képviselőháza az ukrajnai új segélycsomagot, tekintélyes elemzők ragaszkodnak ahhoz, hogy a háború Oroszország javára nem változtatható meg .

A Sky News amerikai tudósítója, Mark Stone elemzése szerint "a költségvetést a Fehér Háznak kellett ``főznie" ahhoz, hogy egy már meglévő számláról felszabadíthassunk némi pénzt, hogy fegyvereket küldhessünk. De ez nem volt elég."
"Sokszor beszélgettem diplomatákkal és katonai tisztviselőkkel Washingtonban, és mindannyian ugyanazt mondták: Ukrajna helyzete lehangoló, Oroszország előnyben van, és csekélyek a remények arra, hogy Kijev több fegyver nélkül maradjon."

Mint elárulja, az ukrán fronton kifogyóban vannak a készletek és a fegyverek, és óriási a hatás a katonákra.
"Az ukránoknak hiányzik mindenféle fegyver - még a kézi lőfegyverek és a katonáik puskáihoz való golyók is" - írja Stone.

Katonai elemzők szerint a legutóbbi orosz légicsapás sikere annak a következménye, hogy Ukrajna részéről hiányoznak az elfogó légvédelmi mechanizmusok.
„De a frontvonalon is napról napra nő a két ország közötti egyensúlyhiány a lőszer tekintetében.
A becslések most 10-1-es orosz előnyről beszélnek Ukrajnával szemben, miközben Oroszország továbbra is fegyvereket gyárt a gyáraiban, amelyek csaknem megteltek” – írja Stone.

A tudósító szerint "ma már széles körben elfogadott, hogy az ukrajnai helyzet valószínűleg egy kompromisszumos véget ér, ami "befagyasztja" a konfliktust a háború frontvonalának határain.
Hozzáteszi, hogy pillanatnyilag nem ismerjük azt a földrajzi pontot, ahol lesz a frontvonal, amikor eljön ennek a kompromisszumnak az ideje, de minél közelebb van a Nyugathoz, Oroszország annál nagyobb teret nyer.


Az Egyesült Államoknak ugyanaz lesz a vége Ukrajnában, mint a vietnami háborúban


Oroszország ma közölte, hogy az Egyesült Államok Képviselőházának jóváhagyása 60,84 milliárd dolláros kiegészítő segélyhez Ukrajnának azt mutatja, hogy Washington egyre mélyebbre lép az Oroszországgal folytatott hibrid háborúba, amely a vietnami vagy afganisztáni háborúkhoz hasonló megaláztatással végződik

Orosz és amerikai diplomaták szerint a Vlagyimir Putyin elnök által 2022-ben elrendelt teljes körű ukrajnai invázió az 1962-es kubai rakétaválság óta a legsúlyosabb válságot robbantotta ki Oroszország és a Nyugat közötti kapcsolatokban.

Az Egyesült Államok Képviselőháza tegnap széles körű kétpárti támogatással jóváhagyta azt a 95 milliárd dolláros csomagot, amely Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújt biztonsági segítséget.

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint egyértelmű, hogy az Egyesült Államok azt akarja, hogy Ukrajna "az utolsó ukránig harcoljon", többek között orosz földön és orosz civilek ellen is támadásokkal.

"Washington egyre mélyülő elmerülése az Oroszország elleni hibrid hadviselésben az Egyesült Államok számára olyan hangzatos és megalázó kudarc lesz, mint Vietnamban és Afganisztánban volt" - mondta Zaharova.

Oroszország "abszolút és határozott választ" ad az Egyesült Államok azon lépésére, hogy jobban bekapcsolódjon az ukrajnai háborúba.

A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, William Burns a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy több amerikai katonai támogatás nélkül Ukrajna veszíthet a csatatéren, támogatással azonban a kijevi erők kitartanak ebben az évben.

Az Egyesült Államok többször is kizárta annak lehetőségét, hogy saját vagy NATO-katonákat küldjön Ukrajnába, amely kimerítő tüzérségi és drónháborút vív Oroszországgal egy 1000 kilométeres, erősen megerősített fronton.

Az Egyesült Államok fegyveres erejének legalább 58 000 tagját veszítette el a vietnami háborúban (1955-75), amely a kommunista Észak-Vietnam győzelmével és Dél megszállásával ért véget, miközben civilek százezrei haltak meg.

Az afganisztáni háborúban (2001-2021) az Egyesült Államok jelentése szerint 2459 ember halt meg és legalább 20 000 megsebesült a konfliktusban, amely az Egyesült Államok vezette koalíciós erők kivonulásával és a tálibok iszlamista mozgalom visszatérésével ért véget.

Zaharova elmondta, hogy Ukrajnában a mindennapi embereket "ágyútöltelékként a lemészárlásra kényszerítik", de az Egyesült Államok már nem az Oroszország elleni ukrán győzelemre fogad. Washington reméli, hogy Ukrajna kibírja a novemberi amerikai elnökválasztásig.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 480
24 082
113
Novomikhailovka visszatért:

Leo2A6 vontatás:
Itt már tréleren:

KA52 és Mi28:

Ralikt hárított egy drónt:

Fogytán van a temetőkbena hely, új ukri találmány:

Pár árulóval kevesebb, Ocheretino-nál fűbe harapott pár orosz légiós, aki nato ruhában harcolt:

Tavaly meghalt egy foci magazin szerkesztője, idén megkapta a behívóját:

Balaton helyett bandera:
Igazi orosz-ukri nevű néhai ian burdette #nemnatokatona:
Egy lérakos parancsnok is elment Ptichye-nél:
+:

A háború angyalai:
Csaszov-jar, aknamentesítés és élőerő pusztítása drónnal:
Éjszakai bevetés:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 105
13 524
113
Ennek az orosz "Tigr" páncélos járművezetőnek szerencséje volt. Miután egy orosz jármű áthalad ezen a 4 ágú tüskén, és leállítják, általában ukrán drónok vagy tüzérség semmisíti meg. Ebben az esetben nem ez történt.


Az oroszországi Amur régió 506. páncéljavító üzemében több száz BMP-2-t restaurálnak és 675-sb3KDZ készletekkel frissítenek. Ez egy polimerből készült lécpáncél, amely megvédi a járművet a nehézgéppuskáktól és a páncéltörő gránátoktól. Vuhledar közelében nem működött.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 807
113
Nato/ukrán Hummwee. Raesett egy dron, nem tudom ki fogja megjavitani.


Kanadai Senator MRAP is befejezte.

Kialakult egy kisebb katlan Nevelszkoje felett a donyecki fronton.
A túloldalán Pervomajszknal elfoglalták az ukrán/Nato erődöt az oroszok.

Dzsankoj, kép a megsemmisült S-400-rol. Túl közel voltak egymáshoz.

.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 395
45 944
113
Antony Blinken a jövő heti kínai látogatása során figyelmeztetni kívánja Pekinget, hogy Washington „kemény lépéseket tesz”, ha Peking nem hagy fel a fegyverekkel kapcsolatos technológia Oroszországba küldésével – FT.
Blinken szerint az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek fogytán van a türelme amiatt, hogy Peking megtagadta az ellátás leállítását.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 882
13 447
113
Előzetes hírek szerint áttörték az ukránok védelmét, és már nem hogy behatoltak, de a település egy jelentős részét megszerezték az orosz erők Ocheretinoban, Avdejevka északi szárnyán

Holnap várhatóan tisztázódik ebből mi igaz és mi nem. Az én meglátásom szerint túl hirtelennek tűnik ez a mértékű előrenyomulás az orosz erők részéről

438058902-391308243888279-2933055207131946019-n.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 807
113
Ezt figyeljetek!
Dobra verik Medvedcsuk vagyonát.

"Főleg a 20. századi kárpátaljai művészeti iskola képei, amelyek az ukrán művészet örökségei. Olyan művészek alkotásai, mint Soltész, Boksay, Erdelyi és még sokan mások. Biztos, hogy nagy lesz a kereslet rájuk, a befolyt összeg az államkasszát is gazdagítja majd, amire most nagyon szükség van” –



A Geranok tovább fejlődnek 90kg-os robbanofejjel a jelenlegi 50kg-os helyett.

Zelenszkij megtalálta a megoldást a letszamproblemara.
Begyűjtik az 50 év feletti alkoholistákat, ők nem tudnak elfutni a sinterek elől.


Lopakodas Paraszkovivka felé. Azután már Konsztatyinovka jön az egyik utolsó AFU fellegvár.


Harkov környéki megfigyelo poszt és a pici dron találkozás.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 564
113
Erőteljes robbanások rázták meg Harkovot, új orosz kalapács

Erős robbanások rázták meg Harkovot vasárnap este (2024.04.21.). - írja az ukrán sajtó.
Az ukrán digitális átalakulás minisztériumának online térképe szerint 20 óra 15 perctől légiriadót adtak ki a környéken.
Az orosz erők 2022. október 10. óta hajtanak végre támadásokat katonai létesítmények, energiainfrastruktúra és döntéshozó központok ellen.
Ezek Oroszország válaszai az orosz területen polgári infrastruktúrát ért ukrán támadásokra.


Az Egyesült Államok további katonai tanácsadókat akar küldeni Ukrajnába

Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy további katonai tanácsadókat küld az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségére – mondta Patrick Ryder, a Pentagon szóvivője a Politico-nak adott interjújában.

„A konfliktus során a Honvédelmi Minisztérium felülvizsgálta és a biztonsági feltételekhez igazította az országban való jelenlétünket." Jelenleg több tanácsadó küldését fontolgatjuk a nagykövetség katonai együttműködési részlegének bővítésére"

Patrick Ryder nem árulta el, hány tanácsadót terveznek küldeni a nagykövetségre, azonban a kiadvány forrásai szerint számuk elérheti a 60 főt. A Politico négy amerikai tisztviselőre és a terveket ismerő forrásra hivatkozva azt írja, hogy a tanácsadók logisztikai támogatást nyújtanak, és fegyvereket irányítanak, amelyeket az Egyesült Államok küld Ukrajnának. Egyes beszélgetőpartnerek szerint a fegyverek karbantartásában is segíteni fognak az ukrán hadseregnek. A Politico rámutat, hogy a további amerikai állomány, bár nem vesz részt harci műveletekben, kiterjeszti az Egyesült Államok jelenlétét Ukrajnában.



A hadsereg veszteségeit kompenzáló „hadkötelezettségről szóló szigorú új ukrajnai törvény feltétele volt a NATO-országokból érkező új fegyverszállításoknak. – derült ki egy brüsszeli diplomáciai forrásból.

A fegyverbeszerzésnek csak akkor van értelme, ha nagyszámú katona áll rendelkezésre, aki képes használni ezeket a fegyvereket védelmi és támadó műveletekben” – mondta cinikusan ugyanaz a forrás.

"A veszteségeket gyorsan pótolják, ehhez új katonáknak kell a frontra menniük" - tette hozzá a diplomáciai forrás ugyanebben a szellemben.

- Az utolsó kaporig kell harcolni, a gazda ezért csöpögtet egy kis pénzt.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 196
61 190
113
Erőteljes robbanások rázták meg Harkovot, új orosz kalapács

Erős robbanások rázták meg Harkovot vasárnap este (2024.04.21.). - írja az ukrán sajtó.
Az ukrán digitális átalakulás minisztériumának online térképe szerint 20 óra 15 perctől légiriadót adtak ki a környéken.
Az orosz erők 2022. október 10. óta hajtanak végre támadásokat katonai létesítmények, energiainfrastruktúra és döntéshozó központok ellen.
Ezek Oroszország válaszai az orosz területen polgári infrastruktúrát ért ukrán támadásokra.


Az Egyesült Államok további katonai tanácsadókat akar küldeni Ukrajnába

Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy további katonai tanácsadókat küld az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségére – mondta Patrick Ryder, a Pentagon szóvivője a Politico-nak adott interjújában.

„A konfliktus során a Honvédelmi Minisztérium felülvizsgálta és a biztonsági feltételekhez igazította az országban való jelenlétünket." Jelenleg több tanácsadó küldését fontolgatjuk a nagykövetség katonai együttműködési részlegének bővítésére"

Patrick Ryder nem árulta el, hány tanácsadót terveznek küldeni a nagykövetségre, azonban a kiadvány forrásai szerint számuk elérheti a 60 főt. A Politico négy amerikai tisztviselőre és a terveket ismerő forrásra hivatkozva azt írja, hogy a tanácsadók logisztikai támogatást nyújtanak, és fegyvereket irányítanak, amelyeket az Egyesült Államok küld Ukrajnának. Egyes beszélgetőpartnerek szerint a fegyverek karbantartásában is segíteni fognak az ukrán hadseregnek. A Politico rámutat, hogy a további amerikai állomány, bár nem vesz részt harci műveletekben, kiterjeszti az Egyesült Államok jelenlétét Ukrajnában.



A hadsereg veszteségeit kompenzáló „hadkötelezettségről szóló szigorú új ukrajnai törvény feltétele volt a NATO-országokból érkező új fegyverszállításoknak. – derült ki egy brüsszeli diplomáciai forrásból.

A fegyverbeszerzésnek csak akkor van értelme, ha nagyszámú katona áll rendelkezésre, aki képes használni ezeket a fegyvereket védelmi és támadó műveletekben” – mondta cinikusan ugyanaz a forrás.

"A veszteségeket gyorsan pótolják, ehhez új katonáknak kell a frontra menniük" - tette hozzá a diplomáciai forrás ugyanebben a szellemben.

- Az utolsó kaporig kell harcolni, a gazda ezért csöpögtet egy kis pénzt.
Hasonlít Vietnamra. Az is tanácsadókkal kezdődött, majd a végén már csak az számított, hogyan jöjjenek ki belőle úgy, hogy a választási évben is győzelemnek tűnjön a vereség. Az utolsó percig locsolták a pénzt a fiaskóra.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 958
21 765
113
Antony Blinken a jövő heti kínai látogatása során figyelmeztetni kívánja Pekinget, hogy Washington „kemény lépéseket tesz”, ha Peking nem hagy fel a fegyverekkel kapcsolatos technológia Oroszországba küldésével – FT.
Blinken szerint az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek fogytán van a türelme amiatt, hogy Peking megtagadta az ellátás leállítását.
Azért az milyen komoly, hogy ez a papagáj olyanokat próbál csicskítani és oktatni, akik az államadóságuk egyik legnagyobb -talán Japán után a második- finanszírozói. Mint ha fogalmuk sem lenne hányas a kabát.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 537
45 037
113
Azért az milyen komoly, hogy ez a papagáj olyanokat próbál csicskítani és oktatni, akik az államadóságuk egyik legnagyobb -talán Japán után a második- finanszírozói. Mint ha fogalmuk sem lenne hányas a kabát.
Ez már nekünk, a közvéleménynek szól, semmi köze a realitáshoz, ezt nyilván ők is tudják. Egyszerűen az a szitu mint amikor a kocsmában felkérdezel egy jóval erősebbet pattogva, mert meglökte a csajod és megkívánja a becsület, de igazából nálad jobban pofozkodni senki sem szeretne kevésbé a teremben, mert tudod hogy szopó ágon lennél.

Így hátrálnak ki, hogy közben fenyegetnek, ennyi.