"Miután meghiúsította az ukrajnai békemegállapodást, és ezáltal több tízezer fiatal férfit ítélt halálra, Boris Johnson a neonáci Azov zászlóalj harcosait üdvözölte a brit parlamentben."
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyszerűbben fogalmazva Orbán nem akar részt venni semmiféle NATO álltali Ukrán támogatásban.Viszont igényt tart a NATO védelmére.Ezért "cserébe" valószínűleg nem tesz "keresztbe".Ahogy a "kávézáskor" se tette az Uniós pénzekért cserébe.Nyílván ha igazán ki akarna maradni akkor kilépne az Eu-ból,Natoból.Ja már hogy arra gondolsz, hogy a NATO tagországok csapatai bevonulnak a hadseregükkel megsegíteni az ukránokat??? Én tudom hogy ennek szorítasz, de felfogtad a következményeit??? (tudom mindig az a narratíva, hogy Putyintól bármit meg lehet csinálni, mert már annyi vörös vonalat léptek át velük szemben. Valószínű hogy akkor megfogja a kis seregét és kivonul a 91-es határokig, vagy még esetleg létrehoz egy párszáz kilóméteres ütközőzónát amibe bevonulhat az ENSZ/NATO/UA? Mert ugye Zeli tervében sját elmondása szerint az ütközőzóna is bent volt.
Az R-37M készen volt már mire elindult ez az egész, tehát itt most kínai szálat sejteni nem kell. Felpörgették a gyártást és integrálták több típusra, ennyi történt. Lehet hogy nyugati szemmel gyors tempóban, de itt nem volt téma hogy még 10 év fejlesztési költséget ki lehessen számlázni.Ha kicsit belegondolunk, akkor az R-37 az R-33 továbbfejlesztett változata, ami a az AIM-54-re adott válasz volt. Kettőjük közt az volt a legnagyobb különbség, hogy míg a Phoenix akív radaros volt, addig az R-33 fél aktív (kb most értek el az oroszok oda ahova az amerikaiak a hetvenes években a 37M változattal). De, ami igazán fontos, hogy ezek a nagy hatótávolságú rakéták igazán kiemelt fontosságú, nagy és lassan menőverező célok ellen hatékonyak (tankerek, AWACS-ok, légi harcálláspontok, stratégiai bombázók, mint a Tu-95). A kicsi és fürge célok ellen annyiban van értelmük, hogy ezek abbahagyják a támadást, oldanak és kifordulnak. Tehát, nem hiábavaló az indítás, még akkor sem, ha nem lövöd le a célt, mivel az általa okozott kár valszeg nagyobb lett volna, mint a rakéta ára. És ha a pilótát ne figyelmezteti semmi az indításra, akkor összejön a lelövés.
Nézd, végig lehetne szinte mindent elemezni, de én egy folyamatra lettem figyelmes, miszerint az orosz haddipar nagyon gyorsan hajtott végre olyan modernizációkat, amire önmaga nem volt képes. És az elmúlt évtizedekben nem is volt.
Ja, ha már R-37. Mióta is szarakodnak vele? A nyolcvanas évektől kezdve? Most nagy hírtelen beidurran a program. Megjelenik az M változat aktív radaros rávezetéssel. Integrálják is több platformra. Megkérdezhetném, mikor fejlődött fel ennyire az orosz félvezető ipar, hogy szinte napok alatt elő tud állni ilyesmivel? Ha ennyire pöpec rakétáról van szó, miért nem fejezték be a fejlesztész a kétezres évek elején?
Orbán: Európa háborúba lépésének előkészítése zajlik
A két világháború előtt a médiában elég hosszan zajlott a háború előkészítése. Azt gondolom, ami ma Brüsszelben és Washingtonban, talán most inkább Brüsszelben, mint Washingtonban történik, az egyfajta hangulati előkészítése egy esetleges közvetlen katonai konfliktusnak. Nyugodtan hívhatjuk, hogy Európa háborúba való belépésének előkészítése zajlik, a médiában is ez történik és a politikusok nyilatkozataiban is.
Igen, ez is számítana. Ukrán terület felett szerintem le is fogják lőni pont ezért az oroszok ha tudják , mert az nem 5-ös, csak ha akarja a NATO. Ha akarja, akkor meg szerintem az oroszok meg fogják nekik adni azt a háborút, amit az USA szeretne. Ahogy írtam, onnantól hogy tömeges elsöprő fölényhez csak megkezdenék összevonni az erőket a reptereikre, menni fog a taktikai fej minimum a lengyel/román/finn/Balti reptereikre. Ez nekem a napnál is világosabb, mást nem tehetnek egyszerűen!Ukrán F-16-osok, NATO AWACS által rávezetve, ilyenkor mindkettő ellen szabad a vadászat, vagy csak az ukrán F-16-ossal szabad légiharcolni, és a NATO AWACS-ra nem szabad, sőt tilos lőni ?
Annyit azért hozzátennék, hogy az orosz Ukrajnában van, ami (nemzetközi jogi szempontból pl.) nem orosz terület....Igen, ez is számítana. Ukrán terület felett szerintem le is fogják lőni pont ezért az oroszok ha tudják , mert az nem 5-ös, csak ha akarja a NATO. Ha akarja, akkor meg szerintem az oroszok meg fogják nekik adni azt a háborút, amit az USA szeretne. Ahogy írtam, onnantól hogy tömeges elsöprő fölényhez csak megkezdenék összevonni az erőket a reptereikre, menni fog a taktikai fej minimum a lengyel/román/finn/Balti reptereikre. Ez nekem a napnál is világosabb, mást nem tehetnek egyszerűen!
Azt onnan lehet majd újra tervezni, hogy akkor nyílt sisak, hagy szóljon és Fallout világ jön, vagy hazakullogás! Az orosz otthon van, neki nincs ilyen opció, Ő harcolni fog mint egy veszett patkány a sarokba szorítva, és magával fog vinni ha tud!
Még egyszerűbben; nem akar elhamvadni a semmiért akkor, amikor a VÉDELMI szövetség, szereptévesztésben beavatkozik egy nem nato/eu tag oldalán.Egyszerűbben fogalmazva Orbán nem akar részt venni semmiféle NATO álltali Ukrán támogatásban.Viszont igényt tart a NATO védelmére.Ezért "cserébe" valószínűleg nem tesz "keresztbe".Ahogy a "kávézáskor" se tette az Uniós pénzekért cserébe.Nyílván ha igazán ki akarna maradni akkor kilépne az Eu-ból,Natoból.
De pont annyira érdekli ez őket, mint engem érdekelne ha a románok ölnék szakmányban a magyarokat Háromszéken. Vagy Izraelt mikor a telepeseiket vitatott területen koncolják fel az arabok.Annyit azért hozzátennék, hogy az orosz Ukrajnában van, ami (nemzetközi jogi szempontból pl.) nem orosz terület....
Volodimir főnyeremény nekik! Egy világtalan cezaromán balfasz, aki a katonák ellenére is erőltette a nagy ellentámadás, maguk alatt vágja a fát! Hülyeség lenne kiszedni, bajlódjanak majd ezzel a britek/amcsik, mikor már vállalhatatlan leszPéldául Volodomirt, kormányzati infrastruktúrát. Ne mondd, hogy Kijevben pejparipapimpili sincsen... Szíriában bezzeg tudtak bármit.
Ez kétségtelen, de hidd el, hogy kibírnád nevetés nélkül, ha annyi kiképzéssel vinnének Romániába mint amit egy orosz sorkatona kap.De pont annyira érdekli ez őket, mint engem érdekelne ha a románok ölnék szakmányban a magyarokat Háromszéken.
Például Volodomirt, kormányzati infrastruktúrát. Ne mondd, hogy Kijevben pejparipapimpili sincsen... Szíriában bezzeg tudtak bármit.
Annyit azért hozzátennék, hogy az orosz Ukrajnában van, ami (nemzetközi jogi szempontból pl.) nem orosz terület....
Biztos hogy nem, de én még olyan professzionális kiképzés után is ki írnám nevetés nélkül, mint amit Te kaptál. Ahogy nézem a trend az, hogy akna, drón, tüzérség mindenhol, hullik a siklóbomba, aknagránát is gyakran.Ez kétségtelen, de hidd el, hogy kibírnád nevetés nélkül, ha annyi kiképzéssel vinnének Romániába mint amit egy orosz sorkatona kap.
Az orosz szemlélet szerint Ukrajna, és azon is belül Kijev eleve nem egy külföldi országnak, és városnak minősül, hanem belső területnek, sőt orosz városnak. Mellesleg ugyanígy kezelik Fehéroroszországot, és Minszket is.Például Volodomirt, kormányzati infrastruktúrát. Ne mondd, hogy Kijevben pejparipapimpili sincsen... Szíriában bezzeg tudtak bármit.
A AIM-54 maximális terhelése amit elbír 16G. Az egy kalap szar, tényleg nem manőverező, utasszállítót lehet vele lelőni.Az R-37M készen volt már mire elindult ez az egész, tehát itt most kínai szálat sejteni nem kell. Felpörgették a gyártást és integrálták több típusra, ennyi történt. Lehet hogy nyugati szemmel gyors tempóban, de itt nem volt téma hogy még 10 év fejlesztési költséget ki lehessen számlázni.
Igen, anno tötyögtek a fejlesztéssel nyilvánvaló történelmi okokból. Most van, létező paraméterekkel.
A felemlegetett, NATO által alkalmazott AIM-54esek paraméterei két évtizede egy nagy 0, tetszőlegesen behelyettesíthető mértékegységekkel, kivéve a nosztalgiafaktort ami viszont csak hálivúdban lő le mig-28-asokat.
Igen, intenzíven manőverező célra nem a legalkalmasabb, de tengók vagy bunkerek ellen sem. Maradjunk HVA elleni hatótávnál mint olyan paraméternél ami kulcsfontosságú az adott fegyvernél! Tehát van nyugati ami többet tud? Melyik? Melyek?