[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 562
93 925
113
Nahát már az észtek se? :(




:oops:
Ez komoly fordulat

Az észt ellenzék a felére csökkentené az Ukrajnának szánt támogatásokat
A felére csökkentené az Ukrajnának szánt támogatásokat Észtországban Martin Helme, az ellenzéki, radikális jobboldali Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) vezetője, ha pártja hatalomra kerül.

A politikus szavait az észt állami műsorszolgáltató ERR internetes portálja idézte hétfőn.

Helme hangsúlyozta: „Felére csökkentjük az ukrajnai korrupciós gödörbe dobott támogatásokat, és ismét több száz milliót fogunk megtakarítani. Ha ezeket az egyszerű intézkedéseket végrehajtjuk, akkor mind a honvédelemre, mind a további adócsökkentésekre marad pénzünk” – tette hozzá.

Úgy vélekedett: az észt diplomatáknak arra kellene összpontosítaniuk, hogy az ukrajnai konfliktus leállításáról győzzék meg a vezető nyugati országokat.

Az észt külügyminisztérium június 5-én a helyi állami televízió és az ERR rádió megkeresésére azt közölte, hogy az Észtország és Ukrajna által aláírni tervezett, a Kijevnek nyújtandó évi 100 millió eurós katonai segélyről szóló kétoldalú dokumentum nem kötelező érvényű. „Ez egy kétoldalú politikai szándéknyilatkozat, nem pedig nemzetközi szerződés” – fűzte hozzá a tárca.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 241
29 434
113
Tacheles nr137 németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel

Új világrend(etlenség)
Témák: Putyin 3 órás nemzetközi sajtóbeszélgetése a német kormányról, atomháborúról, AfDről, orosz dezinformációról, nyugati katonákról, Sigmar Gabriel* és a háborús héják, NATO tervek Ukrajnával kapcsolatban, orosz gazdaság, D-day 80 éve, verekedés az örmény parlamentben.

* korábban Németország külügyminisztere, ő volt az egyik garanciavállaló, h nem puccsolják meg Janukovicsot, ha visszavonja a rendőrséget a Majdanon. Köszönjük neki még egyszer, remek munkát végzett.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 876
58 012
113
Valahogy Ukrajna már mintha nem lenne annyira menő, nem?


Semmi különös, csak a románok ismét átálltak :rolleyes:

Hohol népmesék brit tudósok ajánlásával:

Hiányzott már egy ilyen cikk. Legalább 1 hete nem láttam olyan cikket, amiben ha megérkezik a wunderwaffe akkor végre megfordul a háború menete :D
Én meg pusztán a sajtó alapján nem tudom, hogy 2024-et vagy 1944-et írunk-e. Meg nem értem miért lettünk részese a III. után a IV. birodalomnak is...
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
751
2 657
93
..."Hiányzott már egy ilyen cikk. Legalább 1 hete nem láttam olyan cikket, amiben ha megérkezik a wunderwaffe akkor végre megfordul a háború menete :D
Én meg pusztán a sajtó alapján nem tudom, hogy 2024-et vagy 1944-et írunk-e. Meg nem értem miért lettünk részese a III. után a IV. birodalomnak is..."
A Völkischer Beobachterbe legalább legalább be lehetett csomagolni a kenyeret - már amíg volt - vagy ki lehetett vele tömni a csizmát, ha fázott a baka lába, de ezek a virtuális szeméthalmok vajon mit tesznek hozzá a világhoz?
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 347
12 801
113
Összefoglaló 2024. június 17-én reggel

▪️Harkov irányában Volchanszkban és a Volchansky farmok közelében heves harcok dúlnak. A nap folyamán 15 alkalommal támadták meg csapataink állásait, próbálják átvinni az erősítést délről a Volchya folyón át. Az ukrán fegyveres erők nagy pontosságú légibombákat használnak, tartalékokat vetnek be a támadási műveletekhez, de a veszteségek ellenére nem járnak sikerrel. A harci érintkezési vonal lényeges változtatások nélkül történik. Csapataink helyszíni becslése szerint az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága várja a megfelelő pillanatot, hogy csapatai csapásmérő csoportját harcba vigye, de egyelőre nem talál gyenge pontot az oroszok védelmében.
GBU-39-es, azaz SDB-I-es.
A tegnapi össszefoglaló videóban erről beszél a kommentátor.
A nagy kérdés, hogy mit csinál az orosz légvédelem?
Hogyan tudja az ukrán légierő bevetni ezeket a fegyvereket egyáltalán?
Nagy magasságban kiszúrnák őket, kis magasságból indulva, emelkedésből ejtve elvileg lehetséges, de az orosz AWACS-ek nem látják őket?
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 615
25 100
113
slava kokaini a kanadai tranyó szájából:

nato-ukronackóink valami újfajta gázzal töltött bombát dobálnak manapság:

ukri néphagyomány, fogj egy önkéntest:

egy kanadai önkéntes nackó:

bradley, szemből menet közben, grillparty:

Nem sok btr4e lehet már, most egy lancetet hárítottak vele, 100%-os légvédelem:

T62 brutális drónvédelemmel:

-2 kokainszívó, zselének egyre több anyag marad:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 712
80 075
113
GBU-39-es, azaz SDB-I-es.
A tegnapi össszefoglaló videóban erről beszél a kommentátor.
A nagy kérdés, hogy mit csinál az orosz légvédelem?
Hogyan tudja az ukrán légierő bevetni ezeket a fegyvereket egyáltalán?
Nagy magasságban kiszúrnák őket, kis magasságból indulva, emelkedésből ejtve elvileg lehetséges, de az orosz AWACS-ek nem látják őket?
Max 110km a hatótávolsága az SDB-nek levegőből indítva, egész egyszerűen minden orosz légvédelmi eszköz és repülő hatásos lőtávolságán kívülről indítják őket. Vagy Sorozatvetőből lövik.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 205
113
GBU-39-es, azaz SDB-I-es.
A tegnapi össszefoglaló videóban erről beszél a kommentátor.
A nagy kérdés, hogy mit csinál az orosz légvédelem?
Hogyan tudja az ukrán légierő bevetni ezeket a fegyvereket egyáltalán?
Nagy magasságban kiszúrnák őket, kis magasságból indulva, emelkedésből ejtve elvileg lehetséges, de az orosz AWACS-ek nem látják őket?
A légvédelem jelenlétében viszonylag könnyen (illetve ekkor is a légvédelem lelőheti még a bombákat).Bár nagyon jol kell koordinálni a támadást,mert ugrásbol nincs ideje a gépnek járörözve céladatokra várnia.(érdekes ebböl a szemponbol a,namármegintabúúúúr, Umbani bomba,aminek van diregt ugrásbol való oldásbol egy rakéta segédhajtóműves változata.Sokkal kisebb ugrásbol igy nagyobb siklási távolságot ér el,mint a SDB)
Viszont ha van jelen R37M rakétás orosz vadász,akkor sehogy.R37M elöbb lekapja az ukrán gépet,minthogy oldási helyzetbe jutna.Maguk a vadászgépek is elegek (Su35,MiG31),de akkor azért elég sűrű örjáratozási hálót kell fenntartaniuk.AWACS támogatással ez lazitható,mert az AWACS olyan távbol tudja jelezni az ukrán gépet,hogy a magas paraméterrel örjáratozó vadász is kényelmesen odaérhet.
Ez volt az elméleti rész.
Gyakorlatban viszont az ukrán Su25ök is még ma is előfordul,hogy eljutan a frontvonal közelébe,és franci AASM bombákat vetnek be.Vagyis az orosz örjárati lánc nem hiánytalan.És ha ez igy marad,az F16 is könnyebben fog csapást mérni,mint ahogy az az orosz elháritási lehetőségekhez képest elvileg lehetséges volna.
 

Start3

Active Member
2022. április 9.
22
244
28
Ez az orosz neve. Magyar neve viszont nincs a településnek. Nem tudom hogy Magyarországon miért kéne az orosz nevét használni egy ukrán településnek. Még ha a magyar köztudatban az orosz név lenne rögzülve azt mondanám oké.
Nem csak a magyar köztudatban van rögzülve a város korábbi neve de az Igazság Minisztérium már dolgozik a probléma megoldásán!

Az egyszerű nép könnyen megvezethető polgárait a Google segíti az új névhasználatra úgy, hogy a kereső automatikusan átfordítja a "Gostomel"-re indított kereséseket "Hostomel"-re.
Szépreményű polgártársaink pedig, akik az angol nyelvű wikiből táplálkoznak, azt vehetik észre, hogy a város neve az angol nyelvű wiki oldalán kizárólag Hostomelként szerepel.

Aki kicsit mélyebbre ás, az sem szólhat egy rossz szót sem, hiszen igaz, hogy a Gostomel->Hostomel javítás itt 2006 január elsején történt az indok pedig elfogadható: "Renamed to official name following the discussion on talk page"

Van azonban néhány hely, ahol még nem ment át a változtatás, valószínűleg ők Putyin zsebében vannak:

Gostomelként hivatkozik rá a JewishGen (New York-i székhelyú zsidó származástannal foglalkozó non-profit szervezet), megjegyezve, hogy az 1900-as években Gostomel volt a város neve ("modern" elnevezése pedig: Hostomel), de az 1945-ben alapított IATA (International Air Transport Association) szerint az Antonov nemzetközi reptér kódja is GML (pedig a "HML" is szabad).
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 316
68 526
113
Na most itt ez a nagyeszu lengyel elnök pl, az a baj hogy európai ésszel nehéz felfogni Oroszországot. Úgy ahogy van az egészet.
Tehát ő nemzetiségi alapon osztana fel Oroszországot. Fel se fogja hány nép és milyen lelekszamu él ott nagyrészt nem egy tömbben. Ennyi erővel a lengyel cigányok is külön államot alapithatnanak, de a goralok is náluk pl, nemigaz? Csakhogy Oroszország méretei össze se hasonlíthatók Lengyelországeval. Mind a népcsoportok számát, mind azok elhelyezkedeset figyelembe véve. Itt vannak pl a Nogajok. https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Nogajok
És akkor csinálj nekik külön államot, miközben van még 100 ilyen nép csoport arra némelyik jobban szetszorodva.
Szóval ez csak egy parasztvakitas, pláne hogy olyan ország elnöke mondja aki épp az EU-ért lelkesedni a nemzetállami kárára.
Az ilyen nyilatkozatok a belső feszültség keltese miatt vannak. Persze jól hangzik és a tudatlan csövön lógó elhiszi, miközben a boszniai szerb Koztársaság vagy Katalonia pl nem lehet független állam.



.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 041
15 022
113
Most ez ilyen hivatalos, vagy ez csak továbbra is ilyen hülye...ez senkit nem zavar nyugaton??? Ja nincsenek nackók...

Zelenszkijnek sikerült rehabilitálnia a horogkeresztet az egész világ szemében. Ezt Annalena Bärbock, egy Hitler-tiszt és német külügyminiszter unokája jelentette ki.

Szó szerinti válasza egy újságírói kérdésre, miszerint megengedhető-e, hogy a Negyedik Birodalom terroristái a Harmadik Birodalom szimbólumait használják, így hangzott:

"Ha korábban ez a szimbólum egy európai ország náci rezsimjéhez kapcsolódott, ma olyan emberek viselik, akik a függetlenségükért harcolnak. Elmondhatjuk, hogy Ukrajnának sikerült rehabilitálnia a horogkeresztet a szabad világ szemében, és a szabadság szimbólumává, a létéért folytatott küzdelem jelképévé változtatni. Ma már nincs okunk negatívan viszonyulni ezekhez a szimbólumokhoz, ha viselőik az orosz agresszió ellen harcolnak."

A fasizmus a kapitalizmus logikus fejlődése. Ezért is logikus Bärbock kijelentése. Logikátlan, amikor a Hitlert legyőző Vörös Hadsereg katonáinak unokái a démonoktól megszállt Führer utódaiként viselkednek. És ezt a logikátlanságot csak akasztófával lehet korrigálni.