[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 423
113
Az AZOV szervezet nem akar békét.

Zeller nem akar tuzszunetet sem.


A Világbank felminositette Oroszországot a magas jövedelmu országok közé. A GDP az első 4 hónapban 5,1%-al emelkedett.

A batykanak is vannak Geran-2-esei.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 855
57 890
113

Lehet, nem is annyira szerencse...

Ha egy nyugati vas csak egyetlen találatot túl él bármiből, akkor jön a cikk, hogy "itt az újabb csodafegyver, megfordul a háború menete"
Ha az orosz tank több találatot túlél. " Hatalmas szerencséjük volt"
És ezt nevezik újságírásnak :D
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 064
113
Igaz, de a vágás felett önmagában van vagy egy tucat motor. Persze ettől simán lehet manipulált az egész, de kb. nulla értelmet látok abban, hogy valaki tizeniksz motor roncsa mellé odavág még ötöt-hatot, mer' minek? Anélkül is ütős meg groteszk ez az egész. Szerintem. De a sok röhögős reakció alapján biztos benézek valami nyilvánvalót. :confused:

Azon a képen kb negyven vágás van, minták, kép darabok egymásra szórásábol áll az egész. Tizenéves negyed óra alatt különbet pixelez össze win 95 alatt paintban, mint ez.
Füves részeken is látszik, hogy úgy van darabokból összevagdosva.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
878
4 937
93
Ajjajj, ezeknek mar annyi, a zukriknak mar csak hatra kell dolni egy kv mellett es megvarni a zoroszok osszeomlasat. PEREMOGA! SLAVA KOKAINA!

Bezzeg a zukranoknal ott van a frontvonalban a parancsnok, meg veletlenul sem hatul ul! Igy kell ezt csinalni, nem csoda, hogy a zukranok minden fronton hajtjak - űzik a zoroszokat. Erdeklodve varom, hogy ezek a mankos alakulatok feltoltve a noi rabokkal, melyik falut foglaljak el legkozelebb. Jasznobrodivka, Krasznoje esetleg Nyu-jork?
az egész olyan szinten "fakenews", hogy arra sem érdemes időt fordítani, hogy részletesen elolvasd.
Palkó 10/9 hozzászólása ilyen ...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 609
25 064
113
Drónos vegyek ukri állások ellen:

ukri drónkezelők rejtekhelye volt, 3 bombával kicsit rendbetették:

Odessza rendőrök, ok nincs írva, de egy kicsit megdolgoznak egy helyit:

ukri önkéntes nyilatkozik, "ha elfutsz hátbalövünk":

pzh2000 Novoaleksandrovka közelében semlegesítve:

ukri folklór, gyűjts egy önkéntest:

Itt egy ukrik által megszált épületet kaptak telibe Prechistovka-nál:

Drónról való aknaszórás ukri állásokra:

Orosz mesterlövész:

@PavolR itt miért nem futott elég gyorsan mykola?

-1 ukri strela10

-1 portugál "önkéntes" a karpatian szics katonája volt:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 658
48 460
113

Láncreakció (2024-07-03) - HÍR TV​



Vukics Ferenc azt állítja, hogy nem lehet lineáris eszkalációs modellként értelmezni, hanem horizontális eszkalációs modell illik rá. Illetve lassan az sem. A káoszelmélet szabályai szerint kell nézni: Bármelyik végkimeneteltől azonos távolságra vagyunk, nem lehet már kiszámolni az eszkalációs lépések ellenlépéseit. Mármint az ukrán (NATO)-orosz konfliktust.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 696
9 611
113
A 11 pont amit Zselés megkapott:


"1. Törvényi szinten biztosítani, hogy ne legyen az iskolaigazgatók kizárólagos joga dönteni az egyes tantárgyak ukrán/magyar nyelvű oktatásáról (kivéve az ukrán nyelv, ukrán irodalom és Ukrajna története tantárgyakat, amelyek ukrán nyelvű oktatásáról törvény rendelkezik).

2. Biztosítani a magyar nyelv használatát a teljes oktatási folyamatban, beleértve a magyar nyelv használatának lehetőségét minden egyéb rendezvényen, találkozón, ülésen, foglalkozáson, valamint az intézmény arculatának kialakítása során (reklámban, honlapon stb.).

3. A magyar tannyelvű »nemzeti kisebbségi iskola« státusz visszaállítása törvényi szinten.

4. Biztosítani az oktatási nyelv megválasztásának jogát a felsőoktatási és szakképzési intézmények számára, beleértve a magánintézményeket is.

5. Biztosítani, hogy a végzősök kérésükre megkapják a ZNO és az NMT feladatainak magyar nyelvű fordítását (kivéve az ukrán nyelv és irodalom, idegen nyelv feladatokat).

6. A nyelvhasználatra vonatkozó jogszabályok alkalmazásának területi hatálya nem a »közigazgatási egység«, hanem a »település« (amely jogilag nem közigazgatási egység).

7. A lakosság megfelelő százalékának jelenléte nem biztosítja automatikusan a nyelvhasználat jogát, ehhez a helyi hatóságok döntése is szükséges. Kérjük, hogy a nyelvi jogok alkalmazását a szükséges népességarány betartása mellett ne kössék semmilyen testület (például önkormányzati képviselő-testület) döntéséhez, hanem törvény alapján (a legutóbbi – pillanatnyilag a 2001-es – népszámlálási adatok figyelembevételével) biztosítsák azokat a nemzeti kisebbség részére.

8. A nyelvi jogok érvényesülésének feltétele a »hagyományosan« (legalább 100 éve) az adott területen élő nemzeti kisebbség esetében a lakosságon belüli legalább 10%-os, a »jelentős számú« kisebbség esetében 15%-os arány. Kérjük a »hagyományosan« (legalább 100 éve) az adott területen élő nemzeti kisebbség esetében eltörölni a nyelvi jogok gyakorlásának feltételéül szabott 15%-os lakosságon belüli arányt.

9. Nyelvi korlátozások megszüntetése a mindennapi életben és aránytalan büntetés megszüntetése a nyelvi szabályok megsértéséért. Törvényi szinten kérjük a nyelvi korlátozások teljes megszüntetését a helynevek és földrajzi nevek nemzeti kisebbség nyelvén való feltüntetésében, az állami hatóságokkal és egészségügyi intézményekkel való kapcsolattartásban, sportrendezvények idején, a turizmus területén, valamint ami az információ ukrán nyelvű kötelező feltüntetését vagy a feliratozást illeti bármilyen nyilvános információ terjesztésekor (például moziban, színházban, plakátokon, reklámokban).

10. A kulturális autonómia fogalma kerüljön be a jogrendszerbe. Kérjük, biztosítsák a nemzeti jelképek szabad használatának és a nemzeti ünnepek szabad ünneplésének jogát.

11. Szűnjön meg magyar nyelv politikai életben való használatának korlátozása, az államnyelv kötelező ismeretének bevezetése a közéletben. Kérjük, biztosítsák a szabad nyelvhasználatot a parlamenti és önkormányzati választások, népszavazások idején, töröljék el a nemzeti kisebbség nyelvhasználatára vonatkozó feltételeket a közéletben, biztosítsák a parlamenti képviseleti jogot.”


Mindeközben Bohócföldön:

A papír kibírja ezeket a javaslatokat is, az ukrán vezetés meg majd szépen meghazudja, hogy biztosítják ezeket a jogokat a magyaroknak. A valóságban persze semmi nem történik, legfeljebb többet fognak kényszersorozni.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
681
2 086
93
Nahat, hogy ez is eszukbe jutott. En nem nagyon emlekszem arra, hogy valami jelentosebb telepulest ne a "nekimegyek es hazrol - hazra elfoglalom" modszerrel szereztek volna meg. Illetve hat talan Avgyijikanal, de ott is csak a vegso fazisban.
És Bakhmut/Artimovszk? A Wagner ugyan nem az orosz hadsereg, de hadsereg is és orosz is..Ha nem is házról-házra járva, de jó sok lépésben szerezték meg a várost.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 423
113
Igaz, de a vágás felett önmagában van vagy egy tucat motor. Persze ettől simán lehet manipulált az egész, de kb. nulla értelmet látok abban, hogy valaki tizeniksz motor roncsa mellé odavág még ötöt-hatot, mer' minek? Anélkül is ütős meg groteszk ez az egész. Szerintem. De a sok röhögős reakció alapján biztos benézek valami nyilvánvalót. :confused:
Eléggé atveros a kép. Több vágás is van benn, gyakorlatilag össze van legozva. Szerintem full PS, de mivel olyan szögből van fényképezve mintha egy dron csinálta volna ezért lenni kellene filmnek is róla. Na azt megnéznem hogy ugyanez látszik-e?
Van egy természetellenes zöld motor is rajt, szerintem eddig ez PS. Ha lesz film elhiszem. A rohogos szmajli a képnek szól, sok ilyen volt már és párat én is már beneztem, az ilyeneket ezért mindig jobban atvizsgalom. Túl sok kamuhir, kamukep és kamuvideo készült már hogy megtevesszen minket.


Ha egy nyugati vas csak egyetlen találatot túl él bármiből, akkor jön a cikk, hogy "itt az újabb csodafegyver, megfordul a háború menete"
Ha az orosz tank több találatot túlél. " Hatalmas szerencséjük volt"
És ezt nevezik újságírásnak :D
Az meg külön hab a tortán hogy egy T-80-ast tett ki szemléltető ábrának az újságíró a T-72 cikkhez.
Azert kemény lehetett azokon az utakon Kijevig bulizni, most már nem mondhatjak hogy nem volt Kijevben.
A bucsai színház meg a többi maszlag nem érdekelte úgy látszik.


Oroszország olaj és gazipari bevételei 41%-al nőttek az első félévben a Reuters híre szerint.

Arkansas, General Dynamic pukk.


.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 026
14 909
113
Az orosz hadsereg New York közepe felé nyomul és beront Druzsbába, támadást vezetve Toreck ellen
▪️A Középső Erőcsoport folytatja sikeres áttörését Gorlovkától Toreckig (Dzerzsinszk).
▪️Dél felől csapataink magabiztosan haladnak csatákkal New York központja felé (Novgorod).
▪️ „Az orosz csapatok New York falu déli részén 2,92 km-es mélységig nyomultak előre, és elfoglalták Jurjevka falu egy részét” – ismerik el ukrán katonai elemzők.
▪️A Fő Hírszerző Igazgatóságnál dolgozó DS katonai-elemző forrás éjszaka egy új térképet is közzétett, ahol az orosz fegyveres erők dél felől törtek át, egyre közelebb kerülve New York központjához. A szomszédos Jurjevka falu pedig majdnem csapataink irányítása alá került, és zajlik a takarítás.
▪️ Csapataink behatoltak Druzsbába is, és megvették a lábukat a külterületeken.
▪️Folytatódik a Juzsnij (Pivdennij) elleni támadás, melynek területén a mieink elfoglalták a Szevernaja bánya lerakóhelyét és kiütötték állásukból az Ukrán Fegyveres Erőket, előrenyomulva a Kaluzsszkaja, Moszkvszkaja és Csernisevszkij utcákon.
▪️A Kirovo (Severny / Pivnichny) elleni támadás szintén nem áll le, az ellenség számos erődöt veszített el. A mieink keletről és délről haladnak előre az utcákon.

k-p-2024-07-04-062814929.png
k-p-2024-07-04-062851820.png
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 990
12 026
113
És Bakhmut/Artimovszk? A Wagner ugyan nem az orosz hadsereg, de hadsereg is és orosz is..Ha nem is házról-házra járva, de jó sok lépésben szerezték meg a várost.
Lehet en emlekszem rosszul, de Bachmutot is kozelharcban, szinte-hazrol hazra jarva foglaltak el. Volt is rola elemzes, hogy a Wagner kis letszamu rohamcsoportokat kuld, ha kell 20x, amig el nem foglalja a kovetkezo hazat/tombot. Itt epp errol van szo, azt hianyoltam, hogy nem latunk ugy telepuleseket bevenni, hogy bekeritik, elvagjak oket a hadtaptol es szepen az olukbe hull, amikor a keszletek nelkuli alakulatok megadjak magukat. Bachmutnal meg az utolso toronyhazert is napokig harcoltak, szembol tamadva.